Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko VP - MM

Kiekkoliigan kausi 1/2015 lähenee loppuaan, mutta vielä on edessä ne tärkeimmät, eli pudotuspelit. Nyt on aika ratkaista Kiekkoliigan mestaruus kaudella 1/2015. Mutta ensin ovat vuorossa puolivälierät.

Julkaisen ennakon otteluparin kerrallaan, kirjoitustahdin mukaan. Pahoittelen etukäteen, että laatu ei ole kiireen seurauksena parasta mahdollista.


Voodoo People - Metallurg MagnitogorskKovin tavoittein viime kauteen lähtenyt Voodoo People joutui pettymään pahasti pudottuaan jo puolivälierissä Piruja vastaan, otteluvoitoin 3-2. Ficen angstihoppauksen ja lopettamishuhujen jälkeen, joukkue kuitenkin kokosi rivinsä ja on ollut tällä kaudella kenties kovempi kuin koskaan. Runkosarjan voitto irtosi ylivoimaiseen tapaan 10 pisteen erolla kakkoseksi jääneeseen Turtlesiin. Voodoo hävisi runkosarjassa ainoastaan yhden ottelun, ja senkin nimenomaan Turtlesia vastaan. Vastaansa joukkue saa viime kauden yllättäjäjoukkueen Metallurg Magnitogorskin, joka ei pystynyt toistamaan viime kauden komeaa toista sijaansa runkosarjassa. Vaihtelevien esitysten jälkeen joukkue sijoittui runkosarjassa lopulta kahdeksanneksi.

Runkosarjassa joukkueet pelasivat kaksi tasaväkistä ottelua, jotka Voodoo People pystyin kuitenkin kääntämään lopulta edukseen. Ennakkoasetelmissa Voodoo on otteluparin ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta joukkue kantaa myös valtaisia ennakkosuosikin paineita harteillaan, joka voi näkyä runkosarjan voittajan otteissa.

Voodoo People selkeä ennakkosuosikki


Eniten tehtyjä maaleja ja vähiten päästettyjä maaleja. Siitä on vaikea enää runkosarjan tilastoja paljon parantaa, totesi Voodoon pelaajisto runkosarjan jälkeen. Varsinkin pitkään kovia tehopisteitä latonut Archuleta oli todella kovassa lennossa läpi runkosarjan ja tulisieluinen hyökkääjä nakutti lopulta häikäisevät 109 tehopistettä runkosarjassa. Nyt joukkueen tähtihyökkääjältä odotetaan yhtä vakuuttavia otteita myös pudotuspeleissä, joissa todelliset huippupelaajat mitataan vasta toden teolla. Archuleta ei ole vielä pystynyt saavuttamaan himoittua Kiekkoliigan mestaruutta, mutta tällä kaudella se voi olla lähempänä kuin koskaan. Voodoon puolustusta johtaa totuttuun tapaan puolustajalegenda Fice, joka on saanut tällä kaudella vahvaa tukea isompaa vastuuta ottaneelta Huimalta, joka vaikuttaa nykyään nimimerkillä Karjis.Voodoon pakka tuntuukin olevan erittäin tasapainoinen ja heikkoudet loistavat poissaolollaan.

Runkosarjan menestys ei kuitenkaan takaa Voodoo Peoplelle pudotuspeleihin mitään muuta kuin ennakkosuosikin viitan. Nippelitilastona todettakoon vielä, että viimeisen seitsemän kauden aikana Kiekkoliigan runkosarjan voittaja on voittanut mestaruuden vain kerran, joka kertoo pudotuspelien yllätyksellisyydestä, sekä niiden haasteista.

Metallurg paineettomassa tilassa


Metallurg Magnitogorskin upea viime kausi päättyi valtaisaan pettymykseen ja putoamiseen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Turtlesia vastaan. Pettymys on näkynyt myös selkeästi tämän kauden otteissa, sekä motivaation laskussa. Joukkue kuitenkin selvitti kuin selvittikin tiensä jälleen pudotuspeleihin, vaikka varsinkin joukkueen puolustuspeli oli todella heikkoa läpi runkosarjan. Joukkueen päästämät hurjat 106 maalia tukevat tätä väitettä. Hybridipuolustaja Kap pelasi jälleen kaikki runkosarjan ottelut ja nakutti niissä puolustajalle komeat 51 tehopistettä. Kap, kuten koko joukkueen pelaajisto ei kuitenkaan esiintynyt runkosarjassa parhaalla mahdollisella tavalla ja viime kauden huippuvire runkosarjassa on enää kaukainen muisto. Aiemmilta kausilta tuttu joukkueen tavaramerkki, aktiivinen harjoituspelien pelaaminen on myös ollut kadoksissa tällä kaudella, joka on varmasti vaikuttanut joukkueen otteisiin myös liigakentillä.

Kolikolla on aina myös kääntöpuolensa, sillä Metallurg voikin lähteä pudotuspeleihin tällä kertaa täysin ilman paineita ja odotuksia. Kahdesta edelliskaudesta poiketen kukaan ei odota Metallurgilta muuta kuin putoamista pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Joukkueella onkin nyt upea mahdollisuus päästä yllättämään kaikki pelihousut kintuissa, sillä pudotuspelit ovat aina oma maailmansa, kuten kliseinen sanonta kertoo.

Tällä hetkellä Voodoo People on kuitenkin lähtökohtaisesti jokaisella osa-alueella edellä vastustajaansa ja Metallurgilta vaaditaan täydellinen onnistuminen jatkopaikkaan. Voodoo pystynee hoitamaan otteluparin itselleen, mutta se ei kenties tule niin helposti mitä moni odottaa.

Veikkaus: Voodoo People jatkoon voitoin 3-1.

Seuraa näitä


Archuleta - Tuittupää, mielialapelaaja, itsekäs. Varmasti kaikkea tätä. Mutta myös erittäin vaarallinen ja suoraviivainen maalintekijä. Osoitti kykynsä viimeistään tämän kauden runkosarjassa, jossa paukutti vanhan piste-ennätyksensä täysin uusille lukemille. Voodoon hyökkäyspeli on yhtä kuin Archuleta, joten joukkueen menestykseen vaaditaan tämän hyökkääjän nappionnistumista.

Kap - Joukkueen henkinen ja pelillinen johtaja tälläkin kaudella. On parhaimmillaan koko liigan eliittiä puolustuspäässä, mutta tällä kaudella ei ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla koko joukkueen tavoin. Pystyy kuitenkin edelleen olemaan liigan parhaita pelaajia, mikäli saa kaiken itsestään irti.

Mahdolliset kokoonpanot:


Voodoo People
Archuleta - Daasaman - Karjis - Fice

Metallurg Magnitogorsk
stem - Zudorimo - Kap - huig

Osa-alueiden arviointi: (1-5)


Hyökkäys
Voodoo People
Metallurg Magnitogorsk

Puolustus
Voodoo People
Metallurg Magnitogorsk

Pelitapa
Voodoo People
Metallurg Magnitogorsk

Henkinen kestävyys
Voodoo People
Metallurg Magnitogorsk

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 02.02.2015 16:30
Luettu: 1241 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.