Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

1.Divarin kausiennakko

1.Divarin kausiennakko kaudelle 2/13! Ennakossa ei pyritä loukkaamaan ketään tarkoituksellisesti. Mahdollisia tilanne- ja tietovirheitä pahoitelen. Taitoni ja aikani ei riittänyt tälläkertaa tekemään niin laadukasta työtä kuin Loui on tehnyt joten älkää pettykö.


Anaheim Mighty Ducks - Viimekauden sijoitus: Liiga, 14.

Sopisiko vuoristorata kuvaamaan Anaheim Mighty Ducksia? Joukkue nousi viimekaudeksi takaisin liigaan mutta noutaja tuli ja putosivat takaisin divariin. Anaheimin edelliskausi ei tuskin kenenkään mielestä mennyt hyvin. Ainoa plussa mikä kaudesta löydetään on joukkueen kasassa pysyminen, kun he pelasivat kaikki pelit ja osoittivat halua pysyä liigassa pelaamalla karsinnatkin (lue Double It). Mukavaa on myöskin huomata, että joukkueessa on vieläkin jäljellä niitä pelaajia, jotka toivat aikanaan 2/09 Ankkalauman divariin. Ajat ovat muuttuneet ja on aika ryhdistäytyä taasen.

Offseasonilla jo melko aikaisessa päätetty, että uusia pelaajia Ducksit ei tarvitse -> kokoonpano lukkoon ja harkkapelejä pelaamaan. Tämä on toiminut ainakin osittan sillä Anaheim on pelannut hyvän offseasonin ennen kauden pyörähtämistä käyntiin. Anaheimin pelityyliin kuuluu kurinalainen puolustus, kun hyökkääjätkin ovat täysillä mukana omallakin alueella. Tämä seikka helpottaa selkeästi puolustajienki tehtävää ja nopeuttaa hyökkäykseen lähtöä. On selvää, että Anaheim tulee karsimaan paikastaan takaisin liigaan.

Sijoitusarvio 6.

censeo, Miltä tuntui tippua takaisin 1.divariin?
Kausi oli anaheimilla aikalailla kriisejä täynnä ja paljon saatiin sen myötä sitten tehtyä ratkaisujakin. Divariin tippuminen oli itseasiassa se mitä anaheimi tässä vaiheessa tarvitsikin. Kauen aikana tulleiden muutoksien takia ollaan saatu peli takas kuosiin ja voiaan hakia divarista hyvä buusti ja tähdätä sitten takaisin liigakentille. Peli kasaan divarissa -> pari kautta ni anaheimi voittaa liigan.

Millä eväillä lähette seuraavaan kauteen tavoittelemaan paikkaa takaisin liigasta?
Meillä on todella hyvä lineuppi enskaudelle, eli nyt on ne pelaajat jotka osaa oikeasti pelata yhteen ja kaikki voivat luottaa toisiinsa. Harkkapelit on sujunu vitin hyvin (4v4) ja halutaan nytten pitää taso yllä, että voidaan paukuttaa myös pelivoittoja divarissa. Divari on enskauella erittäin tiukka, mutta hyvä joukkue ja kokemus kantaa meiät liigaan seuraavalle kaudelle.

Seuraa häntä: pelsu
Kun aletaan joukkueen sisältä etsimään sitä voittavaa pelaajaa niin tämä kaveri on oiva nimi siihen. pelsu pystyy parhaimmassa tapauksessa yksinkin ratkasemaan pelejä edukseen mutta kiekonkäsittely taito on aivan omaa luokkaansa.


Double It - Viimekauden sijoitus: Liiga, 13.

#pelattiin #kättelyt #farssi kuvaavat täydellisesti Double ii teen viime kautta liigassa. Miinuspisteet mukaan luettuna käteen jäi tulos 9 pojoa, 13. sija ja säälittävät 141 maalia omiin ja voitiin olla valmiita pois jättäytymisestä. Muuri päätti ottaa kuitenkin jengin haltuun ja yrittää vielä. Päätöksen lisäksi joukkue luopui suosiolla liigapaikastaan ja hakevat vauhtia divarista kohti uutta nousua. Avukseen Muuri hommasi playan ja kas kummaa, yhtäkkiä joukkue oliki aivan uudessa valossa ja ei ole tietoakaan edelliskauden surkeasta menestyksestä. Tällähetkellä joukkueella on erittäin iskukykyinen joukkue ja voidaan hyvinkin olettaa, että runkosarjan päätteeksi Double It taistelee tosissaan sarjan kärkipaikasta.

Muutoksia on tehty paljon viime kauteen verrattuna. Kaudella 1/13 Double It paidan puki päälle runkosarjassa peräti 19 eri nimimerkkiä mikä on aivan ylivoimasesti liikaa. Tällähetkellä joukkueesta ei löydy edes lähellekkään niin montaa pelaajaa ja olettaen, että tuskin on edes tarvetta. Joukkueen peli on pienellä ja tiiviillä kokoonpanolla rutinoitunut kuin hiomattomaksi timantiksi ja menestyksen todennäköisyys on suuri.

