Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

ragen kohusiirto

Pitkäaikainen kiekkotähti, yhden kullan mies ja vipittömänä miehenä muistettu rage on päättänyt karistaa molmeansin pölyt jaloistaan ja siirtyy suuren kohun saattelemana kohti Kiekkodivaria, tällä kertaa Pirujen paitoihin. Joukkueeseen liittyminen tapahtui pimeänä tiistai-iltana 10.12. kello 23:22, ja joukkueen vastuuhenkilö Bogdan antoikin ragelle masterit heti kuuden minuutin joukkueessa olemisen jälkeen. Luottoa tuntuu löytyvän siis ainakin henkilökohtaisella tasolla, mutta miten Pirujen pelitaktiikat tulevat muuttumaan?

Ensimmäisenä haastatellaan Bogdania, ragen kutsujaa ja Pirujen vastuuhenkilöä.

Mitä ajatuksia ragen liittyminen pirujen vahvuuteen herättää sinussa?

- "Positiivisia ainoastaan. Yleensä meillä idlaa kolme tyyppiä ja harvakseltaan pelataan 4vs4-pelejä. Joten rage on loistava hankinta harkkapeluriksi sekä myös paikkaamaan minua, ja miksei myöskin ihan vakiopelaajaksikin jos peli sujuu loistavasti.", myhäilee Bogdan tyytyväisenä.

Luottoa rageen löytyy ainakin henkilökohtaisella tasolla, sillä annoit hänelle masterit heti kuuden minuutin joukkueessa olemisen jälkeen. Löytyykö luottoa yhtä paljon myös pelikentillä, eli miten odotat ragen onnistuvan?

- "Joo, neljä vuotta mä anelin ragea tulemaan joukkueeseen niin olihan se pakko palkita (kiristi) heti mastereilla. Kyllä luottoa löytyy, mut siitä en tiedä, et miten paljon muut joukkueen jäsenet luottaa rageen. Sen näkee sitten pelikentillä, miten rage onnistuu :)", toteaa Bogdan salaperäisesti.

Kuinka paljon arvioisit, että ragelle tulee vastuuta Divaripeleistä?

- "JOO ELIKKÄS ALKAA HAISKAHTAA TEEMU TÄÄ SUN HAASTATTELU :D mut: Riippuu niin monesta tekijästä tuokin homma, koska muut joukkueen jäsenet on tottunut pelaan mun kanssa ja mun tyylillä. Itse päästän ja jaan aina peliaikoja mielelläni, mutta jos muut ei siitä hommasta diggaa niin mun täytyy itse pelata. Se on nyt ragen tehtävä vakuuttaa noi meidän maalintekijä-jonnet.", kertoo Bogdan.
<blockquote id="right-quote"><p> mun täytyy itse pelata<br />- Bogdan</p></blockquote>
Näetkö ragen vipittömyyden ongelmana, sillä muut joukkueenne jäsenet ovat joko supportereita tai vippejä. Onko erilaisuus rikkaus vai rasite tässä tapauksessa, sillä ongelmia voi tulla ainakin Divarihuoneiden tekemisessä pelipaitojen johdosta (eikä logoakaan tule jäähän, jos vipitön tekee huoneen)?

- "Oma on päätös, onko vihree keltanen pyöree vai orava, mut minua se ei haittaa ja tuskin muitakaan. Pirujen pyörittäminen on aina ollut mun oma juttu eikä mua siinä oikein kukaan ole pystynyt auttamaan, joten teen varmaankin itse ne huoneet joihin saa siistit paidat logot jne.", suunnittelee Bogdan.

Mutta ei kai nyt kiekkonick voi kentällä vihreä olla? Tai orava??

- "No ei niin!! Pointti oli se, et saa ite päättää miltä oma nick kuulostaa näyttää ja mitä se sisältää. Mut ois aika cool jos pelaajan sijasta kentällä luistelis orava :D", haaveilee Bogdan.
<blockquote id="right-quote"><p> ois aika cool jos pelaajan sijasta kentällä luistelis orava<br />- Bogdan</p></blockquote>
Kiitos haastattelusta!
- "KIITOS.", huutaa Bogdan.

