Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divariennakko 3/2014

Seesteinen kiekkoskenen kesäkausi on päättymässä ja yhä useampi pelaaja löytää jälleen kirjainmerkeistään tuon yli 10-vuotisen tk.-päätteisen sivuston. Viereiselle välilehdelle avataan myös Kiekkoliigan nettisivusto – monien kiekon pelaajien pääsyy jatkaa monien vuosien mittaista kiekkouraansa ja avata kiekkoappletti säännöllisesti kauden alkaessa. Tuo aika on saapunut parin kuukauden tauon jälkeen, ja on jälleen aika aloittaa uuden luvun kirjoittaminen kiekko- ja Kiekkoliiga-historiaan. Tämä divariennakko käy läpi Kiekkoliigan toisen sarjatason kauden 3/2014 joukkueet, sisältää haastatteluja sekä antaa viitteitä siihen, mitä osa-aluetta tai yksittäistä pelaajaa katsojan tulisi seurata kunkin joukkueen kohdalla. Kuten aina, joukkueet esitellään ennakonkirjoittajan asiantuntevan näkemyksen mukaisesti ennakoitujen runkosarjasijoitusten perusteella, jotka mitä varmimmin menee täysin... oikein.


1. Viimeiset Hitaat


Ainoastaan Kiekko Cupeissa esiintynyt kovia pelimiehiä sisältävä Viimeiset Hitaat esiintyy nyt ensimmäistä kertaa liigakentillä. Joukkueen paidassa luistelee kuitenkin yli viidensadan Kiekkoliigaottelun edestä pelaajia, jotka ovat jokaiselle kiekossa käyvälle tuttuja nimiä. Aktiivinen offseason, erittäin tiivis kokoonpano ja Divariin suhteutettuna todella kokenut pelaajisto on selvästi suurin ennakkosuosikki sarjatasonsa mestariksi. Joukkueesta ei näennäisesti löydy laisinkaan heikkoa osaa; Reton ja playan muodostama kivikova hyökkäyskaksikko täydennettynä pitkään Club Of Härmässä vaikuttaneella ylemmällä puolustajalla Hayekilla ei useimpia vastustajia vastaan tule antamaan mahdollisuuksia viileään puolustustyöskentelyyn. Lisäksi persoonallinen, varma alempi puolustaja jlo sekä Endras tulevat pitämään hyvää huolta Hitaiden puolustuspäädystä. Täydellistä dominointia tulevalta runkosarjavoittajalta ei kuitenkaan voi pitää selviönä – pitkässä sarjassa myös tappioita ilmestyy ottelulistaan muita kärkipään joukkueita vastaan.

Mitä seurata?

jlo - Niin kaukalon ulko- kuin sisäpuolellakin tämä mielipiteitä yhdistävä suurisuu herättää keskustelua. Varmat otteet niin kiekollisena kuin kiekottomanakin ärsyttävät vastapuolen hyökkääjiä. Aina ärsyttäminen ei jää kaukaloon – seuraa siis tämän alemman puolustajan vahvoja peliotteita kentällä sekä mahdollisesti Kiekkoliiga.netin vasenta palstaa.

Haastattelussa jlo:

1. Viimeiset Hitaat lähtevät uuteen kauteen yhtenä ennakkosuosikkina. Mitkä ovat omat tavoitteenne?

Joo tosiaa joukkueen sisäsesti ei olla vielä oikee tavotteita käyty läpi, mutta omalta kantilta voin heittää muutamia tavotteita. Tavotteena ehdottomasti ois olla tuolla ihan kärkikahinoissa koko kausi ja kauden päätteeksi nousta liigaan. Itellä henkilökohtasesti tavotteena pelata ensimmäistä kertaa ehjä kokonainen kausi, ilman mitään ongelmia. Toinen tavote ja ehkä vielä ensimmäistä tärkeämpi on, että ei tulis hävittyä Puden luotsaamalle Saharalle yhtään peliä.

2. Lähdette tulevaan kauteen pienellä kokoonpanolla, voisitko valaista kunkin pelaajan roolia joukkueessa?

Joo viidellä äijällä tullaan menee todennäkösesti koko kausi, ellei sit mitää odottamatonta sitten satu tapahtumaan. Endras toimii meijä päävastuuhenkilönä hoitaen niitä tehtäviä, sekä näillä näkymin meikäläisen varamiehenä. Ite siis joukkueen alottava alempipuolustaja ja tarkotus olis osallistua kiekolliseen peliin suhteellisen paljon. Hayek pelailee ylempääpakkia koittaen jaella meijä maalipyssyille paikkoja, sekä tietenki jeesaa meikäläistä omissaki välillä. Joukkueen henkinen johtaja IMO. Reto hankittiin joukkueeseen playan kaveriks hyökkäyksee, ja heillä sitte mielensä mukaa roolitus kärjessä. Reto aikalail puhdas maalinsylkijä ja playa sit oman surkeutensa vuoks koittaa ylpeydestää huolimat jaella Retol sitä kiekkoo!


