Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigaennakko 2/14

On jälleen sen aika. Pöydät ovat puhtaita; palkintopokaali palautettu johtokunnalle, sarjataulukko nollattu, pistepörssissä kaikki ovat samalla viivalla. Suuren ja mahtavan Kiekkoliigan 34. kausi antaa odottaa mahdollisesti kovatasoisinta ja tiukinta kautta, mitä ikinä on nähty, vaikka Liigan historian menestyksekkäin seura Nightmare lopetti kauden kynnyksellä ja vapautti pelaajansa siirtymään muihin joukkueisiin. Luvassa on siis tasokasta, tasaväkistä ja intensiivistä kiekkoa, mutta millaiset ovat lähtöasetelmat kauteen 2/2014? Ota siitä selvää lukemalla tämä Liigaennakko, jossa puntaroidaan kaikkien 13 joukkueen vahvuuksia ja heikkouksia sekä annetaan vinkkejä mihin katsojan tulisi kiinnittää huomiota seuratessaan tietyn joukkueen otteluita. Mielenkiintoisimpana seikkana monille on tietystikin kunkin joukkueen sijoitusarvio, mutta jos et halua pilata jännitystä tulevalta kaudelta, suosittelen sulkemaan välilehden välittömästi.

1. Turtles


Kaudella 1/2014 runkosarjan pisteellä voittanut Turtles ottaa nimiinsä offseasonin kovimman pelaajakiinnityksen palkinnon. Lähes 1000 maalia Kiekkoliigan alaisuudessa häkittänyt yllepa siirtyi eläkkeelle jääneestä Nightmaresta jatkamaan loistokasta kiekkouraansa kilpikonnaryhmään, joka ilman tätä vahvistustakin olisi ollut yksi varteenotettavimmista mestarisuosikeista. Viime kauden joukkueesta manne(aka Akt, trnov) vaihtoi nimensä eri liigan pelaajalistoille, mutta tämä hyökkäysvaje korvattiin jo mainitulla vahvistuksella. Näistä muutoksista Turtles siis lähtee kirkastamaan hopeamitaliaan tälle kaudelle, mutta mikä pelillisesti tekee juuri tästä joukkueesta runkosarja- ja mahdollisesti playoffsvoittajan? Suurin syy tähän on se, että Turtlesilla on liigan paras hyökkäys. Viime kaudella Turtlesin pelle ja hampi tekivät yhteensä 70 maalia runkosarjassa. Nyt kolmanneksi vastustajan maalivahdin kurittajaksi liittyy yllepa, joka voitti edelliskauden maalipörssin noin 20 maalin erolla. Lisäksi pelle vei nimiinsä runkosarjan syöttöpörssin voiton, joten keitos ei voisi olla paljoakaan vaarallisempi: niin syöttö- kuin maalipörssinkin voittaja yhdistävät voimansa tälle kaudelle. Ainoana pienoisena kysymysmerkkinä voidaan pitää tämän hetken puolustuksen kuntoa – kuka saa enimmät peliajat? Kertaalleen liigan parhaaksi puolustajaksi valittu bag näytti viime kaudella vahvoja otteita, mutta tällä kaudella Turtlesien tulee turvautua eri puolustajiin tämän vaihdossa-olon vuoksi. Puolustustilanne varmastikin selvenee kauden edetessä, mutta vastustajien vielä etsiessä oikeaa tuntumaa, kolmikko hampi-pelle-yllepa repii puolustuksia kappaleiksi tuoden runkosarjavoiton jälleen Turtles-leiriin.

Mitä seurata?

Offseasonin kiinnostavin pelaajasiirto nähtiin, kun yllepa vaihtoi pelipaitansa sinipunaisesta vihreämpään malliin. Nyt Turtlesin hyökkäyksessä yhdistyvät kaikki ainesosat maagisen kovaan hyökkäystyöskentelyyn, kiinnitä huomiosi siis joukkueen hyökkäykseen ja peliotteisiin vastustajan päädyssä.

Haastattelussa joukkueen vastuuhenkilö pelle:

1. Miten Turtles tulee peluuttamaan puolustajia ensi kaudella? Keneen luotetaan eniten?

Hampin ois tarkotus hääräillä koko kausi yp:n tontilla. vop ja hax sit pelailee ap:n paikalla, kumpi nyt sattuu olemaan onlinessa, et toistaseks ainakaan ei oo ketään ykköspuolustajaa alemman pakin suhteen. bag on kokonaan sivussa ens kauden, ku se on belgiassa vaihossa

2. Turtlesien hyökkäys on yksi kovimmista tällä kaudella. Kommentoi hieman joukkueen hyökkäyksen suurimpia vahvuuksia.

Vahvuus on siinä, että jokanen hyökkäävä pelaaja on melkein kiekon parhaimmistoo jokasella hyökkäyksessä tarvittavalla osa-alueella, joten pystytään muodostaan tehokas hyökkäys, kun jokanen pystyy pitämään kiekkoa, luomaan paikkoja ja tekemään maaleja

3. Tämän kauden Liiga on erittäin tasokas ja tasaväkinen. Mitä joukkuetta pidät pahimpana vastustajana Turtleseille?

Pahin vastus on todennäkösesti pepo ja stars hyvänä kakkosena, jos niillä vaan kokoonpano kuosissa.