Vastuuhenkilö tuntuu siis kaikesta päätellen olevan tyytyväinen siirtoon, sillä tätä siirtoa on pohjustettu jo lähes neljän vuoden ajan. Bogdan ei ole kuitenkaan ainoa päätöksentekijä Piruissa, sillä myös joukkueen rivipelaajien mielipiteet vaikuttavat pelaajapakan laatuun. Tilanne kuulostaakin siltä, että pelkkä ragena oleminen ei Piruissa riitä, vaan vaaditaan myös oikeita tekoja, jotta muutkin joukkueen jäsenet vakuuttuisivat ragen kyvyistä.Haastattelimme tämän jälkeen siirron toista osapuolta - päätähteä ragea.

Siirryt takaisin Kiekkoliigan alaisuuteen puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Lähtikö ajatus sinulta, vai houkuteltiinko sinut joukkueeseen?

- "Aluksi voitaisiin todeta, että vaikka edellisessä jengissä, Team Saharassa, pelattiin viime kaudella viimeiset pelit ilman yp:tä, alkukauden peliotteet olivat sen verran hyvät, että sijoitus sarjataulukossa oli kauden päättyessä kiitettävä. Divaripelit pelattiin rystyset valkoisina, mutta harkka oli niiiin rentoa, ettei mun kaltainen tatsinsa jo aikoja sitten menettänyt pakki löydä mitään otetta, ellei niitä harkkapelejäkin pelata samalla intensiteetillä. Ei ne parikymmentä keskittyneesti pelattua divaripeliä riitä mulle, kun oma osaaminen on niin heikkoa, jolloin se vaatisi paljon työtä porukalla saada sitä kehitettyä. Aiemmin tuli pelattua vähintään kolme tuntia päivässä, joten ei ole hankala päätellä, että se vähäinenkin osaaminen on nykyään aivan kateissa, kun ei tule pelattua ihan joka päivä eikä joka viikkokaan. Ei varmaan auta ku alkaa itse treenaamaan enemmän ja lopettaa toisten pelityylien syyttely, ap:ssa tulee heiluttua eri smurffinickeillä ja treenaan pakittelua.

Mitä tulee Piruihin, niin Bogdan on jo muistaakseni vuodesta 2009 mua sinne kutsunut, mutta aina olen kieltäytynyt. Milloin syynä oli joukkueen typerä nimi, milloin se, että olin jo toisessa jengissä ja niin edelleen. Ajatus jengiin siirtymiselle lähti siis jo aikoja sitten Bogdanin suunnasta.

Joskus kun pelailtiin Huittisten Huimissa, niin aloin Kalezkin kanssa vääntämään regissä ja pian pelailimme Kuolemalla joitakin harkkapelejä Dartsin kanssa, kunnes kaikki kakkosnikkailijat saivat sieltä monoa. Tuolloin tarkoituksena oli houkutella Kalezkia jengiin, mutta se sitten vähän jäi. Ehkä tässä on myös kyse entisaikojen vääryyksien korjaamisesta eli vihdoinkin voin neppailla samassa jengissä tämänkin miakkosen kanssa."

Pirut on tällä hetkellä top 2 sekä 3vs3- että 4vs4-rankingissa. Vaikuttaako tulosi joukkueeseen joukkueen menestykseen positiivisesti, neutraalisti tai negatiivisesti?

- "Todennäköisesti Pirut pysyvät top 5:ssä, sillä jätkät pelaavat tasokasta kikeä. Itselläni tuskin tulee olemaan kummoisempaa osaa ja arpaa heidän pelikarkeloissa, vaan saatan lähinnä tuurata harkassa ja ehkä tulevaisuudessa äärimmäisissä tilanteissa divaripeleissä. Piruilla on selkeä pelityyli, joka vaatii kiekollista osaamista jokaiselta yksilöltä. Tällä hetkellä pelikentällä en omaa riittäviä skillejä pitääkseni joukkueen tason korkeana, mutta kyllä mulle masterit on aina kelvannut. Jokainen jengi kuitenkin tarvitsee maskotin ja mä koen olevani melko hyvä siinä tunnelmankohottajana."

