Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigaennakko 3/2014

Työntäyteisen viikonlopun päätteeksi odottamaan kesätauon jälkeistä kiekkokauden alkua. Sunnuntai kului pitkälti löhötessä ja kiekkoa vääntäessä, valmiina huomiseen kauden avaukseen. Pientä hämmennystä aiheutti, ettei taaskaan ole molempiin ennakkoihin kirjoittajia vaikka kausi on jo virallisesti aloitettu. Typeränä kyselemään johtokunnalta tilanteen meininkiä ja antamaan puolittaista lupausta homman hoitamiseen mikäli ei kukaan oikeasti kirjoitustaitoinen hommaa ota vastaan. Noh, näinhän siinä sitten kävi miten kävi, tuskaset tunnit ennakon eteen oli pakko pystyä uhraamaan. Pienellä aikataululla, suurella työnmäärällä sekä mitättömällä valmistautumisella miettimään sijoitusarviot kuntoon ja taistelemaan jonkinlaista ennakkoa läjään. Laatukin on kyllä sen mukaista.

Onnekseni Spears ilmoittautui ojentamaan suurta apuaan ja suostui kirjottamaan ennakosta kolme jengiä. Lukemalla koko paketin läpi, löydätte varmasti mistä tätä oikeetakin tekstiä löytyy, eikä pelkkää onnetonta rävellystä. Pettymys kirjoittajien haluttomuuteen sekä oma tyhmyys vei tähän pisteeseen, älkää odottako mitään ihmeitä. Tai no, älkää oikeestaan odottako yhtään mitään. Jälkifiiliksinä käteen jäi tajuton määrä hukattuja tunteja, vihainen eukko ja pienenpieni onnistumisen tunne.

Väsynein terveisin, jhny.

1. PePo


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #1, paras pistemies: miktok
Pudotuspelien #1, paras pistemies: miktok


Menneellä kaudella PeliPojat tekivät sen jälleen kerran – mestaruus taskuun, kolmatta kertaa putkeen! Erityismainintana vielä liigan pistepörssin voitto miktokin toimesta, joka tietenkin on vain toissijainen saavutus kultaisen pokaalin rinnalla. Hieno meriitti kuitenkin! Minkäänlaisia kokoonpanomuutoksia ei ole tehty tulevaa kautta ajatellen, joten joukkue on toistamisiin valmis raatelemaan tiensä mestaruutta kohti. Kauteen varmasti lähdetään samalla kokoonpanolla kuin viimeksi; migi pelaa runkosarjassa sen verran mitä annetaan, muuten pelit hoidetaan mahdollisuuksien mukaan akselilla hari – Naappi – peipi – miktok.

PePon mestaruusputki tulee varmasti jossain vaiheessa katkeamaan, itselläni on usko siihen, että se ei kuitenkaan tapahdu vielä tällä kaudella. Finaalipaikkaan rahkeet vähintään tulee riittämään. Mestaruutta olisin alun perin haistellut Turtlesille, mutta tärkeiden palasten puuttuessa PePolla on jälleen tilaisuus hoitaa homma himaan neljättä kertaa putkeen. Tutun ja turvallisen kokoonpanon avulla joukkue porskuttaa tälläkin kaudella kultaisen pokaalin käsiinsä. Kehotan pelaajia ja katsojia kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin; pystyykö miktok jälleen kerran osoittamaan ainutlaatuista maalintekotaitoaan, kestääkö harin kasetti sekä löytyykö peipin laajasta osaamisarsenaalista vielä jotain uutta näytettävää.

migi, PePolla on takana kolme mestaruutta putkeen, ja varmasti tavoitteena on saada vielä yksi lisää. Kuka on pahin vastustajanne pudotuspeleihin, ja löytyykö uskoa neljänteen kultaan?
Muutaman kuukauden PePossa taustalla viettäneenä en voi kuin ihailla kuinka asennoituneita pelaajia menestyksen suhteen kokoonpano on täynnä. Mestaruuksien avainnelikko on pysynyt samana yli vuoden ja juttujen perusteella näyttää siltä, että yhä jaksaa poikia kiinnostaa voittaa uudestaan ja uudestaan. Kesällä on ollut erittäin epäaktiivista koko joukkueella, mutta rahat on vissiin loppu ja näytöistä pyyhitty pölyt, kun Whatsappissa kysellään pelaamaan ja harikin käy kiekossa muutenkin kuin kääntymässä. Intoa siis löytyy roppakaupalla uuden kauden alettua.

Jottei menisi turhan jaarittelemiseen, niin vastataan kysymykseesi. Vaikeinta pudotuspelivastustajaa on vaikea ennakoida, sillä kesällä on tapahtunut paljon (mm. Starsin hajoaminen, Turtlesin kokoonpanomuutokset). Varmasti tutut joukkueet taistelevat kotiedusta runkosarjassa ja sieltä tulevat todennäköisesti myös välieräjoukkueet. Katsojat näkevät varmasti tasaisen runkosarjan ja vielä tasaisemmat pudotuspelit.

