Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko VP-PIR


Voodoo People - Pirut


Runkosarjan yllättäjäjoukkue Pirut kohtaa pudotuspelien avauskierroksella kolminkertaisen mestarijoukkueen Voodoo Peoplen, joka sijoittui runkosarjassa heti Pirujen edelle sijalle neljä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen runkosarjassa päättyi VP:n 3-0 voittoon, mutta toisessa osaottelussa Pirut dominoi kenttätapahtumia ja otti murskaavan 8-0 voiton. Viime kaudelle liigaan noussut Pirut on parantanut peliään huomattavasti sitten viime kauden ja varsinkin joukkueen ehdoton tähtipelaaja spegu on ollut loistavassa vireessä. Runkosarjassa miehen tehoiksi kirjattiinkin komeat 26+30=56, joilla irtosi pistepörssin kahdeksas sija. Pudotuspeleissä Pirut joutuvat kuitenkin heti todella kovaan testiin, kun vastaan asettuu rutinoitunut Voodoo People.

Vaikka Voodoo Peoplea voikin pitää otteluparissa kokeneempana joukkueena, niin ei heidän vastustajankaan miehistö ole koottu pelkistä rookie-pelaajista. Pirujen yksi tärkeimmistä ellei tärkein pelaaja pudotuspeleissä onkin VP:n oma "kasvatti" Bisc, joka debytoi Kiekkoliigassa kaudella 3/2008 juurikin Voodoo Peoplen paidassa. Palkintokaappiin Biscille kertyi Voodoossa vietettyjen kausien aikana kaksi mestaruutta ja pronssimitali. Pirujen nimekkäin pelaaja on kuitenkin luonnollisesti kuuden mestaruuden ja lukemattomien henkilökohtaisten palkintojen voittaja, Jebsu. Suorastaan maagisena pelinrakentajana tunnettu Jebsu on todella kova vahvistus Pirujen kokoonpanoon, mikäli hänet nähdään kaukalossa pudotuspeleissä. Hyvin todennäköisesti Jebsua ei kuitenkaan kokoonpanossa nähdä.

Kovia nimiä löytyy myös Voodoon rosterista totuttuun tapaan. Hyökkäystä johtaa joukkueen sisäisen pistepörssin voittaja Archuleta, joka tunnetaan kuitenkin tuittupäisenä mielialahyökkääjänä, jonka parhaan ja huonon päivän ero on todella iso. Parhaimmillaan Archuleta on kuitenkin aivan kiekon eliittiä viimeistelijänä. Taustatukea Archuletalle antaa monikäyttöinen Daasaman, joka pelaa ensimmäistä kertaa Kiekkoliigassa todellisessa huippujoukkueessa. Tärkein pelaaja löytynee kuitenkin jälleen kerran joukkueen puolustuksesta, jossa johtohahmona on totuttuun tapaan kolminkertainen Kiekkoliigan mestari ja kaksi kertaa liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Fice, joka lähes poikkeuksetta nostaa pelinsä tasoa vielä pari napsua ylöspäin pudotuspeleissä. Mainitsematta ei voi myöskään jättää seitsemän mestaruuden ja yhdentoista mitalin kultalapaa JaKurria, joka on aina valmis hyppäämään kaukaloon tarvittaessa. Lähtökohtaisesti JaKurri ei kuitenkaan aloita joukkueen kokoonpanossa.

