Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigaennakko 1/2014

Stars

Viimekauden hopeajoukkue Stars pomppasi muutamassa vuodessa täysin tuntemattomasta joukkueesta kiekon eliittiin, joukkueessa pelaa tällähetkellä kiekon paras ylempi puolustaja krug ja hyökkipäässä luutii velipoika ettan, jonka pelisilmä ja pelinrakennustaidot menevät kiekon top3 kastiin. Mitä tulee ensikauden ap:seen, Gabriel näyttää heittäneen pyyhkeen kehään ja ap:n paikalla pelailee mahdollisesti lahjakas, Ferrarista tuttu syanidi. Starsin luova pelityyli oli myrkkyä viimekaudella usealle joukkueelle ja puolustuspäässä se pystyy nollaamaan minkätahansa joukkueen, ainut heikkous mitä pelistä voi löytää on henkinen kantti, jos peli ei suju niinkuin pitäisi, niin se menee yksinyrittämiseksi ja syntyy vain turhautuneita ratkaisuja.

Mahdollinen ykkösketju: exal - ettan - krug - syanidi

Seuraa häntä: krug, Stars ei tule pärjäämään ilman krugia, joukkueen ehdoton sielu ja mies joka tekee tärkeät maalit. Sijoittumisellaan ja puolustuspelillään tällähetkellä kiekon ylivoimaisesti paras.

Sijoittuu: 1-3

PePo

Metsästi kultaa ja on täynnä konkareita pakkipäässä, hyökkipäässä pyörii haribon veli miktok joka on osoittanut että nuorta verta puskee liigajäille yhä. Puolustuspään hari+Naappi kaksikko on matemaattisesti laskettuna = hemmetin varma, toisaalta Naapin inttiseikkailut tulevat häiritsemään kautta huomattavasti koska joukkue menetti toisen yp:n paikalla hyvin pelaavan peipin. Tässä onkin se ero viimekauteen katsottuna, peipi, yksi pelipaikkansa parhaista pelaajista on ehdottomasti iso takaisku PePolle, eikä saappaisiin ole etsitty täyttäjää. Pepon perusvarma puolustuspeli ja luova syöttöpeli tulee kuitenkin olemaan tälläkin kaudella sarjataulukossa korkealla.

Mahdollinen ykkösketju: Reto - miktok - Naappi - hari

Seuraa häntä: hari, vaikka tähän voisi laittaa monta muuta, on se silti kylmä fakta että hari on joukkueen sydän ja sielu.

Sijoittuu: 1-3

Nightmare


Ykkösdivaria dominoinut painajaislauma nousi komeasti takaisin liigaan häviämättä peliäkään. Yhdestäkään joukkueesta ei tuntunut olevan vastusta ja sama dominointi luultavasti jatkuu liigan puolella. Joukkueen menestyksen salaisuus on pieni kokoonpano ja sen että jokainen pelipaikallaan on korvaamaton ja orkesterin kärjessä kapuloita heiluttaa Jebsu, joka ruokkii ja ruokkii yllepaa, eikä tälle maaliruiskulle tarvitse antaa kuin vähän tilaa ja kiekko on maalissa. Puolustuspäähän on löydetty uskomattoman hyvä xiit, Jebsun ja Väiskin pelinlukutaito omissa ja yllepan karvaustaidot siivittävät joukkueen siihen tilanteeseen että omissa ei tule kauden aikana kovinkaan monesti soimaan. Penkit pitää erityisen lämpimänä Zwitter.

Mahdollinen ykkösketju: Zwitter - Zwitter - Zwitter - Zwitter....eikun yllepa - Jebsu - Väiski - xiit

Seuraa häntä: ylle, jos haluat oppia vetämään oikeista paikoista, tai muutenvaan ihailemaan mitä se luontainen maalivainu tarkoittaa niin katso herran työskentelyä.

Sijoittuu: 1-3

Club Of Härmä

Useita kausia liigassa luutinut Härmä on haalinut riveihinsä Yolosta tuttuja heppuja, lihan ja migi, näiden kahden pelurin varaan joukkue on helppo rakentaa menestymään, migi sopii pelityyliltään niin yp kuin hyökkäyspäähänkin ja on näillä paikoilla uskomattoman hyvä, mutta ei joukkueen lahjakkuus näihin kahteen pelaajaan rajoitu, joukkueessa pelaa myös Raverssista tuttu kaksikko Saku ja Holden. Härmällä on siis kasassaan kaikenkaikkiaan vaarallinen pakkaus joka tulee taistelemaan tällä kaudella playoffeissa.

Mahdollinen ykkösketju: liha - Saku - migi - Xren

Seuraa häntä: liha, muutaman vuoden aikana maaliruiskuksi kehittynyt liha tulee tekemään joukkueessaan tärkeää työtä viimeistelyn osalta, osaa sijoittua kentällä taitavasti ja kemiat migin kanssa kohtaavat.

