Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divariennakko 2/14

Divarin ennakko 2/14

Viime hetkillä otin missioksi kirjoittaa divaristakin ennakon, kun kävi niin sääliks et vaan liigan joukkueilla on mahollisuus lueskella kulmakarvoja nostattavaa analyysiä oman joukkueen ennakkonäkymistä kauteen lähdettäessä. Kaudella 2/14 divarin mestaruudesta ja liiganousupaikoista mittelee 14 enemmän tai vähemmän hyvää joukkuetta, minun mielipiteeni ja joukkueiden edustajien mielipiteet näistä joukkueista löytyvät, kun jaksatte lukea vielä eteenpäin.

Brutal Killers

(Sijoitusarvio 1.)

Paluun Kiekkoliigan alaisuuteen yhden kauden mittaisen tauon jälkeen tehnyt tappajaporukka lähtee kauteen omissa papereissani erittäin vahvana ykkössuosikkina. Miksikö? No, ainoastaan yksi sana seisoo Brutal Killersin ja kolmen liigamestaruuden välissä: Nightmare. Brutal Killersin vahvasti puolustusvoittoinen strategia vei heidät hienosti neljänä peräkkäisenä kautena aina välieriin asti, mutta ei silti kertaakaan mestaruuteen asti. Voitottomuus varmaan jäytää takaraivossa mutta en usko että divarista löytyy Brutal Killersille pysäyttäjää ja kokeneiden pelaajien ajatuksissa ainoat tavoitteet ovat liiganousu ja divarin mestaruus.

Ykköskentällisestä löytyy hyökkäyksestä p12-Forsbergi ja puolustuksesta kekki-kunQ. Tehoja löytyy molemmilta puolilta kenttää tasavahvasti, mutta perinteisesti Brutal Killers on luottanut todella tiiviiseen puolustukseensa. Monet fanit varmaan toivoisivat pelityylin muovautuvan vastustajan tason mukaan kauden aikana, jotta Brutal Killersin maalihanat aukeavat oikein kunnolla tiiviimmin sumpulla puolustavia altavastaajaporukoita vastaan. Olisihan se viihdyttävää nähdä Nightmaremaista pyöritystä Brutal Killersiltä, ainekset siihen on olemassa :)

Tiukasta tenttauksesta innostunut tappajien VH kekki runoili näin:

"Parin kauden jälkeen päätettiin taas hakee takas liigaympyröihin. Alunperin piti hakea jo viime kaudelle ja suunnitelmissa ois ollu tällä kaudella pelata sitte liigaa, mut se haku vähä jäi, mul oli inttiä viel jälellä ja ois pitäny kahessa päivässä lomien aikana jengi laittaa kasaan. Oli vähä hankaluuksia aluksi saaha tällekki kaudelle kokoonpanoa kasaan, puolustuspää oli koko ajan selvä mut hyökkäyspäätä piti miettii pidemmän aikaa. Poroa houkuttelin tänne muutaman viikon ja niinhä se sitte lopulta tuliki. Toista hyökkiä mietittii pitkää, aluksi otin Forsbergin eli kaikille tutun Klaasin pelaa vaa harkkaa mut päätinki sitte antaa mahollisuuden kaverille ja poro-fobba kaksikolla mennään nyt sitte jatkossa. Edelleen luotetaan tiiviiseen neljän pelaajan pakettiin, niinku ollaa aina aikasemminki luotettu.

Ehdottomana tavotteena on liigaan nouseminen kaudelle 3/14 ja siellä sitte menestyminen. Tavotteeks vois tietty asettaa myös runkosarjan voiton, toisaalta se on toissijaista kuhan liigaan päästään. Uskon kuitenki et jos pelataan omalla tasolla niin runkkiksen voittoki vois plakkarissa olla. Iha hyvillä mielillä lähetään pelaamaan ehjä kausi, mukava päästä taas parin kauden jälkee kunnol pelailee. Ja pahimmaks vastustajaks vois heittää Old & Notoriouksen, joka nähään todennäkösesti melko varmasti liigakarsinnoissa kauden päätteeksi tappelemassa liigapaikasta. Ja innolla ootan myös hegemoniaotteluita meijän ja goatse poikien välillä, LIHANUIJA lopetti työtki ku pitää kuulemma kahesti päivässä reenata, sekä aamu- että iltajäät. Ei muuta ku kaikille vaan kauteen onnea tasapuolisesti."


