Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarin B-Lohkon kausiennakko

Voodoo People (sijoitusarvio 1.)

Ficen mietteitä tulevasta kaudesta:

"11 kautta putkeen Liigan poffeissa rikkoutui kun jäätiin parista pisteestä vajaaksi ja siitä kausia sitten alkanut alamäki saavutti pohjansa karsintatappion merkeissä.

Nyt divarikauteen lähtö näyttää jälleen yhtä karmivalta kuin aikaisempinakin kausina. Runkopelaajilla aktiivisuus ja motivaatio on lähellä nollaa ja se on näkynyt peleissä kun ollaan peluuteltu aikaisemmin ja varmaan jatkossakin mitä ihmeellisempiä yhdistelmiä.

Tavoitteet ensi kauteen alkavat muutaman täsmävärväyksen merkeissä ja sitä kautta pyritään parantamaan ensisijaisesti aktiivisuutta, joka on meidän suurin ongelma. Viime kaudella taidettiin pelata harkkapelejäkin vähemmän kuin liigapelejä.

Nyt keskitytään perusasioihin ja loppukaudesta ollaan toivottavasti tasolla, jolla ansaitsee Liiganousun."

Oly:

Mitä jäi käteen viime kaudesta?

Tämä kysymys Voodoo Peoplen pelaajien täytyy karistaa mielestä uuden kauden alkaessa sarjatasoa alempana. Pettymys on varmasti suuri, mutta nyt on uusi mahdollisuus näyttää mistä maineikas mestaritason jengi on tehty. Voodoo People on takuulla yksi suurimmista mestari suosikeista, mutta kysymysmerkkinä ilmoilla on muutama seikka: Aktiivisuus, motivaatio, voiton tahto. !divariin putoaminen on saattanut syödä viimeiset motivaation hituset, mutta mikäli asennetta löytyy taistella voi tulos olla lähes yhtä häkellyttävää kuin viime kaudella Nightmarella.

Joukkueeseen on värvätty kosolti uusia vahvistuksia lähinnä aktiivisuuden ylläpitämiseksi. Nähtäväksi jää nouseeko joku näistä värveistä tärkeään rooliin tulevalla kaudella myös divarijäillä. Katsoessa pelattuja pelejä päivää ennen kauden alkua on silmien edessä lohduton näky: Ei yhtään pelattua peliä. Toivotaan, että Voodoo Peoplen draamatarina ei saa jatkoa enää tällä kaudella, vaan he onnistuvat nostamaan joukkueensa arvoiselleen tasolleen.

Seuraa häntä: Fice - Miten joukkueen drafteri pystyy kasaamaan pelaajistosta yhtenäisen ja aktiivisen? Siinä ehkä tällä hetkellä eniten jännitettävää. Vai joudutaanko kaudella suorittamaan ns. hätävärvejä?


Helsingin Jokerit (Sijoitusarvio 2.)

Jokerit lähtee kauteen hyvin mielin, pukukopissa joukkuehenki on korkealla kuten NERVOn siskoksien meisselin saanti. Ainut takaisku on tuo hellan (joninho) pelikielto, joka kuuluu vielä tähän kauteen, mutta pelejä lähdetään voittamaan.

-McGrath

bartowski:

Divarikarsintalohkon voittanut Helsingin Jokerit voi lähteä hyvin mielin uuteen kauteen, sillä pelaajistossa on tasoa ja kokemusta. Jokereita voi sanoa epävakaaksi joukkueeksi, sillä moni pelaaja on pelikieltoja kärsinyt urallaan pelin jos toisenkin verran. Toivottavasti motivaatio on niin korkealla ettei pelleilyjä tällä kaudella nähdä. Aktiivisuutta on offseasonilla piisannut ja menestys on ollut hyvää, viikon sisään pelattuja harjoituspelejä katsoessa ei paljoa punaista väriä silmiin osu. Tavoitteena on varmasti liiganousu, joten pelin on kuljettava sadan prosentin teholla.