Sijoitusarvio 2.

Muuri, joukkue oli lopettamisen rajamailla mutta päätit ottaa joukkuueen vielä haltuun. Miltä nyt tuntuu?
Todella hyvältä tuntuu, kiitos vaan kysymästä! En tiedä sitten johtuuko se hyvä tunne siitä, että saatoin juuri suomenruotsalaisen daamin meiltä kotio vai siitä, että ollaan kerranki saatu kasaan semmone nippu, että alta pois!

Mitkä ovat Double Itn tavoitteen ensikaudelle?
Kaikki jutut mitä vaan mahdollista on ni lähdetään voittamaan. Runkosarja, pistepörssi, hari, eniten pelikieltoja etc. :) Eivaan jos totta puhutaan niin eiköhän me enskaudella kaikki tehdä, että sinne liigaan noustaan takaisin ja siellä sitten uudet tavoitteet.

Seuraa häntä: playa
Tunnetusti erittäin kova maalintekijä ottaa täksi kaudeksi todella suuren roolin Doublen riveissä. Tulee pelaamaan kaikki pelit ja on yksi vahvimmista ehdokkaista maalipörssin voittajaksi.

Drunken Leprechauns - Viimekauden sijoitus: 2.divari, 1.

Ensimmäistä kertaa divariin noussut irkkupoppoo lähtee yhtenä ennakkosuosikeista kauteen divarissa. Kakkosdivarissa pari kautta tahkonut joukkue nappasi runkosarjan voiton voittamallla oikeissa peleissä ja pystyivät vaikeissakin paikoissa kääntämään pelit voitoiksi. Huomattava parannus kuitenkin aikaisempaan kauteen joukkueen ollessa vasta 17. Drunkeneitten peli perustuu melko paljon vahvaan nelikkopelaamiseen sekä hyökkäys- että puolustusalueella. Jokaisesta kentällä olijoista otetaan kaikki hyöty irti jotta saadaan mahdollisimman tasapainoinen peli rakennettua ja sitä kiekkoa pystytään pelaamaan mistä kautta vain. Ihailtavaa on huomata kokoonpanon säilyvyys joka ei käytännössä ole muuttunut ollenkaan. Ainoastaan Zwitter puuttuu viimekauden ringistä.

Tulevaan kauteen Leprechaunsit lähtevät varmasti rytinällä kauteen havittelemaan sitä kaukaista kattilallista kultaa. Helppoa se ei tule olemaan, kun otetaan tämän kauden taso huomioon mutta Drunken Leprechauns kuuluu myös ennakkosuosikkeihin sarjan piikkipaikalle.

Sijoitusarvio 3.

Guerin, kokoonpanonne on pysynyt suhtkoht samana. Aiotteko hankkia lisää pelaajia?
Rubi, Zudorimo ja Jack armeijan harmaissa, mutta eiköhän me pärjäillä tällä kokoonpanolla ainakin tuleva kausi. Muutoksia ei näillä näkymin luvassa

Odotettu nousu divariin tapahtui. Mitä mieltä olet tämän kauden sarjasta?
Tiukkoja pelejä luvassa, erityisesti PePo:a vastaan. Ei lähdetä aliarvioimaan ketään, sillä varmasti tulee tappio jos takki auki saavutaan pelikentille. Tietty rentous kuitenkin säilytettävä peleissä, ettei liia totiseksi menisi :). Huikea kausi tulossa, tsemppiä vastustajille meidän humalaiselta poppoolta!

Seuraa häntä: peipi
Kaksi edellistä kautta Drunkenin paidassa on tuottanut 51 ottelussa peräti 228 tehopistettä. Välissä oli yksi kausi Liigatasolla. Suomen maajoukkue piiriinki kuuluva pelaaja kuuluu ehdottomasti kiekon eliittiin ja on Leprechaunsin luultavasti suurin syömähammas.


HC Tyrmäys - Viimekauden sijoitus: 1.divari, 7.

Tasapaksu kausi toi lopulta seitsemmännen sijan, paikan liigakarsintoihin sekä 5vs5-liigan pronssimitalit. Vain ja ainoastaan se kirsikka kakun päältä jäi puuttumaan eli nousu liigaan joka kariutui karsintojen ensimmäisellä kieroksella Piratesin oltuaan parempi otteluvoitoin 3-2. Näistä peleistä peräti neljä meni jatkoajalle asti. Tyrmäyksen peli kuitenkin perustuu melko pitkälle siihen, että ne pelaa ketkä on paikalla, jonka vuoksi pelitaso heittelee puolelta toiselle joskus rajummallakin kädellä. Henkilökohtaista taitoa löytyy jokaiselta pelaajalta pärjätäkseen divarissa joillakin jopa ylimmälle mittapuulle. Tyrmäys pelasi kaksi kautta 5vs5-liigassa saavuttaen sieltä hopeisen sekä pronssisen mitalin ja tämä kertoo joukkueen aktiivisuudesta. Pelaajia löytyy kyllä ja tässä vaiheessa pitää joukkueen johdon päättää peluutuksesta. Taistelu peliajasta on joukkueen sisällä kovaa ja sekös se auttaa pelaajien halusta kehittyä lisää.