Jooh, tässä on mestari itekki iha hämmentyny ku tuli niin tiukkaa analyysiä! Pitäsköhän jättää ennakkohommat muille? Onnea kauteen Brutal Killersille myös ja kiitos kekille!

Seuraa pelaajaa: Forsbergi - Monille useilla eri nimimerkeillä tuttu maalintekijä, joka johdatti Toronton hienoon nousukiitoon viime kaudella divarissa. Jaksaako pysyä Brutal Killersissä loppuun asti? Jos jaksaa, on pistepörssin voitto realismia.

Old & Notorious

(Sijoitusarvio 2.)

Kunnioittamani kokenut ja aina asiallisen vakaa poppoo on joukkueelle kuin joukkueelle vaikea voitettava. Hermoja raastavan kurinalainen pelitapa perustuu rauhallisiin hyökkäyksiinlähtöihin ja maskin takaa tuleviin siniviivavetoihin. Kokoonpano on laaja, mutta kaikki pelaajat joukkueessa taitavat tämän äsken kuvaamani strategian, joten yksilötaitoon ei ole edes tarvetta nojata liikaa.

A-lohkon runkosarjan viidenteen sijaan ei voi olla tyytyväinen kukaan O&N -peluri, sillä parempaan on rahkeita, vaikka henkilökohtainen taitotaso ja motivaatio ovat huippukausista laskeneetkin monilla aikaisemmilla tähtipelaajilla. Nopilla eivät hermot petä kovissa peleissä ja liiganousun jäätyä niukasti haaveeksi, voidaan joukkueelta voitontahdon ollessa kohdallaan odottaa monia vastustajan nollauksia ja turhauttamisia. Uskon Old & Notoriouksen pelaavan ensi kaudeksi takaisin liigakentille.

(En saanu vaihdettua kuulumisia määräaikaan mennessä)

Seuraa pelaajaa: Juus0 - Mahdollisesti divarin paras alempi puolustaja pystyy osallistumaan joukkueensa hyökkäyspeliin ratkaisevalla tavalla silti vaarantamatta omaa päätyä. Ilman muuta O & N:n pelin sielu.

Helsingin Jokerit

(Sijoitusarvio 3.)

Petyin Jokereiden esitykseen viime kaudella pahoin kuten varmaan kuka tahansa joka huomasi kuinka pahasti joukkue alisuoritti, mutta toivon ja uskon ettei siihen ole perustetta 2/14. Jälleen kerran todella nimivahva joukkue tulee tappelemaan kärkisijoista kovien joukossa, liiganousu on hyvä ja erittäin realistinen tavoite tälle poppoolle. Jokereista löytyy sekä asiallisina tunnettuja perusvarmoja konkareita, että hiukan kyseenalaisemman maineen omaavia, (en tiedä ovatko muuttaneet asennettaan kanssapelaajia kohtaan) mutta silti taidokkaita pelimiehiä. Onnistuuko HeJo löytämään joukkueensisäisen harmonian ja vältytäänkö turhilta ikävyyksiltä?

Seuraa pelaajaa: Tiq - Todella rento ja monipuolinen nikkari on itselleni varsin tuttu pelimies. Tuo Jokereiden joukkueeseen toivottua kylmäpäisyyttä ja taidokkaita ratkaisuja puolustuksessa sekä hyökkäyksessä tullaan näkemään. Aika vähän on viime aikoina pelaillut, mutta meriitit kiekkoliigan alaisuudessa ovat kovaa kamaa varsinkin ratkaisupeleissä. Miten saa peliaikaa?