Kuten todettiin, pelaajiston taso on divarin kärkeä. Hyökkäyksessä pääasiallista vastuuta kantavat liigaa Raversissa viimeksi mätkinyt McGrath (stbk), tarkasta laukauksestaan ja kyseenalaisesta maineestaan tunnettu teippi (tpi). Katseet kannattaa kiinnittää jokerihyökkääjien puolustushaluihin. Joukkuepuolustuskin on syytä hyökkääjien muistaa etenkin jos pääkoppa meinaa alkaa lahoamaan vastustajan tarkkaan kilpparipuolustukseen. Puolustukseenkin on saatu kovia nimiä, Starsista ja Drunken Leprechaunsista tuttu ilona sekä Smuggler (D.Luiz) omaavat valmiudet pysäyttää minkä vain joukkueen hyökkäyspelin seinään. Hellan kauden ajan kestävä pelikielto on haittaamassa osaltaan, mutta taitava Glue on saatu korvaajaksi kolmanneksi ap:ksi.

Aktiivinen kokoonpano on melko laaja ja kentällä nähdään kauden aikana monenlaista kiitäjää. Kaikki joukkueen pelaajat ovat taitavia, joten vaihtelusta ei välttämättä ole lainkaan haittaa. Avainasiat HeJon menestymiseen comeback-kaudella ovat joukkuepuolustamisen taso ja henkisen kantin kestäminen sumputtamista vastaan.

Seuraa häntä: tpi, uusin pelikieltoihin ei ole varaa ja laukausten laadun pitää olla kunnossa.


IHT Guerrillas (Sijoitusarvio 3.)

Kryykerillä on asiaa: "No tavotteiks vois ainaki asettaa sen että päästäis ainaki pitemmälle ku viime kaudella, ehkä jopa loppuun asti! Rosteri on muuten kasassa mut vissiiki jotain pakkeja puuttuu. Tarvittaessa heitetää immOt sinne oman maalin edustalle pyörimää. Kaikki varmaa haluu myös kuulla että miten helkkis pistetää kurii. Ni siihen voin sanoo et joninho on luvannu lainata elämänsä rakkautta ellaa jos rupee näyttää siltä ettei helkkiksen pää kestä 2d tikku ukko pelii. Mut hyvillä mielin kuitenki lähetää taistelemaa.. Deadline kerrallaa."

bartowski:

Viime kauden flopin jälkeen Guerrillalaumalla on tarkoituksenaan kasvojenpesu sekä imagollisesti että pelillisesti. IHT Guerrillas herättää tunteita vastustajajoukkueissa, enimmäkseen negatiivisia. Hommat karkasivat edelliskaudella lapasesta, mikä johti kauden keskeyttämiseen, mutta päävastuuhenkilön rooli tulevan kauden Guerrillasissa on uskottu Kryykerin haltuun, minkä uskoisin tuovan vakautta mentaalipuolen taistoon pelillisesti varsin hyvätasoiselle joukkueelle. Offseasonin aikana Guerrillas on pelannut suuren määrän pelejä, mutta osasyy löytyy monista kakkosnickeistä ja try-outeista, joita joukkueessa on vieraillut. Kokoonpano on tästä huolimatta tiivistynyt 3/13 kaudesta ja pelin taso toivottavasti harpannut ylöspäin.

Peliesityksistä ja myös henkisen puolen kestävyydestä isossa vastuussa on helkkis, jolla kiketystahti on ollut kova. Helkkis on kerännyt pisteitä ja plussia sen verran kovalla vauhdilla viime aikana, että häneltä on lupa odottaa tehoja myös divarikaudella. Hyökkäyspäästä löytyy muitakin kovia nimiä, Kryyker ja immOt antavat kokeneina pelaajina Guerrillasmiehistölle tarvittavaa vakautta. Shaq:lta odotan näkeväni arvaamattomia ja tarkkoja vetoja takakulmiin. Puolustukseen haettiin viime hetken vahvistuksia, ja syytä oli sillä tässä on joukkueen heikkous. Tobo ja surrender ovat molemmat perushyviä alempia pakkeja, mutta ovat olleet epäaktiivisia viime aikana. KHN:llä oli vähän on-offia ennen liittymistään eli vaikea sanoa hänen sitoutumisestaan joukkueeseen, mutta KHN on luotettava ap alhaalla, kun taas Glen on riskejä ottavamman sorttinen pelaaja. Yp:n tontille vaihtoehtona on Kryyker, eikä hän ole huono vaihtoehto.