2. Team Sahara


Viimeisinä kausina kliseisesti sanoen hissijoukkueena toiminut Team Sahara aloittaa kautensa jälleen katastrofaalisen liigakauden jälkeen alemmalta sarjatasolta. Useimmille jo tutuksi muodostunut ”hyökkäys on paras puolustus” -mentaliteetti on silminnähtävästi purrut Divarissa, mutta liigakaukalossa omiin on roiskunut maaleja hurjalla tahdilla. Divarissa tiukasti pelitavastaan kiinnipitävä konkarijoukkue pystyy kuitenkin painostamaan rohkealla hyökkäysvoimallaan vastustajansa puolustusasemiin pitkiksikin hetkiksi. Kun tuon hyökkäysvoiman pääarkkitehdit ovat maalinsylkijöitä kuten Pude ja ssamu, jotkin ottelut tulevat varmasti päättymään kaksinumeroisiin lukemiin. Mielenkiintoisina lisäyksinä Sahara-laumaan on hankittu pera ja peak – miten kokemattomammat lupaukset tulevat menestymään isoissa kaukaloissa? Yksi on kuitenkin varmaa: Team Sahara tulee löytymään kauden päätteeksi Divarin runkosarjan kärkisijoilta.

Mitä seurata?

pera – Puolustajan pelipaikka on kiekossa erittäin haastava ja hermoja vaativa. Ja sitten on puolustaminen Team Saharassa. Mikä on uuden hankinnan rooli Saharassa alkavalla divarikaudella? Onko pera hankittu haken varamieheksi? Onko hänet luotu hyökkäysvoittoiseen pelitapaan?

Haastattelussa pera:

1. Team Sahara aloittaa kautensa jälleen Divarista. Millä keinoin joukkue lähtee hakemaan liigapaikkaa takaisin?

Puden kärkyllä ja peran mahtavilla avauksilla, jos se liigapaikka sattuis tulemaan niin ei varmaan oteta vastaan, ku oha toi liigameininki iha v*tun nöröä hommaa

2. Miten kuvailisit joukkueenne uusien vahvistuksien rooleja Saharassa?

peakin rooli joukkueessa on olla maskissa, peran rooli on pitää rutiinilla nollat omissa, myös Tenga joka ei vielä mahdu pelaavaan kkp antaa oman panoksen huollon puolella ja yövuorossa


3. Ferrari


Viime kaudella vahvoin ottein Divarin runkosarjan neljänneksi sijoittunut ja playoffsien ensimmäisellä kierroksella pudonnut Ferrari on säilyttänyt vahvuutensa myös tälle alkavalle kaudelle. Tuo vahvuus löytyi viime kauden Divarin pistepörssissä sijalta kolme, rikkoen Brutal Killersien kolmoisvoiton. Lähes kolme pistettä ottelua kohden nakuttanut Patrick aisaparinsa seran kanssa tulee kantamaan suurimman vastuun joukkueensa menestyksestä. Suurin parantamisen kohde löytyykin oman siniviivan takaa, sillä juuri tuolla osa-alueella joukkue jäi kärkikolmikosta jälkeen muutama kuukausi takaperin. Kirjoitushetkellä Ferrari on vielä hakemassa vahvistusta puolustuspäähän – tuleva kausi näyttää onnistuiko hankinnat ja pystyikö punanutut eheyttämään koko joukkueen puolustustaan.

Mitä seurata?

Puolustuksen ja hyökkäyksen yhteistyö – Divarin kärkisijoille sijoittuminen vaatii jo kelvollista yhtenäisyyttä; myös hyökkääjien tulee osallistua heti hyökkäysten päättämisestä lähtien puolustustyöhön omassa roolissaan. Onnistuuko viime kauden nelonen pitämään maalinsa puhtaampana tällä kaudella? Pidä silmäsi kohdistettuna myös Patrickiin, liigatason pistelinkoon.

Haastattelussa Patrick:

1. Sijoituitte edelliskaudella hienosti neljänneksi. Luuletteko voivanne parantaa tuota sijoitusta nyt alkavalla kaudella?

Viimekausi meni miten meni, mutta jos homma rupee alusta asti rullaamaan niin eiköhän.

2. Minkä joukkueen luulette olevan vahvin suosikki mestaruuteen ja miksi?

En osaa sanoo, tasasta tulee oleen kärkijengeillä.


