Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigaennakko 1/15

Ennakon kirjoittamisen aloitushetkellä on pelattuna kolme ottelua: Pirut-PePo, VP-MM ja VP-PePo. Ennakkoon näitä ei kuitenkaan oteta huomioon ja ns. ”nollista” koetetaan arvioida joukkueiden kuntoa. Koska ennakon kirjoittaja on jäävi ylistämään itseään ja omaa joukkuettaan, VP:n ennakko-osuuden hoitaa maagisista vertauskuvistaan tunnettu Väiski.

Kirjoittaja virkosi kirjoittamaan tätä pakkopullaa myöhässä, koska halusi tuoda muille ulos jotain antia kuitenkin itse odottaen sitä ensin jonkun toisen kirjoittamana. Noh kuitenkin, tässä se sitten tulee: LIIGAENNAKKO 1/15!


1. PePoÄllönvarma valinta runkosarjan kärkeen. Viime kausi äityi pieneksi pettymykseksi Turtlesin kairattua pojat pronssiotteluun vieden itse kultaa. Runkosarjassa meininki oli kuitenkin paikoittain murskaavaa ja PePo voittikin viime kaudella runkosarjan kuuden pisteen erolla yllätyskakkoseksi nousseeseen Metallurg Magnitogorskiin.

Mullistavia uudistuksia PePon rosterissa ei ole tietystikään tapahtunut. Sama kaksikko hari-Naappi häärii alakerrassa ja omissa tuskin järjettömän montaa kertaa helisee toisin kuin hyökkäyspäässä jossa tuhojaan tekee kaksikko peipi-miktok. Paperilla PePolla taas uskomattoman kova rosteri ja mikäli edes hieman harkka-aktiivisuuttaan PePo nostaa niin eiköhän pojat klaaraa tälläkin kaudella runkosarjan plakkariinsa.

Seuraa häntä: hari
- harista on kiinni paljon PePon pelissä, tietysti. Tärkein lenkki alakerrassa, tärkeä lenkki hyökkäyksessä, mutta pahimmillaan voi olla myös alakerran suurimpia epäonnistujia mikäli peli ei kulje toivotulla tavalla. Jos kuuppa kestää eikä pahimman luokan aivopieruja tule niin PePo on jälleen kerran yksi suurimmista mestarisuosikeista.

hari joutui pakon edessä suostumaan haastatteluun

1. 3 kultaa putkeen, viime kaudella karvas tappio välierissä. Riittääkö PePolla voitonnälkä vielä tällä kaudella ja mahdollisesti ensi kaudellakin?
- Ei oo ainakaan vielä se voitonnälkä syttyny, niin kun varmaan alkukauden peleistä näkee. Toivotaan, että se kauden edetessä kuitenkin palailee. Ens kautta ei olla vielä mietitty, mennään kausi kerrallaan.

2. Aiotteko harkata viime kauden tapaan säännöllisen epäsäännöllisesti vai aiotteko lähteä harjoituspelien kautta voittamaan runkosarjaa ja mestaruutta?
- Otettiin ainakin manne jengiin tuomaan harkka-aktiivisuutta, mutta näillä näkymin taitaa silti aika vähälle jäädä harkkapelien pelaaminen.

3. Vapaa sana
- Divari kutsuu.


2. PirutHieman ehkä joidenkin mielestä yllättäenkin viime kaudella finaaliin saakka ponnistaneet alamaailman asukit löysivät hienon vireen playoffien kynnyksellä viime kaudella nousten runkosarjassa neljänneksi, menettäen kuitenkin sijoituksensa Drunken Leprechaunsin toisen kierroksen nollauksen myötä tipahtaen viidenneksi. Poffeissa ekalla raundilla kuoroon VP ja välierissä BK sai maistaa pirulaisten kuumia lapoja. Finaalissa kuitenkin kävi hassusti Turtlesin viedessä kirkkaimmat mitalit 3-1 voitoin. Kausi oli kuitenkin onnistunut.

Pirut on myös hyvässä tilanteessa kokoonpanon suhteen, sillä ainut muutos on viime kaudella varamiehen roolissa toimineen Recen loikkaus alempaan divisioonaan OKC:n riveihin. Mikäli Piruilla häärii hyökkäyksessä kaksikko Trn-Jebsu kiekon kuuluisimman tiskaajan hoitaessa ylemmän puolustajan tonttia ja Xrenin siivoillessa alakertaa, tulee Pirut olemaan runkosarjassa korkealla tälläkin kaudella. Ja no, kyllähän se spegukin hyvä peluri on.