Mikäli sissit onnistuvat mentaalipuolella kuten ovat uhonneet ja puolustusosastolle löytyneet värvit onnistuvat peleissä, joukkue nähtäneen korkealla taulukossa.

Seuraa häntä: Kryyker, miten uusi liideri onnistuu pitämään joukkueensa koossa ja kurissa?


Antarktis (Sijoitusarvio 4.)

Daasamanin mietteitä: "Joo tänä kautena haetaan sitä nousua liigaan, mutta saa nähdä miten onnistuu. Jengi on muuttunu lähes kokonaan viime kausista ja yritetään vasta saada peli kulkemaan. Mut kyl tää tästä. :)"

bartowski:

Mennyt kausi lupaa hyvää tulevaan Antarktikselle. Joukkue löytyi kauden päätteeksi lohkonsa sijalta kolme, mikä oli hyvätasoisessa lohkossa erittäin hieno suoritus. Liiganousumahdollisuudet karisivat kuitenkin epäaktiivisuuden vuoksi Divarin playoffien sijoituskierroksella. Aktiivisuus on noussut sittemmin ja offarilla on harkkaakin saatu pelattua. Riittävätkö rahkeet tällä kertaa liiganousuun - materiaali riittää ainakin hyökkäyksen osalta, mutta riittääkö motivaatio?

Muutoksia on pelaajistossa tapahtunut enimmäkseen puolustusosastossa ja siihen osastoon ilmaantunee vielä vahvistusta. Suurimman osan peleistä viime kaudella pelannut Kirk siirtyi IHT Guerrillasiin ja muut puolustajat ovat olleet jokseenkin epäaktiivisia kauden jälkeen. Alemman puolustajan paikan luutivat näillä näkymin smooth ja neva, joista kumpikin on itselleni melko suuria kysymysmerkkejä. Heitä tullaan tarvitsemaan vaikkakin päävastuuhenkilö Daasaman on hyvä puolustuksen tukemisessa ypn paikalle hankittua Jordania unohtamatta. Viime kaudella tehokkaasti toiminut tutkapari Daasaman ja Compi jatkavat pistenikkarointia ja tueksi on hankittu Borussia Dortmundin epäaktiivisuutta karkuun lähtenyt Hlinka, jolla myös on kokemusta liigapelikentiltä. Huolimattomasti puolustavan joukkueen verkot saattavat repeillä Antarktiksen päästessä hyökkäysflowiin, mutta alemman puolustajan tontille on syytä löytää pätevä Kirkin korvaaja.

Seuraa häntä: Hlinka, onko konkarista tukemaan Antarktiksen johtokaksikkoa, Compia ja Daasamania tehoilun muodossa?


Mad Max (Sijoitusarvio 5.)

Vastuuhenkilö barton mietteitä tulevasta kaudesta:

"Meillä on irl-porukasta - miinus minä ja Tenkrat - koostuva tiivis joukkue, jolla harjoituspelit ovat sujuneet yllättävänkin hyvin. Odottavaisin fiiliksin lähdetään kauteen ja katsotaan miten rahkeet riittävät liigapeleissä, tavoitteena tietenki liiganousu. Tässä on tullut pari epäaktiivista jaksoa jotka on haitanneet valmistautumista, mutta nyt on taas yritetty saada peli rullaamaan. Tsemppiä kaikille kautee!"


