Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tutustu johtokuntalaiseen - Väiski

Kesätauko on takana ja on jälleen aika jatkaa tutustumista Kiekkoliigan johtokuntalaisiin. Tällä kertaa vuorossa on kaikkien rakastama Väiski!

Heissulivei Väiski! Kerrohan lukijoille hieman itsestäsi.

- Hei, oon kohta 22-vuotias Helsinkiläistynyt kauppisopiskelija. Yleisesti voisin sanoa, että olen mukava, suvaitsevainen ja optimistinen kaveri. Lapsuuden vietin Riihimäellä, jossa harrastin aktiivisesti jalkapalloa. Urheilu kuuluu vieläkin elämääni, ja esimerkiksi tänä kesänä olen lenkkeillyt ja pelannut tennistä, aina kun olen kiireiltäni ehtinyt.

Elämäni täyttävät opiskelu ja satunnainen työnteko, mutta näemmä Kiekolle on aina riittänyt aikaa, joskus liikaakin. En olisi ikinä uskonut, että olen vieläkin täällä. Vaikka pelaamiseni on vähentynyt nuoruuden vuosista, on tätä edelleen kiva pelata satunnaisesti.

Olet pidempiaikainen Kiekkoliigan johtokuntalainen, mutta mitkä syyt ovat saaneet sinut pysymään Kiekkoliigan palveluksessa näinkin pitkään?

- Tulin tosiaan vuoden 2011 alussa johtokuntaan. Vuodet ovat vierähtäneet ja johtokuntatyöstä on tullut mulle erottamaton osa Kiekkoa. Johtokuntalaisena saa tästä pelistä enemmän irti: monipuolisemman ja palkitsevamman kokemuksen. Pelaamisen lomassa on kiva tehdä jotain muutakin. Tosin suurin innostus pelaamista ja itse peliä kohtaan on laantunut, mutta johtokunnassa tulen olemaan vielä jonkin aikaa, vaihtelevalla aktiivisuudella. Lopettanen pelaamisen kokonaan ennen väistymistäni johtokunnasta.

Minkälaisia asioita pyrit tuomaan Kiekkoliigaan ja sen ylläpitoon?

- Olen aina halunnut pelaajille enemmän valtaa Kiekkoliigassa ja avoimuutta päätöksentekoon. Mielestäni työmme on tehdä tästä Liigasta heidän mieleisensä, näköisensä. Haluisin liigan, jossa pelaajat viihtyvät. Välillä Liigaa on kehitetty liikaa johtokunnan näköiseksi. Toisaalta pelaajien mielipidettä on välillä vaikea hahmottaa ja osa päätöksistä on tehtävä nopeasti, joten johtokunnalla merkityksensä. Silti päälinjoista tulisi järjestää suoria ja sitovia pelaajaäänestyksiä. Nykyiset mielipidekyselyt ovat mielestäni hieman turhia ja ne ovat lähinnä ajanhukkaa.


"Olen aina halunnut pelaajille enemmän valtaa Kiekkoliigassa ja avoimuutta päätöksentekoon. Mielestäni työmme on tehdä tästä Liigasta heidän mieleisensä, näköisensä"
- Väiski
- Toisena asiana voisin mainita pelikiellot, joissa olen aina kannattanut lievempää linjaa. Varsinkin ensikertalaiselle tulisi antaa reilumpi mahdollisuus palata Liigaan. Yleisesti olen yrittänyt johtokunnan sisällä antaa asioihin erilaisia ja uusia näkökulmia. Ehkä olen ilmaissut itseäni aikaisemmin nuorena ja naiiviina hieman liian kärkkäästi. Nykyään olen tylsempi, laiskempi ja mielipideköyhempi.

Millaisille ihmisille suosittelisit Kiekkoliigan johtokuntatehtäviä ja mitkä ovat tärkeimmät johtokuntalaiselta vaadittavat ominaisuudet?