2. PePo


Viime kaudella playoffseja lähes täydellisesti dominoinut PePo lähtee miltei samoilla kovanaamoilla uusimaan Liigan mestaruuttansa. Pudotuspeleissä joukkue joutui taipumaan vain kertaalleen välierissä Nightmarelle – jatkoajalla. Lisäksi PeliPojat päästivät playoffeissa maaleja ainoastaan 1,5 ottelua kohden, mitä voidaan pitää erittäin kovana saavutuksena tässä nettipelissä. Viime kauden suoritukset eivät kuitenkaan takaa varmaa menestystä tälle kaudelle, mutta esimerkiksi turkoosinuttujen kivikova pelaajamateriaali puoltaa osaltaan tätä sijoitusarviota. Kesken viime kautta sopimuksensa purkaneen Reton tilalle joukkue on hankkinut Eliittiliigan viime kauden mestarin ja playoffsien MVP:n migin, mutta muilta osin joukkue lähtee samoilla kiekon parhaimpiin kuuluvilla pelaajilla uuteen kauteen. Pelaajiston roolitus vaikuttaa ulkopuolisen silmiin hyvinkin selvältä puolustuksesta aina hyökkäykseen asti. Lisäksi mestaruuttaan puolustavan joukkueen pelisysteemi tuottaa jatkuvasti vastustajajoukkueille harmaita hiuksia, sillä erittäin harvoin hyvin organisoitu puolustus syö tehoja hyökkäysvoimista ja päinvastoin. Vaikeasti ohitettava keskialueen träppi voi koitua usealle joukkueelle mahdottomaksi tehtäväksi läpäistä, samalla kun PePon maalintekijät rokottavat virheistä karmaisevalla prosentilla. Sijoitukseksi runkosarjassa PePo nappaa toisen sijan, juuri Turtlesin alapuolelta.

Mitä seurata?

Jo pari kautta joukkueen tehokkaimpana pelaajana hyökkäyksessä häärinyt miktok tulee olemaan myös tällä alkavalla kaudella yksi tärkeimmistä lenkeistä joukkueessaan. Ahtaista paikoista usein voittajana selviävä maalitykki pystyy sytyttämään maalilampun useitakin kertoja ottelua kohden, mutta myös pelitoverit pääsevät nauttimaan maalisyötöistä ja joukkuepelaamisesta. PePon otteluissa siirrä katseesi siis miktokiin ja tee päätelmäsi; pystyykö hyökkääjä lunastamaan odotukset, vai onnistuuko vastustajat pitämään hänet kurissa?

Haastattelussa PePon vastuuhenkilö hari:

1. PePo voitti viime kaudella suvereeneilla playoff-esityksillä Kiekkoliigan kultaa. Onko pelaajien taistelutahto ja voitonhimo tästä huolimatta täyttä rautaa heti runkosarjan alusta lähtien?

Kyllä me ainakin pyritään heti runkosarjan alusta asti pelaamaan ihan tosissaan. Viimeistään playoffseissa sitten pitäisi koko joukkueella syttyä se voitonhimo.

Joukkueenne offseason on sujunut näyttävään malliin. Onko joukkueen johto painottanut joitakin tiettyjä pelin osa-alueita, vai onko lääkkeet vastustajan kaatoon samat kuin viime kaudella?

Samoilla lääkkeillä mennään. Otettiin migi tuomaan vielä hieman aktiivisuutta paremmaksi, ettei ainakaan tule ongelmia pelien pelatuksi saamisessa.

3. Mikä on mielipiteenne tämän kauden Liigan tasosta ja tasaväkisyydestä?

Mielestäni liigassa on jo useamman kauden ajan ollut 5-6 jengiä, joista kuka tahansa voi voittaa mestaruuden, kun sille päälle sattuu. Toki muutkin jengit voivat yllättää, mikäli kaikki menee putkeen. Varsinaisia heittopusseja ei näyttäisi olevan yhtään, eli erittäin tasaiselta liiga vaikuttaisi tällä hetkellä.


3. Pirut


Tämän kauden kolmesta liiganousijasta ylivoimaisesti paras tulee olemaan aktiivisesti offseasonilla toiminut Pirut. Tauolla joukkue käytti useita pelaajia testillä tämän kauden liigakokoonpanoon ja lopulta pari täsmähankintaa murtautuikin joukkueeseen. Tärkeimpinä hankintoina voidaan mainita puolustuspään vahvistukset bartowski ja Jenbb sekä St-Louis, jotka eivät ehkä ole kokeneimmasta päästä tämän kauden Liigassa, mutta sitäkin nälkäisempiä. Muiltakin osin Pirut ei ehkä ole paperilla yhtä vahva ja kokenut kuin monet muut vastustajajoukkueet. Miksi liigadebytantti sitten jättäisi runkosarjassa taakseen kahdeksan kovanippuista joukkuetta? Viime kaudella divarissa rumaa jälkeä tehneet spegu ja Kalezki ovat näyttäneet, että vauhti on vain lisääntynyt offseasonilla. Suurin osa Pirujen hyökkäyksistä päättyy vaaralliseen maalintekotilanteeseen, mutta silti puolustus harvoin jää alivoimatilanteeseen vastustajajoukkueen hyökätessä vastaan. Joukkueen johtaja Bogdan pystyy piiskaamaan suojattinsa hyvään liitoon heti kauden alkupäivistä lähtien, kun nälkäinen Liigassa ensimmäistä kauttaan pelaava Pirut luistelee jäälle. Offseasonin erittäin pirteät peliotteet, tasaisen vahva joukkue ja liigadebytantin palava halu näyttää osaamisensa siivittää Pirut erinomaiseen ja yllättäväänkin sijoitukseen runkosarjassa. Muiden joukkueiden hakiessa vielä virettä tuleviin tärkeämpiin peleihin, on kunnianhimoinen Pirut jo vauhdissa erittäin motivoituneena nippuna, joka tulee sijoittumaan kolmanneksi kauden 2/14 runkosarjassa.

Mitä seurata?

Jotta Pirut pystyy lunastamaan tämän ennakon luomat odotukset, tulee koko joukkueen onnistua peliotteissaan oman tasonsa mukaisesti. Kukaan uusista eikä vanhemmistakaan joukkueen pelaajista ei voi pelata alle oman tasonsa, mitä todennäköisesti ei tule tapahtumaankaan. Kiinnitä huomiota siis Pirujen vahvaan joukkueena pelaamiseen ja tapaan, jolla he pelaavat kokoonpanonsa perusteella vahvempia joukkueita vastaan.

