Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tutustu johtokuntalaiseen Spears

Terve! Minkälainen mies on nimimerkin Spears takana?

- Nimimerkin takana seikkailee kolmatta vuosikymmentä elävä sekä armeijan käynyt mies pohjoisesta. Ammatiltani olen Teollisuusrakentaja mutta tällähetkellä käyn myös Tieto- ja viestintätekniikan peruskoulutusta muiden asioiden ohella. Harrastan salibandya ja aktiivisen urani ohella tykkään myös juoda keppanaa.

Olet ollut jo yli kaksi vuotta Kiekkoliigan johtokuntalaisena, jonka aikana moni muu myöhemmin tullut johtokuntalainen on tullut ja mennyt. Mikä on saanut sinut pysymään edelleen johtokuntalaisena?

- Monet haluavat vaikuttaa asioihin ja olla esillä muille kanssapelaajille. Mun kohdalla kävi sillain, että hain puhtaasti kirjoitustaitojeni puolesta tuottamaan sisältöä Kiekkoliigalle. Niin kauan, kun pystyn tuottamaan jotain materiaalia niin liigalle niin haluan olla toiminnassa mukana. Tottakai teen myös muitakin juttuja kirjoitusten ohella.

Viimeaikoina hommat on ollu rutiinityötä johon kuuluu: pelaajasiirrot, tilastosivuongelmat, reporttien käsitteleminen sekä kysymyksiin vastaaminen #johtokunta -kanavalla. Mutta jos tarkasti mietitään, että miksi olen vielä johtokuntalainen niin yksinkertaisesti tykkään olla mukana päättämässä asioita ja tähän hommaan saa myös sitä turhaa aikaa tapettua pois. Niin kauan kun kiinnostusta riittää tehdä tätä niin meikäläinen pyörii mukana.

Kuten ylempänä todettiin, niin Kiekkoliigan johtokuntalaisen paikka on ollut kohtalaisen tuulinen virka viime vuosina. Minkä näet syyksi siihen, että niin monet uudet johtokuntalaiset lähtevät johtokunnasta jo ensimmäisten kuukausien aikana?

- Monet haluavat näyttää, että heistä on tähän. Innokkaina he panostavat hakemukseena ja tuovat esille sen mitä he voivat tuottaa. Sisään päästyään heidät opetetaan talon tavoille ja ovat aktiivisesti mukana. Kun he oppivat kaiken niin osa on vetäytynyt taaemmaksi. Uusilta odotetaan paljon ns. "nakkihommien" tekemistä ja oma-alotteisuutta ja oletan, että se alkaa tympäseen ja turhauttamaan ajan myötä. Ehkä tässä on se oleellisin syy. On toki ollut myös noita, jotka ovat ajan puutteessa jättänyt hommat muille, kun ei ole enää mitään annettavaa. Motivaatio olkoon avainsana.

Millaisena koet oman roolisi johtokunnassa ja mitä asioita pyrit kehittämään Kiekkoliigassa?

- Aktiivinen rivijäsen. Tohon rooliin olen erityisen tyytyväinen, joka mahdollistaa sen, että teen sitä mihin resurssini riittävät. Koodi/grafiikkahommat eivät vielä sovellu minulle mutta kenties parin vuoden päästä jos saan opiskelut suoritettua. Kehitystä tulee jokapäivä ainakin vähäsen Liigalle. Mahdollisesti jotain pientä oheistoimintaa kaivattaisiin ja erityisesti kaikki rangaistusaiheiset uutiset täytyy saada nopeammin ulos mikäli niitä on (muttakun niitä ei ole!).

Parasta johtokuntalaisena on:

- Irkissä tapahtuvat kinastelut. Popcornia menee paljon.

Ikävintä johtokuntalaisena on:

- Se, että pelaajat eivät ota itse asioita selville vaikka se lukisi säännöissä.


Mitkä asiat Kiekkoliigassa kaipaavat mielestäsi eniten kehitystä?