Oly:

Hiljaiseloa vietellyt Mad Max on herännyt talviunilta ja on mukana liigajäillä kaudella 1/14. Joukkue on pelannut aktiivisesti harkkapelejä ja se on tuottanut tulosta top 10 ryhmään ainakin 4vs4 pelimuodossa. Mikään ei kuitenkaan ole varmaa kun laitetaan liigahokkarit jalkaan, joten mielenkiinnolla voidaan jäädä odottamaan mihin Mad Max kykenee.

Joukkueen hyökkäävä pelityyli saattaa tuoda ailahtelevuutta, mutta tehokkuutta. Joukkueen kulmakivenä voidaankin pitää ykköskärki Mörköä. Mutta löytyykö Mörölle tutkaparia jonka kanssa luoda vaarallinen kärki joukkueelle vai joudummeko kauden loputtua toteamaan, että tällä kertaa Mörkö ei ollut tarpeeksi pelottava? Mahdollisesti tällainen tutkapari saattaa löytyä pelaajasta Tenkrat, joka
draftattiin Neal Chaucereista täksi kaudeksi. Joka tapauksessa joukkueelta on lupa odottaa tasaisen hyvää suoritusta, mutta riittääkö se tarpeeksi korkealle odotuksiin nähden?

Seuraa häntä: Tenkrat - Mihin pystyy tämä ainakin legendaarisen nimen omaava kynäkäsi? Hänestä saattaa tulla arvokas pelaaja Mad Maxin pyrkiessä playoffeissa pitkälle.


Siniviiva HT (Sijoitusarvio 6.)

Kaner SHT:sta mietteitä:

iha hyvil mielil taas lähetää ja taas aikalailla samalla rosterilla ei oo muutoksia tullu offseasonilla

Oly:

Siniviiva HT jatkaa kaudelle 1/14 hyvin samannäköisellä kokoonpanolla kuin edellisellä kaudella pelasi. Kokoonpano on pienentynyt yhdellä pelaajalla jos vertaa millä joukkue aloitti kauden 3/13. Tämä saattaa olla positiivinen + ajatellen kautta 1/14, sillä pelitavat tunnetaan ja niitä on voitu kehittää koko ajan. Siniviiva HT taisteli menneellä kaudella myös liigapaikasta mutta rahkeet eivät vielä riittäneet kuninkuusjäille asti.

Itselleni jäi hieman vaisu maku viime kauden pelistä. Tältä kaudelta voimme odottaa astetta vahvempaa panosta kuin menneellä kaudella, mutta en usko että Siniviiva jengi kamppailee lohkovoitosta ainakaan. Syöttelypelin pysyessä korkealla, kuten viime kaudella parhaimmillaan nähtiin, on mahdollisuudet mihin asti vain... Riittääkö tahtoa tarpeeksi?

Seuraa häntä: Kaner - Joukkueensa maalitykkinä tunnetulta Kanerilta vaaditaan jälleen maalivainua joukkueen päästessä mahdollisesti kovempiin peleihin. Kantaako Kaner paineet kunnialla?


Teräskiekko (Sijoitusarvio 7.)

PVH Oly: "Joukkueemme pienoinen ongelma kausien välissä on ollut pienoinen aktiivisuuden puute. Uskon kuitenkin hommman hoituvan kun kausi alkaa ja pienellä treenillä ollaan edelliskauden tasolla. Joukkueemme kokoonpano on kokenut pientä muutosta kun pelaajia on lähtenyt. Tällä kaudella tullaan näkemään tiiviimpi kokoonpano. Vahvistuksia ollaan viel hankkimassa joten saa nähdä mikä on lopullinen kokoonpano. Ensi kaudella pyrimme jällee play-offeihin sekä parantamaan viime kauden sijoitusta."

bartowski:

Teräskiekko on aikaisempina kausina ollut tasapainoinen joukkue niin tuloksiltaan kuin pelaajistoltaankin. Kukaan pelaaja ei erotu paljoa edukseen, muttei kukaan ole myöskään riippakivenä menoa hidastamassa. Debyyttikaudesta 2/13 on parantunut peli ja viime kausi oli kohtalaisen onnistunut, playoffeissa tie nousi pystyyn neljännesvälierissä ja lohkosijoitus runkosarjasta oli komeasti A-lohkon kahdeksas. Siitä on hyvä lähteä petraamaan ensi kauteen.

