Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

1. Divarin A-lohkon ennakko 1/2014

Noin yhdeksän ja puoli vuotta sitten, kaudella 3/2004, käynnistettiin ensimmäinen 1.Divarikausi Kiekkoliigan alaisuudessa. Vaikka nyt, vuonna 2013, joukkueet ja pelaajat ovat täysin toiset, jokaisen divaripelaajan mielessä kiiluu sama päämäärä kuin tuolloinkin: päästä pelaamaan tuota korkeinta ja himoittua sarjatasoa, Liigaa. Tämä kausiennakko puntaroi kauden 1/2014 1.Divarin A-lohkon joukkueet mahdollisimman monipuolisesti – lisäksi lukija saa nähdä, miten kunkin joukkueen vastuuhenkilö on vastannut aina kiperiin ja syväluotaaviin joukkuekohtaisiin kysymyksiin. Ennakko etenee runkosarjan sijoitusarvion mukaisessa järjestyksessä. On aika ottaa tukeva asento tuolissa ja kyyristyä lähemmäs näyttöä: tässä tulevat 1.Divarin A-lohkon joukkueet ensimmäisestä aina kahdenteentoista!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Pirut

Viime kaudella Eliittiliigan omaa lohkoaan dominoinut Pirut vaihtoi sarjaa ehkä hieman yllätyksellisestikin hopeamitalit kaulassa. Kokemusta tämän kauden divarikokoonpanosta löytyy yhden Kiekkoliigamestarin, noin 250 liigaottelun sekä lukuisten alempien sarjatasojen otteluiden verran. Piruja ei siis todellakaan voi kokemuksen puutteesta syyttää, mutta runkosarjan voittoon tarvitaan muutakin. Joukkueesta löytyy ratkaisijoita sekä varmoja puolustuspään luutijoita, joilla yhteispelikin hoituu mallikkaasti. Yksi avoinna oleva kysymys onkin, miten kehnonlainen 4v4-valmistautuminen offseasonilla vaikuttaa joukkueen iskukykyyn heti kauden alussa. Jos asenne ja voitontahto ei ole sataprosenttista heti ensimmäisistä peleistä lähtien ja katseet ovat jo mahdollisessa liigapaikassa, voi runkosarjavoiton varmistuminen viivästyä aivan viimeisiin otteluihin. Tämän kauden A-lohkossa ei kuitenkaan ole kuin pari todellista haastajaa ja pelien edetessä yhä kovemmaksi hioutuva Pirujen yllättävä ja monipuolinen joukkuetyöskentely sekä liigatason pelityyli tulevat takaamaan keulapaikan sarjassa. Monelle tulisi myös yllätyksenä, ellei joukkue olisi kauden päätteeksi taistelemassa erittäin tiukasti liigapaikasta. Kävi mahdollisissa playoffseissa ja karsinnoissa miten tahansa, tulee A-lohkon runkosarjan piikkipaikalta löytymään debyyttikautensa Kiekkoliigassa esittävä Pirut.

Mitä seurata?

78 ottelua Liigassa playoffit mukaan lukien sekä kultaa Turtlesien paidassa – jos muilta kysyttäisiin, Bogdanin paikka Kiekkoliigassa kuuluisi pikemminkin korkeimmalle sarjatasolle kuin 1.Divariin. Kylmäpäinen alempipakki oli yksi ratkaisevista pelaajista liigamestaruudessa kaudella 2/13 ja usein hyökkääjillä leikittelevä puolustaja on itse varmuus. Eliittiliigassa Bogdanin johdattama puolustus päästi alle kaksi maalia per peli eikä tuo lukema tule varmastikaan muuttumaan radikaalisti tällä kaudella 1.Divarissa. Seuraa siis Bogdania ja hänen työskentelyään puolustuspäässä, sillä toisinaan hyökkäysinnon noustessa liian suurelle tasolle jää puolustus kyseisen herran niskoille. Kiinnostava seikka Pirujen pelissä on myös asenne ja valmistautuminen, joten seuraa tarkasti miten herrat tekevät töitä etukäteen heikompia joukkueita vastaan.

Haastattelussa Bogdan:

1. Pirut on helppo luokitella yhdeksi voittajasuosikiksi tämän kauden 1.Divarin A-lohkossa, millainen asenne divarikautta kohtaan vallitsee joukkueessa näin kauden alla?

- Asenne vähän huolestuttaa, turhan ylimielistä pelailua joiltakin pelaajilta. Ei ymmärretä, että pelissä kuin pelissä täytyy puolustaa riippumatta vastustajan taitotasosta. Eikä oikein pelityylistäkään olla päästy sopuun, divarissa kuitenkin odotettavissa enemmän puolustavia ns. sumppujengejä niin joko täytyy vastata samalla tavalla tai sitten ihan omalla tyylillä. Itse olen toki oottanut kautta jo pitkään, ja myöskin sitä että Pirut pelaa Kiekkoliigaa niin omalta osaltani fiilikset, pelihalut ja asenne on kohdillaan!

2. Pirujen offseason on mennyt suuressa määrin 3vs3-otteluiden parissa, mikä tietysti lupaa hyvää 3vs3-liigaa ajatellen. Luuletko että tämä pelaamattomuus vaikuttaa 1.Divarin ensimmäisiin otteluihin? 

