Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

2. Divarin ennakko

Kiekkoliigan kauden 2/2013 alku on jo nurkan takana ja samalla pyörähtää jälleen 2. divari käyntiin. Tällä kaudella joukkueita on kolmetoista (13) kappaletta ja joukkueita tutkaillessa voidaan odottaa erittäin tasaista sekä mieleenpainuvaa runkosarjaa. Uusia joukkueita 2. divarikarsinnoista nousi yhteensä 7(!) kappaletta sekä vanha, kokenut lauma Leijonia Frankfurtista säilytti paikkansa auringossa. Ilmassa leijuu näin kauden alun kynnyksellä monia kysymyksiä joihin saamme pian vastauksia. Pahoittelen etukäteen mahdollisia kirjoitusvirheitä sekä epäselvää tekstiäni sillä kirjoitin välillä liian monta tuntia putkeen enkä aikatauluttanut kirjoittamista järkevästi, toivottavasti saatte edes jotain irti. Sen pidemmittä puheitta, tässä kauden 2/2013 2. divisioonan ennakko!


Borussia Dortmund

Monen monissa yhteisissä joukkueissa pelanneet kaverukset Mikke sekä hydä ovat viimein rakentaneet erinäköisistä pelaajista joukkueen, jolla on potentiaalia mennä jopa liigaan asti. Aika ja maltti vain näyttävät onko heistä siihen, kaksi kautta on eeerittäin pitkä aika ja mitä vaan voi tapahtua.

Paperilla joukkue hakee 2. divarista vertaistaan. Paras puolustus sekä paras hyökkäys, mutta myös se tärkein löytyy eli vertaistaan vailla oleva joukkuehenki. Läppä lentää, jokainen ymmärtää sitä ja se näkyy rentoutena pelikentällä. Välillä saattaa näkyä pieniä pilkahduksia hajoilusta ja ylimielisyydestä, mutta divarikentällä sitä ei todellakaan tulla näkemään. Mikke ja kumppanit tietävät kokemuksesta, että se on suurin virhe mitä he voivat tehdä eikä siihen ole varaa. Tulemme näkemään dominoivan, yleistöystävällistä ja kaunista tikku-ukkojääkiekkoa pelaavan joukkueen.

Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

hydä - Ckadun Hytönen, jokainen tietää mihin kaveri pystyy. Varmasti olisi pelannut pitkän uran jo Kiekkoliigassa mikäli se kaveria nappaisi ja oikea jengi olisi löytynyt. Voidaan unohtaa vanhat joukkueen vaihtumiset sillä kaveri on löytänyt kodin, jossa voi menestyä. Hän on 2. divarin paras pelaaja.

Sijoitusarvio: 1-4

Arvon Haukkala, aloitetaan kiekon ulkopuolisella kysymyksellä. Asteikolla 1-5, kuinka suivaantunut olet poikiin suuntautuneen ystäväsi Larin pääsemisestä Ottawan farmijengiin, sekä hänen mahdollisesta Senaattorin urasta siellä?

"Olen yrittänyt pitää siviilielämäni erillään kiekosta, mutta vastataan nyt tähän. Larin paljastuttua homoksi, tiesin omien mahdollisuuksieni paranevan ja sain tämän kuningasidean laittaa Matleena levittämään Eliaksen ja Larin pusukoppikuvaa. Tällä hetkellä Lari ei edes uskalla tulla harjoituksiin, hänen itsevarmuutensa on varmasti laskenut ja mikä parasta, minä olen 1. varamies Ottawaan."

Tämä selvä, palataan tikku-ukkolätkän pariin. Voititte lohkonne loppujen lopuksi helpohkosti, onko odotettavissa dominointia runkosarjassa heti alusta alkaen?

"Jos me tollasella kokoonpanolla noustaan niin kyllähän lähtökohdat kauteen on hyvät. siellä on vastassa käpytikkaa ja kumppania niin eiköhän me oteta suvereeni lohkovoitto, kunhan angelika aka onneton ei pelaa.."

Mitkä fiilikset joukkueenne pukukopissa on? Anna osviittaa asettamistanne tavoitteista tulevalle kaudelle.

"hyvät on fiilikset! puolet joukkueesta on vetänyt koko offseasonin huumeita, hydä on löytänyt elämän joka taas johti mun aktivoitumiseen koska nyt mullekkin syötellään! nousuun pyritään ja siihen uskotaan! :) :)

ps. käpy on oikeesti ihq ja toi vertaus oli vitsi."


Caribbean

Yksinvaltias RaiQli:n alaisuudessa jo kaksi kautta Kiekkoliigan alaisuudessa viettänyt karibialaislauma lähtee uuteen kauteen suurin odotuksin. Viime kaudella joukkue ei selviytynyt nousukarsintoihin kovasta runkosarjasta vaan sijoittui vasta sijalle 12. Maaliero pakkasen puolella niin reilusti ettei lukua kehtaa edes mainita, joukkuetta vaivasi tehottomuus sekä pelaajaliikenne oli aivan liian suurta. Voisi näin jälkikäteen ulkopuolisen silmin sanoa, että kyseessä oli ns. välikausi ja nimimerkinkin raiq:ksi vaihtanut GM aloitti joukkueensa kasaamisen alusta. Huhuja oli myös jopa lopettamisesta Kiekkoliigan alaisuudessa, mutta oli viisas päätös jatkaa kun nyt katselee joukkueen rosteria.

Caribbeanin pelityylistä on erittäin hankala sanoa mitään, koska uudet pelaajat tuovat aina jotain uutta eikä kokoonpano ole vielä kovin yhtenäinen. Kuitenkin voi sanoa, että taitoa on selkeästi lisätty sekä kokemusta saatu pukukoppiin Hollowin (Kani) muodossa. Myös Yan (Raul) on palannut joukkueen vahvuuteen, joten odotettavissa on, että joukkue alkaa pelaamaan kiekollista peliä, varsinkin kun heidät voi rosterin perusteella arvostella jopa varmaksi nousukarsinta-joukkueeksi. Toivon kuitenkin näkeväni kiekollisen potentiaalin hyödyntämisen, sillä sumputtamisella ei voi pärjätä pidemmässä juoksussa enkä jaksa uskoa, että pelkällä sumputtamisella paikkaa auringossa, tässä tapauksessa 1. divarista, voi saada.

