Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

1. Divarin puolivälieräennakko

1. Toronto – Pirut

Molemmat näistä joukkueista löytyy runkosarjan jälkeen taulukosta sijalta kolme. Pirut hoitivat ensimmäisen vastustajansa puhtaasti 3-0 voitoin, Kalezkin heiluttaessa tahtipuikkoa 6+5=11 +10. Pitää muistaa, että Piruilta tehoili kaksi muutakin pelaajaa samoille tehoille. Joten Piruilta ei tehojen pitäisi loppua kesken. Toronto selvityi jatkoon voitoin 3-2 ja parhaana pistemiehenä hääri Capu tehoin 8+2=10 +1, mutta pitää muistaa että Toronto on mielestäni ollut tällä kaudella selkeä yllättäjä joukkue.
Itse näen kokemus edun Pirujen puolella, mutta Torontossa pelaa suht ”tuoreita” pelaajia, joilta löytyy varmasti voiton nälkää.

Seuraa häntä Toronto: neva, hyvän päivän sattuessa ottelupäivälle tässä on ohittamaton puolustaja, mutta pystyykö hän pelaamaan hyvällä tasolla kaikki ottelut?

Seuraa häntä Pirut: spegu, runkosarjan paras pistemies Piruilta ja ensimmäisen playoff kierroksen jälkeen löytyy myös jaetulta ykkössijalta tiimin sisäisessä pistepörssissä. Pysyykö spegun hillitön vire yllä läpi ottelusarjan? Ainakin harmaita hiuksia hän tulee aiheuttamaan Toronton puolustukselle.

Minkälaisia tuntemuksia vastustajanne Toronto teissä aiheuttaa ja millä keinoilla lähdette heitä kaatamaan?

Bogdan: ”Nuoria sällejä vastassa, meillä kokemusetu selkeesti. Ihan omalla pelillä lähdetään kaatamaan, keskitytään puolustamiseen ja sitä kautta sit niitä maaleja syntyy.”

Minkälaisia tuntemuksia vastustajanne Pirut teissä aiheuttaa ja millä keinoilla lähdette heitä kaatamaan?

Capu: ”Noh divarin parhaimpia jengejä, ellei jopa paras. Pelattiin löylyi vastaan iha karseet 5 peliä ja mentiin nipinnapin jatkoo. Jos halutaa Pirujen tasone joukkue viiä pitää kaikkien onnistuu melkeinpä täydellisesti. Puolustuksen kautta lähetään.”

Oma arvioni: Pirut menevät jatkoon otteluvoitoin 1-3


2. Siniviiva HT - Huittisten Huima

B-lohkon kakkonen Siniviiva HT kohtaa A-lohkon nelosen Huittisten Huiman. Siniviivalla häärii tutut miehet sisäisen pistepörssin kärjessä Kaner, Todd, yppe. Huittisilta löytyy myös tuttuja naamoja sisäisen pistepörssin kärjestä Topa, Lucci, Tanguay. Siniviiva hoiti tiensä puhtaasti 3-0 voitoin puolivälieriin, tehokkaimpana pelaajana Kaner 2+13=15 +11. Huittisetkin hoitivat itsensä jatkoon suoraan 3-0 voitoin, tehokkaimpana pelaajana Tanguay 8+3=11 + 7. Molemmat joukkueet pelaavat taitavaa peliä, enkä itse lähtisi ennakkosuosikkia sanomaan tähän ottelusarjaan. Kokemusetua ei ole puolin eikä toisin, varsin kokeneet pelaajat näyttävät pelaavan pudotuspelit.

Seuraa häntä Siniviiva: Kaner, rakentaa mielestäni Siniviiva HT:n peliä ja on tärkein pelaaja joukkueellensa, omaa loistavan syöttöpelin ja jaksaa puolustaa myös. Tulee olemaan yksi tärkeimmistä pelaajista tässä otteluparissa.

Seuraa häntä Huittisten Huima: Tanguay, yllättyneet nolla. Vuodesta toiseen pitää itsensä joukkueen yhtenä tehokkaimmista pelaajista, pystyy tekemään maalin melkein mistä kulmasta tahansa ja vaikka takaperin. Tanguaylla hyvän päivän sattuessa, tulee olemaan puolustajilla kiire. Vetää myös hyvällä prosentilla pelaajista läpi.

Milläs tyylillä lähette Siniviivaa kaatamaan ja mitäs mietteitä joukkue herättää?

Topa: ”Siniviiva ei oo ensikertalainen näissä peleissä ja odotamme tiukkaa kamppailua, lähetään pelaa omaa peliä, katotaan mihin se johtaa.”

Mitäs mietteitä vastustajanne Huittisten Huima teissä herättää ja millä heitä lähdette kaatamaan?

Yppe: ”jaajaa, einy mitää ainakaa itessä, tuski muissakaa.”

Oma arvioni: Siniviiva jatkaa taistelua divari mestaruudesta voitoin 3-2


3. Voodoo People - Old & Notorious

B-lohkon runkosarja voittaja Voodoo People kohtaa A-lohkon vitosen Old & Notoriouksen. Molemmat joukkueet ovat erittäin kokeneita ja perinteikkäitä joukkueita. Voodoo peoplen runkosarjan tehokkain pelaaja Kaasu (13+30=43 +20) ei näyttäytynyt tiukassa sarjassa Classicia vastaan, jonka Voodoo hoiti kotiin 3-2 voitoin vaikeuksien kautta. Oldejen tehokkaimpana pelaajana yllätys yllätys Sambu2(19+21=40 +23), joka voitti runkosarjassa joukkueen sisäisen pistepörssin ja johtaa joukkueensa poffipörssiä myös. Molemmilla joukkueilla on hieman samanlainen pelityyli ja uskon että molemmat tietävät toistensa heikkoudet ja vahvuudet, kun molemmat ovat kiekkoliigan alaisuudessa pelanneet todella pitkään.