4. The Oldtimers


Muutama vuosi sitten Kiekkoliigan alimmissa sarjatasoissa kolunnut The Oldtimers tekee paluun kiekon kauneimman liigan alaisuuteen. Joukkueesta löytyy tuttuja nimiä edesmenneestä Nemesiksestä kuten muistakin hyvätasoisista Kiekkoliigassa pelanneista ja pelaavista joukkueista. Hienosti sujuneen offseasonin päätteeksi joukkue toivoo vielä puolustajan tontille vahvistusta, kun taas hyökkäyskalusto vaikuttaa erittäin vahvalle. Väkevä hyökkäyspään raataja Vesa pystyy selvittämään itsensä taidokkaasti hyökkäysalueelle ja usein hyvään vetopaikkaankin ilman muiden apuakaan. Divarissa ennenkin maaleja sylkeneen trekin varmat suoritukset ja joukkueen johtajan jhnyn(aka Klesla) molempiin suuntiin pelaaminen ovat Oldtimersien pääkulmakiviä tulevalla paluukaudella Divarissa. Tasaisen varman kokoonpanon, vahvan offseasonin, nousijan peli-innon ja syvällisten description-lausahdusten siivittämänä joukkue pokkaa itselleen viimeisen kotietuun oikeuttavan sijan sarjatasonsa pudotuspeleihin.

Mitä seurata?

jhny – Joukkueen omistaja johdattaa pelaajistonsa jälleen Kiekkoliiga-kentille. Niin Liiga- kuin Divariotteluissakin mentaalinen puoli on aina enemmän pääosassa kuin harjoitusotteluissa. Pystyykö kokenut jhny niin omilla pelisuorituksillaan kuin sanoillaankin tahdittamaan joukkueensa varmoihin pelisuorituksiin tulevalla kaudella? Miten nousijajoukkue kestää siihen kohdistetut odotukset ja niistä koituvat paineet?

Haastattelussa jhny

1. The Oldtimers nousi suoraan Divariin. Monia varmasti kiinnostaa tietää enemmän joukkueestanne; miten kuvailisit lyhyesti The Oldtimersia?

Luulen että aika monelle timersit on jo ennestään tuttu poppoo, pari vuotta on kuitenkin aktiivisesti neppailtu jos mennään muutama vuosi taaksepäin. Nykyään kokoonpanossa on joitakin tuttuja nimiä vanhoilta ajoilta ja joitakin uusia. Pienellä summauksella kuvailisin meitä asiallisena porukkana jolta löytyy myös pelillistä tasoa, tietty katsojan silmästähän se on kiinni miten paljon. Tulemme tarjoamaan viihdyttävää kiekkoa katsojille, sekä mieluista peliseuraa kanssapelaajille.

2. Minkälaisin tavoittein lähdette tulevaan kauteen?

Tulevan kauden tavoitteena on pitää pelillinen taso tasapaksuna suorituksena, sekä allekirjoittaneelle ehkä tärkein - taistella imagokyselyssä kärkisijoista. Runkosarjan osalta tyydytään neljän parhaan joukkoon, pudotuspeleissä haetaan finaalipaikkaa. Sillä ei ole väliä miten finaalissa käy, parempi joukkue vieköön kullat kotiin.


5. Helsingin Jokerit


Kiekkoliigan perinteikkäimpiin joukkueisiin kuuluva Helsingin Jokerit aloittaa 21. kautensa laajalla kokoonpanolla. Joukkueen kokoonpanosta löytyy kovia nimiä entisistä Liigaa tahkonneista joukkueista; muun muassa Kiekkoliigan johtaja Epical ja 13-kertainen liigamitalisti Väiski sekä Turtlesiakin edustanut Tikkanen pukevat Jokerit-paidan ylleen tulevalle kaudelle. Joukkueen pelaajisto on muiltakin osin erittäin vahvan näköinen, sillä puolustuspäässä vahvuuksiaan esittää Jenbb ja tintti. Viisi kautta Liigassakin viihtynyttä Helsingin Jokereita voidaan pitää vahvana nousijaehdokkaana, mutta syttyykö konkareita vilisevä ryhmä heti divarin alkuhetkillä hyviin suorituksiin, jotta tarvittavat pisteet kerääntyisivät? Viime kaudella joukkue ponnisti runkosarjan viidenneltä sijalta playoffsien kolmanneksi, mutta HC Tyrmäys oli valmiimpi liigakarsinnoissa ja vei otteluvoitot suoraan 0-3. Auttavatko uudet hankinnat ja ulospäin erittäin vahvalta näyttävä kokoonpano Jokerit taistelemaan jälleen noususta Liigaan? Onko paljon saavuttaneiden pelaajien mentaliteetti heti tarvittavalla tasolla? Jatkaako Shar tälläkin kaudella 2p/peli-tahdilla? Helsingin Jokerit tulee toistamaan viidennen paikkansa runkosarjassa, nälkäisempien joukkueiden viedessä kärkisijat.

Mitä seurata?