Sijoittuu: 4-6

Neal Chaucer

Viimekaudella pelikieltojen takia flopannut Chaucer lähtee tähän kauteen aivan uudella ilmeellä, joukkueeseen on tehty uusia hankintoja jotka auttavat nokan kohdistamisen takaisin liigan kärkeä. Pelityyliltään puolustava NC on aijemmin rakennettu vain yhden miehen harteille, Archuletan, mutta nyt joukkueeseen on saatu toinenkin maalintekoon kykenevä pelaaja apina. Aika siis näyttää kuinka kuuppa kestää mikäli tuloksia ei tulekkaan, yksi asia on kuitenkin varmaa, Archuleta tulee kantamaan joukkuettaan hyökkäyspäässä.

Mahdollinen ykkösketju: apina - Archuleta - Xirean - Ilja

Seuraa häntä: Archuleta, kuten ylempänä mainittiin, on joukkueen edellinen menestys ollut lähes kokonaan kyseisen pelaajan ansiota, niin liukas liikeissään ja osaa tehdä maaleja.

Sijoittuu: 4-6

Drunken Leprechauns

Ykkösdivarissa hyvän kauden pelannut Drunken sai paluumuuttaja peipin takaisin joukkueeseen, se tulee heijastumaan kauden tuloksiin todella positiivisesti. Joukkueessa on myös erittäin hyvät ylemmät puolustajat jhny ja Jack mikä auttaa puolustavassa pelityylissä todella paljon, voidaankin siis odottaa että Drunken tulee tällä kaudella pärjäämään varsin hyvin ja taistelee paikan myös playoffeihin asti.

Mahdollinen ykkösketju: poro12 - peipi - Jack - Matthew

Seuraa häntä: peipi, miten jannu pystyy hoitamaan pelit rutiinilla alta pois yövuorojen puskiessa päälle, omaa aivan uskomattoman pelisilmän ja varmaan kiekon paras hyökkääjä jos katsotaan kahdensuunnan peliin.

Sijoittuu: 4-6

Turtles

Tunnetaan myös nimellä Genesis, joukkue omaa kauniin pelityylin, jossa paikat pyritään pelaamaan b-pisteeltä toiselle vetopaikkaan, eikä puolustuskaan ole yhtään sen heikompaa. Joukkue onnistui voittamaan toissakaudella kultaa itselleen ja tälläkin kaudella varmasti nähdään Turtles playoffeissa. Hyökkipään timantit hampi ja pelle osaavat heilutella maaliverkkoja tiuhaan tahtiin. Joukkue hankki myös trnov:in riveihinsä joka on noussut pelillisesti aivan kiekon eliittiin, tulivoimaa joukkueesta ei siis puutu. Joukkue tulee luultavasti pelaamaan kolmella hyökkääjällä ellei nico löydä jostain aktiivista vaihdetta kiekon suhteen. Kullan jälkeen joukkue on kuitenkin kärsinyt melkoisesta kiinnostuksen puutteesta peliä kohtaan, mikä luultavasti heijastuu pelejen tuloksiin.

Mahdollinen ykkösketju: hampi - pelle - trnov - bag

Seuraa häntä: pelle, jokainen joka on pelleä vastaan pelannut ap tai tiimipelissä, tietää miten taitavasta kaverista kyse, pystyy kairaamaan maaleja lähes mahdottomilta vaikuttavista paikoistakin.

Sijoittuu: 7-9

Manhattan

Puolustavaa ja vastahyökkäyksiin keskittyvä Manhattan on kehittynyt kausi kaudelta eteenpäin, joukkueessa luutii erittäin niljakas hyökki Trn joka osaa tehdä maaleja hieman oudommistakin paikoista. Puolustuspäässä kehittynyt Etelä on varma omanpään lukko ja tällähetkellä ainut miinus onkin St-Louisin menettäminen Härmään, se ei kuitenkaan ollut pitkä murhe joukkueen saatua Keyssin riveihinsä, joka pystyy varmasti täyttämään St-Louisin saappaat. Vaikka joukkue on lahjakas, lähtisin silti kypsyttämään vielä muutaman kauden ennenkuin alkaisin puhumaan mitalihaaveista Manhattanin osalta.

Mahdollinen ykkösketju: Trn - Ruutu - Keys - Etelä

Seuraa häntä: Trn, joukkueen keulakoriste maalinteon suhteen millintarkan vetonsa siivittämänä.

Sijoittuu: 7-9

Metallurg Magnitogorsk

Puolustavasta pelityylistään tunnettu MM taisteli tiensä hienosti liigaan, kyseisestä jengistä puhuttaessa avainhenkilöt pelejen voittoon löytyy akselilta Zudorimo ja Kap. Puolustuspäässä YP:nä luutii itseni kanssa samassa joukkuessa kiekon aloittanut Jonkka, joka on todella hyvä ylempi puolustaja, mutta ei tarpeeksi aktiivinen että voisi luokitella kiekon ehdottomaan eliittiin. Joukkue on myös hankkinut riveihinsä Manhattanista tutun Yanin. Joukkue tulee pyörimään sarjataulukossa valitettavan alhaalla, koska uskon ettei vastahyökkäyspeli enää liigatasolle tule puremaan niin hyvin kuin se tehosi divarissa.

