Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kenelle Kiekkoliiga kiekot?

Kiekko Cup IX on edennyt finaalipeleihin asti. Jo perinteikääksi muodostunut turnaus on tarjonnut jälleen paljon jännitystä, viihdykettä sekä ajantappoa näin kesäaikaan.

Enää on vain kysymys siitä, että kumman joukkueen pelaajat saavat pelimerkkien lisäksi palkinnoksi legendaariset ja paljon himoitut Kiekkoliiga kiekot! Onko Kiekko Cup IX voittaja Kiekkoliigaa edustava Turtles vai Eliittiliigaa edustava Mökkitie? Bon appétit!

Mökkitie - Turtles

Omasta näkökulmasta finaalipari ei ollut ennalta odotettu. Turnauksessa on käytössä mitalipeleissä vain yhden pelin systeemi joten mestaruus on heti jaossa ensimmäisellä 18 minuutilla. Kiekossa on ollut tapana kiistellä kotiedusta mutta onko sillä nykyyään kovinkaan suurta merkitystä? Mutta kotipuolen arvonnasta voitti Mökkitie joka tuskin hirveetä etua nappaa tästä kun vyöllä on puhdas 0 vierastappiota.

Turnauksen pistepörssi voitto näyttää ratkenneen Turtlesien yllepalle joka on tällähetkellä piikkipaikalla. Lähin uhkaaja on joukkuetoveri pelle 20 pongoa perässä. Mökkitien paras pistenikkari on Yamzat sijalla 22. Onnittelut yllepalle pistepörssin voitosta näin etukäteen.

Mökkitie - Tuhkimotarinalle onnellinen loppu?


Mökkitien taival turnauksessa alkoi lohko-F voitolla saldolla 1 voitto ja 3 tasapeliä jossa pelasivat joukkueet Takaböögi sekä Bay Street Bullies. Lohkovoittajana ensimäinen pudotuspelikierros tarkoitti vastustajakseen jonkin arvotun lohkon kakkosta tai kolmosta ja vastustajaksi tuli Impact. Lohkopelien jälkeen kokoonpanoon oli tehty ainakin yksi täsmähankita joukkueeseen sillä Närän rinnalle hankittiin entisestä Rockford Icehogsista hänelle tuttu hyökkääjä vierelle nimeltään Yamzat. Maalierolla 9-1 Mökkitie jatkoi turnauksen kulkuaan seuraavalle kierrokselle suoraan otteluvoitoin 2-0.

Kiekko Cupin säännöissä oli, että ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ei voi kohdata joukkuetta, joka oli samassa lohkossa mutta jälkimmäisillä kierroksilla voi. Mökkitien vastustajaksi arvottiin Takaböögi, joka oli selviytynyt jatkoon myöskin ensimmäiseltä raundilta. Lohkossa kohtaamiset meni 2-5 Mökkitielle sekä 2-2 tasapeli. Osat kuitenkin kääntyivät heti alkupelissä kun Takaböögi rankaisi vastahyökkäyksillään ja luutusi Mökkitien lattiaa samoin 2-5 luvuin.

Oli naamanpesun aika ja sen Eliittiliigalaiset todella tekivät. Selkä seinää vasten pelattu ottelu päättyi 0-3 voittoon ja ottelusarja venyi ratkaisevaan kolmanteen otteluun. Kolmas ottelu olikin peleistä kaikista tasaväkisin ja peli päättyi luvuin 2-1 Mökkitielle Närän tehtyä joukkueensa molemmat maalit. Tie kahdeksan joukkoon oli selvitetty jossa mukana oli 6 joukkuetta Kiekkoliigasta ja 2 Eliittiliigasta.

Seuraavaksi olikin vuorossa todellinen testi ja tasomittari. Arvontakone suoritti arvonnan ja vastustajaksi saatiin tämän kauden pronssimitalisti Kiekkoliigasta - Stars, joka pelasi jo koko kauden täsmälleen samalla kokoonpanolla ilman yhtään vaihtoa. Joukkuiden välinen ensimmäinen kohtaaminen tarjosi yleisölle makeaa mahan täydeltä kun joukkueet tahkosivat maaleja kilpaa joka lopulta päättyi Starsin 6-7 voittoon. Ja kaikki pelit kun pelattiin jälleen samana iltana niin monien huulilta varmasti pääsi "boot boto bot" lausahdus kun Mökkitie otti 4-6 ja 2-1 voitot seuraavista ja marssi välieriin Starsin kustannuksella. Jälkipeleissä monet miettivät armotonta tuuria, olihan sentään yksi turnauksen ennakkosuosikeista pihalla jo ennen mitalipelejä ja cupin musta hevonen leima voitiin jakaa.

Mökkitie on nyt varmuudella mitalipeleissä mukana. Kuka olisi veikannut tätä porukkaa 4. joukkoon ennenkuin turnaus saatiin käyntiin? Jos vastasit kyllä etkä ole Mökkitien pelaaja niin onneksi olkoon! Olet luultavasti ainoa joka uskoi tähän.
Välierissä vastustaja ei liiemmin heikentynyt vaan vastustajaksi asettui menneen Kiekkoliigakauden 4. Voodoo People.