Asenne - Miten Liigassa lukuisia otteluita pelanneet pelimiehet pystyvät pitämään focuksen täysin pelissä heikompiakin divarijengejä vastaan? Nähdäänkö kentällä höntyilyä, uhkarohkeita yksilösuorituksia tai muita riskitekijöitä toivottuun tulokseen pääsemiseksi? Seuraa Helsingin Jokereiden kokeneen pelaajakaartin asennetta pitkän runkosarjan aikana.

Haastattelussa Darp:

1. Helsingin Jokereissa nähdään tulevalla kaudella monia liigassakin pelanneita pelimiehiä. Onko pelaajien asenne täysin kohdallaan peleihin alemmalla sarjatasolla?

Sarjatason ei pitäisi tietenkään vaikuttaa peliin, mutta kun kyseessä on Helsingin Jokerit niin kaikki on mahdollista. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ennakolta huonompaa vastaan peli on surkeaa. Asenteen pitäisi kumminkin jokaisella olla kohdallaan, sillä pelaajia on paljon ja kilpailu peliajasta sen myötä tiukkaa.

2. Tulevalla kaudella nähdään jopa viisi uutta joukkuetta Divarissa. Mitä joukkuetta odotatte eniten vastaan kaikista Divarin joukkueista?

Divarissa on perinteisesti kova vaihtuvuus, joten suosikkivastustajan tai odotetuimman vastustajan nimeäminen on hankalaa. Sanotaan nyt Narrilauma, jossa ratkeaa Helsingin herruus.


6. Rovers


Viidennettä peräkkäistä divarikauttaan aloittava Rovers sijoittui edellisellä kaudella runkosarjan seitsemänneksi eikä playoffseista liiganousija Old & Notoriousia vastaan jäänyt paljoakaan kerrottavaa. Kaksijakoisesta kaudesta huolimatta joukkue päätti olla tekemättä merkittäviä muutoksia juuri alkavaa kautta ajatellen. Viime kausina divarin keskikastista löytynyt joukkue on pysynyt aktiivisena aurinkoisesta kesästä huolimatta ja mallikkaasti sujuva joukkuepeli povaakin kelvollista sijoitusta tämän kauden Divarissa. Toisin kuin useassa muussa Kiekkoliiga-joukkueessa, Roversilta ei löydy yksittäistä maalitykkiä, jonka maalintekovainusta koko ryhmä olisi riippuvainen. Toisaalta tuon maalinsylkijän puuttuminen voi näkyä heikkoutenakin varsinkin aivan kärkipään joukkueita vastaan, kun otteluiden lopputulokset voivat olla yksittäisistä suorituksista kiinni. Hyökkääjän tonttia pelaava kaa pystyy kuitenkin ratkaisemaan otteluita tiukoissakin paikoissa, ja tulevalla kaudella tältä liki sata divariottelua pelanneelta hyökkääjältä voikin odottaa noin kahtakymmentä maalia. Tasaisilla pelisuorituksilla ja sujuvalla joukkuepelillä Rovers tulee napsimaan pisteitä riittävän määrän runkosarjan kuudennetta sijaa varten.

Mitä seurata?

Maalinteko - Kuka ottaa ratkaisijan viitan runkosarjan otteluissa itselleen? Niin Fastilta, Toadilta kuin kaaltakin voi odottaa maaleja, mutta kuka nousee kaikkien yläpuolelle? Seuraa Roversin maalintekovastuun jakautumista tulevan kauden aikana.

Haastattelussa fronda:

1. Joukkueestanne ei viime kaudella löytynyt yksittäistä maalinsylkijää ollenkaan, vaan maalinteko jakautui tasaisesti. Oletteko tehneet tähän liittyen mitään muutoksia offseasonilla, vai pidättekö sitä pikemminkin vahvuutena?

Meillä on ns. periaatteena ollut, että olemme joukkue, emmekä kasa yksilöitä. Pelimme eivät ole yhdestä pelaajasta kiinni, vaan pärjäämme yhtä hyvin millä tahansa kokoonpanolla (ainakin melkein hehehe), siksi joukkuehenkemme on niin hyvä, koska kaikki ovat samalla viivalla peliin alkaessa.

2. Olette esittäneet mainioita peliotteita offseasonilla. Oletteko mielestänne valmiita taistelemaan Divarin kärkisijoista?

Syy mainioihin peliotteisiin voipi olla, että olen pitänyt kesälomaa kiekosta. Vakavasti sanottuna, itselläni on vahva usko meihin, ja että pystymme yllättämään kovimmatkin vastustajat. Voittoha se on aina mielessä, mutta pelataan ny eka, vai mite se Nykänen oikein sanoikaan...


