Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Aamujää - FinaaliennakkoKiekkoliigan historian 30. kausi huipentuu tällä viikolla Raversin ja Voodoo Peoplen väliseen finaalisarjaan. Kaksinkertainen Kiekkoliigan mestari Voodoo People tavoittelee paluuta kultakantaan neljän kauden tauon jälkeen, kun taas Raversin ainoa mestaruus on kaudelta 1/2012. Ravers ei ole pystynyt mestaruuskautensa jälkeen pysymään mitalikannassa viime kausina, ja myöskään VP ei ole pystynyt mestaruuskautensa jälkeen hankkimaan lisää metallia palkintokaappiinsa.

Molemmilla joukkueilla on siis kokemusta mitä mestaruuden voittaminen vaatii. Tosin Raversin mestaruuden voittaneesta joukkueesta on kokoonpanossa jäljellä enää luottopuolustaja Ilja, kun taas Voodoon joukkueesta mestaruuden voittaneita pelaajia löytyy peräti viisi, joista JaKurri tavoittelee jo peräti seitsemättä mestaruuttaan Kiekkoliigassa.

Lico väsäsi jo oikein mainion ennakon finaalista, mutta Aamujään finaaliennakon tekeminen oli jo aloitettu, joten tässä se vihdoin tulee - Aamujään finaaliennakko 1/2013.


Tie finaaliinRaversin kuudes kausi liigassa käynnistyi ailahtelevin tuloksin ja joukkue menettikin paljon pisteitä ennakolta heikompia vastustajiansa vastaan. Runkosarjan loppupuolella joukkueen peli loksahti kuitenkin uomiinsa ja viimeisestä 12:sta ottelustaan joukkue raapi yhdeksän voittoa. Vahvan loppukauden ansiosta Ravers saavutti runkosarjan kolmannen tilan, johon se pystyi viimeeksi mestaruuskaudellaan 1/2012. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ravers sai vastaansa runkosarjassa lievästi alisuorittaneen Neal Chaucerin, joka pystyikin antamaan ainankin numeroiden valossa tiukan vastuksen Raversille. Ottelusarja ratkesi lopulta kuitenkin jo kolmannessa ottelussa, kun Ravers teki selvää jälkeä ponilaumasta, voittamalla ratkaisuottelun numeroin 4-1. Eritoten Holden oli vahvassa vireessä läpi ottelusarjan ja huikean runkosarjan pelannut hyökkääjä nakuttelikin kahdeksan tehopistettä kolmen ottelun aikana.

Välierissä Ravers sai vastaansa runkosarjan neljänneksi sijoittuneen Getafen, joka pystyi Chaucerin tapaan haastamaan Raversin todella tasapäisesti tiukalla joukkuepuolustuksellaan. Kaksi otteluista menikin aina jatkoajalle asti, joista jälkimmäisessä Ravers sinetöi paikkansa finaaliin 4-3 voitolla. Raversin sarja pudotuspeleissä on finaalien alla varsin vakuuttava, sillä joukkue ei ole hävinnyt vielä otteluakaan pudotuspeleissä.

Voodoo Peoplen aiemmilta kausilta tuttu laiskahko pelaaminen runkosarjan aikana, sai jatkoa myös kuluvan kauden runkosarjassa. 25:n ottelun aikana kerätyt 37 pistettä oikeuttivat runkosarjan kahdeksanteen sijaan ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Puolivälierissä vastaan asettui runkosarjan voittanut kuusinkertainen mestari Nightmare, joka lähti ylivoimaisena ennakkosuosikkina ottelusarjaan. Alku näyttikin odotetulta, sillä Nightmare raapi kahdesta ensimmäisestä kamppailusta voitot, lukemin 5-1 ja 5-4. Kolmannessa ottelussa VP haki kuitenkin vahvan avauserän ansiosta 3-1 voiton, Shefkin, JaKurrin ja pikun maaleilla. Ottelusarjan todellinen käännekohta tapahtui kuitenkin neljännessä ottelussa, kun VP pystyi selkä seinää vasten pelatessaan nousemaan tappioasemasta kolmannessa erässä tasoihin ja ohi. Nousun ilmentymänä toimi vahvaa kautta pelaava konkaripelaaja Shefki, joka mäjäytti tärkeään paikkaan kaksi osumaa päätöserässä. Ratkaisevassa viidennessä ottelussa sankarinviitan harteilleen poimi piku, joka vei VP:n välieriin 2-1 jatkoaikavoitolla.