TeKin vahvuus on joukkuepuolustuksessa. He ymmärtävät yhteispelin merkityksen ja ovat hyviä kamuja keskenään, monet pitkän ajan takaa. Harjoitusottelunelurit tätä jengiä vastaan ovat usein vähämaalisia ja onnea tarvitaan ripaus pikkupompun kautta että verkon perukoille saa laatan sujautettua. Heikkoutena pidän selkeän ykkösmaalitykin puuttumista. Pelaajat ovat tasapainoisia ja kaikki osaavat heitellä keskitystä maalille ja sieltä täältä sujauttaa laatan reppuun, mutta silloin kun täytyy pystyä puikkelehtimaan mailojen välistä parin-kolmenkin miehen läpi ja ratkaista peli yksin, on hyvät neuvot tarpeen. Löytyykö jengille selkeä pelillinen johtaja kauden edetessä?

Pelaajaliikenne on ollut vähäistä offseasonin aikana, mutta hyökkäykseen on löydetty jrd ja kenties vahvistuksia vielä tulee lisää. Isoimman vastuun Teräskiekon alapään puhdistamisesta kantaa todennäköisesti joukkueelleen erittäin tärkeä Oly. Hänen karvaamisensa puolustuksessa on välillä erittäin rohkeaa ja Teräskiekko tarvitsee tästä syntyviä hyökkäystilanteita pärjätäkseen hyvän hyökkäyspelin joukkueita vastaan. Tiiviin joukkuepuolustuksen sydän on kivenkova ap. Hyökkäyksestä nostaisin edelliskausilta tuttujen Jawin ja Jiimon osalta esiin Knightclubissa kiekkoilleen Danten jolla on hyvä laukaus, sekä kaiken kokeneen tikru2:n jolla on liigakausia takana luultavasti enemmän kuin muilla joukkueen pelaajille yhteensä. Suurin vastuu joukkueen tekemisestä kentällä kohdistuu tässä(kin) tapauksessa päävastuuhenkilö Jiimon harteille. Hän on yp:nä luonnollisesti enemmänkin peliä rakenteleva pelaaja kuin maalinsylkijä, mutta piiskaa muita kurinalaisuuteen puolustuksessa ja tarjoilee keskityksiä maalille. Maalinteon kannalta tärkeää olisi tikru2:n pelaamisaktiivisuus. Kehätikru kun teki viime kaudella vain kuudessa ottelussa pelattuaan jo enemmän maaleja kuin kukaan muu joukkueesta. Playoffeissa edukseen esiintyi myös itselleni toistaiseksi tuntematon Vaha.

Arvioin TeKin sijoittuvan playoff-sijoille, mutta riittääkö ainoastaan tiivis puolustus kovien pelejen voittamiseen ja täten liiganousuun, en osaa sanoa.

Seuraa häntä: tikru2, miten paljon jaksaa kantaa vastuuta? Löytyykö maalijyvä samalla tavalla kuin viime kauden muutamissa peleissä? Ensisijaisen tärkeä kysymys.


Delirium Tremens (Sijoitusarvio 8.)

Baianon terveiset offarilta ensi kauteen: "Joo. offari on mennyt ihan kivasti, taas on pakka mennyt aikalailla uuteen uskoon mutta luottavaisin mielin lähdemme ensikauteen."

bartowski:

Perinteikkäällä joukkueella meni viime kausi pahasti ali odotusten kun voittoja kertyi vain kolme kappaletta. Harkka-aktiivisuutta on ollut, mutta joukkueen ongelma on pahanlainen vaihtuvuus pelaajistossa. Lisäksi Baianolla tuntuu olevan liiankin merkittävä rooli joukkueen pelaajien keräämisessä kasaan. Nyt näyttää kuitenkin melko hyvältä, varsinkin puolustuksen osalta. Luulen Delirium Tremensin tavoitteiden olevan kuitenkin korkeammalla kuin karsintojen välttämisessä.

