Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan kausiennakko

Stars

Sijoitusarvio: 1.

Alkamassa on uudeksi Nightmareksi ennustetun joukkueen neljäs kausi ylimmällä tasolla. Jymymenestys on vielä antanut odottaa itseään. Kaudelta 1/13 joukkue saavutti ensimmäisen mitalinsa, jota joukkue ei onnistunut kuitenkaan seuraavalla kaudella kirkastuttamaan. Stars pelasi vahvan runkosarjan ja lähti pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Matka ei jatkunut kovin pitkälle Voodoo Peoplen pudottaessa heidät jo puolivälierässä. Lohdutukseksi sanottakoon, että VP on ennenkin kunnostautunut runkosarjan voittajan tiputtamisessa. Kesän aikana joukkue on pitänyt virettään yllä. Kiekko Cupin suvereeni voitto lupaa hyvää tulevaa kautta ajatellen.

Joukkue luottaa totutusti todella pieneen kokoonpanoon. Huiman vaihtaessa kauden kynnyksellä maisemaa, on johtokunnalle ilmoitettu vain viiden miehen pelaajalista. Joukkueella on varmasti liigan pienin kokoonpano. Joukkueen jokainen pelaaja on hyvin aktiivinen, joten pieni kokoonpano ei tavallaan aiheuta ongelmia. Ongelmia aiheuttaa se, ettei joukkueen pelaajisto koostu niistä kaikkein kylmähermoisimmista kavereista. Heistä, jotka eivät jätä joukkuettaan hädänkään hetkellä, on joukkueessa pulaa. Yksikin kriisi saattaa pilata koko kauden. Kaiken kertoo se, että kauden alla joukkue oli vaarassa jopa kaatua.

Joukkueella on tarpeeksi taitoa voittaakseen kenet tahansa, mutta suurin kysymys on pään kestämisessä. Jos oletetaan, että kauden alla sattunut välikohtaus on hoidettu, voi joukkueelle ennustaa vahvaa runkosarjaa. Mikäli suurempia ongelmia ei kesken kauden satu, joukkue lähtee pudotuspeleihin runkosarjan kärkipaikoilta. Pudotuspeleissä kaikki on joukkueelle mahdollista. On vain ajan kysymys, koska Stars voittaa liigan. Onko nyt se kausi?

Seuraa häntä: ettan – Monessa mielessä ettan on suurin tekijä Starsin menestyksen tai pettymyksen tuottajana. Tunnetaan epävakaan joukkueen epävakaisimpana pelaajana. Mikäli joukkueesta poistuu pelaaja kesken kauden ovet paukkuen, on se pelaaja todennäköisesti valitettavasti ettan. Kentällä ollessaan aurinkoisena päivänä tämä pelaaja on ehdoton tähtipelaaja ja kenties liigan tämän hetken paras hyökkääjä.

Exalin mietteet: Pelillisesti ainoa tavoite kaudelle on playoffeihin pääsy, mahdollisesti jopa kotiedusta taistelu. Jeren eli ettanin henkisen kantin (kausi ilman joukkueesta eroamista) kasvattaminen on toinen ehdoton tavoite. Myös veljesten eli ettanin ja krugin tappelumäärän aiheuttamaa hajoilua pyritään kontrolloimaan. Silti ensi kauteen lähdetään nälkäisinä ja playoffeissa näytönhalua riittää! Pyrittiin pelaamaan aktiivisesti koko offseason, jotta hyvä tatsi saataisiin ylle jo kauden alkuun: Huima vaihtoi joukkuetta, ettan erosi joukkueesta muutaman kerran, krug uhkasi hopata Nightmareen jne. Hyvän tatsin hankkiminen realisoituikin katastrofiksi, joten koko offseason oli suorastaan osaltamme farssi.


PePo

Sijoitusarvio: 2.

Joukkue on tehnyt tuhoisaa jälkeä jokaisena kautena, missä ikinä onkaan pelannut. Ylimmällä tasolla joukkue on tosin viihtynyt vasta kahden kauden ajan. Molemmat kautensa liigassa PePo päätti hopeiseen mitaliin. Tulevaan kauteen joukkue lähtee kevään divaridominoinnin jälkeen. Kesällä joukkue pelasi harvakseltaan harjoitusotteluita, mutta Kiekko Cupista oli kotiin tuomisina pronssinen mitali. Mitalin väri olisi voinut varmasti olla kirkkaampikin, mutta epäaktiivisuus koitui välierävaiheessa kohtaloksi. Menestystä on tullut ja mitään merkkejä ei ole siitä, etteikö sitä tulisi jatkossakin. Joukkue lähtee tulevaan kauteen metsästämään palkintokaappiin kolmatta ja kirkkaampaa mitalia.

