Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarin kausiennakko osa 1

Caribbean

Viime kaudella 2.Divarissa pelannut Caribbean pääsee tulevalla kaudella kokeilemaan siipiään porrasta ylempänä, 1.Divarissa. Viime kaudella 6-4-14 ei varmasti ollut se tavoite mitä joukkue lähti hakemaan. Viisi viimeistä peliä saldolla 2-1-2 kuntopuntarin 6. sija, joten pientä nousujohdetta oli havaittavissa. Matka loppui kuitenkin kesken ja sijoitus oli 2.Divarin häntäpäässä. Kuitenkin divarien yhdistymisen myötä joukkue pääsee pelaamaan 1.Divarissa, mikä on seuraltaan ja tasoltaan huomattavasti kovempaa kuin viimekaudella.

Joukkueessa riittää yksilötasoa ja taitoa vaikka muille jakaa, mutta joukkuepeli on välillä enemmän kuin hukassa. Jos Caribbean saa pelin toimimaan jokaisella osa-alueella, on heillä potentiaalia vaikka mihin, kuitenkin näen että Caribbean lähtee altavastaajana tulevaan kauteen ja ensisijainen tavoite on varmasti divaripaikan säilyttäminen.

Suurin vetovastuu hyökkäyspäässä tulee lepäämään Cardinals:in harteilla raiq:n poissaollessa. Viimekaudella viisi ottelua niihin 19+10=29 ja loistavat 5.80 p/o, joten kaverin vaarallisuus on varmasti kaikkien tiedossa. Puolustuksesta nostan esille vielä semmoisen kaverin kuin Flock. Loistava pelaaja niin kiekollisena kuin kiekottomana ja tulee kantamaan ison roolin alakerrassa.

Tiivistettynä: Jos joukkue saa joukkuepelin kasaan heti alkumetreillä on heillä mahdollisuudet vaikka mihin, sooloiluna ja vain pelkällä yksilöinä pelaamisella on kyyti kylmää, niin kova on ensikauden Divari.

Teräskiekko

Viimekaudella 2.Divarissa viihtynyt TeKi pääsee niinikään pelaamaan 1.Divarissa ja hakemaan sitä kaikkien divarissa pelaavien joukkueiden havittelemaa nousua Kiekkoliigaan. Matka on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo. Viimekaudelta käteen jäi saldo 5-4-15 ja paikka 2.Divarin häntäpäässä. Loppua kohden joukkue nappasi viidestä viimepelistä saldon 2-1-2 millä heltyisi niinikään kuntopuntarin 5. sija. Joukkue on kuitenkin nyt offseasonilla pelannut pirteästi ja keikkuukin siellä top-20 listoilla. Nämä ovat kuitenkin vain harkkapelejä, joten ei auta kovin sokeasti niitä katsella.

Joukkue pelaa pienellä ja toimivalla pakalla ja nimenomaan joukkueena. Vaikka tästäkin joukkueesta löytyy yksilötasoa ja taitoa, eivät he silti pelaa soolokiekkoa vaan rauhallisesti rakentavat peliä eteenpäin ja sitä kautta luovat vaarallisia tilanteita.

Hyökkäyspäässä Jiimo (viimekaudella 20ottelua 13+24=37 1.87p/o) sekä Jaw ( 16ottelua 17+14=31 1.94 p/o) tulevat varmasti tekemään tuhojaan yläkerrassa, mutta pieni tasonnosto on kuitenkin pakollinen, koska sarja tulee olemaan todella kova. Alakerrassa tulee luutimaan varmaotteinen puolustaja Oly, joka osaa pelata loistavasti myös kiekollista peliä sekä auttaa tarvittaessa joukkuetta hyökkäyksen suunnittelussa.

Tiivistettynä: Jos joukkue saa samanlaista fiilistä kun nyt offseasonilla ja ehkä vähän vielä isompaa vaihdetta silmään, on heillä mahdollisuudet yllättävänkin korkealle sarjataulukossa.Tämä vaatii kuitenkin kaikkien palasien paikalleen loksahtamista.

Jäädytetyt Sydämet

Viimekaudella 2.Divaria kolunnut JäSy on suuren haasteen edessä sillä hekin pelaavat tulevallakaudella 1.Divarissa.Joukkue on ollut erittäin hiljainen nyt offseasonin alla eikä harjoitusotteluitakaan ole kertynyt kuin muutamia (pääosassa 33:set).Matka tulee olemaan pitkä ja kivinen. Viime kausi ei varmasti ollut se mitä joukkue olisi halunnut, 3-4-17 sarja on aika surullista katsottavaa sekä kauden lopussa kuntopuntarissa viimeinen sija 1-0-4 maalieron ollessa 5:stä pelistä pakkasella -30. Eli pienestä flopista voidaan puhua, mutta sitä suuremmalla syyllä tulevaan kauteen riittää varmasti erittäin paljon nälkää sekä halua näyttää, että myös menestystä voisi tulla.

Joukkueessa on tällä hetkellä kuusi pelaajaa mutta huhujen mukaan vielä olisi viimehetken vahvistuksia tulossa. Kaikki pelaajat ovat jo vähän pitempiaikaisia JäSy:läisiä, joten ainakin heidän yhteispelin luulisi olevan kunnossa. Kysymys tietenkin on kuinka paljon tämä pelaamattomuus offseasonilla näkyy.

Hyökkäyksestä nostan esiin nimet Lenin sekä Lieto. molemmat omaavat loistavan peliälyn sekä erittäin hyvän laukauksen. Uskon, että monen joukkueen puolustus tulee kokemaan kovia tämän kaksikon käsittelyssä. Alakerrasta nostan esiin Nopsun, joka on perusvarma puolustaja. Kauden päätteeksi joukkueesta poistuivat pelaajat: Salming,Zero2,Curpizza sekä muutama muu kokoonpanossa ollut pelaaja. Edellä mainittujen pelaajien poissaolo näkyy varmasti kentällä ja toivottavasti muutama kovanluokan vahvistus saapuu auttamaan joukkuetta.