Seuraa häntä Voodoo People: Shefki, mikäli kentälle seuraavassa otteluparissa menee tulee hän olemaan todella tärkeä oman pään pelaaja. Shefki osaa avata ja lukea peliä mielestäni loistavasti, eikä niinkään kiekollisena hääräile hirveästi.

Seuraa häntä Old & Notorious: Sambu2, Oldejen maalipyssy, hyvällä liimalla ja peliälyllä varustettu perusvarma hyökkääjä jolta ei hirveästi ailahtelevia pelejä nähä. Tulee tekemään suurimman osan oldejen maaleista.

Minkälaisia tuntemuksia vastustajanne Voodoo People teissä aiheuttaa ja millä keinoilla lähdette heitä kaatamaan?

Shefki: ”Vanhat & Notoorisethan on melekonen lutuurijengi, joka puolustaa tiukasti koko nelikon voimin. Ottelut tulee varmaan oleen aika vähä maalisia ja maalit tehdään heittämällä kunnon ripuliperhosia maalille ja riparit sisään.”

Sambu2: ”Voodoota vastaan on aina ollu mukava pelata ja harkoissa ollaan menestyttyki ihan hyvin. Meidän pelityyli istuu hyvin VP:tä vastaan omasta mielestä, mut aika 50-50 sarjalta vaikuttaa tällä hetkellä. Eiköhä se neljä peliä vähintääki pelata.”

Voodoo jatkaa voittokulkuaan otteluvoitoin 3-1


4. Team Sahara - Delirium Tremens

Neljännesvälierät sujuivat molempien osalta kunniakkaasti. Ferrari taipui DT:n pappajengille lukemin 3-1, kun taas Saharan sarja päättyi 2-0 voitoin Helsingin Jokereiden lähdettyä paikan päältä hieman etuajassa. Kuitenkin tästä sarjasta tulee paljon tasaisempi.
Oletettavasti Sahara puolustaa keskialueella, mutta keskittyy kuitenkin enemmän hyökkäämiseen. Hyökkäyspeli toimii edelleen hyvällä tasolla, ssamun tehot kahdesta ottelusta 8+3 sekä Puden 2+5. Vaikka Sahara onkin maaleja tehtaillut hyvään tahtiin, on myös omiinkin mennyt niitä maaleja kiitettävästi. Tämä onkin Saharan selkeä haittapuoli kun lähdetään peliä analysoimaan. Keskialueen puolustuksen on tässä sarjassa todellakin toimittava hyvin, jotta joukkue pääsisi jatkoon "kokeneesta muurista".
Deliriumin keskittyneestä puolustuspelistä on siis tässä sarjassa enemmän kuin hyötyä. Mikään ylitsepääsemätön muuri se ei kuitenkaan ole. Kaksi maalia omiin per peli Ferraria vastaan kertookin siitä, että maaleja pappajengiä vastaan pystyy silti tekemään. Kaikki DT:n pelaajat ovat erittäin kokeneita kiekkokonkareita, joukkueesta löytyy peräti 14 mitalia Kiekkoliigan alaisuudesta. Uskonkin kokemuksen johtavan Delirium Tremensin menestykseen myös tässäkin sarjassa.

Seuraa häntä Team Sahara: Pude, juuri tämä mies on enimmäkseen uuden pelityylin muutoksen takana. Katsokaa miten hyvin hän aavistaa ja riistää kiekkoja keskialueella, kuinka hyvin lähtee siitä rakentamaan tilannetta. Paikan tullen ei jäädy vaan pommittaa pomminvarmasti kiekon ohi maalivahdin. Heikkous tästä pelaajasta löytyy ja se on henkinen kantti. Jaksaako Pude koko sarjan ajan puolustaa siellä keskialueella vai meneekö homma pelleilyksiä ja kärkkymiseksi?

Seuraa häntä Delirium Tremens: Neeppa, Deliriumin puolustuksen lukko yhdessä Sydiksen ja Doylen kanssa. Mies on kokenut, voittanut parhaimpia ja osallistunut tällä kaudella AllStars -turnaukseen. Varma kokenut puolustaja joka riistää, avaa ja tukee hienosti hyökkäyspäässä peliä. Tauot ovat kuitenkin riistäneet parhaimmat suoritukset, mutta uskoisin että sitä osaamista vielä riittää Saharan kukistamiseen.

Pelaajanne ovat pelaannet tätä peliä jo tovin, vieläkö puhtia riittää haastamaan A-lohkon kärkijoukkuetta?

Doyle: ”No onhan tätä tullu pelattua jo pitkään, mutta kyllä aina näihin poffeihin on jaksanu sitte syttyä jollain tavalla. Ehkä siitä kokemuksesta on hyötyä, ainakin tunnetaan vastustajamme :) Eli kyllähän me Saharaa jaksetaan lähteä kaatamaan!”

Onko tulevaan sarjaan varauduttu henkisesti hyvin, niin että jaksatte puolustaa tarkasti loppuun saakka?

Pude: ”Joo lähetään pelaa samallailla kun kaudel pelattu, mitää ei muuteta.. paikat sisää ja chake nollaa”

Oma arvioni: Team Sahara jatkoon otteluvoitoin 3-2, viimeinen ottelu ratkaistaan tietysti jatkoajalla!
(Bogdan)

Kirjoittanut: Doyle
Julkaistu 20.01.2014 20:25
Luettu: 1995 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.