Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko MM-TUR

Kiekkoliigan ja Unibetin solmiman uuden yhteistyösopimuksen kunniaksi järjestämme ottelupariin Metallurg Magnitogorsk - Turtles pienen kilpailun! Kilpailuja tullaan järjestämään pudotuspelien jokaisessa vaiheessa. Ensimmäisen kilpailun voittajalle lähtee palkinnoksi viisi pelimerkkiä! Mikäli täysin oikeita vastauksia tulee useampi, niin palkitsemme kaikki oikein vastanneet viidellä pelimerkillä.

Mikäli kukaan osallistujista ei saa kaikkia kohtia oikein, niin palkitsemme lähimmäksi veikanneen. Vastausaikaa on ensimmäisen ottelun alkuun asti.

1. Veikkaa ottelusarjan voittaja ja otteluvoitot
2. Veikkaa ensimmäisen ottelun tulos (Maalimäärä)
3. Veikkaa ottelusarjan tehokkain pelaaja

Esimerkkivastaus: Metallurg 3-2, 4-3, Zudorimo

Vastaukset voit jättää tämän jutun kommentointiboksissa!Metallurg Magnitogorsk - Turtles


Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Metallurg Magnitogorsk kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella viime kausien kestomenestyjän ja runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen Turtlesin. Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa kahdesti, joista ensimmäinen päättyi Turtlesin rajusta painostuksesta huolimatta lukemiin 1-1. Kotiottelussaan Metallurg pystyi kuitenkin hallitsemaan enemmän peliä ja ottikin komean 5-2 voiton kahden viime kauden finaalijoukkueesta.

Uudet pyrkyrit vs Vanhat mestarit

Metallurg Magnitogorsk hakee ensimmäistä välieräpaikkaansa Kiekkoliigassa. Kahdella edellisellä kaudella tie on tyssännyt jo pudotuspelien avauskierroksella suoraan otteluvoitoin 3-0. Joukkue himoitseekin tällä kaudella pitkään kaivattua menestystä Samsonovin muiston kunniaksi. Runkosarjassa Metallurgin vahvuutena oli ehdottomasti tehokas hyökkäyspeli, josta kertovat myös 83 tehtyä maalia 24:ssä pelatussa ottelussa. Erityisen kovassa vireessä olivat joukkueen maalinsylkijä Zudorimo ja hybridipuolustaja Kap, joista jälkimmäinen naputteli puolustajalle huikaisevat 64 tehopistettä. Joukkueen tehopelaajat olivat pitkään kiinni jopa liigan pistepörssien kärkisijoilla ja lopulliset sijoitukset pistepörssissä olivat kunnioitettavat neljäs ja viides. Metallurg tunnettiin aikaisemmin todella kurinalaisesti puolustavana ryhmänä, joka saattoi hieman syödä hyökkäyspelin tehoja. Nykyään joukkue onkin löytänyt sopivan kompromissin hyökkäyksen ja puolustuksen välillä, jonka ansiosta se pystyikin saavuttamaan historiansa parhaan sijoituksen liigan runkosarjassa. Hyökkäyspelissä ja tehdyissä maaleissa silmiinpistäviin piirre on monipuolisuus. Maaleja tehdään nopeilla suorilla hyökkäyksillä, sekä myös aluepelin kautta ja maskia tehokkaasti hyödyntämällä.

Avainasemassa hyökkäyspelissä on Zudorimon pelivire, jonka laukaus on koko pelin ehdotonta eliittiä. Mikäli tämä kliininen viimeistelijä on hyvällä pelihuumorilla liikenteessä, tulee Turtlesin puolustuksella olemaan todella kova työ hänen pysäyttämisessään.

Kahden edelliskauden finalisti Turtles lähtee pudotuspeleihin vaihtelevasti sujuneen runkosarjan jälkeen. Lopullinen sijoitus seitsemäntenä ei varmastikaan tyydyttänyt pelaajistoa ja kauden 2/2013 mestarijoukkue hakeekin pudotuspeleistä jälleen vain kirkkaimpia mitaleja. Turtles kärsi varsinkin alkukaudesta hienoisesta tehottomuudesta, joka maksoi joukkueelle paljon sarjapisteitä. Pelitapa on kuitenkin hyvin pelaajiston selkärangassa, joten mikäli viimeistely saadaan toimimaan heti pudotuspelien alussa, voi joukkue jälleen kerran olla todella vaikeasti voitettavissa. Kiekkoliigan alaisissa peleissä 1653 tehopistettä paukuttanut yllepa on merkitty tälle kaudelle myös kokoonpanoon, mutta tähtihyökkääjä ei hyvin suurella todennäköisyydellä tule pelaamaan myöskään pudotuspeleissä. Suurin vastuu Turtlesin hyökkäyspelistä onkin levännyt ja tulee lepäämään myös pudotuspeleissä pellen harteilla. Viekkaana pelinrakentajana tunnettu pelle valittiin Turtlesin mestaruuskaudella koko liigan parhaaksi hyökkääjäksi, joten varastossa on rutkasti potentiaalia nostaa tasoa runkosarjan suorituksista. Koko joukkueen tavoin myös pellen peli on ollut kuitenkin koko kauden alavireistä, jonka on pakko muuttua heti pudotuspelien avausottelusta alkaen.