Joukkueen tämän hetkinen vire saattaa olla muille hämärän peitossa ja varmaan se on sitä joukkueelle itselleenkin. Kokoonpano ei ole kuitenkaan muuttunut juurikaan menneistä vuosista, joten pelaajat löytävät toisensa liigakentillä, vaikkei harjoituskentillä heitä kesän aikana ole päässytkään kovin montaa kertaa bongaamaan. Merkittävin ongelma joukkueelle aiheutuu pitkäaikaisen luottopuolustaja Naapin asepalveluksesta. Mikäli peipi joutuu luutimaan alakerrassa, hän menettää osan vaarallisuudestaan. Huiman huhuttu kohusiirto vapauttaisi peipin mieluisemmalle paikalle.

Menestyksen suurina kysymyksinä on pienen kokoonpanoon tuoma ajoittainen epäaktiivisuus. Epäaktiivisuus saattaa johtaa ongelmiin otteluiden ajallaan pelaamisen kanssa ja lisäksi se heikentää suorituksia. Vaikka joukkue on todella tasokas taitavine pelaajineen, ei sillä ole kauheasti varaa antaa tasoitusta muille joukkueille. Stemin mahdollinen liittyminen joukkueen vahvuuteen leventäisi kokoonpanoa ja varmasti tekisi hyvää joukkueelle. Joukkueella on niin kovia pelaajia, että se tulee menemään pitkälle. Pystyykö PePo tällä liigavisiitillään heti voittamaan kaiken? Vai tuleeko siitä uusi Brutal Killers?

Seuraa häntä: peipi – Yksi kiekon parhaista alemmista hyökkääjistä kautta aikain. Jebsun veroinen suurmies, todellinen tähtipelaaja. Pelannut Kiekkoliigan alaisia otteluita yli 500 kappaleen verran, mutta kausilistaa tutkiessa voi hämmästyä. Miestä ei ole nimittäin nähty melkein ikuisuuteen liigan pudotuspeleissä. Viimeksi kaudella 1/09, käsittämätöntä. Sen jälkeen peipi on enimmäkseen ollut alasarjapuolustajien kauhuna. Tosin pari kertaa hän on aloittanut kautensa liigan puolella, mutta jostain syystä kaudet liigassa ovat jääneet hänellä kesken. Suurin kysymys onkin, pelaako peipi tällä kertaa kauden loppuun liigan puolella? Mikäli hän pelaa pudotuspeleissä, on PePo varmasti mitaleilla.

harin mietteet: Onhan se mukavaa olla taas pitkästä aikaa ylimmällä sarjatasolla ja tavoitteena meillä on päästä mitalipeleille. Hieman epäaktiivista ollut offseasonilla eikä näytä paranevankaan, kun Naappi on intissä ja Joska lähtee kuukaudeksi reissuun. Eli siis yhtä pelaajaa etitään yhä; yhteyttä voi ottaa hariin, jossei ole vielä joukkuetta ensi kaudeksi!


Neal Chaucer

Sijoitusarvio: 3.

Nelinkertaisen mitalistin viime kausi oli joukkueen toinen mitaliton kausi putkeen. Mistään kriisistä tässä on turha puhua, mutta ehkä pienoinen taantuma on joukkueella menossa. Tosin ei viime kausikaan mikään ultrasurkea ollut: joukkue hävisi niukasti viidennessä puolivälieräottelussa Brutal Killersille. Pienestä oli kiinni, ettei palkintokaapissa roikkuisi tällä hetkellä viideskin mitali, jolloin tässä olisi turha edes miettiä taantumista. Kirkkain mitali on kuitenkin vielä joukkueelta saavuttamatta, mitä joukkue varmaan tulevina kausina metsästääkin.

Muista kärkijoukkueista joukkueen erottaa pelaajalistaa katsomalla. Kyseessä on todellinen harvinaisuus tällä tasolla: pelaajalista on todella pitkä. Joukossa on tosin jäähdyttelijöitä ja muita, joita ei varmaankaan nähdä kovin usein jäällä. Voi kuitenkin sanoa, että jäällä nähdään silti muista joukkueista poiketen monen näköistä pelaajaa. Vaikea sanoa edes, onko joukkueella mitään tiettyä kokoonpanoa mietittynä, joka nähtäisiin pudotuspeleissä kentällä. Viime kauteen verrattuna voi huomata joukkueen puolustuksen muuttuneen ja samalla todennäköisesti vahvistuneen. Ravers-kaksikko Ilja-Rodr on näyttänyt vahvaa luistelua kesän harjoitusotteluissa ja kaksikon varaan on hyvä rakentaa menestystä. Hyökkäyksessä Archuletan paikka kentällä on kiveen hakattu, mikäli joukkue haluaa voittaa otteluita.

