Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko TUR - HJ


Turtles - Helsingin Jokerit


Hallitseva mestari ja kolmena edellisenä kautena finaaleihin edennyt Turtles kohtaa puolivälierissä Helsingin Jokerit. Tälle kaudelle takaisin liigaan noussut Jokerit pystyin vaihtelevan kauden jälkeen etenemään heti paluukaudellaan aina pudotuspeleihin asti. Turtles on tälläkin kaudella yksi mestarisuosikeista ja runkosarjan otteet ennustavat Turtlesille jälleen pitkää taivalta pudotuspeleissä. Joukkue on myös toistuvasti parantanut peliään pelien koventuessa ja joukkueessa onkin hurja määrä kokemusta kovista otteluista ja niiden voittamisesta. Jokerit tunnetaan taas joukkueena, jonka pelaajaliikenne on todella vilkasta molempiin suuntiin. Tämän kauden joukkueessa on kuitenkin useampikin laadukas pelaaja, jotka ovat varmasti tuttuja kaikille.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti, joista Turtles voitti molemmat. Jokerit pystyin kuitenkin laittamaan tiukasti vastaan molemmissa kohtaamisissa, mutta pystyykö se samaan myös pudotuspeleissä?

Hyökkäyksen riemujuhlaa?


Hallitsevan mestarin Turtlesin hyökkäyspeli oli jälleen kerran erittäin väkevää runkosarjassa, joukkueen paukuttaessa kunnioitettavat 102 maalia 24:ssa ottelussa. Hyökkäyspelin priimusmoottoreina toimivat jo totuttuun tapaan hampin ja pellen muodostama duo. Kovinta piste per ottelu -tahtia takoi kuitenkin seitsemänkertainen liigan maalipörssin voittaja yllepa, joka on palannut tälle kaudelle joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Menestykseen tottunut yllepa onkin loistava lisäys jo aiemmin huipputehokkaaseen Turtlesin hyökkäyspeliin. Turtlesin hyökkäys on tällä hetkellä koko Kiekkoliigan kovin, vaikka joukkueen parhaat pistemiehet eivät löydykään aivan pistepörssin kärkisijoilta.

Myös Jokerit on erittäin hyökkäysorientoitunut ryhmä, joka on ollutkin joukkueen tavaramerkki jo pidemmän aikaa. Viime kaudella divarin runkosarjassa 65 pistettä nakutellut Moses, on ollut kovassa vedossa myös ensimmäisellä liigakaudellaan. 22:ssa ottelussa syntyneet 61 tehopistettä ovat hieno osoitus tästä. Mosesin hyökkääjäparina on yleisimmin nähty viime kaudella Kiekkoliigan ulkopuolella pelannut Holden. Hyökkääjäpari on saanut hyvää tukea itseoikeutetusti ylemmän puolustajan paikalla pelaavalta Väiskiltä, joka tuo joukkueeseen valtaisan määrän kokemusta ja osaamista.

Turtlesin hyökkäyspelaaminen on hivenen kontrolloidumpaa ja tasapainoisempaa kuin vastustajansa, eikä joukkue yleensä sorru ylihyökkäämiseen. Jokereiden pelissä on usein iso mahdollisuus, mutta myös iso riski. Joukkueessa on paljon maalintekopotentiaalia, mutta muutaman pelaajan hajoamiskynnys on mahdollisten epäonnistumisten jälkeen erittäin matala. Tämä johtaa usein ryntäilyyn ja ylihyökkäämiseen, joista taitava vastustaja rokottaa armotta. Jokereiden pelit ovatkin harvoin tylsiä ja maaleja nähdään yleensä roppakaupalla. Joukkue pystyy parhaimmillaan lyömään tulostaululle voittoisat murskalukemat, mutta huonona päivänä joukkue voi hävitä jokaiselle joukkueelle yhtä rumilla lukemilla.

Pudotuspeleistä odotetaan yleensä vähämaalisia ja tasaväkisia kamppailuita, mutta tähän ottelupariin oletuksena on over 5.5 maalia per ottelu. Jokereiden on kuitenkin suositeltavaa lähteä ottelupariin puolustuspeli etusijalla, sillä maalintekokilpailun Turtles voittaa pomminvarmasti.

Veikkaus: Turtles jatkoon voitoin 3-1.

Seuraa näitä


yllepa - Saavutuksii on kai turha kerrata enempää, yllepaa on aivan turha enää verrata keneenkään. Terveiset Metallurgin lyriikkaosastolle. Suurimman menestyksensä Nightmaressa kasannut yllepa on jälleen palannut aktiivisen liigapelaamisen pariin ja tulos on näkynyt heti. 52 tehopistettä vain 15:ssa ottelussa kertovat karua faktaa siitä, että mies on edelleen armoitettu maalintekijä. Nostaa jo yksin Turtlesin suurimmaksi mestarisuosikiksi.

joninho - Laadukas puolustaja, mutta kestääkö Turtlesin armottoman rummutuksen? Todellinen mielialapelaaja, joka on parhaimmillaan lähes ohittamaton puolustaja, mutta pahimmillaan keskinkertainen suunsoittaja.


Mahdolliset kokoonpanot:


Turtles
hampi - pelle - yllepa - etelä

Helsingin Jokerit
Moses - Holden - Marcelo - joninho


Osa-alueiden arviointi: (1-5)


Hyökkäys
Turtles
Helsingin Jokerit

Puolustus
Turtles
Helsingin Jokerit

Pelitapa
Turtles
Helsingin Jokerit

Henkinen kestävyys
Turtles
Helsingin Jokerit

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 02.02.2015 17:18
Luettu: 1210 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.