Tiivistettynä: En usko että joukkue saa niin suurta Flow:ta päälle että sillä ollaan ihan suurimpien suosikkien joukossa, mutta hyvänä päivänä, mikäli pakka on kasassa ja ennen kaikkea toimii on heillä mahdollisuuksia yllätyksiin.

Metallurg Magnitogorsk

Viime kausi oli Metallurgilta hiljaiseloa joukkueessa sattuneen tapahtuman vuoksi. Kuitenkin he ovat offseasonilla pelanneet paljon ja erittäin loisteliaasti. Metallurg on vakuuttavasti keikkunut tasaisesti top-5 listoilla molemmilla pelimuodoilla. Ei ole mikään yllätys, että kyseinen joukkue tulee olemaan yksi 1.Divarin suurista suosikeista ja Liigakarsinnat ovat varmasti joukkueen tavoitteena. Metallurg on jo varmaotteinen liigajoukkue, sillä ovathan he pelanneet niin montaa eri liigaa. Viimeisimpänä Kiekkoliigaa.

Joukkueen rinki on erittäin tiivis ja yhtäläinen sekä jokainen pelaaja tuntee toisensa jo pidemmänajan. Joukkue pelaa pelinsä nimenomaan JOUKKEENA vaikka yksilötaitoakin on niin paljon että ihan hirvittää.

Hyökkäyksesta nostan esille pelaajan Zudorimon, joka on jo konkari mitä liigapeleihin tulee. tilillä on 126 kiekkoliigan alaisissa sarjoissa pelattua peliä ja yli tuplaten pisteitä pelimäärään nähden. Toinen kaveri kenet haluan hyökkäyksesta nostaa esille on RBlomeru. 140peliä kiekkoliigan alaisista sarjoista ja 273 pistettä kertovat kyseisen pelaajan vaarallisuudesta. Alakerrasta tulee semmoinen heppu kuin Nuubi. Erittäin lahjakas ja varmaotteinen puolustaja, joka omalla pelaamisellaan auttaa joukkuetta voittamaan pelistä toiseen. Myös loistava kiekollisenakin.

Tiivistettynä: Metallurg tulee keikkumaan Divarissa ihan korkeimmilla sijoituksilla ja mikäli oma peli sekä pakka vaan pysyy kunnossa on liigakarsinnat ehkä jo tällä kaudella mahdollisia sekä liigaan nousu. Joukkue koostuu niin loistavista pelaajista ja heillä on tekemisen taso jo niin rutinoitunut kuntoon, että menestystä ei voi kuin odottaa.

Ferrari

Viime kaudella Ferrarit pelasivat Suomiliigan puolella missä myös kohtalaisesti pärjäsivät. Runkosarjassa tuli loistavasti kolmas sija, mutta epäonnekseen Ferrarit saivat heti puolivälierä parikseen Obsessivet, jotka menivät lopulta päätyyn asti. Kauden 1/13 jälkeen vedettiin hetki happea kunnes oli sitten vuorossa Suomiliigan Kesäkausi. Sieltä tuli lohko B:stä niinikään kolmos paikka ja pääsy mitalipeleihin. Lopulta taskuun tuli pronssinen lätkä. Ferrarit ovat olleet erittäin aktiivisia offseasonin aikana mikä näkyy myös pelillisenä tasona. Nälkää joukkueella varmasti riittää tulevaan kauteen ja uskon että joukkueen tavoitteena on pitää Divaripaikka ja taistella tosissaan paikasta poffeihin.

Ferrareilla on tiivis ja yhtenäinen pakka josta joukkueen runkopelaajat tuntevat toisensa jo erittäin hyvin. Taitoa riittää niin puolustus- kuin hyökkäystasolla ja JOUKKUEENA pelatessaan Ferrari poppoo on erittäin vaarallinen.

Hyökkäyksestä nostan esille henkilöt Patrick ( 35runkosarjapelissä loistavat 118 pistettä 3.37 p/o) sekä KOLIS (niinikään 35 runkosarjapeliä ja huimat 134 pistettä 3.83 p/o) jotka pystyvät omalla tekemisellään laittamaan vastustajan puolustuksen aivan sekaisin. Nämä kaverit kannattaa ottaa tarkkailuun. Puolustuksesta nostan esille syanidin. Erittäin lahjakas puolustaja, pystyy pelaamaan kiekollisena ja kiekottomana erittäin loistavasti sekä tukee hyökkäyksiä todella hyvin.

Tiivistettynä: Ferrari lauma lähtee varmasti kauteen tavoitteena vakiinnuttaa paikka Kiekkoliigan alaisuudesta sekä varmasti playoffs-paikka on tähtäimessä. Edellytykset tähän on ilman muuta ja niinpä jokaisen joukkueen tulee olla tarkkana tämän joukkueen kanssa.

Columbus

Columbus keskittyi viime kaudella pelinsä hiomiseen sekä puuttuvien palasien metsästykseen. Joukkue ei siis ollut minkään liigan alainen viime kaudella, joten heillä oli kosolti aikaa saada oma peli kuntoon. Koska karsintoja 1.Divariin ei tällä kaudella järjestetty, tuli paikka sieltä automaattisesti. Kesän aikana on sitten pikkuisen vähemmän pelailtu, mutta mukavasti kuitenkin. Joukkueen taso on kova, mutta pientä ailahtelevaisuutta on välillä havaittavissa. Joukkueella on rahkeet yllättävänkin korkealle, mutta mikäli poffeihin mielii päästä, on töitä tehtävä ankarammin.

