Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Viikon vieras #10 - D.Beckham

Viikon vieras on juttusarja joka tutustuttaa lukijat kiekon pelaajiin hiukan syvemmin.

Formaatti on se, että jokainen vieras vastaa sarjaan vakiokysymyksiä ja lukijoiden lisäkysymyksiin maan ja taivaan väliltä. Oman vuoronsa päätteeksi hän kutsuu uuden vieraan (kysyy toki etukäteen luvan) joka taas vastaa vakiokysymyksiin sekä edellisen artikkelin kommenteissa tulleisiin lisäkysymyksiin.

Tällä viikolla vieraana D.Beckham ja maagiset kädet

1. Milloin aloitit kiekon? (Voit kertoa myös muuta kiekkohistoriaasi, esim ensimmäinen nimimerkki ja joukkue).

Aloitin kiekon vuonna 2004 elokuussa luettuani pelit-lehden artikkelin kiekosta. Ensimmäinen nimeni oli B.Hull. Pelailin sillä nimellä kaksi kuukautta ja sen jälkeen tein nimimerkin D.Beckham ja joukkueen Ajax Amsterdam.

2. Mistä nimimerkkisi juontaa juurensa? Mikä on Ajaxin nimen tarina?

Halusin tehdä nimimerkin J.Litmanen, mutta kirjaimia oli liikaa. Päädyin D.Beckhamiin, koska halusin tehdä jalkapalloilijan nimen ja etunimen ensimmäisen kirjaimen oli mahduttava nimimerkkiin.

Kreikkalaisen mytologian mukaan Ajax oli Akhilleksen jälkeen kreikkalaisten urhein mies. Kiekossa laitoimme kuitenkin paremmaksi ja nousimme akhilleksenkin ohi suoraan korkeimmalle sarjatasolle katselemaan alemmas Kuoleman ja kumppaneiden seikkailuja.
Tempusta erityisen hienon teki se, että toisin kuin akhilles, matkalla pystyimme kaatamaan oman akilleen kantapäämme eli farmitiimme kuoleman matkalla ennen mestaruutta.

3. Mikä kiekossa vetosi, eli miksi pelasit?

Aloin pelaamaan kiekkoa koska se oli yksi harvoista peleistä, joka toimi vanhalla pentiumillani. Tämän jälkeen tapasin hienoja pelaajia, jotka päätyivät pelaamaan Ajaxiin.

4. Miten nämä pelaajat päätyivät Ajaxiin?

Menin värväyshuoneeseen ja näin siellä raakileen. Raakileella ei vielä pysynyt kiekko kovinkaan hyvin lavassa ja hänen laukaus oli yhtä epätarkka, kuin Roberto Carlosin oikea jalka. Näin kuitenkin tämän aloittelijan puolustuspelaamisessa jotain maagista, jotain mitä ei voinut heittää hukkaan ja muutaman minuutin kuluttua joukkueeseeni liittyi uusi pelaaja rinnalleni. Tämä uusi tulokas oli tietenkin "Imatran muuri" eli Shar.

Tämän jälkeen joukkueessa risteilivät kaiken maailman sunnuntaikiekkoilijat, jotka eivät onnistuneet vakuuttamaan taidoillaan. Pian kuitenkinkin huomasimme eräässä vastustajajoukkueessa pelaajan, jota emme pystynyneet ohittamaan ja hänet oli pakko värvätä Ajaxiin. Kuin ihmeen kaupalla tämä superlupaava puolustaja vastasi kutsuun myöntävästi. Tästä lähtien puolustustamme tiivisti SirMazgu.

Aloimme pelaamaan urakalla matseja ja pikkuhiljaa alkoi sana lupaavasta joukkueesta, joka kantoi jalkapallojoukkueen nimeä kiertää. Pelaajia tuli ja meni, mutta ei jäädäkseen. Tämä kaikki oli kuitenkin vain tyyntä myrskyn edellä. Sattuipa kerran niin, että eksyin huoneeseen, jossa oli käsittämätön härdelli meneillään. Kentällä surffasi pelaaja, jonka kädet ja suu kävivät kuin sillä kuuluisalla poikamiehellä. Pelaaja huuteli käsittämättömyyksiä kaiken maailman pienistä sukuelimistä ja haukikikoista, muiden pelaajien katsoessa suu auki keskiympyrässä. Kaiken lisäksi hänellä oli ehkä koko kiekon omituisin nimimerkki. Oliko siis tämä kyseinen Madonna46 saanut minusta uuden vihamiehen jonon jatkoksi? Ei suinkaan kaiken sekoilun taustalla, näin jälleen jotain erikoista. Ja pian Ajaxin hyökkäysessä olikin pari Madonna46 - D.Beckham. Välillä näytti siltä, että olimme pelanneet koko elämämme yhdessä.