Tyrmäyksen joukkuepelaaminen on mahtavaa. Vaikeistakin hetkistä on pystytty monesti nousemaan rinnalle ja ohi. Mitä siellä joukkueen sisällä sitten oikein puhutaan, kun murskajaisia ei tule omaan päähän. Hyökkääjille on joskus tapana hakea kärkkypaikkaa ja tässä onnistuessaan on lähes 100 varmaa että verkko heiluu. Odotettavissa on samanlaista kautta kuin edelliset kaksi.

Sijoitusarvio 8.

Hjerpe, miten Tyrmäyksellä on offseason sujunut?
offseasonilla yritettiin parantaa aktiivisuutta ja ettiä paria uutta jäsentä joukkueeseen, Karl ja Vesa siinä sitte tarttu haaviin.

Nousunne oli lähellä. Taas mentiin viidenteen otteluun asti, joko nyt kauden päätteeksi se nousu tapahtuu?
siitä lähetään että nousu tapahtuu, nyt parit viime liigakarsinnat väännetty toblerone otsassa tiukkoja pelejä, mut paremmille lopulta hävitty.

Seuraa häntä: Karl
Välikauden pitänyt puolustaja on taas aloittanut aktiivipelaamisen. 4vs4 regeistä tuttu Karl tuo uutta voimaa ja lisää kilpailuhenkeä ylemmän puolustajan pelipaikalle kaudelle. Se, että pelaako Karl paljon on hänestä itsestään kiinni sillä Karl tykkää antaa muille paljon vastuuta.


IHT Guerillas - Viimekauden sijoitus: 1.divari, 6.

Surkean loppukauden pelannut IHT Guerrillas on vaihteleva joukkue pelityyliltään. Joskus tulee täydellisiä onnistumisia mutta jokaisessa matsissa on ainekset täydelliseen epämunaukseen mikäli vastustaja aloittaa terävästi. Henkinen kantti on tällä kaudella kovassa testissä, kun kakkosdivarista tuli kovia tekijämiehiä täksi kaudeksi divariin. Kun tarkastellaan IHT Guerrillasin kokoonpanoa niin se on säilynyt paria poistumista lukuunottamatta mutta kirjoitushetkellä joukkue suorastaan kuhisee tryout pelaajia. Jengin kokoaminen on pahasti kesken niin on vain ajan kysymys milloin se alkaa haittaamaan kausipelaamista sekä hyvän pelivireen saavuttamista. Joukkueena Guerrillasilla on vain kourallinnen pelaajia mutta sitäkin enemmän yllättävämpiä. Hyökkääjät pystyvät hyvillä vetopasseillaan lyötämään toisensa takatolpalta jatkuvasti ja melkeinpä kuka vaan pystyy hoitamaan ylemmän puolustajan paikan. Tällähetkellä puolustajan rooli lepää todella paljon Sorokinin varassa mutta hän tarvitsee tukea hyökkääjiltä, sillä mikäli omissa soi liikaa on hyökkääjillä ollut tapana turhautua ja homma voi mennä läskiksi heti alkukaudesta.

Kausi kaudelta kuitenkin IHT Guerrillas on pystynyt pelaamaan tasavahvaa omaa peliä, mikä on kokoajan taannut sen, että paikka löytyy nousukarsinnoista. Tälläkaudella on tehtävä kuitenkin täysi työ ja tamin sanoin win the right games on toteuduttuva.

Sijoitusarvio 9.

helkkis, Mitä muutoksia olette tehneet viime kauteen verrattuna?
No eipä oo kokoonpanon suhteen hirveesti muutoksia tehty, itte painelen intissä vielä tän kauden Tobon kanssa, ja pyritään pelaileen pelit alta pois. Ehkä pienehköä motivaatio-ongelmaa ilmassa, eikä taho oikeen löytyy sopivia pelaajia joukkueeseen. Mut kyl tää täst pikkuhiljaa, ja koitetaan kuitenki vääntää täysil tää kausi.

Miten uskot IHT Guerrillasin pärjäävän tulevana kautena?
Varmaan aikalailla ku viime kaudet divarissa. Ei mitään hirveen suurta floppia, muttei myöskää mitää ihmeellistä nousuakaa luultavasti oo tulossa, mut tavote nyt on ainaki pysyy divassa, ja päästä karsii mahollisesti liigapaikasta?

Seuraa häntä: Sorokin
Parhaana päivänä sarjan parhaita puolustajia mutta heikon päivän sattuessa paikka löytyy vaihtopenkiltä ja peliä jatketaan neljällä hyökkääjällä. Hyvällä ja lujalla avauksellaan laittaa monesti hyökkääjät ylivoimahyökkäykseen. Kunhan pää kestää niin IHT taistelee nousukarsinnasta jälleen.