Joukkue koostuu kokeneista konkareista. Mainittakoon nyt esimerkiksi nimet: Halla,Dodge,Nuoli ja jusa_66. Johtajuutta, sitä joukkueesta löytyy varmasti. Pelillisesti joukkue pelaa hyvällä tasolla ja rakentaa sitä nimenomaan joukkueena. Hyvänä päivänä Columbus lauma taistelee loistavasti ja voi haastaa kärkiporukoitakin. Tosin sitten taas hieman huonompana hetkenä saattaa omissa soida vähän useampikin maali ja peli menee sekaisin.

Hyökkäyksestä on pakko tarttua nimeen Jusa_66. Tämä kokenut konkari on pelannut 151 ottelua Kiekkoliigan alaisuudessa ja mättänyt kiitettävät tehot 143+147=290. On ollut myös voittamassa Divaricup kultaa, joten voittamisesta isoimmissakin piireissä on kokemusta. Puolustuksesta nostan esille herran nimeltä bäk. Ei välttämättä kaikille mikään tunnettu nimi, mutta kannattaa laittaa korvan taakse. Tulee ehdottomasti kantamaan suurimman roolin Columbuksen alakerrassa. Hän omaa hyvän peliälyn ja on pelillisellä tasollakin hyvää luokkaa.

Tiivistettynä: Columbus lähtee ilman muuta yhtenä useammista altavastaajista, mutta pystyy voittamaan hyvänä päivänä koviakin vastustajia. En lue suurimpien suosikkien joukkoon, mutta en myöskään häntäpäähän.

Nightmare

Nightmare piti viimekauden myös väliä, mutta on jälleen palannut valloittamaan Kiekkoliigaa. 'Kiekon menestynein' ei ole kyllä yhtään yläkanttiin sanottu. Historiasta löytyy 6xkultaa, 2xhopeaa sekä 4xpronssia. Kaikki tietävät, että tässä on kiistatta yksi koko pelin parhaista joukkueista. Pakka on pysynyt samana, pelit ovat luistaneet erinomaisesti, joten uskon että Nightmaren poppoo on enemmän kuin valmis tulevaan 1.Divari kauteen. Joukkueella on taitoa, potentiaalia ja tahtoa hoitaa tuleva kausi kunnialla läpi ja uskon, että ainoa tavoite on liigakarsinnat ja heti seuraavalla kaudella takaisin pääsarjaan.

Joukkue on täynnä loistavia yksilöitä sekä kokeneita konkareita. Peli sujuu kuin tanssi, sillä niin kauan he ovat yhdessä pelanneet, että tietävät kokoajan missä toinen menee ja miten toimitaan seuraavaksi. Joukkue isolla J:llä. Erittäin vaarallinen ja tappavan tehokas pelityyli.

Voisin nostaa useammankin pelaajan mutta otan esille semmoiset kaverit kuin yllepa (niin paljon henkilökohtaisia palkintoja voittanut, etten kaikkia ala edes luettelemaan. 327ottelua Kiekkoliigan alaisuudessa, niistä uskomattomat 738+389=1127 pistettä) sekä puolustuksesta takuuvarma lukko Warsed. Kyseinen kaveri on aivan käsittämättömän lahjakas puolustaja ja pitää huolen siitä, ettei omissa paljon soi. Mutta kuten sanoin, joukkueessa on niin paljon lahjakkuuksia ja taitoa, ettei sitä ole kovin helppo sanoiksi pukea. Kaikki herrat omaavat loistavan peliälyn ja ovat omalla paikallaan aivan ehdotonta eliittiä.

Tiivistettynä: Nightmare lähtee ilman muuta tulevaan kauteen 1.Divarin ehkä suurimpana suosikkina. Poffeihin pääsy on vain välietappi ja se itse päätavoite on varmasti liigakarsinnat ja takaisin Kiekkoliigaan nousu. Tähän tavoitteeseen on loistavat eväät ja uskon että ilman mitään suurempia ongelmia näin tulee käymään.

FantasyHockey

FantasyHockey on perinteikäs joukkue. Joukkue lunasti paikkansa 1.Divariin niinikään automaattisesti koska karsintoja ei pelattu. Fantasyt eivät pelanneet mitään sarjaa viimekaudella, joten he saivat kaikessa rauhassa hankkia puuttuvat pelaajat sekä hioa pelinsä kuntoon. Nyt kesän aikana ei kuitenkaan hirveästi ole pelejä kertynyt alle ja nekin vähät ovat olleet pääasiassa 3v3 pelejä. Fantasyt eivät kuitenkaan ole heikko joukkue ja laittavat varmasti kaikkensa peliin joka matsissa. Kuitenkin uskon että tämä pelaamattomuus näkyy varsinkin alkukauden aikana, eikä näin ollen pidä odottaa liikoja. Joukkueen ykköstavoite on varmasti säilyttää paikkansa Divarissa.

Fantasyt rakentuu jo kokeneitten kehäkettujen ympärille, näistä mainittakoon herrat: adetti, Bastard, pesu, Hurz ja Vegan, jotka ovat pelanneet jo pitkään yhdessä. Heidän ympärille on sitten ajettu uusia hyviä pelaajia, joista ensimmäisenä mieleen tulee Falco. Fantasyt pelaavat paljon alakerrasta lähtien, varmaotteisesti lähtevät liikuttamaan limppua ylöspäin ja rakentamaan omaa peliä.