Mikään muu ei näille kavereille kelpaa kuin mestaruus.


Joukkuepeli
Viihdyttävyys
Puolustus
Hyökkäys2. Brutal Killers


Kausi 2/2014 (Divari):
Runkosarjan #1, paras pistemies: poro12
Pudotuspelien #1, paras pistemies: stp


Kahden kauden hiljaiselon jälkeen BK teki comebackin Kiekkoliigan sarjoihin, ja kas kummaa, divarivastustajat saivat erittäin kylmää kyytiä konkariporukalta. Runkosarjan ja pudotuspelien voitto oli varmasti monelle jo ennestään lähestulkoon kiveen lyöty, ja näiden ansiosta turhaa hikoamista ei tarvittu liigakarsinnoissakaan vaan nousu tapahtui perustuen divarivoittoon. Perinteiseen tapaan Brutalit eivät turhaan peluuttaneet jokaista jamppaa, vaan pääsääntöisesti kausi vedettiin pakettiin neljän miehen voimin. Alkaneeseen kauteen lähdetään muuten samalla nelikolla, paitsi alempana puolustajana häärinyt kunQ päätti aloittaa hiljaiselon, joten ykköspakiksi nostettiin ehkä hieman yllättäen hyökkääjää aikaisemmin pelannut inso.

Brutaalien menestys liigassa on ehdottomasti taattu, aineksia löytyy suoraan finaalipaikalle saakka. Divarin pudotuspelien finaalissa vastaan astellut O&N meinasi yllättää joukkueen täysin taistelemalla ottelusarjan viidenteen otteluun saakka. Tällä kaudella sarjaporrasta ylempänä kovemman vastustajan edessä tulee joukkue taipumaan ja joutuu tyytymään hopeaan, mikä onkin porukalle ennestään tuttu juttu. Kiistattomasti yhdeksi kiekon kuumimpiin lukeutuvaa poro12:ta kannattaa seurata silmä kovana. Divarista irtosi piste- ja maalipörssin voitto, sekä koko Kiekkoliigan organisaatiosta kultainen lapa, jälleen kerran. Tämän rinnalle kun lyödään aisapariksi stp sekä erittäinkin varmaotteinen ylempi puolustaja kekki niin vastustajien punttien tutina on varmistettu. Toista yhtä väkivahvaa kahden suunnan joukkuetta ei taida koko pelistä löytyä. Killersien etuna on myös se, että muiden kärkijoukkueiden kasvattaessaan kesän ajan mallaspalloon on BK kiltisti tyytynyt tiukkaan harjoitteluun kautta varten.

poro12, sinut palkittiin jälleen kerran lukuisin palkinnoin palkintogaalassa. Oletko itse tyytyväinen omiin otteisiin, ja mitä odotat alkaneelta kaudelta?
Olen aika tyytyväinen, mutta paljon tärkeämpää on se että menestyimme viime kaudella joukkueena todella hyvin. Alkaneelta kaudelta odotan vastaavaa menestystä kuin viime kaudella vaikka tiedostammekin liigan kovan tason.

Joukkuepeli
Puolustus
Viihdyttävyys
Hyökkäys3. Turtles


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #2, paras pistemies: yllepa
Pudotuspelien #2, paras pistemies: yllepa


Viime kaudella täysin odotettua tuhoisaa jälkeä tehnyt Turtles on offseasonin aikana kokenut karvaan menetyksen asepalvelukseen lähteneen hampin vuoksi. Menneillä kausilla hampin merkitys joukkueelle on ollut yksi tärkeimpiä vaikuttavia asioita menestyksen ja pelityylin kannalta. Toinen kauden mittainen poissaolo on yllepan kohdalla, joka tulee myös kostautumaan Turtlesin epäonneksi todella, todella paljon. Edellä mainittujen kavereiden tilalle on lähipäivinä värvätty Starsista tutut veljekset ettan sekä krug. Jälkimmäinen tulee ottamaan ylemmän puolustajan tontin täysin peliajoin haltuunsa, ettan taas astuu lisänä mukaan kuvioihin heti 10 ottelun pelikiellon kärsittyään. Ettanin kärsiessä tuomiota Todd tulee ottamaan väliaikaisen vastuun omille harteilleen.

Turtlesin menestystä syövät pelaajamenetykset näkyvät myös sijoitusarvioissa. Mikäli yllepa – hampi kaksikosta edes toinen olisi pelikuntoinen, niin olisin ehdottomasti lyönyt joukkueen mestarisuosikiksi. Ettanin ja krugin pelilliset tasot ovat hieman olleet laskusuhdanteessa, skarpattavaa löytyy. Jos veljekset aikovat ottaa homman tosissaan laittamalla kaikkensa likoon, niin mestaruustaistoihin saattaa vielä hippunen mahis löytyä. Nykysellä meiningillä edes kiekon aivan ehdottomiin ykkösnimiin kuuluvan pellen yksilötaidot eivät tule riittämään tarpeeksi pitkälle. On muuten kaverin taidot oikeesti aivan omaa luokkaansa.