Omien sanojensa mukaisesti Jokereiden "käytännön VH:n", Darpin pohdiskeluja:

"Vähän on kieltämättä kaksjakoset fiilikset tässä kauden alussa, kaikenlaista käyny offseasonilla. Joukkueen kokoominen jäi vähän viimetinkaan; vaikka jengissä on paljon pelaajia, ni suurin osa sellasia jotka ei kiekossa oikeen viihdy. Sitten Westcott ilmottaa, että käsi meni töissä paskaks ja on kolme kuukautta sivussa ja nanilla ei vieläkään nettiä. Nii ja itellä viiden pelin pelikielto ku Nightmare ei saanukkaa koottua jengiä ilma mua. Näin ollen piti siirtomarkkinoilta naarata ensisijasesti hyökkejä. Saatiin ku saatiinki lopulta pari konkaria hydän ja Duntskin muodossa, joilta odotetaan takuuvarmaa työskentelyä. Puolustukseen hommattiin joninhon kaveriks Tikkanen, niillä mennään sitte nii pitkää ku pystytää.

Tavoitteena tottakai pelata sexy hockeyta, olla numero uno, karsia liigaan, nousta liigaan ja juhlia nousua joninhon maksamassa VIP pöydässä BKssa. Oikeesti tavoitteena saada peli rullaamaan pikkuhiljaa ja tulokset tulee sitten itestään. Niin ja pysyä kasassa koko kauden. Lempivihuja ovat kaikki, jotka voitetaan."


Ferrari

(Sijoitusarvio 4.)

Erittäin hyvän runkosarjan viime kaudella pelannut, mutta pahoin jo playoffien ekalla kierroksella flopannut Ferrari on osoittanut offseasonin aikana Ferrarimaista vauhdikkuutta pelissään. Harjoituspelit ovat sujuneet ja runko on pysynyt lähes muuttumattomana viime kaudesta, mikä takaa korkean sijoituksen myös tälle kaudelle. Tappio peliään jatkuvasti kauden mittaan parantanutta Delirium Tremensiä vastaan jo playoffien ykköskierroksella oli yllättävä takaisku kohti liiganousua matkalla olleelle poppoolle ja 2/14 Ferrari tullee tekemään kaikkensa jottei kone sammu raskaan runkosarjankaan päätteeksi.

Puolustukseen vahvistuksena napattu adihasla on paikka paikoin pahasti jäädytelleen Tutkaan tilalle tervetullut lisävahvistus urheiluautoille. Pati ja sera pelaavat todella hyvää yhteispeliä hyökkäyksissä ja nikun erikoisalaa ovat yllättävät kaukovedot siniviivan tuntumilta, jotka saattavat yllättää puolustajan lisäksi myös maalivahdin. Mikäli Ferrarin moottori kestää kovatkin kuumotukset mentaalipuolella, en näe estettä liiganousulle.

Suoraan seuraavan kauden testiajoista Ferrarin kyydistä haastattelussa alakerran luutija adihasla, moi! Mitkä on Ferrarin tavoitteet ja aatteet ensi kaudelle pähkinänkuoressa?

-Terve, mitään varsinaista tavoitetta ei olla joukkueen kanssa sovittu, mutta luotetaan itseemme sen verran, että hyvällä pelillä ollaan ehdottomasti divarin top5 tasoa.. Ferrarin viimekausikin oli hyvä, toivottavasti pystytään parempaan!

Noniin, rennolla fiiliksellä ku lähtee pelaamaan ni paremminhan se sujuu. Minkä tai mitkä joukkueet itse odotat eniten päästä nollaamaan maaleista kaudella?
-harmi kun Sahara ei ole enää divarissa, chaken joukkuetta vastaan oli mukava pelata! Mutta vastataan tähän että Brutal Killers, BK:lla kuitenkin paperilla kovin porukka.. Ja nollapeleistä BK:ta vastaan saa joltai kikepelaajilta olutta ;D

Kiitti haastiksesta adihasla! Onnea ja menestystä kauteen.

Seuraa pelaajaa: pati - Mukava veikko ja viekas maalintekijä, jonka kanssa on ollut mukava regitellä. Vastaa Ferrarin maalinteosta seran keskittyessä tarjoilupuoleen. Vaikea pidettävä vastustajan puolustukselle.

Siniviiva HT

(Sijoitusarvio 5.)

Viime kaudella B-Lohkon viidenneksi sijoittunut Siniviiva HT on aktivoitunut pelailemaan harkkapelejä ja luultavasti se näkyy myös tuloksissa. SHT menetti yppen Drunken Leprechaunsiin, mutta tilalle värvättiin Spliff ja Katti. Joukkueessa on monia ratkaisijoita, mutta suurimmat haasteet ovat mentaalipuolella.