Nostan tällä kertaa hyökkääjistä esiin herrat Hurz ja Falco. Molemmat pelaavat erittäin kurinalaisesti sekä omaavat loistavan peliälyn ja laukauksen. Viimeksi mainittu Falco on myös niittänyt kuuluisuutta 1vs1 Liigan kautta menestyksekkäästi, joten on varmasti paha vastus monen joukkueen puolustukselle. Puolustuspäästä tulee mieleen kokenut konkari adetti. Varmasti moni pelaaja tuntee kyseisen kaverin taidot eikä jätä sitä kautta jossittelun varaa. adetti on ehdottomasti joukkueen puolustuksen tukipilari ja juuri hänen kauttaan on helppo lähteä omaa peliä rakentamaan.

Tiivistettynä: FantasyHockey lähtee yhtenä altavastaajista kauteen. Tärkeätä olisi saada nopeasti hiottua tämä pelisysteemi yhtenäiseksi, ettei tiputtaisi jo alkumetreillä kyydistä. En usko että mitalipeleihin on vielä tällä kaudella asiaa, mutta kaiken osuessa kohdilleen on sarjapaikan varmistaminen realistista.

Queen

Queen aka Phoenix Syndrome pelasi viimekaudella Hokisarjaa ja sieltä tuli loistavasti kauden päätteeksi käteen hopeinen lätkä. On sieltä varmasti tuttu useammalle joukkueelle. Mutta liigan lopettamispäätöksen myötä ajattelivat hekin koetella siipiään Kiekkoliigan 1.Divarissa. Queen oli pienellä hiljaiselolla kesän alussa, mutta nyt loppukesää kohden on taas pelit alkanut maistumaan ja ihan kohtalaisin tuloksin. Queen on yllätyksellinen joukkue, parhaana päivänä he voivat kaataa isommankin suosikin. Tosin heikompana hetkenä on sitten omissa saattanut soida vähän enemmänkin. Queen lähtee kuitenkin varmasti kauteen ilman mitään suurempia paineita ja niin tietysti pitääkin. Joukkueen tavoite on varmasti varmistaa Kiekkoliigan alaisuudessa pysyminen, mutta ehkä se playoffs-paikkakin siintää tulevaisuuden näkymissä.

Queenit rakentuvat jo pitempiaikaisten konkareiden ympärille niinkuin herrat: Arca, sharb, kip ja Jylpster. Kaverit tietävät ja tuntevat toisensa jo hyvin ja ovat siten osanneet valita itselleen oikeat pelaajat täydentämään runkoa. Queen pelaa erittäin hyökkäyspainoisesti ja niin pitääkin. Tulivoima on hyvää sillä hyvänä päivänä vastustajan verkkoon on nähty uppoavan todella paljon maaleja. Mainittakoon nyt esimerkkinä KiekkoCup missä joukkue viimeisteli käsittämättömät 19 maalia yhteen peliin. Puolustus on myös hyvää ja varmaotteista, mutta kun omapeli menee sekaisin, on myös omissakin soinut runsaammin maaleja.

Hyökkäyksestä nostan esille nimen Arca: monille varmasti tuttu maalintekijä Hoki-liiga ympyröistä ja sen ulkopuolelta. Nakutti kiekkocupissa yhdeksään otteeluun loistavat tehot 22+14=36. Kaverin vaarallisuudesta tietää varmasti moni ja näin ollen kehotan ottamaan kyseisen kaverin suurennuslasin alle. Puolustuksesta haluan nostaa esiin kaverin nimeltä Jylpster. Varmaotteinen ja perusvarma puolustaja, joka on käynyt jo ajansaatossa pelailemassa Kiekkoliigan alaisuudessa. Tietää varmasti mitä siellä vaaditaan pärjätäkseen, joten hän on kullanarvoinen vahvistus joukkueelle.

Tiivistettynä: Vaikka Hokisarjasta menestystä tuli, ovat nämä ihan eri pelejä. Seura on kovempaa joten myös tekemiseen pitää laittaa yksi vaihde lisää. Ei kuulu voittajasuosikeihin, mutta ei myöskään heikkotasoisimpiin joukkueisiin. Yllätyksellinen joukkue, jonka ensisijainen tavoite on varmasti sarjapaikan säilyttäminen.

Jerusalem

Jerusalemit pelasivat viimekaudella Suomiliigaa. Menestystä tuli ihan mukavasti sillä sieltä napsahti runkosarjan voitto. Matka jatkui mitalipeleihin ja lopulta tuloksena oli pronssinen lätkä. Jerusalem on jo perinteikäs joukkue jota Chrysler on jaksanut hinata kaudesta toiseen eteenpäin. Jerusalemit lunastivat paikkansa ensikaudelle niinikään automaattisesti, koska karsintoja ei pelattu. Offseasonilla ovet kävivät tiuhaan tahtiin molempiin suuntiin, mutta nyt näyttäisi että pikkuhiljaa alkaa rosteri hahmottumaan ja päästään keskittymään itse asiaan. Jerusalemilla on kyllä potentiaalia taistella koviakin joukkueita vastaan, mutta se vaatii jo loistavaa joukkuepeliä. Jeruilla jäi niin KiekkoCup kuin Suomiliigan kesäkausi välistä, joten varmasti nälkää ja tahtoa näyttää oma osaaminen. Tavoitteena on varmasti koittaa välttää putoamistaistelut ja pitää joukkue Kiekkoliigan alaisuudessa pitempään kuin yhden kauden.

Jerusalemin joukkuepeli on hyvää, mutta välillä turhankin ailahtelevaa. Puolustus on toiminut monesti todella hyvinkin, mutta sitten sattuu jaksoja, ettei mikään tunnu onnistuvan ja limppu löytyy omasta maalista useammankin kerran. Hyökkäyksessä on aina ollut tulivoimaa, siitä on Chrysler pitänyt huolen. Välillä kuitenkin tuntuu, että kun maalia ei saada ja vastustaja on jo rokottanut niin alkaa pientä sooloamisen makua näkymään kentällä, mikä yleensä johtaa vain vielä pahempaan.

