Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - 1/2013

Hot/Not -listaus on epäsäännöllisen säännöllisesti ilmestyvä julkaisu, jossa niputetaan yhteen kuluvan kauden onnistujia ja pettymyksiä. Ennen pudotuspelejä ja nousukarsintoja onkin mitä sopivin sauma tarkastella runkosarjan kuumimpia joukkueita ja pelaajia.

Nightmare

Nightmaren kauden 1/2013 runkosarjan suoritusta voitaneen kuvailla yhdellä sanalla: murskaava. 26 ottelua, 72 pistettä ja käsittämättömät 140 tehtyä maalia. Nightmare onkin jälleen osoittanut, että kuuden mestaruuden joukkueella riittää edelleen motivaatioita tavoitella uusia mitaleita palkintokaappiin. Mikäli joukkue pelaisi alemmalla sarjatasolla, voitaisiin helposti sanoa, että joukkue pelaa väärällä sarjatasolla. Nightmare pelaa kuitenkin liigassa, mutta sanotaan se silti - joukkue pelaa täysin väärällä sarjatasolla. Vaikka pudotuspelit ovatkin kliseisesti sanottuna aina oma maailmansa, on vaikea uskoa minkään muun joukkueen kuin Nightmaren kultajuhliin.

Club Of Härmä

Vahvasti viime kausina 1. Divarissa uusiutunut ja nuorentunut Club Of Härmä hakee tosissaan nousua takaisin liigaan. COH onkin kirjoitushetkellä kerännyt 17:stä pelaamastaan ottelustaan makeahkot 38 pistettä, jotka oikeuttavat 1. Divarin piikkipaikkaan. Eritoten ykköshyökkääjä Selänne on ollut todella vahvassa vireessä koko kauden, ja aina 3. Divarista asti maineeseen ponnistanut nuorukainen johtaakin koko 1. Divarin pistepörssiä. Suurin muutos edelliskausiin verrattuna on tapahtunut kuitenkin joukkueen harmoniassa ja pelillisessä tasapainossa, jotka ovat näkyneet otteiden tasaisuutena läpi kuluvan kauden. Cohilla on myös tarpeeksi tiivis kokoonpano, joka on johtanut vahvaan yhteispeliin, joka taas on kapitalisoitunut sarjapisteiden muodossa. Ilman isompia notkahduksia Club Of Härmä tulee voittamaan 1. Divarin runkosarjan ja joukkue pääsee lähtemään loppukauden liigakarsintoihin kenties vahvempana kuin koskaan.


"Nightmare pelaa kuitenkin liigassa, mutta sanotaan se silti - joukkue pelaa täysin väärällä sarjatasolla."
PePo

Viiden sapattikauden jälkeen takaisin Kiekkoliigaan palanneelta Pepolta odotettiin ansaitusti vahvaa paluukautta 2. Divarissa. Pepo onkin lunastanut isot odotuksensa ja rynnistänyt vahvasti läpi kauden, johtaen koko 2. divarin runkosarjaa. Pepon vanhat luottopelaajat Naappi ja Reto ovat olleet vahvassa vedossa läpi kauden ja kaverukset ovatkin nakutelleet pisteitä yli kolmen pisteen ottelukeskiarvolla. Myös konkaripuolustaja hari on alkanut lämpenemään hiljalleen, joka lupaakin hyvää Pepon tulevaisuutta ajatellen. Kuluvan kauden divarikarsinnat lienevätkin joukkueelle pelkkä muodollisuus, mutta suurempi kysymys liittyneekin joukkueen pitkäjänteisyyteen, joka ratkaisee pitkälti myös Pepon tulevaisuuden Kiekkoliigassa.

miktok

Useamman kauden Kiekkoliigan divareissa rämpinyt Kärkiryhmä löysi kauden 2/2012 jälkeen todellisen kultakimpaleen joukkueen riveihin, kun Team Saharassa debyyttinsä tehnyt miktok liittyi joukkueen vahvuuteen. Ensimmäinen kausi Kärkiryhmässä ei luvannut vielä mitään kovin mullistavaa, mutta kausi 1/2013 on ollut sekä Kärkiryhmälle että miktokille selkeä läpimurtokausi. Upeat 72 tehopistettä 2. Divarin runkosarjassa nakutellut miktok löytyykin pistepörssin kakkostilalta, heti DL:n peipin jälkeen. Mikäli Kärkiryhmä pystyy lähes sensaatiomaisesti nousemaan kauden päätteeksi 1. Divariin, voi joukkue kiittää suurilta osin tästä saavutuksesta taiturimaista hyökkääjäänsä.