Menestyminen on Caribbeanin tapauksessa kiinni joukkueen pelaajien sitoutumisesta. Potentiaalia on, ja varsinkin uudet hankinnat hyökkäyspäässä ovat kovemman kalibeerin vahvistuksia. Kiekolla kun uskaltavat pelata ja jaksavat uskoa omaan tekemiseen ja kehittymiseen niin nousukarsinnoissa tavataan!


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Hollow - pitkästä aikaa aktivistunut konkari päätti valita joukkueekseen Caribbeanin eikä ole ollenkaan hullumpi vaihtoehto. Kokemuksellaan pystyy auttamaan nuoria ja nälkäisiä pelaajia eteenpäin ja mitä nyt regien perusteeella voin sanoa, ei ne taidot ole minnekään kadonneet. Tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelleen.

Sijoitusarvio: 5-8

Haastattelussa raiq:

Kausi on jälleen alkamaisillaan, onko Caribbeanin leiri täynnä intoa vai onko ajatukset täysin muualla kuin kiekossa?

"Kyllähän täällä uutta kautta jo innolla odotetaan ja pikkuhiljaa muu elämä jätetään vähä syrjempään."

Viime kaudella käytitte runkosarjassa yhteensä 18:a eri pelaajaa. Kiekon sivuilta joukkuettanne tutkaillessa huomaa, että jälleen on kokoonpano uudistunut rajusti. Omaan silmääni joukkue on vahvistunut, millaisena itse näet kokoonpanonne? Onko odotettavissa taas villi pelaajarumba mikäli kaikki ei loksahdakaan heti alussa paikoilleen?

"Viime kautta ennen tapahtui ikävä pelaajakato, jonka vuoksi oikeaa pelaajistoa oli vaikea saada kasaan kesken kauden. Nyt kuitenkin on vanhoja naamoja saatu takaisin, eikä unohdeta uusiakaan pelaajia. Itse näen myös kokoonpanon jopa vahvempana kuin koskaan ennen. Uskoisin myös, että tämä kokoonpano ei kesken kauden suurta muutosta koe, kävi miten kävi."

Millaiset tavoitteet olette asettaneet joukkueenne keskuudessa? En ainakaan usko, että Käpytikkamaista 2. divariuraa teistä kukaan itselleen toivoo, vai?

"Tavoitteena on totta kai nousta 1divariin hyvän runkosarjan kautta ja joukkueen toinen tavoite olisi hieman nousta imagokyselyssäkin. Käpytikkamainen ura on tälle joukkueelle ainakin irvikuva, mutta samalla motivoi kehittymään, että ei tarvitse 2divarissa koko elämää viettää."


Delirium Tremens

Paluun Kiekkoliigan alaisuuteen tekevä alkoholisteista ennen koottu joukkue ei olekaan enää koottu alkoholisteista. Uudet tuulet sekä uudet pelaajat, ja niiden avulla paikka ensi kaudella 2. divarista. Karsinnoista juuri ja juuri jatkoon, sen perusteella on vaikea arvioida joukkuetta ensi kaudelle.

Muinoin aikoinaan niwon aikakaudella Delirium Tremens oli tunnettu tehokkaasta hyökkäyspelistä sekä tiiviistä puolustuksesta. Tällä hetkellä kokoonpano näyttää niin sekavalta, että on vaikea sanoa joukkueen vahvuuksia ja heikkouksista oikeastaan yhtään mitään. Se on varmaa, että kspr tulee näyttämään kaikille miksi häntä on joskus pidetty yhtenä kiekon potentiaalisimmista puolustajista. Erittäin hyvä sijoittumaan, hyvät kädet sekä pelaa yksinkertaisella tyylillä.

Harjoitusotteluiden perusteella on vaikea lähteä arvioimaan menestymismahdollisuuksia, mutta ei kovin valoisalta näytä. Pari täsmähankintaa voisi auttaa loistavasti joukkuetta, onhan siellä kuitenkin pari suht kokenutta kaveria tällä hetkellä joukkueessa. Pelityyli kiekolliseksi ja pari täsmähankintaa niin voivat jopa nousta sieltä ennakkokaavailujen pohjalta ylemmäs taistelemaan nousukarsintapaikasta!


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

kspr - onnistuneen kauden turvin voi nousta jokaisen kiekon pelaajan huulille. Isoveli Jeelo on varmasti tunnettu kaveri monelle, hänen saappaitaan "Kassu" ei hyökkäyspäässä täytä, mutta puolustuspäässä huomaa kaverin potentiaalin. Suosittelen seuraamaan tarkasti.

Sijoitusarvio: 11-13

Haastattelussa speak:

Millä fiiliksellä lähdette alkavaan kauteen?

"Lähden todella hyvillä fiiliksillä alkavalle kaudelle. Tätä olen odottanut ! :)"

Delirium Tremens oli aikoinaan erittäin potentiaalinen joukkue, mutta hyytyi sitten lopulta. Uskotko, että teissä on potentiaalia samanlaiseen tuhkimotarinaan?

"Kyllä on potentiaali samanlaiseen tarinaan."


Frankfurt Lions

Viime kaudella runkosarjassa vain 6 voittoa ja joutuivat 2. divarikarsintoihin. Lähes puhtaalla pelillä takaisin 2. divariin. Odotukset ovat karsintojen perusteella erittäin kovat sekä nimimerkit gynä että poro12 eivät kalpene monenkaan pelaajan rinnalla. Edes liigassa.

Laajalla rosterilla harjoitusotteluita pelaava Frankfurt Lions on pelannut nyt kaksi kautta 2. divarissa erittäin huonolla menestyksellä. Kuitenkin odotukset ovat nyt kovat, sillä he dominoivat täydellisesti karsintoja sekä ovat aktivistuneet selkeästi harjoitusotteluiden pelaamisessa. Kuitenkin viime kauden pohjanoteeraus pelillisesti heittää pienen kysymysmerkin ilmaan jonka seurauksena en usko kotietuun. Kuitenkin potentiaalia on olla se sama liiga-Lions Frankfurtista jota monet arvostivat.