Hyökkäyksestä nostan ilman muuta esille Chryslerin. Suomiliigassa yhteensä 50 ottelua joihin mahtuu tehopisteet 92+61=153. 3.06 p/o. Chryslerilla on mahtava pelinlukutaito sekä todella vaarallinen kuti. Pystyy luomaan vaarallisia tilanteita tyhjästä ja on useammankin kuin kerran ollut joukkueen voiton takuumies. Puolustuksesta nostan esille kaverin nimeltä humble. Kokenut kehäkettu jo, jolla suomiliigastakin yli puolisensataa matsia tilillä. Varmasti monelle tuttu kaveri niin pelikentiltä kuin sen ulkopuoleltakin. Varmaotteinen ja laadukas puolustaja.

Tiivistettynä: Jerusalemit lähtevät varmasti paineettomana pelaamaan tulevaan kauteen. Uudet kaverit ajetaan ensin sisään, sitten etsitään yhteinen pelityyli. Ensisijainen tavoite on varmasti säilyttää paikka 1.Divarissa. Seura on kovaa, mutta ei tämä mahdottomuus ole mikäli joukkue saa oman pelinsä kuntoon ja pelaavat nimenomaan joukkueena, eivätkä yksilöinä.

goatse poijat

goatse poijat lunastivat paikkansa myös automaattisesti 1.Divariin, koska tällä kaudella ei karsintoja pelattu. Tämä joukkue saattaa olla varmasti monelle vähän tuntemattomampi, koska liigataipaleella tämä on goatse poikien ensimmäinen kausi. He ovat kuitenkin harkkaa pelanneet todella aktiivisesti ja sitä kautta pyrkineet parantamaan jo ennestään tiivistä pakkaansa. Huhua myös kuulunut, että joukkue koostuu monesta irl kaverista jotka ovat pitkään jo pelanneet yhdessä. Eli perusvarma tekeminen on varmasti hallussa eikä tätäkään joukkuetta kannata lähteä aliarvioimaan. Välillä on tullut loistavia tuloksia ihan kärkipään joukkueita vastaan, mutta sitten taas heti seuraavassa pelissä saattaa tulla takkiin ennakkoon heikommiltakin joukkueilta. Peli on tällä hetkellä aika ailahtelevaa, joten siihen pitää tulla muutos mikäli Divarissa haluaa menestystä. Tavoitteena on varmasti monen muun mukana säilyttää paikkansa ja pyrkiä mahdollisimman kauas putoamisviivasta.

goatset tuntevat toisensa tosiaan jo pitemmän takaa ja ovatkin pelanneet todella paljon yhdessä. Joukkueen pelaaminen perustuu nimenomaan joukkuepeliin ja peliä lähdetäänkin rakentamaan kaikessa rauhassa omia asioita tekemällä. Joukkueessa ei ole suoranaisia maalirohmuja, mutta paikan sattuessa laatta yleensä löytyy vastustajan maalista. Puolustuspelaaminen on perusvarmaa, mutta välillä sekin ailahtelee. Loistavan pelin jälkeen voi seuraavassa pelissä jo upota yllättävänkin monta kiekkoa omiin.

Pelaajista nostan hyökkäyspäässä esiin henkilön nimeltä Merirosvo. Omaa hyvän laukauksen ja pelisilmä sekä tilanteiden luonti on hyvää. Puolustuksesta tulee ehdottomasti mieleen Gianelli. Loistava ja varmaotteinen puolustaja, joka pystyy myös tukemaan hyökkäystä hyvin. Varmasti monelle kiekon ainakin vanhemmalle pelaajaväelle tuttu nimi.

Tiivistettynä: goatse poijat on kovan paikan edessä. Ensimmäinen kausi liigaympyröissä ja kivenkovassa 1.Divarissa. Seura tulee olemaan kovaa ja goatse poikien onkin onnistuttava joka matsissa pistämään parhaansa, että putoamiskamppailut eivät uhkaa. Uskon että kaiken osuessa kohdilleen, on heillä mahdollisuus pitää paikkansa vielä ensikauden jälkeenkin, mutta sen pitemmälle ei tälläkaudella tuskin päästä.

Antarktis

Antarktiksen jätkät kolusivat viimekaudella Hokisarjaa ja päättivät nyt sitten tällekaudelle lähteä haistelemaan menoa 1.Divarissa. Antarktis on varmasti joukkue, jonka luultavasti jokainen pelaaja kiekko.tk yhteisössä tietää. Erittäin hyvä ja laadukasta kiekkoa pelaava joukkue, joka on niittänyt jo menestystä jonkin verran. Viimekaudella tuli hienosti runkosarjan voitto, mutta harmikseen mitali jäi saavuttamatta. Potentiaalia joukkueessa siihen on, se on varma. kesän aikana joukke kävi KiekkoCupissa kokeilemassa rahkeitaan, kuitenkin Knightclub vei pitemmän korren ensimmäisellä pudotuskierroksella. Joukkueen tavoite ensisijaisesti on varmasti olla poffeissa ja sinne heillä ilman muuta on mahdollisuudet. Kunhan pakka on tiivis ja yhtenäinen sekä peli saadaan heti alusta asti kuntoon.

Antarktis on pelannut jo pitkään samoilla jätkillä ja sitä kautta he ovatkin oppineet tuntemaan toisensa pelikentällä loistavasti. Varsinkin herrat Compi, Daasaman, Loo ja Kirk kannattaa laittaa muistiin. Daasaman ja Compi ovat jo pitkään pelanneet yhdessä ja tekevät takuuvarmasti tuhoisaa jälkeä vastustajan päätyyn jos siihen annetaan tilaa ja mahdollisuus. Loo ja Kirk taas pitävät huolen siitä ettei reppu heilu kovin monta kertaa omassa päädyssä. Tämän nelikon yhteispeli on tappavan tehokasta sekä erittäin hienoa katsottavaa katsomon puolelta.