Seuraa häntä: Trn
- Trn oli finaaleissa täysin varjossa, ja Pirut hävisivätkin ottelusarjan jo mainituin 3-1 lukemin ja kartsan tehosaldo jäi näissä neljässä finaalissa äärimmäisen heikkoihin 0+1 lukemiin. BK:ta vastaan herra kuitenkin ratkaisi kaksi viimeistä ottelua tehden jokaisen Pirujen maalin, joten potentiaalia on ja maaleja todellakin kaivataan runkosarjassakin. Hyvän päivän ja huonon päivän ero on ratkaisevan suuri ja Trn:n vireestä voisi sanoa Pirujen runkosarjamenestyksen johtuvan, nimittäin muun (oletettavasti) pelaavan kolmikon pelitaso ei ailahtele näin paljoa.

Trn suostui tulemaan haastatteluun

1. Viime kaudella Pirut ylsi aina finaaliin asti spegun vaihtuessa Jebsuun, aikooko Jebsu pelata tällä kaudella runkosarjassakin?
- Kyllä Jebsu pelaa tällä kaudella myös runkosarjassa. Jebsun arvo tuli edellisellä kaudella esille playoffeissa ja aktiivisuuskin hieman lisääntynyt, joten olisi silkkaa hulluutta istuttaa.

2. Veikkaa tämän kauden mitalijoukkueet järjestyksessä
- Pirut kultaa, Voodoo hopeeta, PePo pronssia.

3. Vapaa sana
- ei mulla tässä muuta, tsemppia kaikille kauteen!!


3. Voodoo PeopleViime kausi meni joukkueelta penkin alle. Runkosarjassa Voodoo People esitti vakuuttavia otteita runkosarjan loppua lukuun ottamatta. Kolmen viimeisen ottelun selkäsauna ei luvannut hyvää kauden loppuhuipennusta silmällä pitäen. Puolivälierissä joukkuetta vastaan luisteli nuori ja nälkäinen Pirut. Kaikki näytti jo hyvältä Voodoo Peoplen selvittäessä kaksi ensimmäistä ottelua, mutta kolmas voitto jäi lopulta joukkueen tavoittamattomiin Pirujen jatkaessa välieriin voitoin 2-3. Kauden jälkeen Fice ilmoitti lopettavansa ja muutenkin joukkueen tuleva kausi oli hämärän peitossa.

Hämärä verho kuitenkin hälveni joukkueen ympäriltä. Kauden kynnys on valoisa ja täynnä toiveikkuutta. Fice ei lopettanutkaan ja joukkue sai kiinnitettyä ylemmäksi puolustajaksi taidokkaan zibin. VP on siis vahvistunut viime kaudesta ja on jälleen kauden valmiimpi palauttaakseen heidät takaisin Kiekon valtiaaksi. Edeltävästä mestaruudesta on kohta kulunut kaksi vuotta, ja siitä porukasta ainoastaan Fice on nykyisen miehistön avauskokoonpanossa. Joukkueen pelaajisto koostuu kokeneista, taidokkaista ja nälkäisistä pelaajista. Voin ennustaa tämän kombinaation kantavan pitkälle tällä kaudella, kenties loppuun asti.

Seuraa häntä: Archuleta
- Hän on pelannut pitkän uran Kiekkoliigassa vailla suurempaa menestystä. Viime kaudella hän oli totutusti joukkueensa paras pistemies. Voodoo People teki viime kauden puolivälierissä 12 maalia, joista Archuletan osuus oli 9 kappaletta. Joukkue on pelottavan riippuvainen tämän taidokkaan hyökkääjän maaleista. Tällä kaudella kaivataan muiltakin pelaajilta onnistumisia, mutta silti Archuletan rooli joukkueen menestystoiveiden kulmakivenä on kiistaton.

Archuleta puhkui innosta, kun kuuli tulleensa valituksi haastateltavaksi

1. Miten zibin tulo muutti/paransi joukkuetta?
- Saatiin aktiivinen ylempi pakki harkkoihin ja liigaan. zibin kans alettu ottamaan enemmän kiekkokontrollia verraten esimerkiks shefkiin ja ollaan ihan hyvää tulosta semmosella saatu.

2. Kuinka paljon nähdään kolmikkoa Shefki, JaKurri ja Karjis kentällä?
- Aika hankala sanoa täs vaiheessa, katotaan miten tilanteet ny lähtee etenemään.

3. Vapaa sana ja voittaako Archuleta viimein kultaa?
- Tsemiä vaan kaikille ja todennäkösesti ei.


4. Brutal KillersViime kauden pronssiottelu oli varmasti PePon ohella myös BK:lle pettymys ja tappajalauma joutuikin tyytymään neljänteen sijaan Joskan laukomalla ottelun jatkoilla PePon hyväksi jämäkällä b-pistelämärillä. Runkosarjassa BK sai hyvän startin, vaan loppua kohden meno hiipui ja radikaalisti, sillä lättyyn tuli HuHulta kahdesti ja HC Tyrmäykseltä kerran, vielä aika ruminkin lukemin. Lopulta BK sijoittui runkosarjassa kuudenneksi, joka saattoi myös olla pienoinen pettymys, varsinkin henkilökohtaisten pisteiden valossa.

