Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan finaaliennakkoMuistutamme myös Finaaliveikkauksesta! http://kiekkoliiga.net/tilastot/?tilasto=lehdistot&auki=1517&kausi=35#1517


Tällä kaudella Kiekkoliigan finaaleihin tiensä raivasivat Turtles sekä Pirut, luvassa onkin siis katsaus joukkueiden tiestä finaaliin ja pohdintaa kaksinkamppailun lopputuloksesta, eli pitemmittä puheitta asiaan.

Turtles

9 voittoa 5 tasapeliä 9 tappiota

Kun katsoo miten joukkueen kausi on edennyt, ei ehkä heti odottaisi joukkueen olevan finaalissa tällä kaudella, alkukaudella tulikin allekirjoittaneelle
sellainen fiilis että Turtles pelaa höntsäilykauden ilman armeijan varastamaa WelhoWilhoa eli hampia ja ulkomaille paennutta maaliruiskua yllepaa.
Joukkue toki värväsi veljekset ettan ja krugin paikkaamaan menetyksiä, mutta edellisellä kaudella Starsin toiminnasta huomasi ettei poikia enää kiekko jaksa
hirveästi kiinnostaa. Kausi meni miten meni, joukkue sijoittui runkosarjassa seitsämänneksi ja syttyi juuri oikeaan aikaan niihin tärkeimpiin peleihin eli playoffeihin.

Ensimmäisessä pelisarjassa vastaan asettui sensaatiomaisen kauden pelannut Metallurg Magnitogorsk joka on todellakin raivannut itsensä kiekon hupenevaan eliittiin, kilpparit hoitivat sarjan viidennessä ottelussa jossa sankareiksi nousivat pelle ja ettan.

Finaalipaikasta Turtles taisteli PePoa vastaan, joka on kenelle tahansa ykkösketjunsa kanssa vaativa vastus, mutta kilpparit hoitivat sarjan mallikkaasti 3-1 ja ottelusarjassa ehdottomasti tärkein pelaaja oli pelle joka ruiski kuusi (6) maalia PePojen verkkoon ja yksi niistä oli armoton snaippas b-pisteen kaarelta.

Pirujen ja Turtlesin mittelöistä Pirut ovat vieneet molemmat nimiinsä 5-1 ja 3-2, mutta näitä lukuja ei kannata tuijottaa kovin pitkään, koska pelejen tärkeys on muuttunut täysin, panokset kovenneet ja Turtles on osoittanut tälläkin kertaa että paineensietokykyä kyllä löytyy ja tärkeät pelit hoidetaan kunnialla. Oletankin että sarjasta tulee erittäin tiukka kuten finaaleista yleensäkin, mutta tätä mittelöä on entuudestaan erittäin hankala lähteä tarkasti povaamaan, mutta kulta ratkaistaan luultavimmin viidennessä ottelussa ja usea matsi tulee menemään jatkoajalle.

Turtlesin hyökkäyspeli:


Jos joku joukkue menettää niin korvaamattoman lenkin ketjustaan kuin yllepa tai hampi, luulisi mielenkiinnon todellakin lopahtavan, mutta joukkueessa runsaan vastuun harteilleen on ottanut supertähti pelle joka on tontillaan ehkäpä kiekon paras mitä tulee kiekon pitämiseen. Taakkaa on hieman helpottanut hampin viikonloppulomat sekä jo mainittu ettan, joka on myöskin erittäin hyvä pitämään kiekkoa. Voidaan siis sanoa että ilman yllepan maalivainua Turtles on onnistunut hyökkäyksen osalta loistavasti playoffseissa ja villikortti Todd toi aivan uuden lisän Turtleseiden hyökkäyspeliin PePo-sarjassa, voidaankin olettaa että momentumpari Todd-pelle jatkaa finaaleissa.

Puolustuspeli:


Joukkue oli tällä kaudella liigan toiseksi paras puolustustilastollisesti päästämällä vain 41 maalia ja puolustustaakan ovat jakaneet Etelä, krug, hax ja bag satunaisesti. Turtlesilla on siis kivenkova puolustus ja se nähtiin myös PePo-sarjassa jossa Etelä-hax kaksikko pelasi, hieman oudon kuuloinen pari koska molemmat viihtyvät ap-tontilla mutta lopputulokset eivät valehtele ja hax kuitenkin tunnetaan varmaan paremmin hyökkääjänä nikiltä Savior, käsistä ei siis ole puutetta. Oletankin että tässäkin kohtaa PePo-sarjan momentumkaksikko pidetään jäällä vaikka sinne olisi laittaa krug, mutta puntarissa painaa varmasti pelaajien nälkä voittaa ja Etelä-hax pari osoitti sitä hariboja vastaan.

