Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

10 vuoden korpivaellus

Vuosi 2004, 90% kiekkoa nykyisin pelaavista ihmisistä syntyi, Shar teki maalin, hydä jutteli tytölle joka ei ollut sukua. Kunnes 2014, 90% 2004 pelanneista on tekemässä jotain aivan muuta jo tällä erää. Shar ei ole tehnyt toista maalia näiden kymmenen vuoden aikana, hydä jutteli jo toistamiseen naapurin iloiselle mummolle. Ehkä hivenen liioiteltu tuo ensimmäinen lause, mutta sinnepäin. Pelaajat vaihtuvat, joukkueet vaihtuvat, peli elää. Nostalgian hengessä voi aina kaipailla joitain kivoja pelihetkiä kaikenmaailman vatipäiden kanssa (lue: slut, Toeni, Hercu ja kaikki muut huimat jannut), mutta tikku-ukot rullaavat edelleen radallaan. Ehkä suurin huuma on laantunut ja pelaajamäärät kääntyneet laskuun. Legendaarisiksi muodostuneet joukkueet lopettaneet tai vain kalkkeutuneet, mutta uusia tulee tilalle.

Vuonna 2004 Ukrainan presidentin vaalien toinen kierros uusittiin ja Ylöjärvestä tuli kaupunki ja Afrikan eteläosissa aurinko pimeni osittain. Samaan aikaan bittimaailmassa Kiekko-32, Darra OY, Pelijengi, Mysiinit ja kumppanit naputtivat tatti tanassa hiirtä uututtaan kiiltävän kiekon parissa. Eihän se ole niin hieno ja visuaalinen suoritus minkä EA Sports samasta lajista ilmoille iskee, mutta se on henkilökohtaisempi. Yhteisö niin hyvässä kuin pahassa. Ongelmia on helpompi aiheuttaa ja luoda, mutta samat naamat tulevat tutuiksi ilman nähtyjä naamojakin. Kymmenen vuotta on pitkä aika. Monta menetettyä elämää ja monta syntynyttä. Useampi kiekkoa pelannut on jättänyt nämä jäät pysyvästi ja monet ovat kuksineet itselleen manttelin perijän konttaamaan sohvan kulmaan.

On syntynyt monta tarinaa, monta ystävyyssuhdetta. Peli on tarjonnut paljon, mutta ottaahan se omansa menetetyssä ajassa. Se on jokaisen bittijäiden supertähden oma asia miten aikansa käyttää ja miten asiansa priorisoi. Lapsuus ja nuoruus ovat kuitenkin se todellinen aika tälle lajille. Eläytymiseen kykenee vielä(Tump3lo tietää mihin muuhun kykeni ennen kans..), loputon aika iltaisin ellei sitten satu urheilemaan ahkerasti. Näitäkin tapauksia löytyy. Yksi tällainen tamperelaisapina tais vetää kohtalaisen hyvän kendokauden kotoisessa liigassamme juuri.

Kiekkoliiga aloitti toimintansa jo pelinkin alkutaipaleella eli kuten nokkelimmat jo osasi päätellä niin 2004. Mestaruuksia on jaettu jo kymmenittäin ja näistä sarjoista ja titteleistä on helppo nähdä evoluutio tässäkin pelissä. Valtakausia, ajanjaksoja, nostalgisia kulta-aikoja. Uusi aika, lievää hiipumista ja taas uutta nousua. Johtokunta uudistuu ja hakee uudistuksia. Mihinkään ei saa jämähtää liiaksi, ihminen tarvitsee muutoksia, pelaajat tarvitsevat uusia virikkeitä ja haasteita. Kausi 2/2014 on meneillään. Kuinka moni näistä joukkueista pelasi jo 2004 edes koko peliä samalla toiminimellä? Oikea vastaus liiga ja 1.divari yhdistäen taitaa olla kaksi! Voodoo People liigaa ja Helsingin Jokerit divaria. Nämäkin aika massiivisilla kokoonpanomuutoksilla. Itsekin jälkimmäisen perustajana ja pitkäaikaisena pelaajana olen siirtynyt jo pitkälti toista vuotta sitten taustalle. Kaukana on ne ajat kun aktiivisen pelaamisen ohella touhusin myös johtokunnan pomona ja moderoin kiekon puolella ja kirjoittelin vielä Paitsio-verkkolehteenkin.

Vietän perhe-elämää Itä-Helsingissä ja pelailen jalkapalloa. Ihminen tarvitsee uusia virikkeitä ja haasteita. Nostalgia ja muistelu ovat silti hauskoja ainakin ajoittain. Siksi sitä varmaan tuli 1,5 vuoden tauon jälkeen juuri käytyä kokeilemassa taas. Katsomassa onko ketään tuttuja enää paikalla. Onhan niitä. Peli muuttuu, pelaajat vaihtuvat ja evoluutio sätkii minkä kerkiää, mutta joillekin vain nopeammin kuin toisille. Onneksi näin. Hyvää syntymäpäivää kiekkoliiga, vuodet ovat kohdelleet sinua hyvin. Kiitos kaikille jotka olen jossain määrin vuosien aikana tavannut ja tervetuloa itse kullekin katselemaan Helsingin Jokerien 10-vuotisottelua sitten lokakuussa joka ajoittunee samalla 10 000 ottelun kieppeille, saatan olla itsekin silloin paikalla muutaman muun vanhan parran kanssa ;)

Hyvää kevättä toivottaen
kiekkoliigan yksi entisistä hitlereistä

Kirjoittanut: Tomekki
Julkaistu 28.03.2014 01:05
Luettu: 1675 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.