- Toki se vaikuttaa. Tosin nopeesti me päästään asiaan jyvälle kuhan aletaan pelaamaan aktiivisemmin, mut pahoin pelkään et divarissa voi jokunen piste mennä sivu suun juurikin tän pelaamattomuuden takia.. 

3. Tämä on Pirujen ensimmäinen kausi Kiekkoliigan alaisissa sarjoissa. Lohkojakoja ei taida olla vielä julkaistu, mutta minkä joukkueen kohtaamista odotatte eniten? Minkä joukkueen haluaisitte mieluiten lohkoonne?

- Ensimmäisenä tulee mieleen FantasyHockey. Varmaa on se, et perseilyä ei tule olemaan peleissä. Mukavia jannuja eikä pelaa niin huurun lailla, et meilläkin on mahdollisuus voittaa, vaik karsinnoissa tulikin turpaan.
Toisena joukkueena on sitten Old & Notorius. Harjoitusotteluissa melkein joka kerta nää voittanu meidät ja se pistää sanotaanko tunteita esiin, syystä että pelityyli on Kiekossa aivan omaa luokkaansa ja suoraan sanottuna oksettavaa. Mutta!! ollaan myöskin voitettu kyseinen joukkue muutamaan kertaan ja on sen jälkeen on tullut aivan sairaan hyvä fiilis. Juurikin tämän takia haluaisin "nopat" meidän lohkoomme.


2. Old & Notorious

Jo 14:nnen kauden Kiekkoliigassa aloittava Old & Notorious putosi 1.Divariin tiukan ottelusarjan jälkeen Metallurg Magnitogorskia vastaan. Herrasmiesmäinen joukkue jäi kauden loppuun pelanneista joukkueista viimeiseksi, mutta se ei kerro totuutta joukkueen tasosta. Merkillepantava seikka on, että ”Noppien” maaliero oli samaa luokkaa kuin kuudenneksi sijoittuneella Neal Chaucerilla: lisäksi yksikään liigajumbon otteluista ei päättynyt yli kahden maalin tappioon. Tämä rutinoitunut, ihailtava ja ärsyttävän organisoitu koko joukkueen puolustus päästi kolmanneksi vähiten maaleja viime kauden Liigassa. Sen päästettyjen maalien suhde oli noin kaksi maalia per peli. Pidä mielessä, että nyt puhutaan Liigan viimeiseksi sijoittuneesta joukkueesta. Kun Old & Notorious lähtee tulevaan 1.Divarikauteen, vastaan asettuu huomattavasti heikompia joukkueita kuin viime kaudella Liigassa. Jos tämä tiivis puolustus sai jotkut liigajoukkueet lyömään päätänsä seinään, voi vain kuvitella vastustajan teamchatin kirosanojen määrän maalimäärän ollessa pelistä toiseen nollassa tai yhdessä Oldien ollessa toisella puolen kenttää. On the other hand: maalinteko. 31 maalia yhdellä kaudella Liigassa, maaleja siis noin 1,7 aina peliä kohden. Oldien aktiivinen 4v4-painoitteinen offseason antaa kuitenkin paljon odottamisen aihetta ja paperilla kokoonpanossa on jopa liigatasoisia maalintekijöitä, vaikkakin esimerkiksi maalintekijä Teemu päätti vaihtaa maisemaa viime kauden jälkeen. Kysymys kuuluukin, saako Nopat järjestettyä puolustuksen ja hyökkäyksen niin hyvään tasapainoon, ettei kumpikaan osa-alue kärsisi liiallisissa määrin. Toinen sija runkosarjassa keskiarvolla 1,88 päästettyä maalia/peli – siinä Oldien tulos kaudella 1/14.

Mitä seurata?

Kaikki tuntevat Nopat heidän puolustustyöskentelystään. Jotta liigapaikka ensi kaudeksi ja siellä säilyminen olisivat mahdollisia, tulee joukkueen kiinnittää huomiota myös siihen, miten toimia paremmin toisella puolen kenttää. Kiinnitä siis huomiota Old & Notoriousin hyökkäystyöskentelyyn ja sen kautta maalintekoon. Lisäksi kiinnostava seuraamisen kohde on puolustaja Juus0 – seuraa hänen osallistumistaan hyökkäykseen ja yllättäviin päätöksiin hyökkäyspäässä.

Haastattelussa Schizo:

1. Viime kaudella Old & Notorious päästi liigakentillä erittäin vähän maaleja. Onko joukkueen teamfoorumilla jokin yhdessä koottu "Puolustamisen Käsikirja - puolustus on paras puolustus", vai mihin korkealaatuinen oman pään pelaamisenne perustuu?

-
Ei ehkä niinkään päästetty maaleja erityisen vähän, vastustajat eivät vaan tehneet maaleja meitä vastaan hirvittävän paljoa. Varma maalivahtityöskentely on luonnollisesti välttämättömyys. Muuten me tehdään itse asioita, oli ne sitten negatiivista ynnä muuta. Ja se tekee siitä sen. Näin vertauskuvallisesti.

2. Oletteko kiinnittäneet huomiota viime kauden maalinteko-ongelmiin? Miten?

-
Parannusta on haettu hankkimalla sambulle kovalla rahalla toimivat ajurit, lisäämällä Superflyn vastuuta sekä kiinnittämällä joukkueeseen kovan luokan maalitykki Antrv.