- Tarvitaan vakiojärjestelmä pelaamiseen. Joka kausi tulee jotain pientä muutosta ja se vaikeuttaa aina välillä pelaajien tekemistä. Toki pelaajat tuovat sitä kautta meille keskustelua, että mitä ollaan tehty oikein ja mitä ei. Omasta mielestä kuitenkin tarvitaan sääntöihin ja peliohjelmaan jokin normi, jotta jatkuvia muutoksia ei tarvitsisi tehdä.

Kiekkoliigassa on nykyään liiga ja kahteen lohkoon jaettu 1. Divari. Monta sarjatasoa Kiekkoliigassa tulisi olla ja millaiset olisivat sopivat joukkuemäärät sarjatasoilla?

- 4 divaria oli ehdottomasti liikaa kun monet vinkuvat jo kahdesta. Nykypäivänä ongelma on vaan se, että joukkueet pikkuhiljaa vähenevät, kun muistelee sitä parasta aikaa kun kakkosdivariki oli erityisen kova silloin ennen 2010 vuotta ja silloinkin oli jo kokeilussa pelkästään Liiga+divari. Mutta jos halutaan pitää liigassa taso korkella niin pyrkisin 13/14 joukkueen Liigaan ja 13/14 joukkueen Divariin. Tähänkin me loppujen lopuksi varmaan päästään joskus.

Kiekkoliigan johtokunta on saanut jälleen totuttuun tapaan kritiikkiä tietyiltä Kiekkoliigan pelaajilta. Onko jatkuva kritiikki aina mielestäsi aiheellista ja miten olet itse suhtautunut palautteeseen?

- Kritiikkiä on ja sitä pitääkin tulla, koska ne vievät meitä eteenpäin ja niistä mahdollisesti opitaan jotain. Palaute mitä me saamme niin on plussaa.

Jos saisit muuttaa yhtä Kiekkoliigan sääntöä, niin mitä muuttaisit ja miksi?

- Tällähetkellä en näe tarpeita muutoksille. Säännöistä ollaan päätetty yhdessä ja ne on todettu sopiviksi.


Kiekon laskevista pelaajamääristä on jauhettu ja väännetty jo pitkään, mutta millaisena itse näet Kiekon ja Kiekkoliigan tulevaisuuden?

- Tottahan se on, että oli sitten peli kuin peli niin pelaajamäärät laskevat joskus. Kiekon foorumeilla on esitetty, että olisiko mahdollista peliin tuoda omia achievementtejä jotka toisivat pientä lisämausetta erillisten saavutusten muodossa. Kiekosta on jopa tehty pieni tutoriaalivideo, jota pitäisi enemmän tuoda näkyville uusille aloittelijoille, koska tämä peli on helvetin vaikea oppia. Kukaan ei voi olla samantien mestari lajissaan mutta miksi heittää samantien hokkarit naulaan?

Tälläkin hetkellä Herra isoherra jouko tekee uusia sivujamme entistä paremmin toimiviksi ja on ottanut siihen jo pelaajien tukea apuun antamalla beta version sivuista joita ominaisuuksia pääsee käyttämään, kun on tilannut supporterpaketin. Pelaajat lähettävät mahdollisista virheistä ilmotusta, jotta virheet saadaan korjattua. Näkökannastani pelistä voidaan saada vielä menestys mutta siihen tarvitaan paljon työtä sekä rahaa, joka mahdollistaa tarvittavan mainostuksen. Tämän pelin olemassaolosta tietää hyvin minimaalinen väestö, joten heti kun sivut ovat täysin valmiita ja pelattavuus on toimiva niin mainostusta käyntiin sekä sana liikkeelle tästä. Monet pelaajat innostuvat ensipurasunsa jälkeen vasta. Kiekkoliiga tulee jatkamaan toimintaansa vielä vuosia vaikkakin kiekko.tk pimennon puolella. Tulevaisuus on varjoisa mutta pieniä valonpilkahduksia on mahdollista nähdä jos seuraa silmä tarkkana.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Seuraavalla kerralla vieraana on johtokunnan konkari Shar! Kysymyksiä Sharille voi esittää kommentointiboksiin tai suoraan nimimerkille Greippi.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 22.11.2013 13:16
Luettu: 1695 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.