Tällä kaudella BK tulee kuitenkin olemaan varmasti korkeammalla, sillä ajoittain epävarman insomnian aka inson tilalle ollaan värvätty Noppalauman selkäranka, kivikova alempi puolustaja Juus0, joka pystyy tuomaan tärkeitä voittoja BK:n leiriin. Muuten BK jatkanee tutulla kolmikollaan kekki, webby (stp) ja T.Kettu (poro12). BK peluuttaakin koko kauden tasaisesti tismalleen samaa nippua mikäli mahdollista ja viime kaudella BK:n leirissä runkosarjaa pelasikin vain viisi eri pelaajaa.

Seuraa häntä: kekki
- kekki saattaa myös olla ehkä hieman idioottivarma valinta tähän osioon, mutta onhan se silti pakko ottaa. Montaa kertaa mies ei vedollaan erehdy ja varsinkin harjoitusmatseissa vastustajan verkko pöllyää tiuhaan tahtiin. Molemmissa päissä äärimmäisen iso mies joukkueelleen.

Haastatteluun tiensä löysi kekki, jonka esityksiä kentillä kannattaa seurata.

1. Millä osa-alueella teillä on ensi kaudelle mielestäsi eniten petrattavaa?
-Runkosarjaan pitäis saaha tasasuutta enemmän. Yleensä sitä on kyllä löytyny, ja ei tuo ailahteleva runkosarja kyllä viime kaudella poffeissa näkyny vaikka menestystä ei tullukkaa. Webby eli stp on nyt viettäny enemmän aikaa biekulossa niin tekee aika hyvällä prossalla taas, nii helpompi voittaa pelejäki. Ja tietty poffeissa pidemmälle ku neljänneksi.

2. Aikooko inso ja Juus0 jakaa peliaikoja?
- Inson omasta pyynnöstä värvättiin tänne uus pakki, sen suunnitelmissa oli muutenki vaan pelata viime kausi ku meil oli ongelmia pakin löytämisessä. Eli juuso pelaa kaikki pelit. Inso kyllä tuttavallisesti aivan raafollinen börtti, nii on meijän aktiivisin pelaaja tästä huolimatta.

3. Vapaa sana
- Peli tuntuis kulkevan nyt paremmin ku viime kaudella nii hyvil fiiliksil lähetää!! JA EI NIITÄ ALLSTAR PELEJÄ VITTU PELATA SILLON KU SEURAAVA KAUSI ON ALKANU, OIS SAANU LIIGAA SUNNUNTAINA!! Terveisiä erityisesti joninholle ja haxille :P ja tuttavallisesti terveiset lähtee myös tulevalle divarin kultamitalistijoukkueelle ja liiganousijalle eli goatse poijille ;)


5. Neal ChaucerViime kauden piti olla sausereille ”se kausi”. Kalpaten kuitenkin kävi BK:n heittäessä NC:n mitalihaaveet sillalta alas heti puolivälierissä tylyin 3-0 lukemin. Pettymys oli varmasti kova, sillä kahteen vuoteen mitaliakaan voittaneen sauserin runkosarjan lopetus oli kerrassaan käsittämätön: NC lopetti runkosarjansa seitsemän ottelun hienoon voittoputkeen jossa vastustajan verkko venyi yhteensä 28 kertaa ja omissa punalamppu syttyi vain viisi kertaa. Tärkeänä poff-päivänä NC kuitenkin suli totaalisesti.

Neal Chaucer on todennäköisesti tämän hetken kohutuin joukkue – eikä todellakaan hyvällä tavalla. Joukkueen yksi suurimmista tähdistä (ellei jopa suurin) joutui harmittavasti uskomattoman suureen kolmen kauden pelikieltoon (poliittinen kannanotto!). Hyökkäyskolmikossa on tälle kaudelle tutut Saku-Xirean sekä uusi kasvo Eliittiliigasta, Närästäjä. Rockfordin pahamaineisessa kilpikonnajengissä kiekko-oppinsa saanut Närästäjä on hyvä maalintekijä, ainakin oli eliittiliigassa. Puolustuksessa sen sijaan ei mitään muutoksia, kun vanha Raversin tutkapari Ilja-Rodr tulee pitämään huolen oman pään puhtaudesta.