3. Kuvaile kolmella sanalla ensi kauden Noppia.

-Yksi linkki kertoo enemmän kuin kolme sanaa: http://www.samburger.fi/


3. Team Sahara

Viime kauden kovatasoisessa 1.Divarin A-lohkon runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Team Sahara porskutti eteenpäin arvostettavalla kaksi pistettä per peli -tahdilla. Tälle kaudelle joukkue on pysynyt hyvin samanlaisena – ja jopa vahvistunut. Paluumuuttaja hakke vaikutti viime kaudella liigajoukkue Turtlesissa, mutta siirtyi tälle kaudelle takaisin sarjatasoa alemmaksi vahvistamaan entisen joukkueensa puolustuspäätä. Saharan hyökkäyspainoitteinen pelityyli tekee puolustuksesta ajoittain haavoittuvaisen ja tämä on näkynyt päästettyjen maalien määrässä. Tähän tosiseikkaan on on syytä kiinnittää huomiota, ja Saharaleirissä varmasti toivotaan, että niin hakke kuin muukin puolustus pystyisi tuomaan ratkaisun kyseiseen ongelmaan. Mutta jälleen on the other hand: puolustamisen jäädessä hieman taka-alalle, on hyökkäys viime kausina ollut erittäin kovaa luokkaa. Syynä tähän on pääasiassa ollut hyökkäyspari Pude-ssamu, joka tehtailee pisteitä noin 6 aina yhtä peliä kohden. Jokaisen divarijoukkueen tulisikin kiinnittää huomiota näiden kahden pelaajan pelin tyrehdyttämiseen voidakseen viedä aavikkojengiltä pisteitä. Monelle joukkueelle tämä kuitenkin on ylitsepääsemätön tehtävä. Nämä seikat huomioon ottaen Team Sahara tulee uusimaan viime kauden sijoituksensa löytämällä paikkansa runkosarjan jälkeen Pirujen ja Noppien takaa kolmannelta pallilta.

Mitä seurata?

Puolustuksen ja hyökkäyksen yhteistyö. Jotta Sahara saisi luotua kestävän ja tiiviimmän joukkueen, tulee myös hyökkääjien tehdä tarkkaa yhteistyötä puolustusparin kanssa. Ylivoimahyökkäyksien jäädessä minimaaliselle tasolle viisaan karvauspelin tuloksena ja tiiviin joukkuepuolustamisen avulla Team Sahara voi havitella jopa sarjataulukon kärkipaikkaa.

Haastattelussa chake:

1. Kolmen liigakauden jälkeen Team Sahara ei onnistunut nousemaan takaisin korkeimmalle sarjatasolle divarikauden jälkeen. Oliko tämä kuinka suuri pettymys ja nähdäänkö ensi kaudella ärtynyt joukkue?

- Kyllähän siitä puhetta ollu et liigaan takasin, mut peli on mitä on nii se on semmost sit.

2. Viime kaudella joukkueenne päästi runkosarjassa 55 maalia, mikä oli paljon enemmän kuin sarjan muilla kärkijoukkueilla. Onko tähän seikkaan kiinnitetty huomiota, ja jos on, miten?

- Tästäkin ollut puhetta, mut varmaa jatketaan samalla tyylil ja toivotaa et kolisee enemmä vastustajan päädyssä ku omassa.


3. Jos Sahara nousee ensi kaudella takaisin Liigaan, minkä luulet olleen merkittävin tekijä nousussa?

- Pelaajien hermot ja toki divarista nousi kovemmat jengit liigaan nii "helpottaa" vähäsen. Veikkaisin kyllä et jatkossakin divarissa palloillaa.


4. Huittisten Huima

Huittisten Huiman toinen kausi Liigassa päättyi karmaisevasti ennen aikojaan. Toisen jakson jälkeen pelaamattomista peleistä hyllytetty joukkue sai käskyn aloittaa keskittyminen ensi kauden Liigakarsintoja varten runkosarjan ollessa vasta puolivälissä. Tämä ikävä vahinko on syytä unohtaa ja luoda katseet tulevaan divarikauteen. Pääasiassa 3vs3-matseja hakannut Huittisryhmä hakee vielä kolme päivää ennen kauden alkua vahvistusta puolustuspäähän, mutta kokeneet runkopelaajat ovat aktivoituneet ainakin jollakin tasolla. Yksi Huittisten tärkeimmistä lenkeistä onkin Tanguay, jonka tehoista joukkue on riippuvainen. Viime kauden ja offseasonin näytöillä on hankalaa antaa tarkempia perusteluita runkosarjasijoitukselle, mutta tämän kauden A-lohkossa HuHun pelaajien kokemus ja pitkäaikainen taival yhdessä tulevat siivittämään mustapaidat runkosarjan neljännelle sijalle.

Mitä seurata?

Viime kauden fiasko ja offseasonin hiljaiselo luovat kysymysmerkkejä ilmaan. Aktiivisuus tai oikeastaan sen puute voi koitua kompastuskiveksi tälle kokeneelle ja taitavalle joukkueelle. Taitotasonsa puolesta Huittiset ovat selkeää Divarin kärkikastia, mutta jos ottelut jäävät toistuvasti dl-päivään, tulokset voivat vaihdella laajalla rangella – puhumattakaan siitä pahimmasta mahdollisesta skenaariosta. Kiinnitä huomiota myös Tanguayhyn, pelaajaan, jonka suorituksista riippuu paljon.