Haastattelussa joukkueen vastuuhenkilö spegu:

1. Pirut nousivat heti ensimmäisellä kaudellaan Kiekkoliigan alaisuudessa korkeimmalle sarjatasolle. Mikä joukkueen päätavoite on debyyttikaudelle Liigassa?

Päätavote varmaan hoitaa runkosarja aluks siihe malliin että päästään poffeja pelaamaan, jonka ei pitäs olla mikään ongelma. Jos poffeissa halutaa menestyä nii täytyy alkaa pelaamaan kauden mittaan vähä enempi harkkaa että saadaa peli halutulle tasolle.

2. Joukkueen sisällä kävi kuhina offseasonilla. Oletko tyytyväinen pelaajakiinnityksiin tälle kaudelle, ja mitä uutta Piruissa nähdään ensi kaudella?

Pelaajakiinnityksiin oon tyytyväinen ja oon kuullu huhua että moni muukin meiän tiimissä on, ja uuttahan piruissa on jenbb, bartowski ja st-louis, sekä se ettei bogdania tulla näkemään kentällä varmaan lähes ollenkaan koko kauden aikana kiireistä johtuen. Myöskin se että kun puolustuspää muuttuu kokonaan niin pelityylikin varmaan muotoutuu vähän erilaiseks, saa nähä sitte että mimmoseks.

3. Ensimmäisellä kaudella joukkue saa vastaansa uusia vastustajia liigaympyröissä. Mitä joukkuetta odotat eniten tulevalla kaudella luistelemaan toiselle puolelle kenttää?

En erityisen paljon oota mitään joukkuetta vastaan pelaamista mutta kyllä kärkipään jengejä on kiva koittaa voittaa.


4. Neal Chaucer


Viimeinen kotiedun playoffeihin itselleen pokkaava joukkue on rutinoitunut liigajoukkue Neal Chaucer. Edelliskauden taipuminen pronssiottelussa Nightmarelle nostatti odotuksia joukkueen tulevallekin menestykselle Liigassa, eikä tämän kauden joukkue ole heikentynyt edelliskaudesta, vaikka kokenut kehäraakki Duntski vaihtoikin leiriä 1.Divarin Helsingin Jokereihin. Hollowissa kaudella 1/14 vaikuttanut kolminkertainen liigamitalisti stp vaihtoi leiriä sinivalkoisiin tauolle jääneestä vanhasta joukkueestaan. Tämä maali- ja syöttöpörssejäkin voittanut tehohyökkääjä täyttää aukon, joka Chaucerien kokoonpanossa on väistämättä ollut monenlaisia tunteita herättäneen hyökkääjän Archuletan lähdettyä joukkueesta kesken viime kauden; oikean maalintekijän puuttumisen. Joukkueesta löytyy ja on löytynyt jo kauan erittäin taitavia kiekollisia pelaajia, joiden peliäly on huippuluokkaa. Tälle kaudelle kiinnitetty stp on itsekin monipuolinen hyökkääjä, mutta pelaajahankinnassa Neal Chaucer haki varmasti eniten ratkaisuvoimaa ja maalintekotaitoa kokoonpanoonsa. Muilta osin nelinkertainen liigamitalistijoukkue on pysynyt samana, joten joukkueelta on sopivaa odottaa hyvää sijoitusta jo runkosarjassa. Joukkueen pelaava kokoonpano koostuu varmastikin samoista runkopelaajista kuin viime kaudellakin; Xireanista, anttikoir:sta(aka Rodr) ja alapään lukosta Iljasta. Lisäksi Briere (aka Sean) löytyy teknisten asioiden salliessa joukkueen pelaavasta kokoonpanosta. Toisaalta epäaktiivinen offseason ei voi olla näkymättä varsinkin alkukauden peleissä, joten Neal Chauceria ei tulla näkemään runkosarjan kirkkaimmassa kärjessä. Näistä asetelmista Nealit lähtevät hakemaan ensimmäistä liigamestaruuttansa playoffeihin runkosarjan neljänneltä sijalta.

Mitä seurata?

Neal Chaucer uudisti joukkuettaan erittäin vähän tälle uudelle kaudelle, mikä kertoo ryhmän yhtenäisyydestä. Joukkue sai kuitenkin tärkeän vahvistuksen hyökkäyspäähän, stp:n, joka voi olla juuri tarvittava lenkki suoritusten parantamiseen viime kaudesta. Kiinnitä huomiosi siis kyseisen pelaajan otteisiin ja siihen, mitä uutta hän pystyy tuomaan joukkueensa pelaamiseen.

Haastattelussa joukkueen pelaaja stp:

1. Neal Chaucerin peliotteet riittivät viime kaudella Liigan neljänteen sijaan. Millä tavoilla tätä tulosta lähdetään parantamaan, millaisia muutoksia joukkueeseen on tehty?

Noo mää oon vissii ainoo uus hankinta, että ehkä se on suurin muutos tos kokoonpanohärdellis ja duntski tosiaa lähti pois.

2. Joukkueenne on jo tuttu näky liigaympyröissä ja pelaajat ovat pelanneet kiekkoa jo vuosia. Onko pelaajien motivaatiotila huipussaan jo ensimmäisistä peleistä lähtien, vai ottaako moottorin lämpeäminen kauemmin?

Kyllä täs kaikil motivaatiota on, mutta veikkaisin meillä kestävän muutaman pelin, että löytyy tatsi. aika vähä ollaa pelattu yhes ku Sean (Briere) tälläki hetkel austraalias lomil ja xirean ei oo pelannu kuukautee aktiivisesti, koska javan kans ollu jotain ongelmii.

3. Neal Chaucer on saavuttanut kaksi hopeista ja kaksi pronssista mitalia. Kuinka realistisena pidät näiden mitalien kirkastamista kultaiseksi tällä kaudella?