Menestyminen on kiinni täysin siitä miten he itse asennoituvat runkosarjaan. En kuitenkaan usko, että ongelmia ilmenee sillä johtajana toimiva Makze on kokenut kehäraakki ja tietää mitä voittaminen vaatii.


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

poro12 - Brutal Killersistä "kotiin" palannut mailataituri on tullut nostamaan Leijonat takaisin huipulle. Kilpailee maalipörssin voitosta ja voisin lyödä jopa hänen puolestaan vetoa. Voisi pelata lähes missä kiekon joukkueessa tahansa.

Sijoitusarvio: 5-8

Makze, viime kaudella voititte 2. divarin runkosarjassa vain kuusi ottelua. Aika vaatimatonta ettenkö sanoisi, miten ja millaisilla fiiliksillä lähdette parantamaan otteita toisaalta loistavasti menneiden divarikarsintojen jälkeen?

"Säälittävät kuus matsia kieltämättä... Viime kauteen verrattuna ollaan nyt paljon aktiivisempia, meillä on paljon stabiilimpi kokoonpano ja jengissä on ihan potenttiaalisia pelaajia. Saatiin vanhoja leijonia takaisin ruotuun, mistä ei voi olla ku kiitollinen.
Hyvillä fiiliksillä lähetään ens kauteen hyvän offarin myötä ja katotaan saadaanko mitään aikaan."


Voisi kuvitella, että tavoitteet ovat vähän korkeammalla kuin säilyttää juuri ja juuri divaripaikka, vai?

"2. divarikarsinnoiden pelien ja offarin sujuvuuden perusteella ainoat tavoiteet ovat nousukarsinnat ja nousu. Eiköhän me saada pelattua kunnon pelejä kaikkia vastaan ja naatittua tekemisestä."


Game Over

Jälleen uusia kasvoja Kiekkoliigan alaisuuteen, kun entinen Crystal Spirit -nimellä kulkenut joukkue pääsi karsinnoista itse 2. divariin. Heidät arvottiin tai miten ikinä päätyivätkään etukäteen vaikeampaan karsintalohkoon, mutta niin vain ennakkokaavailujen perusteella ehkä heikoin joukkue selvitti tiensä karsinnoista läpi, jättäen mm. taakse Paris Saint-Germainin.

Allekirjoittaneelle joukkue on erittäin vaikea analysoida pelityylin puolesta sillä etukäteen tunnen kokoonpanosta vain kiekon tunnetuimman foorumipeelon, ja ei, kyseessä ei ole hönde. Viimeisiä harjoitusotteluita katsellessa (kirjoitushetkellä) voi myös sanoa, että mitään todellisia mittareita ei ole vastaan tullut, ja kuitenkin punaista näkyy siellä täällä enemmän ja vähemmän. Näiden faktojen perusteella voidaan siis odottaa kentälle sekä katsojien että vastustajien osalta aika puolustusvoittoista joukkuetta. Tietysti joukkue omistaa yllätysmahdollisuuden, altavastaajana voi yksittäisiä pelejä kääntää itselleen. Kuitenkin haluaisin näin katsojan toimesta nähdä mahdollisimman paljon kiekollista peliä ja varsinkin sen kehittämistä mikäli joukkueen tavoitteet ovat joskus ylemmillä sarjatasoilla.

Toivottavasti joukkueen kannalta kausi alkaisi mahdollisimman hyvin jotta usko omaan tekemiseen säilyisi ja jopa kasvaisi. Kuitenkin ennakkoon kovemmat joukkueet tulevat pahimmassa tapauksessa pyyhkimään Game Overin pelaajien naamalla jäätä. Sen verran huomautan tässä kohdassa, että joidenkin joukkueiden kohdalla on pakko olla kriittinen, sillä ei kaikkia voi kärkinelikkoon tai nousukarsintoihin ennustaa.


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Joonan - Kiekkoliigasta mitalinkin raapinut alempi puolustaja tunnetaan parhaiten aktiivisesta kirjoittamisestaan foorumin puolelle, mutta kokemattomammat eivät tiedäkään minkälainen puolustaja kyseessä on. Erittäin varma kiekon kanssa sekä hoitaa tilanteita kuin tilanteita vaikka yksin. En tiedä kaverin nykytasosta juurikaan mitään, mutta tunnetusti alempien puolustajien taidot eivät taukojen jälkeen juurikaan kärsi. Voidaan siis jopa odottaa taistelua parhaan puolustajan tittelistä.

Sijoitusarvio: 9-10

Dason, nousitte 2. divarikarsintalohkostanne suht rutiinilla itse divariin ja olin lukevinani jostain, että sinä itse sekä koko muu joukkue olette intoa täynnä päästessänne viimeinkin Kiekkoliigan alaisuuteen. Millä fiiliksillä lähdette tulokaskauteenne?

"Fiilikset on tosi korkeella. Ollaan tosiaan jo pidemmän aikaa pohdittu yrittämistä Kiekkoliigan alaisuuteen ja nyt päätettiin sit viimein kokeilla ja heti tärppäsi. Kaikenlaisia pikkuliigoja on tullut historian aikana väännettyä. Nyt viimein ollaan saatu toimiva ja mukava kokoonpano kasaan ja lähdetään suurella motivaatiolla mukaan karkeloihin."

Suurelle maailmalle kokoonpanonne on aika tuntematon lukuunottamatta nimeltämainitsematonta foorumipeeloa, ja tunnetusti nousukarsintoihin pääsee yleensä parhaat joukkueet. Uskotko mahdollisuuksiinne nousta jo ensimmäisellä kaudella vai ovatko tavoitteenne jossain muualla?