Haastattelussa Lucci:

1. Huittisten Huiman viime kausi päättyi katastrofiin. Onko tästä noustu henkisesti joukkueen sisällä ja oletteko valmiit tulevaan divarikauteen?

- Ei osattu varautuu, että muutaman pelaajan inttiin lähtö sekottas pakan noinki kovasti. Tarkotus oli värväämättä ylimääräsiä hoitaa viikonloppupeleillä homma kotiin, mutta tässä ei päästy edes lähelle tavotetta. Tilanne ei tälläkään hetkellä ole muuttunut muuta kuin parin pelikelposen pelaajan verran, joita vapautuu pelikentälle kauden puolivälissä lisää. Tästä lähdetään rakentamaan sitä samaa HuHua mikä oli muutama kausi takaperin.

2. Millainen on joukkueen aktiivisuustaso tällä hetkellä - luuletko, että aktiivisuuden kanssa tulee ongelmia tällä kaudella?

- Ei tule, viime kauden farssissa oli ongelmia tarpeeksi.

3. HuHu on perinteinen ja kokenut joukkue, josta löytyy taitoa. Luuletko, että pääsette oikealle tasollenne heti kauden alusta?

- Harkkapelit eivät kyllä ole toistaiseksi kovin paljoa luvanneet. Kuitenkin meidän pelaajat tietävät toistensa pelityylit, niin muutaman jaetun syötön jälkeen sarjapeleissä kyllä jokainen tietää roolinsa ja osataan asennoitua peliin oikealla tavalla.


5. Classic

Vasta kolmen kuukauden ikäinen Classic on A-lohkon nuorin joukkue. Divarikarsinnoissa vakuuttanut ryhmä ei nimellään ehkä kilisytä kelloja monellekaan kiekkopelaajalle, mutta pelaajalista sen sijaan näyttää jo paljon tutummalta. Liigakokeneiden pelaajien ja tulevaisuuden liigaraakkien yhdistelmä tulee varmasti pärjäämään tämän kauden 1.Divarissa. Jos tämä sama ryhmä pysyy koossa pitempään, tulos tulee ehdottomasti parantumaan kausi kaudelta. Tähän ensimmäiseen divarikauteen Classic lähtee kuitenkin vielä suhteellisen hioutumattomana joukkueena hakemaan paikkaa lähelle kärkijoukkueita. Puolustuspään varmana lukkona toimii Kaihua, aka Elixyr, jolta voi odottaa erinomaisia suorituksia ottelusta toiseen. Ison luokan vahvistuksina voidaan mainita liigakokeneet abazzu ja Duntski, jotka liittyivät joukkueeseen marraskuun aikana. Vielä hioutumaton Classic-ryhmä tulee löytämään paikkansa aivan terävimmän kärjen takaa sijalta viisi.

Mitä seurata?

Jotta divarikaukaloissa voisi saada tulosta ja pärjätä pelillisesti, tulee joukkuepelin olla hyvällä tasolla. Pystyykö nuori joukkue löytämään toisensa heti kauden alusta? Entä millainen on joukkuehenki ja lepääkö joukkue liiallisesti yksilösuoritusten varassa? Kiinnitä myös huomiota alemmanpuolustajan Kaihuan edesottamuksiin ja tulisiin avauksiin – tästä pelaajasta voi tulla aivan Kiekkoliigan kärkitason puolustajia.

Haastattelussa Kaihua:

1. Classic on perustettu vain noin kolme kuukautta sitten. Joukkueestanne löytyy kovia pelimiehiä, mutta onko joukkuepeli ja -henki sillä tasolla, että havittelisitte aivan kärkisijoja A-lohkossa?

-Tottakai on! oma tavoitteemme on olla A-lohkossa 5joukossa.

2. Joukkueenne on pelannut lukuisia harjoitusotteluita vain kolmen kuukauden sisällä, onko Classicilla jo oma vakiintunut tyyli ja tapa toimia jokaisessa ottelussa?

-Kyllä on.Joukkueen runko on pelannut yhdessä jo pitkään ja joukkueen pelityyli jo löytyy jokaiselta takaraivosta.

3. Classic vakuutti divarikarsinnoissa nappaamalla toisen sijan. Mikä pelityylissänne johti tähän ja millä aseilla lähdette ensimmäiseen kauteen 1.Divarissa?

-Useat saunaillat ovat hioneet joukkueen pelityylin kohdilleen.Kaikkea emme kuitenkaan halua vielä paljastaa ;).Kauteen lähdemme positiivisella asenteella ja voittohalut ovat korkealla!


6. alienit

Classicin tavoin myös alienit selvitti divarikarsinnat kunnialla ja aloittaa täten debyyttikautensa Kiekkoliigan alaisuudessa. Karsintojen kohtuullinen tulos ei ehkä antanut oikeaa kuvaa joukkueen taitotasosta, ja mahdollinen alieneiden aliarviointi voikin koitua vastustajien kohtaloksi. Aktiivinen ja mukavasti sujunut offseason lupaa hyvää alienijoukolle ja pirteiden pelisuoritusten takia alienit voidaan povata A-lohkon yllättäjäksi. Nälkäinen ja vielä suhteellisen kokematon joukkue tulee varmasti antamaan kaikkensa joka kerta aina kiekon tippumisesta päätössummeriin. Muutaman muun divarijoukkueen tapaan alienit hakee vielä viimeistä vahvistusta puolustuspäähän, mutta alieneiden peliä seuranneet voivat huomata tason olevan jo täysin riittävä 1.Divariin ja siellä menestymiseen. Voitontahtoinen joukkue tulee siis sijoittumaan sijalle kuusi ja jatkaa matkaansa kohti ratkaisupelejä.