Kyllä mä pidän kultamitallii realistisena kuha saahaa vähä harkkaa alle ja saahaa yhteispeli toimimaa + sitä kautta parempia suorituksia. kokemuksest ja motivaatiosta se ei ainakaa jää kiinni.


5. Stars


Mitä sinulle tulee mieleen viime kaudelta, kun mainitaan joukkue nimeltä Stars? Varmastikin suuria tunteita kuohauttanut päätös sulkea runkosarjan neljänneksi sijoittunut joukkue ulos playoffeista pelaamattomien otteluiden vuoksi. Tämä härdelli on kuitenkin jo taaksejäänyttä elämää, mutta joukkueen aktiivisuustaso ei ole kuitenkaan osoittanut piristymisen merkkejä kauden päättymisen jälkeen, mikä nostattaa pintaan monia kysymysmerkkejä ja samalla tekee Starsin tämänhetkisen kunnon selvittämisestä erittäin vaikeaa. Me kaikki tiedämme tämän entisenä Getafenakin tunnetun ryhmän potentiaalin ja taidot, joita löytyy jokaiselta joukkueen pelaajalta ylenmäärin. Stars hankki myös paluumuuttaja Huiman takaisin Piruista, mikä vain lisää tähtösten vaarallisuutta hyökkäyspäässä. Archuleta on yksi kiekon parhaimmista maalintekijöistä tällä hetkellä, kuten myös puolustuspäässä pääosin pelaavat krug ja Gabriel – tunnettuja ja erittäin vaarallisia pelimiehiä hekin. On kuitenkin ennustettavissa, että joukkueen tahtotaso ja pelikuri eivät ole epäaktiivisen offseasonin jälkeen täysin sataprosenttisessa kunnossa, joten taitavista ja kokeneista pelaajista huolimatta Stars tulee jäämään runkosarjassa keskikastiin. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö pinkeissä pelaava joukkue olisi erittäin varteenotettava kandidaatti ottamaan ensimmäistä kultapokaalia tällä kaudella.

Mitä seurata?

Edelliskaudella Starsin liigakausi päättyi karmeaan pettymykseen, joka oli suurilta osin epäaktiivisuuden syytä. Kausien välinen hiljainen elo ei anna osaltaan parannuksen viitteitä kyseiseen ongelmaan, joten seuraa, miten vähäinen harjoitusotteluiden määrä vaikuttaa Starsin joukkuepelaamiseen alkukaudesta ja miten se kehittyy kauden kuluessa – loistavista yksilöistä huolimatta.

Haastattelussa joukkueen vastuuhenkilö Archuleta:

1. Monet muistavat edelliskauden katastrofin, joka johti Starsin sulkemiseen ulos ratkaisuotteluista. Onko tämä vain kasvattanut joukkueen nälkää saavuttaa kultamitalit ensimmäistä kertaa Starsin historiassa?

on ja aivan hemmetisti!!! ens kaudella tullaan lujaa ja aktiivisesti

2. Offseasonilla Stars on ollut huomattavan epäaktiivinen. Millaisella mentaliteetilla ja pelituntumalla joukkueenne lähtee tästä huolimatta tulevaan liigakauteen?

oltiin me se eka viikko aika aktiivisia >:( offarin vika viikko meni pelillisesti reisille, kun ite olin porukoilla nakkilassa sen viikon ja xiitki meni porukoilleen rovaniemelle. aktiivisesti me pyritään pelailemaan taas, ja todennäkösesti tällä kaudella tullaan näkemään aktiivinen Stars

3. Minkä seikan/joukkueen/pelaajan luulette olevan suurin este Starsin etenemiselle aina päätyyn asti tällä kaudella?

no ainoo seikka on se, että me ei pelata tarpeeks hyvin poffeissa (oletuksella että sinne päästään). kyllä meillä on muuten kaikki eväät sinne päätyyn saakka menemiseen. tavotteena toki mennä vielä siitä päädystä läpi


6. Anaheim Mighty Ducks


Kaudella 2/2014 liigakentille luistelee edelliskausista vahvistunut Anaheim Mighty Ducks. Edelliskauden ehkäpä hieman alistunut mentaliteetti ennen kauden alkua on muuttunut huomattavasti itsevarmempaan suuntaan, mikä on yksi suurimmista tekijöistä usein viimeisillä hetkillä ja tiukoissa paikoissa sulaneelle Ankkalaumalle, jotta menestystä olisi mahdollista niittää.
Onko viime kausilla Liigan aivan häntäpäästä löytyneille Ankoille povattu kuudes sija kuitenkin liikaa ennakoitu tulevalle kaudelle? Ei. Asiaa voidaan perustella vielä kolmella muulla osa-alueella, jotka mahdollistavat hyvän tuloksen tälle liigakaudelle. Ensiksikin, puolustustyöskentely on tiivistynyt huomattavasti edelliskausiin verrattuna. Hyökkääjien ja puolustajien yhteistyö on parantunut paljon, kun jokainen yksilö tekee töitä vastustajajoukkueen hyökkäyksien tukahduttamiselle jo kiekon edetessä keskialueelle. Jo viime kaudella oli huomattavissa hyökkääjien hyvää ymmärrystä ottaa huomioon Ankoille luontaisen puolustajien aktiivisuuden myös hyökkäyspäässä, mitä ei tarpeeksi harjoitettu menneisyydessä. Toisena seikkana voidaan mainita hyökkääjien tehokkuus; jokainen kolmikosta Bailey, pelsu ja elisa pystyvät ratkaisemaan otteluita kuin otteluita. Lisäksi offseasonin lopulla hankittu vahvistus pitsu tuo monipuolisuutta hyökkäyskalustoon. Kolmantena tärkeänä seikkana on hyvä tuoda esille offseasonilla hankittu toinen vahvistus, Dejis. Yhtenäiseen ja kauan yhdessä pelanneeseen joukkoon liittynyt taitava kiekollinen ylempi puolustaja tuo monipuolisuutta ja luo erittäin vahvan pakkiparin Anaheimin luottopuolustajan Örkin ja toisen alemman puolustajan, TopDuckin kanssa. Tämän kauden Anaheim Mighty Ducksilla siis todella on potentiaalia suuriin saavutuksiin, mutta luultavasti viime kausien heikompi menestys painaa vielä harteilla niin, että joukkue löytyy runkosarjassa sijalta kuusi - joka sekin on kokeneen ryhmän paras sijoitus sen liigahistoriassa.