pelle, uskotteko kävelevänne kauden päätteeksi mestareina ulos finaalitaistoista, vai rokottaako hampin sekä yllepan poissaolo liikaa?
No nyt, kun hampi ja yllepa on pois, niin otettiin Starseista tollanen veljestrio lainalle. Ollaan jopa yksi kokonainen harkkamatsi saatu uudella kokoonpanolla pelattua, joten tästä ei nyt oikein osaa tehä mitään johtopäätöksiä. Eiköhän me silti pelillisesti tulla ainakin pärjäämään, mutta mulle on toistaseksi vielä epäselvää, et kuka meidän maalit tekee. Ettanilla on 10 matsia pelikieltoo, mutta niin kuin tälläkin, on jokaisella pilvellä hopeareunus; sain nimittäin fantastisen maalipyssyn, Toddin, paikkamaan ettania alkukauden, joten vähintään helllvetin kova etumatka saadaan jälkimäiselle puoliskolle.

Viihdyttävyys
Hyökkäys
Joukkuepeli
Puolustus4. Voodoo People


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #5, paras pistemies: Daasaman
Pudotuspelien #4, paras pistemies: Daasaman


Voodoon viime kausi meni melko lailla niin kuin oli odotettavissa, ehkä jopa hieman paremmin. Sijoitukset runkosarjan ja pudotuspelien osalta erittäinkin hyvät huomioon ottaen liigan tason. Normaalisti VP on tunnettu lähinnä puolustusvahvasta pelaamisestaan sekä laajasta pelaajakalustostaan peluutuksineen. Haistelisin, että tulevalla kaudella tähän on kuitenkin tulossa pieni muutos. Joukkueeseen on tehty väkivahvoja hankintoja, erityisesti Archuletan tulo tulee vaikuttamaan joukkueen pelillisiin ominaisuuksiin paljoltikin. Archulestan tulikkuudesta hyviä näytteitä antaa viime kautinen pistepörssin toinen sija. Muitakaan värväyksiä ei pidä missään nimessä aliarvioida, alemmaksi puolustajaksi on otettu vastapuoliin tunnettujen pelaajien joukkoon taistellut hikinen sekä ylemmäksi puolustajaksi vanha pelisilmän esikuva Huima.

Joukkueen sisäiset odotukset lienevät mestaruustasolla, materiaalinvahvuus on aivan eri luokkaa kuin moneen viime kauteen. Allekirjoittaneella usko ei aivan niin pitkälle riitä, mutta yllätyksiä voi tietenkin olla luvassa. Kiekon yhdeksi parhaimmaksi puolustajaksi luokiteltu Fice tulee varmasti taas pelaamaan suuria peliminuutteja, mutta hikiselle on varmasti rippeitä luvassa. Ylempänä puolustajana Huima tulee vääntämään isoja minuutteja mikäli joukkue tahtoo Archuletalle vertaisensa pelitoverin. Hieman on Huimalla vielä tauon ansiosta hidasteita matkassa, mutta pienen lämmittelyjakson jälkeen tulee olemaan erittäin tärkeässä roolissa yhdessä Arsun kanssa. Toisena hyökkääjänä tulee varmasti isoja minuutteja pelaamaan viime kaudella kovia pisteitä takonut Daasaman.

Fice, VP on tehnyt erittäin suuria pelaajahankintoja, odotatko tältä kaudelta enemmän kuin viime kaudelta? Tuleeko pelityylissänne näkymään muutoksia totuttuun Voodooseen verrattuna?
Kesän ajaks hommattiin puolet johtokunnasta sekä muutama muukin pelailemaan harkkoja ja KiekkoCupia. Eräs kaunis kesäyö kun Eyemou oli humalassa niin puolet tiimistä lensi pihalle, tais olla turhautumista sitä isoa kokoonpanoa ja sen tuomaa tason vaihtelua kohtaan. Noh sitten KiekkoCupin päätyttyä järkyttävään nelossijaan syttyi himo pelata vielä sillä tasolla millä joskus ollaan pelattukin. Laitoin kokoonpanosta epäaktiiviset ja/tai liian heikot lenkit ulos ja aloin keskustelee hyvän tuttavani Archuletan kanssa jatkosuunnitelmista. Siellä suunnalla oli intressiä enemmänkin vaihtaa maisemaa, joten saatiin kaupanpäällisinä Huima ja hikinen. Nyt parin viikon pelailujen jälkeen on uudenlainen pelityyli alkanut muodostua. Jos saadaan pää pidettyä kylmänä itse kullakin niin kehtaa jo odottaa todella antoisaa runkosarjaa. Kiekollinen peli on parhaimmillaan upeaa eikä kiekotonkaan niin kaukana ole, mutta ailahtelevaisuus ja hermot pitää vielä nostaa Liigatasolle. Ehkä ainoa näkyvä muutos totuttuun Voodooseen on, että ollaan muulloinkin paikalla kuin DL-sunnuntaisin.