Seuraa häntä: Närästäjä
- Mielenkiintoinen uusi kasvo Eliittiliigasta Kliigaan. Meininki on kuitenkin selvästi kovempaa kuin Eliittiliigassa, ja seurattavaksi jääkin, kuinka paljon Närästäjä saa peliaikaa ja pystyykö nousemaan tarvittavalle tasolle pärjätäkseen näissä ringeissä.

NC:n leiristä haastatteluun tavoitettiin kiekon sähköisin ylempi puolustaja Rodr.

1. Miten Senan pelikielto vaikuttaa teidän peluutuksiin?
- Noh, NÄRÄSTÄJÄ pelaa enemmän kun alunperin oli tarkotus ja yllätys yllätys, Sean ei pelaa ollenkaan. Sakuki pelin lopetti joten neljällä pelurilla (Ilja-mä-Xirean-NÄRÄSTÄJÄ) taidetaan kausi vetää läpi.

2. Oletko tyytyväinen Närästäjän otteisiin?
- Joo. Yhteispeli ei oo vielä hioutunu meillä täysin, mutta pelaamallaha se paranee.

3. Vapaa sana
- FREE JAMIE


6. Metallurg Magnitogorsk
Viime kaudella kaikki runkosarjan kakkossijallaan yllättänyt MM oli kuitenkin yksi kauden pettymyksistä, sillä tie katkesi jälleen ylitsepääsemättömiin puolivälieriin Turtlesin viedessä viidennen ja ratkaisevan ottelun. Kap oli jälleen joukkueensa suurin onnistuja yhdessä Zudorimon kanssa. Toisen hyökkääjän roolin jakoi Apari ja illmac runkosarjassa Aparin pelatessa kuitenkin puolivälierät.

Rosteriin on kuitenkin tullut yksi muutos. illmac siirtyi Los Angeles Kingsin riveihin divariin lätkimään ja tilalle hommattiin kausien 3/11 ja 1/12 komeetta stem, joka pääsi armeijan kurkkusalaateista viimein eroon. Syy metallurgin näinkin alhaiseen sijoitusennakkoon on stemin pelivire: mies ei taida vielä olla vanhan maineensa veroisessa kunnossa. Tämä hieman ehkä diivamainen hyökkääjä ei todennäköisesti siirtynyt Venäjälle penkkiä kuluttamaan. Muuten MM:n rosteri on sama kuin ennenkin huig:n, Kapin ja Zudorimon muodossa, ja etenkin Kapilta taas on lupa odottaa tehoja tarkan laukauksensa ja uskomattoman pelisilmänsä siivittämänä.

Seuraa häntä: stem
- stem on suurin kysymysmerkki venäläisten kokoonpanossa. Milloin vire löytyy, vai löytyykö ollenkaan tällä kaudella? Jokainen tietää herran taidot miehen ollessa parhaimmillaan, ja sitä MM todellakin tarvitsee mikäli mielii tällä kaudella edetä ensimmäistä kertaa puolivälieristä eteenpäin.

Zudorimo suostui haastatteluun analysoimaan MM:n tulevaa kautta

1. Oliko puolivälierätippuminen viime kaudella kuinka karvas pettymys?
- Olihan se karvas, vaikka tavoitteessa pysyttiin, että saataaisiin edes yksi voitto puolivälierissä. Kuitenkin noin 4 minuutin päässä oli jatkopaikka eikä pää kestäny, niin harmittaahan se.

2. Joko tällä kaudella nähdään Metallurg mitalipeleissä?
- Uskotaan siihen, että kun riittävän monta kertaa yrittää, niin joskus on pakko päästä. Toivottavasti tällä kaudella.

3. Millon pidät pelimerkkipelejä taas?
- Millon vaan, kunhan on tarpeeksi porukkaa peleillä.


7. TurtlesViime kauden kultamitalisti oli runkosarjassa vasta sijalla seitsemän taistellessaan hirveitä aktiivisuusongelmia vastaan. Ongelmat kuitenkin selätettiin ja vanhan sanonnankin mukaan vaikeuksien kautta voittoon. Nimivahvasta kokoonpanosta huolimatta kukaan ei tainnut Turtlesilta odottaa yhtään mitään runkosarjan seitsemännen sijan jälkeen – vaan toisin kävi. Uskomattomalla esityksellä etenkin välierissä PePo karkeloista ulos ja ehkä jopa suurin este ylitettiin tässä vaiheessa. pelle venyi playoffeissa aivan käsittämättömälle tasolle ja finaaleissa kenestäkään ei ollut estämään kiekon kohutuinta veljeskaksikkoakaan ja kullat ansaitusti Turtlesin kaulaan.

