Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarifinaalit 3/13 (ennakko)

Divarikauden 3/13 pelit ovat edenneet finaalivaiheeseen. Allaolevassa ennakossa käyn läpi joukkueita sekä haastattelen molemmista kahta (paitsi Nightmarelta yhtä, koska eivät jaksaneet vastata) pelaajaa.

Nightmare - Drunken Leprechauns
Vastakkain asettuvat lohkojen A ja B runkosarjassa ensimäiseksi sijoittuneet. Molemmat joukkueet ovat kalunneet paikkansa voittamalla 3 eri vastustajaa pudotuskierroksilla jonka myötä nyt taistellaan ensimäistä kertaa Divarin mestaruudesta. Drunken Leprechauns pelaa ensimäistä kertaa Divarin tasolla kun taas Nightmare on moninkertainen mestari Liigasta. Lohkosysteemin vuoksi nämä joukkueet eivät kohdanneet runkosarjassa kertaakaan joten on ennalta melkein mahdoton arvioida, että kuinka suuri joukkueiden tasoero lopulta on.

Nightmare
Ylivoimainen sarjassaan. Runkosarjassa 18 peliä ja tähän asti pleijareissa 9 peliä. Saldona 27 voittoa eli hidasälyisetkin tajuavat voittoprosentin olevan tasan sata! Onko tähän suoritukseen koskaan aiemmin kukaan pystynyt? Mukaan tarttui lisäksi seuraavat merkinnät: Pelaajien pistepörssin voitto, syöttöpörssin voitto, maalipörssin voitto, eniten maaleja tehnyt joukkue, vähiten maaleja päästänyt joukkue ja lisäksi maaliero näyttää tappavaa lukemaa +128! mikä on myöskin jonkin sortin ennätys. Mitä näihin voi enää lisätä? Ehkä kommentti, että miksi Nightmare pelaa Divarissa? Syy löytyy välikaudesta ja sääntöjen puitteissa Nightmare "joutui" divariin vaikkakin taso on Liigan kärkeä.
Nightmaren pelityyli on sitä mitä voittamiseen tarvitaan eli minimoidaan vastustajan maalipaikat ja rokotetaan omista tilanteista. Jo vuosien ajan Nightmare on kuulunut siihen ryhmään, että se on yksi kautta-aikojen eniten pelejä voittanut joukkue joka on tässä pienessä yhteisössä todella iso meriitti. Joukkueen runko on jo todella pitkän aikaa pysynyt muuttumattomana, no miksi vaihtaa seuraa kerta menestystä tulee? Runkosarjassa hyökkääjät yllepa+Jebsu nakuttivat yhteismaaleiksi 145 kappaletta, joista yllepa 107. Runkosarjan toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue teki myös 107 maalia eli pelkästään yllepalle merkittiin yhtä paljon maaleja kuin mitä toiseksi eniten joukkue teki. Käsittämätöntä miten joku voi osua noin paljon maaliin mutta paljon tukea yllepa on saanut Jebsulta joka jakeli peräti 83 syöttöä ja Väiskikin jopa 71 kappaletta. Kun tehoja nyt siirryttiin seuraamaan niin nuo luvut ovat uskomattoman korkeita 18:aan peliin. Nightmare pelasi läpi runkosarjan ja playoffit läpi samalla porukalla yllepa-Jebsu-Väiski ja xiit joka on osoittautunut todella vahvaksi suosikiksi kun jaellaan parhaan puolustajan palkintoja. Jos nyt on pakko miettiä, että mikä on Nightmaren heikkous niin heittäisin hatusta henkisen kantin. Allekirjoittaneena en osaa virallista kantaa sanoa mutta uskoisin asian olevan näin, että jos mikään ei onnistun halutulla tavalla niin turhautumista saattaa näkyä pelillisesti.

Väiski, mikä on salaisuutenne siihen, että ette ole hävinneet vielä pelin peliä?
Hyvät yksilöt ja joukkuepelaaminen. Monta vuotta ollaan pelattu melkein samoilla miehillä, joten pelisysteemi on hioutunut huikeaksi.

Miten kuvailisit vastustajaa?
No drunkeneista tulee mieleen peipi, joka ei enää pelaa siellä. Nykyistä kokoonpanoa vastaan en ole koskaan pelannut, enkä juuri tiedä mitä odottaa. Paperilla ja tilastojen mukaan vaikuttaa kuitenkin kovalta joukkueelta.

Miksi ette pelaa harjoituspelejä?
Meil on aika pieni pelaava kokoonpano, mutta kyllä me toisinaan harkkaakin pelataan. Jos ois enemmän pelaajia, varmaan riittäs useemmin miehiä harkkaan. Monel on nykyään hieman kiireitä, joten ei joka päivä kerkeis pelaamaan. Kauden aikana pääsee kuitenkin pelaamaan joka viikko liigaa/divaa, jotenka tällä hetkellä se on ollut ihan riittävästi.