Joukkuepeli
Puolustus
Hyökkäys
Viihdyttävyys5. Old & Notorious


Kausi 2/2014 (Divari):
Runkosarjan #2, paras pistemies: sambu2
Pudotuspelien #2, paras pistemies: sambu2


Pari kautta divarissa huilaillut O&N näytti jälleen kerran kummalle sarjaportaalle joukkue kuuluu. Monella saattoi olla hieman skeptisiä ajatuksia siitä onko joukkueesta divarin puolella enää aivan kärkisijoille saakka. Näin siinä taas vaan kävi, kurinalainen joukkuepelaaminen päästä päähän näytti taas kyntensä. Offseasonilla saatiin puolustavaan joukkueeseen vihdoin myös sitä mitä tarvittiin, yksi perhanan taidokas hyökkääjä ratkaisemaan pelejä, apina. Peluutuksissa tulee tapahtumaan pienehköjä muutoksia värväyksen vuoksi, oletettavasti ykkösketjuna painaa Juus0 – Rudius – sambu2 – apina.

Old & Notorious on niitä harvoja joukkueita jotka oikeasti pystyvät puolustamaan kiekon kärkijengien hientäyteistä hyökkäystä vastaan. Ehdottomasti Liigan kurinalaisin puolustus, siitä ei ole pienintäkään epäilystä. Aikaisemmin tulosta on saatu aikaiseksi lähinnä vastahyökkäyksien muodossa, mutta nykysellä kokoonpanolla saattaa joukkue painaa kiekkoa pidemmäksikin aikaa vastustajan päähän. Tärkein palanen tälle porukalle on kuitenkin se, ettei puolustus pääse repeilemään ja odotellaan rauhassa sitä omaa tilaisuutta. Tästä pitää huolen joukkueen pelillinen johtohahmo Juus0. Pelityyli herättää ristiriitaisia tunteita, mutta näillä on menty ja tullaan menemään vielä pitkään jatkossakin.

apina olet joukkueen uusin tulokas, mihin uskot rahkeenne riittävän tällä kaudella, ja kuinka suuri vastuu itselläsi on tavoitteen saamiseksi?
Jos kaikki palaset loksahtaa paikoilleen ja onnistutaan noudattamaan kurinalaista pelitapaamme niin voidaan varmasti taistella paikoista viiden parhaan joukossa. Meikäläiseltä odotetaan varmasti paljon maaleja, mutta ollaan, tai ainakin yritetään olla joukkue isolla J:llä, joten en näe kenenkään "roolia" muita isompana.

Puolustus
Joukkuepeli
Hyökkäys
Viihdyttävyys6. Neal Chaucer


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #7, paras pistemies: Briere
Pudotuspelien #7, paras pistemies: Trn


Kevätkaudelta tuliaisina Liigan sijoitus 7. ja Kiekko Cupista pronssi. Ehkä parempaa odotettiin Ooken poneilta mutta rahkeet eivät riittäneet pidemmälle, kun sekä liigassa että Kiekko Cupissa oli Turtles esteenä. Alla on toistaiseksi hyvin mennyt harjoituskesä ja kokoonpanon merkittävinpänä muutoksena on hyökkäysvoimaa antava snaipperi Saku. Peluutustavassa tuskin tulee olemaan hirveitä muutoksia sillä joukkueessa on melkoinen läjä idlareita jotka eivät pääse kentälle kuin silloin, kun halutaan tilastoihin mitali. Hyvinkin oletettavaa on, että koko kausi vedetään maksimissaan kuudella pelaajalla.

Neal Chaucerin edellisestä liigamitalista on kohta pyörähtänyt melkein kaksi vuotta ja tältäkään kaudelta en odota sitä mikäli runkosarjassa sijoitutaan keskikastiin. Joukkue on kuitenkin täynnä potentiaalia mennä ihan finaaleihin asti mutta suurena esteenä on pelaajien räjähdysherkkyys tappioasemassa jolloin paketti saattaa levitä yhtä paljon kuin Jokisen Eväät. Erittäin paljon hyökkäysvoittoinen ja tehokas pelityyli altistaa paljon puolustussuunnan virheille sillä joukkueen pakisto ei ole aivan sitä terävintä kärkeä omaan suuntaan. Kaikki kun ei ole aina kiinni siitä hyökkäämisestä..

Trn, Chaucereita pidetään yleisesti turhautuvana joukkueena. Tuleeko turhautuminen näkymään tuloksissa, vai ovatko väitteet mielestäsi aiheettomia?
Mielestäni väitteet ovat jokseenkin aiheettomia. Viime aikoina pelaajat jonkun verran vaihtunu joukkueessa ja ehkä siitä syystä en ainakaa itse ole kovin sitä huomannut sinä aikana kun olen joukkueessa ollut. Harkkapeleissä joskus tällästä voidaan havaita, mutta liigapelit ovat asia erikseen, eikä siellä lähetä höntyilemään.