Liigan pitävimmät puolustukset vastakkain


Pirujen puolustus oli koko liigan pitävintä ja päästettyjen maalien määrä 35 on vähintäänkin kunnioitettava suoritus näin kovalla sarjatasolla. Huonosti ei puolustanut Voodookaan, päästäen 43 maalia runkosarjassa, joka oli Pirujen jälkeen toiseksi vähiten liigassa. Kärjistettynä molempien joukkueiden puolustuksen pitävyys voidaan yksilöidä kahteen pelaajaan: Pitkään nousua kiekon eliittipuolustajien joukkoon tehnyt Xren ja jo aiemmin esille nostettu Fice. Xreniltä löytyy aikaisemmilta kausiltaan takataskusta jo kaksi pronssimitalia Club Of Härmän riveissä, jossa Xren pääsi nauttimaan rajatonta luottamusta isoilla peliminuuteilla. Miehen pelitaidot ovatkin jalostuneet kausien varrella ja tällä kaudella pelikentillä onkin nähty entistä kokonaisvaltaisempi Xren, joka on valmis johtamaan menestyvän joukkueen puolustusta. Saako Xren tarpeeksi tukea puolustuspäässä joukkuekavereiltaan pudotuspeleissä? Tämä onkin kenties erittäin validi kysymys isoihin otteluihin lähdettäessä.

Voodoo Peoplen harjoituspelejä seuratessa joukkueesta ei tule yleensä ensimmäisenä mieleen sana kurinalainen. Rutinoitunut ryhmä pelaa toisinaan harjoituspeleissä vanhan puolustajan silmään todella ylirohkeaa hawaii-kiekkoa, tai puoliorganisoitua flow-kiekkoa, kuten eräs johtava analyytikko joskus luonnehti erään joukkueen peliä. Kokeneen joukkueen tunnistaa kuitenkin siitä, miten he pelaavat tosipeleissä, eli liigaotteluissa. Suuren johtajan joukot eivät ole ikinä helppoja vastustajia liigakentillä, eivätkä varsinkaan pudotuspeleissä, joissa joukkueen kokeneet pelaajat syttyvät aivan erilaisiin liekkeihin.

Odotettavissa on jälleen kerran kliseisesti sanottuna tiukkoja ja vähämaalisia otteluita, joissa 0-0 tulokset ja jatkoajat eivät olisi suuria yllätyksiä. Voodoo Peoplen rutiini on todennäköisesti ottelusarjassa lopulta valttia ja Pirut tulevat vahvasta runkosarjastaan huolimatta olemaan altavastaajia.

Veikkaus: Voodoo People jatkoon voitoin 3-1.

Seuraa näitä


Fice - Joidenkin mielestä saattaa olla tylsä ja itsestäänselvä valinta, mutta Fice kantaa jälleen kerran joukkueensa menestystoiveita harteillaan. Saa itsestään ja muista parhaimman irti juuri tärkeimmissä otteluissa.
spegu - Oli runkosarjassa todella vakuuttavassa iskussa, mutta pystyykö ottamaan yhtä isoa vastuuta pudotuspeleissä, joissa tilaa ja aikaa on aina vähemmän? Kantaa isoa roolia joukkueen hyökkäyspelin tehokkuudesta.

Mahdolliset kokoonpanot:


Voodoo People
Archuleta - Daasaman - Shefki - Fice

Pirut
Bisc - spegu - Trn - Xren

Osa-alueiden arviointi: (1-5)


Hyökkäys
Voodoo People
Pirut

Puolustus
Voodoo People
Pirut

Pelitapa
Voodoo People
Pirut

Henkinen kestävyys
Voodoo People
Pirut

Pelaajahaastattelut:


Haastattelussa on Voodoo Peoplen Fice.

Pelasitte kelpo runkosarjan sijoittuen lopulta neljänneksi. Kauteen mahtui kuitenkin myös heikompia otteluita, kuten murskatappio 8-0 puolivälierävastustajallenne Piruille. Uskotko kyseisen ottelun antavan Piruille etulyöntiaseman?

- Runkosarja lähti vähän yskähdellen käyntiin kun oli kokoonpanossa isoja uudistuksia ja sitä pelityylin hakemista. Sitten puolivälillä saatiin hyvä tatsi joka kuitenkin loppua kohden katos täysin. Siinä 0-8 pelissä lähti heti alkuminuuteilla itseluottamus mikä on meikäläiselläkin kohtuu harvinaista, osittain siks meni luvut rumiks. Emmä kuitenkaan usko että siitä ois mitään edgeä saatu annettua vastukselle.