Mitä seurata?

Tasaisesta alieniporukasta on likipitäen mahdotonta nostaa yhtä pelaajaa kenenkään yläpuolelle. Seuraamisen arvoinen seikka on siis joukkueena eteenpäin meneminen ja tiivis yhteistyö. Jos alienit onnistuu näissä tärkeissä osa-alueissa, tulee A-lohkon kärkijoukkueidenkin olla täysillä hetkessä mukana tai debytoijat tulevat ryöstämään tärkeitä pisteitä.

Haastattelussa Fath:

1. alienit lähtee ensimmäiseen 1.Divarikauteensa varmasti nälkäisenä. Voiko pelaajista tuntea odotusta ja innostusta näin kauden alla vai onko kaikilla pää täysin kylmänä?

-Pelaajat odottavat innolla kauden alkua. 

2. Joukkueenne ei vielä kuulu aivan kiekon kermaan. Luuletko alieneiden pystyvän murtautumaan varteenotettaviin liigakarsijoihin jo ensimmäisellä kaudellaan Kiekkoliigan alaisuudessa?

-alienit lähtevät tulevaan kauteen ennakkoluulottomasti ja tavoitteena on pysyä sarjassa.

3. Jos pitäisi mainita yksi vahvuus alieneiden pelissä, mikä se olisi?

-Joukkuepuolustus


7. Ferrari

Kaudella 3/2013 kovin ailahtelevaisesti suorittanut Ferrari on mielenkiintoinen joukkue ensi kauden divarissa. Vaikka näin aivan kauden alla joukkueen kokoonpano ei ole vielä täysin valmis, kokoonpanolista näyttää lupaavalta. Useat pelaajat voivat tunnistaa muutamia entisiä Nemesis-pelaajia Ferrarin rivistöstä ja muutkin kiekkonimeä ansainneet pelurit ovat löytäneet tiensä Maranellon punaisiin. Runkosarjan päätteeksi maaliero asettui pyöreään nollaan ja komeasti alkanut kausi päättyi lopulta erittäin heikkoon loppukauteen huipentuen putoamiseen ensimmäisellä kierroksella 1.Divarin playoffseissa. Ferrarin ongelmana onkin ollut tietynlainen kurittomuus, joka kiekkokentillä kostautuu erittäin usein. Toisaalta, kuten viime kauden alussa nähtiin, joukkueen saadessa onnistumisia ja voittoja tililleen, lentoa on vaikea pysäyttää. Tulevalle kaudelle Ferrarin edesottamukset tulevat tasoittumaan eikä pitkiä tappioputkia nähdä. Hyökkäys Patrickin johdolla tulee tekemään tarvittavat maalit ja varsinkin etukäteen heikommilla joukkueilla tulee olemaan liian vaikea tehtävä päihittää Ferrari vastustajanaan. Toisaalta aivan kärkikahinoihin vaadittaisiin jo roppakaupalla onneakin.

Mitä seurata?

Jotta Ferrarin kaudesta tulisi onnistunut, vaaditaan tasaisempaa suorittamista kuin edeltävällä kaudella. Onkin hyvä kiinnittää huomiota pelaajien edesottamuksista huokuvaan asenteeseen – pystyykö joukkue esimerkiksi säilyttämään positiivisen mielen yksittäisen rökäletappion jälkeen tai millainen asenne huokuu peleissä sarjan häntäpääjoukkueita vastaan. Seuraa myös liigakokeneita ex-Nemesisläisiä ja heidän vaikutusta joukkueeseen.

Haastattelussa Gerber:

1. Ferrari sijoittui viime kaudella tasapaksusti yhdeksänneksi. Oliko tavoitteenne mahdollisesti korkeammalla ja oliko tulos jonkinasteinen pettymys?

-Kyllähän meillä rahkeet parhaimmillaan olisi voinut riittää korkeammalle, mutta viime kausi oli muutenkin vähän sekavan puoleinen meidän joukkueemme sisällä.

2. Ferrarin miehistöstä löytyy entisiä Nemesiksen pelaajia. Kuinka hyvä kemia joukkueen sisällä vallitsee?

-No kyllähän ku palaset loksahtelee kohdalleen, niin kemiat alkaa paranemaan. Onhan sillä pieni merkitys, että osa on pelannut monta vuotta yhdessä.

3. Joukkueenne ei herättänyt suuria tunteita Kiekkoliigassa esimerkiksi imagokyselyn perusteella. Onko mediaseksikkyys teille aivan hällä väliä -seikka vai yritättekö saada Ferraria joillain keinoin näkyvämmäksi osaksi Kiekkoliigaa?

-Ei se nyt ihan hälläväliä ole meillekkään, mutta ehkä me nyt ei pidetä itsestämme kauheen kovaa meteliä tuolla kylillä, jonka takia emme ole niin mediaseksikkäitäkään. IRCin käyttö on muutenkin hieman epäaktiivista meidän osaltamme, eikö siellä ne seksikkäimmät myllääjät jyllää kuitenkin. Toisaalta voisimme ehkä vähän näkyvämpiä ollakkin.