Hyökkäys
Viihdyttävyys
Joukkuepeli
Puolustus7. Metallurg Magnitogorsk


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #4, paras pistemies: Kap
Pudotuspelien #5, paras pistemies: Kap


Viime kauden pudotuspeleistä Metallurgeille jäi käteen tyly 3-0 tappio heti puolivälierissä Voodoo Peoplea vastaan. Runkosarjan osalta homma luisti aika prikulleen niin kuin he itse luultavasti odottivat, moni muu oletti ehkä parin sijan verran huonompaa sijoitusta. Rosterista ei sen suurempia muutoksia löydy, ainoastaan alapään lukkona toiminut huig on ilmeisesti jo hiljalleen heittämässä hokkareita naulaan, joten Warsed pääsi kaivamaan omansa esiin ja on valmiina lunastamaan paikkansa ykköspakin roolissa. Laiskuudestaan tunnettuihin Kemijärveläisiin kuuluva Warsed teki oivan joukkuevalinnan ottaessaan vastaan paikan Kapin pakkiparina, tunnetusti hommaa ei itelle hirveesti jää. Tämähän kaverille kelpaa kuin nyrkki silmään.

Lurkeilla on varmasti tarkoituksena pyrkiä pääsemään tällä kertaa pudotuspeleissä puolivälieriä pidemmälle. Tiukkaa taistelua hampaat irvessä tullaan näkemään läpi runkosarjan. Puhtaasti vastustajien tasoon nähden en siltikään usko viime kautta kummoisempaan sijoitukseen, arvioni tipahti jopa hieman viime kautista näytettä alemmas. Ei siinä, kyllä joukkueesta toki potentiaalia sekä tahtoa löytyy ja on kuitenkin sen verran hieno porukka kyseessä, että tietenkin näille kavereille toivois parempaa menestystä. Joukkueen ehdoton tukipilari Kap johon koko homma pääosin nojautuu, tulee jälleen kerran näyttämään rauhallisen viileitä otteita liigakaukaloissa. Raakaa tulivoimaa totuttuun tapaan on tarjolla Zudorimon halpahallin lavan kautta. Joukkueen ehdoton vahvuus on tasavahva suoriutuminen kaukalon molemmissa päissä.

Zudorimo, olette nyt pelanneet liigatasolla kaksi kautta putkeen, molemmilla kerroilla pudotuspelit ovat katkenneet heti puolivälierissä 3-0 selkäsaunaan. Onko tähän odotettavissa muutosta tulevalla kaudella? ps. Onko kuhaa tullu?
Joo tosiaan näin surkuhupaisasti on käyny molemmilla kerroilla, että ei olla pystytty vääntämään voiton voittoo puolivälierissä. Ollaan varmasti opittu näistä peleistä jotain ja sitä kautta pystytään hyödyntämään mahdollisesti tulevissa koitoksissa. Kaikinpuolin luottavainen fiilis omiin äijiin, että eiköhän tällä kaudella pystytä laittamaan paremmin kampoihin kaverille pudotuspeleissä, mikäli sinne asti selvitään. Kuha kesä ollut täydellinen farssi. Mennään elokuussa ja sain juuri viime viikolla kuha tilin auki, että siitä voi jotain päätellä.

Hyökkäys
Viihdyttävyys
Joukkuepeli
Puolustus8. Pirut


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #9, paras pistemies: spegu
Joukkue ei selviytynyt pudotuspeleihin


Pirujen ensimmäinen liigakausi ei mennyt aivan niin kuin olisi odotettu. Liigaennakossa sijoitusarvioksi kolmas sija, eikä joukkue kuitenkaan saanut taisteltua paikkaa edes pudotuspeleihin saakka. Pieniä muutoksia joukkueessa on kuitenkin tehty, sisään tulleista ehdottomasti tärkein on kiekon menestyneimpiin janareihin kuuluva Jebsu. Suuri valitettava menetys tälle kaudelle on joukkueen keulahahmon Bogdanin siirtyminen armeijan harmaisiin suorittamaan palvelustaan. Epäaktiivisuus on läpikesän vaivannut joukkueen sisällä, joka varmasti tulee näkymään alkukauden taistoissa. Harjoitusotteluiden määrä kahden kuukauden sisään taitaa olla kahden käden sormilla laskettavissa.

Kauden pelaavasta liigakokoonpanosta en kyllä osaa varmaksi sanoa yhtään mitään. Löytyykö joukkueesta Bogdanille sopivaa korvaajaa ylemmän puolustajan tontille? Saako joukkue ylipäätänsä pelejä ajallaan pelattua Bogdanin poissaollessa, vai onko pisterankkuja tiedossa? Kalezki on päättänyt myös aloittaa hiljaiselon, joten ottaako Rece hänen paikkansa, vai vastapuoliin värväilty Bisc. Tästäkin kaudesta luultavasti tulee samalla tavalla heikompi, joka on myös huomioitu rankkauksessa. Materiaalia löytyy kyllä pitkälle saakka, mutta yhteiset pelimäärät ja johtohahmon puuttuminen tulee verottamaan tulosta. Jos jossain vaiheessa jantterit alkavat taas panostamaan, niin Pirut tullaan vielä näkemään tulevaisuudessa mitalitaistoissa. Tällä menolla enemmän haiskahtaa siltä, että joukkue vetelee jo viimeisiä hengenvetojaan liigakaukaloissa.

spegu, Pirut eivät ole pelanneet harkkapelejä vähään aikaan. Tuleeko epäaktiivisuus ja Bogdanin poissaolo näkymään tuloksissa?
Harkkapelien vähäisyys näkyy varmasti kauden ekoissa peleissä, mutta toivotaan että saadaan pelattua harkkaa enemmän kauden edetessä. Kyllähän tuo pelin kulkua todennäköisesti helpottais ainakin omalta osalta.