Pystyvätkö hyökkäysorientoituneet pelurit tarvittaessa myös puolustamaan tiiviisti joukkueena kun sitä tarvitaan? Säästyykö Kanerin ja Rnd:n miehistö yllättäviltä hoppauksilta? Nämä ovat merkittävimmät kysymykset SHT:n menestyksen suhteen. Edelliskaudesta luulen sijoituksen pysyvän jotakuinki samoissa kohden taulukkoa.

(Valitettavasti en tavoittanut vastuuhenkilöistä kumpaakaan avaamaan sanaista arkkuaan.)

Seuraa pelaajaa: Kaner - Joukkueen liideri, pystyykö pitämään hajoamisalttiit langat ehjinä käsissään? Pelikentällä monipuolinen pelaaja, hyvää peruspeliä molempiin suuntiin.

IHT Guerrillas

(Sijoitusarvio 6.)

Joukkueessa ei ole saavutettu tarvittavaa pysyvyyttä kokoonpanon suhteen ja se on edelleen pahasti levällään. Hyviä pelaajia on vaihtanut maisemaa juuri kauden alla, eikä vastaavantasoisia korvaajia ole mielestäni löydetty. Pahimmat menetykset lienevät hyökkäyksen suhteen Vesa ja immOt sekä puolustuksesta pzn. Guerrilloilla on muutama hyvä ja kokenut runkopelaaja, mutta kärkisijoille tai liiganousuun yltäminen vaatii lievää ylisuorittamista etenkin tuntemattomammilta pelaajilta. IHT Guerrillas kuuluukastiin "mielenkiintosta nähdä miten kovan rungon saavat muodostettua ja mihin asti taito riittää." Tässä kastissa kauden alussa pari muutakin joukkuetta, mutta omissa prujuissani Guerrillas on näistä potentiaalisin.

PVH Kryykerin vuodatuksesta kihosivat suorastaan kyyneleet silmäkulmiin:

"Tavotteita olis voinu asettaa tossa pari viikkoa takaperin aika korkeelle, mut sit taas kävi näin. Eli Vesa hoppas, pzn lähti siinä samalla ja kaiken kukkuraks immotil meni motivaatio Vesan hoppauksen myötä ja seki lähti. Eiköhän me taas lähetä sillä periaatteella et päästäis kunnialla kausi loppuu ja pystyttäis antaa kunnon vastus toisille! Jos vaikka saatais viimestää loppukaudella peli kulkemaa yhtä hienolla tavalla ku viime kauden runkosarjan loppu. Ei tästä oikee ketää yksilöä voi nostaa esille, mut aika paljon täytyy pakkien pelii luottaa ja sitä kautta voittoja saatais. Toivottavasti me hyökitki muutama onnistuminen saatais ettei tarvi Hannun siniviivapommeihin pelkästää luottaa."

Kryyker, minäkin itken! T: Kaj Kunnas No jooh, onnea ja menestystä kauteen, toivottavasti lähtee homma rullaamaa!

Seuraa pelaajaa: Kryyker - Suurin vastuu joukkueen peliesityksistä on immOtin, Vesan ja myöskin pzn:nän lähdettyä Kryykerillä. IHT Guerrillas nousee ja kaatuu Kryykerin mukana, vaikka uusia vastuunkantajia saataisiinkin kauden mittaan kelkkaan mukaan.

Rovers

(Sijoitusarvio 7.)

Rovers joutui viime kauden päätteeksi hieman odotetustikin pelaamaan karsinnoissa varmistaakseen sarjapaikkansa, sillä joukkue oli todella tuoreeltaan koottu. Nyt heillä on kuitenkin ollut paljon aikaa koota toimivaa kokoonpanoa ja ainakin edellisen heitä pelaamani pelin perusteella voin sanoa joukkuepuolustamisen ja fiksujen hyökkäyksiinlähtöjen olevan todella suuria vahvuuksia.

Yksi asia jonka lasken arviossa heikentäväksi tekijäksi on kokoonpanon laajuus. Vaikka tasoerot eivät aivan huomattavia ole joukkueen sisällä, ei peli pääse yhtä hyvin hioutumaan huippuunsa mikäli halukkaita pelureita on liikaa. Lisäksi pelaajat saattavat turhautua vähäisistä peliajoista mikäli intoa riittäisi pelata enemmän, eikä pelaajakato kesken kauden olisi positiivista. Tästä huolimatta playoffpaikka plakkarissa rutiinipelillä.