Tällä kaudella runkosarjassa esitykset todennäköisesti ovat samaa kastia. hampi kotiutuu joulukuussa myös armeijan harmaista, mutta aktiivisuusongelmien takia Turtles ei välttämättä taistele runkosarjan kärkipaikoista. Turtlesin pelaavaa kokoonpanoa on täysin mahdoton lähteä ennustamaan, sillä löytyy niin rautaista kokkolalaista veljesvihaa kuin myös kova kaksikko hampi & Todd. Todennäköisesti Turtles tulee peluuttamaan kohtalaisen montaa eri hyökkäyspään pelaajaa runkosarjan mittaan, ja käytännössä ainoastaan Etelän paikka alempana puolustajana on varma. Playoffeissa Turtles tulee varmasti huomattavasti lujempaa kuin runkosarjassa, hieman ehkä jopa Voodoo People -tyyliin.

Seuraa heitä: krug & ettan
- Isä Hepulin rautaisessa otteessa urotekoja pelin parissa suorittava kohuduo kuuluu kiekon ehdottomaan eliittiin, vaan arvoitukseksi jää jaksaako peli enää innostaa viime kauden kultamitalin jälkeen? Kaksikko olisi Turtlesille kultaakin kalliimpi ja näissä tovereissa on potentiaali nostaa Turtles kovemmillekin runkosarjasijoituksille helpottaen playoff-taakkaa.

pelle laskeutui alas norsunluutornistaan arsun haastatteluun

1. Onko krugista ja ettanista kuulunut mitään kultajuhlien jälkeen, aikooko veljekset jatkaa vielä liigailua vai ovatko herrat kadonneet kokkolan yöhön?
- Ei oo kummastakaan kuulunu pihaustakaan finaalipäivän jälkeen. Jos ne ei maagisesti satu joskus paikalle omin avuin, niin todennäkösesti koko kausi menee ilman niitä.

2. Mikä on liimasi salaisuus?
- a) Älä ota turhia kontakteja vihuihin, vaan vedä vapaassa ilmassa niin paljon kuin mahollista. Helpottaa, kun osaat ennakoida vihun liikkeet. b) Omista hyvät refleksit. Kun reagoit nopeiten, todennäköisyytesi kiekon voittamiseen kasvavat. Näin selvität tiukat paikat ja biittaat vihun ahtaassa tilanteessa. c) Ymmärrä pelimekaniikka mahdollisimman hyvin. Kun tiedät miten kiekko pomppii, kelle se se jää missäkin tilanteessa ja miten taistelukiekossa pitää toimia yms., alat olla vahvoilla. Seuraa näitä ohjeita ja liima tulee lähes reaktiomaisesti.

3. Vapaa sana
- Todd


8. Helsingin JokeritViime kauden divarin mestari ja näin suoran liigapaikan pokannut Helsingin Jokerit lähtee kauteen todennäköisesti pelkästään playoff-paikka haaveena. Kokeneesta kokoonpanosta nouseekin varmasti kokemuksellaan kaksi nimeä ylitse muiden: Nightmaren tuttu kaksikko Darp-Väiski, joilta ei kokemusta kovistakaan peleistä puutu ja hiirikäsi ei näillä herroilla tule tärisemään. Alempana puolustajana tulee häärimään viime kaudella armeijan takia vähäisille peliminuuteille jäänyt joninho, josta on kehkeytynyt kiekkoscenen jopa yksi parhaimmista puolustajista. Värikynistään tunnettu joninho tuo varmuutta HJ:n alakertaan, ja parhaimpana päivänä tämä herrasmies pystyy nollaamaan kenet tahansa.

Suurin seurattava kuitenkaan ei ole kukaan edellämainituista, vaan katseet tulee kiinnittää viime kauden divarin pistepörssin kakkoseen ja maalipörssin selvään voittajaan, kyseessähän on tietysti Moses aka neya! Todellinen keltanokka joutuu äärimmäiseen testiin kun HJ:n liigaurakka alkaa. Jokereilla onkin varmasti suuri luotto kyseiseen mieheen ja viime kauden suorituksista päätellen ihan aiheellisestikin. Parhaimmillaan uskomattoman hyvä.

Seuraa häntä: Moses
- Ylempänä oleva kappale kertoo kaiken oleellisen. Nyt tarjotaan pojanklopille läpimurtoa.

Haastatteluun saapui kultaisella lavalla Moses

1. Miltä Mestiksen kulta maistui viime kaudella?
- Tiukkojen sarjojen jälkeen sexy hockey HJ nappasi mestis kultaa. Tietysti se maistui, ainakin itselle. Olis ollut mukavampaa jos oltais päästy molemmat jengit finaaleissa pelaamaan kunnon kokoonpanoilla.

2. Onko omasta mielestäsi mahdollisuudet pamauttaa liigassa samalla tahdilla maaleja kuin viime kaudella divarissa?
- Itselläni periaatteessa olisi mahdollisuudet tehä paljo maaleja liigassakin, mutta tuskin onnistuu kun kädet ei riitä.

