Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - 2/14 puoliväliPePo

Tällä hetkellä kiekkoscenen kuumin joukkue. Alla tähän mennessä 14 ottelua joista yhdestätoista PeliPojat ovat napanneet täyden pistepotin. Eniten tehtyjä maaleja (68) sekä paras maaliero. Pelaajamarkkinoilla joukkue nappasi tärkeän palasen (migi) erityisesti aiemmilla kausilla heikkoa harjoitusotteluaktiivisuutta lisäämään. Aktiivisuuden paraneminen on vaikuttanut positiivisesti joukkueen hyökkääjien otteisiin. Tällä kaudella peipi – miktok –kaksikko tulee olemaan entistä vaikeampi pysäytettävä. Lisäksi, kun vielä yhdistetään tähän vuosia yhdessä pelanneet Naappi ja hari, tulee jälki olemaan erityisesti liigan häntäpään joukkueita vastaan murskaavaa. Estääkö mikään tätä joukkuetta menemästä rutiinilla jälleen päätyyn asti ja nappaamaan kolmannen mestaruuden putkeen?

Turtles

Viime kaudella runkosarjan voitto, eniten tehtyjä maaleja, vähiten päästettyjä maaleja (jaettu Nightmaren kanssa) sekä luonnollisesti paras maaliero. Tällä kaudella sama meno näyttää jatkuvan. Hyökkäävästä pelityylistään tunnettu joukkue on kuitenkin pelannut loistavasti myös omassa päädyssä ja kiekko onkin löytänyt tiensä kilppariveskarin taakse ainoastaan 19 kertaa kolmessatoista ottelussa. Joukkue pelasikin maagiset 5 nollapeliä putkeen! Puolustukseen Turtlesit eivät tällä kaudella tule kaatumaan, mutta eivät myöskään hyökkäyspeliin. Hampin tarjoiluista pääsevät nauttimaan viime kauden runkosarjan pistepörssin voittaja pelle ja toiseksi tullut yllepa. Tähän vielä yhdistetään erinomaisesti alemman puolustajan paikalle sovitettu hax (Savior) on liigan kokonaisvaltaisin joukkue valmis.

Metallurg Magnitogorks

Kauden katastrofaalisesti aloittanut MM ryhdistäytyi ensimmäisen jakson jälkeen ja päätti toisen jakson kuuden ottelun voittoputkeen, jolla lohkeaa kuntopuntarin ensimmäinen sija. Ensimmäiset kahdeksan peliä joukkue oli täysin tuuliajolla: ainoastaan neljä pistettä (yksi voitto ja tasapeli). Joukkueen aggressiivinen pelityyli, johon kuuluu kolmen pelaajan korkea prässi on osoittanut toimivuutensa, joskin se on myös ”punakoneen” akilleenkantapää. Onko tässä runkosarjan musta hevonen, joka laukkaa kaikkien yllätykseksi mitalikolmikkoon?

Brutal Killers

Komean paluun Kiekkoliigan alaisuuteen tehnyt joukkue johtaa divaria odotetusti. Kolmetoista ottelua, joista ainoastaan kahdessa BK on joutunut tyytymään pistejakoon. Kauden jälkeen nousu liigaan on lähes varmaa, jos mitään hätkähdyttävää tule tapahtumaan. Joukkueessa on tapahtunut vain pieniä muutoksia, joista tärkeimpänä Forsbergi:n (tunnettu myös nimellä Hulmu, Klaas jne.) ei-niin-yllättävä lähteminen. Korvaajaksi tullut stp onkin tehnyt tuhoisaa jälkeä kekki:n sekä poro12:n kanssa. Hyökkääjän pisteitä per ottelu näyttää erinomaista lukua 5.30!

FantasyHockey

Kahdella aiemmalla kaudella FantasyHockey on löytynyt runkosarjan päätteeksi divarin alimmilta sijoilta, mutta onnistunut välttämään putoamisen. Kausiennakossa joukkuetta veikattiin aiempien näyttöjen perusteella täysin aiheellisesti divarin viimeiseksi. Täydeksi yllätykseksi FH löytyykin runkosarjan puolivälissä sijalta viisi. Mitä joukkueessa on tapahtunut? Tärkein muutos on paluun kentälle tehnyt Mor, jonka pelisilmä ja tarkka laukaus ovat elintärkeitä joukkueelleen. Toivottavasti hyvä vire jatkuu runkosarjan jälkipuoliskolla ja Fantasyt taistelevat itsensä pudotuspeleihin.

Kap

Alkukauden hieman hukassa ollut vire on ruvennut hiljalleen löytymään ja herra on noussut salakavalasti pistepörssissä sijalle kolme. Erittäin tärkeä ellei tärkein pelaaja joukkueelleen. Rakentaa erinomaisesti maalintekopaikkoja joukkueen hyökkäyskalustolle ja osaa lukea peliä loistavasti myös puolustuksessa. Ärsyttävän liimainen lapa yhdistettynä tarkkaan laukaukseen on tuhoisa yhdistelmä, jonka kanssa vastustajan puolustus saa olla todella tarkkana.

miktok

Kirjoitushetkellä pistepörssissä sijalla yksi. Muodostaa pistepörssin kakkosen peipi:n kanssa todella vaarallisen tutkaparin. Loistava pelisilmä kulkee ilmeisesti suvussa: jos hari on puolustuspään herra ja hidalgo, on miktok hyökkäyspään vastine. Erinomainen laukaus on tuottanut 17 maalia jo tällä kaudella, mutta tuo taito löytää vapaana oleva maalintekijä tekee hänestä kenties liigan tämän hetken parhaimman hyökkääjän. PePon 68:sta tehdystä maalista 31:ssä kyseinen herra antanut syötön.