Aloituspelissä oli selvästi kovat panokset sillä molemmat joukkueet tekivät ruhtinaalliset 0 maalia varsinaisella peliajalla. Ratkaisua ei tarvinnut kuitenkaan kauaan odottaa ennenkuin Jarna heitti vanhanliiton snaipperit todella pienestä kulmasta ja tietenkin ilman syöttäjiä. Ottelusarjan toisessa pelissä oli jälleen jatkoaika lähellä mutta jälleen Jarna otti minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua ratkaisunviitan harteilleen kun Harry Potter konsanaan ja vei Mökkitien finaaliin luvuin 2-1! Tämä oli jo kolmas ottelusarja minkä viimeisen pelin Arttu Wiskarin suojatit voittavat luvuin 2-1 ja kaikki vielä kotipelissä. Liekö tässä jotain taikauskon poikasta jo?

Joukkuearvostelu


Kokemus:
Pelityyli:
Hyökkäys:
Puolustus:

Pelaajahaastattelu


Mökkitie on jo kokenut Kiekko Cup kävijä. Osasitteko odottaa tällaista menestystä?
Oshie74: Menestyksestä itse en vielä haluaisi puhua, koska meidän tavoitteemme oli ja tulee aina olemaan kulta, turnauksesta tai liigasta riippumatta. Finaaliin pääsy ei meille ollu saavutus, vaikka sinne pääsy oli siistiä. Olemme valmiita varastamaan koko show. Tuon kommentin sanoin käsirinnalla.

Finaalissa kohtaatte Turtlesin kotikentällä. Onko kotipelistä teille enemmän hyötyä vai haittaa?
Oshie74: Eipä sillä luulis mitään merkitystä olevan. Sama se kai kummassa päässä puolustetaan.


"Olemme valmiita varastamaan koko show."
- Oshie74, Mökkitien GMMitä teidän pitää ottaa erityisesti huomioon, kun finaalipelejä on vain yksi?
Oshie74: Ei tämä pelaaminen mitään rakettitiedettä ole, laitan parhaan mahdollisen kentällisen jäälle ja lähdetään tekemään historiaa. Pyrimme pitämään Pellen pois pelistä, jonka jälkeen heillä ei ole ketään, kuka voisi ratkaista pelin. (ellei hampi pääse pelaamaan). Tämä on Mökkitien suurin ottelu.

Erikoista


- Mökkitie on kautta aikojen ensimmäinen joukkue, joka on yltänyt Cup-finaaliin Kiekkoliigan ulkopuolelta
- Jokaisessa sarjan ratkaisuottelussa Mökkitie on päästänyt ainoastaan yhden maalin. Kolmessa viimeisemmässä sarjan ratkaisuotteluista myöskin tehnyt 2.
- Joukkue oli mukana 3vs3 liigassa.

Turtles - Suosikkina mestaruuteen?


Liigassa hopealle jäänyt Turtles lähtee hakemaan ensimäistä Kiekko Cup mitaliaan nykyisellä nimellään. Turtles tunnettiin aikaisemmin joukkueena Evolution Uvex joka onnistui nappaaman yhden hopean Kiekko Cup VI turnauksessa.

Turtlesin matka kohti finaalia alkoi lohko-O voitolla puhtaalla pelillä maalieron ollessa törkeä +19! Peräti kaksi näistä peleistä loppui ennenaikoijaan, kun turnausta uudistettiin uudella säännöllä joka pisti lopettamaan pelin maalieron ollessa 7. Toisella kieroksella vastaan tulikin liigatason joukkue Pirut mutta heistä ei ollut Donatellojen pysäyttäjäksi. Sarjan saldo: 2x 4-1 voitto Turtlesille yllepan heiluttaessa tahtipuikkoaan tehden otteluissa 5 maalia 8:sta.

Turtles on joukkue joka laukoo paljon, onhan heillä joukkueessaan paljon ratkaisijoita sekä Todd ja gkki on onnistunut erinomaisesti tukemaan hyökkäyskaksikkoaan. Isolla hallintaprosentilla ja lukuisilla laukauksilla seuraavana laulukuoroon joutui SC Bern myöskin suoraan otteluvoitoin 2-0 (1-5, 6-3). Näissä kahdessa pelissä Turtlesin laukaisumäärä oli peräti 46. Ja kyllä tuollaisella määrällä myös tulosta syntyy. Lopusta huolehtii Etelä käytännössä yksin mutta hän on kiekon kärkinimiä omalla paikallaan. Seuraavana Donatellot kohtasivat Metallurg Magnitogorksin joka onnistui laittamaan Turtlesin selkä seinää vasten voittaen ensimäisen kohtaamisen puhtaasti luvuin 3-0. Heti seuraavassa kuitenkin hopeamitalistit ryhdistäytyivät ja toivat sarjan tasoihin 4-1 voitollaan. Samana iltana vielä hoidettiin alta ratkaiseva pelikin ja katsojia jännittäneen pelin Turtles voitti lopulta ottelun luvuin 4-5 jatkoajan jälkeen! Mielenkiintoista sarjassa oli Metallurgin törkeä hyvä viimeistely sillä käytännössä he tekivät maaleja noin 40 prosentin lujuudella.