Mitä seurata?

Offseasonilla joukkueen sisällä kävi kuhina, jonka lopputuloksena Dejis valittiin tuomaan leveyttä puolustuspäähän. Tämä hankinta saattaa olla tarvittava vahvistus Ankoille hyvien tulosten saavuttamiseksi. Seuraa siis tätä puolustajaa, joka on sopeutunut hyvin Anaheimin syöttelevään pelitapaan ja katso, mitä uutta hän tuo joukkueen suorituksiin.

Haastattelussa joukkueen päävastuuhenkilö Deco:

1. Anaheim Mighty Ducks on löytynyt liigakausillaan useimmiten sarjataulukon häntäpäästä, miten joukkueen leaderina olet halunnut piiskata omiasi parempiin suorituksiin nyt alkavalle kaudelle?

Tärkein pointti on se, että meidän pelaajat on ollut lojaaleja Ankoille aina ja ollaan yhdessä luotu se pitkä historia keskenämme. Jonka seurauksena mä näen että se kunnia pelata tälle joukkueelle on niin suuri ja sisänen motivointi keino, joka taas sytyttää jokasen todistamaan, ettei me olla taaskaan niin huonoja, kuin ajatellaan.

2. Ankkojen kokoonpano näyttää monien mielestä tasokkaimmalta, mitä joukkueen historiassa on nähty. Minkä olet asettanut joukkueesi tavoitteeksi tälle Ankkojen viidennelle liigakaudelle?

Se, että meillä olisi historian tasokkain pelaajamateriaali tällä hetkellä en osaa ottaa kantaa. Mutta se, että meillä olisi taas kerran se parhain ja yhtenäisin joukkue niin siihen luotan. Realiteetit on selvät, me ei voida unelmoida mestaruudesta, mut me voidaan ajatella, että pleijarit on meille hyvä tavoite ja mittari runkosarjaan. Sen jälkeen, jos siellä ollaan, on taas kaikki paljon pienemmästä kiinni, ja kaikki on taas ainakin teoreettisesti auki myös meille.

3. Kenen luulet nousevan joukkueesi kokoonpanosta tärkeimpään ja ratkaisevaan rooliin runkosarjassa ja mahdollisissa playoff-otteluissa?

Mun mielestä on turha nimetä yksittäistä pelaajaa. Menestyksen myötä sieltä tietysti joku aina erottuu pisteiden muodossa, mut jokainen pelaaja tarvii tasapainoisen ja hyvän joukkueen pystyäkseen itse loistamaan.


7. Metallurg Magnitogorsk


Tyylilleen uskollisena tiiviillä kokoonpanolla kauteen lähtevä Metallurg Magnitogorsk ei ole vielä kauden kynnyksellä saanut rosteriansa haluamaansa kuntoon. Runkopelaajisto on kuitenkin säilynyt lähes samana viime kaudelta, jolloin joukkue löytyi sarjataulukon sijalta seitsemän ja joutui pettymään playoffien ensimmäisellä kierroksella loppujen lopuksi mestaruuden saalistanutta PePoa vastaan, kun miehet turkooseissa löivät Punakoneen suoraan kolmessa ottelussa. Metallurgien trio KapZudorimoillmac (aka Jonkka) suoriutuivat hienosti viime kaudella, ja alempana puolustajana häärinyt huig täydensi pelaavan kokoonpanon. Tälle uudelle kaudelle joukkue on hankkinut kokoonpanoonsa myös erittäin kokeneen ja tunnetun hyökkääjän Aparin, ja on odotettavissa, että yksi alempi puolustaja vielä liittyy kokoonpanoon kauden kuluessa. Näyttävää hyökkäyspeliä esittävältä Metallurgilta löytyy erittäin tehokas hyökkäyskalusto, josta löytyy yllättävyyttä, taitoa ja ratkaisukykyä. Hyökkäyksen vaarallisuuden vastapainoksi punaisten puolustustyöskentely ei ole sarjan kärkipään tasoa – viime kaudellakin joukkueen omassa päädyssä soi melkeinpä samaan tahtiin kuin kauden häntäpääjoukkueiden kanssa. Lisäksi keskeneräinen puolustuskalusto voi koitua kohtaloksi, kun jokaisen osa-alueen tulisi olla kunnossa heti kauden alusta lähtien hyvän tuloksen saavuttamiseksi. Jos Metallurg Magnitogorsk saa kiinnitettyä loistavasti joukkueen pelityyliin sopivan puolustaja-vahvistuksen, joka on hyvässä vireessä ensiminuuteista lähtien, on ryhmällä hyvät mahdollisuudet pärjätä kovassa sarjassa. Todennäköisesti Metallurg löytyy runkosarjan päätteeksi kuitenkin samalta sijalta kuin viime kaudellakin – sijalta seitsemän.

Mitä seurata?

Puolustuspään suoriutuminen on suuri kysymysmerkki Metallurgien tämän kauden suorituksissa, mutta hyökkäys tulee olemaan varmasti rautaa tälläkin seasonilla. Seuraa siis, kuinka joukkueen hyökkäyksissä kiekko liikkuu nopeasti ja maalipaikkoja syntyy tiuhaan tahtiin; paikkoja, joista verkko heiluu todennäköisesti erittäin monta kertaa kauden aikana.