Seuraa pelaajaa: kaa - Tuttu perushyvä pelaaja regeistä ja autoplay -peleistä. Osaa syöttää kun syöttöpaikka löytyy, osaa vetää maalin kun siihen annetaan tilaa. Varmasti hyödyllinen osa Roversien divaritaivalta kohti playoffeja. Riittääkö tarpeeksi tilaa ja vastuuta JaPusta hommatun abarth - Timothy kaksikon rinnalla?

Frondan terveiset:
"En nyt mitää romaania jaksa kirjottaa, tavote on tietenkin pysyä poissa divarikarsinnoista, mihin jouduimme viime kaudella. Nyt meillä ollut jengi kasassa suht kauan, verraten viime kauteen, kun noustiin vähän yhtäkkiä takas divarii. Joka peli tsempataan täysillä, parhaimpina päivinä voimme haastaa kenet tahansa. Olemme joukkue isolla J:llä, voitamme ja häviämme pelit jenginä. Mun ennustus on, että Brutal Killers tulee viemää runkosarjan.

Tsemppii kaikille yhtä paljo!"
-Kiitos samoin!

Löylynheittäjät

(Sijoitusarvio 8.)

Imagoltaan omasta mielestäni huonoin joukkue tämän kauden divarissa, muttei silti tasoltaan. Playoffpaikka realistinen tavoite, pelaajien kemioiden täytyy kohdata toisensa eikä ylimääräisiin perseilyihin ole varaa. Puolustus iso kysymysmerkki, tällä hetkellä joukkueessa on jehu ja Leina alempina pakkeina, mutta heidän kanssaan ei vielä ole paljoa harjoituspelejä pelattuna. Hyökkäyksessä häärivät varmaan tasavahvoilla peliajoilla Select, lokki ja JUMALA, kaikilla jo pitkä tausta toistensa vanavedessä. Kenties joukkueelle vanha tuttu Mop on tämä puolustuksen puuttuva palanen? Saunojen miähet ovat alkaneet löytää pelivireensä juuri kauden alla, mikä on toki positiivista. Käyrän olisi hyvä olla edelleen noususuhdanteinen, ettei laskukausi ala ainakaan tärkeisiin peleihin siirryttäessä.

..Alfan ja Omegan (JUMALA) mietteet kaudesta:
"Kauteen lähdetään ihan positiivisella mielellä vaikkei liidereitten kans saatukkaa ihan sellasta kokoonpanoa kasaan mitä toivottiin. Tavoitteena meillä on välttää putoamiskarsinta ja taistella paikasta pleijarikarkeloissa. Ennakkosuosikkei täl kaudel on ehottomasti Brutal Killers ja Helsingin Jokerit! Ja nämä kyseiset joukkueet nähdäänki sitten seuraavalla kaudella liigassa dominoimassa."

Seuraa pelaajaa: JUMALA - Täytyy tunnustaa etten tiedä Lölläreiden pelaajistoa kovin hyvin. Paljon lupaava nimimerkki ainaki kaverilla, irkissä sanottiin hänen olevan joukkueensa pelillinen liideri, ja minähän uskon mitä irkissä sanotaan!

Teräskiekko

(Sijoitusarvio 9.)

Runko on pysynyt suurinpiirtein samana kuin edelliskaudella, mutta silti joukkue on heikentynyt. Ei silti niin dramaattisesti, etteikö Teräskiekolla heidän tyypillisen vahvalla joukkuepelillään ja -puolustuksellaan olisi mahdollisuutta kovillekin sijoituksille. Viime kaudella onnistui kahmimaan monia yhden maalin voittoja tasaisista peleistä, mikä puhuu vahvasta voittamisen mentaliteetista. Onko voitontahto säilynyt offseasonin ajan samana, vaikka runko on hieman keskeneräisempi kuin edelliskauteen lähdettäessä oli?