8. Columbus

Kausi 3/2013 sujui Columbukselta hienosti. Runkosarjan päätteeksi joukkue löytyi sarjataulukosta todella kovan kärjen takaa pisteiden valossa jaetulta neljänneltä sijalta Caribbeanin kanssa kymmenellä voitolla ja vain neljällä tappiolla – joskin ilman yhden pisteen rangaistusta puhdas neljäs sija olisi napsahtanut plakkariin. Columbuksen kokoonpanosta löytyy niin liigailutasolla hieman kokemattomampaa kuin jo vuosia sitten Kiekkoliigakentillä vaikuttanutta pelaajaa. Viime kauden tasainen suorittaminen antoi merkkejä joukkueesta, jonka potentiaali ja pelitapa riittää varmasti etukäteen vahvempiakin joukkueita vastaan. Columbus hankki tärkeitä päänahkoja eikä kompastellut kauden edetessä, vaan napsi pisteitä tyylikkäästi edeten aina playoffsien toiselle kierrokselle. Hyvin taistellut ottelut Siniviiva HT:ta vastaan ja harmillinen putoaminen varmasti jäi nakertamaan pelaajien mieltä, joten muiden divarijoukkueiden on syytä varautua ärhäkkään vastustajaan Columbuksen luistellessa vastapuolelle. On kuitenkin valitettavasti huomattava, että viime kaudella Columbuksen paidassa vakuuttaneiden tärkeiden lenkkien, Dodgen ja pöynäkkeen, siirtyminen muihin joukkueisiin heikensi joukkuetta paljon. Joukkue on vielä aivan kauden kynnyksellä kovin keskeneräinen, joten runkosarjasijoitus valahtaa vasta kahdeksanneksi.

Mitä seurata?

Kuten todettua, Columbus menetti pari tärkeää pelaajaa offseasonilla. Miten näiden pelaajien puuttuminen siis näkyy joukkueen peliotteissa? Columbuksen kokoonpano näyttää suhteellisen hyvältä, mutta on kiinnostavaa nähdä, kuinka paljon vahvempi viime kauden Columbus oli kuin tällä kaudella jäälle luisteleva miehistö.

Haastattelussa Nuoli:

1. Columbus sijoittui viime kaudella hienosti tasapisteissä Caribbeanin kanssa neljännelle sijalle. Oliko tämä millään asteikolla yllätys ja luuletko joukkueen pystyvän samaan tai jopa parempaan ensi kaudella?

-Tavallaan oli yllätys siinä mielessä, että kun katsoo joukkueita, niin taso oli todella kova. Parhaamme yritimme ja niin sijoitus, sitten oli myös sen mukainen.

2. Joukkueenne menetti pari tärkeää pelaajaa viime kauden kokoonpanosta. Luuletko tämän vaikuttavan missä määrin ensi kauden peliotteisiin?

-Varmasti vaikuttaa, mutta luottavaisin mielin eteenpäin, paria pelaajaa joukkueeseen kaivataan, jos näin ei käy kyllä me tällä rosterilla pystymme luomaan jännitystä peleihin. :)

3. Oletteko suorittaneet toimenpiteitä viime kauden valossa tulevaa kautta varten? Jos olette, mitä?

-Tässä muutamaa pelaajaa olemme hakemassa joukkueeseen, katsotaan mitä tuleva tuo tullessaan.


9. Queen

Pienellä kokoonpanolla kauteen lähtevä Queen sijoittui kaudella 2/2013 sijalle 13 ja tippui playoffeissa Caribbeanille suoraan kolmella tappiolla. Alkukauden loistava vire ei kestänyt loppuun asti, eikä offseasonilla 4vs4-otteluiden hakkaaminen ole onnistunut. Jotta joukkue tulisi menestymään ensi kauden 1.Divarissa, tulee parin avainpelaajan onnistua erittäin hyvin. Hyökkäyspään maalintekijänä toimivan sharbin ja pääasiassa vastakkaisessa päädyssä vaikuttavan Privatesin on syytä olla parhaimmillaan heti ensimmäisestä ottelusta lähtien, jotta Queen ei putoa kelkasta tasaisessa A-lohkossa. Tiiviiseen ja vähälukuiseen kokoonpanoon liittyy riskejä, mutta parhaimmassa tapauksessa pelaajat voivat onnistua löytämään hyvän yhteisen sävelen, jota vastustajien on vaikea rikkoa. On myös tärkeää, että niukasta kokoonpanosta huolimatta joukkue onnistuu pelaamaan divaripelejä tasaiseen tahtiin, eikä dl-päiville syntyisi tuhoisaa paniikkia. Näillä asetelmilla Queen tulee jäämään nipinnapin kahdeksan parhaan ulkopuolelle, sijalle yhdeksän.

Mitä seurata?

Avainpelaajien onnistuminen on elintärkeää ensi kauden Queenille. Seuraa siis tarkasti, kuinka esimerkiksi sharb onnistuu vastustajan maaliverkkojen pullistelemisessa ja pystyykö nuori hyökkääjä astumaan isoihin saappaisiin isoveljensä pelsun tavoin, joka on vaikuttanut liigatasolla jo monen kauden ajan. Avainpelaajien loistaminen voi siivittää Queenin kelvolliseen tulokseen ensi kaudella.