7. Narrilauma


Jo vuonna 2004 Kiekkoliigan Liigaa ja 1.Divaria pelannut Narrilauma palaa jälleen liigakentille muutaman kauden tauon jälkeen. Vaikka aktiivisesti kiekkokentillä käyvä pelaajakaarti on muuttunut radikaalisti, joukkueesta löytyy erittäin tasokkaita pelaajia edelleen. Kaksisataa ottelua Kiekkoliigassa vääntänyt hyökkääjä paparassi on yksi tärkeimmistä lenkeistä Narrilauman ensi kauden menestymiselle. Raivokkaasti hyökkäysalueelle tunkeva tarkka laukoja pystyy tuomaan joukkueelleen tärkeitä maaleja kymmeniä kaudessa. Offseasonilla joukkueeseen liittyi myös alempi puolustaja Subaru, joka on niittänyt mainetta tuomarointien ohessa myös lukuisien divariotteluiden ja muutaman liigavisiitinkin myötä. Hyvin harjoitusotteluita alleen saanut joukkue lähtee paluukauteensa varmasti playoffpaikka silmämääränään, ja varmasti pelipaikkansa hoitavat pelaajat tulevatkin siivittämään joukkueensa runkosarjan seitsemännelle sijalle.

Mitä seurata?

paparassi - Tämä kokenut liigajyrä hyökkääjän tontilla tulee olemaan ehkäpä tärkeimmässä roolissa Narrilaumassa tulevalla kaudella. Pystyykö paparassi rankaisemaan maalintekopaikoista tarvittavalla prosentilla ja jopa kääntämään pelejä omilla vahvuuksillaan? Seuraa hänen suorituksiaan Narrilauman paidassa.

Haastattelussa ALLUWAA__

1. Narrilauma tekee jälleen paluun Divariin. Mitkä ovat nykyisen Narrilauman vahvimmat pelin osa-alueet?

Lähetään vahva puolustuksen kautta liikkeelle, ja sitte kiekkoo luukulle, kuhan mikluki sais vielä vedon maalia kohti ni voidaan jokunen pistekki peleistä saada. Jokerikorttina otetaan darby ratkaseen viimesimmät pelit, mikäli näyttää tiukalta pleijareiden osalta.

2. Paluumuuttajina haluatte varmasti mainita jonkin divarijoukkueen, jonka erityisesti haluatte kohdata divarikentillä. Mikä se on?

HeJo varmaan halutaan kohdata, paikallistaistot helsingin herruudesta on kautta divari aikojen olleet aina kuumia koitoksia ja varmasti hyvä vääntö saadaan näistäkin otteluista.

8. Exodus


Kaksinkertainen ProLeaguen finalisti ja viime kauden mestari Exodus on täydellinen esimerkki siitä, kuinka suhteellisen vähän liigakokemusta omaavat pelaajat pystyvät kehittymään tässä pelissä ponnahduslautana toimivan liigan avulla. Suoraan Divariin noussut Exodus on parin kauden aikana kasvanut varteenotettavaksi Kiekkoliigajoukkueeksi, mutta ryhmä on kokenut kuitenkin joitakin menetyksiä kokoonpanostaan uuden kauden alla. ProLeaguen finaaleissa suuressa roolissa pelannut hyökkääjä sharb jätti punaisen pelinutun mestarina siirtyen liigajoukkue Anaheim Mighty Ducksin kokoonpanoon, ja erittäin varma alempi pakki Nede astui kesällä armeijan harmaisiin. Joukkueen runko on kuitenkin pysynyt samana: maalintekijä Hotti aisaparinaan Purfect täydennettynä Latexilla hoitavat hyökkäyspään tehtäviä. Luottoylempipuolustaja ja joukkueen päävastuuhenkilö zouzou tulee olemaan merkittävässä roolissa, ja alemman pakin tonttia tulee hoitamaan Ana sekä mahdollisesti uusi vahvistus, jonka hankkiminen on vielä hieman kesken. Yhtenä kysymyksenä voidaan vielä miettiä joukkueen aktiivisuutta, sillä esimerkiksi Hotin pelaaminen voi estyä erinäisten häiriötekijöiden(sosiaalinen elämä) vuoksi. Menetyksistä huolimatta jo yhtä pokaalia nostellut Exodus tulee selvittämään tiensä playoffeihin runkosarjasijoitukselta kahdeksan.

Mitä seurata?

zouzou Loistavia peliotteita ylemmän puolustajan paikalla esittänyt zouzou on viime kausien aikana kehittynyt valtavasti kiekkokaukaloissa. Molempiin kaukalon suuntiin mainiosti pelaava lupaus pelaa nyt Kiekko Cupia lukuunottamatta ensimmäisiä otteluitaan Kiekkoliigajäillä – miten käy paineiden alaisena?

Haastattelussa zouzou:

1. Exodus jätti ProLeaguen mestarina ja aloittaa nyt uusissa ympyröissä Kiekkoliigassa. Mitä odotatte eniten tulevalta kaudelta?

