Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Finaaliennakko 1/2013

Finaaliennakko 1/2013

Pitkään sitä on jälleen saanut odotella vesi kielellä, mutta nyt se odotus on viimeinkin palkittu. Kaksi parasta on enää jäljellä ja heidän välillään ratkaistaan finaaliviikon aikana tuleva Kiekkoliigan mestarijoukkue. Loppuotteluihin selvittivät tiensä runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Ravers sekä runkosarjan kahdeksas Voodoo People. Runkosarjan keskinäisissä kohtaamisissa Ravers ei onnistunut nappaamaan pistettäkään Voodoo Peoplelta joten Raversilla on varmasti siltäkin kantilta suuri halu näyttää mihin he kykenevät, yhtään tietysti väheksymättä Voodoo Peoplen voitonnälkää ja sitä, että he runkosarjan perusteella tietävät pystyvänsä vastustajansa kaatamaan. Mutta pitää muistaa, että millään menneellä, ei mitaleilla eikä edellisillä keskinäisillä kamppailuilla ole yhtään mitään merkitystä. Täysin uusi sarja ja täysin uusi tilanne, mutta kaksi asiaa on varmaa: hienot ja jännittävät ottelut päästään katsojina todistamaan sekä vain toinen joukkueista voittaa Kiekkoliigan kultaa kaudella 1/2013!

Runkosarja oli Raversien osalta omasta mielestäni aika kaksijakoinen. Välillä tuntui kaatuvan kuka tahansa, mutta välillä hävisivät kenelle tahansa. Kuitenkin loppujen lopuksi joukkue saavutti kotiedun ja runkosarjan kolmannen tilan. Silmiinpistävää Raversien runkosarjasta on se, että he pelasivat käytännössä koko kauden samalla kokoonpanolla jolla ovat pelanneet nyt pudotuspeleissä. Hyökkääjäkaksikko Saku sekä Holden mättivät kahdestaan 63 maalia sekä heidän takanaan loistokauden ja viimeinkin itsensä kaikkien tietoisuuteen nostanut Rodr paukutti ylemmän puolustajan tontilta 22 maalia(!). Täytyy vielä tietysti mainita
viimeisenä Ilja rutiininomaisella kahdella osumallaan, mutta kaveri taitaa olla kovien otteluiden mies sillä pudotuspelien aikaisemmilla kierroksilla on sama määrä eli kaksi maalia isketty vastustajien verkkoon. Maaliero runkosarjassa oli selkeästi plussan puolella, mutta yli kolme maalia per ottelu omiin on aivan liikaa. Jos kuitenkin vertaa Raversin peliä ja pelityyliä runkosarjan ja pudotuspelien välillä niin joukkue on selkeästi alkanut keskittymään pudotuspeleissä puolustamiseen.

Voodoo Peoplen runkosarja oli jälleen sitä mitä ollaan totuttu viime kausina näkemään. Kavereita ei juurikaan kiinnosta pelata harjoitusotteluita ja taisi pariin otteeseen jäädä deadlinelle enemmän kuin yksi ottelu. Pudotuspeleihin pääseminen teki tiukkaa, mutta Ficen johdattama joukko suoriutui rutiinilla ja selvitti tiensä
viimeisenä pudotuspeleihin. Joukkue pelasi otteluita milloin milläkin kokoonpanolla ja varsinaisesta playoff-nelikosta vain kaksi pelasivat leijonanosan runkosarjan otteluista. Pistepörsseissä ei juhlittu ja maalierokin pari piirua pakkasella. Kaikki kuitenkin tiedämme millainen joukkue on kyseessä ja he itse tietävät mitä voittaminen vaatii.

Raversin parhaat pistemiehet pudotuspeleissä:

Holden 5+8 = 13 / +9
Saku 8+3 = 11 / +9
Rodr 3+8 = 11 / +9


Puolivälierissä Ravers sai vastaansa yhden suurimmista mestarisuosikeista eli Neal Chaucerin. Vastassa oli rutkasti kokemusta sekä voittamisenkulttuuria eri väristen mitaleiden muodossa. Kaikki merkit ja ennakkoon kerrotut kommentit tietyiltä henkilöiltä viittasivat vain siihen, että voidaan pohtia jo tulevaa välierävastustajaa Neal Chaucerille. Mutta mitä vielä, Raversin oikeasti näyttävä joukkuepeli sekä kurinalaisuus suoraan sanottuna tappoi selkeästi vastustajansa aliarvioineen Neal Chaucerin. Ensimmäinen ottelu venyi aina jatkoajalle asti ja se oli tasaisin kamppailu kaikista, mutta toisessa osaottelussa nähtiin jopa dominointia Reivaajilta. Kolmanteen otteluun Neal Chaucer veti vielä ässän hihasta ja Zibbi lyötiin kentälle, mutta se ei auttanut ollenkaan. Ravers jatkoon puhtaasti 3-0-otteluvoitoin ja välieriin. Välierävastustajan Ravers sai parista Getafe - Evolution Uvex ja Rodrin harmiksi hän ei päässyt mittelemään kämppistään hampia vastaan. Myös erittäin hyvän runkosarjan pelannut Getafe oli omasta mielestäni ennakkosuosikki sarjaan sillä he ovat kehittäneet peliänsä entistä näyttävämpään ja yleisöystävällisempään suuntaan. Hirveän moni katsomossa ei toivonut Getafelle voittoa, mutta itse lukeuduin niihin jotka halusivat. Vain siksi, että luulin etukäteen Raversin olevan heikompi joukkue pelillisesti. Osuinko lopulta oikeaan? En todellakaan. Ottelusarjan ensimmäisessä kamppailussa nähtiin erittäin kurinalaista peliä molemmilta, mutta Ravers oli selkeästi hallitsevampi osapuoli. Jo tässä vaiheessa ottelusarjaa vaihdoin bandwagonia Raversin puolelle sillä halusin ja haluan nähdä mestarina kiekolla pelaavan joukkueen. Vaikka ottelusarjaa tilastoiden valossa tarkastellaankin miten päin tahansa niin nähdyn perusteella Ravers oli selkeästi parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa, ei ehkä ihan puhtaasti kolmessa ottelussa, mutta kuitenkin.

Voodoo Peoplen parhaat pistemiehet pudotuspeleissä:

-piku- 8+8 = 16 / +0
JaKurri 8+7 = 15 / +0
Shefki 5+5 = 10 / +7


Voodoo Peoplen matka kohti finaaleja oli ehkä vaikein kaikista. Runkosarjan sijalta kahdeksan ei todellakaan ole helppo lähteä pudotuspeleihin, varsinkaan kun ensimmäisellä kierroksella tulee vastaan kiekon ja Kiekkoliigan kaikkien aikojen joukkue, Nightmare. No kaikki tietää miten siinä loppujen lopuksi kävi, tiedä sitten miten olisi käynyt mikäli kiekon ylivoimaisesti paras pelaaja olisi sarjassa päässyt pelaamaan, no sitä on turha pohtia. Loistavasti sarjassa tavaramerkkinsä mukaisesti puolustanut sekä vaarallisesti vastaan hyökännyt Voodoo People nousi veitsi kurkulla-tilanteesta otteluvoitoissa tasoihin, ja ratkaisevassa viidennessä ottelussa kiekko takakulmalle ja -piku- johdattaa joukkueensa välieriin. Ei se tie kuitenkaan helpommaksi muuttunut sillä välierissä vastaan mikäs muukaan kuin runkosarjan sijalta kaksi löytynyt joukkue, Brutal Killers. Jälleen Voodoo People lähti altavastaajana sarjaan, mutta tämän sarjan asetelmat kääntyivätkin jo ensimmäisen ottelun perusteella täysin päinvastaisiksi. Katsojat odottivat näkevänsä Brutal Killersiltä täydellistä dominointia kiekon kanssa, mutta Voodoo People näytti pystyvänsä pelaamaan oikeasti hienon näköistä kiekkoa. Kyllähän se olisi tietysti pitänyt etukäteenkin tietää että he pystyvät, mutta viime aikojen, tai oikeastaan vuosien, erittäin epäaktiivinen pelaaminen on ollut ja tulee olemaan aina suuri kysymysmerkki heidän kohdallaan. Puolivälieräviikolla Voodoo alkoi pelaamaan toki harjoitusotteluita paljon enemmän ja se näkyi tässä sarjassa. Fice ja kumppanit JaKurrin johdolla riisuivat täydellisesti aseista yhden liigan vaarallisimmista hyökkäyksistä, pelasivat loistavaa joukkuepeliä ja jatkavat matkaansa finaaliin.