Kuten mainitsin, alempien puolustajien osalta näyttää erittäinkin hyvältä. Neepan lisäksi rinkiin ovat löytäneet Sydis ja Gringo, joten viime kauden lähes 80 päästetystä osumasta otettiin opiksi mallikkaasti. Hyökkäykseen värvätyt kokeneet weza ja Shabe perinteikkäästä ACA:sta, Myllaro ja tarkkalaukauksinen lco auttavat Baianoa saamaan pikkumustaa byyriin. Vaikka maalinteko ei DT:n suurin ongelma viime kaudella ollutkaan, niin tällä kaudella sen ei ainakaan luulisi olevan. Kaiken kaikkiaan pvh Baiano on kerännyt kokoon erittäin toimivannäköisen köörin. Toivottavasti pelaajat pysyisivät remmissä kauden alusta loppuun mukana, niin nähdään divarissa hyvätasoinen Delirium Tremens.

Tremens lähtee kauteen hyvin eväin, kokoonpanon kasaamista ei ole jätetty viime tippaan, vaikka vahvistuksia edelleen hyökkäykseen ja yp:n tontille haetaan. Onnistumisen edellytys on kokoonpanoon tarvittava säilyvyys, jotta peli saadaan rullaamaan kauden aikana eikä "hätävärvejä" tarvitse tehdä. En aivan uskalla liiganousun mahdollisuuksiin sanoa juuta. Karsinnat tulee välttämään helposti.

Seuraa häntä: Neeppa, tullee kantamaan paljon vastuuta puolustuksessa ja meriitit ovat hyvät.


Borussia Dortmund (Sijoitusarvio 9.)

hydä borussian tulevasta kaudesta:

Ei osaa sanoo mitää ku ei mitää hajuu ketä tääl pelaa ens kaudella. Jos paparassi saa korjattuu koneensa, nii ollaan kumminki divarin paras jengi ja noustaan liigaan.

Oly:

Suurena kysymysmerkkinä tulevalle kaudelle lähtee Borussia Dortmund. Harjoituspelejä ei juurikaan ole pelattu ja suurin osa pelaajista ei lähiaikoina edes ole käynyt kiekossa. Pelaajisto koostuu tunnetuista nimistä, jotka varmasti saavat pelin rullaamaan nopeasti mutta kauden alku saattaa olla tahmea kuten viime kaudellakin. Viime kaudella joukkue suoriutui keskinkertaisesti ollessaan keskikastissa omassa lohkossaan. Tällä kaudella edessä saattaa olla samankaltaista seurattavaa.

Pelaajien aktiivisuuden noustessa voidaan olettaa myös pelin tason nouevan, mutta en usko sen riittävän tulevalla kaudella tarpeeksi korkealle. Playoff paikkaan Borussialaiset saattavat yltää, mutta entä pitemmälle...? Tiukkaa saattaa tehdä. Viime kaudella suurta vastuuta kantaneella Mikellä on jälleen takuulla suuri vastuu. Selkeää johtotähteä kuitenkin on vaikea nimetä. Tasainen joukkuepeli saattaakin olla tulevan kauden valtti. Borussian pelaajistosta on kaikonnut tärkeitä pelaajia viime kauden jälkeen joten uusille saattaa olla kova tarve?

Seuraa häntä: Haukkala - + tilaston kärkenä joukkueessaan oleva Haukkala on alati vaarallinen ja mikä tämä pelaaja saadaan pidettyä aisoissa on vastustajajoukkue lähempänä voittoa. Mielenkiinnolla odotan myös Borussian puolustajavalintoja tulevalle kaudelle, kun viime kauden puolustajisoa on karkonnut joukkueesta.


Rovers (Sijoitusarvio 10.)