Haastattelussa joukkueen vastuuhenkilö Zudorimo:

1. Metallurg hakee vielä puolustukseen vahvistusta kauden kynnyksellä. Millaista pelaajaa tarvitsette ja onko tuo vahvistus välttämätön joukkueen menestykselle tällä kaudella?

Joo tilanne on hieman erikoinen meille, sillä taitaa olla ensimmäinen kerta kun kokoonpanoa ei ole lyöty lukkoon ennen kauden alkua. Tosiaan alakertaan tarvittaisiin vielä puolustajaa, joka on kiekollisesti varma ja pystyy pelaamaan rauhallisesti. Uskon, että voimme menestyä, vaikka emme löytäisi puolustajaa joukkueeseen.

2. Lupaavasti sujunut offseason antaa odottaa hyviäkin suorituksia myös Liigassa, miten harjoituspelit ovat sinun mielestäsi sujuneet?

Ihan mukavasti harkkapelit on menny, vaikka tässä on tullutkin pelailtua vaikka minkälaisilla kokoonpanoilla koko offseason ja aktiivisuuskin on ailahdellut melkoisesti, mutta tästä on hyvä jatkaa kautta kohti.

3. Millä prinsiipeillä lähdette hakemaan voittoja ja pisteitä tulevalla liigakaudella?

Eiköhän me jatketa samalla tavalla kuin aikasemmillakin kausilla, että lähdetään piinaamaan vastustajaa tiukalla puolustuksella ja pyritään hyökkäyspäässä olemaan tehokkaita, niin hyvä tulee.

8. Voodoo People


Yksi tämän kauden kokeneimmista Kiekkoliiga-joukkueista nousi takaisin korkeimmalle sarjatasolle kauden mittaisen 1.Divari-visiitin jälkeen. Arvostettavat kolme kultamitalia saavuttanut joukkue on muutamia kertoja alisuorittanut runkosarjassa, mutta playoff-otteluissa taso on noussut huimasti. Paluukaudelleen Liigaan Voodoo on tehnyt joitakin muutoksia kokoonpanoonsa: esimerkiksi viime kaudella 1.Divarissa mukavasti pelannut Apari siirtyi Metallurg Magnitogorskiin, mutta joukkueeseen hankittiin jo vuosia kiekossa vaikuttanut ubeli, jolta odotetaan varmasti paljon, niin maalintekoon kuin muihinkin osa-alueisiin liittyen. Voodoo Peoplen vahvuudet koostuvat suurilta osin puolustustyöskentelystä; tiivis pelisysteemi, johon jokainen pelaaja antaa oman panoksensa puolustuksessa voi tehdä monelle joukkueelle päänvaivaa maalinteon suhteen. Totuttuun tapaan Voodoo-ryhmän alimpana puolustajana nähdään kiekon parhaimmistoon kuuluva Fice, joka omien suorituksiensa lisäksi pystyy organisoimaan puolustusta ja antamaan ohjeita vaikeissa tilanteissa. Puolustuksessa Ficen kanssa suoriutuu useimmissa peleissä Kaasu, mutta kokoonpanon laajuuden vuoksi pelaajisto voi vaihdella paljonkin ottelusta riippuen. Syy, miksi Voodoo People ei tule löytymään ylempää tämän kauden runkosarjassa, on hyökkäystehojen uupuminen. Viime kaudella 1.Divarissa joukkue onnistui sytyttämään vastustajan maalilampun vain 67 kertaa, mikä oikeutti hyökkäystilastoissa keskikastin sijoitukseen. Nyt Liigassa vastaan asettuu tiukempia ja organisoidumpia puolustuksia, joista monet pystyvät viemään viimeisetkin tehot Voodoo-hyökkäykseltä. Sarjataulukossa Voodoo People tulee siis löytymään viimeiseltä playoff-paikkaan oikeuttavalta sijalta, mutta playoffeissa rutinoitunut joukkue voi yltää vielä hyviin tuloksiin.

Mitä seurata?

Voodoo People hankki tälle kaudelle Liigaan vahvistuksen hyökkäyspäähän; ubelin. Jotta Voodoo pystyisi viemään vastustajiltaan pisteitä, tulee hyökkäyksen onnistua erittäin hyvin, ja juuri ubel tulee olemaan suuressa roolissa tähän liittyen. Seuraa siis ubelia ja hänen panostaan oman joukkueensa peliotteille.

Haastattelussa joukkueen mediavastaava Shefki:

ei mul oo mitää hajua ees ketä on kokoonpanossa, joko kausi on alkanu
siinä lausuntoni


9. Team Sahara


Tämän kauden Liigan kolmas sarjanousija Team Sahara voitti 1.Divarin runkosarjan A-lohkon ja eteni hienoilla peliesityksillä takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Joukkue lähtee täsmälleen samoilla pelaajilla tulevaan liigakauteen kuin edelliskauden 1.Divarissakin – tärkeimpinä lenkkeinä Pude ja ssamu hyökkäyksessä sekä hakke ja chake puolustuspäässä. Lisäksi pelimiesx ja Araya sai vastuuta viime kaudella. Team Sahara tunnetaan erittäin pirteästä ja vahvasta hyökkäyspelistä – puolustuksen kustannuksella. Viime kaudella 1.Divarissa joukkue teki eniten maaleja kuin mikään muu divarijoukkue, mutta Liigassa puolustuksen tiiviyden tärkeys korostuu enemmän kuin alemmalla sarjatasolla. Saharan luotetuimmalla alemmalla puolustajalla hakella tulee olemaan hikiset oltavat, jos Liigan tuhoisan tehokkaat tehohyökkääjät pääsevät nousemaan yhä useampiin ylivoimahyökkäyksiin. Jotta Sahara selviytyisi tällä kaudella playoff-peleihin, tulee koko joukkueen puolustuksen parantua viime kausista – unohtamatta tietenkään kovatehoista hyökkäystä. Näillä asetelmilla Saharan sijoitus runkosarjassa on yhdeksän.