Bogdanin puuttumisesta on hirveen vaikee sanoa mitään koska meillä on vaihtunu kokoonpano melkeen kokonaan viime kauden jälkeen. Edelliskauden pelaajista tuskin kukaan muu kuin minä pelaa, poislukien satunnaiset paikkaamiset jne. Itekään en pelaa enää samalla pelipaikalla vaan koitan ylempänä pakkina säätää, joten ainekset katastrofiin on valmiina. Onneks saatiin kuitenkin kesän kieppeillä pari Pirun kovaa pelimiestä (Bisc ja Jebsu) hyökkäyspäähän vähentämään omaa taakkaa, sekä Xren siivoomaan mun jälkiä alemmaksi pakiksi. Lisäksi saatiin vielä Muurikin jengiin, mutta kesän aikana kaavailtiin että Xren hoitaa alemman pakin hommat aina kun mahdollista, joten Muurin esiintymiset saattaa jäädä vähälle.

Eli lyhyesti; ainakin mun mielestä potentiaalia löytyy vaikka mestaruuteen saakka, mutta sen hyödyntämisen esteeksi voi muodostua epäaktiivisuus harkkapeleissä.


Hyökkäys
Viihdyttävyys
Joukkuepeli
Puolustus9. Siniviiva HT


Kausi 2/2014 (Divari):
Runkosarjan #3, paras pistemies: Kaner
Pudotuspelien #4, paras pistemies: Spliff


Divarista noussut joukkue joutuu nyt todelliseen tulikokeeseen, kun he aloittavat ensimmäisen kautensa Liigassa. Viime kaudella Siniviiva HT sijoittui divarin runkosarjan kolmanneksi ja mitalipeleissä pronssit karkasivat Helsingin Jokereille luvuin 2-3. Joukkueen kokoonpanossa ei ole tapahtunut maailmaa mullistavia muutoksia mutta harkkapelien aktiivisuus huolestuttaa. Liiga tarjoaa paljon kovempaa menoa entä divari joten kyyti saattaa olla alussa raskasta mikäli muutosta ei tapahdu.

Kesä tottakai vetää veronsa jokaiselta mutta en ihmettelisi yhtään jos Siniviiva HT olisi ihan viimeisiin peleihin asti mukana tappelemassa playoff-paikoista. Materiaali tarjoaa keskinkertaista vahvuutta ja joukkueesta löytyy hyviä yksilöitä mainittakoon päällimmäisenä vaikka Spliff joka pelasi viimekaudella lähes 4 pongon piste/peli keskiarvolla. Joukkueesta ei löydy ketään varsinaista supertähteä mutta SHTn vahvuus onkin joukkuepelaamisessa ja ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta. Joukkueen tukipilarina oletettavasti häärää tälläkin kaudella zibbi joka saa kantaa todella isoa vastuuta joukkueessa. En kuitenkaan usko siihen, että Siniviiva HT yltäisi heti neitsytkaudellaan playoff peleihin.

zibbi, nousitte ensimmäistä kertaa liigatasolle pitkän Kiekkoliigahistorian aikana, uskotko tasonne riittävän Kiekon kovimpia joukkueita vastaan Kiekon kovimmalla sarjatasolla?
Joo, näin tehtiin.. Liigassa on niin kovia pelimanneja että aika nappi pelipäivä pitää kohdalle osua, jotta voitaisiin tarjota pelillisesti tasokas vastus esim. PePo:lle näillä pelimäärillä mitä nykyään kiekkoa kerkee lätkiä. Kausi näyttää mitä se tuo tullessaan!

Hyökkäys
Viihdyttävyys
Joukkuepeli
Puolustus


10. Huittisten Huima


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #10, paras pistemies: Reto
Joukkue ei selviytynyt pudotuspeleihin


Kabinettipäätöksellä Huittiset tullaan näkemään tälläkin kaudella Liigassa. Alun perin liigakarsinnoissa Siniviiva HT:n jalkoihin jäänyt HuHu piti nähdä divaritasolla, mutta Starsin myöhästyneen lopettamispäätöksen ansiosta joukkue sai sittenkin pidettyä liigapaikkansa. Kauteen lähdetään suurin piirtein samalla ketjulla kuin viimekin kaudella, ainoa suuri muutos on maalintekijä Reton siirtyminen muihin maisemiin. Saa nähdä onko Garonista täyttämään Reton saappaat, vai ottaako kenties Lucci roolin haltuunsa?

Tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, että maalinteko tulee lepäämään hyvinkin paljolti pelkästään Tanguayn harteilla. Tämä ei tule varmasti riittämään tällä tasolla, ja joukkue joutuu todenteolla taistelemaan liigapaikastaan. Tälläkin kerralla kabinettipäätös saattaa olla ainoa mahdollinen este joukkueen putoamisen tiellä. Huittisia ei kuitenkaan saa aliarvioida, on kyseessä kuitenkin melkonen konkariporukka. Pelillinen taso vaan taitaa olla vähän liian matala korkeimmalla sarjatasolla pärjäämiseen, joten ei tekisi yhtään huonoa lähteä jollakin kaudella hakemaan uutta vauhtia Divarista. Joukkue pystyy kuitenkin taistelemaan suurinta osaa liigajoukkueista vastaan, mutta realistinen sijoitusarvio runkosarjassa on pohjan tuntumassa.

Lucci, miten paljon Reton lähtö tulee näkymään pelissänne? Uskotteko säilyvänne liigatasolla vielä jatkossakin?
En usko, että Reton lähtö tulee olemaan kovin näkyvässä roolissa. Parhaat suoritukset ollaan aina saatu aikaan samojen runkopelaajien kesken, eikä viime kausikaan ollut erikoisen menestyksekäs.

Alkavalle kaudelle ei ole mitään tavoitteita asetettu. Ennen viime viikkoa oltiin asennoiduttu divarissa pelaamaan isolla kokoonpanolla leppoisia pelejä, eikä juuri muutosta ole tähän ajatukseen tullut. Luultavasti lähdetään aluksi vain rakentemaan peliä uomiinsa, minkä jälkeen voidaan miettiä taistellaanko playoff- vai sarjapaikasta.


Puolustus
Joukkuepeli
Hyökkäys
Viihdyttävyys11. Drunken Leprechauns


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #6, paras pistemies: Lennart
Pudotuspelien #6, paras pistemies: Garon


Puolittain yllättäen Drunkenit löytyivät runkosarjasta sijalta kuusi, huolimatta hieman sekavasta pelaajarungosta. Pudotuspeleissä ohraleipä otti heti kättelyssä, joten lopullinen sijoitus pysyi samana. Joukkueella on vieläkin hieman ollut vaikeuksia löytää sopivia kavereita riveihinsä, ja viime kaudella mukana ollut Garon päätti ripustaa juopuneiden paidan naulakkoon siirtymällä Huittisiin. Lennartin lisäksi Garon oli ainoa joka pelasi selkeästi isompia peliminuutteja kuin muut. Tilalle on nyt löydetty kaksikin kappaletta kovia korvaajia, tiina (sieni) ja Holden. Holdenilla on ollut vakuuttavia liigakausia COH:n ja Raversin paidoissa viime vuosina, sieni taas on elänyt hieman enemmän hiljaiseloa. Alemmaksi pakiksi on värvätty iskä sekä sanfor.

Mikäli Holden pääsee tuttuun vireeseen, niin on Drunkeneilla tilaisuus yllättää jokainen liigajoukkue hyökkiparilla Lennart – Holden. Kokoonpanoa läpi katseltaessa, joukkueesta lähestulkoon jokainen on tauotellut lähivuosina pidempiäkin pätkiä putkeen. En usko, että kovin monella vielä on tatsi niin hyvin mukana touhussa, ettäkö menestystä vielä tällä kaudella olisi luvassa. Materiaali on muuten kyllä erittäin lupaavan näköinen, ainakin hyökkäyspään osalta. Puolustuspää näyttää melkoiselta reikäjuustolta mikäli sanforia ei saada pakotettua kentälle läpi kauden. Huhujen mukaan Pipariakin on kaivattu takaisin liigakentille näyttämään vanhoja maalintekotaitojaan, mutta kaverista ei tällä hetkellä ole jäljellä muuta kuin taikinan rippeet.

Guerin, viime kausi vaikutti Drunkenin osalta olleen hieman hurlumhei –meininkiä, onko alkaneelle kaudelle tiedossa jotain parempaa?
viime kausi meni vähän sekalaisissa tunnelmissa, jospa tähän kauteen saataisiin korkki kiinni hyvissä ajoin niin pelitkin saattaisivat lähteä sujumaan :)

Joukkuepeli
Viihdyttävyys
Hyökkäys
Puolustus12. HC Tyrmäys


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #11, paras pistemies: Hjerpe
Joukkue ei selviytynyt pudotuspeleihin


HC Tyrmäys löytyi totuttuun tapaan liigan jumbosijoilta, päästäen keskiarvolta peräti 4,75 maalia omiin. Joukkue pystyi kuitenkin liigakarsinnoissa näyttämään potentiaaliaan rökittämällä Helsingin Jokerit puhtain paperein. Toissakaudella Tyrmäys olisi tippunut takaisin divariin karsintojen perusteella, mutta kabinettipäätös piti joukkueen korkeimmalla sarjaportaalla. Pelaajarunko on tärkeimmiltä osin sama kuin viime kaudella, joten mitään uutta tuskin on tälläkään kaudella odotettavissa. Joukkueen selkeästi kovin maalintekijä Hjerpe on tähän mennessä pidellyt joukkuetta pystyssä omilla suorituksillaan, ja samaa rataa kyseinen vanhanliiton pelimies aikoo jatkaa tulevaisuudessakin.

