Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Yllätykset ja pettymykset - Divarin A-lohko 1/14

Runkosarjan päätyttyä suurimmalla osalla on katseet pudotuspeleissä, kun taas osalla on huolenaiheena Divarikarsinnat. A-Lohkossa muutamalla joukkueella oli suuria ongelmia pelien ajoissaan pelaamisessa, ja parilla joukkueella tämä ei onnistunut lainkaan. Seuraamuksena pelaamattomista peleistä Queen potkittiin ulos Kiekkoliigasta, mutta alienit saivat uuden mahdollisuuden paikata "epäaktiivista" mainettaan.

Pelikieltojakin ehdittiin jakaa A-lohkon pelaajille, mm. Nasu, Spliff & Privates -kolmikolle erittäin typerästä syystä ja junnumaisesta käytöksestään myös Sin sai maistaa hieman pidempää pelikieltoa. Toivotaan, että kyseinen kaveri osaa ensi kaudella käyttäytyä fiksummin. Siirrytään nyt sitten itse asiaan. Tässä ovat A-lohkon kauden 1/14 yllättäjät ja pettymyksen tuottaneet joukkueet sekä pelaajat. Hyviä lukuhetkiä!

Yllättäjät3. Löylynheittäjät
- 30 pistettä saalistaneet Löylynheittäjät ovat ehdottomasti tässä listauksessa sijalla numero kolme. Ennakon mukaan tämän joukkueen piti löytyä kolmanneksi viimeiseltä paikalta, toisin kuitenkin kävi. Uskoisin rennon asenteen olevan tämän kaiken takana. Löylynheittäjät saapuivat paikalle hoitamaan pelinsä pois, eivätkä olleet niinkään voittojen perään. Kauden alussa kaatui Huittisten Huima ja kauden lopussa puolestaan Pirut joutui antautumaan saunatontuille. Tämän lisäksi joukkue ylsi tasapeliin Old & Notoriuksen kovaakin kovempaa puolustusta vastaan lukemin 3-3 sekä kauden puolessa välissä Pirut menettivät jälleen pisteitä Löylynheittäjille lukemin 5-5. Joukkueen paras pistemies lokki löytyy pistepörssin sijalta 12 melkein kolmen pisteen per peli keskiarvolla. Suosittelenkin nyt tulevina päivinä seuraamaan kyseisen joukkueen pelejä sekä poffeissa että karsinnoissa, sillä Löylynheittäjät saattaa tehdä ns. "JaPut".

2. Team Sahara
- Ilo oli aina silmillä kun sai Saharan harkkamatseissa vastaan offseasonilla. Tiesi tasan tarkkaan tämän joukkueen pelityylin, joka oli lähinnä kärkkymistä ja yhden miehen puolustamista. Runkosarjassa ensimmäisten pelijen jälkeen oli helppo huomata, että Team Sahara oli tehnyt radikaalin muutoksen pelityyliinsä, kun molemmat kärkkyjät rupesivat pelaamaan hieman alempana. Tuloksena järkyttävän kova keskialueen prässi ja sen avulla saadut helpot 2v1 -hyökkäykset. Varmasti joukkueen puolustajien mielenkiinto peliin on noussut, sillä ei ole tarvinnut pitkästä aikaan puolustaa yksin. Tämä pelityylin muutos on ollut niin kannattava, että sen ansiota joukkueen hyökkääjät Pude & ssamu dominoivat ylivoimaisesti maali-, syöttö-, sekä pistepörssiä. Yksinkertaisesti Team Sahara oli tällä kaudella ylivoimainen Divarin A-lohkossa, ei sille vaan voi mitään. Jauhot on jo suussa, pussi puoliksi päässä ja luultavasti liigakarsinnoissa saadaan tervatkin niskaan, kun tämä joukkue nostaa itsensä Kiekkoliigan eliittiin. Keep It Up Boys!

1. Ferrari
- Ilmeisesti offarin aikana Ferrari ehti vetäytyä pois liigaympyröistä vaan ei lopullisesti. En ole perehtynyt, kuinka kuvio tarkalleen meni, mutta ainakin Ferrari on pelannut tällä kaudella aivan jäätävän hyvin. Ennakon tekijöiden mukaan Ferrari olisi ansainnut korkeintaan seitsemännen sijan, josta monet olivat silloin samaa mieltä. Entisen Nemesiksen kokoonpanon omaava jengi näytti kaikille, mistä kana pissii, löi siis ihan oikeasti ällikällä päähän. Joukkue oli runkosarjan kakkonen, 15 voittoa sekä komeat 46 pistettä. Tutkapari Patrick & Sera tekivät kahdestaan huimat 162 pistettä, ja täten heidät löytääkin pistepörssin top-5 joukosta. Kausi ei kuitenkaan ole vielä ohi, sillä poffit ja liigakarsinnat ovat edessä. Vuodenvaihteen jälkeen epäaktiivisuus on vallannut joukkueen, tästä syystä itse en löisi rahasta vetoa Ferrarin puolesta, mutta täytyy muistaa tämän joukkueen yllättäneen ennenkin. Miksi ei siis kauden loppupeleissäkin?