Haastattelussa sharb:

1. Queen lähtee kauteen 1/14 pienikokoisella kokoonpanolla. Miten luulet tämän vaikuttavan peliesityksiin?

-Jees pienellä kokoonpanolla lähetään ens kauteen. Pieni ja tiivis kokoonpano sopii meille ja toivon että se vaikuttaa positiivisesti peliesityksiin. Se jää nähtäväksi.

2. Joukkueenne viime kauden suoritukset jäivät suhteellisen vaisuiksi. Millä tavoin olette pyrkineet ja pyritte edelleen parantamaan ensi kauden tulosta?

-Alkukaudesta pelit luisti hyvin, mutta pienen sähläilyn takia Arca joutui loppukaudeksi pelikieltoon, yritimme hätäisillä värveillä korvata Arcaa mutta eipä se onnistunut. Tälle kaudelle Arca ehkä palaa kaukaloihin ja muutaman uuden värvin avulla (Pirelli) sijoituksemme paranee varmasti! Ainakin yritämme.

3. Mikä on yleisin kokoonpano, millä Queen tulee pelaamaan ensi kauden otteluita?

-Yleisin kokoonpano tulee olemaan varmaankin sharb-Pirelli-kip-Privates.


10. Löylynheittäjät

Kuuden kuukauden kuluttua jo yhdeksänvuotias Löylynheittäjät on 1.Divarin A-lohkon iäkkäin joukkue. ”Löylärit” onkin tuttu joukkue melkeinpä jokaiselle kiekon pelaajalle, mutta murtautuminen aivan kiekon kirkkaimpaan kärkeen on antanut vielä odottaa itseään. Kauden 1/14 runkosarja ei myöskään tule antamaan viitteitä siihen suuntaan, sillä joukkue ei tule selvittämään tietään mahdollisiin playoffeihin asti. Viime kaudella Löylynheittäjät pystyivät kyllä keräämään pisteitä pääasiassa heikommilta joukkueilta, mutta suora kolmella ottelulla tippuminen Kärkiryhmälle ei antanut luottavaista kuvaa perinteisestä kiekkojengistä. Joukkueen puolesta voidaan mainita ilahduttavasti 4vs4-pelien parissa vietetty offseason, mutta playoffeihin ja karsintoihin selviäminen vaatisi jo pientä ihmettäkin.

Mitä seurata?

PAGUEL oli viime kaudella avainasemassa Löylynheittäjien suorituksissa. Hänen tehojaan tullaan tarvitsemaan ja jos peluri pystyy suorittamaan tasaisesti läpi kauden, voi Löyläreiden tulos olla yllättävänkin hyvä.. Seuraa siis viime kaudella ANSS1-nimimerkillä kentällä viilettävää pelaajaa, ja tee johtopäätös siitä, onko hän tällä kaudella kuinka suuressa asemassa joukkueessaan ja millaisen arvosanan peliesityksille voisi antaa.

Haastattelussa PAGUEL:

1. Löylynheittäjien ovi on käynyt tiuhaan tahtiin ennen kauden 1/14 alkua. Missä vaiheessa joukkueen rakentaminen on näin pari päivää ennen kauden alkua ja onko tuloksena odotettavissa hyvä ja tiivis kokoonpano?

-
Eipä tuossa nyt periaatteessa mitään ihmeellistä muutosta joukkueeseen oo tullut, pari vanhaa kyllästynyttä lähti ja ollaan otettu tuttuja höntsään offseasonille. Sama vanha runko on kasassa taas tulevalle divarikaudelle. 

2. Luuletko Löyläreiden olevan mukana ensi kauden liigakarsinnoissa, ja jos luulet, minkä ansiosta se tapahtuisi?

Siihen pyritään ja jos pystytään pelaan tasasesti niin kova luotto liigakarsintoihin on. Tiivis porukka ja hyvä joukkuehenki vie jo pitkälle.

3. Jos pitäisi mainita joku muu pelaaja kuin itsesi, keneen Löylynheittäjien pelaajaan muiden tulisi kiinnittää huomiota kaudella 1/14 ja miksi?

-BrOkO-, jos pää kestää kovissa peleissä niin tulee oleen löylynheittäjien tärkein lenkki


11. FantasyHockey

13:sta ensimmäisestä ottelusta yksi voitto, 12 tappiota – maaliero -39: siinä ote FantasyHockeyn karmaisevasta tuloksesta viime kaudelta. Loppukaudesta hankitut hätävahvistukset eivät vaikuta tällä kaudella FaHo:n riveissä, eikä divarikarsintojen saati offseasonin peliesitykset luo kuvaa paremmasta. Organisoidun, selkeän pelityylin sekä tärkeiden avainpelaajien puuttuminen luo kurittoman vaikutelman joukkueesta, jonka tuleva kausi 1.Divarissa tulee olemaan vaikea. Myönteisiä puolia FantasyHockeyn puolesta voi mainita runkopelaajien pitkäaikaisemman historian saman joukkueen väreissä. Jos joukkuepeli tämän seurauksena kehittyy pitkin kauttakin, voi positiivisia asioita syntyä. Näiden lyhyiden perusteluiden avulla täytyy kuitenkin todeta, että joukkueen tie tulee viemään kauden päätteeksi 1.Divarikarsintoihin ja taisteluun sarjapaikasta viime kauden tapaan.