Tyrmäyksen rankkaus pohjasakkaan oli melko selkeä päätös, pelilliset taidot eivät vaan riitä Liigassa. Joukkue on kankeahko, puolustava ja yrittää iskeä mitä kummallisempia maaleja. Vastahyökkäykset ovat lähestulkoon ainoa valttikortti millä tämä porukka pystyy ketään yllättämään, tietenkin mukaan lukien edellä mainitut once in a lifetime –tyyppiset häkit. Divariin putoaminen kauden päätteeksi voisi tehdä joukkueelle lähinnä vain hyvää, luulisi että jatkuvat turpasaunat rumin lukemin joskus saavat riittää. Mitään kovin huikeaa katseltavaa ei Tyrmäys pysty katsojille Kiekon kovimmalla sarjatasolla tarjoamaan.

Hjerpe, päihititte liigakarsinnoissa Helsingin Jokerit 3-0 otteluvoitoin, oliko tämä osittain itsellenne yllätys? Toiko kyseinen ottelusarja uutta uskoa tulevaa kohti?
ei se meille yllätyksenä tullut, mutta ei se uskoakaan pahemmin tuonut. tiedostetaan että kaudesta tulee vaikea ja saadaan kova työ tehdä et pysyttäis pois neljän viimesen joukosta. mutta eiköhän me kaikkemme tehdä et vältettäis karsinnat ja päästäis kokeilemaan poffeihin välillä.

Puolustus
Joukkuepeli
Hyökkäys
Viihdyttävyys13. Anaheim Mighty Ducks


Kausi 2/2014 (Liiga):
Runkosarjan #8, paras pistemies: Bailey
Pudotuspelien #8, paras pistemies: elisa/pelsu


Perinteikäs joukkue näyttää viimein päässeen pois hissijoukkueen maineesta nimittäin tämä kausi on Ankkojen jo 4. peräkkäinen Liigassa. Monien yllätykseksi Anaheim Mighty Ducks nappasi 2/14 kaudella itselleen viimeisen pudotuspelipaikan paremman maalieron turvin joka oli vielä + merkkinen! Samaan suoritukseen ylsivät ainoastaan PePo(1.), Turtles(2.), Stars(3.) sekä Neal Chaucer(7.). Lähes jokaisella kaudella joukkue on kantanut yllätysjoukkueen viittaa harteillaan ja oikeastaan kantaa sitä vieläkin sillä joukkueen tiivis puolustuspeli aiheuttaa monesti harmaita sekä valkoisia hiuksia vastustajan päälaelle. Anaheimin vahvuutena tunnetaan erityisesti ylivoimapelaaminen ilman maalivahtia ja monesti liiga- kuin harkkapeleissäkin ilman molaria on kammettu pelejä monesti tasoihin.

Pelaajarunko on pysynyt samana jo monien kausien ajan mikä antaa jonkinlaista helpotusta kauden avauksiin mutta riittääkö se? Onko rutiini jo liian rutiinimaista eikä mahdollisiin virheisiin reagoida tarpeeksi? Anaheimin pelillinen taso kuvastaa paljon vuoristorataa jossa välillä kiivetään pitkää ylämäkeä ja tullaan myös todella lujaa alas. Tähtihyökkääjä pelsu tulee varmaan saamaa paljon peliaikaa Baileyn kanssa mutta vielä suurempaa rooliin nousee Kiekon tennismestari Ratakses, joka pelaa ylemmän puolustajan paikkaa. Anaheimin kausimenestys on melkopaljolti kauden alusta kiinni sillä mikäli alussa tulee paljon turpaan niin se kuuluisa kirves lentää helposti kaivoon. Onnistuessaan joukkue kolkuttelee jälleen playoffien ovia mutta laskisin heidän tämän kauden tavoitteeksi sarjapaikan pitämisen.

Ratakses, teidät on rankattu jumbosijalle, vaikka viime kaudella ylsitte pudotuspeleihin asti. Onko mielestäsi arvioni täysin naurettava, ja miten kaukana se on omasta näkemyksestäsi?
Näin suoraan sanottuna on naurettava! Ei olla koettu ollenkaan menetyksiä viime kaudesta, ollaan oltu aktiivisia offseasonilla eikä Liigan taso ole noussu niin kovaks että se näkyis meijän suorituksessa viime kauteen verraten. Lisäksi eka peli Metallurgeja vastaan anto viitteitä hyvästä pelistä, sillä voittokin olis ollu oikeutettu ja saatiin samalla meijän liigadebytantti sisään! Karsinnat vältetään hyvin varmasti, koska meillä on ÖRKKI.

Joukkuepeli
Puolustus
Hyökkäys
Viihdyttävyys


Kirjoittanut: jhny & Spears
Julkaistu 12.08.2014 23:14
Luettu: 2565 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.