Kova tasoisia pelejä tulee varmasti olemaan.

2. Mitä pelin osa-alueita Exodus painottaa omassa pelityylissään?

Puolustus täytyy olla tiukka ja tehdä paikoista maali kun niitä siunaantuu.


9. Löylynheittäjät


Viime kauden runkosarjakymppi lähtee hieman tiiviimmällä kokoonpanolla tulevaan kauteen, mutta useimmat pelaajat nähtiin myös viime kaudella pelaavassa kokoonpanossa. Yli kahden pisteen keskiarvolla pisteitä tehtaillut PAGUEL on Löylärien ehdoton syömähammas myös tällä kaudella, mutta paluumuuttaja Abreun panos on vähintään samanarvoinen. Ylemmän puolustajan paikalla pelaava Director on kokemuksineen ja taitoineen myös suuressa roolissa. Joukkue jatkoi vaihtelevaa menestystään myös offseasonin harkkamatseissa, mutta kokenut divarijoukkue tulee väistämään siitä huolimatta tippumiskarsinnat myös tällä kaudella. Toisaalta playoffpaikka jäänee tiukasti sormien ulottumattomiin edelliskauden tapaan.

Mitä seurata?

Abreu - Löylynheittäjien paluumuuttaja tuo varmasti lisää tehokkuutta hyökkäyspäähän. Millaisen parin Abreu luo PAGUELin kanssa? Kuinka monta häkkiä kaudessa tulee? Tarkkaile tämän maalilingon liikkeitä vastustajan puolustuspäädyssä.

Haastattelussa PAGUEL

1. Saitte paluumuuttaja Abreun kokoonpanoon tulevalle kaudelle. Mitä odotuksia häneen kohdistuu?

Maaleja, maaleja ja lisää maaleja. Toivottavasti jaksaa ja kiinnostaa pelata tulevalla kaudella!

2. Millä keinoin lähdette parantamaan edelliskauden kymmenettä sijaa?

Tää on helppo, Ilman pakkii koko kausi läpi! Elikkäs panostus hyökkäykseen, Verkko heilumaan ja kädet kattoon. Todellisuudessa näyttää erittäin heikolta, puolustajia kokoonpanossa tosiaan ei ole ainuttakaan, eikä try-out kaveritkaan mitään "staroja" omasta mielestäni ainakaan ole. Taistelutahtoa kaivataan nyt kyllä jokaiselta saunatontulta jos pleijaritaistoihin halutaan.


10. FantasyHockey

Parhaan kautensa kaudella 2/2014 pelannut FantasyHockey jatkaa lähestulkoon samanlaisella kokoonpanolla kesätauon jälkeisellekin kaudelle, muutamaa uutta naamaa lukuunottamatta. Tärkeät hyökkääjät Hurzi ja Bastard jatkavat pistetehtailuaan myös tällä kaudella FantasyHockeyn riveissä. Yhteensä 78 pistettä saalistaneet hyökkäyspään avut tulevat varmasti kantamaan maalinteon vastuun tälläkin kaudella. Joukkueenjohtajat adetti ja supsu(aka Wii) tulevat pitämään huolen alakerrasta, kun Stuf jatkaa paikallaan ylempänä pakkina. Yllätysvalmis joukkue hankki viime kaudella hyviä voittoputkia, mutta heikot hetket runkosarjan aikana maksoivat vielä paremman sijoituksen mahdollisuuden. Tulevalla kaudella FantasyHockeyn sijoitus runkosarjassa tulee tippumaan pari sijaa oletettavan ailahtelevaisuuden vuoksi, tasaisempien joukkueiden napatessa paremmat sijoitukset.

Mitä seurata:

Pelisuoritusten tasaisuus - Jotta FantasyHockey saavuttaisi hyvän sijoituksen runkosarjassa, tulee suoritusten pysyä tasaisena ottelusta toiseen. Onko keskittyminen aina samaa luokkaa kentälle luisteltaessa? Pysyykö pelikuri tappioasemassakin?

Haastattelussa Bastard:

1. Mikä on mielestänne FantasyHockeyn vahvuus alkavalla divarikaudella?

Tiivis puolustus pelaaminen ja joukkueena yhtenäisesti pelaaminen.

2. Mitä mielestänne juuri teidän tulisi parantaa edelliskauteen nähden, jotta voisitte nousta vieläkin ylemmäs runkosarjassa?

Pitää säilyttää joukkueentaso joka pelissä, viimekaudella oli vielä liikaa huonoja pelejä joukossa.

