Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tutustu johtokuntalaiseen Shar

Terve, Shar!

(Ei vastausta)

Oliko outoa, kun samassa lauseessa oli "terve ja "Shar"?

- Niin tuostahan voi olla montaa mieltä, mutta kyllä mä itteni vielä kutakuinkin terveeksi lasken ja omaakin nimeä on kiva kuulla aina välistä.

Millainen mies löytyy nimimerkin takaa, eli mitä teet kiekon ulkopuolella?

- Töitä hoiva-alalla, pelailen lentopalloa, salibandya ja pyöräilen paljon kesäisin. Viihdyn myöskin aivan liikaa tietokoneen äärellä.

Olet Kiekkoliigan johtokunnan todellinen konkari tai suorastaan dinosaurus, mutta mikä on saanut sinut pysymään Kiekkoliigan johtokunnassa näinkin pitkän ajan?

- Aikoinaan halu vaikuttaa liigan kehittämiseen. Ikuiseksi unelmaksi jäi vain yksi liiga kiekkoon. Nykyinen systeemi on suoraan sanoen perseestä ja pidän suurena syynä Joukoa tässä asiassa. Sen olisi pitänyt itse astua esiin ja luoda kiekkoon suora liigasysteemi, jota pyydettiin vuosia ja on pyydetty edelleenkin. Ties vaikka olis auttanut kiekon suosioonkin, kun sivuille olisi itsessään integroitu oma sarjansa eikä hajautettu pahimmilaan yli viiteen eri liigaan ympäri nettiä. Nykyään lähinnä kanavalla juttelu kuuluu omaan toimenkuvaan ja satunnaisesti vastailu johtokunta kanavalla, kun pystyn töitten lomassa seuraamaan ircciä aika tehokkaasti päivisin.

Mitkä asiat ovat muuttuneet parempaan ja mitkä asiat taas huonompaan suuntaan sinä aikana, kun olet ollut johtokunnan toiminnassa mukana?

- Huonompia asioita en ala luottelemaan, niitä on toki olemassa, mutta ne on johtiksen sisäisiä asioita. Se missä on menty parempaan on nopeitten 1-2 henkilön tekemien pelikieltoasioiden ottaminen pois. Noissa mentiin aikoinaan metsään jonkusen kerran ja nykyinen systeemi on reiluhko ja tulokset paremmin linjassa jatkumon kanssa.

Olivatko asiat paremmin Kiekkoliigassa sen alkuvuosina, kuin ne ovat nyt? Vai onko aika kullannut muistot tässäkin asiassa?

- Voi olla, että aika on kullannut muistot, mutta pelaajiston käytös on huonontunut. Ehkä aikoinaan se ei tullut niin paljon esille, kun Liigoja haluttiin pelata tosissaan ja kiekossa oli, niin paljon pelaajia, ettei ihan pahimmat peelot pesiytynyt sarjajoukkueisiin näin suurella määrällä, kun nykyään. Nyt pelaajia on vähemmän ja tarjonta pienempää, niin käyös ongelmaiset löytävät joukkueet myöskin helpommin sarjoista.

Varsinkin aikaisemmilla kausilla olet saanut jonkin verran kritiikkiä Kiekkoliigan pelaajilta siitä, että päätät yksin kaikki asiat johtokunnassa ja päätökset tehdään muutenkin saunakavereiden kesken. Miten ne asiat oikeasti päätetään johtokunnassa?

- Tähän jo viittasinkin aikaisemmin. Oli no sanotaan vuosia, että siellä päätti asioista minä + pari muuta (nää vaihtu aina, kun ukot lopetteli tai idlaantu muuten vaan), mutta viimeiset vuodet, varmaan siitä asti kun epical liitty johtikseen tää on muuttunu ja oma rooli on sen jälkeen ollut todella minimaalinen. Nykypelaajisto ei varmaan edes tiedä näitä asioita, jotkut vanhemmista korkeintaan enää :) Itse päätöksen tekohan on meillä yksinkertaista. Jälleen kiitos Epille. Tulee tapaus -> siitä tehdään äänestys (pelikielloissa 3d) -> jokainen halukas johtokuntalainen antaa äänensä äänestämällä ja sanallisena. Tuon tuloksena sitten tulee tuomio. Isommissa tapauksissa aika on pitempi luonnollisesti. Tällä systeemillä varmistetaan se, ettei kukaan saa mm. saunakaveri päätöksiä ja mahdollisimman reilun lopputuloksen.

Mitkä ovat suurimmat epäkohdat nykyisessä Kiekkoliigassa?