Uskotko, että tulet saamaan paljon vastuuta Divaripeleissä? Entä nouseeko Pirujen Divariotteluiden katsojamäärät merkittävästi tämän siirron myötä?

- "PePo-Baileyn tapaan saan pitää huolen vaihtopenkin lämmittämisestä. Mikäli katsojamääriä halutaan lisätä, niin se vaatisi kentälle kunnon myllyjä. Itsestäni ei moiseen ole. Olihan tuossa Queen vs. Löylynheittäjät –matsissa heti 50 katsojaa, kun kentällä rähistiin. Joskus lähdin täältä Tuusulasta Kuopioon kyläilemään ja illalla tuli viestiä, jossa Sakke (zach) sanoi, että heti ku rage lähit mestoille, niin alettii peeloilee. Kävin katsomassa Kiekkoliigan sivuilta niin kas, herrat päättivät tehdä lagilla Narrilaumaa vastaan. Yksi hieno tapa vaikuttaa katsojien määrän lisääntymiseen olisi myös myllyjen ohella houkutella kiekkoon lisää pelaajia, mutta siitä aiheesta on jo kai lätisty ihan tarpeeksi enkä pysty tuomaan mitään keskustelua rakentavaa kommenttia kehään, joten antaa olla tältä erää."

Piruissa on tällä hetkellä kahdeksan pelaajaa. Viideltä löytyy supporter ja kahdelta VIP, mutta sinulla ei ole näistä kumpaakaan. Koetko ryhmäpainetta siitä, että sinunkin pitäisi tilata vihdoin ensimmäinen pelimerkki? Onko sinua jo painostettu asian suhteen?
<blockquote id="right-quote"><p> LOL, supporter :D<br />- rage</p></blockquote>
- "LOL, supporter :D

Ei vaan, VIPittömyys on mun ainoa tapa tulla huomatuksi kentällä jatkuvan ookettelun ohessa, joten tuskin olen luopumassa siitä harvinaislaatuisesta keinosta olla edes hetken noteerattu."

Onko paras Kiekkoliigamuistosi kullan voittaminen Raversien riveissä kaudella 1/2012 yhdessä Gaizkan, Naapin, Joskan, harin, Iljan ja Aparin kanssa?

- "Njaa, siinä on meriitti, josta en voi ottaa mitään kunniaa: oma vastuuni rajoittui runkosarjassa kolmen matsin tuurailemiseen, jottei olisi tullut sanktiota pelaamattomista otteluista. Neal Chauseria vastaan meni tasoihin, Nightmaresta voitto ja Europesta kanssa. Paras Kiekkoliigamuisto on oman maalin takaa avaus suoraan maalin edessä istuneelle yllepalle, joka iski sitten tyhjiin. Tai no ei oikeastaan, sillä vastaavanlaisia maaleja tulee omiin jatkuvalla syötöllä, jos erehdyn jäämään alimmaksi kiekon kanssa. Ykkösdivariin nouseminen kakkosesta oli hienoa, koko silloisesta kaudesta jäi hyvä fiilis. Se oli mukavaa aikaa."

Mikset pelaa PePossa?

- "Ei Joska halua pelaa mun kanssa samassa jengissä.

Kävin mä siellä kai yhden pelin tuuraamassa. Siellä pelaa kiekon kovin ap, ei siellä ole tilaa surffailijoille. Toisaalta onhan siellä myöskin Scott.. Yksi surffailija per tiimi on ihan tarpeeks."