11. HC Lightning


Viides divarinousija HC Lightning on tehnyt paluuta kiekkomaailmaan pitkän hiljaiselon jälkeen. Joukkueen sielu Musti(aka Myllaro) on koonnut joukkuetta kokoon ja alkavalle kaudelle pelaajien yhteenkokoaminen onnistui. Joukkueesta löytyy niin jo kiekon alkuajan pelaajia kuin uudempia tuttavuuksia. Joukkueen tunnetuimmat pelimiehet, HOUSTON ja Myllaro, tulevat varmasti olemaan tärkeimmät lenkit joukkueelleen, mutta miten kiekkoskenen tuntemattomammat pelaajat tulevat selviytymään divaripeleistä? Aktiivinen ja hyväkäytöksinen joukkue ei tule jäämään aivan hännänhuipuksi sarjatasollaan, mutta valitettavasti divarinousija joutuu jatkamaan kauttaan runkosarjan jälkeen divarikarsinnoissa.

Mitä seurata?

Joukkueen tuntemattomammat pelaajat - Joukkueen peliä ei voi laskea täysin parin pelaajan harteille, joten on mielenkiintoista nähdä, miten esimerkiksi Plöö ja Lilian tulevat esiintymään Salamapaidassa. Kiinnitä katseesi siis siihen, miten uudet tuttavuudet lyövät itseään läpi divarikahinoihin.

Haastattelussa Musti:

1. Millä sanoilla kuvailisit HC Lightningin uudelleenkokoamisvaihetta?

Kokoamisprosessi on ollut pitkäjänteistä ja sinnikkyyttä vaativaa työtä. Vieläkään ei ole ihanteellinen tilanne, mutta joukkueen ydinrunko on saatu kasaan. Pelaajamarkkinat on tiivistyny pelissä sen verran haastaviksi, että ilman sarjatasoa on ollut hankala saada pelaajat vakuutetuksi joukkueesta, vaikka imago ja perinteikkyys onkin tunnetusti kohdillaan.

2. Miltä sijoituksilta toivot joukkueesi löytyvän runkosarjan päätteeksi?

Lähdetään hakemaan realistisesti ja rohkeasti sarjasijoituksia runkosarjasta puolen välin tienoilta. Heittopussiksi ei jäädä, mutta jokaisesta pisteestä tulee taistelu. Kauden mittaan otteet toivon mukaan paranee. Avoimin mielin ensimmäiseen kauteen, ei odoteta liikaa eikä liian vähän.


12. Delirium Tremens


Taitavalla ja kuuluisia kiekkonimiä sisältäneellä Delirium Tremensillä oli kaudella 2/2014 suuria vaikeuksia Divarissa. Hankalan alkukauden jälkeen joukkue pystyi kapuamaan itsensä juuri playoffviivan paremmalle puolelle, mutta lopulta Juoppohullut eivät onnistuneet edes pelaamaan pudotuspelien ensimmäistä kierrosta mestaruuteen edennyttä Brutal Killersiä vastaan. Valmistautuminen tulevalle kaudelle on näyttänyt heikolta, sillä otteluita ei ole alla laisinkaan, eikä pelaajia ole kiinnostanut näyttäytyä kiekossa aktiivisesti. Kokoonpanoilmoituksien myöhästyminen kertoo myös kiinnostuksen puutteesta. Saako joukkue pelattua täyden runkosarjan? Jos saa, sijoitus jää Divarin häntäpäähän tatsin puuttumisen vuoksi, vaikka joukkueesta löytyykin Secretin, Baianon ja Neepan kaltaisia kovia kiekkonimiä. Tasokkaista otteluista hankittu kokemus kuitenkin estäisi aivan viimeiseksi divarijoukkueeksi joutumisen runkosarjassa.

Mitä seurata?

Aktiivisuus Delirium Tremens ei ole pelannut otteluja laisinkaan kesätauolla. Muuttuuko tahti kauden alkaessa? Miten tämä vaikuttaa peliotteisiin? Seuraa, saako joukkue pelattua pelejä hyvissä ajoin, ja jos saa, miten pelaamattomuus näkyy pelisuorituksissa.

Haastattelussa Secret:

1. Delirium Tremensin tila näyttää suhteellisen heikolta, kertoisitko kiekkoväelle missä mennään?

Elikkäs ei tääl DTs oo kenelläkää ollu motivaatioo kesäl käydä pelailee tai mitää mut nyt pari kovaa ja aktiivista vahvistusta pitäs saapuu piakkoin jolloinka pelit saahaan käyntiin, elikkä tässä kaikessa rauhassa vasta heräillään tulevaan kauteen 8)

2. Mikä on mielestäsi realistinen tulos joukkueellenne ensi kautta ajatellen?

Realistinen tulos omasta mielestä ku kattoo noita divarijengejä et ollaan sielä 5-8 joukossa vähintään. Liiganousu enskaudella, paitsi jos Baiano alkaa pelaamaa taas ni divakarsinnat kutsuu. Lisäyksenä: Neeppa etsintäkuulutettu et voisko joku huutaa sen sielt baarista pelamaa takas