Divarissa on Teräskiekkoa huomattavasti nimekkäämpiä joukkueita mukana ja jälleen mm. Vahalta ja Dantelta vaaditaan ylisuorittamista menestyksen saavuttamiseksi. Aktiivisuutta ei ainakaan ole puuttunut eli intoa löytyy, puolustaja näyttää olevan edelleen hakusessa. Playoffpaikasta taistelee parin muun potentiaalisen yllättäjän ohella. Välttänee karsinnat melko helpostikin.

Dante sai kunnian kertoa TeräskiGn strategisista linjauksista:

"Strategia on joukkueen sanoin: Danten paskuuden kehittäminen :D myös yritetään paljon pitää kiekkoa omilla ja sitä kautta lähteä rakentamaan peliä. Tavoitteet on nyt tällä kaudella suht korkealla, kärkikastiin pyritään ja taistelemaan viimesen päälle. Odotan myös meidän parhaalta maalintekijältä Jiimolta vähintään 40 maalia tältä kaudelta. Ennakkosuosikki ehdottomasta brutalit, nopat ja hirmusesti ylöspäin menny Ferrari. Ite odotan ainaki noppien kans matseja, lähinnä viimekauden poffeista jääny vähä hampaan koloon."

Seuraa pelaajaa: nakke - Onko Archuletan opit uponneet maalinteon saralla aktiivisena kakkosnickailijana tunnettuun nakkeen? Harjoituspeleissä ei ole huomattavalla tavalla vakuuttanut, mutta jää nähtäväksi onko nakesta ratkaisijan rooliin aikaisemmin mainitsemissani tiukoissa geimeissä.


Borussia Dortmund

(Sijoitusarvio 10.)

Kabsun diktatuuriksi viime kauden fiaskon jälkeen muodostunut keltamusta saksalaisseura lähtee taistelemaan playoffpaikasta melko keskeneräisen oloisella kokoonpanolla. Borussialla on muutama aktiivinen peluri, joiden ympärille joukkue rakentuu, mutta joukkueen kokoonpanoon lisätyistä pelaajista osalla ei ole enää motivaatiota kiekko.tk:n pelaamiseen. Suurin motivaattori, kabsu, on itsekin vielä varsin kokematon liigakentillä, mutta pystyy kompensoimaan terävyydellä ja kylmäpäisyydellä kokemuksen puutteen.

Tässä vaiheessa on vaikeaa arvioida joukkueen todellista kilpailukykyä kun pari pelaajaa on vielä hakusessa. Näyttää siltä ettei playoffeihin ole tälläkään kaudella asiaa, vaikka aktiivisuus viime kautta edeltävästä offseasonista onkin hieman parempaa. Hyviä pelaajia löytyy, mutta onko motivaatiota menestykseen muillakin kuin kabsulla, painottaen NutC:n, setin ja J.Liskiksen merkitystä.

Kabsun aatteet:
"Meil nyt tavotteena pärjätä huomattavasti paremmi ku viime kaudel, viime kaudel oli pakka vähä sekasi ja pelaajii tuli ja meni ni nyt ku saan olla pvh ni koitan hoitaa vähä organisoidummi koko homman ja pitää remmin vähä tiiviimpänä. 8:n parhaa joukkoon tähdätään ja ennakkosuosikkeja ainaki Brutal Killers, Helsingin Jokerit voi olla myös aika korkealla."

Seuraa pelaajaa: set - Mielenkiintoisen väkkärämäisen pelityylin omaava yp on tärkeä osa Dortmundin peliä. Kokemusta löytyy kovista peleistä, mutta saattaa yhtäkkiä hypätä toiseen joukkueeseen kesken kauden. Näyttänyt toistaiseksi viihtyvän Borussia Dortmundissa.

Delirium Tremens

(Sijoitusarvio 11.)

Jaa-a, Delirium Tremens on kääntämätön kortti moneltakin osaa. Kokoonpanoa ei ole ilmoitettu vielä tässä vaiheessa ollenkaan, eikä harjoitusotteluita ole alla offseasonin ajalta nimeksikään. Runkopelaajisto pysynyt melko lailla samana, hyökkäyksessä Baiano ja Doyle, puolustuksessa Sydis ja Neeppa. Vaikea sanoa pystyykö juoppohullut yllättämään samalla tavalla, kuin viime kaudella divariplayoffeissa huonosti sujuneen runkosarjan jälkeen. Liiganousu ei ollut kuin hiuskarvan päässä. Onko motivaatio päässyt osalla pelaajistosta tästä syystä lopahtamaan kokonaan?

