Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tutustu johtokuntalaiseen - Fice

Epäsäännöllisyydestään tuttu Tutustu johtokuntalaiseen-artikkelisarja jatkuu tällä kertaa Ficen haastattelulla, jossa hän kertoo hieman itsestään ja ajatuksistaan Kiekosta ja Kiekkoliigasta.


Terve, Fice! Kerro hieman itsestäsi.

- Joo tota oon 22v ja pääsin tossa viime joulukuussa intistä veke, sen jälkeen hoidin ennätyspitkän lukiourakan loppuun ja nyt oon vaan raapinu lähinnä kassejani.

Millaista on olla porilainen?

- Et sä ny tällästä voi perkele kysyä! Onhan tää kohtalaisen pieni city mut suku ja kaverit on täällä ni kylhän sitä jotenkin viihtyy, ehkä ens vuonna johonkin muualle opiskelemaan kun ei oo oikeen lähellä mitään. Perusporilaisena tulee kerran kauteen käytyä padan pelissä ja kääntymässä jazzkadun läpi.

Äänekkään vähemmistön mukaan Kiekkoliigan johtokunta on etäinen ja ylimielinen. Miksi me ollaan sellaisia, vai kertooko väite enemmän väitteen esittäjästä?

- Ehkä jossain tapauksissa väite pitää paikkaansa. Ei sitä vaan aina jaksa olla niin hyvä johtokuntalainen ainakaan niitä pahimpia peeloja kohtaan, siitä ehkä se ylimielisyys voi johtua. Etäisyys sen sijaan on molemminpuolinen juttu, joskus ois kiva kun joku pelaajakin tulisi vähän kyselemään ennen kuin tekee asioita.

Joillekin on saattanut myös tuntua ylimieliseltä HC Johtokunnan harkkapelit ilman maalivahtia, mutta siinä ollaan vaan haluttu kaikkien pääsevän pelaamaan.


Olet jo kokenut veteraani sekä pelaajana että johtokuntalaisena. Mitkä asiat Kiekossa ja Kiekkoliigassa viehättävät vuodesta toiseen?

- Kiekossa viehättää pelin haastavuus, kovalla tasolla pärjääminen vaatii jatkuvaa tekemistä hiiri- ja hermokontrollin kanssa. Ei auta, vaikka vuosia sitten olisi oppinut jo kaiken, vaan pienikin tauko pelistä vie omasta pelistä paljon ja peli tuntuukin joka kerta siltä kuin alottaisi uudelleen.

Sama asia pätee myös Kiekkoliigassa, kuka tahansa vastustajista voi voittaa toisensa jos kauden taso on korkea. Hyvänä kautena voi voittaa mestaruuden, huonompana hakea vauhtia Divarista niin kuin meillä Voodoossa on käynytkin.

Mikä on mieleenpainuvin muisto pelaajana?

- 10 vuoden aikana on jäänyt paljon muistoja pelaajan roolissa. Muistan melkein kaikki joukkueeni ja ne hienot pelimiehet joiden kanssa aikaa on vietetty. Pitää varmaan nostaa tuo ensimmäinen mestaruus yli muiden ja nimenomaan JaKurrin voittomaali jatkoajalla sieltä alalaidan tuntumasta.

Mikä tapahtuma on jäänyt parhaiten mieleen johtokuntalaisena?

- Johtokuntalaisena oon ollut hieman yli 3 vuotta ja niistäkin on paljon jäänyt mieleen juttuja, ehkä aina päällimmäisenä tulee mieleen se veemäinen Tottenham-keissin selvitys.

Mikä on mielestäsi johtokuntalaisen tärkein ominaisuus?

- Pidän tärkeimpänä ominaisuutena sitä, että osaa asettua muiden asemaan ja ymmärtää ne pointit, joita muut yrittävät esittää eli tietynlainen tunneäly on hyvä ominaisuus näissä hommissa. Ehkä yhtä tärkeä ominaisuus on olla vastuullinen, Kiekkoliiga käsittää satoja pelaajia ja on erittäin tärkeä osanen koko peliäkin ajatellen.

Onko Kiekkoliiga ja ylipäätään sarjatoiminta tärkein elinehto koko pelin jatkuvuuden kannalta?

- Sarjatoiminnan rooli pelissä on valtava, monet tuskin pelaisivatkaan enää ilman Kiekkoliigaa ja muita liigoja. Ehkä yksi pelin suosion oleellisimpia asioita onkin ollut pelaajien itse luomat sarjajärjestelmät sekä minipelit.

Uskon silti itse pelin olevan tärkeämpi asia jatkuvuuden kannalta kuin sarjatoiminta, jos esimerkiksi pelattavuutta muokataan niin herkästi moni lopettaa, oli liigoja tai ei.


"Ehkä yksi pelin suosion oleellisimpia asioita onkin ollut pelaajien itse luomat sarjajärjestelmät sekä minipelit."
- Fice
Pitäisikö liigojen tehdä tiiviimpää yhteistyötä ja jos pitäisi, niin mitkä asiat olisivat yhteistyön kohteena?

- Olin ilmeisesti Kiekkoliigan puolelta kaikkein jyrkin tätä yhteistyökuviota kohtaan. Vastaus on siis ei, on helpompaa pitää omat linjaukset, omat päätöstenteot ja omat pelikiellot. Ainoat yhteiset asiat voivat olla tapahtumat ja muut tempaukset.

Tulisiko liigojen kohdella toisiaan enemmänkin yhteistyökumppaneina kuin kilpailijoina?

- Kilpaileminen ehkä kiihdyttäisi osapuolia tason nostoon, toisaalta se voi olla vähän turhan raskastakin. Mielummin pidetään kollegoina kuin vihollisina. Jos pelaajakanta vielä paljonkin vähenee niin joudutaan miettimään uudelleen näitä yhteistyökuvioita, esimerkiksi sivujen ylläpito ei ole ilmaista.


Parasta johtokuntalaisena on:

- Muut johtokuntalaiset.

Ikävintä johtokuntalaisena on:

- Arkistojen päivittely.

Fice pelaa vielä viiden vuoden kuluttua Kiekkoliigassa ja toimii edelleen myös johtokunnan jäsenenä. Mitä on tapahtunut?

- Varmaan joku osittainen aivohalvaus tms. ja jää filmi pahasti päälle.

Lähetä vielä terveiset lukuisille faneillesi:

- Alkakaa pelaa Clash Of Clansia! FINLANDIA V kaipaa jäseniä


HUOM. Johtokunnan virallinen peli on GTA V Online, joten Ficen viimeisen kommentin voi sivuuttaa.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 28.09.2014 20:06
Luettu: 1903 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.