Kovin paljon ei VP ehtinyt puolivälieräsarjan jälkeen vetämään henkeä, kun välierissä vastaan asettui runkosarjan kakkonen ja kahden edelliskauden hopeamitalisti Brutal Killers. Kahdesta ensimmäisestä välieräottelusta muodostui odotetunlaisia asemasotia, joista molemmista selviytyi voittajana VP. Kolmannessa ottelussa BK:n kärkihyökkääjän boyn hurja vire antoi BK:lle vielä toivoa finaalipaikasta, joukkueen voittaessa selkä seinää vasten pelatun ottelunsa lukemin 5-2. Neljännessä ottelussa altavastaaja VP kuitenkin lopetti BK:n mestaruushaaveet lopullisesti, latomalla tauluun 4-1 voittolukemat. Runkosarjan kahdeksanneksi sijoittunut joukkue eteni lähes käsittämättömästi aina finaaliin asti.

Osa-alueiden arviointi (1-5)Hyökkäys:
Ravers
Voodoo People

Puolustus:
Ravers
Voodoo People

Pelisysteemi:
Ravers
Voodoo People

Henkinen kantti:
Ravers
Voodoo People

Kokemus isoista otteluista:
Ravers
Voodoo People

Hyökkäys ratkaisee?Sekä Raversin että Voodoo Peoplen puolustus on ollut todella pitävää läpi pudotuspelien, eikä puolustuksesta ole helppoa löytää eroa joukkueiden välillä. Raversin puolustus pohjautuu enemmän pakkiparin Rodr-Ilja ympärille, kun Voodoo taas nojaa todella vahvasti huippuvireisen Ficen otteisiin takalinjoilla. Toisaalta VP:n ylemmät pelaajat ovat ehkä hivenen laadukkaampia oman pään pelaamisessa, mitä Raversin vastaavat. Joukkueena puolustaminen menee siis niukasti VP:n eduksi. Molemmat joukkueet päästivät maaleja runkosarjassa yli kolmen ottelun keskiarvolla, mikä ei luonnollisesti anna kovin hyvää kuvaa joukkueiden puolustustaidoista. Pudotuspeleissä joukkueet ovat kuitenkin selkeästi petranneet puolustusalueen pelaamistaan, ja varsinkin Raversin puolustus on ollut todella pitävää, sillä se on päästänyt keskimäärin vaivaiset 1,5 maalia per ottelu pudotuspeleissä. Kuten sanottua, mikäli molempien joukkueiden puolustukset jatkavat samalla tasolla, ei puolustusten välillä tulla näkemään suuren suurta eroa.

Hyökkäyspään tehoissa oli joukkueiden välillä huomattavasti suurempi ero runkosarjan aikana, sillä runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Ravers paukutti maaleja neljän maalin ottelukeskiarvolla, kun Voodoon vastaava tilasto jäi alle kolmen maalin keskiarvon. Huikeita harppauksia kohti liigan kärkihyökkääjiä tehnyt Holden, oli jo viime kaudella joukkueensa tehokkain pelaaja, mutta tällä kaudella jälki on ollut edellistäkin kautta hurjempaa. Vahvalla itseluottamuksella pelaava hyökkääjä sai myös todella vankkaa taustatukea Sakulta ja Rodrilta, joista varsinkin jälkimmäinen on ollut todella hurjassa tikissä läpi kuluvan kauden. Raversin hyökkäyspeli on ollut muutenkin todella mielikuvituksellista ja viihdyttävää läpi kauden, ja moni toivookin kenties juuri tästä syystä finaalisarjassa Raversin voittoa. Toisaalta kahden todella tiukasti puolustavan joukkueen kohtaamisia voittaa todella harvoin pelkällä viihdyttävällä pelitavalla. Ravers on myös selkeästi ymmärtänyt kyseisen tosiasian pudotuspeleissä ja viihdyttävyyttä onkin selkeästi karsittu otteluiden muuttuessa tärkeämmiksi.