13. goatse poijat


Paria taitavaa yksilöä lukuunottamatta goatse poijat löytyy pelaajistollisesti Divarin heikoimpien joukosta. Viime kauden Divarista goatse poijat löytyi sijalta 9., maalierolla -43. Joukkueen kärkihyökkääjä pac vastasi pisteiden tehtailusta, kun muuten tehopisteitä saalistettiin varsin vaisusti.
Leppoisaa kiekkoa pelaavalta joukkueelta ei voi odottaa paljoa divarikentiltä, mutta yllätysmomentti on olemassa mahdollisesti ylimielisinä peliin lähteviä vastustajia vastaan. Suurin odotus goatse poikia seuratessa tulee olemaan se, saako ryhmä vältettyä rumimmat lukemat muita Divarin joukkueita vastaan. Toisinaan myös rentous otteluissa voi siivittää joukkueen hienoihin tuloksiin, mutta pitkässä runkosarjassa goatse poijat ei tule pärjäämään tämän kauden Divarissa.

Mitä seurata?

Pelitapa etukäteen parempia joukkueita vastaan - Lähteekö goatse poijat hakemaan rohkealla hyökkäyksellä tuloksia kärkipään joukkueita vastaan, vai lyödäänkö jarrut pohjaan ja haetaan vähämaalisia otteluita ja sen myötä pisteitä? Yhtenäisen pelitavan avulla joukkue voi varastaa tärkeitä pisteitä etukäteen parempia joukkueita vastaan.

Haastattelussa pac:

1. Mikä on goatse poikien päätavoite tulevalla kaudella?

Goatse poijat lähtee tulevaan sesonkiin yksinkertaisella tavotteella; tavalla tai toisella playoffeihin. Viime kaudella se jäi sentistä kiinni, *****. Tämän lisäksi tavotteena voisi olla sekin, että löydetään tiivis kokoonpano jolla pelit pelataan tällä kaudella ja myös jatkossa. Joku kiekollinen ap meille voi raapasta hakemuksen!

2. Kuvaile joukkuettanne yhdellä virkkeellä.

Goatse poijat on ja jatkossakin tulee olemaan taisteleva, loistavalla ryhmähengellä maustettu tähtisikermä, kiekko teekoon paras genji.


14. Olympic Fitness


Katastrofaalinen viime kausi oli varmasti suuri pettymys Olympic Fitnessille. Joukkue onnistui tekemään kauden aikana vain 26 maalia – vähemmän kuin monet yksittäiset pelaajat joukkueissaan. Joukkueen päävastuuhenkilö, tällä hetkellä valtion palveluksessa vaikuttava Pasiphae ottaa johdon jälleen tälle uudelle kaudelle, mutta tuleeko tulos parantumaan? Viime vuosien kova hyökkääjä tikru2 oli pettymys viime kaudella, tuoko uudet vahvistukset uusia virikkeitä joukkueen peliin? Joukkue hankki kokoonpanoonsa ikämies Tuulian(aka Käpytikka); mitä uutta hän tuo viime kauden heikoimpaan joukkueeseen? Muihin Divarin joukkueisiin nähden Olympic Fitness vaikuttaa heikoimmalta, joten tässä ennakossa viimeisen runkosarjajoukkueen ristin saa Pasiphaen suojatit kannettavakseen.

Mitä seurata

Muuttuuko tahti edelliskaudesta? - Joukkueen ympärillä on monia kysymysmerkkejä odottamattoman heikon edelliskauden jälkeen. Saako Olympic Fitness heti kauden alusta hyvän tahdin päälle ja pisteitä taskuunsa? Seuraa siis, saako kyseinen ryhmä uusia keinoja keksittyä kammetakseen itsensä pois pohjilta.

Haastattelussa Japezu:

1. Edelliskausi oli suoraan sanottuna floppi Olympic Fitnessiltä. Miten lähdette parantamaan tuota tulosta uuteen kauteen?

Lähdemme tekemään parhaamme ja kokoonpano on muuttunut aika paljon viime kaudesta. Pelikirja tulee varmasti muuttumaan erittäin radikaalisesti viime kauteen.

2. Keiltä pelaajilta toivot erityistä tasonnosta viime kaudesta?

En itse pelannut enkä seurannut Olympic Fitnesin menoa, joten jouduin katsomaan vai viime kauden tilastoja ja sen avulla sanoisin tikru2 sekä jebse. Kaikilta tarvitaan tason nostoa, jos mieli taistella tulevalla kaudella pisteistä.


Ennakonkirjoittaja kiittää kaikkia divarijoukkueita kattavista ja selvästi kiinnostusta ennakkoa kohtaan osoittavista haastatteluvastauksista ja toivottaa jokaiselle Divarijoukkueelle hauskaa uutta kautta 3/2014!

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 11.08.2014 22:02
Luettu: 2083 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.