Ennusta Divarifinaalien lopputulos
3-1 marelle. Uskon, että drunkenit on todella kova joukkue ja varmaa tekee liigassakin kovaa jälkeä ensi kaudella. Se ei kuitenkaan vielä, ainakaan tänään riitä Nightmarea vastaan.

Drunken Leprechauns
A-lohkon ykkönen nousi viime kauden päätteeksi ensimäistä kertaa Divarin tasolle. Sinänsä ihmetyttää, että miten nousu ei ole tapahtunut jo aikaisemmin, kun puhutaan tämän tason joukkueesta. Drunkkenit ovat kuitenkin olleet Kiekkoliigan alaisena jo kaudesta 2/12. Joukkueesta ei löydy ainuttakaan kultamitalistia mutta hopeamitaleita poro12 omistaa 2 kappaletta Brutal Killerseistä. Kun joukkueet lopulta asetetaan vastakkain niin paperilla ero on huima, varsinkin kun vertailee mitä pelaajaat ovat saavuttaneet mutta kentällä ero tuskin on lähelläkään tätä. Drunken Leprechauns pelaa paljon harkkapelejä ja hioo peliään päivä päivältä paremmaksi jotta vakiinnuttavat paikkaansa kiekko.tkn kärkitiimeissä. Runkosarjassa A-lohkon voitto irtosi vasta maalieron perusteella, kun Metallurg Magnitogorsk sai yhtäpaljon pisteitä mutta maaliero jäi 15 maalia vähemmäksi. Joukkueen päävastuuhenkilö Jack on saanut viimeinkin joukkueensa huippuvireeseen, tästä syystä playoffien kahdeksasta ottelusta peräti neljässä joukkue on tehnyt vähintään 10 maalia. Tulivoimaa löytyy myös Drunkeneitten leiristä kun äskön vertailtiin vastustajaa. Joukkueen pelityyli omasta näkösilmästä on suoraan 1-2-1 taktiikka jolla pyritään keskialueella viemään vauhti pois vastustajalta ja sitä myöten karvaamaan kiekko omille ja hallitsemaan peliä. Taktiikka on hyvä jos haluaa panostaa siihen, että puolustetaan joukkueena.
Kokoonpano poro12-Jack-jhny-Matthew on myöskin pelannut koko kauden samana porukkana joten muiden on turha kitistä kentälle, paitsi saavutusten toivossa

Jack, onko teillä jo jotain mielessä miten voittaa Nightmare, joka ei ole hävinnyt vielä yhtään peliä?
eipä siinä mitään erityistä. jatketaa samallai ku tähänki asti ja toivotaan että riittää. ollaan yritetty jauhaa tällä viikolla aktiivisesti harkkamatseja, että ollaan mahdollisimman kovassa iskussa sunnuntain kohtaamisissa.

Uskotko siihen, että harkkamatsienne pelaaminen antaa etulyönti aseman vastustajaa kohtaan joka ei ole pelannut harkkoja ollenkaan? Minkälainen merkitys tällä loppupeleissä on kun vastassa on kuitenkin todella kokenut joukkue?
en usko, että se etulyöntiasemaa meille antaa, mutta ainakin pienenä etuna sitä ehkä pitäisin. harkka-aktiivisuus tuskin nightmarelle kovinkaan tärkeää on, mutta ainakin meidän pelissä se näkyy. toivon mukaan, sillä on merkitystä.

Yllepa teki yli 100 maalia runkosarjassa. Vaikuttaako tämä teidän peliin mitenkään?
kyllähän siinä saa tosi varuillaan olla, kun tollanen maaliruisku on vastassa. ei pidä kuitenkaan unohtaa että siellä se joku toinenki höök osaa vissii tehä jostai. pyritää siihe, että ainut joka pääsee mestoille on väiski.

Ennusta tulos ja Divarin mestari
vaikee ennustaa, mutta mutta. viidenteen otteluun menee ja hoidetaa pienel tuuril voitto siitä.

Mikä on sinun roolisi poro12?
varmaankin luoda peliä ja paikkoja jengikavereille ja toki pitää myös pelata hyvin puolustussuuntaan

Minkälainen on joukkueen tilanne lähteä pelaamaan Nightmarea vastaan?
tosi hyvä, ollaan hakattu harkkaa hyvin tämä viikko ja pelin pitäisi olla uomissaan sunnuntaita ajatellen

Sinulla on erityisesti kokemusta liigafinaaleista. Miltä voittaminen tuntuu?
:DDD tosiaan 2 kertaa tullu turpaan NM:ltä finaaleissa, toivottavasti sunnuntaina sen voitonki sais kokea

Ennusta Divarifinaalien lopputulos (Otteluvoitot ja viimisen pelin tulos)
3-2 meille ja vika peli päättyy jatkoajalla 4-3

Kyllä minä uskon, että voittamaton Nightmare kärsii tappion tässä sarjassa ja se on se ensimäinen peli. Spekuloida voi missä vain, ja viimisimmät jutut saadaan varmasti katsomon puolelle. Tänään 27.10 Tervetuloa katsomaan Divarifinaaleja Nightmare vastaan Drunken Leprechauns!

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 27.10.2013 19:12
Luettu: 1813 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.