Turnauksen mitalipeleistä joukkue pääsee vihdoinkin pelaaman ensimmäistä kertaa. Haastetta tarjosi seuraavaksi Ooken johdattama ponilauma Neal Chaucer jonka Turtles pudotti Liigan playoffeissa ensimmäisellä kieroksella ulos ja oli näin hienosti ennakkosuosikkina sarjaan. Aloitusmatsi päättyi Chaucereiden 1-2 voittoon ja seuraavassa väännettiinki jälleen jatkoaikaa mikä päättyi Turtlesin hyväksi luvuin 2-3. Viimeinen ottelu ei jättänyt epäselväksi ketään, että kumpi sinne finaaliin kuuluu. 5-0 numerot taululla Turtles astelee finaaliin ja varmistaa itselleen varman mitalin.

Tilastojen valossa koko joukkue näyttää olevan melko paljon yllepan maalinteon varassa sillä hän on paukuttanut 14 otteluun peräti 34 maalia. Kaikkea ei voi kuitenkaan laittaa yllepan hartioille sillä vierellä pelle on tarjonnut erittäin hyvää pelinrakennusta antaen yhteensä 25 syöttöä 12 peliin. Suureksi kysymysmerkiksi luonnistuu kuitenkin, että mitä jos yllepa ei teekään maaleja finaalipelissä niin vastuuta kaivataan muualta.

Joukkuearvostelu


Kokemus:
Pelityyli:
Hyökkäys:
Puolustus:

Pelaajahaastattelu


Olette olleet jo pidemmän aikaan kiekon kärkitiimejä. Mitä ajatuksia Mökkitie herättää, kun kohtaatte heidät finaalin ainoassa pelissä?
pelle: En oikeestaan tiiä jengiä muuta kuin nimeltä. Ei mitään käsitystä, missä sarjassa pelaavat tai ketä siellä pelaa, joten tän pitäis periaattessa olla helbbo nakki. Mut nää nyt kuitenkin on tänne asti selvinnyt ja muun muassa Starsin tiputtanu, niin kai ne osaa pelata. Takki auki ei oo varaa lähtee, koska tosiaan kerrasta poikki.

Kuinka paljon hampin poissaoleminen on vaikuttanut teidän pelaamiseen?
pelle: Kyllähän se selvästi vaikuttaa, aika korvaamaton se tuolla yp:n paikalla on. Toddihan sen pystyis korvaamaan, ja korvattaiskin, mut ei se kiken paras vaan suostu pelaamaan. Toimii silti oikein hyvin myös kekin kanssa ja pitäis riittää voittoon, jos kaikki sujuu tanssi.

"Tän pitäs periaatteesa olla helbbo nakki."
- pelle
Arvontakone suoritti teille peliin vieraspuolen. Onko tästä teille enemmän hyötyä vai haittaa kun kaikki on kiinni vain yhdessä pelissä?
pelle: Haittaahan tuosta jonkin verran on, aina se on helpompaa kotona pelata.

Erikoista


- Joukkueen maalinteosta vastaa yllepa sillä hän on tehnyt enemmän maaleja entä koko joukkue yhteensä (34 vs 27)
- Joukkue tunnettiin aikaisemmin nimellä Evolution Uvex ennen nimenvaihtoa.
- Etelä on merkauttanut tilastoihin maalin viimeksi kaudella 3/13

Summarum Summarum
Varsin mielenkiintoinen finaaliottelu varmasti on tulossa mutta uskon siihen, että Mökkitien miesvartiointi pettää jossain vaiheessa ja Turtles pääsee rokottamaan ottelulle avausmaalin. Peli tulee pysymään melkosena haisteluna ja turhia virheitä vältetään viimeiseen asti. Mökkitien mestaruusavaimet ovat vastahyökkäyksissään joita Turtlesin täytyy pitää silmällä. 2-1 Tulos naurattaisi siinä mielessä, että miten Mökkitie on ratkaissut viime sarjojaan mutta 0-3 tulos ei yllättäisi yhtään. Turtles on aivan varmasti ennakkosuosikki tähän peliin ja vedonlyöntifirmat tarjoavat paskaa kerrointa.

Huhupuheitten mukaan ottelu ollaan pelaamassa Sunnuntaina joten silloin viimeistään paikalle katsomaan kuka voittaa Kiekko Cup IX!

ps. Tykätkää kohteesta Kiekkoliiga facebookissa!

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 22.07.2014 18:56
Luettu: 2097 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.