"Tavoitteena on tottakai päästä karsimaan 1. divaripaikasta heti. Vaikka kokoonpanomme onkin liigaympyröissä lähes tuntematon, niin taitoa ja pelikokemusta pelaajilta löytyy. Uskon hyökkäyskalustomme löytyvän korkealta pistepörssissä ja se yhdistettynä maltilliseen puolustuspeliin, tulemme antamaan jokaiselle joukkueelle tiukan vastuksen."


HC Kitinoja

Neljäs kausi Kiekkoliigan alaisuudessa suht vanhalle joukkueelle kiekko.tk:n mittakaavassa. Menestystä ei ole liiemmin tullut, viime kaudella runkosarjan sija 11. Pelillisesti parempaa joukkue ei olisi ansainnutkaan, mutta ehkäpä tällä kaudella?

HC Kitinojan rosteri näyttää kirjoitushetkellä aika keskeneräiseltä, joten sen perusteella ei voi ainakaan hurraa-huutoja vielä toivoa. Itselleni varsin tuttu joukkue harjoitusotteluista, mutta sen perusteella voikin jo sanoa, että paljon on kehitettävää. Tietty ydinrunko on pysynyt kaudesta toiseen, mutta sen ympärillä on jatkuvasti vaihtunut ukkoa toisen perään. Tietynlaista jatkuvuutta ei siis ole ollut, siihen voi tietysti osaltaan vaikuttaa joukkueen menestymättömyys Kiekkoliigan alaisuudessa.

Joukkueesta löytyy yksilötaitoa, mutta näin omaan silmään joukkueessa on myös paljon kurittomuutta pelillisesti. Tosin pelitapaa ei varmasti ole kehitetty mitenkään hirveän suunnitelmallisesti niin kuin monet muut joukkueet, joten yksilöiden varassa on vähän pakko mennä. Mikäli nousukarsintoja kuitenkin Kitinoja havittelee niin seuraava askel pelillisesti on pakko ottaa.


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Siim - tuntemattomasta porukasta ainut joka iski silmään, lähinnä sen takia etten ole IFK:n kannattaja. Viime kaudella pelasi vain seitsemän ottelua tehden lähes kaksi pistettä per ottelu. Se ei ole huomiota herättävä saldo, mutta voisin uskoa, että kaverin harteilla pitkälti hyökkäys lepää.

Sijoitusarvio: 11-13

Haastattelussa vilzu:

Olette varmasti pettyneitä viime kauden suoritukseen, millaisin fiiliksin lähdette tulevalle kaudelle?

"Kyllähän tästä hyvillä fiiliksillä lähetään tulevaan kauteen kun kerrankin porukalla koneet ja netit toimii moitteetta! ja kyllä sitä uskaltaa uumoilla paikkaa 1divarissa. Kovat on tavoitteet ja niitäpäin mennään!"

Näin ulkopuolisen silmin voi sanoa, että ette lukeudu ainakaan ennakkosuosikkeihin ensi kaudella. Oletteko joukkueen kesken keskustelleet esimerkiksi pelityylin muokkaamisesta tai muista pelillisistä asioista?

"Aktiivisuus ollut ainut ongelma miksi peli ei ole toiminut.. nyt sekin asia parantunut niin kyllä pelin pitäisi näyttää huomattavasti paremmalle."


Hollow

Viime kaudella ratkaisevan tappion Löylynheittäjiä vastaan nousukarsintojen toisella kierroksella kärsinyt joukkue joutuu uudestaan tarpomaan kauden 2. divarissa. Kokoonpano on muuttunut jälleen erittäin paljon, uusimpana vahvistuksena näyttäisi olevan kokenut Bailey (peliajan lisäyksen toivossa). Joukkueen rakennus näyttäisi olevan vielä kesken kirjoitushetkellä, joten koitetaan jotain järkevää suoltaa näillä mitä on!

Hollow on tunnettu kultakauden jälkeen siitä, että kiekko liikkuu erittäin paljon. Erityisesti viime kaudella joukkueen pelityyli oli joidenkin mielestä jopa ylisyöttelevä, koska sillä ei loppujen lopuksi saatu mitään aikaan. Itse pidän ylisyöttelyä heikkona pelityylinä, sillä riskit ovat liian suuret. Mutta anyway, uusien hankintojen täytyy sisäistää pelityyli jonka ydinrunko hallitsee jo. Itse näen pelityylin vaikeana oppia, mutta voisin kuvitella, että Hollowissa osataan valita oikeantyyliset pelaajat. Eri asia on kuitenkin se, että löytyykö niitä.

Itse näen Baileyn mukaan tulon suurena plussana joukkueelle. Hän ei ole ehkä männäkausien iskussa, mutta 2. divaritasolle silti loistava hyökkääjä. Hollowissa on potentiaalia voittaa vaikka koko runkosarja, mutta itse koen ettei nykyisellä pelityylillä sitä voiteta. Suoraviivaisuutta tarvitaan, toisiko Bailey sitä?


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Bailey - Huittisten Huimasta Hollowiin kavereiden luokse pompannut hyökkääjä, entinen superstara, on alkanut jälleen aktivistumaan. PePosta kaveri muistetaan siitä, että hari penkitti hänet aina. Tehdäänkö Hollowissa hänelle samat vai onko 2. divari kokeneelle konkarille oikea sarja? Itse odotan hirmuisia tehoja, voitte katsoa kaverin tilastoista riittääkö hän paperilla sarjaan.

Sijoitusarvio: 5-8

Haastattelussa kemton:

Jäitte niukasti 1. divarin ulkopuolelle nousukarsintojen toisella kierroksella häviämällä ottelun Löylynheittäjille. Millaset fiilikset siitä jäi?

"Pienestä jäi kiinni divaripaikka, mutta emmehän me olis sitä vielä ansaittukkaan. Vaihteleva kokoonpano kaudesta toiseen, jonka tuomat haitat näkyy heti pelikentällä ja kovissa paikoissa me vain jäätiin väistämättä kakkoseksi."

Millaisia tavoitteita olette asettaneet kaudelle joukkueen sisällä?

