Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko NC-BK


Neal Chaucer - Brutal Killers


Runkosarjan kolmonen Neal Chaucer kohtaa puolivälierissä tälle kaudelle takaisin liigakentille palanneen Brutal Killersin. Molemmilta joukkueilta löytyy palkintokaapeistaan himmeämpiä mitaleja, mutta kirkkaimmat mitalit ovat vielä kiertäneet nämä pitkäaikaiset huippujoukkueet. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti, joista molemmat ottelut päättyivät tasaisten vaiheiden jälkeen pistejakoihin.

Uinuvat jätit vastakkain


Neal Chaucer pelaa tällä hetkellä kymmenettä kauttaan peräjälkeen Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla, joka on tietenkin jo itsessään hatunnoston arvoinen suoritus. Näiden kausien aikana mukaan on tarttunut kaksi hopeista ja kaksi pronssista mitalia. Viimeisin mitali on kuitenkin niinkin kaukaa kuin kaudelta 3/2012. Brutal Killers palasi Kiekkoliigaan kahden kauden tauon jälkeen kaudelle 2/2014 ja nousi heti ensimmäisen divarikautensa päätteeksi takaisin liigaan. Aiemmilta liigakausilta joukkueen saldoksi on jäänyt kolme kirvelevää finaalitappiota huippuvireisiä Nightmarea ja Turtlesia vastaan. Molemmilla joukkueilla onkin sekä kokemusta että potentiaalia edetä aina mitalipeleihin asti tällä kaudella.

Chaucer pelasi pitkästä aikaa todella väkevän runkosarjan, sijoittuen komeasti kolmanneksi. Erityisen vahvassa lennossa oli pitkäaikainen luottohyökkääjä Xirean, joka latoi kunnioitettavat 59 tehopistettä liigan runkosarjassa. Hyvässä vireessä oli myös tähtipuolustaja Ilja, sillä Chaucerin puolustus oli yksi liigan pitävimmistä, päästäen keskimäärin 1,8 maalia ottelussa. Kokeneita konkareita pursuavan joukkueen pelitapa on ollut viime kausina hieman hukassa, mutta tällä kaudella joukkue näyttää löytäneen jälleen identiteettinsä. Pudotuspeleihin joukkue pääseekin lähtemään kahdeksan ottelun voittoputken jälkeen ja viimeisin tappio liigasta on kahden kuukauden takaa PePoa vastaan.

Brutal Killers lähtee pudotuspeleihin hieman vaikeammista lähtökohdista. Viimeisen kymmenen liigapelin saldo on murheellinen 2-3-5. Kokoonpanon yläkolmikko on tuttu ja turvallinen poro12, stp ja kekki. Puolustuksessa vastuuta on ottanut inso, Matun vähennettyä selkeästi aktiivisuuttaan BK:n edellisten liigakausien jälkeen. Brutaalit ovat pelanneet jälleen totuttuun tapaan vahvaa ja kurinlaista joukkuepuolustusta, joka on hieman syönyt joukkueen hyökkäyspelin tehoja. Toisaalta pudotuspeleissä puolustuspeli nousee usein paljon isompaan rooliin, kuin hyökkäyspelaaminen. Hyökkääjät poro12 ja stp ovat kuitenkin edelleen laatuhyökkääjiä, jotka pystyvät huippuvireessään olemaan erittäin tehokkaita hyökkäyspäässä. Tasonnostoa joukkueen hyökkäyspeli joka tapauksessa tarvitsee pudotuspeleihin lähdettäessä.

Vaikka Chaucer olikin runkosarjassa selkeästi vakuuttavampi joukkue, niin Brutal Killers on todella ikävä vastustaja mille tahansa joukkueelle Kiekkoliigassa. BK:n inhorealistinen puolustuspelaaminen voi parhaimmillaan tukahduttaa Chaucerinkin flow:n hyökkäyspelaamisessa täysin. Ottelusarja ei varmasti tule olemaan läpijuoksu kummallekaan joukkueelle ja odotettavissa onkin lähtökohtaisesti pitkä ottelusarja.

Veikkaus: Brutal Killers kääntää ottelusarjan tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-2.

Seuraa näitä


Ilja - Erittäin tärkeä palanen muuten rohkeasti hyökkäävän kokoonpanon takana.
inso - Kestääkö liigatasolla vielä kokematon inso isojen otteluiden paineet ja haastavuuden? Ennen tätä kautta inso oli pelannut vasta kolme ottelua Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla. Sankari vai antisankari?