- Jokaiselle koodauksesta ymmärtävälle kaverille. Varsinkin uudet, toimivammat sivut ovat olleet pitkään mun toivelistalla. Sivuston käyttökokemus on todella tärkeä asia Liigan viihtyvyyden kannalta. Muutkin ovat tervetulleita johtokuntaan, mutta heidän kohdallaan painottaisin aktiivisuutta. Eli suosittelisin johtokuntaa innokkaalle ja aktiiviselle pelaajalle, joilla on jokin osa-alue mielessään, jossa voisi auttaa ja kehittää tätä yhteisöä. Johtokuntaan ei ole tiettyä ominaisuuslistaa, mutta jotain tarjottavaa tulisi olla.

Mitkä ovat mielestäsi suurimmat epäkohdat nykypäivän Kiekkoliigassa?

- Huonot sivut ja kuten aikaisemmassa kysymyksessä selitin, johtokunta tekee edelleen suurimman osan päätöksistä yksin suljettujen ovien takana. Muuten voisin sanoa, että ongelmana on johtokunnan ja pelaajien aktiivisuuden hiipuminen. Tämä johtuu yleisesti Kiekon tilasta. Nykyään joudumme ottamaan käytännössä kaikki halukkaat mukaan divarikarsintoihin tai välillä jopa suoraan divariin. Toisaalta ongelma ei ole niin suuri, koska Kiekosta on huonot joukkueet kadonneet. Kaikki hakevat joukkueet ovat pelanneet tätä peliä monta vuotta ja sitä kautta omaavat vaadittavan taitotason.

Entä mitkä asiat ovat paremmalla tolalla Kiekkoliigassa?

- Nykyinen sarjajärjestelmä on mielestäni toimiva. Aikaisemmin kaikki muuttui kaudesta toiseen välillä hyvinkin paljon ja epäloogisesti. Mieleen tulee lyhyeksi jäänyt 4. Divari, joka on helppo jälkeenpäin mieltää epäonnistuneeksi kokeiluksi. Sanoisin myös, että pelaajien käyttäytyminen on parantunut ja sen voi nähdä vähentyneissä pelikielloissa.”

Onko johtokuntalaisena jäänyt vuosien varrella jokin tietty tapaus tai tapahtuma erityisen hyvin muistoihin?

- On vaikea sanoa mitään tiettyä, mutta Tapaus Tottenhamin voisin mainita. Se tapaus aiheutti hyvin pitkän ja useiden viikkojen kestäneen kiivaan väittelyn. Lisäksi tapauksessa syntyi erikoinen piirre: harvemmin johtokunta on lieventänyt tuomiotaan.”

Parasta johtokuntalaisena on:

- Tietää, mitä Kiekossa ja Kiekkoliigassa tapahtuu. Lisäksi pystyy vaikuttamaan asioihin rivipelaajaa enemmän. Oon myös tutustunut johtokuntalaisena monipuolisemmin erilaisiin ihmisiin Kiekon parissa.

Ikävintä johtokuntalaisena on:

- Pelikieltojen jakaminen lähinnä. Jos keksisin tähän heti pitkän listan, en varmaan olisi tässä.

Nimimerkki Väiski herättää varmasti pelaajissa ristiriitaisia tuntemuksia sekä ajatuksia ja sinut tunnetaankin vahvasti mielipiteitä jakavana persoonana myös johtokunnan sisällä. Mistä uskot tämän johtuvan?

- Nuorempana tosiaan olin kärkäs ja naiivi. Ehkä johtokunnan sisällä ymmärrän ristiriidan, mutten tiedä, mitä ulkopuoliset pelaajat ajattelevat musta. Ei monet tiedä, mitä ajattelen pelikentän ulkopuolella. Heidän käsityksensä musta on varmaan aikoinaan rakentunut esimerkiksi Autoplay-kokemusten perusteella. Nuorena ja innokkaana pelaajana oon ollut varmasti monen inhokki ja varmaan joidenkin suosikki. Outo pelityyli ja ajoittain ylimielinen asenteeni on tehnyt musta varmaan osan silmissä kaukalon kauhun.

Vuoden 2014 viimeinen kausi Kiekkoliigassa pyörähti juuri käyntiin. Millaisia terveisiä haluaisit sanoa Kiekkoliigalaisille?

- Toivottavasti kaikilla oli kiva kesä ja toivottavasti syksy jatkuu mukavissa merkeissä! <3

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 12.08.2014 11:13
Luettu: 1809 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.