3. Sana vapaa
- Aamuja joni :) jokereille höökkiä alkavalle kaudelle


9. FerrariDivarin viime kauden toinen finalistijoukkue Ferrari lähtenee Jokereiden tavoin tulevaan kauteen pelkkä playoff-paikka silmissä. Seitsemänneksi viime kaudella runkosarjassa jääneen Ferrarin sijoitus ei varmasti tyydyttänyt, ja nyt tarvitaankin ehjien poffien lisäksi myös ehjää runkosarjaa jotta paikka himoittuihin playoffeihin aukeaisi.

Ferrari pelasi viime kaudella pienellä rungolla, ja niin tulee pelaamaan myös nyt. Hyökkäyksessä liigapelit ei mikään aivan täysin uusi juttu ole, sillä kaksikko sera-pati on pelannut kaksi kautta liigaa Nemesiksen riveissä, yltäen ensimmäisellä kaudella playoffeihin saakka. Myös St-Louis haistellut liigapelejä useamman kymmenen ottelun verran jonkin verran enemmän menestystä saavuttaneessa Manhattanissa. Ferrari lähtenee ainakin huippujoukkueita vastaan selvästi kuitenkin altavastaajana, joten suurin katse näissä otteluissa tuleekin kiinnittää Maranellojen tiiviiseen joukkuepuolustukseen ja sen johtajaan adihaslaan.

Seuraa häntä: adihasla
- Liigadebytantti joutuu äärimmäisen hiostaviin tilanteisiin liigan kärkijoukkueiden jyrätessä Ferrarin hyökkäysalueella. Se pelaaja, jonka tarvitsee onnistua joka pelissä, varsinkin huippujoukkueita vastaan, jotta voittoja kärkijoukkueista tulee. Ja näitä voittoja Ferrari tarvitsee. Katseet tulee kiinnittää siihen, miten mies pystyy pärjäämään näissä karkeloissa.

Haastatteluun saatiin raahattua Ferrarin alakerran lukko adihasla!

1. Mikä on teidän vahvuus tulevalla kaudella?
- Ferrarin vahvuus tulevalla kaudella on reilusti edelliskaudesta parantunut joukkuepalaaminen, sooloilua ei kentällä enää juurikaan näy

2. Mikä on mielestäsi realistinen tavoite teille tälle kaudelle?
- No ykköstavoite on säilyttää liigapaikka, mutta jos kausi lähtee hyvin käyntiin niin hienoa olisi päästä kokeilemaan playoffeissa.

3. Vapaa sana
- Eipä erityistä sanottavaa, toivottavasti tulee hyvä ja tasainen kausi koko liigan osalta


10. The OldtimersHarjoitusotteluissa sumpputaktiikkaansa kuntoon hionut Oldtimers tahtoo varmasti myös playoffeihin. Oldtimers voitti divarin runkosarjan ja oli sarjatasonsa eniten maaleja mätännyt joukkue huimalla 98:n maalin lukemalla. ”Uudet Oldit” joutuvat kuitenkin tyytymään selvästi pienempään maalilukemaan tällä kaudella, sillä pelottavan logon omaava poppoo tulee lähtemään suurimpaan osaan otteluista altavastaajana.

Oldtimersilla on tälle kaudelle varaa mistä valita. Ainoastaan alemman puolustajan wilzin ei tarvitse pelätä peliminuuttien puolesta, sillä muilla pelipaikoilla kilpailu on äärimmäisen kovaa. Hyökkäyksessä peliajoista rystyset verillä taistelee kolmikko Darts, Rick ja vepe riazlin todennäköisimmin pelatessa ylemmän puolustajan tonttia. Toki löytyy joukkueesta myös jhny, mutta herran mystiseen kiekkomotivaation löytymiseen tuskin kukaan jaksaa uskoa.

Harjoitusotteluissa Oldtimers on onnistunut tasaisin väliajoin nylkemään koviakin päänahkoja, mutta täytyy silti muistaa harkkojen olevan vain harkkoja. Joukkuepeli joutuu äärimmäisen kovaan testiin ja ennustaa saattaakin, että ihan ei vielä tällä kaudella playoffeihin riitä Oldien venyminen, mutta niin sanotulle ”safetypaikalle” oldit kyllä tulevat pääsemään.

Seuraa häntä: riazli
- Registä ja autoplaysta Oldtimersin liigarosteriin yllättävän tarkalla laukauksellaan loikannut riazli tulee olemaan tärkeä lenkki tämän kauden liigamittelöissä. riazli on monen muun joukkuetoverinsa tavoin ensikertalainen Kiekkoliigan korkeimman sarjatason otteluissa, ja mikäli oldit playoffeihin mielivät päästä käsi ei saa herralla täristä maalintekosektoreilla. Pystyy olemaan maaleillaan se mies, joka siivittää joukkueensa jopa playoffeihin saakka.