Joukkueiden arviointi: (1-5)
Hyökkäys:

Ravers
Voodoo People

Puolustus:

Ravers
Voodoo People

Yhteispeli:

Ravers
Voodoo People

Pelitapa:

Ravers
Voodoo People

Kokemus:

Ravers
Voodoo People

Avainpelaajat:
Rodr - lopullisesti kiekon eliittiin murtautunut ennen alempaa puolustajaa pelannut Raversin johtohahmo, joka hoitaa tutkaparinsa Iljan kanssa puolustusvelvollisuudet. 22 kertaa sai vastustajien maalivahdit kaivaa kiekkoa selkiensä takaa tämän kaverin toimesta joka suoranaisesti yllätti allekirjoittaneen täysin. Ei häviä myöskään pelinrakentamisessa muille, varsinkaan kollegalle vastustajan leiristä joka on tässä tilanteessa tärkeintä. Suomen maajoukkueen harjoitusringissäkin kaveri on päässyt otteitaan näyttämään ja tulee olemaan tärkein yksittäinen pelaaja joukkueelleen finaalisarjassa. Loistava tsemppaaja, persoona ja erittäin taitava pelaaja.

JaKurri aka. KultaKurri - ei kai tätä valintaa tarvitse sen kummemmin perustella. Kuusi kultaa, neljä pronssia. Tilastofaktana voidaan se kertoa, että kaveri ei Kiekkoliigan sivujen mukaan ole ikinä hävinnyt finaalisarjaa. Kiinnostaako ottaa se uran ensimmäinen hopea? Tuskinpa vaan. Yksi kiekon parhaimmista pelisilmistä ja vaarallisimmista hyökkääjistä vaikka pelaa oikeastaan vain pudotuspelejä joka kausi. Kilpailee varmasti MVP -palkinnosta palkintogaalassa sitten aikanaan.


Pelaajahaastattelut:

Rodr, millaisilla fiiliksillä lähdette finaaleihin todella kokenutta ja aikaisemmilla playoff-kierroksilla ennakkoon kaksi suurinta ja parasta yllättänyttä Voodoo Peoplea vastaan?
"hyvillä fiiliksillä, vaikkaki voodoota en olis halunu pleijareis kohdata. rutinoitunu ja taitava voodoo on pelityyliltä aika myrkkyy meille, mut tiedetään et pystytään kaataan mikä jengi vaan."

Ensimmäisellä kierroksella kaadoitte rutiinilla yhden mestariehdokkaista eli Neal Chaucerin, ja toisella kierroksella ei niin rutiinilla, mutta kuitenkin puhtaasti jännittävien vaiheiden jälkeen Getafen 3-0-otteluvoitoin. Mitä ottelusarjoista jäi käteen ja mitä teidän tulee parantaa tulevissa koitoksissa, että etukäteen ja kaikkien ennakoiden mukaan "heikompi" joukkue kaatuu finaaleissa?
"NC-sarjassa puolustettii koko joukkueena hyvin ja sarjasta jäiki hyvä fiilis. getafe sarja ei ollu ihan yhtä vahva meiltä, juostii liikaa kiekon perässä puolustuksessa ni ilja jäi liian yksin välillä. jokanen matsi olis voinu päättyy kummalle vaan. voodoota vs pyritää puolustaan tiukkaa ja iskeen paikoista. eli parannettavaa joukkuepuolustuksessa ja viimeistelyssä. :)"

Millaisia mittelöitä odotat finaaleista?
"tiukkoja, vähämaalisia, tuskastuttavii."


Fice, olette kaataneet aikaisemmilla kierroksilla runkosarjan kaksi parasta ja vielä olisi finaali edessä, tietenkin runkosarjan kolmatta eli Raversia vastaan. Millaisilla ajatuksilla lähdette joukkueen sisällä finaalisarjaan?
"Tosiaan, kaks tiukkaa ottelusarjaa takana ja jäljellä kauden viisi viimeistä peliä. Joukkueen sisällä on epävarma, mutta pirteä fiilis ja lähdetään tottakai parastamme antamaan.

Finaalin vastustaja ei tullut yllätyksenä, varsinkin kun oma suosikki Neal Chaucer tippui puolivälierissä kyseisille herroille. Ravers on jokaisella osa-alueella vahva, joten minkään sortin ylimielisyyteen ei ole varaa. Meidän ainoat kaksi etua ovat kokemus ja kokoonpanon laajuus joilla pyrimme hämmentämään katsomoa sekä itse vastustajia. Eikä sovi unohtaa mystisen GM-Somen messiaanista pelikirjaa, jonka pohjalta rakennamme aseet finaaleihin."