Joukkue on pelannut aktiivisesti kesän aikana, joten kauden alun vauhti ei tule yllätyksenä. Joukkue pelannee tasaisen ja vahvan runkosarjan, jonka aikana kokoonpanoa kierrätetään jonkin verran. Joukkuetta on vaikea nähdä runkosarjan voittajana, mutta mikäli runkosarjan aikana saadaan selville pudotuspeleihin optimaalinen kokoonpano, voi joukkueelle povata menestystä. Joukkueella on kaikki mahdollisuudet tällä kaudella täydentää mitalikaappia puuttuvalla värillä. ”Kaikki pelaa” –ajattelulla se ei kuitenkaan toteudu.

Seuraa häntä: Archuleta – Joukkueen kokoonpanoa katsoessa vain yhdestä pelaajasta voi sanoa varmasti, että hän pelaa pudotuspeleissä. Archuleta on tämä pelaaja. Hän antaa kasvot koko joukkueelle. Tunnettu käärmemäisestä liikkeestään, joka näyttää välillä laittavan miehen itsensä puolustuksen ohella solmuun. Kesän aikana Archuleta on ahkerasti tehnyt syöttöharjoituksia ja tulevana kautena voimmekin nähdä entistä monipuolisemman ja vaarallisemman hyökkääjän. Hän ei ole enää pelkkä maalintekijä.

Archuletan mietteet: pusut Saviorille ja miktokille terveiset että ei osta mopoautoon sitte mitään tribaaleja


Turtles

Sijoutusarvio: 4.

Hallitseva mestari viimekaudelta eli mitä meni vikaan? No jos kausi päättyy voittoon niin ei silloin voi mennä mikään vikaan. Turtles omistaa tällä hetkellä yhden parhaista kokoonpanoista joka on pieni, aktiivinen sekä taitava. Offseasonin aikana vahvistukseksi ovat tulleet viimekauden hopea joukkueesta - Brutal Killersistä hyökkääjä boy sekä ylempi puolustaja kekki joista jälkimmäinen tällähetkellä suorittaa armeijaa. Etenkin mikä tekee Turtleseista niin murskaavia tällähetkellä niin se perustuu melko paljon heidän hyökkäysvoimaan. hampi ja pelle tekevät todella paljon maaleja ja boy tekee varmasti yhtä paljon, onhan hänellä vyöllään 2 kappaletta maalipörssin voittoja. Nico pitää kiekkoa loistavasti alueella ja antaa parhaan mahdollisen tuen bagille joka on tällähetkellä yksi kiekon parhaita puolustajia. Muut Turtlesin pelaajat pystyvät antaa bagille ylivoimahyökkäyksiä sillä luotto kaveriin on sen verran kova ja kiekko tulee nopeasti takaisin ylös hänen avauksestaan.

Turtlesin pelikirja perustuu Mestari Tikun laatimaan sotasuunitelmaan jossa tavoitteena on olla selkeästi hallitseva joukkue joka tuottaa paljon laukauksia vastustajan maalille. Lyhyt syöttöpeli sekä lähituki ovat avaintermejä tätä toteuttaessa. Viimekaudella taktiikka tuotti tulosta mutta joko muut jengit ovat löytäneet oikotien onneen ja kultaisen keskitien jolla tämä kultajuna pysäytetään? Mikäli Turtles juhlii vielä mestaruuskrapulaa (mitä juhlimista krapulas on?) niin jopa kotiedun saavuttaminen voi olla työn ja tuskan takana. Jos edelliskausi on jo unohdettu niin monien pelien päätteeksi saattaa kuulua huuto: teenage mutant ninja TURTLES! Tavoittet ovat varmasti korkealla ja uskallan laskea nämä selkeäksi mestarisuosikiksi.

Seuraa häntä: bag - Selkeä puolustaja koko joukkueessa, ellei jopa ainut. Ylivoimanen kaveri hoitamaan ylivoimahyökkäyksiä ja on suuri apu muulle joukkueelle kun pelataan isoja pelejä.

pellen mietteet: os runkosarjan sijoitus ei ole ensimmäinen, eikä kaulassa riipu kauden jälkeen kultamitalit, niin emme ole täysin täyttäneet omia odotuksiamme. Mestaruus kuitenkin pääprioriteetti. Aktiivisuus saattaa olla ongelma, kun tällä hetkellä ei ole kuin yksi alempi puolustaja kokoonpanossa.


Club Of Härmä

Sijoutusarvio: 5.