"Tavotteena olis rakentaa tulevalle kaudelle sellanen kokoonpano jolla saatais pelatuks kausi puhtaasti lävitse. Tällä hetkellä joukkue koostuu suurimmaksi osin in-riil-life frendeistä, jonka turvin koitetaan päästä asettamiimme tavotteisiin."


Jalattomat Puukädet

Kahdeksan kautta Kiekkoliigan alaisuudessa ja aina alimmalla sarjatasolla. Voisi kai sanoa, että joku on mennyt pieleen. No imagokyselytulokset ovat sentään olleet plussalla toisinkuin Käpytikan plusmiinus-tilasto, kiitokset tietysti kyseisen nimimerkin huonoille vitseille ja surkeille puolustustaidoille.

Viime kaudella runkosarjan seitsemäs tila ja ansaittu paikka nousukarsinnoissa. Mutta yllätyksellisesti ensimmäisellä kierroksella tulee vastaan hari ja muut PeeloPojat, ja niin jatkui matka nousukarsintojen jatkolohkoon suoraan kolmessa ottelussa. Jatkolohkossa molemmista matseista kuokkaan ja jälleen voidaan vastustajien osalta olla iloisia, että ainakin yksi varma pisteautomaatti runkosarjasta löytyy.

Puukäsien pelityylistä on divariotteluiden perusteella vaikea sanoa yhtään mitään sillä niitä ei ole tullut oikeastaan koskaan seurattua. Harjoitusotteluissa kuitenkin selkeästi näkyy jonkinasteinen potentiaali joka saa varmasti lisäboostia, kun yksi kiekon maineikkaimmista pelaajista eli Klee liittyy ensi kaudelle joukkueen vahvuuteen. Kaverin kiekolliset taidot ovat loistavat, joten pelityyli muokkautuu pakostikin kiekollisempaan suuntaan.

Etukäteen arvioituna Käpytikan ruoskima joukkue on jopa ennakkosuosikin asemassa, kun mietitään tulevia nousukarsintajoukkueita. Runkosarjan taso joukkueiden osalta on viime kauteen verrattuna laskenut, ja kun mietitään viime kauden loistavaa suoritusta runkosarjan osalta niin voidaan odottaa jopa huippusuoritusta Jalattomilta. Ehkä he jopa löytävät ne kuuluisat jalat jotta mahdollisuus nousuun kasvaisi huomattavasti?


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Klee - Jokainen kiekkoa pidempään pelannut tuntee kaverin ainakin nimeltä. Pelipaikka on vuosien saatossa vaihtunut muutamaan otteeseen, joten sitä en näin etukäteen edes uskalla veikata. Oli kuitenkin sitten hyökkääjä tai puolustaja, silti aivan 2. divarin eliittiä. Pystyy yksin ratkaisemaan pelejä, mutta tekee myös muiden pelaamisesta helppoa. Kyseenalainen kaveri siinä mielessä, että joukkueet ovat vaihdelleet uran aikana myös tiuhaan tahtiin niin kuin allekirjoittaneella. Toivottavasti Puukäsien kannalta Klee kuitenkin nähdään loppuun asti kokoonpanossa ja ratkaisuotteluissa.

Sijoitusarvio: 5-8

Käpytikka, olet jälleen, kaudesta toiseen saman ennakon haastateltavan osassa. Mitkä fiilikset Puukäsien pukukopissa näin uuden 2. divarikauden alun kynnyksellä?

"Viilikset on ihan hyvin sekasin, mansikkainen aromi, etten sanois. Ens kaudella nyt lähetään hakemaan sitä paikkaa 1. divarissa. Tälle kaudelle on taas haalittu uusia pelaajia ja vanhoja miehiäkin on joukkueeseen liittyny takasin. Uudehko pelityyli ja vahva koko joukkueen puollustaminen tietty on avaimia onneen, vai miten se oli?"

Uskon, että olet ruoskinut jälleen joukkuettasi offseasonilla hirmuiseen kuntoon. Onko tämä nyt se "The Kausi", kun ei ole vastassa enää harin ja peipin kaltaisia superstaroja?

"Joukkueen kunto on hivenen arvoitus, kaudesta toiseen jatkunut huikea vire offseasonilla, kun ei ole valitettavasti tähän menessä ole näkynyt yhtä kautta lukuunottamatta kauden alussa. Toki on myönnettävä, että nyt tämän kauden 2. divari vaikuttaa huomattavasti helpomalta, kuin aikaisemilla kausilla on totuttu."

Oletko koskaan miettinyt, että jalat voisivat auttaa joukkuettanne nousemaan 1. divariin? Puukäsiä on vaikea saada pois, varsinkin alkoholisoituneilta like Famous, mutta eikö jalat voisi tuoda tarvittavan pienen lisäboostin tekemiseenne? Eikö se nimenvaihdos maksanut vain sen 20 pelimerkkiä?

"Joukkueen sisällä on asiaa mietitty, muttei minkäänlaista päätöstä asiasta ole tehty... Famouksen penkkikomennus nyt kumminkin on täysi selviö. Ehkäpä joukkueen finanssikriisillä on osansa nimen pysymisenä samana, milläs me työttömät ja täysin alkoholisoituneet äyät mitään pelimerkkejä tilattaisi?"


Jäädytetyt Sydämet

Uusi kasvo Kiekkoliigan ympyröissä. Paperilla ei ollut lähelläkään 2. divarikarsintojen ennakkosuosikkeja, mutta niin vaan joukkue onnistui hilaamaan itsensä karsinnoista divariin. Silmiinpistävää näin tilastoja katsellessa on Sydämien tekemä maalimäärä karsinnoissa, kahdeksassa ottelussa vain 14(!) maalia. Kuitenkin kun puolustus toimii, niin se vanha klisee toteutuu. Tiedätte varmaan mikä.

Nimetön kokoonpano joten pelityyliä on vaikea analysoida, jos ei ole kokemusta pelaamisesta heitä vastaan. Allekirjoittanut on heitä vastaan pelannut eikä se ole koskaan ollut mitään hirveän kaunista kiekkoa, kummankaan puolelta. Monien näppäimistöltä olen lukenut jopa haukkuja Jäädytettyjen Sydämien pelityyliä kohtaan, sillä se on erittäin puolustusvoittoista ja hyökkäykset painottuvat vain vastahyökkäyksiin. Sillä selittynee myös vähäinen tehtyjen maalien määrä.