Kuoletus - Viimekauden sijoitus: 2.divari, 4.

Kaikki lähti Kiekkoliigan 4.divarista. Tälläkaudella se on vaihtunut jo 1.divariksi. Joukkueessa pelaa vieläkin samat pelaajat kuin aikoinaan 4.divarissa kaudella 3/10 mikä on kiitettävä saavutus joukkueellisesti. Kuusi kautta Kuoletus pelasi kakkosdivarissa ennen nousuaan ykköseen ja sekin tapahtui merkillisellä tavalla, joukkue hävisi ensimmäisen kieroksen pelit Metsän Kiekkoa vastaan mutta myöhemmin nousi divariin, kun Metsän Kiekko jäi huijauksistaan kiinni. Kuoletuksen pelaajat ovat erittäin joukkueuskollisia. Kahdeksan liigakauden aikana joukkueen entiset pelaajat lista näyttää lukua 6. Kuoletuksen joukkuehenki on liigan parhaimmistoa ulospäin - kertoohan sen jo imagokyselytkin. Offseasonilla joukkueen pelimäärä on laskemaan päin mutta kauden alkaessa se varmaan taas nousee isoihin lukuihin.

Kuoletuksen pelityyli on sellainen, että tälläkaudella he ovat sarjan musta hevonen. Mojovaan yllätykseen on kaikki juuri nyt valmiina kun kausi lopetettiin 2.DivariCup voittoon, sarjanousuun sekä 8 pelin häviämättömään putkeen. Joukkue on kuitenkin hieman taikauskoinen, sillä Kuoletuksella on monesti selkäranka katkennut 3-2 tappioasemassa mutta luvut ollessaan toisinpäin heitä on vaikea pysäyttää. Luvut 2 ja 3 ovat avainasemassa tulevalla kaudella pelimiesx ja gossun johtamaan tiimiin.

Sijoitusarvio 7.

pelimiesx, Hävisitte nousukarsinnoissa ottelusarjan 2-3 mutta nousitte silti sarjatasoa ylemmäksi. Yllätyittekö?
Kieltämättä uutinen Metsän Kiekon huijauksesta oli meille todella iso pommi, sillä emme missään nimessä tuolla pelillä olisi ansainneet tälläkään kaudella paikkaa yhtä vaille sitä korkeinta ja kovinta mahdollista sarjatasoa. Kohtalolla oli kuitenkin ässä hihassaan ja yhteenvetona voisi sanoa, että tämä ratkaisu oli iso helpotus koko meidän organisaation hyvinvoinnin kannalta, sillä uskon tämän luovan positiivista vaikutusta jengin sisällä seuraavaan kauteen.

Pelaatte joukkuuena nyt jo neljättä sarjatasoa Kiekkoliigassa. Tuleeko se viideski taso aikanaan?
Uskomattomaltahan tämä tilanne tuntuu, että ollaan kahlattu läpi tähän mennessä jo 3 alempaa sarjatasoa, vaikka 4. Divari oli mitä oli. Olisihan se hienoa päästä vielä liigaa mätkimään samojen kumppanien kera, jotka pelasivat jo ensimmäisillä kausilla meillä. Tätä erittäin pitkään samana pysynyttä runkoa voisi jo pitää jonkinlaisena etuna muihin verrattuna, mutta kaikki aikanaan, jos on tullakseen. Voisin myös vielä sanoa, että kyllä me ensi kaudellakin tullaan sitkeästi taistelemaan ennakkoon kovempia kiekkoyhteisöjä vastaan, sillä hyvät pohjat tuli edellisen kauden lopulla luotua tulevalle kaudelle. Tarkoitan tällä 2. Divaricupin ja loppukauden runkosarjamenestystä. Onnea vaan viholaisille ja toivottavasti pystymme tarjoamaan jokaiselle laadukasta hokia! :)

Seuraa häntä: COMEATME eli Xepma
Todellinen muuri Kuoletukselle. Tähän pelaajaan hyökkääjät pystyy luottamaan ja tarpeen tullessa jopa yllättää nakkaamalla kiekon kassiin. Taitava 2vs1 hyökkäyksissä.

Kärkiryhmä - Viimekauden sijoitus: 2.divari, 3.