Liigakonkarin toisen tulemisen toinen kausi on alkamaisillaan. Perinteikkään joukkueen toinen sukupolvi on vahvasti junioripitoinen. Oikeastaan vain hölmöltä kuulostava joukkueen nimi sekä Epical muistuttavat, mistä joukkueesta tässä on kyse. Nälkäiset juniorit saattavat olla menestyksen siemen, mutta herkässä iässä olevat pelaajat saattavat aiheuttaa myös ennalta-arvaamattomia tilanteita. Edeltävä kausi oli tästä malli esimerkki, eikä joukkueen kokoonpano tuntunut vakiintuvan millään. Ennen kautta tilanteen piti olla vakaa, mutta toisin kävi. Joukkuetta povattiin viime kaudella pudotuspeleihin, mutta ottaen huomioon kauden aikaset tapahtumat, heidän venymisensä pronssiin asti yllätti varmasti monet. Kesän aikana vahvasti sujuneet harjoitusottelut sekä Kiekko Cupin hopea varmasti auttavat tulevaan kauteen lähdettäessä.

Joukkueen kokoonpano on muuttunut rutkasti täksi kaudeksi. Cupista saatiin osviittaa tulevan kokoonpanon iskukyvystä. Liigatähdeksi povattu Selänne väistyi joukkueesta kesken viime kauden. Samoin kävi Louin kohdalla, joka tosin on palanut takaisin vihreään paitaan, mutta tällä kaudella hänen harteillaan ei ole viime kauden suuruista taakkaa. Täksi kaudeksi joukkue rakentaa paljon Ravers-kaksikko Holden-Saku varaan. Epical varmaan toivoo tämän parin kestävän läpi kauden. Puolustuksesta on nostettava esille aina varma Xren ja kesken viime kauden apuun tullut tuksu, joka yllätti tuntemattomana pelaajana monet pelaten vahvan loppu kauden. Kokoonpanon yllä leijuu silti pieni epävarmuus, mutta kuten edeltäviltä kausilta on huomattu, Epical pitää huolen joukkueestaan hädänkin hetkellä. Epical johdattaa joukkonsa läpi kauden tuli eteen sitten minkälaisia esteitä tahansa.

Club Of Härmä pelaa tälläkin kaudella pudotuspeleissä. Sen voi jo kirkossa kuuluttaa. Kaikki siitä eteenpäin on hieman hämärän peitossa. Mikäli joukkue välttyy suuremmilta haavereilta, on Härmällä realistiset mahdollisuudet tavoitella jälleen mitalia. Aivan kirkkain mitali taitaa, ainakin vielä, olla härmäläisten ulottumattomissa.

Seuraa häntä: Xren – Hänellä on alkamassa kolmas kausi Härmän paidassa. Kolmesti divareiden puolella kauden parhaaksi valittu puolustaja ei ehkä vielä debyyttikaudellaan liigassa noussut esiin massasta. Tämän kauden jälkeen hänen nimensä tullee liigapelaajienkin keskuudessa tutummaksi. Xren tulee pelaamaan käytännössä jokaisen minuutin Härmän alakerrassa ja jokaisen niistä minuuteista virheettömästi. Hänen virheettömyyttä tarvitaan, jotta Härmä voisi uusia mitalinsa.

Louin mietteet: Takana on varmasti Härmän historian epäaktiivisin offseason harjoitusotteluiden osalta, mutta pelaajamarkkinoilta kalastimme kaksi tähtihyökkääjää, Raversista tutut Sakun ja Holdenin. Lisäksi allekirjoittanut tekee paluun kokoonpanoon. Pukukopissa vallitsee tällä hetkellä odottava sekä rauhallinen tunnelma, vaikka pelejä ei ole juurikaan kertynyt emmekä ole vielä hitsautuneet joukkueeksi. Onneksi kausi on kuitenkin pitkä ja joukkuehenki on lähes priimaluokkaa verrattuna pariin edelliskauteen, joka tietysti siivittää meidät loistaviin suorituksiin mitä pidemmälle kausi etenee!

Alkukauden kunto on varmasti suurin kysymysmerkki, mutta viime kauden yllätyspronssin saavuttaminen antoi rutkasti lisäpotkua pelaajille eikä uusien naamojen pitäisi näin etukäteen olla menestykseen esteenä. Tavoitteeksi voimme siis asettaa mitalin värin kirkastamisen.Manhattan

Sijoutusarvio: 6.

Viime kaudella liigassa debytoinut Manhattan onnistui hienoisesti yllättämään kaikki selvisi hienosti puolivälieriin asti, jossa hallitseva mestari Turtles oli noutajan roolissa 3-2 voitoin kuitenkin Manhattanin johtaen sarjaa 2-1. Tälläkertaa kokemusta on pisara jos toinenkin enemmän, kuin viime kaudella joten tavoitteen voi laittaa taas pykälän korkeammalle. Tällekin kaudelle Manhattan lähtee kapealla rosterilla liikkeelle Etelän johdossa. Se mikä Manhattanista tekee erikoisen, on se että heillä on ulkomaailman vahvistuksia suoraan alaskan farm.. suoraan Alankomaista puolustaja Desiderio, joka on varmasti vielä monelle tuntemattomampi nimi mutta hän pärjää Liigan vauhdissa ilman mitään ongelmia.