Joukkueen on pakko alkaa pelaamaan kiekon kanssa mikäli joskus aikovat tavoitella nousukarsinnoista jatkoon pääsyä. En jaksa enkä halua uskoa sumpun toimivuuteen pidemmissä sarjoissa, varsinkin jos kiekollista peliä ei juurikaan edes yritetä kehittää. Sinänsä 2. divariin haku oli loistava päätös joukkueelta, koska täällä he voivat hyviä vastustajia vastaan sitä treenata. Toki tulokset voivat vaihdella pelistä toiseen radikaalistikin, mutta jotenkin minulla on positiiviset fibat silti joukkuetta kohtaan vaikka kriittisesti heistä kirjoitankin. Eikä se johdu siitä, että tunnen oikeassa elämässä yhden heistä.


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Requiem - pitkään itseään divaritason pelaajana pitänyt hyökkääjä saa vihdoinkin todistaa väitteensä. Äärimmäisen mukava persoona ja hyvä kaveri, mutta rotta kaukalossa. Voisi sanoa, että tärkein yksittäinen pelaaja nimettömässä kokoonpanossa. Odotukset täällä ruudun takana ovat äärimmäisen kovat.

Sijoitusarvio: 9-10

Zero2, nousitte ehkä joidenki mielestä yllättäen 2. divariin kovasta lohkosta. Minkälaiset fiilikset pukukopissa vallitsevat

"Kyllähän nousu 2.divariin oli jonkinasteinen yllätys meille, koska kokoonpano muuttui paljon ennen karsintojen alkua sekä lohko oli todellakin kova. Tunnelma oli melko katossa jo ensimmäisen pelin jälkeen, koska pääsimme heti voitonmakuun ja ymmärsimme, että meillä saattaa olla saumoja jopa nousta 2. divariin."

Joukkuettanne on kovalla kädellä kritisoitu tylsähköstä pelityylistä. Lähdettekö kehittämään kiekollista peliänne vai luotatteko omaan juttuunne?

"Olen samaa mieltä, että joukkueemme pelitapa on/oli hieman tylsä. Joukkueestamme näki, että harkkapelien määrä oli vähäinen karsintakokoonpanolla ja pelaamisemme meni karsinnoissa lähinnä tarkkaan puolustamiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Kuitenkin meidän kiekollinen pelaaminen on parantunut harjoituspelien myötä ja toivottavasti liigakentilläkin tullaan näkemään enemmän hyökkäyspäässä pyörivää peliä."

Aseta jonkinasteiset tavoitteet tulevalle kaudelle, henkilökohtaiset sekä joukkueen!

"Joukkue lähtee tulevaan kauteen nöyränä ja tavoitteemme on se, ettemme joudu karsimaan liigapaikastamme heti ensinmäisen kauden jälkeen. Totta kai pyrimme antamaan kovan vastuksen jokaiselle joukkueelle sarjassa. Lisäksi suurimmalla osalla varmasti kolkuttelee ajatuksissa pääsy nousukarsintoihin. Oma tavoitteeni on lähinnä pärjätä 2. divari -tasolla ja auttaa joukkuetta tekemällä tehoja ja puolustamalla hyvin."


Lucky Eagles

Kaksi vuotta enemmän ja vähemmän aktiivisesti pelannut joukkue nousi rutiinilla 2. divarikarsinnoista itse Kiekkoliigan alaisuuteen. Totuttuun tapaan teipin johtama kotkalauma on pelannut offseasonin sekä karsintojen ajan aktiivisesti harjoitusotteluita sekä kokoonpanoa on hiottu viimeisen päälle hirmukuntoon. Karsinnat menivät joukkueelta putkeen, tarvittavat voitot nousuun otettiin jo ensimmäisistä otteluista.

On selvää ettei ainuttakaan runkosarjakamppailua pelata ilman joukkueen pelillistä liideriä eli teippiä, kaverin panos kiekollisella osaamisellaan on kuitenkin merkittävän suuri ja on 2. divarin yksi parhaita pelaajia. Joskus muinoin kaveria kritisoitiin tehotilastojen vilkuilijana, mutta allekirjoittanut on huomannut viime aikoina teipin pelaavan joukkueelleen. Ja se jos mikä näkyy joukkueen pelityylissä. Erittäin laadukas ryhmä taitavia pelaajia ja potentiaalia on hallita kiekkoa mielinmäärin, mutta myös tärkein eli puolustuspeli toimii. Kokoonpano on näyttää etukäteen katsottuna myös tarpeeksi laajalta eli höntyilyyn ei ole kellään varaa mikäli peliajasta haluavat taistella.

2. divarin yleistä tasoa katsellessa voidaan Lucky Eaglesin kohdalla puhua ennakkoon suht suvereenista joukkueesta. Ei paras, mutta selkeästi kotiedusta rutiinilla taisteleva joukkue. Täysin omissa käsissä on jopa runkosarjan voitto sillä potentiaalia riittää, mutta sen realisoituminen pitää näkyä yhdessä tekemisenä ja toisen virheiden paikkaamisena. Vapaamatkustajille ei ole tilaa ja joukkueen täytyy kasvaa yhtenäiseksi porukaksi mikäli nousu sitten aikanaan kiinnostaa.


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

teippi - tylsähkö valinta, mutta suvereenisti joukkueensa tärkein pelaaja. Tulee pelaamaan kaikki ottelut sekä taistelee kiivaasti pistepörssin voitosta. Negatiivisessa mielessä kaverin nimi tulee väkisin esiin kun puhutaan hänen menneisyydestään käytöksen osalta, mutta toivottavasti menneet on menneitä ja teippi keskittyy joukkueensa auttamiseen, ei vain pisteiden tehtailulla vaan pelaamalla joukkueen eteen!