- Totta puhuen, olen ihan tyytyväinen nykyiseen menoon, kun en ole enää kovin paljoa osallisena asioissa. Itselle riittää, että täällä pysyy sopu ja joukkueita riittää. Nykyisillä johtislaisilla tuntuu olevan paljon ideoita miten juttuja voisi parantaa. Saa nähdä mitä noista nähdään joskus toteutettuna. Itse en niin hirveästi näe tässä vaiheessa enää arvoa jatkuvilla kirjoutuksilla sivuille, missä kerrotaan jotain viikkokatsauksia jne. Jos tollaiset asiat kiinnostaa, ne näkee ottelulistoista. Uusille pelaajille nuo voivat jotain lisäarvoa tuoda ja kaikki kunnia sellaisia rustaaville.

Parasta johtokuntalaisena on:

- Irc-kanava ja sääntörikkomuksista kiinni jääneet pelurit + niiden tarinat.

Ikävintä johtokuntalaisena on:

- Pakkopulla tehtävät, joita en kyllä enää ole tehnyt vuosiin! Häpeällistä myöntää kylläkin.

Millaisena näet Kiekkoliigan tulevaisuuden? Riittääkö pelaajia ja joukkueita näin ison sarjan pyörittämiseen myös jatkossa?

- Yksi organisaatio. Mieluiten kiekon sivuilla olisi parasta mitä tässä vaiheessa voisi tehdä, mutta ei tule toteutumaan, niin eiköhän tänne pelaajistoa riitä edelleenkin. Loppujenlopuksi se on ihan sama, missä sarjassa tai liigassa joukkueet pelaa, kun tää kuitenkin on vaan peli, mistä pitäisi nauttia. Luonnollisintahan se olisi pelata ladder systeemillä vain yhdessä organisaatiossa, mutta no tän pelin käyttäjäkunta on hivenen erikoista, niin ollaan tälläsessä tilanteessa nyt ja tulevaisuudessa. Kiekkoliigan koko on aina muuttunut kysynnän ja tarjonnan mukaan. Eiköhän sama ole jatkossakin. Kenties ensikaudelle saamme pienemmän divarin + puulaakiin ja silloin nähdäänkin mihin suuntaan tää liiga alkaa liikkumaan.

Pitkäaikaisena pelaajana ja johtokuntalaisena voisit pitää vielä loppuun pienen "yes we can" -henkisen puheen, jossa motivoit kaikkia Kiekkoliigan pelaajia kohti parempaa tulevaisuutta Kiekkoliigan parissa:

Okei....

- Tervehdys kaikki Kiekkoliigan ja miksei koko kiekon pelaajisto. Tätä liigaa on nyt pelattu jo huikeat 32 kautta vapaaehtoistoimin. Sitä on monesti kysytty miten jaksatte hoitaa tollaista apinalaumaa tai välittää tästä liigasta / pelistä. Itse olen sitä mieltä, että pelistä, josta pidän on syytä huolehtia. Jokainen voisi miettiä käytöstään koneen ääressä verrattuna oikeaan elämään. Onko niissä eroja? ja jos on, niin onko se netissä huonompaa? Jos asia on edelleen noin, niin miksi? Onko se "anonyyminä" huutelu sen arvoista. Kyllä täällä saa normaalia kuittaamista harjoittaa edelleenkin, mutta kaikki henkilökohtaisuudet jne ovat ainaki omasta mielestä vähän turhaa toisen kiusaamista. Meillä kaikilla kuitenkin on tunteet ja suurinta osaa huutelu koskettaa, vaikka sitä ei moni myönnäkkään. Voi olla, että oma työni on muokannut kantaani tähän suuntaan näinkin jyrkästi, kun näen siellä jatkuvasti kiusaamisen tuloksia. Joten pyritään pitämään pahimmat mölyt mahassa ja kunnioittaa muita kiekon pelaajia."Itse olen sitä mieltä, että pelistä, josta pidän on syytä huolehtia"
- Shar
- Olin kyllä paska motivoija. Jaa niin, meillä on nykyään täysin uudistunut johtokunta johon en luojan kiitos enää itse juurikaan vaikuta paljoa, niin #johtokunta kanavalla tai palaute lootan kautta voi lähetellä kivoja ideoita ja uudistuksia mitä haluatte meidän toteuttavan tai ainakin ottavan harkintaan. Tätä liigaa kuitenkin ylläpidetään pelaajille. Pitäkää hattu korkealla ja pysytelkää poissa report-osiosta. Shar kiittää ja kuittaa.

ps. Lolin pelaajat voi ottaa yhteyttä! Meillä on ihan kiva lossi kiekottajia jo euw:lla kasassa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Seuraavana haastatteluvuorossa on hieman tuoreempi johtokuntalainen, tintti!

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 13.12.2013 08:56
Luettu: 1988 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.