Mitkä ovat mielestäsi joukkueenne vahvuudet pudotuspeleissä?

- Onkohan meillä semmosia, yks ainakin meni tossa vituiks eli oikeiden vastustajien valinta kun kustiin NC:lle meiän haluttu sijotus. No ainakin yks vahvuus meillä on että löytyy kokenut pakkipari Fice-Shefki, ainoostaan PePolla on kai kokeneempi kaksikko. Lisäks meil on laajuutta kokoonpanossa kun mahdollisia poff-hyökkejä on ainakin 4. Myös se, että kuka vaan meiän pelaajista voi heittää häkin tai hatunkin on kans merkittävä vahvuus. Muutoin tulee vaan läjäpäin mielee heikkouksia joita ei tässä artikkelissa nähdä.

Laitetaanko seitsemän mestaruuden mies JaKurri jälleen kentälle tärkeissä otteluissa?

- Vaikka Jartsa on tiimin p/o kärjessä ja ylipäätään jäätävän kova jätkä niin näillä näkymin ainakin puolivälierät säästellään mestaria.

Millaista ottelusarjaa odotat?

- Noh Piruilla on kans laaja repertuaari pelimiehiä, ekaks on mielenkiintosta nähä se pelaava kokoonpano ja sit on helpompi rakentaa mielipidettä. Päästivät ainakin Liigassa vähiten maaleja niin tuskin mitään hirveetä päästä päätyyn maalikisaa on tiedossa. Toivon että päästään molemmat vääntämään ykköskokoonpanoillamme hyvät pelit.

Terveiset vastustajille:

- Keskiviikkonako alotetaa?! Teinä en peluuttais Bisceä, saamarin takinkääntäjä ajetaan varmasti kylmäks!


Haastatteluun saapui Pirujen spegu.

Pirut sijoittui runkosarjassa komeasti sijalle viisi, joka varmasti yllätti monet. Joko kauden tavoitteet on täytetty, vai lähdetäänkö pudotuspeleihin tavoittelemaan tosissaan mitaleja?

- Tavoitteet on osittain täytetty, runkosarja meni ihan kivasti meidän osalta ja saatiin peli kulkemaan loppurunkkista kohden. Mutta tietysti lähetään mitaleitakin hakemaan, sehän tässä on homman idea ja päätavoite joka kaudella ainakin mun mielestä kun hakeudutaan liigaan pelaamaan.

Mitkä ovat mielestäsi joukkueenne vahvuudet pudotuspeleissä?

- Meidän vahvuuksia tällä hetkellä lienee tuo puolustuspeli runkosarjan perusteella. Viime kaudella omissa soi järkyttävät 71 kertaa ja nyt ollaan puolitettu päästettyjen määrä, joka on melko hyvin verratessa muihin jengeihin ja huomioiden se, että tää on ollu vasta ensimmäinen kausi uudella kokoonpanolla.

Millaista ottelusarjaa odotat Voodoo Peoplea vastaan?

- Kirjoitushetkellä huomaan että pelejä oli näemmä nollattu ja ollaan tiputtu viidenneks runkosarjassa, eli menetettiin kotietu. Ihan selvästi ollu Daasaman ja Fice päättämässä asiasta ja siellä koitetaan nyt jo päästä ihon alle. Joka tapauksessa pelit tulee olee tiukkoja VP:n kanssa ja kumpi vaan voi päästä jatkoon, muuta en osaa sanoa.

Mikä on todennäköisin kokoonpanonne?

- Samalla kokoonpanolla jatketaan ku ollaan pelattu suurin osa runkosarjastaki ja joka ollaan koettu toimivimmaksi tällä hetkellä: Bisc-spegu-Trn-Xren.

Terveiset vastustajille:

- Vapiskaa


Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 20.10.2014 22:58
Luettu: 1566 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.