Pettymykset3. Kuolevat Ritarit
- Viime kaudella Divarissa Ritarit yllätti kuudennella sijalla, mutta valitettavasti tällä kertaa ei yltänyt viimeistä sijaa paremmaksi. Syy tähän löytyykin samantien, kun vilkaisee joukkueen kokoonpanoa kuluneelta kaudelta. Heillä on aivan liikaa pelaajia. Joukkueella ei ole ollut minkäänlaista suunnitelmaa esimerkiksi puolustuspelissä, tästä puhuu hirvittävät 111 päästettyä maalia. Hyökkäyksessä on sentään yritetty ja tehty 51 maalia. Kuolevien Ritareiden paras pistemies on vasta sijalla 71, eli ilonaihetta ei hirveästi ole. Positiivista on kuitenkin se, että pelit saatiin pelattua pois ennen runkosarjan loppumista. Ritareiden jatko Kiekkoliigassa on vielä epäselvää, mutta kaikki mahdolliset tsempit lähetetään Divarikarsintoihin. Toivotaan, että joukkue nähdään myös ensi kaudella Kiekkoliigan Divarissa. Mikäli nähdään, voisi antaa vinkiksi ensi kaudeksi huomattavasti pienempi kokoonpano. Siihen ripaus aktiivisuutta ja harkkapelejä, niin kyllä alkaa lyyti kirjoittamaan!

2. Classic
- A-lohkon kahdeksas sija ei ole huono sijoitus, mutta Classicin kohdalla se on. Potentiaalia löytyy jopa kärkeen saakka. Missä on vika? Hyökkäyspeli ei ole aivan sitä, mitä sen pitäisi olla. Kentällinen koostui pääasiassa kahdesta alemmasta puolustajasta, yhdestä ylemmästä puolustajasta ja yhdestä hyökkääjästä. Kaikki voi päätellä, että tuossa tilanteessa ei auta kuin sumputtaa tai heittää hanskat tiskiin. Classic kuitenkin taisteli loppuun saakka "vajaalla", mikä mahdollisti tien Liigakarsintoihin ja Divarin playoffeihin. Fakta on kuitenkin se, että Classic tarvitsee mahdollisimman pian toisen hyökkääjän, muuten tie kohti Kiekkoliigan huippua voidaan täysin unohtaa. Ellei näin ole jo käynyt. Huhujen mukaan Classic olisi jo tämän kauden päätteeksi lopettelemassa uraansa Kiekkoliigassa. Mikäli näin käy, joukkueen lyhyt visiitti Kiekkoliigassa oli pettymys sekä itse Classicin pelaajille, että myös muillekin Kiekkoliigan pelaajille. Tsemppiä kuitenkin jatkopeleihin!

1. Queen
- Joukkueen taso olisi riittänyt helposti top-5 joukkoon parhaalla mahdollisella pelillä, mutta tällä kertaa ei vaan onnistunut. Queenin kausi meni sanotaanko aivan päin persettä. En tiedä, oliko taustalla epäaktiivisuutta vai mitä, mutta lähes jokaisessa ottelussa Queen joutui antautumaan vastustajalleen. Homma ilmeisesti meni tunteisiin ja siitä alkoi perseily, joka loppujen lopuksi päättyi pitkiin pelikieltoihin. Ennen kuin homma karkasi kokonaan hanskasta, Hotti otti ohjat omiin käsiinsä. Alku näytti lupaavalta, uusia pelaajia hommattiin ja pelejä pelattiin. Kunnes alkoi taas sama tuttu alamäki, jolloin epäaktiivisuus valtasi joukkueen ja pelejä jäi pelaamatta. Viimeisesessä jaksossa pelejä jäi 5 pelaamatta, joten johtokunnalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin nollata pelit ja potkia Queen pois Kiekkoliigasta. Sen pituinen se, pettymys oli karvas!

Lopuksi: Kiitoksia kuluneesta kaudesta kaikille pelaajille, oli hyvä kausi, vaikka pelimäärältään hieman vajaaksi jäikin. Kaikille tsemppiä karsintoihin, poffeihin ja cup -peleihin, menestystä ja kunniaa!

Kirjoittanut: Bogdan
Julkaistu 17.01.2014 23:14
Luettu: 1919 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.