Olet ollut tapahtumistasi löytyvissä joukkueissa kaikissa muissa master, paitsi Team Saharassa. Oliko tällä luottamuspulalla mitään vaikutusta siihen, että lähdit joukkueestsa jo muutaman viikon jälkeen?
<blockquote id="right-quote"><p> Hmm.<br />- rage</p></blockquote>
- "Kyllä mä mastereita sielläkin pyysin, mutta niitä ei tullut.. Hmm. Pohjustuksena voisi mainita, että oma pelaaminen nelureiden hyökkäyksiinlähdöissä on aina ollut riippuvainen lyhytsyöttelystä yp:n kanssa ja vetopasseista toiselle laidalle. Oma kädettömyys ja se, että jengi tuki harkkapeleissä puolustuksessa sen hetkisen ailahtelevan fiiliksen mukaan, olivat pääsyitä TSA:sta hoppaamiseen. Hankala opetella pelaamaan millään systeemillä, jos ei pelata millään systeemillä järjestelmällisesti. Lisäksi en ollut neluria aikoihin pelannut, joten aikamoista opettelua oli kaikin puolin se touhu. Toisaalta nopee avaus kärkyille on melko validi taktiikka TSA:ssa, mutta omaan repertuaariin hyvät avaukset eivät ole koskaan kuuluneet. Kuten sanottua osaamattomuuteni nopeaan avaamiseen ja kyvyttömyyteni sopeutua jengin järkähtämättömään asenteeseen harkkapelaamista kohtaan vaikutti joukkueesta irtautumiseen. Mitäs sitä sen enempää kaunistelemaan. Hienoja veikkoja ne khyä ja divarissa menestyvät sekä 3vs3-liigan A-lohkossa hyvin pelaavat."

<blockquote id="right-quote"><p> kaikki ymmärsivät, että kiekollisena olin aivan syvältä<br />- rage</p></blockquote>
Sinut valittiin kaudella 3/2010 kakkosdivarin parhaaksi puolustajaksi. 2. Divarissa pelasi kyseisenä kautena jopa 150 pelaajaa, joten palkinnon voittaminen ei ollut itsestäänselvää. Minkälaisia tuntemuksia asian muisteleminen sinussa herättää?

- "Suurin kiitos kuuluu joukkueen silloisille ylemmille pakeille Guerinille ja viileälle, jotka jaksoivat mukauttaa omaa peliä oman osaamiseni (ja osaamattomuuteni) ympärille. Silloin joukkuehenki oli sellainen, että sain vinkua ja sanoa, mitä puolustuksessa tehtäisiin milläkin tavalla eikä kukaan jaksanut loukkaantua; kaikki ymmärsivät, että kiekollisena olin aivan syvältä, joten se saatiin yhteispelillä kompensoitua mitättömäksi detaljeeksi pelityylin muutoksella. Nykyään tosin kiekon korkeimmalla tasolla pitää pakkienkin omata kädet, jotta voidaan pärjätä, joten ovat nämä ajat muuttuneet, sillä tuolloin mun räpiköimisellä HuHun kanssa oltiin kuitenkin rankingissa kokoajan top vitosessa. Kaudella 3/2010 kaikki paitsi sakke pelasivat kurinalaisesti, joten ei tarvinnut keskittyä ottamaan 2vs1-tilanteit, sillä niitä ei yksinkertaisesti tullut. Jos niitä tuli, niin silloin pelasin rage-nickillä vähintään sen kolmen tunnin verran regiä päivässä ihan keitä vastaan tahansa, joten osasin niissä alivoimatilanteissa puolustaa huomattavasti nykyistä tasoa paremmin.

