Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tutustu johtokuntalaiseen - Teemu

Tutustu johtokuntalaiseen on uusi haastattelusarja, jossa nimensä mukaisesti tutustutaan Kiekkoliigan johtokuntalaisten toimenkuviin, tehtäviin ja mielipiteisiin. Haastatteluita julkaistaan viikottain Kiekkoliigan kirjoitusportaalissa eli Paitsiossa. Tarkoituksena ei ole tuoda esiin Kiekkoliigan johtokuntalaisten erinomaisuutta tai nostaa johtokuntalaisten työtä jalustalle, vaan tuoda johtokuntalaisia esiin omina persooninaan, eikä yhtenä johtokuntamassana, jossa kaikilla on yhteneväiset mielipiteet asioista.

Kiekkoliigan johtokunnassa on opiskelijoita, työssäkäyviä, työttömiä, ponittajia, nuoria ja vanhoja, eli aivan kuten Kiekkoliigassa ja Kiekossa ylipäätään. Johtokuntaa voikin pitää hyvänä läpileikkauksena siitä massasta, jotka meidän kaikkien yhteistä peliä pelaavat.

Haastattelun lopussa johtokuntalainen esittää aina kysymyksen Kiekkoliigan pelaajille, johon toivotaan aktiivista keskustelua kommentointiboksissa. Yhtenä pääideana haastattelusarjassa onkin keskustelu johtokunnan ja pelaajien välillä, jota toivottavasti saadaan erilaisten ideologioiden ja mielipiteiden kautta aikaan.

Ensimmäisenä haastattelusarjassa on vuorossa johtokunnan paluumuuttaja (maitojuna) Teemu.


Kerro hieman itsestäsi Teemu:

"21-vuotias mies Turun seudulta. Kiekon ulkopuolella tulee käytyä ammattikorkeakoulua ja ylläpidettyä muutamaa nettisivua."

Lähdit muutama kuukausi takaperin Kiekkoliigan johtokunnasta, mutta päätit palata takaisin. Mitkä olivat syynä, että alunperin lähdit johtokunnasta ja minkä vuoksi palasit kuitenkin takaisin?

"Suurin osa johtishommista on kuitenkin aika tylsiä rutiineja, niin pieni tauko teki hyvää. Keväällä oli hyvä hetki lähteä, kun saatiin Ruby mukaan johtikseen tekemään sivuja kemtonin kanssa. Päätin kuitenkin palata, kun kyseltiin takaisin."

Kun liityit johtokuntaan vuonna 2010, niin mitkä tekijät saivat sinut kiinnostumaan Kiekkoliigan johtokuntatoiminnasta?

"Päädyin koko hommaan mukaan oikeastaan vahingossa syksyllä 2010. Alunperin lupauduin tekemään sivuja Sisuliigalle (johon yhdistyi mm. WAHL, jonka johtokunnassa olin jonkin aikaa mukana), koska siellä ei ollut muitakaan jotka olisivat osanneet. Sisuliigaa ei kuitenkaan koskaan julkaistu, sillä se yhdistyi ennen karsintojen alkamista Kiekkoliigan kanssa."

Kerro hieman vastuualueistasi johtokunnassa:

"Kiekkoliigassa ei ole varsinaisia vastuualueita. Ennen tuli hoidettua muiden johtishommien ohella sivuja, nykyisestä roolista ei ole tietoa. Varmaan lähinnä sekalaisia juttuja."

Mitä haluat tuoda Kiekkoliigan johtokuntaan ja Kiekkoliigaan?

"Aktiivisuutta sekä omia mielipiteitä."

Mitkä ovat mielestäsi Kiekkoliigan suurimpia epäkohtia ja parannusta kaipaavia asioita?

"Tiedotteita voisi julkaista nopeammin kuin nyt, sama pätee raporttien käsittelyyn. Myös yhteistyötä ja miksei tapahtumiakin voisi järjestää Eliittiliigan kanssa."

Missä asioissa Kiekkoliiga ja sen johtokunta on onnistunut hyvin viime vuosina?

"En muista milloin #johtokunta -kanava avattiin, mutta se on ainakin löytänyt paikkansa. On hyvä, että yhteydenpito johtikseen on mahdollisimman helppoa, eikä tarvitse käydä kymmentä ukkoa läpi privassa, jotta löytää sen hereillä olevan."

Mahtuuko kiekkoon pelaajamäärien laskusta huolimatta edelleen myös pienempiä liigoja, vai pitäisikö kaikkien liigojen fuusioitua, jolloin toiminta voitaisiin keskittää yhden liigan ja ylläpidon ympärille?

"Ainakin nykyisille joukkuemäärille kaksi liigaa on ihan sopiva määrä, enkä näe, että tilanne tulisi muuttumaan ihan lähitulevaisuudessa."

Kiekon ylläpito lanseerasi uuden supporter paketin, jolla pyritään kattamaan kiekon ylläpidosta aiheutuvia kustannuksia. Kiekko on antanut varmasti kaikille sen pitkäaikaisille pelaajille hienoja kokemuksia vuosien varrella ilman minkäänlaista rahallista panostusta pelaajilta, joten onko nyt pelaajilla eräänlainen vastuu tukea kiekon toimintaa vihdoin myös rahallisesti?

"En näe supporterin ostamisen olevan mikään velvollisuus, mutta hyvä juttu, että tällainen saatiin julkaistua. Pelaajamäärät ovat laskeneet huippuvuosista niin paljon, että peli yksinkertaisesti tarvitsee muitakin rahanlähteitä kuin mainokset sekä pelimerkkitilaukset."

Onko kiekon ylläpito tehnyt itse tarpeeksi kiekon kehittämisen ja markkinoinnin parissa, jotta heillä on oikeus vaatia/pyytää pelaajia tukemaan toimintaa rahallisesti?

"Pelaajamäärien laskua tai sitä, että kiekko tarvitsee rahaa, ei voi kukaan kiistää. Syitä on varmasti monia, mutta itse näen kuitenkin suurimpana syynä sen, että kiekko on vaikea peli aloittaa. Kenestäkään ei tule hyvä pelaaja päivässä, viikossa tai kuukaudessa, vaan se vaatii jopa vuosien pelaamista, että voi olla yhtä hyvä kuin kärkipelaajat. Mikään vaatimus paketin tilaaminen ei ole, mutta itselleni peli on ainakin antanut vuosien varrella sen verran iloa, että olen valmis maksamaan tuon hinnan, koska rahat menevät hyvää tarkoitusta varten. Täytyy kuitenkin muistaa, että kiekkoa voi vielä tänäkin päivänä pelata täyspainoisesti täysin ilmaiseksi, vieläpä vanhalla ulkoasulla jos tahtoo. Monissa peleissä saa esim. pelillistä etua mikromaksuilla. Tähän kiekossa ei ole onneksi menty."

Parasta johtokuntalaisena on:

"Varmaan irc-keskustelut."

Ikävintä johtokuntalaisena on:

"Pelaajasiirrot, tylsää rutiinipuuhaa ja systeemi tällä hetkellä vähän liian vaikea. Ai niin, ja ne, jotka tulevat johtokunta-kanavalta kysymään jotakin juttua, mikä lukee suoraan säännöissä."

Teemun kysymys pelaajille:

Mitä uudistusta toivoisit eniten kiekkoon?

Seuraavana haastateltavana on vahvasti mielipiteet jakava Ookke. Kysymyksiä seuraavalle haastateltavalle voi ehdottaa notella nimimerkille Greippi.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 11.09.2013 09:20
Luettu: 2300 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.