Kauden 1/13 selkeästi eniten yllättänyt porukka. Runkosarjan 3. sija heti Drunkeneitten ja PePon jälkeen, maalipörssin voittoki irtosi sekä sarjanousu. Onko tämä se Jackpot? jokainen miettiköön itse. Kärkiryhmä on myöskin ensikertalainen ykkösdivarin alaisuudessa joten näytönpaikkoja kaivataan mikäli se huippu kiinnostaa. Edelliskaudesta verrattuna tähän hetkeen merkittävin muutos on maalikuninkaan miktokin menetys PePoon. Aukko on kuitenkin korvattu uusilla pelaajilla mutta onko täytettävä kolo ollut riittävä? Kärkiryhmä elää hurmoksessa tällähetkellä ja nousu toi rutkasi poonusta haluun onnistua. Oman näkemykseni mukaan Kärkiryhmä ei ole ikinä ollut kiekkoa hallitseva joukkue mutta he tekevät erittäin kovalla rosentilla vastahyökkäyksestä maalinsa. Otan toki haukkuja vastaan jos olen väärässä! Mutta 1.divarissa kiekon hallintaa täytyy löytyä. Se mikä loppujen lopuksi nosti Kärkiryhmän korkealle viimekaudella oli henkisen puolen temppu. 6 pelin tappioputkesta käännyttiin pitkään pisteputkeen sillä 16 viimeisimmästä pelistä vain yhdessä jäätiin ilman pisteitä. Kovan luokan temppu sarjassa kuin sarjassa.

Yllätykseen on Kärkiryhmällä mahdollisuus, se vaatii oikean tavan pelata ja joukkueen sisäiset turhautumiset pois. Alku tulee näyttämään heikolta, pieni valonpilkahdus nähdään mutta en usko Kärkiryhmästä vielä ihan nousukahinoihin mukaan. Sarjapaikka tulee kuitenkin säilymään.

Sijoitusarvio 10.

lokki, viime kaudella Kärkiryhmä suorastaan yllätti olemalla runkosarjassa 3. Oliko tämä tulos odotettu?
Allekirjoittanut ei ihan koko kautta ollu mukana joukkueen vahvuudessa, vaan liityin ennen puoltaväliä. Alkukaudesta kärsittiin 6 ottelun tappioputki, tästä huolimatta kuitenki päädyttiin kolmanneks. Tappioputken jälkeen kokoonpano vakiintu samaks koko loppukaudeks, eli mentiin neljällä pelaajalla Walleo - lokki - pöynäke - miktok. Yhteispeli ja pelaaminen molempiin suuntiin saatiin toimii ihan himmeen hyvin, joten kolmas sija oli hyvien peliesityksien jälkeen ansaittu, ei ehkä niinkään odotettu.

Offseasonilla teillä on ollut melko vilkas pelaajaliikenne. Joko pakka on kasassa?
Pelaajaliikenne ollu aika vilkasta, mutta lähinnä koostunu tryouttien menemisestä ja tulemisesta, ainoastaan yks vakkaripelaaja lähti. Ens kauteen lähdetään kolmen hyökkääjän voimin (pöynäke, Drury ja Nurmela). Meikäläinen jatkaa ainoona ylempänä puolustajana ja alakerrassa luutii Walleo ja Lehtonen. Yks varmakätinen ja viilee alempi pakki olis vielä haussa, Walleo kun on puhunu aktiivisuuden vähentämisestä. Miktokin lähtöä pelättiin ja valitettavasti toteutu, mutta eiköhän me selvitä. Korvaajaks ollaan kaavailtu Druryy, joka jakaa hyviä passeja ja omaa jäätävän tarkan kudin. Pienistä aktiivisuusongelmista huolimatta pakka alkaa olla kasassa ja uus kausi voi pelonsekaisin tuntein saapua, tavotteena pitää sarjapaikka ja liigakarsinnat ois sikakovajuttu! Tsemii kaikille kauteen.

Seuraa häntä: Drury
Miktokin saappaisiin jäi iso tila, joka pitäs paikata nyt. Drury on voimahyökkääjä ja maaleja kaivataan todella mikäli nousukarsinta kiinnostaa.

Last Period - Viimekauden sijoitus: 1.divari, 9.

Viimekaudella paluun divariin tehnyt sitten kauden 1/08 Last Period pelasi jäi niukasti playoffien ulkopuolelle maalierolla. Tämäkin paikka olisi varmasti saatu saavutetuksi jos kausitilastoissa ei olisi jäätävää kuutta peliä ja 0 tehtyä maalia. Sarjan parhaimpia puolustus- mutta samalla myös surkein hyökkäyspeli eivät oikein anna oikeita kemioita sille, että logossa on kymmenen tähteä. Joukkueen hyökkäyspeli lepää melko paljon entisen liigapelaajan number1 ja tamiksen harteilla vaikka sitä materiaalia löytyy. Tehottomuus täytyy rikkoa, muuten punainen alue kutsuu. Last Periodin puolustuspeli on sarjan parhaimmistoa myös tulevalla kaudella. Se on kurinalaista nelikkopelaamista jossa pyritään syöttölinjat katkomaan ja kiekolliselta pelaajalta viemään tila pois. Toimiva taktiikka mutta hyökkäyspäässä pitää myös onnistua.

Kausi 2/13 on tärkeä mittari Last Periodille, heittopussiksi joutuminen ei varmasti nappaa. Uudet hankinnat tuovat pirteyttä hyökkäyspeliin mutta tuovatko tarpeeksi? Ennakkoon katsottuna Last Period on paperilla keskikastin joukkue ja potenttiaalia on yllätykseenkin. Hyökkäyspeli onnistuu tälläkaudella ja sen vuoksi joukkue rankataan korkealle.