Mahdollinen ykkösketju: Zudorimo - Yan - Kap - huig

Seuraa häntä: Zudorimo, ehdottomasti yksi punakoneiden hyökkäyksen salaisuuksista on liukas nimihirviö, tarkka b-piste kuti saa vihun varuilleen.

Sijoittuu: 7-9

Hollow

Voitti mestaruuden samaisella kokoonpanolla muutama kausi takaperin, mutta pelaajien karattua mestaruuskauden jälkeen muihin joukkueisiin oli iso virhe, Hollow saatettaisiin nähdä edelleenkin liigan kärkipäässä, mutta sapattikausien takia pelillinen taso on laskenut senverran että muutaman kauden se vielä vie ennenkuin Hollow on tasoltaan taas sitä samaa mitä se joskus oli. Edessä voi olla vaikea kausi, ellei pelitaktiikkaa muuteta, liigatasolla vanhanaikaisien ja kesojen hakeminen tuskin tulee toimimaan. Joukkueen liimasankari stemin peli on epäaktiivisuuden johdosta alkanut selvästi yskimään, kiekko pysyy vielä hallussa mutta veto näyttää tuottavan yllättävän paljon ongelmia.

Mahdollinen ykkösketju: boy - stem - Skill - Fani

Seuraa häntä: boy, viimekaudella tärkeillä hetkillä se ainut pelaaja joka pystyi kampeamaan maalin ja on joukkuelaisista ehkä parhaimmassa vireessä.

Sijoittuu: 10-13

Anaheim Mighty Ducks

Anaheim on ollut usealla kaudella se liigan musta hevonen, parhaana päivänä joukkue pystyy yllättämään positiivisesti, mutta sekään tuskin enää auttaa kun katsoo liigan muita joukkueita ja ottaen huomioon sen että Anaheimin peli on melko helppo jäädyttää kokonaan yksinkertaisesti pitämällä vapaat miehet kiinni. En siis usko että Ducksit tulevat tällä kaudella taistelemaan muusta kuin liigassa säilymisestä.

Mahdollinen ykkösketju: Bailey - pelsu - Rubio - Örkki

Seuraa häntä: pelsu, ylivoimaisesti ankkojen paras pelaaja, silloin kun kyseinen pelaaja on kentällä, on Duckseilla mahdollisuus voittoon.

Sijoittuu: 10-13

HC Tyrmäys

Puolustava pelityyli on kyseisen joukkueen kohdalla tullut tutuksi, hyökkäys rakennetaan lähinnä Hjerpen vastahyökkäysten varaan, eikä joukkueella ole Hjerpen ohelle laittaa toista hyökkääjää joka voisi liigatasolla yllättää, vahva puolustuspeli on kuitenkin se avain joka pitää pelit Tyrmäystä vastaan vähälukuisina. Yhden miehen joukkueet eivät kuitenkaan liigatasolla tule taistelemaan muusta kuin liigakarsinnoista.

Mahdollinen ykkösketju: Hjerpe - Yojimbo - HKlenkki - Saslik

Seuraa häntä: Hjerpe, joukkueen kärkihahmo, vaikka ei maalinteoltaan ole niin tasainen kuin voisi toivoa, niin on lähes ainut pelaaja joka hyökkäyspäässä Tyrmäyksiltä voi onnistua.

Sijoittuu: 10-13

Jalattomat Puukädet

Uskomattoman taistelun jälkeen Voodoo Peoplea vastaan JaPu otti ja nousi liigaan, joukkue on kuitenkin menettänyt rivistöstään Kleen, eikä sillä ole oikeastaan paikata menetystä muuta kuin Adoniksista tutulla pökäleellä. Puolustava pelityyli tulee pitämään pelit vähämaalisina, mutta voittoja tuskin kovin monta tullaan näkemään JaPulta ellei Samila laita jotain ufovaihdetta päälle peliinsä. JaPu päätyy siis kauden päätteeksi melko varmasti taistelemaan liigapaikastaan.

Mahdollinen ykkösketju: pökäle - PepeLaku - Samila - Subaru

Seuraa häntä: pökäle, vaikka useammalle kiekonpelaajalle ks. janari on hieman mysteeri, niin hyvänä päivänä pökäle pystyy kyllä kannattelemaan joukkueen maalinteon ja tuleekin ensikaudella erittäin tärkeään rooliin peleissä.

Sijoittuu: 10-13

Kirjoittanut: Jope
Julkaistu 15.11.2013 23:43
Luettu: 2482 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.