Hyökkäyksestä nostan esille herrat Daasaman ja Compi. Jo Helsingin Jokereissa tuhoisaa jälkeä tehnyt parivaljakko pitää varmasti huolen siitä, että vastustajien maalilla on hämminkiä ja puolustajat eivät saa olla hetkeäkään rauhassa. Molemmat omaavat loistavan laukauksen sekä pelinlukutaidon. Vaarattomasta tilanteesta tulee nopeasti päinvastainen jos näille herroille annetaan siihen aihetta. Niinpä ottaisin nämä miehet tarkkailuun. Puolustajista sitten otetaan esiin Loo ja Kirk, jotka pitävät varmasti oman pään puhtaana. Loo on varmaotteinen ja varmasti yksi Divarin eliittipuolustajista, siihen vierelle Kirk, joka osaa puolustaa loistavasti sekä auttaa hyökkäyspäässä ja näin ollen luomaan vaarallisia tekopaikkoja omalle joukkueelleen.

Tiivistettynä: Itse sanoisin että Antarktis on yksi ensikauden mielenkiintoisimmista joukkueista. Yhteispeli on loistavaa ja mikäli joukkue pääsee pelaamaan ehjän kauden ilman suurempia ongelmia, on paikka poffeihin todennäköinen. Jos ongelmista puhutaan niin Antarktiksella se on siinä, että joukkue pelaa yleensä alkukauden sekä runkosarjan hyvin, mutta tosipeleissä ei joukkue tahdo niin helposti syttyä.

Reisitanssi

Kolme viimeisintä kautta Hokisarjassa viihtynyt Reisitanssi on kyllä kanssa yksi mielenkiintoisimmista joukkueista. Hokisarjassa kaksi kautta ja molemmilla kausilla kultaa. Yksi kausi Hoki-liigassa ja sieltä hienosti hopeaa. Eli voittamisen kulttuuri on tässä joukkueessa korkealla. Erittäin mielenkiintoinen joukkue. Nyt kesän aikana on ollut hiljaiseloa niin kuin varmasti monilla muillakin joukkueilla, joten harjoitus otteluita ei hirveästi ole kertynyt. Nyt olisi kuitenkin aika jo alkaa heräilemään ja hioa viimeisetkin asiat kuntoon. Tavoitteita Reisitanssilla varmasti on ja nälkää on varmasti vaikka palkintokaapissa on jo kirkkaimpia värejä. Kuitenkin ensikauden 1.Divari on todella kova ja Reisitanssin pitääkin pelata alusta asti samalla tasolla mitä Hokisarjan poffeissa, mikäli mielii Divarin poffeihin ja sitäkautta menestystä hakemaan.

Reisitanssissakin on pitkänlinjan miehiä, mainittakoon ensimmäisenä Elegance jonka varmasti suurin osa tietää. Joukkueen pvh onkin saanut sitten ajansaatossa kaikessa rauhassa hommata itselleen mieluiset pelikaverit ympärillensä. Olp, LAAWD, Marantz ovat herroja, jotka ovat loistavasti sitten ottaneet omat paikkansa Reisitanssin ryhmässä. Reisitanssin pelitapa on nimenomaan joukkuepelaamisessa. hyökkäykset lähdetään suunnittelemaan koko ryhmän voimin ja joukkue puolustaa myös erittäin kurinalaisesti, mistä kertookin jo edellä mainitut saavutukset. Missään nimessä millään joukkueella ei ole varmaa lähteä takki auki peliin, muuten omissa soi varmasti. Nimittäin tulivoimaa joukkueelta löytyy.

Hyökkäyksestä nostan esiin nimen LAAWD (aka pano-kone). Tämä mies kantaa kanssa isoa roolia Reisitanssin hyökkäyksissä sekä pystyy omalla panoksellaan auttamaan joukkuettaan voitosta toiseen. Pystyy luomaan maalintekopaikkoja mallikkaasti ja omaa myös hyvän laukauksen. Puolustuksesta mainitsen koko nelikon sillä he puolustavat erittäin mallikkaasti sekä kurinalaisesti. Jokainen pelaaja pyrkii ottamaan oman miehen eikä vain juoksemaan paikasta toiseen ja antamaan vastustajalle turhia tontteja.

Tiivistettynä: Reisitanssi varmasta janoaa jälleen lisää kiiltävää palkintokaappiinsa. En kuitenkaan usko, että vielä tällä kaudella taistellaan kirkkaimmista palkinnoista. Hyvällä joukkuepelillä sekä yhteishengellä on heillä kuitenkin mahdollisuudet taistella poffeihin pääsystä tosissaan. Vastustajat eivät ole helppoja, mutta Reisitanssia vastaan ei kannata kenenkään lähteä takki auki.

Unskilled

Unskilled on varmasti osalle tuttu siitäkin syystä että joukkuehan alkutaipaleella värväsi melkeinpä kenet vain, että pelejä sai alle. Nykyisin joukkue kuitenkin on rauhoittunut ja koostuu pelaajista, joilla on jo jonkin sortin kokemus liigajäiltä. Unskilled ei ole pelannut mitään liigaa ennen 1.Divaria, mihin he lunastivat paikkansa automaattisesti. Tavoitteena Unskilledillä on varmasti ensimmäisenä sarjapaikan pitäminen, mikä ei ole mahdoton ajatus, mutta kuitenkin kaikkea muuta kuin helppoa. Unskilled on kuitenkin pelannut varsin tiiviisti harjoitusotteluita ja koittanut saada viimeisetkin puuttuvat palaset kohdilleen. Menestys harjoitusotteluissa on ollut kohtalaista, mutta ne ovat ihan eri pelejä mitä Divari ottelut.