Voodoon hyökkäyspeli perustuu Raversista poiketen teräviin vastahyökkäyksiin ja suoraviivaisiin hyökkäysten päättämisiin. Hyökkäysten moottorina toimii useimmiten ylemmän puolustajan tontilla peliä tekevä Shefki, joka pystyy älykkäillä ja peliä edistävillä ratkaisuillaan jakamaan kiekkoa hyökkääjille. Hyökkäyksestä Voodoolta löytyy kaksi tulikuumaa kärkipelaajaa –piku- ja JaKurri, jotka molemmat ovat vielä mukana taistelemassa mestaruuden lisäksi myös playoffien pistepörssin voitosta. Hyökkääjistä varsinkin JaKurri tunnetaan myös vahvana puolustavana hyökkääjänä, joka pystyy tekemään myös ns. likaista työtä kentällä, mitä jokainen voittava joukkue tarvitsee. Raversin hyökkääjät ovat tällä hetkellä kenties yksilötasolla hivenen Voodoon hyökkääjiä edellä, mutta Voodoon hyökkääjäpari pystyy kenties hieman parempaan oman pään peliin, jota tärkeissä otteluissa vaaditaan aina myös hyökkääjiltä.

Kuten sanottua, puolustuspelissä joukkueet tulevat olemaan ilman suurempia notkahduksia äärimmäisen tasaisia, mutta hyökkäyspään tehokkuus tulee olemaan erottava tekijä finaalisarjassa. Kumman joukkueen hyökkääjillä sattuu parempi ilta kohdalle, se joukkue tulee voittamaan myös finaalisarjan.Viimeisimmät keskinäiset ottelut:
18.01.2013 Voodoo People - Ravers 2 - 1
16.12.2012 Ravers - Voodoo People 2 - 7
14.10.2012 Voodoo People - Ravers 2 - 3
14.10.2012 Ravers - Voodoo People 0 - 1
14.10.2012 Voodoo People - Ravers 5 - 3

Kotiotteluiden tilastot 1/2013 runkosarjassa ja pudotuspeleissä:

Ravers
17 ottelua, 14 voittoa, 3 tappiota. Maaliero 64-44.

Voodoo People
17 ottelua, 10 voittoa, 7 tappiota. Maaliero 46-51.


Vierasotteluiden tilastot 1/2013 runkosarjassa ja pudotuspeleissä:

Ravers
14 ottelua, 7 voittoa, 2 tasapeliä, 5 tappiota. Maaliero 59-45.

Voodoo People
17 ottelua, 7 voittoa, 4 tasapeliä, 6 tappiota. Maaliero 50-51.
Kokoonpanot pelaaja pelaajalta:Ravers

Holden - Vasta viime kaudella debyyttinsä Kiekkoliigassa tehnyt Holden, häikäisi heti ensimmäisellä kaudella liigassa iskemällä 67 tehopistettä runkosarjan aikana. Tällä kaudella tahti on ollut vieläkin hurjempaa, sillä runkosarjassa syntyneiden 77:n tehopisteen lisäksi Holden on takonut kuudessa pudotuspeliottelussa 13 tehopistettä, jotka oikeuttavat playoffsien pistepörssin neljänteen tilaan. Kuten koko Ravers, myös Holden on uransa kovimmassa paikassa, kun nuorukaisen pitää pystyä johtamaan Raversin hyökkäyspeliä finaaleissa. Mikäli Holden onnistuu tässä, on Ravers todella lähellä mestaruutta.