Mitä seurata?

Pelillisesti FantasyHockey tuskin tulee pärjäämään ensi kauden 1.Divarissa, mutta kuten irl-urheilussa, taistelutahto voi luoda yllätysmomentin altavastaajajoukkueellekin. Kärsivällinen puolustustyöskentely ja raivo jokaisen pelin jokaisella minuutilla voi tuoda hyviä tuloksia joukkueelle. Kiinnitä siis huomiota FantasyHockeyn asennepelaamiseen ja taistelutahtoon.

Haastattelussa adetti:

1. FantasyHockeyn kausi 3/2013 oli varmasti sinunkin mielestäsi heikko. Miltä joukkueenne tilanne tällä hetkellä rehellisesti sanottuna näyttää?

-Tällä hetkellä joukkue näyttää kokonaisuudessaan hyvältä, kun on tiivis paketti, niin peliajat pystyy jakamaan paremmin. Jos paketti pysyy kunnossa, niin hankintoja ei ole tulossa.

2. Jos FaHo pystyisi yllättämään jopa kärkijoukkueita ensi kaudella 1.Divarissa, minkä luulet olleen siihen tärkeimpänä syynä?

-Joukkue pystyy kiekolliseen peliin paremmin. Jos kiekko liikkuu viime kautta paremmin ja kemiat kohtaa molemmissa päissä, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

3. Mikä on pääasiallinen tavoitteenne kaudelle 1/14?

-Playoffseihin selviytyminen ja pelin parantaminen kauden edetessä.


12. Kuolevat Ritarit

Jokaisessa sarjassa ja ennakossa yhdelle joukkueelle jää se epäsuotuisin asema – viimeinen sija. Tällä kertaa tuo murheenkryyni lankeaa Kuoleville Ritareille, jonka pelaajisto on heikentynyt merkittävästi viime kaudelta. Yhtenä tällaisena esimerkkinä menetyksestä voidaan mainita -East-, joka esitti suurta roolia Ritareiden viime kauden hyvissä peliotteissa. Lisäksi bisan ja -L-:n puuttuminen ensi kauden kokoonpanosta tulee vaikuttamaan tuloksiin. Nopea tippuminen heti ensimmäisellä kierroksella huonoilla peliotteilla 1.Divarin playoffeissa antoi jo merkkejä joukkueen hiipumisesta. Ritareiden offseason on tuloksellisesti mennyt penkin alle ja jo mainitut kokoonpanoheikennykset johtavat vääjäämättömään tulokseen: karsintapeleihin ja taisteluun paikasta 1.Divarissa. Sarjajumbosijoitusta monet saattavat pitää yllätyksenä viime kauden esityksiin valossa, mutta uusien ja nälkäisten joukkueiden asettuessa vastaan tulee Kuolevilla Ritareilla olemaan liian suuri haaste kamppailla paremmista runkosarjasijoituksista.

Mitä seurata?

Kun Kuolevat Ritarit luistelee jäälle, kiinnitä huomiosi viime kauden vahvistuksien puuttumiseen ja sen vaikutusta peliotteisiin. Saako Ritarit yllätettyä A-lohkon muita joukkueita ja millä keinoin se onnistuisi? On myös erittäin kiinnostavaa nähdä, kohoaako joukkueesta pelastavaa enkeliä, joka nousee yli oman tasonsa ja johtaa Kuolevat Ritarit parempaan tulokseen kuin tämä ennakossa uumoiltu arvio on.

Haastattelussa Ovetskin:

1. Asteikolla 1-10, kuinka paljon Kuolevat Ritarit on heikentynyt viime kaudesta?

-Menetimme muutaman kovan pelurin, mutta uudet hankinnat Sin ja Tuomisen Veljesten porukka ovat ottaneet menetettyjen pelaajien roolin hyvin haltuun. Lisäksi joukkuueessa on vielä vanhoja tukipilareita kuten Juuzo ja Rony

2. Viime kaudella joukkueenne sijoittui sarjan keskikastiin, mikä on arviosi ensi kauden sijoituksesta?

-Tähtäämme aina korkealle, mutta ylä- ja alamäet ja tulevat haasteet huomioon ottaen uskoisin, että tulemme pysymään edelleen keskikastissa.

3. Mikä tulee olemaan yleisin kokoonpano Kuolevien Ritareiden luistellessa divarikentille kaudella 1/04?

-Puolustajina pelaa minä ja Juuzo. Hyökkäyspäässä häärää Sin ja Brear.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kauden 3/2004 1.Divarin voittajaksi selviytyi muunmuassa slutin ja Herkulan tähdittämä Löysät Boys. Seuraavalla kaudellaan Liigassa tuo samainen joukkue kamppaili jo pronssiottelussa ja lopetti kauden pronssimitalit taskussa. Pystyykö nyt, monta vuotta myöhemmin, kauden 1/14 voittaja samaan? Ajat ovat muuttuneet, mutta tavoitteet eivät. Mitä tasapuolisimmin onnea, menestystä ja peli-iloa jokaiselle 1.Divarin A-lohkon joukkueelle kauteen 1/2014!


Kirjoittanut: Ratakses
Julkaistu 17.11.2013 22:16
Luettu: 2246 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.