Unskilled luottaa paljon hyökkäysvoimaansa, mitä heiltä kyllä löytyy. Henkilöt Litmanen ja Handless pitävät huolen siitä, että kiekkoa saadaan toimitettua mahdollisimman paljon vastustajien maaliin. Litmanen on kyllä kurkkusalaateissa mikä syö Unskilledin tulivoimaa hivenen. JingJang tulee todennäköisesti paikkaamaan tätä asiaa, mutta isot saappaat on herralla täytettävinä. Puolustuspeli Unskilledillä on ailahtelevaa, perusvarmaa puolustusta löytyy ja maali saadaan pidettyä puhtaana, mutta sitten tulee jaksoja joissa valitettavasti kiekkoa saadaan kaivaa omasta repusta useammankin kerran.

Hyökkäyksestä nostan esille Handless:in. muun muassa Hoki-liigaa tahkonnut jyrä ei välttämättä ole vielä kaikkien huulilla, mutta takaan, että jos kyseinen kaveri paikan saa niin hyvällä prosentilla maalin siitä tekee. Siinä on mies, joka kanssa kannattaa laittaa vartioitavien joukkoon. Puolustuksesta nostan esille mielenkiintoisen nimen, A.Semin. Tämä ulkomaalaisvahvistus osaa kyllä pitää maalinsa puhtaana ja omaa erittäin hyvät pakin tavat. Perusvarma puolustaja, jonka kanssa saa työskennellä tosissaan, mikäli meinaa maalin tehdä.

Tiivistettynä: Uskon että tuleva kausi on Unskilledille vielä opintomatka. Muutamia yllätyksiä saattaa tapahtua, mutta en jaksa uskoa että kärjen tuntumaan tällä kaudella vielä yltää. Tulee taistelemaan paikasta 1.Divarissa.

Rockford Icehogs

Hyvällä menestyksellä Hoki-liigaa pelannut Rocford Icehogs lähtee varmasti ensikauteen erittäin nälkäisenä. Taskussa on tuore mestaruus Hoki-liigasta, joten voitontahtoa sitä varmasti löytyy. Hoki-liiigan loppumisen myötä hyppy Kiekkoliigan sarjoihin on varmasti juuri se uusi haaste mitä joukkue haluaa. Joukkue on varmasti kaikille tuttu, kurinalainen ja hyvällä porukalla kasattu joukkue tulee varmasti olemaan yksi varteenotettavista vastustajista. Joukkue koostuu pitkäaikaisista jäsenistä, jotka tietävät toisensa pelitavan sekä osaavat pelata loistavasti yhteen. Joten valmis paketti on jo yhdessä, jolla lähdetään havittelemaan omaa paikkaansa 1.Divarissa. Joukkue on varmasti jo asettanut itselleen tavoitteet, minkä uskon olevan poffeihin pääsy ja mahdollisesti liigakarsinnat. Edellytykset tähän ovat loistavat. Peli on luistanut aina harkassa ja liigaympyröissä, mikä on tärkeää. Suurempia notkahduksia ole tullut.

Rockfordit pelaavat erittäin organisoidusti ja kurinalaisesti mitä menestykseen vaaditaan. Turhia juoksuja ei juurikaan ole ja jokainen tilanne, oli kyse sitten puolustusasemasta tai hyökkäyksestä hoidetaan niin ikään JOUKKUEENA. yksilötaitoa on toki todella paljon, mutta he pelaavat tiiviisti yhteen ja aiheuttavat sitä kautta vastustajalle päänvaivaa. Nimet: Yazmat, Paavali, Närästäjä ovat varmasti monelle tuttuja ja juuri näiden miesten kanssa kannattaa olla varpaillaan.

Nyt hyökkäyksestä nostetaan nimi Yazmat esiin. Varmasti kaikille tuttu nimi ainakin Hoki-liigan puolelta. Pystyy parhaana päivänään kääntämään omalla osaamisellaan pelin joukkueensa voitoksi. Kovalla prosentilla tehoja nakuttava hyökkääjä, jonka jokaisen joukkueen puolustus pitää ottaa tiukkaan syleilyyn. Puolustuksesta tulee ensimmäisenä mieleen LukuLude. Lahjakas, erittäin osaava ja varma puolustaja, joka pitää huolen siitä, ettei omalle maalille ole vastustajilla asiaa. Hyvät avaukset joten vastapuolen joukkue saa olla tarkkana myös tämän kaverin kanssa.

Tiivistettynä: Tätä joukkuetta voisin pitää mustana hevosena. Tulee takuuvarmasti aiheuttamaan hämminkiä sarjataulukon yläpäässä, joten kannattaa olla varuillaan. Tämä joukkue tulee todennäköisesti taistelemaan poffi-paikasta ja tavoite on erittäin realistinen. Mikäli koko kausi menee putkeen, en näe mahdottomana, että liigakarsinnoissa nähtäisiin tämä porukka.

Rykälätty

Rykälätty on myöskin pitkäaikainen joukkue ja varmasti myös monelle tuttu. Hoki-liigaa useamman kauden tahkonnut joukkue selvitti myöskin automaattisesti paikkansa 1.Divariin. Ovi on käynyt molempiin suuntiin, mutta nyt näyttäisi siltä että Rykälätty on löytänyt oman pakkansa ja voi alkaa keskittymään tulevaan kauteen. Offseasonilla harkkaa on pelattu tiheään tahtiin, päivittäin on jopa voinut nähdä kyseisen joukkueen pelaamassa. Elikkä pikkuhiljaa pitäisi olla pelityyli ja pelaava kokoonpano tiedossa. Rykälätty on pelannut paljon liigoissa, mutta oikeastaan mitään konkreettista ei ole jäänyt käteen viime vuosilta. Mieleen tulee Hoki-cupin hopeaa joka sekin on 06 vuodelta. Tavoitteita joukkueella varmasti on ja uskon että ne liittyvät monien muitten joukossa siihen, että sarjapaikka säilytetään.

