Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Aamujää - Onnistujat & Lannistujat

Aamujään toimitus on viettänyt viime viikot tiukasti kiekkokatsomoissa ja nyt on aika käydä läpi alkukauden onnistujia ja lannistujia!Onnistujat:


Kap

Kuuma, kuumempi, Kappi, oot kiekon paras pakki. Ota lakki päästä, takki päältä ja kumarra Kappia kiekon parasta pakkia. Menikö yli? Hyvä.

Metallurg Magnitogorskin hienon alkukauden suurin ilmentymä on ollut fantastisella tasolla pelistä toiseen pelaava Kap. Vakuuttavan puolustuspelin ohella tämä jokaisen äidin unelmavävy on latonut 20:ssa ottelussa häkellyttävät 58 tehopistettä puolustajan tontilta. Mikäli samanlainen tahti jatkuu kauden loppuun asti, niin Kiekkoliigan historiassa voidaan nähdä täysin poikkeuksellinen saavutus, jossa liigan paras puolustaja voittaa myös liigan pistepörssin. Kävi loppukaudella miten tahansa, niin Kapin kausi on jo nyt ollut huikea ja puolustajalle poikkeuksellinen.

neya

Aiemmilla kausilla vain 22 ottelua Kiekkoliigan alaisia otteluita pelannut neya on ollut suorastaan maagisessa vireessä alkukaudesta. Divarin runkosarjan 14:ssa ottelussa neya on paukuttanut kiekon vastustajan maaliverkkoihin upeat 38 kertaa, jonka lisäksi tilastoihin on kirjattu vielä 14 syöttöpistettä. Viekas hyökkääjä onkin selkeästi suurin syy Helsingin Jokerien kelvolliseen alkukauteen, sillä joukkueen seuraavaksi tehokkain pelaaja pitsu on kerännyt tehopisteitä 24, kun neyan vastaava lukema on 52. Jokerit hakee varmasti kuumeisesti paluuta korkeimmalle sarjatasolle ensi kaudeksi ja neya voi hyvinkin olla ratkaisevassa roolissa tulevissa liigakarsinnoissa. Nostakaamme siis massiivinen Borat-peukku neyan vakuuttavalle hyökkäyspelaamiselle.

The Oldtimers

Peräti kolmen vuoden tauon jälkeen Kiekkoliigan maineikkaille kentille palannut The Oldtimers on varmasti tehnyt moniin kiekkoseuraajiin vaikutuksen paluukaudellaan. Erityisesti joukkueen puolustuspeli on ollut wilzin johdolla täyttä terästä. Oldtimersin maaliverkko on heilunut kirjoitushetkellä 1,88 maalin ottelukeskiarvolla, joka on koko divarin pienin lukema. Oldtimersin paluu KIekkoliigaan onkin ollut todellinen breath of fresh air ja joukkue tuleekin mitä suurimmalla todennäköisyydellä tappelemaan liiganoususta kauden loppuvaiheessa kaikin mahdollisin keinoin.

Fice

Olenko ainoa, jota ärsyttää laittaa tämä porilainen aina kaiken maailman hittilistoille? "Porilaisuus on sisäinen tahtotila. Vaikka kuinka painetaan alaspäin, porilainen ei anna periksi." Tämä taitanee kuvata myös Ficeä loistavasti. Kolminkertainen kultamitalisti ja kaksi kertaa liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Fice on ollut jälleen kerran Voodoo Peoplen kivijalka, johon koko joukkue on voinut luottaa tiukoilla hetkillä. Ficeä ei yksinkertaisesti voi jättää onnistujien listalta tälläkään kertaa pois ja kuten kaikki kiekottajat varmasti tietävät, niin Ficen parhaat pelit ovat vasta tulossa runkosarjan jälkeen. Todella itsekriittinen joukkuepelaaja, joka vaatii myös joukkuekavereiltaan vain ja ainoastaan parasta. Tästä syystä Voodoo People taistelee tälläkin kaudella tiukasti mitaleista.

Zudorimo

Maalintekijä. Usealla ämmällä. Zudorimo on jo pitkään tunnettu todella kliinisenä maalinsylkijänä, mutta nyt tätä taiteilijasielua voidaan pitää jo kenties koko kiekon parhaana tällä osa-alueella. "You miss 100% of the shots you don't take" sanoi eräs ihan kelvollinen pelaaja joskus. Zudorimo onkin sisäistänyt tämän mietelauseen esimerkillisellä tavalla ja laukaus lähteekin pienestä tilasta terävästi ja tarkasti aina, kun vastustaja antaa siihen pienenkin mahdollisuuden. Mikäli tilaa ei ole, niin Zudorimo pystyy myös jakamaan kiekkoa upeasti pelikavereilleen paremmille maalintekosektoreille. Kirjoitushetkellä Zudorimo oli nakuttanut 55 tehopistettä liigan runkosarjassa ja lukema tulee varmuudella kasvamaan vielä loppukauden aikana. Taistelee tiukasti maalipörssin voitosta ja tulee sen myös todennäköisesti voittamaan.