Topham: "Lyhyesti ja ytimekkäästi. Ens kaudelle lähdetään vielä toistaiseksi keskeneräisellä kokoonpanolla, mutta kunhan ne pari täsmävahvistusta löytyy, niin eiköhän homma hoideta kotiin. Omasta puolestani voin luvata tarjoavani vastustajille frondan kanssa tiukkaa keskialueen sumppua jälleen kerran - hajotkaa siihen. Cheers."

bartowski:

Viime hetkellä kauteen mukaan Rockford Icehogsin tilalle hypännyt Rovers ei varmasti ole ehtinyt valmistautua kauteen parhaalla mahdollisella tavalla. Tutut jantterit on kuitenkin saatu takaisin sakkiin ja taival kiekkoliigan alaisuudessa saa jatkoa.

Rovers on usein löydetty kauden päätteeksi keskikastista, kuten myös viime kaudella. Syy miksi rankkaan heidät alakastiin ennakossa, on erittäin heikko loppukausi jonka ansiosta joukkue varmaan hajaantuikin viime kauden päätteeksi. Harkkapelit eivät ole toistaiseksi antaneet lupauksia paremmasta, mutta ainakin niitä on pelattu. Topham on joukkueen avainhenkilö kuten niin usein ennenkin, ja tutuista naamoista mukana on Brutus, Fronda ja pahajaska. Tällä hetkellä joukkue näyttää puolustajavoittoiselta, mutta mukana on yllätyssisääntulon takia vielä monia try-outteja.

Lähteekö Roversin peli kulkemaan pikavauhtiin vai tuleeko 1/14-kaudesta konkaripelaajille murheellinen yritys pitkittää motivaation puutetta pelailemiseen?

Seuraa häntä: Topham - eipä tähän tämän hetkisistä varmuudella pelaavista pelaajista oikein muitakaan voi laittaa. Vastuussa joukkueen esityksistä laajassa mittakaavassa.


Toronto (Sijoitusarvio 11.)

Capun mietteitä tulevasta kaudesta:

"Joukkueemme perustuu IRL kavereista sekä monia vuosia kiekossa tuntemistamme pelaajista. Sachl ainut tuore vahvistus, joka on osoittanut taitonsa ja päässyt mukaan rinkiin. Lähdemme aika pienellä rosterilla kauteen, sillä olemme todenneet sen toimivaksi sekä parhaaksi mahdolliseksi. Tavotteita ei ole hirveästi aseteltu, mutta jos pitäisi jotai sanoa niin se, että pystymme pelaamaan omalla tasollamme läpi kauden olisi päälimmäinen tavoite. Sitä kautta niitä pelejäkin sitten toivottavasti voitetaan."

Oly:

Monelle ehkä tuntemattomampi joukkue Toronto läpäisi karsinnat ja pelaa tällä kaudella sekä 4vs4 että 3vs3 pelimuotoa liigajäillä. Joukkueen pelaajisto on hyvin niukka, joka sisältää omat hyödyt ja haitat. Pelejä kertyy jokaiselle pelaajalle suuri määrä mikä vattii aktiivisuutta, jotta jokainen liigapeli saadaan pelatuksi. Tällä niukalla kokoonpanolla pyritään varmasti siihen, että pelin taso pidetään korkealla ja nostetaan vielä korkeammalle.

Harjoituspelejä silmäillessä painotus on ollut selvästi 3vs3 pelimuodolla (Tarkoitus vai aktiivisuuden puutetta?). Toivotaan että 44 pelit lähtevät kuitenkin rullaamaan hyvin, vaikka niitä ei harkassa paljoa ole pelattukaan. Joukkue on erittäin uusi (vain 265 pelattua peliä) joten odotuksia emme voi luoda liian korkeiksi. Nähdäänkö ensimmäisellä liigakaudella vain selviytymistaisto loppuun asti vai onko edessä tuhkimotarina? Todennäköisesti tulemme näkemään hyvin tyypillisen rookiekauden muutamine valonpilkahduksineen. Aika näyttää. Pelaajistossa kuitenkin on tuttuja nimiä vuosien varrelta, joilta löytyy voitonnälkää.