Mitä seurata?

Saharassa monia kausia pelannut hakke on paljon vartijana tulevalla kaudella Liigassa. Tarvittaessa tämä varma alempi pakki pystyy pelastamaan joukkueensa monilta takaiskumaaleilta, ja näitä edesottamuksia tarvitaan varsinkin nyt Liigassa. Seuraa siis hakkea, Saharan alinta puolustajaa.

Haastattelussa joukkueen vastuuhenkilö ssamu:

1. Team Sahara on tunnettu erittäin aggressiivisesta hyökkäyksestä, joskus puolustuksen kustannuksella. Tuleeko tämä jatkumaan myös Liigassa tällä kaudella?

Ollaan vihdoin ja viimein tajuttu, että jos halutaan pärjätä niin nyt tartteis puolustaakin. Eli tavotteena ois paljon parempi joukkuepuolustus kun ennen. Hyökkäys pysyy samanlaisena lähestulkoon ku aina ennenkin, mut nyt pelataan enemmän puolustuksen kautta.

2. Uskotteko, että maaliverkot heiluvat samaan tahtiin Liigassa kuin Divarissakin viime kaudella? Teitte nimittäin eniten maaleja koko Divarista edelliskaudella!

Ei tuu verkko heilumaan Liigassa samalla tavalla kun Divarissa, koska Liigass ei saa edes yhtä paljon pelissa maalipaikkoja kun Divarissa yhessä pelissä maaleja.

3. Tulette jälleen paluumuuttajana Liigaan; mitä joukkuetta odotatte eniten vastapuolelle?

Tottakai Liigan paria edelliskautta dominoinut PePo on aina kiva kohdata.


10. Club Of Härmä


Liigakautensa numero 10 aloittava Club Of Härmä saavutti viime kaudella sijan 9 – viimeisen sijan turvaan karsinnoilta. Viime kaudella Liigassa COH ei menestynyt aivan joukkueen ylle langetettujen odotuksien mukaisesti, sillä kahdella edellisellä kaudella joukkue onnistui pokkaamaan pronssiset mitalit Liigasta. Joukkueen maalinsylkijä Holden ei päässyt ilmeisestikin teknisten ongelmien vuoksi kunnolla peleihin mukaan, mikä söi tehoja koko joukkueelta. Tälle kaudelle COH sai paluumuuttaja apinan (aka Selänne) takaisin, mutta tämän kauden Liigassa hyökkäyksen tulee olla hyvin yhteen hitsattua ja tehokasta sarjassa menestymiseen. Uudelle kaudelle myös puolustukseen tulee muutoksia, kun joukkueen leader Epical siirtyy syrjempään pelikentiltä, ja antaa vastuuta alemman pakin rooliin muille. Härmän kunto voi riittää mahdollisesti parempiinkin suorituksiin, mutta todennäköisesti joukkue jää jälleen playoffpaikkojen ulkopuolelle tälläkin kaudella.

Mitä seurata?

Joukkueen paluumuuttaja apina on tärkeässä roolissa COHin hyökkäystehojen parantamisessa. Seuraa siis apinan ja samalla koko Härmä-hyökkäyksen otteita kauden edetessä – parantuuko laatu viime kaudesta?

Haastattelussa joukkueen vastuuhenkilö Epical:

1. Viime kaudella Club Of Härmän kausi päättyi runkosarjan 9. sijaan ja niukkaan taipumiseen ulos playoff-peleistä. Mikä tämän kauden joukkueesta tekisi CoHista jälleen playoffjoukkueen?

Pelaava kokoonpano ei toivon mukaan joudu turvautumaan mokkulaan, kuten viime kaudella, ja pelit pääästään ehkä jopa pelaamaan ihan kahella hyökkääjällä.

2. Viime kaudella CoH teki toiseksi vähiten maaleja Liigassa. Onko tähän seikkaan kiinnitetty huomiota, ja jos on, miten?

Koitettiin kunnon maalintekijää ettiä, mut haaviin tarttu vaan tollanen apina. Saas nähä onko siitä maalitalkoisiin.

3. Kenen luulet nousevan eniten esille joukkueesi suorituksissa tällä kaudella?

Eiköhän se apina sieltä nouse otsikoihin, hyvässä tai pahassa.


11. Huittisten Huima


Viimeisin Huittisten Huiman liigakausi päättyi harmillisesti kesken kauden keskeyttämiseen. Viime kaudella 1.Divarissa joukkue näytti kuitenkin piristymisen merkkejä ja selvitti tiensä takaisin liigakentille. Tälle kaudelle HuHu-hyökkäykseen hankittiin PePo-paidasta varsinkin tunnettu Reto, joka muodostaa pelottavan hyökkäysparin Tanguayn kanssa. Tämän kauden liigaan Huittisten puolustustyöskentelyn tulisi toisaalta parantua huomattavasti, jotta joukkue välttäisi liigakarsinnat. Joukkueen alempaan puolustajaan lissuun kohdistuukin raskaat paineet – loistavilla pelisuorituksilla ja hyvällä puolustuksella HuHu voi yllättää kärkijoukkueita, ja lissun rooli onkin tärkeä tässä suhteessa.

Mitä seurata?

Tämän kauden Huittisten Huimassa esiintyy erittäin kova hyökkäyskaksikko, Tanguay-Reto. Miten tämä kaksikko selviää ennalta kovempia joukkueita vastaan? Kiinnitä huomiosi näihin kahteen hyökkääjään, ja tee omat päätelmäsi.

Haastattelussa joukkueen pelaaja Tanguay:

1. HuHu palaa jälleen Liigaan, mitkä ovat tavoitteenne ensi kaudelle?

No Winnik sano että mestaruus nii se kait, mutta haetaa playoff-paikka ja lähetää siit voittaa peli kerrallaa.