Saku - Vahvaa tulitukea Holdenille antava hyökkääjäpari Saku on toinen tuntemattomuudesta tehty löytö Raversien joukkueenjohdolta, sillä ennen Raversin liigamiehistöön liittymistä Saku oli pelannut ainoastaan yhden kauden Kiekkoliigassa ja senkin 2. divarissa. Pitkälti sama tilanne kuin hyökkääjäparillaan Holdenilla, eli kestääkö vielä Kiekkoliigassa kokematon hyökkääjä isojen otteluiden paineet?

Rodr – Lähes 200 ottelua Kiekkoliigan alaisuudessa pelannut Rodr, on ollut ilmiliekeissä läpi kuluvan kauden. Runkosarjassa puolustajan paikalta syntyneet 61 tehopistettä eivät tulleet vahingossa, sillä Rodr on jatkanut vahvoja otteitaan myös pudotuspeleissä. Tämä kiekkokiertolainen on kuitenkin jo pitkään tunnettu todella ailahtelevana mielialapelaajana, joka on parhaimmillaan loistava, monipuolinen pelaaja, mutta pahimmillaan oman joukkueen pahin syöpä ja tuhoava elementti. Toisaalta pahimmat puolet tulevat yleensä esiin vasta useamman maalin tappioasemassa ja se onkin asia jota Ravers ei ole joutunut vielä pudotuspeleissä kokemaan. Yksi ottelusarjan ratkaisevimmista tekijöistä onkin Rodr, monessakin mielessä.

Ilja – Ainoa kokoonpanossa oleva pelaava, joka oli mukana jo joukkueen mestaruuskaudella. Ilja on myös Raversin rosterin ainoa pelaaja, jolta löytyy ylipäätään mitali Kiekkoliigasta. Kuluvan kauden pudotuspeleissä loistanut Ilja, ei ollut kuitenkaan ratkaisuroolissa joukkueensa edellisellä mestaruuskaudella, joten myöskään Iljalta ei löydy vielä finaalikokemusta. Ilja on kuitenkin selkeästi joukkueensa henkisesti kovin pelaaja, jonka pitää pystyä kantamaan Raversia eteenpäin finaaleissa, myös heikommilla hetkillä.


Voodoo People

-piku- Kuten koko Voodoo Peoplen joukkue, myös piku on aktivoitunut kuluvan kauden aikana. Runkosarjassa kahden kultamitalin hyökkääjä oli joukkueensa tehokkain pelaaja, iskien 47 tehopistettä. Pudotuspeleissä tämä viekas hyökkääjä on kuitenkin päässyt vasta todelliseen lentoon, sillä yhdeksässä ottelussa syntyneet 16 tehopistettä ovat mallikas suoritus. Varsinkin kun ottaa huomioon, että VP on joutunut pelaamaan pudotuspeleissä runkosarjan kahta kärkijoukkuetta vastaan. Voodoon ensimmäisellä mestaruuskaudella 3/2010, piku varasti huomion voittamalla sekä pudotuspelien maali- ja pistepörssin ja kaiken kruununa seurasi vielä valinta liigan parhaaksi hyökkääjäksi. Mikäli –piku- jatkaa yhtä korkealla tasolla kuin aiemmilla kierroksilla, on miehellä täydet mahdollisuudet yltää samanlaiseen jättipottiin, kuin kaudella 3/2010.