Offseasonilla on hankittu Huittisten Huimasta set, joka tuo mukavaa leveyttä ja terävyyttä hyökkäykseen Trn:n, shortyn ja muiden poikien rinnalle. Manhattanin pelikirjassa on ihailtavan mahtavaa karvauspelaamista mutta vieläkin kovempaa on joukkueen keskialueen tukkoon lyöminen. Se on kuin yhdeltä NHL kaudelta jossa Tampa Bay Lightning jarrutti totaallisesti Philadelphia Flyersin avauspelaamisen. Linkki tässä: http://www.youtube.com/watch?v=lWGbZPx_HPY . Myös omanpään pelaaminen toimii samalla kaavalla joten onko tässä syy miksi Manhattan päästi niin vähän maaleja viimekaudella? Odotukset ovat korkealla, jopa erittäin korkealla jos alkukaudella ei tule mitään totaalista romahtamista.

Seuraa häntä: set - uutena pelaajana mukaan muuttumattomaan korttipakkaan. Heruuko peliaikaa vai onko vaihtopenkin lämmittäjänä? Taitava hyökkääjä osaa tehdä tuhojaan vaikka yksinkin.

Trn mietteet: viime kaudella päästii puolivälieriii turtlesii vastaan ja itseasias välierätki jäi vaa yhestä voitosta kiinni. joukkueesta ei ole lähtenyt ydinpelaajia eli pakka pysyny lähes samana. tulevalle kaudella pyritää parantamaan siis viime kauden tulosta eli ainaki sinne välierii ois kiva päästä !!


Old & Notorious

Sijoitusarvio: 7.

Pitkälti sympatiajenginä paremmin tunnettuna Nopat aloittavat jo neljännen kautensa ylimmällä sarjaportaalla. Tunnetusti tiiviis puolustuspeli on pikkuhiljaa muodostumassa joukkueen tavaramerkiksi ja viime kauden päätteeksi Nopille luovutettiin Ukrainan Rajut-palkinto jonka saa vähiten maaleja päästänyt runkosarjassa pelannut joukkue. Vaikkakin puolustuspeli on silkkaa rautaa eikä roskaa niin tehottomuus löytyykin valitettavasti hyökkäyspäästä. Edelliskaudella maaleja syntyi vain 2.48 maalia / ottelu tahdilla mikä on ehdottomasti aivan liian vähän. Hyökkääjien täytyy onnistua useammin heiluttamaan sitä kuuluisaa verkkoa vaikkakin puolustuspeli antaa jokaisen ottelun voittamiseen mahdollisuuden. Tässä kohtaa näkisin selkeän petraamisen paikan vaikkakin Oldien harvinainen maskipeli on toiminut poikkeuksellisen hyvin ja on yksi harvoista joukkueista jotka sitä edes käyttää.

Joukkueen historia Kiekkoliigan alaisuudessa ulottuu kauteen 3/09 jolloin he tekivät ensiesiitymisensä 2.divarissa nousten sieltä heti porrasta ylemmäs. Tuo kausi onkin ollut ainoa kun Old & Notorious on voitu lukea ''kärkitiimiksi''. Muulloin sijoitukset ovat tasaisesti löytyneet sarjataulukon keskeltä - turvallisesti kuitenkin 8. parhaan joukosta. Viime kausi liigassa tuotti pudotuspelipaikan mutta heti puolivälierissä tuli tukkana turpaan suoraa otteluvoitoin 3-0 Club Of Härmää vastaan joten tästä on hyvä lähteä pesemään naama. Pelaajamuutoksia joukkueessa ei ole tapahtunut viimekaudesta joten oletettavaa on, että imagokyselyn voiton lisäksi Nopat varmasti haluavat parantaa viimekauden playoff pettymystään ja taistella itsensä kohti mitalipelejä. Materiaali antaa siihen mahdollisuuden mutta kestääkö pelikirja koko kauden?

Seuraa häntä: Madden - itselle tuli hieman yllätyksenä edelliskaudelta Maddenin tehokkuus. Maddenin viimeistelytaito suoralla vedolla on täyttä rautaa ja mikäli paikkoja avautuu tarpeeksi monta niin pikkumusta löytyy monta kertaa maalin perältä.

randomin mietteet: Oltiin yllättävän aktiivisia kesällä, joten uskon meidän pystyvän taistelemaan playoff -paikasta, jos aktiivisuus ja motivaatio säilyvät kautta edetessä.