Seuraa häntä: Capu - ehdottomasti joukkueen selkäranka. Jos onnistuu löytämään hyvän vaihteen ja saa pelaajat ympärillään pelaamaan haluamallaan pelityylillä voi tulostakin syntyä..


goatse poijat (Sijoitusarvio 12.)

pac: "Moro,

GP lähtee ensi kauteen ristiriitasissa fiiliksissä.
Kokoonpano on tiivistynyt viime kaudesta, kun IRL-kaverimme Gianelli otti ja lähti muihin rientoihin, joukkueen sisäisten ongelmien takia. Myös nestori Myll siirtyi Delirium Treamensin palvelukseen. Toisin sanoen, etsimme rosteriin Oikeita vahvistuksia molempiin päihin. Toisaalta, lähdemme uuteen kauteen lähes identtisellä kokoonpanolla, niin tavoitteet ovat viime kautta korkeammalla. Tavoite on selkeä, playoffit ja siellä sitten katsotaan kierros kerrallaan miten menee.

Edellis kauden pettymys, karsintoihin joutuminen on nyt unohdettu! Offarilla saatiin hakattua harkkaa ihan mukavasti, tosin kauden lähestyessä aktiivisuus on hiipunut jostain syystä. Vink vink, GP etsii höökkii ja yptä!"

bartowski:

IRL-kaveripohjalle perustautuva joukkue, jonka debyyttikausi oli numeroiden valossa ankea. Maaliero -68 ja karsinta kutsui kauden päätteeksi. Offseasonin harkkapelit eivät ole sujuneet kummoisesti, eikä hyviä vahvistuksia olla yrityksestä huolimatta oikein saatu hankittua. Lisäksi GP menetti ykköspuolustajansa Gianellin kauden päätteeksi. Motivaation täytyy pysyä korkealla ja pelin luistaa jokaisen yksilön osalta, jotta GP:n toinen kausi kiekkoliigan alaisuudessa ei pääty jälleen karsintaviivan huonommalle puolelle.

Goatsejen eduksi lasken tiiviin pelaajaringin. Jokaisella pelaajalla on harjoitusotteluista yli 100 pistettä ja IRL-pohja tuo varmasti halua pelata joukkueen eteen täysillä. Joukkueen johtaja pac on kauden onnistumisen kannalta avainroolissa. Kiekossa edelleen aktiivisesti esillä oleva pac on luonut mittavan uran goatse poijissa, mutta maaleja on syytä tehdä viime kautta enemmän. GP:n maalimäärä oli B-lohkon huonoin, 37. Peliärakentava hyökkääjän roolissa nähdään luultavasti myös pitkän uran GPssä luonut PINSEMIES. Puolustuspäädyssä ihq:lla on isot kengät sovitettavana, kun Gianelli lähti lätkimään kauden jälkeen. Yli sataa maalia ei ole tällä kertaa varaa päästää jos karsinnat halutaan välttää. Ihq:n varaan GP laskee paljon, sillä muita aktiivisia alempia pakkeja ei joukkueessa ole.

Goatse poijat lähtee kauteen jälleen yhtenä altavastaajista, mutta mikäli he saavat värvättyä tehokkaan hyökkääjän ja ylemmän puolustajan viime hetkillä, kenties myös alemman puolustajan, saattaa joukkue kivuta kymmenen parhaan joukkoon lohkossa ja playoffeihinkin. Kuten mainitsin, on ihq:lla liian iso työ alakerrassa saada vastustajien hyökkääjät pidettyä kurissa yksin, mutta hyvällä joukkuepuolustukselle mikä vain jengi voi yllättää tuloksellisesti.

Seuraa häntä: pac, onnistuuko GP:n liideri maalinteossa edelliskautta tehokkaammin?

Kirjoittanut: barto & Oly
Julkaistu 17.11.2013 20:38
Luettu: 2590 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.