Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - 3/14 3. jakso
Kuten aikaisemmassakin Hot/Not -jutussa, PeliPojat lienee päivänselvä valinta tulivuorelle. Joukkue on liigan runkosarjassa kärkipaikalla 55 pisteellä ja 53 plussalla. Verkko on heilunut vastustajan päädyssä lähes 100 kertaa, tarkemmin ottaen 95. Se kertoo joukkueen hyökkäysvoimasta ja vaarallisuudesta. Merkille kannattaa laittaa myös kuusi ottelua pelannut migi. Neljästä PePon ns. vakiopelaajasta huolimatta migi pystyy täyttämään miktokin tai peipin saappaat hyökkääjän tontilla, mikä voi antaa joukkueelle etulyöntiaseman. Tutun nelikon muuttaminen saattaa olla valtti. Pudotuspeleissä valtaosan otteluista tulee todennäköisesti kuitenkin pelaamaan tuttu ja turvallinen vakionelikko. Mikäli kaikki rattaat pelaavat samalla tavalla yhteen, PePon tie finaaliin näyttää esteettömältä.


Metallurg Magnitogorsk on ollut yksi runkosarjan kiinnostavammista joukkueista, sillä parannusta viime kauteen on tullut selvästi. Vuosia pelanneista konkareista koostuva MM kulki kahdeksan ensimmäistä ottelua ilman tappioita, mikä antoi toivoa hyvästä runkosarjasta. Näin kävikin. Kap ja kumppanit ovat ottaneet haltuunsa toisen sijan runkosarjassa. He ovat tällä hetkellä ainoastaan kuuden pisteen päässä hallitsevasta mestarista. Päästettyjä maaleja on kuudenneksi eniten, mutta sen korvaa hyökkäyspään suoritukset. 78 maalia on mainitsemisen arvoinen luku. Tällä kaudella havitellaan varmasti ensimmäistä paikkaa mitalipeleissä, mikä näyttäisi olevan täysin realistinen tavoite. Metallurgin miehistö ansaitsee ehdottomasti tunnustusta hyvästä petraamisesta ja hienosta runkosarjasta. Ehdoton valinta Hot -listaan.


The Oldtimers löytyy 1. Divarin ensimmäiseltä sijalta, kun runkosarja lähenee loppuaan. Divariennakossa joukkuetta aavisteltiin neljännelle sijalle runkosarjassa, joten ykköstila siinä määrin saattaa olla pienoinen yllätys. The Oldtimersin hyökkäyspeli on mallillaan, mutta esille täytyy nostaa kauden alusta lähtien onnistuneita otteita näyttänyt puolustus. Alle kaksi päästettyä maalia ottelua kohden, ja torjuntoja 20 otteluun maalivahdille kertynyt 131. Vastustajien maalintekopaikat jäävät todella vähälle järkevän ja tiiviin puolustustyylin ansiosta. Mainiota yhteispeliä kerta toisensa jälkeen, pelaajat ovat selvästi samalla aaltopituudella sekä punaviivan paremmalla puolella että omalla puolella. Kuitenkin puolustuspään vahvin tukipilari on ollut joukkueen ykköspuolustaja, edellisessäkin jutussa mainittu tällä kaudella läpimurtoaan tekevä wilz. Jos puolustus pysyy samalla tavalla kasassa pudotuspeleissä kuin runkosarjassa, herroilla on pian mitalit kaulassa.


Hjerpen johtama HC Tyrmäys on koonnut kasaan 23 pistettä 23 ottelusta, mikä tarkoittaa piste/ottelu -tahtia. HCT lojuu kirjoitushetkellä juuri pudotuspelien ulkopuolella, yhdeksännellä sijalla. Hattua täytyy nostaa nyt neljännettä kauttaan liigassa pelaavan joukkueen hyökkäyspelille. Maalintekoprosentti on liigan kärkitasoa. Jaettu toinen sija eniten tehtyjä maaleja -tilastossa Metallurg Magnitogorskin kanssa 78 maalilla. Aggressiiviset hyökkäykset tuottavat tulosta, mutta se ei näy sarjataulukossa. Milih ja Hjerpe ovat molemmat kympin sakissa pistepörssissä, ja jälkimmäisenä mainittu Hjerpe johtaa maalipörssiä peräti yhdeksän maalin erolla seuraavaan pelaajaan. Avainpelaajia hyökkäyksen osa-alueelta ei puutu, mikä nostaa joukkueen Hot -listaan.


Kausi kaudelta samanlaista tuhoa liigassa tekevä akseli miktok-peipi on täydellisen "tutkaparin" perikuva. PePo valuu kovaa tahtia pistepörssin kaksoisvoittoon, sillä juurikin em. pelaajat siellä peräkkäin oleilevat. Ellei kaksi muuta akselia, MM'n Kap-Zudorimo tai HCT'n Milih-Hjerpe yllätä, turkoosipaitaiset tehotykit nähdään runkosarjan loputtua kärjessä. Noin 2/3 PeliPoikien tehdyistä maaleista on merkitty tälle samaiselle duolle. Yhteispeli toimii kuin rasvattu. Ajatukset tuntuvat osuvan aina yhteen. Aktiivinen syöttöpeli ja merkittävä pelinluku on molemmilla pelaajilla shokeeraavaa, kun PePo kulkee voitosta toiseen etunenässä miktok ja peipi.