Mahdolliset kokoonpanot:


Neal Chaucer
Xirean - Saku - Rodr - Ilja

Brutal Killers
stp - poro12 - kekki - inso

Osa-alueiden arviointi: (1-5)


Hyökkäys
Neal Chaucer
Brutal Killers

Puolustus
Neal Chaucer
Brutal Killers

Pelitapa
Neal Chaucer
Brutal Killers

Henkinen kestävyys
Neal Chaucer
Brutal Killers

Pelaajahaastattelut:


Neal Chaucerilta haastatteluun saapui Xirean

Neal Chaucer pelasi pitkästä aikaa todella hyvän runkosarjan, mutta millaisilla tavoitteilla lähdette pudotuspeleihin?

- Kultamitalia lähdetään hakemaan, muita tavoitteita meillä ei niinkään ole. Toki vastustajat ovat kovia eikä helppoja matseja tule olemaan, eli kunhan keskitytään yhteen sarjaan kerrallaan niin hyvä tulee.

Mitkä näet joukkueenne vahvuuksiksi pudotuspeleissä?

- Tiivis puolustuspelaaminen on ollut ehkä suurin syy runkosarjan lopun hyviin peleihin, joten laskisin sen suurimmaksi vahvuudeksi pudotuspeleissäkin.

Millaista ottelusarjaa odotat Brutal Killersiä vastaan?

- Eiköhän siitä tiukka tule. Varsin tuttu vastustaja niin liiga- kuin harkkapeleistäkin ja ne eivät ole olleet helppoja matseja ikinä.

Mikä on todennäköisin kokoonpanonne ottelusarjassa?

-Ei lähetä kaikkea vielä paljastamaan, mutta eiköhän siellä takalinjoille Ilja-Rodr kaksikko väännä :)

Terveiset vastustajille:

- Myllyt sallittu t. Ilja


Haastattelussa BK:n kekki

Brutal Killers palasi tälle kaudelle takaisin Kiekkoliigan korkeimmalle sarjatasolle. Kautenne oli luvalla sanoen vaihteleva, mutta millaisin tavoittein lähdette kohti pudotuspelejä?

- Alkukausi lähti ihan hyvin liikkeelle ja oltiin ihan runkosarjan kärkipään vauhissa, mutta sitte tuli pieniä ongelmia aktiivisuuden suhteen ku meni työvuorot jne vähä huonosti nii ei keretty nelkkua vääntää. Oltiin vähän kujalla loppukausi siis. Mutta joo, tavotteena on ainoastaan mestaruus, mikään muu ei kelpaa. Siihen on mahollisuudet, alkukausi näytti jo sen ja tiietään se itekki. Nyt peli kuntoon ja kovin tavottein kohti kultaa.

Mitkä näet joukkueenne vahvuuksiksi pudotuspeleissä?

- Tiivis joukkuepeli. Me osataan nykyään hyökätä, ollaan omasta mielestä osattu pidemmän aikaa. Jope voi olla asiasta ihan omaa mieltä. Osataan myös edelleen puolustaa. Vahvuudeksi näen myös jäätävän hyvän yhteishengen mikä meijän joukkueella on ollu jo useamman vuoden ajan. Tunnetaan myös toisemme ja osataan pelata yhdessä, nykyään ollaan jo aika kokeneita.

Millaista ottelusarjaa odotat Neal Chauceria vastaan?

- Normaaliklisee: ottelusarjasta tulee tiukka. Runkosarjassa molemmat kohtaamiset päätty tasapeliin. Oltiin ehkä vähän pulassa Nealeitten kovan karvaus- ja hyökkäyspelin takia omassa päässä ajoittain. Melkosta päästä päähän -kiekkoa on ollu meijän keskinäiset pelit. Odotan tasaista sarjaa, me kuitenki mennään jatkoon voitoin 3-1, ehkä 3-2.

Mikä on todennäköisin kokoonpanonne ottelusarjassa?

- Puolustuksessa inso ja meikäläinen, hyökkäyksessä Suomen TylyPahka ja borrelioosi.

Terveiset vastustajille:

- Onnea koitoksiin!!Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 20.10.2014 22:53
Luettu: 1464 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.