Kilpailukykyisempi pelaajamateriaaliltaan kuin muut karsintaviivan alapuolelle rankkaamani joukkueet, mutta näyttää etteimotivaatio ole huipussaan. Toivottavasti DT aktivoituu Baianon johdolla ja näemme samaa kiimaa kuin tiukoissa playoffsarjoissa Saharaa, Ferraria ja SHT:ta vastaan. Ei sovi unohtaa, että Delirium Tremens käänsi sarjat Ferraria ja Siniviiva HT:ta vastaan voitoikseen. Divarin musta hevonen kadonneen inspiraation löytäessään.

Seuraa pelaajaa: Baiano - Saako jälleen koottua jengin kasaan ja nousemaan yllätyksiin? Luulen Baianon olevan melko vahva liideri ja pelikentilläkin tämä on pitänyt monituiset kerrat paikkaansa maalien merkeissä. Tullee pelaamaan lähes kaikissa joukkueensa otteluissa.

Olympic Fitness

(Sijoitusarvio 12.)

Värvätään kaikki -joukkueena taipaleensa joskus 2009 aloittaneen Olympic Fitnessin historia joukkueena on allekirjoittaneelle jokseenkin tuttu, mutta nykyinen pelaajisto ei niinkään. Karsinnoissa yllättävän vakuuttavasti pelannut kuntoilukööri on pitkän liigakenttätauon jälkeen palannut takaisin näihin karkeloihin. OF:llä on parista kokeneesta pelaajasta koostuva melko pieni runko, mutta taso on tällä kaudella todella kova joukkuemäärän supistuttua radikaalisti divarissa.

En laske Pasiphaen joukkoja mukaan potentiaalisia playoff-joukkueita listatessa, alkujännitys tulee olemaan todella paha pala purtavaksi joukkueen kokemattomalle puolustukselle. Mikäli pakitus hoitaa oman hommansa hyvin, voi playoffpaikka olla mahdollinen, mutta minulta vaadittiin tämän lisäämiseen jo annos optimismia.

Seuraa pelaajaa: Pasiphae - Verkon täytyy soida tiiviisti ja Pasiphae ottanee maalinteon lisäksi vastuuta myös puolustuksessa jos/kun sitä vaaditaan. Pelipaikkana kun oli aikaisemmin alempi puolustaja ellen väärin muista. Pelimerkkihirmuna tiedetty vanha tekijä ja autoplayboikottaaja on Fitnessin pelin selkäranka tulevalla kaudella.

goatse poijat

(Sijoitusarvio 13.)

Edelliskausina trendi on ollut poijilla selkeä: karsintoihin ja sieltä pääsylippu uudestaan seuraavalle kaudelle. Vaikka positiiviseen suuntaan on tapahtunut muutosta edellisiin kausiin verrattaessa, en usko goatse poikien taistelevan muusta kuin karsintojen välttämisestä. Divarissa on muutamia joukkueita, joita vastaan heillä on heikommallakin puolustuspelillä mahdollisuudet voittaa pisteitä, mutta todennäköisiä playoff-joukkueita vastaan vaaditaan äärimmäisen kurinalaista kilpikonnapuolustusta ja käytännössä jokaisesta maalipaikasta pitäisi musta saada pömpeliin.

Goatse poijat jäi viime kaudella ylivoimaisesti B-lohkon heikoimmaksi joukkueeksi saalistettuaan ainoastaan 0.5 pistettä per ottelu. Altavastaajan paineettomassa asemassa on oma etunsa, nälkä on varmasti kova näyttää ennakolta kovemmille poppoille onko GP:n leiriin tällä kertaa majoittunut pelimiehiä vai laulukuoropoikia.

Näin tuumailee goatse poikien PVH pac:

Moro,

Gp lähtee, ainakin mun mielestä, vähän ristiriitasista fiiliksistä. Lopullista kokoonpanoa ei olla löydetty vieläkään, vaikka kausi on jo pärähtänyt käyntiin. Toisaalta pari kautta jo menty melkolailla samalla rosterilla, niin jotain aiemmista kausista on varmaan jo käteen jäänyt ja sitäkautta sit pelataan paremmin. Jospa vältettäs ne karsinnat tällä kertaa.