Sijoitusarvio 5.

Vastuuhenkilöitä ei saatu kiinni, sekä kokoonpanoilmoitus on myöhässä HYI HYI

Seuraa häntä: tamis - number1
Veljekset kuin ilvekset konsanaan. Liigan vaarallisimpiin hyökkäyspareihin kuuluvat pelaajat ovat tärkein osa koko joukkuetta. tamis on vahva maalinedusta tilanteissa ja number1 paukuttaa b-pisteiltä maalit. Tällä kaudella on onnistuttava.

Löylynheittäjät - Viimekauden sijoitus: 2.divari, 6.

1.Divari karsintojen toiselta kierokselta ainut joukkue joka nousi divariin oli Löylynheittäjät ansaitusti voittaen molemmat ottelunsa. 8 kautta Kiekkoliigan kakkosdivarissa piti pelata ennenkuin nousu tuli lähemmäs kohti huippua. Löylynheittäjät ovat aina olleet mielialajoukkue. Mikäli saunassa onnistutaan niin ei ole mitään hätään mutta kun mikään ei nappaa niin alkaa publalla soida. Edelliskauden joukkue pelasi pääsääntöisesti kokoonpanolla R-N,Jormakka,Bröms sekä Mop. Harkkapeleissä ratkastaan, että kuka pelaa ja ne pelaa keillä sujuu. Joukkuueen sisältä ei kuitenkaan löydy ketään sellaista super-tähteä vaan kaikki pelaajat ovat tasapaksusti mukana.

Offseasonilla paljon harkkapelejä pelanneet Löylynheittäjät saavat totisesti välttää mahdolliset pelikiellot ja ennenkaikkea joutuvat venymään jopa yllätykseen jotta säilyisivät divarissa vielä ensikaudellakin. Osa pelaajista on vaihtanut nimimerkkejä, onko tässä lääke menestykseen?

Sijoitusarvio 13.

Jormakka, nousitte divariin toisen kieroksen kautta. Miten tämä on vaikuttanut teidän offseasonii?
Divarikarsinnat menivät todellakin hyvin! Mutta tämä offseason... Se sit on ollu jotain aivan muuta.. Pelit menevät päin helvettiä, pelaajat vaihtelevat joukkuetta, tulevat hetken päästä takaisin, vittuilua pelaajalta toiselle. Tällä hetkellä mikään asia ei tunnu ole hyvin joukkueen sisällä. Jokaista pelaajaa vituttaa pelata kun Turun pienokaiset ovat päässeet tähän vittumaiseen murkkuikään. Itselläni ainakin kiinnostus on ollut täysin nollassa koko offseasonin ajan, tiiä sit muista.

Mitkä ovat Löylynheittäjien tavoitteen tulevalla kaudella?
Eipä mitään tavotteita ole asetettu, mutta kyllä se jokasella nousujoukkueella on tavotteena ainakin pysyä siel divaris.

Seuraa häntä: Kapanen
Mitäs. Speedy Bros Hockeyn Kapanen alkanu pelaa taas ja suoraan divariin? Ai se oliki vain Bröms. Kiekollinen ylempipuolustaja pystyy tekee melkein mitä vain. Loistava apu hyökkäyspäässä ja nyt sitä apua todellakin tarvitaan.

PePo - Viimekauden sijoitus: 2.divari, 2.

Kahden vuoden tauon Kiekkoliigasta pitänyt joukkue saavutti juurikin sen, minkä kaikki osasivat jo veikatakkin. Tuskin kukaan odotti oikeasti, että PePo jatkaisi toisen kauden putkeen kakkosdivarissa tuhlaten paikkansa ykkösdivariin. Edellisvisiitti olikin huipulla asti. Kaksi peräkkäistä hopea mitalia saivat kuitenkin PeliPojat pitämään taukoa ja palaamaan sittemmin takaisin. Kokoonpanosta löytyy samat pelurit kuin silloin hopeakausina joten tulevalta divarikaudelta voidaan vain odottaa, kuinka korkealta PePo löytyy. Joukkue ei kuitenkaan ole voittamaton sillä edes runkosarjavoittoa ei herunut. PePolla ei kuitenkaan ole divarissa varaa lähtä takki auki yhteenkään peliin mikäli haluaa kamppailla nousukarsintojen kotiedusta.

Joukkue koostuu kiekon parhaimmista pelaajista. Maajoukkuetason nimimerkkejä löytyy, jopa Hall of fame listalta oleva Tenkrat on mukana kuvioissa taas. Paperilla erittäin kova nippu jopa liigaan mutta nyt pelataan kuitenkin vasta divaria. Pelillinen taso hipoo kiekon kärkeä ja sitä lujittaa yksin alakerrassa hääräävä 1vs1 pelien parhaimmistoa oleva hari tukenaan Naappi joka tekee isoa työtä myös hyökkäysalueella.