Odotukset Ferraria kohtaan olivat ennen kautta korkealla, mutta kauden alku oli kehno. Ensimmäiseen viiteen otteluun ainoastaan yksi voitto ja yksi tasapeli. Oikea vaihde kuitenkin löytyi, ja duo pati-sera alkoi toimeen. Erinomaisia näytteitä divarissa, mikä nostaa heidät kaksoisjohtoon pistepörssissä. Ferrari kuitenkin todennäköisesti hamuaa sijoitusta kärjen tuntumasta. Kuudes sija tällä hetkellä ei varmasti tyydytä joukkueen nälkää. Haaveet runkosarjan voitosta ovat luhistumassa, mutta otteluita on jäljellä viisi kappaletta. Mikäli HC Lightningista sekä Helsingin Jokereista otetaan voitot, muiden pitäisi olla lasten leikkiä näinkin kokeneelle kaartille. Hot -listan paikka ansaittu parannuksen sekä tähtipelaajien patin ja seran vuoksi.
Konnalauman pelit liigassa eivät ole sujuneet odotusten mukaisesti. Kolme ottelua pelaamatta, ja joukkueelta löytyy tappioita enemmän kuin voittoja. Joukkue on plussalla, mutta koko miehistön täytyy olla pettynyt suorituksiinsa tämän kauden runkosarjassa. Otteluissa ei ole nähty samanlaista hopeajoukkuetta kuin viime kaudella. Joukkueen parhaalla pelaajalla on kasassa 20 pelistä 33 pistettä. Maalit ovat hiipuneet viime kauteen nähden. Suurin osa tappioista on tullut vain yhdellä maalilla, mutta tappio on aina tappio. Turtlesin täytyy kehittää hyökkäyspeliään tulevaa playoff-urakkaa varten, sillä tätä menoa kilpikonnia ei nähdä pudotuspelien toisella kierroksella.


Kun HC Tyrmäyksen hyökkäyksen ja puolustuksen laittaa vertailuun, tulos on kuin tulta ja jäätä. Joukkue on päästänyt 23 otteluun peräti 91 maalia, kirpaisevalla 3.96/ottelu -saldolla. Liian innokas pelityyli tuo rakoja puolustukseen, jotka vastustaja voi käyttää hyväkseen. Huolimattomuus on HCT'n pelaajien suurin huoli. Mikäli joukkue parantaa seuraavalle kaudelle puolustustaan, ties kuinka pitkälle tässä voi päästä. Joukkueella on yksi ottelu runkosarjasta pelaamatta, sekin Brutal Killersiä vastaan. Viimeksi BK'lta tuli takkiin puhtaasti 0-6, joten odotettavissa on viimeiseen runkosarjapeliin hieman verilöylyn tuntua.


1. Divarin jumbosijalla notkuvan Olympic Fitnessin kausi on ollut jälleen katastrofaalinen. Tällä kertaa joukkue on onnistunut ottamaan täyden pistepotin vain yhdestä pelistä, kun tappioita on kertynyt 13 kappaletta. Joukkueen puolustuspeli on järkyttävää katseltavaa, kun omissa punainen valo saattaa syttyä ottelun aikana jopa 11 kertaa. Jumbosija on vielä vältettävissä, sillä Olympicillä on vielä 7 ottelua pelaamatta. Viimeisessä kahdessa ottelussa ei ole onnistuttu maalinteossa. Lisää samanlaista luvassa aina runkosarjan loppuun asti?


Liigaan takaisin divarista palannut Old & Notorious ei ole vakuuttanut maalintekotaidoillaan. Plakkarissa 18 ottelussa 17 pistettä, ja runkosarjan kymmenes sija. Joukkue on näihin 18 otteluun tehnyt 23 maalia, mikä tarkoittaa reilua 1p/o -keskiarvoa. Joukkue on pelannut runkosarjan alussa viidestä ottelusta neljä tasan. Kuudessa ottelussa "Oldit" eivät ole onnistuneet tekemään ainuttakaan maalia. Hyökkäys on hälyttävän tehotonta ja peli ei ole lainkaan samanlaista kuin divarissa. Mikäli onnistumisia tahtovat, parasta alkaa panostamaan hyökkäyspelin harjoittamiseen. Viimeisimmässä pelissä tuli kylmää kyytiä Turtlesilta lukemin 7-0, liekö sitten samaa luvassa viimeisissäkin otteluissa.


Liigan kolme huonointa joukkuetta Huittisten Huima, Drunken Leprechauns ja Anaheim Mighty Ducks ovat selvästi alisuorittaneet tällä kaudella. Jokaisella alle 0.5 p/o, vähintään -40 sekä yli 4.00 keskiarvolla päästettyjä maaleja ottelua kohden. Leprechauns on kärsinyt tappioita viimeiset kuusi otteluaan. Huiman 12 ottelun tappioputki laski varmasti näiden motivaatiota. Anaheim ei onnistunut ensimmäisissä 13 ottelussa tekemään kertaakaan yli 2 maalia yhteen otteluun. Viimeisissä runkosarjan otteluissa taistellaan lähinnä siitä, kuka välttää jumbosijan. Anaheim Mighty Ducksin rauhallisuus vs. Drunken Leprechaunsin vastahyökkäykset vs. Huittisten Huiman aktiivinen karvaus. Jääkylmä kolmikko.

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 12.10.2014 20:39
Luettu: 1877 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.