Kap

Useamman kauden ajan Kiekkoliigan eliittipuolustajien joukkoon kuulunut Kap, ei ole kuluvalla kaudella keskittynyt enää pelkästään puolustamiseen, vaan on siinä sivussa nakutellut hurjat 56 tehopistettä 26 ottelussa. Kap onkin ollut isossa roolissa Metallurgin taistelussa pudotuspelipaikasta, johon sillä on edelleen pienen pienet saumat. Metallurgin harmiksi Kap siirtyi valtion tarjoamaan varusmiespalvelukseen tammikuusta lähtien, joten miehen hienoja otteita ei tulla näkemään enää yhtä aktiivisesti kiekkokentillä. Metallurgin puolustuksen kultapoika on joka tapauksessa viimeistään nyt noussut Kiekkoliigan puolustajahuippujen joukkoon.

Real

Hienoa debyyttikautta Kiekkoliigassa pelaava Real ansaitsee ehdottomasti maininnan mallikkaasti sujuneesta alkukaudestaan. Suurelle yleisölle tuntemattomista pelaajista rakennetulla ryhmällä on edelleen mahdollisuudet nousta jopa kolmen parhaan joukkoon runkosarjassa. Realin hienon alkukauden tukipilarina on ollut todella vahva puolustuspeli, sillä tulokasjoukkue on päästänyt vähiten maaleja koko 2. Divarissa. Puolustuksen kivijalka jsi pelaa todella vahvasti omassa päässä ja ensimmäistä kauttaan Kiekkoliigassa pelaava puolustaja on pelaamassa itseään heti kohti isompia estradeja.

Double It

Kahdella viime kaudella liigassa sijoille 10 ja 11 sijoittunut Double It lähti varmasti korkeammat sijoitukset mielessään tulevalle kaudelle. Toisin on kuitenkin käynyt, sillä joukkue löytyy 22 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon jumbotilalta. Bastu kertoi liigaennakossa, että tavoitteena on pelata pienemmällä kokoonpanolla, mitä edellisenä kautena, mutta tästäkin on lipsuttu ja paljon. Sarjajumbo on peluuttanut liigassa peräti 17:a eri pelaajaa, joka on aivan liikaa, ainankin jos tavoitteena on välttää liigakarsinnat. Joukkue on kenties odotetusti sarjan hännillä, mutta suuri pettymys se on silti.

Narrilauma

Kolmen 1. Divarikauden jälkeen 2. Divariin asti pudonneen Narrilauman kausi on ollut sekä pelillisesti että pelin ulkopuolisten seikkojen takia todella hämmentävä. Joukkueen jälleen rajusti uusiutunut kokoonpano ei ole pystynyt taistelemaan 2. Divarin kärkitiloista, mutta pahimman kolauksen joukkueen imagolle tekivät viime kaudella joukkueessa vaikuttaneet pelaajat, jotka peluuttivat tietoisesti Ruwin nimimerkillä toista Kiekkoliigan pelaajaa. Joukkueella onkin pitkä työ edessään, mikäli se mielii puhdistaa pahasti tahriintuneen maineensa. Eri asia onkin sitten, että haluaako edes joukkue itse sitä.

Helsingin Jokerit

Kahdella viime kaudella liigan jumbosijoille jäänyt Helsingin Jokerit putosi viime kauden päätteeksi odotetusti sarjatasoa alemmaksi. Jokereiden kokoonpano laitettiin tulevalle kaudelle täysin uusiksi ja tulokset ovat olleet jopa edelliskausia lohduttomampia. 13 pelattua ottelua joista saldona yksi tasapeli ja läjä pelaamattomia otteluita. Uudistuneen Jokereiden päätavoite oli pelastaa viime kausina ryvettyneen joukkueen maine, mutta tällä hetkellä Jokerit on vaarassa lentää pelaamattomien otteluiden seurauksena ulos koko sarjasta. Tämä olisi murheellinen päätös perinteisen joukkueen liigataipaleelle.

Evolution Uvex

Jälleen kerran kovin tavoittein kauteen lähtenyt Evolution Uvex ei ole pystynyt lunastamaan odotuksia tälläkään kaudella. Suurimpana syynä vaisuun kauteen lienee jälleen puutteellinen aktiivisuus, mutta Uvexien tasoisella rosterilla pitäisi silti pystyä parempaan. Varsinkin joukkueen hyökkäyspeli on ollut todella puhditonta ja mielikuvituksetonta, eikä edes kesken viime kauden hankittu Huima ole pystynyt nostamaan Uvexien hyökkäyspeliä uudelle tasolle. Uvex joutuneekin venymään loppukaudesta, mikäli joukkue mielii nousta vielä pudotuspeleihin. Kiekkoliigan suurimpia pettymyksiä - tälläkin kaudella.

Kaatuneet joukkueet

Jokakautinen ongelma ei loista poissaolollaan tälläkään kertaa ja siitä ansaittu jumbosija Hot/Not listalla. Kolme kesken kauden potkittua/lopettanutta joukkuetta ja lisää saattaa olla tulossa. Nämä yhteisiin pelirajoihin sitoutumattomat joukkueet aiheuttavat kaudesta toiseen harmia johtokunnalle, liigalle ja ennen kaikkea muille joukkueille ja pelaajille. Shame on you!

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 11.01.2013 18:37
Luettu: 2751 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.