Sijoitusarvio: 1-4

Haastattelussa teippi:

Nousitte jälleen 2. divariin parin kauden tauon jälkeen. Onko motivaatio kohdillaan ja joukkue täynnä intoa vai nousujuhlakrapula päällä?

"Motivaatiota ja intoa löytyy joukkueessa todella paljon, ja tottakai se nousukin kiinnostaa ja on mielessä ja tavoitteena."

Joukkuettanne on paljon kritisoitu epäasiallisen käytöksen johdosta, onko asiaa käyty läpi joukkueen keskuudessa ja odotettavissa parannusta?

"Joo onhan joukkueessa ollut kauan sitten epäasiallista käytöstä jonka takia kaikki ajattelee vieläkin niin joka on omasta mielestä huono asia. Joukkuueessa puhutta toki, että pidetää teamilla keskutelu. Toivottavasti kaikki antaa "mahdollisuuden" parannukseen."

Olette varmasti asettaneet jotkut tavoitteet, jaa ne toki lukijoille!

"Joo niinkun sanoin jo tuolla ylemmällä ni tavoitteena on päästä Divarikarsintoihin jonka myötä Divariin."


Paris Saint-Germain

Viimeinkin saadaan Kiekkoliigan alaisuteen kunnon rahaseura. Todellisilta superhankinnoilta ollaan vältytty, mutta eiköhän niitä Suxman sekä kumppanit hoida kauden edetessä. Vakavissaan, viimeisenä A-lohkosta 2. divariin noussut joukkue, jonka karsinnat menivät mielestäni pieleen. Ainakin itse odotin joukkueelta paljon enemmän.

Kuuden pelaajan aktiivinen kokoonpano on riskialtis, mutta erittäin toimiva sekä tehokas. Jokainen PSG:n kaveri tuntee toisensa täydellisesti kentällä tietäen mitä toinen tekee. Pelillisesti se avaa paljon uusia juttuja sillä pienellä kokoonpanolla oppii myös nopeasti uudet metkut ja pelitapa sisäistetään. Siksi voidaan jo tässä ennakossa puhua 1. divarin tasoisesta joukkueesta. Toki monta mutkaa tulee kauden edetessä vastaan, mutta kiekollinen pelityyli ja sen toteutus on sillä tasolla, että paikka runkosarjan neljän parhaan joukosta on tähtiin kirjoitettu.


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Stammer - eli who? Kuka on kuullut kyseisestä pelaajasta? En ainakaan itse, mutta vastustajan puolella aina se vaan mättää maaleja ja osaa syötelläkin. Muodostaa Suxmanin kanssa kovan tutkaparin. Pään kestävyyttä ei ole ikinä mitattu, joten se arveluttaa vähän.

Sijoitusarvio: 1-4

Suxman, nousitte juuri ja juuri 2. divariin karsinnoista vaikka olitte omissa papereissani yksi ennakkosuosikeista lohkovaiheessa. Millä teemoilla lähdette parantamaan suoritustanne, voisi ainakin luulla että paljon jäi parannettavaa karsintaotteluista?

"Juu, elikkäs tosiaan noi karsinnat meni TODELLA huonosti, jos verrataan siihen mitä joukkueena ootimme. Vastustajat oli kovempia ku luultiin ja siinähä rupes tulee seinä välil vastaa, mutta onneks onnistuttii hoitaa karsinnat.

Nyt sit kohta alkavaan runkosarjaan lähetään täysil pelaa hyökkäyksen kautta joka matsi ja tiedetää, ett pystytää voittaa ihan joka jengi 2.divarissa jos vaa pelataa omaa pelii, eikä mietitä liikaa miten vastustaja pelaa."

Olette suht tuore joukkue kiekkokartalla, millaisia otteita teiltä tullaan näkemään?

"Toivottavasti paljon voittoja ":D", mutta oikeesti tulla pelaa varmasti yleisöystävällist kiekkoo ja tullaa aiheuttaa monia harmaita hiuksia vastustajille 0-8 voitoillamme."


Real

Omaan silmään suurin yllätys viime kaudella oli Realin jääminen nousukarsintojen ulkopuolelle. Kokemusta heitä vastaan pelaamisesta on rutkasti, mutta ehkä liian nopea nousu 1. divariin olisi ollut heidän kannaltaan huono juttu. Yksi kausi vielä "opetellessa", kaverit painavat harjoitusotteluita erittäin aktiivisesti ja kovia joukkueia vastaan sekä joukkueen kokoonpano on lähes muuttumaton ollut jo pitkään, joten kaveriporukka alkaa jo pikkuhiljaa tuntemaan toisensa.

Suomiliigan puolivälierissä Real oli siitä kettumainen vastustaja, että heidän pelityylinsä perustui täysin puolustukseen sekä Elekrepin yksilötaitoihin. Veimme sarjan puhtaasti 3-0 vaikka ottelut oliat erittäin tiukkoja alusta saakka. Siitä on kuitenkin jo pitkä aika ja nyt kun katsoo joukkueen harjoitusotteluita niin kyllä siellä eteenpäin on menty hyökkäyksen ja kiekollisen pelin osalta. Jokainen pelaaja on tekemässä läpimurtoaan vasta kiekon huipulle, mutta aika monet tievät jo nimimerkit jsi sekä Elekrep, jotka ovat aivan älyttömän hyviä pelaamaan.

Voidaan lyödä lukkoon lähes varma kotiedun saaja nousukarsintoihin sillä materiaali on kiistämättömän kova sekä Real on 2. divarin yhtenäisin joukkue. Käsittääkseni ovat oikeassa elämässä kavereitakin, mutta joka tapauksessa ovat juttujen perusteella jokainen toisilleen erittäin tuttuja. Kemiaa löytyy ja se tulee tällä kaudella näkymään myös kentällä.


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Elekrep - ensi kaudella tulee tekemään läpimurtonsa ja nousee kaikkien huulille. Älyttömän taitava pelaaja tekee muista parempia. Yksilötaidot ehkä 2. divarin parhaimmat, mutta kurinalasuus tekee hänestä henkilökohtaisesti loistavan pelaajan katsoa. Mielenkiinnolla seuraan kaverin otteita, suosittelen lukijoillekin.