Haastateltavaksi saatiin Oldtimersin pelintekijä vepe

1. Kuinka pitkällä Oldtimers nähdään tällä kaudella?
- Viimeisistä pleijaripaikoista lähdetään taistelemaan.

2. Onko teillä peli mielestänne minkälaisessa kuosissa?
- Harkkamatsit on sujunut ihan hyvin. Maalinteossa on ollut pieniä ongelmia. Pientä epäselvyyttä myös ton yp:n tontin suhteen, mutta pikkuhiljaa alkaa löytyä siihenkin ratkaisuja.

3. Vapaa sana
- Ei muuta kun hyvää kautta kaikille.


11. HC TyrmäysLiigan runkosarjassa viime kaudella playoffien ulkopuolelle jäänyt HC Tyrmäys tulee todennäköisesti tälläkin kaudella jäämään kyseisten karnevaalien ulkopuolelle. HCT kihisteli vastustajien maaliverkkoa yllättävänkin monesti viime kaudella, sillä maaleja taottiin jopa 79 kappaletta. Tästä suurin kiitos toki kuuluu tymisten omalle Sport-kiihkofanille Hjerpelle, joka siirsi yli puolet näistä 79:stä pullasta uuniin vieden koko liigan maalipörssin kauniilla 40:n maalin lukemalla. Koviin pisteisiin ylsi myös toinen hyökkääjä Milih, mutta nämä jäivät laihaksi lohduksi sillä omassa päässä maalisummeri soi jopa 92 kertaa, ja HCT olikin toiseksi eniten maaleja päästänyt joukkue.

Tyrmäyksen kokoonpanossa ei taida olla ainoatakaan muutosta tälle kaudelle, mutta autoplayn chatinpoiston takia vanhan ap-hain Saslikin liigavastuun voi olettaa lisääntyvän. Parhaimmillaan Saslik on hyvä ja tämän pelurin panosta alapäähän tullaan tarvitsemaan, sillä maaleja ei missään nimessä saa päästää oman hasekin selän taakse. Hyökkäysvastuun tulee tutusti kantamaan kaksikko Milih-Hjerpe ja sanforin voisi kuvitella pelaavan ylemmän puolustajan tontilla, toki ei kiekon kovimmalle kokille alemman puolustajankaan pelipaikka uusi spotti ole.

Seuraa häntä: Saslik
- Hyökkäyspeliin Tyrmäyksen tämänkään kauden playoff-sijoitus ei tule kaatumaan, vaan suurimmat ongelmat piilee joukkueen puolustuspelissä ja Saslik sinne tarvittaisiin hoitamaan nämä ongelmat kuntoon. Pystyykö mies vähentämään radikaalisti omissa kolisevia maaleja, jotta HCT voisi tosissaan taistella playoff-paikasta?

Haastatteluun kaapattiin tymisten ykköshyökkääjä, maalinsylkijä Hjerpe

1. Viime kaudella teillä pelasi hirveä määrä eri pelaajia puolustuksessa ja omissa kolisi yli 90 kertaa, onko teillä tälle kaudelle vakiopakkipari?
- ei varsinaisesti, saslik todnäk paahtaa alimpana ja ainakin alkukaudesta taitaa hklenkki olla yp kun sanforilla on jotain koneongelmia.

2. Olet tehnyt nyt kahtena kautena putkeen käsittämättömän läjän maaleja. Onko missään kohtaa käynyt mielessä kokeilla kovemmassa joukkueessa?
- on se mielessä käynyt mut en mä sitä kovin vakavasti oo harkinnut, täällä on kiva pelata ja eipä liigassa kovin montaa jengiä oo johon vois mennä.

3. Vapaa sana
- hyvää joulua kaikille


12. Siniviiva HTRunkosarjan kahdeksanneksi sijoittunut SHT onnistui playoffeissa nappaamaan hieman yllättäenkin PePolta yhden ottelupallon itselleen, mutta noutaja tuli silti. Epäaktiivisuus oli viime kauden suurimpia ongelmia ja tähän ongelmaan ei näytä muutosta tulevan. SHT:n ei voi täten odottaa taistelevan paikasta tosipeleihin, vaan sinarit joutuvat kokemaan karsintojen karun kohtalon, ja jos aktiivisuus ei senkään jälkeen parane voi joukkueen ehkä jopa odottaa pistävän pillit pussiin tämän kauden päätteeksi. Toivon toki olevani väärässä, mutta huonolta näyttää. Haku on joukkueessa päällä, mutta löytyykö keneltäkään kiinnostusta liittyä näiden epäaktiivisten rotiviusten sakkiin?