Kerroit välieräsarjan jälkeen tavoitteenasi olleen ainoastaan Nightmaren pudottaminen ja mitalien ulkopuolelle jättäminen, löytyykö jostain vielä piristysruiske tuleviin koitoksiin?
"Runkosarjan 8. sija ja NM:n pudottaminen mitalipeleistä on ollut henkilökohtaisena tavoitteena jo hetken ja tähän ottelupariin löytyi muiltakin pelaajilta, erityisesti JaKurrilta, sitä kuuluisaa sisäistä paloa ja vimmaa. Ihan samanlaista tunteella pelaamista ei Raverseista ole ehkäpä herättämään, mutta finaalit ovat aina finaalit ja halut on tottakai tehdä historiallinen nousu "jumbosijalta" mestaruuteen."

Olette kokeneita sotaratsuja jokainen Voodoo Peoplessa niin kysytään loppuun pieni pilke silmäkulmassa, että jännittääkö?
"Jännitys on vähän niin ja näin, tottakai jokaista jännittää hieman ja se näkyy heti pelaamisessa kun roolin haku vaihtuu passiiviseen divarikesokiekkoon ja johtotilanteessa tulee käymään Suomi-efektit kerran jos toisenkin. Pitää toki huomioida, että Raversien puolelta löytyy vain yksi finaaleissa pelannut kun meidän pelaajat ovat olleet osallisina yhteensä 8 finaalisarjassa häviten vain kerran.

Kaiketi tiistai-iltana pelaillaan ja ongelmien sattuessa varapäiviä ovat ke, to & su. Että ei mulla mitään sen enempää, kiitokset moi!"


Ratkaisun paikat:
Nuoruus vastaan kokemus -vastakkainasetelma varmaan pätee jälleen kerran tässä loppuottelusarjassa. Maalin pelejä suuntaan tai toiseen varmasti jokainen eikä sarja todellakaan mene puhtaasti kummallekaan. Mielenkiintoista on nähdä miten Raversin hyökkääjät ovat lukeneet ja seuranneet yhden kiekon parhaimman puolustajan Ficen pelejä sillä omakohtaisella kokemuksella voin kertoa, että se ei aina niin helppoa ole. Yllätyksellisyys sekä rentous ovat avainasemissa molemmilla, mutta mikäli ottelut venyvät jatkoajalle asti niin uskon Voodoo Peoplen klaaraavan ne. Raversin välieräsarjassa oli havaittavissa pientä keskittymiskyvyn puutetta, kun ottelut venyivät jopa kolmansiin jatkoeriin. Getafe ei pystynyt rankaisemaan koska heillä vähän sama taipumus keskittymisen herpaantumiseen kuin Raversilla, mutta JaKurri eikä -piku- varmastikaan käytä tilaisuuksia hyödyntämättä. Kuitenkin erittäin pienien marginaalien sarja tiedossa.


Yhteenveto:
Erittäin hankala sanoa kummalle ripustetaan kulta kaulaan ja kumpi joutuu tyytymään hopeiseen. Se on kuitenkin varmaa, että molemmat ovat jo nyt ylittäneet itsensä ainakin allekirjoittaneen näkökulmasta sillä en odottanut näkeväni kumpaakaan finaaleissa ennen kauden alkua. JaKurrin ja kumppaneiden kokemus tulee näkymään sarjassa erittäin paljon, mutta toisaalta voisi sanoa, että voitonnälkä on paljon suurempi Raversin leirissä. Latausta ei varmasti puutu, mutta sitä pitää pystyä hallitsemaan. Jännitys menee ohi nopeasti ja peli alkaa varmasti ensimmäisen erän jälkeen tuntua mukavalta ja fiilis on katossa. Uskallus, yllätyksellisyys sekä voitonhalu tuovat mestaruuden. Se kumpi uskaltaa pelata kiekon kanssa, voittaa. En lähde veikkaamaan mestaria, veikatkaa te muut vaikka kommentteihin. Kaksi parasta on kuitenkin finaalissa jälleen kerran ja jännittävät ottelut on jälleen tiedossa. Joko mennään?

!HUOM! Tiistaina kuulemma pelataan jo joten kaikki kannustamaan suosikkinsa voittoon! Erittäin paljon onnea loppuotteluihin tasapuolisesti molemmille! :)

Kirjoittanut: Loui
Julkaistu 04.02.2013 21:06
Luettu: 2474 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.