JaKurri – Kaksi kertaa liigan parhaan hyökkääjän palkinnon pokannut JaKurri, hakee jo lähes käsittämättömästi seitsemättä mestaruuttansa Kiekkoliigassa. Lähes 500 ottelun Kiekkoliiga-konkari, on syttynyt jälleen pelaamaan vasta pudotuspeleissä, joissa taiturimainen hyökkääjä on nakutellut ennen finaaleja 15 tehopistettä. JaKurrin voittajaluonteesta kertoo paljon se, että mies on ollut mukana kuudessa finaalisarjassa, joista jokaisesta HC Pu:n riveissä uransa aloittanut JaKurri on poistunut voittajana kentältä. Voittajaluonteen lisäksi JaKurrin vahvuuksia ovat tietenkin hurjan kokemuksen tuomat pelinlukutaidot ja tilanteiden ennakointi, johon yhdistetään vielä keskivertoa näppärämpi hiirikäsi. Pystyykö Ravers pysäyttämään JaKurrin hurjan voitonnälän? En usko.


Shefki – Voittamisen kulttuuria joukkueessa edustaa myös Shefki, joka on pelannut Kiekkoliigan alaisuudessa lähes tauotta jo vuodesta 2004 asti. Kolme mestaruuttakin Kiekkoliigassa voittanut vannoutunut Porin Ässien fani, ei ole enää viime kausina pelannut kovin isoja pelimääriä, mutta se ei ole näyttänyt hidastavan konkaria tämän kauden playoffseissa. Vahvaa kahden suunnan peliä pelaavan Shefkin otteista huokuu tietynlainen rentous ja eleettömyys, eikä mies näytä jännittävän tiukoissakaan paikoissa. Nämä ominaisuudet juontavat juurensa luonnollisesti lukuisista huippuotteluista huippupelaajia vastaan vuosien varrella. Shefkin persoona auttaa myös useasti kanssapelaajia rentoutumaan kentällä, josta taas ei koskaan ole ainankaan haittaa joukkueen menestyshaaveille.


Fice – Lähes ilmiömäisessä vireessä puolivälierät ja välierät pelannut Fice, lähtee metsästämään kolmatta kultaansa Voodoo Peoplen riveissä. Kaksi kertaa liigan parhaaksi puolustajaksi valittu VP:n puolustuksen tukipilari, on suurin syy sille, että VP on ylipäätään finaaleissa asti. Ottelusarjoissa mestarisuosikkeja Nightmarea ja Brutal Killersiä vastaan Fice seisoi käytännössä lähes päällään kiekon ja Voodoon maalin välissä, ja piti kiekon tähtihyökkääjiä Jebsua ja boyta välillä lähes pilkkanaan. Mikäli VP ottaa kolmannen mestaruutensa, ei pudotuspelien MVP:stä pitäisi olla epäselvyyttä.
Haastattelut:
Kahden kauden tauon jälkeen Ravers on jälleen taistelemassa mestaruudesta. Millaisilla eväillä kokemusta pursuava Voodoo People kaadetaan finaaleissa, Ilja?

"Voodoota vastaan puolustuspelaamisemme täytyy olla entistä tarkempaa, virheisiin ei ole juuri varaa. Joukkuepeli niin hyökkäys- kuin puolustuspäädyssä on tärkeintä, mikäli haluamme VP:n kaataa."

Olit voittamassa Raversin ensimmäistä mestaruutta kaudella 1/2012. Onko helpompaa lähteä uusimaan mestaruutta, kun tietää mitä mestaruuden voittaminen vaatii?

"Ei oikeastaan. Kyseisellä mestaruuskaudellahan itse pelasin vain puolivälierät johtuen armeijasta, joten mestaruus ei tunnu "omalta". Kokemusta esimerkiksi finaaleista ei ole lainkaan."

Voititte sekä puolivälierät että välierät puhtaasti 3-0, joten ette ole joutuneet vielä kertaakaan ottelusarjoissa aina haastavaan tappioasemaan. Riittääkö joukkueen kurinalaisuus mikäli joudutte tappioasemaan finaalisarjassa, vai repeääkö paketti?

"Tätä hommaa varten pelataan pitkähkö runkosarja, sekä pleijarien ensimmäiset kierrokset. Askel vielä ja unelma toteutuu. Eli siis varmasti paketti pysyy loppuun asti kasassa, koska jokainen tässä joukkueessa haluaa voittaa. Hajoamisiin en jaksa uskoa."