Siniviivan kokoonpano tulee kokemaan järisyttävän muutoksen, sillä SHT:n runkosarjan kovin pistenikkari ja maalitykki Spliff sekä hulivilihybridi zibbi vaihtoivat molemmat maisemia paremmilla tulevaisuudennäkymillä varustettuihin joukkueisiin. Myös yppe kävi kokeilemassa siipiään OKC:n riveissä, vaan karsintasääntöjen takia miestä ei nähdä kaukaloissa kuin aikaisintaan 2. deadlinen jälkeen. Tuskin kuitenkaan joukkueen pelaajamanageri Kaner saa kasattua niin kovaa joukkuetta, että realistisesti Siniviivan voisi ajatella playoffeissa pelaavan.

Seuraa häntä: Kaner
- Joukkueen player-GM on kiekon yksi pelitasoltaan ailahtelevimmista pelaajista. Parhaimmillaan miehen silmä ja kädet ovat kiekon kärkeä, vaan tällä epäaktiivisuudella ei missään nimessä tulla näkemään parasta Kaneria, ja huonoimmillaan mies ei välttämättä järin häävi pelimanni ole.

Haastatteluun saatiinkin joukkueen vastuuhenkilö Kaner

1. Aikooko SHT aktivoitua tulevalle kaudelle?
- Tässä pikku hiljaa

2. Millä mielin muuten lähdette tulevaan kauteen?
- iha hyvillä, mikäs tässä!

3. Vapaa sana
- kts


13. RoversLiigakarsinnoissa Old & Notoriouksen divariin suoraan kolmessa ottelussa tiputtanut Rovers tulee olemaan O&N:n manttelinperijä. Tiiviillä joukkuepuolustuksella (jota jotkut saattavat sumpuksikin kutsua) pelaava Rovers kiusoittelee harjoitusotteluissa kärkipäänkin joukkueita, mutta liito tuskin liigassa on tästäkään huolimatta vakuuttavaa. Roversilla on kyllä hyviä maalintekijöitä, jotka osaavat kiekkoa upottaa hankalastakin paikasta ylähyllylle, mutta paikkoihin pääseminen on usein äärimmäisen hankalaa ja ainoa tapa tuleekin olemaan vastahyökkäykset.

Kokoonpanossa Roversilla hyökkäyksessä häärii kolmikko kaa, Hara ja Haverinen joista jokainen osaa laittaa kiekon maaliin kovalla prosentilla ja kilpailu peliajoista tulee olemaan rajua. Puolustajat saavat sen sijaan huokaista helpotuksesta, sillä jokaisen ottelun tulee todennäköisesti pelaamaan puolustuskaksikko Topham-Hän, joista jälkimmäinen tunnetaan myös nimeltä Timothy. Toisaalta etenkin Topham on onnistunut kiusaamaan vastustajien hyökkääjiä ja kyseisen herra määrittääkin sen, onko Rovers tämän kauden onnistuja vaiko epäonnistuja.

Seuraa häntä: Topham
- Harjoitusotteluissa kyseinen kaveri on ollut yllättävänkin vakuuttava, mutta miten mies kestää liigaotteluiden lujat rynnistykset kohti Roversin maalia? Parhaimmillaan ehdottomasti todella hyvä puolustaja, mutta riittääkö se siivittämään Roversin kohti kärkisijoja?

Lopulta Fronda eksyi haastateltavaksi

1. Minkälaiset fiilikset Roversin leirissä oli liigakarsintojen jälkeen Oldien tippuessa divariin?
- meen vähä kysymyksen ohi, meillä oli tosi hyvä fiilis ku noustii divarii, tavote, joka meil kaikilla ollu vuosien ajan. outoa oli tiputtaa oldit, ketkä voidaan laskea kiekon tunnetuimpiin. kuittailua tuli, että me tiputettiin oldit, mut elämä on.

2. Voisitko laskea Roversin mustaksi hevoseksi tälle kaudelle?
- periaatteessa voisin, mutta olemme todistaneet että pystymme pelata joukkuetta kuin joukkuetta vastaan vahvalla joukkuepelaamisella( eli sumpulla, niinkuin meistä sanotaan), mutta ei me ilman meijä hyvää joukkuepelaamista ois pärjätty näin pitkälle.

3. Vapaa sana
- meistä sanottiin joku vuos sitten, että väärä jengi nous kakkosdivarii, ja nytkin sanottu et väärä jengi noussu liigaan. rovers is love rovers is life.

Kirjoittanut: Archuleta
Julkaistu 02.12.2014 00:59
Luettu: 2694 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.