Eli ketjuyhteenveto Todd-pelle-hax-Etelä

Seuraa häntä: pelle, tätä tuskin tarvitsee kenenkään kahdesti miettiä, niin hyvin on kyseinen jantteri kantanut vastuun tällä kaudella ja tulee varmasti finaalissa tekemään tärkeitä maaleja.


Pirut

14 voittoa 2 tasapeliä 7 häviötä

Piruilla on takanaan loistava runkosarja jossa se sijoittui viidenneksi (5) Voodoo Peoplen taakse samoilla pisteillä mutta hieman heikommalla maalierolla ja rosterimuutokset on todellakin auttaneet joukkuetta menestykseen.
Joukkue päästikin runkosarjassa uskomattoman vähän maaleja, vain 33 ja nappasi näin liigan parhaan puolustuksen tittelin, onkin siis jännittävää huomata että liigan top1 ja top2 puolustukset ovat nyt vastakkain, joten maalipaikoilla ei varmasti juhlita. Häkellyttävää katsottavaa oli myös Pirujen ensimmäinen sarja Voodoo Peoplea vastaan, joka todellakin osoitti että playoffeissa voi sattua ihan mitä tahansa.

Ensimmäinen pelisarja, kuten yllä mainitsin, oli Voodoo Peoplea vastaan jossa Pirut selkä seinää vasten nousivat 2-0 tappiotilanteesta 2-3 voittoon ja kaappasivat Voodoolta jatkopaikan. Sarjassa mainittavinta oli ehkä Pirujen runkosarjan tärkeimmän pelaajan spegun sulaminen kahdessa ensimmäisessä kamppailussa, jonka johdosta tilalle asettui monissa liemissä keitetty Jebsu joka käänti ottelusarjan voitokkaaksi kokemuksella ja lahjakkuudella, ollen ehdottomasti sarjan MVP.

Finaalipaikasta Pirut pääsivät taistelemaan Brutal Killersiä vastaan, jossa kaksi neljästä ottelusta ratkottiin jatkoajalla vieden Pirut finaaliin voiton 3-1 ja ottelusarjan sankariksi nousi Trn iskemällä 5 maalia joukkueen 7 tehdystä maalista ja vaikka vastassa oli tällä hetkellä kiekko.tk:n ylivoimaisesti aktiivisin joukkue (muita ei taida ollakaan) niin Pirut osoittivat että aivan kaikkea ei opita toistoilla vaan puhtaalla lahjakkuudella.

Pirujen hyökkäyspeli:


Runkosarjan pirtein pistemies spegu on luutinut tällä kaudella hyökin ja välillä myös ylemmän puolustajan tonteilla, ollen joukkueen ylivoimaisesti tärkein pelaaja pisteiden valossa, eikä tätä himmennä edes playoffejen kasetin sekoaminen jota kyllä käy itse kullekin. Joukkueesta löytyy myös sellasia pelaajia hyökkääjän paikalle kuin Bisc, Jebsu ja Trn joista Jebsu on kuitenkin pelannut ylemmän puolustelijan tonttia playoffeissa. Lähes varmana veikkauksena onkin että Trn-Bisc kaksikko luutii finaaleissa ellei spegu löydä jostain uutta puhtia.

Pirujen puolustus:


Kuten aluksi totesin, Pirujen puolustus on ollut tällä kaudella liigan paras päästämällä vain 33 maalia verkon perukoille ja tästä propsit saa Xren, joka on hoitanut tonttinsa kuten liigan eliitin kuuluukin, hajoilematta ja muurinvarmasti. Joukkueen pelityyli on myös erittäin puolustava, joten jokaisella kenttäpelaajalla on homma hallussa ja Jebsu on ylemmän pakin paikalle tuonut oman kokemuksensa vaikka ei normaalisti tätä paikkaa pelailekkaan.

Pakkiparina finaaliin lähtee siis Jebsu-Xren, jotka ovat hoitaneet playoffit mallikkaasti.

Ketjut siis: Trn-Bisc-Jebsu-Xren

Seuraa häntä: Trn: Tätä piti miettiä hetki, mutta kun kaksi joukkuetta omaa loistavan puolustuspelin, tulee ratkaisijat olemaan maalintekijöitä, ja sitä taitoa ei kyseiseltä kaverilta puutu.


Sarjan yhteenveto: Tämä on hieman edellisen toistoa, mutta sarja venyy viidenteen peliin jossa joko Trn tai pelle ratkaisee kummalle joukkueelle kannu kuuluu, itse uskon että Pirut vie sarjan 3-2, tai sitten on viemättä, juurikin niin tiukasta sarjasta on kyse, enkä lähtisi kaikilla rahoillani tästä
vetoa lyömään.

Terveisin Jope

Kirjoittanut: Jope
Julkaistu 06.11.2014 19:45
Luettu: 2085 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.