Sellainen fiilis herää, että tuota kiekkoaikaa olisi mukava elää uudestaan, sillä pelaajia riitti ja kaikki halusivat kehittyä pelaajina ja parantaa joukkueen peliä. Lisäksi Kiekkoliigassa oli oma taikansa; ihan kuka tahansa ei silloin päässyt pelaamaan. Parhaan puolustajan valinnasta olen jokseenkin ylpeä, mutta lähinnä siksi, että muut pelaajat tekivät tuon ratkaisun. Lisäksi se, että yksi korotetaan jalustalle osoittaa sen, että ylempien pakkien kanssa puolustus oli sen verran timanttista, mukavaa ja hauskaa, että turhilta ja hölmöiltä maaleilta vältyttiin. Joskus oli hauska huomata, että ylimmän hyökkääjän Gaizkan menetettyä kiekon G heitti kursorin omalle maalille ja pian hän siellä olikin alimpana seivaamassa. Koko jengillä puolustaminen oli siistiä, koska silloin kaikki laittaa itsensä likoon ja se kannustaa yrittämään kokoajan enemmän. Se, että yksi pelaaja saa kiitosta ja tunnustusta hyvästä pelaamisesta, osoitti meidän tapauksessa koko joukkueen olevan vahva ja pelaavan hyvin, jolloin kiitos kuuluu kaikille. Vaikka Messi tekee maalit, niin koko joukkue juhlii. Vaikka maalivahti pitää nollat, niin kaikkia pelaajia saa kiittää panostuksestaan. Yhdessä tullaan, yhdessä mennään."
<blockquote id="right-quote"><p> Sellainen fiilis herää, että tuota kiekkoaikaa olisi mukava elää uudestaan<br />- rage</p></blockquote>

Mitä mieltä olisit, jos kentällä olevat nickit olisivat vihreitä, tai koko pelihahmo muuttuisi oravaksi?

- "Ehdottaisin nickien strobovärimahdollisuuden, lisäominaisuutena saisi valita pinkin, valkoisen, läpinäkyvän ja mustan välillä, muutoin peruskäyttäjällä strobo olisi läpinäkyvä ja musta. Itselläni on aika ajoin migreeniä niin arvostaisin suuresti tällaisia epilepsiavaloja. Sen sijaan, että pelihahmo muuttuisi oravaksi, ehdottaisin Super Mariomaista power-uppia syödä Tähti ja uusilla välkkyvillä kyvyillä tyrmätä kaikki kääkkäilijät ympäriltä."

Kiitos haastattelusta.

- "Dankke shöö, sano saksalainen. Vissiin jengi repeilee, kuinka joku jaksaa skriivata näin paljon jostain vanhoista jutuista. Ens kerralla vissiin mun vuoro haastatella sua?"Kolmanneksi haastatteluun otettiin Kiekkoliigan johtokunnassa oleva Greippi, jolta kysyttiin mielipiteitä siirtoon liittyen.

Mitä mieltä olet siitä, että rage päätti siirtyä juuri Kiekkoliigan alaiseen joukkueeseen?

- "Valittiin kaudella 3/2010 kakkosdivarin parhaaksi puolustajaksi ja palkintokaapista löytyy myös kultainen mitali kaudelta 1/2012, jolloin pelasi Raversissa kohtalaisen pienessä roolissa. Pelasi viime kauden kurittoman Team Saharan puolustuksessa, joten nykykunto on pienoinen arvoitus. Lähtökohtaisesti kyseessä on kuitenkin laadukas hankinta jo ennestään vahvan Pirujen rosteriin.

Onko pelaajan rooli joukkueessa mielestäsi suoraan verrannollinen saatuun peliaikaan?

- "Kiekossa rooli määrittyy hyvin pitkälti saadun peliajan ja pelitaitojen mukaan. Luonnollisesti joukkuepelissä tarvitaan aina "hyviä tyyppejä" joukkueeseen, jotka luovat henkeä, mutta heidän roolinsa on huomattavasti pienempi nettipeleissä."
<blockquote id="right-quote"><p> Kiekossa rooli määrittyy hyvin pitkälti saadun peliajan ja pelitaitojen mukaan<br />- Greippi</p></blockquote>
Oletko seurannut tällä kaudella Pirujen pelejä ja tuletko seuraamaan niitä aktiivisemmin ragen siirron johdosta?

- "Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että en ole seurannut minkään joukkueen pelejä tällä kaudella kovinkaan aktiivisesti, joten en usko yhden pelaajasiirron vaikuttavan siihen."

Kiitos haastattelusta.

- "No oleppa hyvä toveri"
<blockquote id="right-quote"><p> no oleppa hyvä toveri<br />- Greippi</p></blockquote>

Kirjoittanut: Teemu
Julkaistu 12.12.2013 13:04
Luettu: 2358 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.