wilz

Aikaisemmin listalla mainittiinkin jo Oldtimersin vakuuttava alkukausi, josta joukkue voi antaa isoa kiitosta joukkueen puolustuksen tukipilarille wilzille. Isolle yleisölle vielä kenties hieman tuntematon suuruus wilz on pelannut aikaisemmilla kausillaan huomattavasti pienempiä ottelumääriä eri joukkueissa, mutta tällä kaudella vastuun ja roolin kasvaessa wilz on osoittanut olevansa erittäin laadukas ja kehityskelpoinen peruspuolustaja. Johtaa Oldtimersin puolustusta esimerkillisesti ja saa myös vahvaa tukea joukkuetovereiltaan. Tässä voi hyvinkin olla tulevaisuuden tähtipuolustaja Kiekkoliigassa.
Lannistujat:


Löylynheittäjien puolustus

Kiekkoliigan kovimmat saunojat ovat saaneet tällä kaudella sen verran kovia löylyjä divarissa, että iho punoittaa todennäköisesti vielä joulupöydässäkin. Hyökkäyspeli on toiminut jopa mainiosti ja joukkue onkin tehnyt neljänneksi eniten maaleja divarissa. Puolustuspeli on ollut sen sijaan lähes käsittämättömän heikkoa ja vastustajat ovat pöllyttäneet Löylynheittäjien maaliverkkoja peräti 88 kertaa, joka tarkoittaa lähes viiden maalin ottelukeskiarvoa päästetyissä maaleissa. Nyt olisi hyvä aika siirtyä sieltä ylälauteiden lämmöistä sinne alakerran puolelle puolustamaan omaa päätä cojonesit tiukkana.

HC Tyrmäyksen puolustus

17 ottelua ja 74 päästettyä maalia liigan runkosarjassa. Suorastaan tyrmäävä lukema, joka kertoo kaunistelematta joukkuepuolustuksen laadukkuudesta tai laadun puutteesta. Joukkueen puolustus voi vain katsella kaihoisasti, kun kaksi hyökkääjää yrittävät kuumeisesti kerätä pistemerkintöjä tilastosivuillensa, unohtaen täysin joukkuepuolustuksen merkityksen. Paljon pitää muuttua, mikäli HC Tyrmäys nähdään liigan pudotuspeleissä tällä kaudella.

Old & Notoriouksen hyökkäys

Yksi perinteikkäimmistä joukkueista nykyisessä Kiekkoliigassa, hands down. Vanhat & pahamaineiset pelaavat totutusti vahvaa ja tiivistä joukkuepeliä, mutta vanhat maalinteko-ongelmat ovat kärjistyneet tällä kaudella entisestään. Vain 14 tehtyä maalia 12:ssa pelatussa ottelussa kuulostavat brittiläisen futisjoukkueen saldolta. Joukkueen hyökkäyspelistä puuttuu tällä hetkellä mielikuvitus ja pelaaminen onkin hyvin yksiulotteista ja kaavamaista. Erityisesti Spearsin ja Superflyn pitäisi ottaa isompaa roolia hyökkäyspään pelaamisessa, jotta joukkueen takalukko saataisiin avattua. Muutoin pudotuspelit jäävät haaveeksi tälläkin kaudella.

Anaheim Mighty Ducks

Old & Notoriouksen tavoin jo perinteikäs joukkue Kiekkoliigassa on Anaheim Mighty Ducks, joka ei ole aikaisemmilla kausillaan saavuttanut mainittavaa menestystä. Maineteot jäävät tältäkin kaudelta saavuttamatta, sillä 19:n pelatun ottelun jälkeen pistesarakkeessa on lukema 7 ja voitettuja otteluita on tasan yksi. Maalierokin on lähes karmaiseva -53, joten on vaikeaa löytää kovin paljon positiivista sanottavaa hyvämaineisen ankkalauman räpellyksestä tämän kauden liigassa. Joukkueessa on pelannut monen kauden ajan paljon samoja runkopelaajia, mutta nyt taitaa olla kenties oikea hetki etsiä ankkalaumaan vikkelämpiä ankkojen vanhojen tilalle.

Olympic Fitness

19 pelattua ottelua, 8 pistettä, uskomattomat 99 päästettyä maalia ja 20 eri pelaajaa otteluissa. Hurjaa on ollut myllerrys Olympic Fitnessin sisällä ja joukkue yrittääkin vain selkeästi saada ottelut pelattua kunnialla loppuun keinolla millä hyvänsä. Divari on ainakin tällä haavaa osoittautunut joukkueelle aivan liian tasokkaaksi sarjaksi ja joukkueen koko kautta kuvaakin parhaiten sana: selviytymistaistelu. Joukkueen hyväksi on tosin sanottava, että ainakin pelit yritetään saada hoidettua ajallaan, vaikka otteluista poistutaan kerta toisensa jälkeen häviäjänä.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 21.09.2014 22:23
Luettu: 2449 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.