Sijoitusarvio 1.

hari, mitä odotatte tältä kaudelta?
Sarjanousua lähdetään hakemaan. Drunkenit todennäköisesti kovin vastus tälläkin kaudella ja toissijaisena tavoitteena jälleen olla häviämättä Löylynheittäjille.

Värväsitte edelliskauden maalikuninkaan miktok:in joukkueeseen. Minkälaista roolia hänelle on tarjolla?
Luultavasti peliajat jakaantuu melko tasaisesti Joskan, Reton ja miktokin kesken. Mikäli divaripelit sujuvat hyvin, niin voi poika taistella jälleen maali- ja pistepörssin voitosta.

Seuraa häntä: miktok
Viime kaudella kakkosdivarin maalipörssin voitto. Värvätty tälle kaudelle PePoon jossa on erittäin nimekästä porukkaa. Peliajasta joutuu todella taistelemaan ja onnistumisia kaivataan kun sitä heruu.

Rovers - Viimekauden sijoitus: 1.divari, 3.

Edelliskauden musta hevonen Rovers lähti altavastaajana kauteen sillä olihan heidät laitettu kausiennakossaki vasta sijalle 13. Runkkiksen päätyttyä sijoitus oli 3. Iso yllätys erittäin monelle pelaajalle sekä joukkueelle oli se, miten Rovers pelasi heti alkukaudesta. Tiukka keskialueen pelaaminen esti vastustajan hitaat lähdöt ja useimmiten pakotti hakemaan nopeaa avausta ja omalla puolustustontilla oli kaikki neljä pelaajaa pelaamassa henkensä kaupalla välttyäkseen takaiskulta. Hyökkäyspeli puolestaan pyrittiin päättämään nopeaan ratkaisuun tai sitten oikeen pitemmän kaavan kautta pyörittämällä kiekkoa ympäri aluetta ja rauhassa rakentamaan hyvä tontti. Molemmat taktiikat osottui toimivaksi joten miksi mennä muuttamaan? Rovers peluutti tasaisesti kuutta pelaajansa ja tulos oli aina yhtä hyvää.

Jos joku viimekaudella aliarvioi Roversin niin nyt se on enään turhaa. Viime kaudella joukkue näytti mihin todella pystyy ja tälle kaudelle se on vahvistunut entisestään. Nousukarsinnoissa toki pettymys kun nousua ei tullutkaan liigaan joten nyt sitä nälkää varmasti löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Rovers on yksi suosikeista jopa runkosarjan voittoon asti.

Sijoitusarvio 4.

Topham, viime kaudelta runkosarjan 3. sija oli hienoinen yllätys muille. Nousua liigaan ei kuitenkaan tapahtunut. Missä vika?
Itsekkin tosiaan yllätyttiin kauden loppussa siitä, että oltiin päästy noinkin hyville sijoille runkosarjassa. Olihan meidät kuitenkin rankattu kauden ennakossa tokavikaksi. Ottaen vielä huomioon, että aktiivisuus oli kauden aikana mitä oli, ja vähän pelaajarumbaakin saatiin perinteisesti järjestettyä, niin hyvinhän se kausi sit lopulta meni. Nousua liigaan ei tosiaan tullut. Syitä siihen nyt on vaikka mitä. Ehkä päällimmäisenä se että ei pelattu sillä "ykköskentällä" niitä ratkasevia matseja. Aikalailla turhaan sössittiin ne. Asiasta lisää spekulointia meidän tulevassa lehdistötiedotteessa.

Onko Rovers nytkin yhtä iskukykyinen kuin ennen?
Vähintäänkin. Ollaan saatu erinomaisia lisäyksiä kokoonpanoon: Jusa_66, HemB (takaisin viime kauden alusta), Johnny ja Nuubi. Viime kausi jouduttiin vetämään pitkälti muutaman kaverin varassa, mutta nyt ollaan saatu kivasti aktiivisuutta harkkapeleihinkin. Saatetaan ehkä keskittyä aiempaa enemmän hyökkäyspeliin, mutta pyritään kyllä ensikaudellakin tarjoomaan vastustajille sitä ihanata keskialueen sumppua. Liigakarsinnoissa nähdään.

Seuraa häntä: Topham
Joukkueen viimeinen lukko ja johtava hahmo kentällä sekä joukkuehengessä. Topham on sarjan parhaita puolustajia ja tulee varmasti olemaan kova nimi kun loppukaudesta mietitään sarjan parasta puolustajaa. Niin, kaikkihan ne aina äänestää haria mutta on muitakin olemassa. Tophamin rauhallinen kiekonkäsittely hyökkäysalueella on Roversille kultaakin arvokkaampaa.

Siniviiva HT - Viimekauden sijoitus: 1.divari, 8.