2. Kiinnititte kovan vahvistuksen, Reton. Millaiset odotukset hänen harteillaan on?

Hankittii Reto sen takia et ei kaikki maalit ois mun harteilla, nii kyllä me lähetää oottaa Retolta myös paljon maaleja mutta myös syöttötaitoa ja eritoten kiekonpito-taitoa.

3. Paluumuuttaja-joukkueelle sama kysymys kuin muillekin: mitä joukkuetta odotatte eniten vastaan tällä kaudella Liigassa?

Eiköhän se oo toi Pirut jos joutuu jonkun valitsemaan, kun kaatoivat meiät niukasti viimekauden finaalissa.


12. Drunken Leprechauns


Viime kaudella viimeisenä playoffpaikkansa ansaitsi Drunken Leprechauns. Offseasonilla joukkueessa kävi kuitenkin ovet molempiin suuntiin, ja nyt alkavalle kaudelle kokoonpano on miltei täysin muuttunut. Edelliskaudella vaikuttaneet Jack, Rubi, jhnny ja Matthew ovat poistuneet joukkueesta. Tällä hetkellä joukkue lähtee uuteen kauteen 6 pelaajan voimin, mutta kokoonpano ei ole vielä täysin lukkoon lyöty. Huomattavaa on myös se, ettei yksikään viime kauden playoffseissa pelannut pelaaja ole tämän kauden kokoonpanossa. Yhtenä mielenkiintoisena pelaajana voidaan mainita Arca – uudempi tuttavuus Kiekkoliigassa, ja debytoi tällä kaudella korkeimmalla sarjatasolla. Drunkenien kokoonpanomuutokset eivät tule kuitenkaan siivittämään joukkuetta lentoon, vaan ryhmä joutuu karsimaan paikasta Liigaan ensi kaudeksi.

Mitä seurata?

Liigadebytantti Arca tulee varmasti olemaan suuressa roolissa DL-hyökkäyksessä. Kiinnitä katseesi häneen ja seuraa, onnistuuko hän paineiden alaisena maalinteossa.

Haastattelussa joukkueen vastuuhenkilö Garon:

1. Drunkenien kokoonpanossa on tapahtunut viime kauteen verraten suuria muutoksia. Onko pelaajien pelityylit ehtineet jo sulautua yhteen, vai meneekö alkukausi vielä totutellessa?

Pikku hiljaa pelit parempaan päin on menny, ei olla vielä pelillisesti sillä tasolla millä haluaisimme olla. Totuttelua totuttelua

2. Vielä juuri ennen kauden alkua joukkueenne näytti jonkin verran keskeneräiseltä kokoonpanojen suhteen. Onko luvassa kokoonpanomuutoksia kauden aikana, ja jos on, millaisia vahvistuksia kenties vielä haette?

Hyökkäyspäähän etsimme mahdollisesti maalintekijää. Muusta en osaa vielä sanoa.

3. Viime kaudella Drunken Leprechauns saavutti viimeisen playoffpaikan. Millaiset tavoitteet joukkue on asettanut itselleen tälle kaudelle?

Tavoitteet on saada peli kulkemaan hyvin ja sujuvasti ja tuoda jokaiselle pelaajalle onnistumisen tunteita. Rahkeita riittää joukkueella korkealle, mutta tosiaan peli pitäisi saada rullaamaan odotetulla tavalla. Odotukset ovat korkealla, niinkuin pitääkin :)


13. HC Tyrmäys


Kabinettipäätöksellä Liigassa säilynyt HC Tyrmäys lähtee tulevaan liigakauteen altavastaajana. Niukasti liigakarsintoihin joutunut joukkue hävisi otteluin 3-1 Voodoo Peoplelle, mutta Nightmaren lopettamisilmoituksen johdosta sai kutsun takaisin Liigaan. Tyrmäyksen kokoonpano on kokenut muutoksia, kun -piku- siirtyi takaisin Voodoo Peopleen ja Yojimbo vaihtoi kokonaan eri liigan alaisuuteen. Katseet kiinnittyvätkin uuteen hankintaan Söderholmiin(aka Arola) ja joukkueen pitkäaikaispelaajaan Hjerpeen. Iloista hyökkäyspeliä pelaavalta joukkueelta ei odoteta paljoa ensi kaudelta, mutta se voi koitua myös onneksi underdog-asemasta lähtevälle Tyrmäykselle. Tämän kauden Liigassa HCT tulee löytymään häntäpäästä, viimeiseltä sijalta.

Mitä seurata?

Kuten monina edellisinä kausina, Hjerpen leveillä hartioilla lepää paljon odotuksia. Jos tämä maalitykki onnistuu täydellisesti, voi hän siivittää joukkueensa parempiin tuloksiin. Seuraa siis Hjerpeä ja tämän toimintaa hyökkäyspäässä.

Haastattelussa joukkueen vastuuhenkilö Hjerpe:

1. Joukkueenne koki muutamia menetyksiä viime kaudesta. Onko nämä puutteet korvattu ensi kautta ajatellen?

- ei oo vielä korvattu mut haku on päällänsä.

2. HC Tyrmäys on ehkäpä hieman altavastaaja-asemassa, sillä joukkueenne sai liigapaikan lopulta Nightmaren lopettamisilmoituksen johdosta. Mitkä ovat realistiset tavoitteenne?

- kyl me lähetään taas poffipaikasta taistelemaan!

3. Mihin osa-alueisiin pelissänne olette halunneet kiinnittää huomiota offseasonilla? Mitä haluatte parantaa?

- ei täs sen enempää olla mihinkään erityisesti panostettu, parannusta vaaditaan melkeen joka osa-alueelta et päästään tavotteeseen.

Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 05.03.2014 00:44
Luettu: 3102 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.