poro12

Voidaan oikeastaan puhua toisesta päivänselvästä valinnasta. Divarin pistepörssin johtaja 60:llä pisteellä. 4.62 pistettä per ottelu ja eniten (33) maaleja. Taistelee joukkuetoveri stp:n kanssa pistepörssin voitosta. Maaginen pelaaja hyökkäyspäässä: luo paikkoja kuin liukuhihnalta itselleen ja muille. Taistelee menetetyt kiekot takaisin joukkueelleen ja puolustaa kurinalaisesti. Kykenee ratkaisemaan otteluita omalla suorituksellaan. BK:ssa kaksi hopeaa saavuttaneella herralla on varmasti tahtoa jatkaa samaa tahtia runkosarjan loppuun ja napata ainakin maalipörssin voitto, miksei myös pistepörssin.

pati

Kolmatta kautta Ferrarin paidassa pelaava hyökkääjä on tunnettu tarkasta laukauksestaan joka on tällä kaudella heiluttanut maaliverkkoa 24 kertaa kolmessatoista ottelussa. Viime kaudella hyökkääjä teki divarin maalipörssin toiseen sijaan oikeuttavan määrän maaleja (42) yhdeksässätoista ottelussa. Joukkueelleen elintärkeä pelaaja ja maalivainun pysyessä hyvänä kauden loppuun asti, voi hän auttaa joukkueensa erittäin pitkälle, jopa liigaan asti. Yhden pelaajan varassa Ferrari ei kuitenkaan ole ja sniperin hyvät teholukemat ovat pitkälti joukkuekavereiden sera:n ja niku:n ansiota.Team Sahara

Kuusitoista ottelua joista ainoastaan neljä on päättynyt joukkueen hyväksi. Maaliero jo kauden puolivälissä pakkasella 53. Sahara ei ole jatkanut erittäin kurinalaista keskialueen prässäystä ja huolellista oman puolustusalueen peliä liigassa tällä kaudella. Viime kaudella ihailtavaa peliä molemmissa päissä esittänyt ja pistepörssin kärkisijat miehittänyt kaksikko ssamu – Pude ovat olleet pahasti hukassa. Puolustusmoraalista kertoo myös karu yli viiden päästetyn maalin keskiarvo per ottelu. Toisaalta eipä hyökkäyskään ole toiminut toivotulla tavalla: ainoastaan 2 maalia vastustajan verkkoon per ottelu. Tapahtuuko joukkueessa runkosarjan toisella puoliskolla käänne parempaan vai surffaileeko Sahara itsensä mukisematta karsintoihin?

Huittisten Huima

Oma joukkue not-listalle, miksi? Täysin ansaitusti, jos katsotaan sarjataulukkoa. Kausiennakossa HuHu:lle povattiin paikkaa liigakarsinnoissa kauden päätteeksi, joten voidaanko kirjoitushetkellä liigan jumbona majailevan joukkueen olevan oikeassa paikassa? Kyllä. Divarissa viime kaudella lopulta toiseksi taistellut joukkue kuittasi automaattisen liigapaikan ja kokoonpanokaan ei oikeastaan muuttunut huomattavasti edelliseen kauteen. Jotain kuitenkin tapahtui: aktiivisuus tipahti huomattavasti offseasonilla eikä ole noussut viime kauden tasolle. Tämä on näkynyt peliotteissa joukkueen jokaisella jätkällä. Joukkue on päästänyt 3.75 maalia per ottelu ja tehnyt 2.58 maalia per ottelu. Lukemat eivät ole kuitenkaan lähelläkään liigan huonoimpia, mutta runkosarjan toisella puoliskolla tarvitaan kunnon ryhtiliikettä molemmissa päissä.

IHT Guerrillas

Ensimmäisen jakson jälkeen näytti vielä siltä, että Guerillas kykenee taistelemaan helposti pudotuspelipaikasta. Sitten tapahtui jotain, josta allekirjoittaneella ei ole tietoa, mutta joukkue on syöksynyt seitsemän ottelun tappioputkeen. Lisäksi maaliero on näin kauden puolivälissä reippaasti pakkasella ja joukkueen löytää puolustustilastojen alimmalta sijalta. Ennakossa joukkuetta veikkailtiin jopa niinkin korkealle sijalle kuin kuusi. Tämä näyttää tällä hetkellä utopistiselta. Joukkuetta vaivaa paha epäaktiivisuus ja viimeisestä harkkamatsistakin näyttää olevan ikuisuus. Ottaako joukkueen johtaja Kryyker ohjat ja kääntää kurssin viimeistään nyt, ennen kuin pudotuspelit ovat ulottumattomissa?

Löylynheittäjät

Myös Löylynheittäjien alkukausi lähti erittäin lupaavasti käyntiin ja kahden tappion jälkeen joukkue napsi viisi voittoa putkeen. Sitten tuli Brutal Killers ja antoi oppitunnin maalinteossa. Tuon 13-0 tappion jälkeen ”Löllärit” ottivat vielä viisi kertaa putkeen nenilleen. Valoa on kuitenkin nähtävissä tunnelin päässä ja kahdesta viimeisestä pelistä joukkue on napsinut tasapelin sekä voiton. Positiivista on myös harjoitusotteluiden määrä ja aktiivisuus. Tämä todennäköisesti tarkoittaa sitä, että samanlaista kuuden ottelun tappioputkea ei enää tällä kaudella tämän joukkueen kohdalla nähdä.

Artikkeli kirjoitettu 7.4. klo 23:50.

Kirjoittanut: lissu
Julkaistu 12.04.2014 17:01
Luettu: 2680 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.