Mitkä asiat ovat ratkaisevia finaalisarjassa ja mihin toivot joukkueesi keskittyvän?

"Jälleen kerran vastaan joukkuepeli, lukijatkin jo varmaan tylsistyvät. Yksilötaidot eivät korvaa joukkuetta, joka osaa pelata yhteen, sen on moni joukkue jo aikaisemmin todistanut. Veikkaan finaalisarjasta vähämaalista, joten maali suuntaan tai toiseen voi ratkaista koko sarjan. Ladataan siis hyökkääjille suuret paineet"

Pudotuspelien MVP on: Rodr

Ottelusarjan voittaja ja millä lukemilla?

"Ravers ottaa toisen kultansa, lukemin 3-1."


Shefki, olette neljän kauden tauon jälkeen taistelemassa hivenen jopa yllättäen jälleen mestaruudesta. Minkä näet suurimmaksi syyksi, että Voodoo on noussut hieman heikompien kausien jälkeen taistelemaan jälleen mitaleista?

” Aina meillä on poffit sujunu paremmin runkosarjaan verrattuna, mutta nyt ollaan saatu pari harkkapeliäkin läiskittyä niin kaikilla on edes jonkinmoinen tatsi pelaamiseen. Keskialue ollaan tähän asti saatu kohtuu hyvin sumputettua ja paikoista isketty tarvittavat pöntöt.”

Uskotko kokemuksestanne olevan hyötyä finaalisarjassa, vai ovatko aikaisemmat meriitit pelkkiä merkintöjä tilastoissa?

”Kai siitä joku marginaalinen hyöty voi olla. Yhtä rennosti väännetään kun harkkapelejäkin, mutta vähän tarkemmin ja vähemmällä kohnotuksella.”

Mitkä näet Voodoon vahvuuksiksi tulevassa loppuottelusarjassa? Entä mitä heikkouksia näet joukkueessanne, muita kun Ficen?

"Vahvuuksia luistelun lisääminen tokaan erään ja vikan erän Raatteentie-moodi. Myös Ketterer on ollu maalissa ihan hyvä. Kaasu on hengenluojana lähes ylivertainen. Ekat erät on suurin heikkous."

Onko finaaleissa luvassa tuttua tiukkaa puolustamista molemmilta ryhmiltä, vai uskotko avoimempaan peliin?

"Tuskin mitään ihan hirmuisia maalijuhlia nähdään."

Pudotuspelien MVP on: Saa nähdä.

Ottelusarjan voittaja ja millä lukemilla? "Ei mitään käryä."


Asiantuntijapiirien veikkaukset:Kumpi voittaa mestaruuden ja miksi? Kuka on pudotuspelien MVP?

pelle: "Molemmat pystyy puolustamaan halutessaan helllvetin hyvin, joten voittaja ratkaistaan hyökkäyspelissä. Mun kokemuksien mukaan Raversin pelaajat, varsinkin hyökkääjät, pystyy pelaamaan monipuolisemmin ylhäällä. Tuon takia Ravers voittaa 3-1 voitoin. MVP:ksi nousee finaalien yksilösuorituksilla HOLDEN"


Jebsu: "VP voittaa 3-1, kokemus ratkasee tämän sarjan, vaikka Ravers onki voittanu mestaruuden niin nämä jantterit eivät ole. VP:n pelitapa parempi, Raversin näyttävämpi, mutta tätä ei enää tässä vaiheessa näyttävyydellä voiteta. JaKurri on MVP, huikee kahen suunnan pelaaja (onko toi koko letka yhdyssana en tiedä), joista mä tykkään ku itekki olen sellanen!"


