Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tutustu johtokuntalaiseen - kemton

Tutustu johtokuntalaiseen on haastattelusarja, jossa nimensä mukaisesti tutustutaan Kiekkoliigan johtokuntalaisten toimenkuviin, tehtäviin ja mielipiteisiin. Haastatteluita julkaistaan säännöllisin väliajoin Kiekkoliigan kirjoitusportaalissa eli Paitsiossa. Tarkoituksena ei ole tuoda esiin Kiekkoliigan johtokuntalaisten erinomaisuutta tai nostaa johtokuntalaisten työtä jalustalle, vaan tuoda johtokuntalaisia esiin omina persooninaan.

Kiekkoliigan johtokunnassa on opiskelijoita, työssäkäyviä, työttömiä, ponittajia, nuoria ja vanhoja, eli aivan kuten Kiekkoliigassa ja Kiekossa ylipäätään. Johtokuntaa voikin pitää hyvänä läpileikkauksena siitä massasta, jotka tätä meidän kaikkien yhteistä peliä pelaavat.

Tällä kertaa esittelyvuorossa on kemton!

Terve, kemton! Mikäs olet miehiäsi?

- Moi Greippi. Tällä hetkellä asustelen Helsingissä, ja olen sieltä myös kotoisin. Harrastan koripalloa ja tietotekniikkaa. Opiskelun ohella työskentely on siirtynyt viime aikoina työn ohella opiskeluksi, ja tavoitteena olisi saada paperit ulos tässä lähiaikoina. Tulevaisuuden haaveena yrittäjyys.

Miksi kiinnostuit Kiekkoliigan johtokunnassa työskentelystä alunperin?

- Hain aikoinaan Kiekkoliigan sivujen kehittäjäksi, mutta on tässä nyt tullut lopulta muutakin kuin vain sivuja kehitettyä. Kiekkoliiga on kiinnostanut minua lähinnä hyvänä referenssinä työelämää ajateltuna, sekä samalla on päässyt rakentamaan myös itselleni tärkeätä kiekkoyhteisöä.

Mitkä syyt ovat saaneet sinut pysymään johtokunnan toiminnassa mukana jo useamman vuoden ajan?

- Kiteytettynä: yhteisö ja johtokuntalaiset. Siihen myös vaikuttaa suurelta osin se, että itselleni ei ole löytynyt sopivaa korvaajaa. Tosin en pitäisi pois jäämistä silloinkaan ihan läpihuuto juttuna.

Olet toiminut Kiekkoliigassa nyt parin vuoden ajan ensisijaisesti ohjelmoijana, mutta millaisia tehtäviä kyseinen pesti on pitänyt sisällään?

- Viimeajat on ollut vähän hiljaisempaa, kun ei omilta kiireiltä ole oikein mihinkään kehittämiseen jäänyt aikaa. Pelaajilla tietty ollut ongelmia yhessä sun toisessa asiassa sivujen kanssa, joka tietty tuonut lisätyötä itselleni. Vaikka tosin viimesimmät kaudet on aika hiljaista ollut. En tiedä johtuuko se siitä etten olisi reagoinut niihin millään tavalla, vai ollaanko tiettyihin bugeihin vain totuttu. Veikkaan jälkimmäistä.

Vuosi 2014 on Kiekkoliigan juhlavuosi ja liiga on pyörinyt ansiollisesti johtokunnan johdolla jo kymmenen vuoden ajan.
Mitkä näet suurimmiksi syiksi Kiekkoliigan toiminnan jatkuvuudelle läpi vaikeidenkin aikojen?


- Se yhteisö mikä tämän sekä kiekon ympärille on kasaantunut on vienyt Kiekkoliigaa eteenpäin. Ei voida puhua vain johtokunnan työstä, vaan pelaajien vuoksi tätä on jaksettu pyörittää. En tiedä mistä vaikeasta ajasta Greippi puhuit. Itse en ainakaan muista mitään vaikeata aikaa. Liigan kaatumiselle ei ole löytynyt mitään merkkejä, missään kohti, koska halukkaita pyörittäjiä on vielä tähän päivään asti aina lopulta löytynyt. Kiitos tämän yhteisön.

Jos saisit vapaasti muuttaa jonkin Kiekkoliigan säännöistä, niin minkä muuttaisit ja miksi?

- Pienemmät rangaistukset siirrettäisiin kiekkoon mutejen muodossa. Toisi entistä parempaa aktiivisuutta reporttaajiin, ja saisi ongelmaa kitkettyä sieltä mistä se on peräisin. Toisi meille myös enempi aikaa muuhun työhön, kuin vain rangaistusten setvimiseen..

Parasta johtokuntalaisena on:

- Nähdä oman kädenjälki, ja ilo nähdä jos pelaajat viihtyy.

Ikävintä johtokuntalaisena on:

- Rangaistusten jakaminen. Tavoitteenani aina on miettiä ratkaisu, millä ei tarvitsisi rangaistuksia jakaa, mutta välillä se on vain välttämätöntä. Pahinta tietty on tilanteet, jossa ei ole kyse käytösrangaistuksesta, vaan syystä tai toisesta pelaajan pelioikeus on evättävä pienen huolimattomuus virheen takia. Emme totutun mukaan ole vuosien aikana hirveemmin mistään poikkeuslupia myöntäneet, vain pitääksemme linjamme yhteneväisenä, ja reiluna kaikkia kohtaan. Tämä ikävä kyllä on ainut vaihtoehto, vaikka joskus se pahaa tekeeki. Toivon mukaan suurin osa pelaajista on tämän kuitenkin täysin ymmärtänyt.

Millaisena näet Kiekkoliigan roolin tulevaisuudessa osana kiekkoyhteisöä?

- Pidän rooliamme vielä kriittisempänä tulevaisuudessa, jos pelaajaluvut jatkavat samaa suuntaa. Töitä tehdään tällä hetkellä kovasti kiekon puolella, ja toivotaan että se myös kantaa hedelmää.

Kemtonin terveiset lukijoille:

- Haluttaessa lisäkysymyksiä voi esittää kommenteissa. Vastaan vain järkeviin kysymyksiin.


Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 16.04.2014 23:02
Luettu: 1803 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.