Seuraa pelaajaa: Gianelli - Edelliskaudella joukkueen vastuunkantaja-ap:ta olisi kipeästi tarvittu useammassakin kuin kahdeksassa runkosarjaottelussa. Gianelli ei itseäni ole vakuuttanut kovinkaan hyvänä avaajana, mutta ylivoimahyökkäysten luulisi luonnistuvan kun goatse poijat kuitenkin karsinnoista selvisi kaudelle 2/14 vielä suht siedettävällä päästettyjen maalien määrällä.

FantasyHockey

(Sijoitusarvio 14.)

Tämän katselmuksen perusteella divarin heikoin joukkue pelillisesti. FantasyHockeylla on pitkään yhdessä nakelleet pelurit ja varmasti hyvä yhteishenki, mutta valitettavasti menestystä ei ole tullut liigakentiltä. Voisiko vihdoin olla Fantastisen Kiekkoilun kausi, olisiko tässä tämän kauden Toronto? (rankkasin 11. sijalle, Toronto oli kolmas...)

Pahimmat puutteet löytyvät puolustussuunnasta, ja joukkueella on todella iso työ saada maaliahneet ex-liigahyökkääjät pysymään kurissa. Ainakaan karsinnoissa tässä ei onnistuttu, mistä kertoo 29 omiin päästettyä maalia kuudessa ottelussa. Hyökkäyksien laadussa FantasyHockey pystyy vastaamaan useille divarin joukkueille, mutta hyökkääjien työmoraalin tulee ulottua omankin siniviivan puolustuspuolelle, jotta maalintekokilpaan nimekkäämpien joukkueiden kanssa ei jouduta lähtemään. En pysty rehellisesti uskomaan FantasyHockeyn kykyyn välttää karsinnat, mutta olisihan se hienoa nähdä heidän onnistuvan yllättämään.

Nyt tai ei koskaan on sen kurssin käännyttävä, jos tämä joukkue meinaa vielä tulevaisuudessa näissä kinkereissä pelata. Hyvin on joukkueen runko pysynyt kasassa, vaikka pelkkiä vastoinkäymisiä on koettu. Tosin, mahdollista voi olla että tämä kausi jää yhden tai jopa kahdenkin runkopelaajan viimeiseksi kaudeksi, eikä myöskään piirtoja jäille nähdä liigan ulkopuolellakaan. Siksi olisi mukavaa, että saataisiin ainakin tämä kausi pelattua paremmin kuin edelliset kaudet. Täten voisin uskoa joukkueen kykenevän playoffseihin.

Miellyttäviä vastustajia on vaikea lähetä nimeämään, sillä henkilökohtaisesti tulee arvostettua kaikkia joukkueita yhtä paljon. Mutta ainakin ennakolta kovimmat jengit ovat ne mukavimmat, sillä siinä nähdään joukkueen todellinen iskukyky.

FantasyHockey

-adetti


Seuraa pelaajaa: adetti - Ei tarvitse mietiskellä kenet tähän laittaa, nimenomaan adetin panos sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan on äärimmäisen merkittävä. Adetti ei ole ottanut rooliaan joukkueessa maalinsylkijänä, vaan enemmänkin pelintekijänä. Löytyykö toimiva yhteys maalintekijän kanssa?


Palautetta saa ja kannattaa antaa, sitä kautta pystyn kehittymään näissä kirjotteluissa. Kaikkien joukkueiden edustajilta ei irronnut epäaktiivisuuden tai muiden syiden takia kommentteja, varoitusaika oli tällä kertaa varsin lyhyt. Ennakko on tehty vuorokauden sisällä, joten tulokset eivät ole välttämättä kaikkien joukkueiden osalta parhaita mahdollisia. Kaikista joukkueista ja niiden pelaajistoista ei luonnollisestikaan ole yhtäläisesti tietoa ja ajatuksia, älkää siis pahastuko siitä. Onnea jokaiselle divarijoukkueelle kauteen 2/14!

Kirjoittanut: bartowski
Julkaistu 05.03.2014 00:40
Luettu: 2461 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.