5. Oletko asettanut tavoitteita kiekossa? Pääsittekö niihin?

Asetimme tavoitteeksemme nousta kiekon huipulle. Nousimme kolmessa kaudessa mestareiksi ja pelasimme yhdessä huipulla siihen asti, että lähdin armeijaan tammikuussa 2007.

Teimme Ajaxilla paluun vuoden armeijassa oloni jälkeen. Nousimme suoraan kolmessa kaudessa liigaan mutta emme pystyneet tällä kertaa menemään aivan päätyyn asti. Tältä osin emme päässeet tavoitteeseemme.

6. Mitä saavutustasi kiekon parissa arvostat eniten?

Suurin saavutukseni oli löytää sellaisia pelikavereita kiekon parista kun Madonna46, Masse, Kesis, Pulsu, Cassidy ja Sepe. On yllättävän vaikeaa löytää samanhenkisiä pelikavereita, jotka osaavat vielä pelata paremmin kuin muut pelaajat.

7. Oliko sinulla suosikkivastustajaa kiekossa, kenen kanssa tuli aina parhaat pelit?

Kuoleman ja Pelijengin kanssa pelatessa oli aina parhaat taistelut. Olihan se nyt noloa hävitä farmijoukkueelle tai pelikirjaamme opettelemassa olleelle Artolle.

8. Onko sinulla “idolia” kiekossa? Onko joku pelaaja jota kunnioitat muita enemmän?

Sanoisin, että idolini ovat Cassidy ja Madonna46. He olivat aikoinaan ylivoimaisesti parhaat pelaajat omilla pelipaikoillaan. Eri aikakausien pelaajia on mahdoton vertailla keskenään. Bisc on tämän hetken paras pelaaja, kenen kanssa olen pelannut samassa joukkueessa viime aikoina.

9. Entä toisinpäin, kuka on se pelaaja jota et voinut sietää?

Kesistä oli hyvin vaikea sietää. Kaveri huuteli aina kuinka tulinen lyöntilaukaus sillä oli. Tosiasiassa se kuitenkin laukoi ensimmäistä kaveria polveen ja luisteli täysiä maalille.

10. Mitä teet kun et pelaa kiekkoa?

Opiskelen Ammattikorkeakoulussa ja asun avopuolisoni kanssa yhdessä kissamme kanssa.

11. Jos saisit muuttaa YHDEN asian kiekossa, mikä se olisi?

Vanhat Ajax parrat takasin pelaamaan. Voi olla, että alkaisin itsekkin pelaamaan ensimmäistä kertaa aktiivisesti Ajax urani jälkeen.

Lisäkysymyksiä:
A) Jos tekisit nyt uuden joukkueen, olisiko senkin nimi Ajax Amsterdam?

Kyllä.

B) Kesis kuulemma on kiekon kovin käsillä kävelijä, mitä mieltä oot Pohjois-Korean tilanteesta?

Pohjois-Korean tilanne ei kiinnosta mutta on hyvin epätodennäköistä, että kesis jaksaisi kannatella omaa painoaan käsillään.

C) missä kaverin tutkapari aka kaarinan kovin naistennaurattaja madonna46, vaikuttaa nykyään? lisäkyssärinä: onko ikävä häntä kiken merkeissä?

Madonna46 vietti 30-vuotis syntymäpäiviään karaoken merkeissä Turun Konttorissa muutama viikko sitten. Tämän jälkeen hänestä ei ole kukaan nähnyt havaintoakaan. Kaarinan Poikien sivuilta voi mahdollisesti käydä kesän mittaan katsomassa onko taikalanne päästetty vaihdosta sääli minuuteiksi sisään.

Tottakai on vähän ikävä. Jauhaisin paskaa mikäli väittäisin, että tätä peliä olisi ollut yhtä hauska pelata sen jälkeen kun komo laitto luistimet naulakkoon.

D) millo teet liigassa hattutempun

Viimeksi olen tainnut tehdä hattutempun kaudella 2/2010. Lahjattomat laukoo.

Kuka on seuraava viikon vieras?

Ensi viikon vieras on toisesta joukkueesta, jossa olen jaksanut urallani aktiivisesti pelata.

Eli |Veljekset Mysiinien| Timanttipora Omiisi.

Kirjoittanut: Juhanuha
Julkaistu 04.02.2013 10:20
Luettu: 2807 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.