Voodoo People

Sijoitusarvio: 8.

Hyvinkin tavanomaisesti jälleen runkosarjassa pelannut Voodoo People sijoittui jälleen sijalle 8. josta edellisellä kaudella pelattiin ihan mestaruuteen asti. Tällä kertaa tie loppui pronssiotteluun ja sieltäkin häviäjänä, kun Club Of Härmä kaappasi himmeimmät mitalit numeroin 3-2. Voodoo Peoplen perinteeksi muodustunut kaikista epäaktiivisin harkkakausi sai jatkoa jälleen, kun joukkue ei käytännössä ole pelannut pelin peliäkään joten kauteen he lähtevät jälleen suoraan sillain, että ketkä ovat paikalla. Vaikka harjoitusotteluita ei pelatakkaan niin silti joukkueen vankka kokemus sekä rutiini on aina sillä tasolla, että joukkue pystyy kamppailemaan jopa mestaruudesta. Nyt on lähdössä järjestysluvussaan jo 11. kausi peräjälkeen ylimmällä sarjatasolla ja kertaakaan Voodoota ei ole nähty playoffpelien ulkopuolella mikä toki on ison silinterihatun noston arvoinen suoritus. VPn pelikirja pelata kiekkoa on suhteellisen erinomainen näille pelaajille joilla ovat pelanneet jo useammankin kauden. Ficen puuttuminen jättää pientä rakoa alakertaan mutta sekin on ollut suhteellisen helposti paikattavissa. Joukkuueen pitkäaikainen hitleri Shefki ei varmasti tyydy siihen, että kesällä kasvatetettu kaljamaha näkyisi pelikentillä vaan tälläkin kaudella on varma mestaruus tavoitteena. Onhan kuitenkin Voodoo People tunnettu enimmäkseen playoff tiiminä.

Vielä tälläkin hetkellä joukkueessa on tryout pelaajia vaikka muillekin liigajoukkueille jakaa mutta asia on erikseen sitten, että pääseekö kukaan heistä joukkueeseen sisälle. Vielä mielenkiintoisempaa on nähdä, että milloin Voodoo aloittaa itse pelaamisen vai tuleeko ongelmia peliaikataulujen kanssa.

Seuraa häntä: -piku- on todellinen playoff pelaaja ja täydellinen mies pelaamaan maskipeliä. 2x poff pistepörssin voittoa ja kausi kaudelta vähintään 20 maalin mies. Ei jätä ketään kylmäksi.

Shefkin mietteet: ei oo kyä mitää hajua, kunhan nyt saatas pelattua pelit pois aikataulussa niin ei olis huano.


Anaheim Mighty Ducks

Sijoitusarvio: 9.

Pikkuhiljaa hissijoukkueen nimeä kantava ankkaporukka teki sen taas! Kausi divarissa vauhtia hakien ja jälleen nousu liigaan joka oli järjestyksessään jo kolmas. Kausi kokonaisuudessaan oli tasaisen paksu, kun voittoja sekä häviöitä napsahteli tilille tasaiseen tahtiin sisältäen myös 3 kappaletta tasapelejä joten karsintapaikkaa ei todellakaan saavutettu helpolla. Hyvinkin tavanomaisesti myöskin menneellä kaudella Anaheim peluutti tasaisesti miehistöään sillä 10 pelaajaa edelliskaudelta pelasi runkosarjassa vähintään 2 ottelua.
Kaudelle 3/13 Ankkojen kokoonpano ei ole muuttunut juuri nimeksikään. Nopeasti katsottuna puolustaja Ville1 on vaihdettu hyökkääjään Bailey, joka siirtyi Hollowista. Joukkueen harjoituskausi kesällä on ollut kiekon yksi aktiivisimmista jopa molemmille peliformaateille ja sehän se vasta on kivaa huomata, että liigajoukkueet pelaavat myöskin kesällä kun pelejä on muutenkin pyörimässä erittäin vähän. Joukkueen pelityyli kuvastaa omasta mielestäni melko paljon Slovakian maajoukkuetta (siis irl jääkiekossa) jossa he pyrkivät puolustamaan johtoasemaa erittäin tiiviisti jokaisella pelaajallaan heti pelin alusta asti. Anaheimilta löytyy hyökkäyspäähän voimahyökkääjiä sen verran, että he pystyvät tarpeen vaatiessa jopa yksin ratkaisemaan pelit edukseen. Viimekauden hyökkäyskaksikko elisa ja pelsu takoivat kahdestaan peräti 43 maalia joukkueen 66:sta mikä toki kertoo hyökkääjien roolista ankkaporukasta.