Sijoitusarvio: 1-4

Elekrep, petyin suuresti huomatessani ettette viime kaudella päässeet edes nousukarsintoihin. Pidittekö sitä joukkueenne kesken pettymyksenä? Millä eväillä ja fiiliksillä lähdette tulevaan kauteen parantamaan tulostanne?

"Kyllähän me suoraan sanottuna petyttiin koko jengi loppukauden vääntöihin. Kausi alko niin näyttävästi, mutta loppu kaudesta pelit vähän meni alakanttiin.

Mutta ei me sitä jääty maistelemaan, ajateltiin vaan heti että ens kaudella vähän tsempataan ja pelataan pelit pois alta ajoissa ja hyvin.

Ja nyt on yks hyökkääjä vähemmän, niin saadaan pelattua ilman vaihtohässäkkää. Hyvin mielin lähdetään ens kaudelle ehdottomasti, isommalla vaihteella!"

Kokoonpanonne on käytännössä sama kuin edellisellä kaudella. Uskotko vakaasti siihen, että kaveriporukallanne menestytte tulevaisuudessa Kiekkoliigankin saralla, harjoitusotteluissa kun olette kaataneet moniakin huippujoukkueita.

"Joo tosiaan kaveriporukalla tullaan jatkamaan niin kuin ollaan tähän astikkin tehty! Samat jätkät on mukana, yhtä pelaajaa lukuunottamatta joka siirtyi eläkkeelle.

Pääasiassahan me pelataan vaan rentoa kaveriporukka kiekkoa, mutta onhan se mahtava saavuttaa jotakin! Kyllä mä luotan mun kamuihin että me voitas pärjätä, kun oikein tsempataan. :3"


Teräskiekko

Aktiivisesti harjoitusotteluita pelaava joukkue nousi täysin uutena tuttavuutena 2. divariin allekirjoittaneelle. Lohkon toinen tila sekä vain pisteen perässä suurta ennakkosuosikkia Borussia Dortmundia antavat osviittaa mihin tämä joukkue pystyy, eikä se ole pelkästä tuurista kiinni.

Teräskiekkoa vastaan ei ole montaa ottelua tullut pelattua, joten pelityylin analysointi jää aika puutteelliseksi. Pelattuja harjoitusotteluita tutkaillessa käy ilmi, että välillä tuntuu kaatuvan ihan liigatason joukkue, mutta välillä tulee rumasti pataan selkeästi heikommilta joukkueilta. Positiivista kuitenkin on se, että pelejä näitä kovempia joukkueita vastaan yritetään pelata, sillä Teräskiekkokin monen muun tapaan on juuri siinä pisteessä, jossa se ratkaiseva, uusi askel täytyisi ottaa.

Joukkueesta kun en osaa mitään oikein kirjoittaa niin ennakkokaavailussa heidät täytyy aika pohjalle lyödä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yllätysmahdollisuutta ei olisi. Pari nimimerkkiä tunnistan joukkueesta ja tiedän että he parhaimmillaan voivat olla pelipaikkansa parhaimpia koko divarissa. Joukkueen pitää vain hitsautua yhtenäiseksi ja luottaa omaan tekemiseen sekä uskaltaa kehittää peliään kiekollisempaan suuntaan.


Joukkueen arviointi: (asteikolla 1-5 suhteessa muihin divarin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Pelitapa

Avainpelaaja:

Matii - ainut nimimerkki, joka taitojensa puolesta on joskus noussut esille allekirjoittaneelle. Omistaa hyvät kädet sekä hyvän laukauksen, ja pystyy halutessaan ratkaisemaan otteluita yksin. Tarvitsee kuitenkin apuja joukkuekavereiltaan, mutta Matii on erittäin tärkeä osa joukkueensa peliä ja pelisysteemiä.

Sijoitusarvio: 11-13

Oly, nousitte 2. divariin olemalla karsintojen A-lohkon toinen, joka oli monelle varmasti yllätys. Uskotko kuitenkin, että pystytte menestymään jo ensimmäisellä kaudella tasokkaassa runkosarjassa vai onko tavoitteena vain säilyttää divaripaikka ja kerätä ns. "oppirahoja" tulevia kausia varten?

"Karsintojen 2 sija ei tullut itsellemme suurena yllätyksenä, sillä tiedossa oli että oma taso riittää. Ainoa huomioitava asia oli pelin ailahtelu ja millä kokoonpanolla pelasimme. 2 divaan lähdemme tavoitteenamme playoff paikka. Kokoonpano on tuottanut melkoista päänvaivaa, sillä pelaajia on tarjolla melko paljon, mutta parhaimman kokoonpanon valitseminen on melko työlästä. Joten riippuu paljon siitä miten kausi lähtee käyntiin."

Olette varmasti intoa ja jännitystä täynnä kauden alkamisen johdosta, tarkistamatta faktoja väittäisin monen tekevän Kiekkoliiga-debyytin tulevalla kaudella. Millainen fiilis joukkueen keskuudessa on?

"Jaa'a. Fiilikset ovat vaihtelevat. Päävastuuhenkilönä kuitenkin olen pyrkinyt takomaan uskoa joukkueeseen ja kyllä jokainen uskoo, että pärjäämme 2 divassa. Uusia joukkueita tosiaan melko paljon. Emme siis ole ainoita joita saattaa jännittää. Kuitenkin karsuihin ladattiin suurin jännitys - takuulla :)"


Lopullista runkosarjaveikkausta on turha lähteä veikkaamaan, nolaisin siinä vain itseni tietämättömyydelläni. Tosiaan pahoittelut mahdollisista kirjoitus- sekä asiavirheistä ja kiitokset kaikille haastateltavana olleille nopeasta toiminnasta! Tehkääpäs jokainen tästä hieno kausi omalta osaltanne, onnea paljon kaikille tasapuolisesti!

Kirjoittanut: Loui
Julkaistu 20.02.2013 01:33
Luettu: 2929 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.