Vaikka molemmilla joukkueilla on paljon potentiaalia latoa isojakin maalimääriä, niin ottelusarjan kamppailuista on odotettavissa tasaisia ja vähämaalisia vääntöjä. Metallurgin koko kauden jatkunut vahva vire joutuu todelliseen testiin heti pudotuspelien avauskierroksella, sillä Turtles on viime kausina esiintynyt erityisesti pudotuspeleissä erittäin väkevästi. Ottelupari onkin kenties pudotuspelien ensimmäisen kierroksen jännittävin ja mielenkiintoisin kohtaaminen, jossa on vaikea sanoa selkeää ennakkosuosikkia.

Veikkaus: Metallurg Magnitogorsk jatkoon voitoin 3-2

Seuraa näitä


Kap - Joukkueensa pelitavallinen johtaja. Rakentaa ja rytmittää peliä taitavasti puolustajan tontiltaan ja pitää pelin tasapainon kunnossa. Pystyy pelaamaan molempien puolustajien tonteilla erittäin vakuuttavasti.
pelle - Kapin tavoin myös joukkueensa johtajahahmo, jolta odotetaan paljon enemmän mitä runkosarjassa nähtiin. Tason pitää nousta nyt, tai kausi loppuu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Mahdollista on myös, että pelle penkittää itsensä.

Mahdolliset kokoonpanot:


Metallurg Magnitogorsk
Zudorimo - illmac - Kap - huig

Turtles
pelle - krug - hax - ettan

Osa-alueiden arviointi: (1-5)


Hyökkäys
Metallurg Magnitogorsk
Turtles

Puolustus
Metallurg Magnitogorsk
Turtles

Pelitapa
Metallurg Magnitogorsk
Turtles

Henkinen kestävyys
Metallurg Magnitogorsk
Turtles

Pelaajahaastattelut:


Haastatteluun ratsastaa valkoisella orillaan Kiekkoliigan kovin uros Kap.

Metallurg pelasi vakuuttavan runkosarjan sijoittuen lopulta upeasti sijalle kaksi. Onko nyt se kausi, kun Metallurg menee mitalipeleihin?

- Runkosarja meni hyvi, tyylii kaikkien odotusten yli. Jos käy flaksi voitetaa matsit mitalipeleihi asti, vaik se varmasti onki paha rasti. Jou.

Tuovatko vahvat esitykset runkosarjassa lisäpaineita menestymiseen pudotuspeleissä?

-Turha täs on ottaa poffeist paineit sen enempää, ku ei olla siel voitettu yhtää matsii ennenkää.

Millaista ottelusarjaa odotat Turtlesia vastaan ja mitkä ovat joukkueenne vahvuudet ottelusarjassa?

- Turtles varmaa poffeihin skarppaa huolel, mut onneks huig on päiväs neljä tuntii harkkahuonees. Meil pitäs olla finaaliin asti selvä reitti, ku otetaa käyttöö meiän vahvuus, GM-Greippi.


Myös pelle saatiin haastatteluun hieman jälkijunassa.

Kahden edellisen kauden päätteeksi Turtlesille on jäänyt käteen hopeamitalit. Lähdetäänkö nyt jälleen kirkastamaan mitalit kultaisiksi, vaikka runkosarja menikin joukkueeltanne kenties hieman alakanttiin?

- Runkosarja meni tosiaan ihan päin helvettiä. Syyt löytyy harkka-aktiivisuudesta ja siitä, että meillä oli vain kerran ns. paras kokoonpano kentällä. Toistaseks tavoitteena on selvitä välieriin. Jos peli kulkee puolivälerissä, niin sitten lähetään tosissaan hakkaamaan Pepoa välierissä.

Mitkä ovat joukkueenne vahvuudet pudotuspeleissä?

- Vahvuudet on taitavat yksilöt, jotka tietää miten poffeissa kuuluu pelata. Kysymysmerkkinä on, että miten toi peli nyt alkaa rullaamaan.

Millaista ottelusarjaa odotat vahvan runkosarjan pelannutta Metallurgia vastaan?

- Tiukkaa. Veikkaan meidän hallitsevan jonkin verran, mutta Metallurg on tehokkaampi. Me voitetaan sarja 2-3

Mikä on joukkueenne todennäköinen kokoonpano ottelusarjassa?

- Todd ilmotti heti alkuun, ettei aio pelata, joten siitä saa Metallurg jo pari askelta eteen. Kokoonpano on hyökkäävien pelaajien osalta pelle, krug ja ettan, pakkina hääräilee hax, etelä tai bag.

Terveiset vastustajille:

- Hieno kausi teiltä, ensi kaudella sitten mitalipeleihin asti!

Oletko sinä vuoden liigabetsaaja? Rekisteröidy, osallistu ja voita huikeita palkintoja!

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 20.10.2014 23:03
Luettu: 2225 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.