Joukkueen puolustuspeli toimii joukkueena erittäin tasaisesti vaikkakin pelaajat usein ympärillä vaihtuvat. Ankat ovat olleet jo pitkään hyvin yhtenäinen porukka niin miksi tässä enään ihmettelemään, että miksi nousu tapahtui taas? Pääkysymyksenä lieneekin seuraava: Tippuuko Anaheim Mighty Ducks takaisin divariin kauden päätteeksi?

Seuraa häntä: elisa - Kiekkoliigan huonomaineista ennätystä hallusa pitävä pelaaja on saanut paljon peliaikaa joka kausi ja nyt viimekaudella liigakarsinnat mukaan lukien sitä toivottua tulosta on alkanut syntymään. Tahti täytyy säilyttää päällä sillä elisan maaleja joukkue tarvitsee jotta edes mitään toivoa pudotuspelipaikasta voidaan säilyttää.

Baileyn mietteet: Vitisti harkkamatseja vaihtelevalla menestyksellä läpi kesän. Alamäkiä ja ylämäkiä mutta väännetään rennolla hengellä ennakkoluulottomasti läpikaujen haastamalla kavereita! NousijaJoukkueena mahdollinen musta ori kauden päättyessä ;) Tavoitteena bumerangin pysäyttäminen & liigapaikan säilyttäminen.


Double It

Sijoitusarvio: 10.

Liigasta putoaminen takaisin divariin teki selvän ryhtiliikkeen takaisin kohti kärkeä Double Itn porukassa. Suorastaan suvereenia pelaamista läpi kauden tuotti vain kolmesta pelistä pistemenetyksiä runkosarjassa. Tunnetusti hyvin pienellä pelaavalla kokoonpanolla todistettiin korkeaa runkosarja sijoitusta joka antoi tottakai vahvat odotukset sarjanousua takaisin liigaan. Karsinnoissa hyvinkin rutiinin omaisesti varmistettiin paikka liigaan tälle kaudelle ja sitten sammutettiin valot pelistä ja otettiin kunnolla patonkiin "merkityksettömistä" peleistä. Joukkueen offseason kesä ei ole ollut lähelläkään niin aktiivista kuin suurimmalla osalla muilla joukkueista mikä tietenkin saattaa sakottaa pelillistä virettä suuntaan jos toiseen tai sitten pelaamattomuudella ei ole mitään merkitystä, ei sitä liigapaikkaa ole ilmaiseksi saatu. Hyvinkin paljon muiden joukkueitten tavoin kokoonpano on pysynyt muuttumattomana edelliseen kauteen ja kukapa näitten pelaajien väliin osaisi murtautua, kun joukkueesta löytyy kauden 2/13 top 3 pistepörssin pelaajat: playa, Rece sekä Araya!

Double Itn pelityyli on aggressiivisen tehokas ja hallitseva, he tykkäävät pitää kiekkoa itsellään ja joukkueesta löytyy jopa liigatason huippuun yltäviä vetäjiä jotka voivat ratkoa pelit melkeinpä mistä vaan. Varsinkin 2vs1 hyökkäykset ovat tuhokkaita kun b-pisteeltäkin kiekko helähtää reppuun yllättävän usein puolustajan pitäessä syöttöä kiinni. Eikö se maalivahti opi jo? Tiimin alimpana pelaajana oleva Muuri on hoitanut kaiken muun tarvittavan alapäässä suurella luottamuksella ja hän mahdollistaa sen, että voi antaa hyökkääjille paljon ylivoimahyökkäyksiä. Kuitenkin tällähetkellä Muuri on suorittamassa asevelvollisuutta joka varmasti rokottaa vähäsen pelirutiinia. Kuka tähän sitten hommataan tilalle vai pelaataanko pelit vain viikonloppuisin? Kuitenkin odotettavissa on, että Double It tulee hyvinkin todennäköisesti kamppailemaan pudotuspelipaikoista, ehkä jopa kotiedusta kaiken napsahtaessa kohdalleen.

Seuraa häntä: VOIPASKkk - Kuka tää on? Suoraan tuntemattomasta liigakentille. Isossa roolissa, kun Muurin saappaat tarvitsee täydennystä. Suuri kysymysmerkki.

Arayan mietteet: Alkavaan kauteen lähdetään aika mielenkiintoisella fiiliksellä, sillä offari oli erittttäin epäaktiivinen ja siihen vielä lisätään se, että viimekauden paras pakki (Muuri) lähti armeijaan. Tilalle hommattiin jo pitkän aikaan samoissa 2nickjengeissä pyöriny VOIPASKkk (:DD). Vähän ollaan pelattu, mutta jos me saadaan peli rullaamaan samallallailla kuin viimekaudella, niin mahdollisuudet on ihan mihin vaan.


Huittisten Huima

Sijoitusarvio: 11.