Tulivoimaa hyökkäyspäässä joukkueelta kyllä löytyy. Etunenässä henkilöt Rodman ja Jordan tulee mieleen, joitten ympärille on ollut helppo hakea tarpeellista porukkaa. Jos joukkue keskittyy täydet 18minuuttia joka matsiin, on heillä mahdollisuus taistella koviakin joukkueita vastaan. Puolustus on myös hyvää jos joukkueena jaksetaan puolustella. Viime otteluissa on tosin näkynyt pientä turhautumista kun paikoista ei ole tehty ja vastustaja on rokottanut omilta tonteiltaan. Puolustuspelaaminen tuleekin olemaan se isoin kysymysmerkki tälle joukkueelle. Mikäli jaksetaan koko ottelu puolustaa koko porukalla, on heillä mahdollisuus yllättää.

Hyökkäyksestä tällä kertaa nostetaan esiin henkilöt Jordan ja Rodman. Dynaminen Duo jos näin voidaan sanoa. Tuntevat toisensa läpikotaisin ja osaavat hakea toisillensa sitä parhainta maalinteko sektoria. Varsinkin Rodman omaa hyvän vedon, joten vastustajan puolustus, olkaa hereillä. Puolustuksesta nostetaan esille nimimerkki Pera. Monelle varmasti ei ole vielä niin tunnettu nimi, mutta on hän kerennyt jo kuuluisuutta jonkin verran niittämään. Tuttu myös 1vs1 huoneista, mitä hän järjestää, joten töitä saa varmasti tehdä mikäli kamppailuissa meinaa hänelle vertoja vetää. Varmaotteinen puolustaja.

Tiivistettynä: Rykälätty on myös yksi monista haastajista. Painotan sitä että 1.Divari on tänä kautena niin kova, että täyden työn saa tehdä joka matsissa, mikäli meinaa kyydissä pysyä. En usko että vielä tänä kautena korkeimmilla korokkeilla seistään mutta, Divaripaikan ylläpitäminen on mahdollista.

Rovers

Roversin poppoo pelasi viimekaudella Kiekkoliigan 1.Divarissa. Menestys oli hyvää ja lopulta joukkue pääsikin taistelemaan liigakarsinnoissa. Takkiin tuli kuitenkin Siniviiva HT:lta, joka oli aavistuksen parempi tällä kertaa. Kesän aikana joukkue osallistui myös Kiekko-Cuppiin, jossa kuitenkin tuli putoaminen ensimmäisellä kierroksella, Queenin oltua parempi. Offseasonilla on myös pelattu suhteellisen aktiivisesti harkkamatseja, mikä näyttäisi nyt alkavan tuottamaan tulosta. Rovers on jo vanha konkari, mitä tulee liigajäillä pelaamiseen. 3/12 tuli nousu 1.Divariin ja siitä asti siellä on viihdytty hyvällä menestyksellä. Roversilla on varmasti hampaan kolossa niukka tappio liigakarsinnoista, joten varmasti joukkueen tavoitteet ovat jälleen kerran siellä. Edellytykset tähän on, mikäli joukkueen pakka pysyy ehjänä ja peli alkaa kulkemaan ensi metreiltä asti.

Roversin porukka koostuu pääasiassa jätkistä, jotka ovat tunteneet toisensa jo vähän pitempään. Pelityyli on loistavaa joukkuepelaamista, jossa hyökätään ja puolustetaan koko joukkueen voimin. Välillä voi vastustajan kavereilla kuppi kuumentua, koska heidän pelityylinsä niin tappavan tehokasta, Marquezin ja HemBin heiluttaessa tahtipuikkoa. Välillä tosin saattaa repsahdella omaan päätyyn reippaamminkin kiekkoja, mistä hyvänä osoituksena on se, että viimekaudella Roversien maaliin tehtiin 75maalia ja maaliero oli lopulta -16. Tämä ei ole hälyttävää vielä, mutta kyllä ensikaudelle pitää puolustuksen olla hivenen vielä tiiviimpää. Sarja ja seura on todella kovaa.

Hyökkääjistä nostan esille Marquez:in. Yhtä peliä vaille 100 matsia Kiekkoliigan alaisissa sarjoissa ja niistä kiitettävät 142+92=234 tehopistettä. Omaa loistavan laukauksen sekä pelinluku taidon. Hyvänä päivänä pystyy omalla tekemisellään ratkaista kamppailut oman joukkueensa eduksi. Välillä on näkynyt, että tehopisteitä ei välttämättä joka ottelussa synny, mutta sitten kun ketsuppipullon korkki on taas auki, on niitä alkanut tulemaan urakalla. Puolustuksesta nostan esille herran nimeltä Topham. Varmasti monelle tuttu nimi ainakin Divarin puolelta. Varmaotteinen sekä hyvä puolustaja joka pystyy parhaana päivänään auttamaan mille tahansa joukkueen hyökkäys kalustolle päänvaivaa. Vaikka +/- tilasto jäikin viimekaudelta pakkasen puolelle, tulee varmasti tulevalla kaudella nostamaan jälleen tasoaan.

Tiivistettynä: Roverseilla on jälleen kerran hyvä paketti kasassa. Runko on pysynyt kunnossa ja omaa peliä on hiottu ahkerasti offseasonin aikana. Playoffeihin heillä rahkeet riittää se on varmaa, enkä pidä mahdotomana ajatuksena vaikka jälleen kerran liigakarsinnoissa tämä joukkue nähtäisiin.

Kirjoittanut: piquionne
Julkaistu 06.08.2013 20:05
Luettu: 2216 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.