Juuri ja juuri nousukarsintoihin päässyt Siniviiva HT on uudistunut tulevalle kaudelle rajusti. Pelaajasiirtoja on tehty isolla kädellä ja tällä halutaan herätellä joukkuetta entistä parempaan suoritukseen ja pitämään sitä pelillistä kuria yllä. Karsintapaikka ratkesi vasta viimeisessä runkosarjaottelussa sarjakärki Club Of Härmää vastaan ja kyseessä oli pakkovoitto. Iso oli panos ja voitto napsahti joka jatkui myös karsintasarjan ensimmäiselle kierokselle vastaan asettuvalle Roversille. Sarjavoitto ja jatko toiselle kierokselle jossa tulikin seinä vastaan. Hyvä loppukausi pelasti Siniviiva Htn karsintarajasta pitääkseen sarjapaikkansa. Joukkue on vahvistunut hiukan viimekaudesta ja Siniviiva Htn hyökkäys arsenaali on pelottava. Lähinnä joukkueen akilleen kantapääksi muodostuukin henkinen kantti jos alku ei lähdekkään toivotulla tavalla niin meno voi olla hyvinkin nopeasti läskiksi mennyt. Nyt on starttaamassa joukkueen yhdeksäs kausi Kiekkoliigan alaisuudessa niin kyllä siittä on kokemusta haaviin tarttunut jolla pystytään viimeistään kääntäämään ottelut edukseen.

Vaikka uudistus on ollut kovakätistä touhua niin suurin kysymysmerkki on edelleen se, että miten Siniviiva HT aloitaa kautensa. Jos se alkaa huonosti niin homma menee läskiks mutta jos toivottu tulos saavutetaan niin mahdollisuus on jälleen nousukarsintoihin. Yksilötaito on kovaa jengin sisällä mutta osataanko sitä pelata myös joukkueelle?

Sijoitusarvio 11.

Kaner antoi lyhyen kommentin kysymyksien sijaan
viime kausi meni vähän vituiks kun jouduttii pelaa melkee koko kausi puplavärveillä mutta nyt ens kaudeks ollaa saatu muutama uus tai uuswanha pelimies mukaa ja lähetää hakee nousuu

Seuraa häntä: sampo aka Todd
Sarjan vaarallisimpia hyökkääjiä. sampo tekee erittäin kovalla rosentilla maaleja kunhan hänelle vaan mestat tehdään. Pelisilmä on aivan omaa luokkaansa. Mikäli joukkuetoverit pelaavat hyvin yhteen on sampon mahdollisuus voittaa divarin pistepörssi.

Sverige - Viimekauden sijoitus: 1.divari, 10.

Kausiennakossa sijalle kaksi arvioitu Sverige löytyi lopulta sijalta 10. Pettymys isolla Peellä. Pitkin kautta pieniä valonpilkahduksia säväyttänyt joukkue oli suoraan sanottuna tehoton läpi kauden yhtä peliä lukuunottamatta. Tasavahva alku ja puoliväli ja surkea loppu edesautti sitä, että nousukarsintoihin ei tuolla pelillä ollut mitään asiaa. Sverigen johto kuitenkin heräsi ja saivat kaapattua joukkueen remmiin mukaan tutkaparin Beauty + Lieto jotka ovat tietääkseni jo 2007 vuodesta asti pelanneet kahestaan paikasta toiseen. Joukkueella oli offseasonilla hetkittäin varmasti isompiki hikipisara päässä kokoonpanon säilyvyydestä josta mm. Sverige ikoni Tanguay etsi itselleen uutta joukkuetta mutta on näköjään päättänyt jäädä toistaiseksi. Sverigen laaja kokoonpano pitäisi mahdollistaa usean harkkamatsin pelaamisen viikottain ja pelikunnon hakemisen kohdalleen jotta viimekauden alisuoritusta voidaan lähtä parantamaan.

Uudistuksia on tapahtunut pelaajissa mutta nyt tarvitaan uudistusta myös joukkuepeliin. Viimekaudella ei Sverige päässyt mihinkään ja mikäli sama touhu jatkuu niin paikka löytyy kauden päätteeksi Divarikarsinnoissa. Taso on noussut divarissa mikä tekee jutusta haasteellisen mutta ei toki mahdottoman. Yllätysvalmis joukkue.

Sijoitusarvio 12.

Lidström, joukkueenne on ilmeisesti elänyt tällähetkellä vaikeita aikoja? Oletteko valmiita kauteen?
Katotaa katotaa. ei sen kummosempia täältä päästä.

Viimekaudella runkosarjan sijoitus 10. Mitkä on Sverigen tavoitteet?
Vaikeuksia ollu viimeloppukauden ja offsiisonin ajan. saa nähä mitä saadaan aikaseksi!

Seuraa häntä: Lieto+Beauty
Tylsä valinta mutta seuraamisen arvoinen pari. Tuntevat toisensa paremmin kuin kaverin taskut sekä molempien viimeistelytaito on kuin Jarkko Ruutu rangaistuslaukauksessa. Ei kannata antaa tilaa näille sillä jälki on tuhoisaa.

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 24.02.2013 23:03
Luettu: 2671 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.