Kolmannen kauden liigassa aloittava HuHu on viettänyt kesän ilman kiekkoa. Viime kaudella sijoitus oli lopulta 10. joten tällä kaudella tavoitteet ovat totta kai pudotuspeleissä, mutta töitä täytyy tehdä sen eteen. Kokoonpano ei ole kovin laaja, mikä on luultavasti vain etu, jokainen joukkueen jäsenkin on pelannut yhdessä monia kausia, joten stressiä kokemuksesta ja joukkuepelistä ei tarvitse ottaa. Puolustuksen ollessa tälläkin kaudella varmasti vähintään yhtä hyvää joten tulee katseet ja kysymysmerkit kohdistaa viimeistelytaitoon sekä tasaisuuteen. Huittisten Huiman tuleva liigakausi on jo kolmas ja se on sisältänyt yhdet playoffpelit ja yhdet liigakarsinnat joten tästä joukkueesta mikään ei ole koskaan varmaa. Suurempia kokoonpanomuutoksia ei ole tapahtunut muutakuin set:in lähtö muualle.

Tälle kaudelle Liigan taso on noussut huomattavasti, kun Divarin puolelta tuli kovakuntosia joukkueita mikä tekee HuHun playoff unelmasta entistä kivikkoisempaa. Uskon kuitenkin että mahdollisuudet tuohon on sillä materiaali siihen riittää vallanmainiosti kun joukkueessa on mukana yksi liigan parhaimmista pakeista LeeSweatt joka hoitaa kyllä suurimman osan mahdollisista ylivoima hyökkäyksistä tai vaikka tarvittaessa päräyttää kiekon reppuun. HuHulla on yleensä ollut vahva hyökkäyskolmikko, jossa yp on onnistunut täydellisesti tukemaan hyökkäyskaksikkoa ja voittoja odotetaan tulevan edelleen tällä taktiikalla. Kaikki on mahdollista mutta entä jos..?

Seuraa häntä: Tanguay - joskus pienestäkin kulmasta kannattaa vetää ja Tanguayn kohdalla ne menevät maaliin asti. Hyvä hyökkääjä osaa haistella hyvin läpiajomahdollisuudet ja erehtyy harvoin.

Vastuuhenkilöä ei tavoitettu.


HC Tyrmäys

Sijoitusarvio: 12.

Täksi kaudeksi liigaan nousseella HC Tyrmäyksellä ei varmastikaan ole paineita liigakauden alkamisesta. Ainut pelko on varmasti se, että pelataanko seuraavalla kaudella taas divarissa. Joukkue on pelannut samalla rungolla jo kausia, sekä kesälläkin aktiivisuus on ollut erittäin hyvää, joten Tyrmäys voi käyttää valmiutensa hyväkseen heti liigan alkupäivinä. Joukkueen yksi vahvimmista aseista kentällä on tasaisuus ja joukkuepelaaminen, sillä sekä puolustus että hyökkäys ovat kovia Hjerpen huuruttaen hyökkäyspäässä, kun puolustuspäässä Sane sekä Saslik hoitaa tyylillä alakerran. Joukkuepeli toimii mutta sekin vain ajoittain sillä Tyrmäyksen pelitaso vaihtelee suht reilusti ja juurikin tämä kohta on tärkeä pitää kunnossa kun liigakentille astutaan sillä peli on aivan erillä tasolla liigan puolella entä divarissa.

Tällä kaudella huikean 300 pelin ja maagisen 600 pisteen rajapyykin rikkovan Hjerpen vierellä kentällä tullaan luultavasti näkemään eniten kolmatta Tyrmäys-kautta aloittava Antrv, jokapaikan höylä ja uusi tulokas shawty, joka viime kaudella muutaman ottelun divaria Drunken Leprechaunin paidassa, unohtamatta leveän rosterin muita hyviä ja tasaisia nimiä. Se on kuitenkin vielä täysin mysteeri miten joukkueessa peliaika irtoaa pelaajille sillä kaikki varmasti haluavat päässä antamaan näyttönsä liigakentille. Oletettavaa on, että tästä kaudesta ei tule mitään tuhkimotarinaa vaan hyvinkin todennäköisesti näemme Tyrmäyksen taistelemassa paikastaan liigassa. Satunnaisia voittoja varmasti tulee mutta playoffeihin ei valitettavasti ole tällä kaudella mitään asiaa.

Seuraa häntä: Hjerpe - Ei tähän muuta voi laittaa, tekee aivan törkeällä prosentilla paikoistaan ja voi rankaista tilanteesta kuin tilanteesta. Vastustajan täytyy olla hereillä tämän kanssa.

Hjerpen mietteet: .,.,.,


Hyvää liigakautta 3/13! <3

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 07.08.2013 00:55
Luettu: 2856 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.