Käpytikka: "Tosiaan, Voodoo piipölhän tuon mestaruuden hakee, suoraan voiton 0-3. Voodoon kokemus ja hyvä puollustuspelaaminen nousee esille tässä sarjassa, samalla Raversien täristessä, kuin haavanlehdet. MVP on selkeesti fice, joka puollustuksen viimmesenä lukkona tappaa raverssien jokasen yrityksen tehdä maali, tietenkin loistavia avauksia unohtamatta."”VP:n pelitapa parempi, Raversin näyttävämpi, mutta tätä ei enää tässä vaiheessa näyttävyydellä voiteta.”
- Jebsu

Ookke: "Tasanen sarjahan tosta tulee. Voodoolla on viime kausien menestyksen tiellä ollu aktiivisuusongelmia, joka ainakin tällä hetkellä on hetkellisesti selätetty ja itseluottamus kohallaan kun runkosarjan kaks kärkijengiä kaadettuna. Kummallakin kova yhteenhioutunu nelikko, joilla yhteispeli toimii ilman ongelmia. Eka peli on tosi ratkaseva, kun Raversseilla on pieniä taipumuksia naksahteluihin ja möksähtelyihin. Voodoo ehkä pieni suosikki kokemuksellansa ja kahen sarjan tosi kovalla esityksellä. Fice on selvä MVP, jos ei päästä milijoonaa finaalisarjassa. Vaikka Voodoo häviäis finaalisarjan, nii tiukalla puolustamisella noi runkosarjan kärkijengit kaadettiin ja Ficeä heikommalla kaverilla Voodoota ei siis finaalissa näkyis"Yhteenveto:Lähtökohdat finaaliin ovat suorastaan kutkuttavat. Ravers on pelannut pudotuspelit läpi ilman yhtään tappiota. Voodoo taas on kärsinyt tappioita, mutta toisaalta joukkue on pystynyt kaatamaan sekä runkosarjan voittajan että kakkosen. Voodoon kokoonpanossa olevilta pelaajilta löytyy hurjat 14 kultamitalia, kun Raversin vastaavilta kultamitaleita löytyy vain yksi. Ravers pelasi vahvan runkosarjan sijoittuen runkosarjan kolmanneksi, kun taas Voodoo selviytyi juuri ja juuri ylipäätään pudotuspeleihin. Runkosarjan kahdeksanneksi sijoittunut joukkue ei ole koskaan voittanut mestaruutta. Toisaalta JaKurri ei ole hävinnyt vielä yhtään finaalisarjaa. Molempien mestaruushaaveille on täysin valideja argumentteja ja vastaväitteitä, mutta tosiasiassa vanhoilla meriiteillä ja historian tilastoilla ei ole enää mitään merkitystä, kun ensimmäinen ottelu alkaa.


" Molempien mestaruushaaveille on täysin valideja argumentteja ja vastaväitteitä, mutta tosiasiassa vanhoilla meriiteillä ja historian tilastoilla ei ole enää mitään merkitystä, kun ensimmäinen ottelu alkaa."
- Greippi
Nostaisin ratkaisevaksi asiaksi finaalisarjassa jo aikaisemmin mainitun Raversin henkisen kestävyyden. Uskallan väittää, että Ravers tulee kokemaan finaalisarjassa pomminvarmasti ensimmäisen tappionsa tämän kauden pudotuspeleissä. Sen jälkeen suurin kysymys onkin se, miten joukkue pystyy nollaamaan tappion, tai useamman tappion? Mikäli Ravers häviää ensimmäisen ottelun ja jää mahdollisesti toisessa ottelussakin tappioasemaan, niin joukkueen kestävyyttä ja todellista voitontahtoa tullaan koettelemaan ennennäkemättömällä tavalla.

Vaikka Ravers on ollut pudotuspeleissä todella vakuuttava, on Voodoo People ollut mielestäni vielä vakuuttavampi. Kokemattomampi Ravers joutuu maksamaan vielä oppirahojansa tämän kauden, sillä Voodoo People ei tule häviämään tätä finaalisarjaa.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 07.02.2013 17:28
Luettu: 3088 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.