Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

2. Divarin ennakko 1/13

2. Divari on pitkästä aikaa vakiintunut Kiekkoliigan alimmaksi sarjatasoksi, tällä kertaa 16 joukkueen voimin. Nykysuuntauksella tuo määrä saattaa vähentyä entisestään ja kukaties tulevaisuudessa onkin vain yksi divari. Sarjatasojen muotojen jatkuva vaihtelu vaikeuttaa tilastoihin tuijottamista ja niiden pohjalta vertailua. Eniten pakkaa sekoittavat kaudella lopettavat joukkueet, sillä nousupaikkoja 1. Divariin saattaa ilmestyä oletettua enemmän eikä alaspäin tarvitse edes välttämättä karsia. Uusin muuttuja runkosarjaan on kolmen pisteen voitot.

Alimman sarjatason ennakointi on aina ollut vaikeinta, sillä joukkueet ovat usein hieman tuntemattomampia varsinkin näin meikäläisen silmiin. Oma tietämys 2. Divarin joukkueista ei ole sitä parasta mahdollista, kun ei ole tapana ollut seurailla sen tarkemmin muiden joukkueiden edesottamuksia.

Ennakko on hieman myöhässä syystä, että aikaa ei paljoa jää koulun, työn, perheen, ystävien ja harrastusten jälkeen tietokoneelle. Ja se aika mitä jää tietokoneelle kuluu asioihin, kuten johtokunnan asioiden hoitamiseen, joukkueen johtamiseen sekä itse pelaamiseen. Paska ennakko vrt. Greippiin, mutta koittakaa saada jotain irti. Ps. kauden mittaan saattaa tulla jotain lisää...Caribbean

Viime kaudella 2. Divarissa debyyttinsä tehnyt Caribbean jäi hyvän runkosarjan jälkeen nousukarsinnoissa kakkoseksi HC Roikkulämylle. Joukkueen kaudesta jäi erityisesti mieleen parin yksilön huutelut, joista toivottavasti on opittu jotain.

IRL-kavereihin pohjautuva Caribbean on mukavan aktiivinen poppoo, joka edustanee tälläkin kaudella sarjansa keskikastia. Puolustuspelaaminen on kehittynyt huomattavasti viimeisen vuoden sisään, mutta uudet puolustajat arvelluttavat. Erityisesti hermokontrollin on parannuttava viime kauteen, sillä kolmen pisteen otteluissa voi jäädä helposti ulos jatkopeleistä.

Pelaajasiirtojen osalta joukkueessa on ollut paljon elämää, tärkeimmäksi nostan viime kauden ykköspakkiparin Gerberos-Medo:n poistumisen joukkueesta. Erityinen mielenkiinto kohdistuukin nyt peluuttamiseen, sillä viime kaudella otteluita pelasi yksi jos toinenkin. Nykykokoonpanolla pelejä on pelattu harmillisen vähän, joten sen enempää on vaikea spekuloida. Kaikesta huolimatta uskon Caribbeanin pystyvän pelaavan ehjän kauden, tosin sijoitukset saattavat olla odotettua alempana.

Vastuuhenkilön mietteitä
Pakka on vaihtunut, ja tulevan kauden vire on vielä täysi mysteeri. Tavoitteena kuitenkin divarikarsintoihin pääseminen. - Fedilock

Seuraa häntä: RaiQli - Pelin sielu joukkueessa, pelannee paljon tulevalla kaudella mikäli pelikieltoihin johtavat huutelut antavat myöden.


Colts

Ennen viime kautta Coltsin sisällä tapahtui erikoinen pvh-sekoilu, jonka seurauksena joukkue jakautui kahtia. Topham & kumppanit loivat Roversin kun taas Fash & Pain jäivät rakentamaan Coltsista uudenlaisen joukkueen. Ulkopuolisten silmään jokseenkin katastrofaalinen joukkue pelasi kaiken kaikkiaan upean kauden ollen runkosarjassa kuudes, mutta karsintojen 2. kierroksella joukkue jäi tylysti lohkon viimeiseksi.

Pelaajisto on jälleen muuttunut hieman, omiin silmiin huonompaan suuntaan erityisesti nasun ja vopen poistumisten seurauksena. Viime kaudella Coltsin vahvuus oli nimenomaan maltillinen hyökkäyspeli, johon mukaan on saatu wsl:nä paremmin tunnettu pek sekä hiljattain isäksi tullut pimeä. Merkittävää on myös Pain:n ja Myersin paluu Coltsiin.

Itse pelaaminen on joukkueelta sujunut hyvin, erityisesti yhteispeli. Nyt vaaditaankin lisäaktiivisuutta sekä pysyvyyttä joukkueeseen, jotta seuraavissa karsinnoissa Colts pystyisi yllättämään. Jätän tarkemmat analyysit vähemmälle, sillä vastuuhenkilöillä on paljon sanottavaa.

Vastuuhenkilön mietteitä
Viime kaudella päästiin ansaitusti nousukarsintoihin asti. Jäätiin harmillisesti sitten toisessa vaiheessa nollille, kun Nasu ei osunu kiinan muurin kokosesta tontistakaan sisään ja samalla, kun omissa soi yhtä useasti, kuin saipan maalissa viime kaudella ni homma oli melko selvä.

Offari alko heti räikeissä merkeissä, kun joukkueen pistekärki lähti haistelemaan helsingin suurimman vitsin Narrilauman pukukoppia ja oltiin melko tasapaksussa tilanteessa. Offarilla suurimmaks osaks läpsyteltiin Fashin tehoilla. Mikä siis tarkoitti lähinnä sitä, että pelitaulukko näytti kovasti miinusta, mitä se kyllä näyttää edellee. Offarin aikana pakkaan löyty mukaan pek (aka wsl), joka tuo joukkueen hyökkäykseen monipuolisuutta, koska miehen laukaus on yhtä tarkka, kuin wilzin sävelkorva. Puhutaan siis aika mollivoittoisesta vedosta! Offarin lopussa nähtiin kuitenkin paljon iloisia asioita. Pain ja Myers teki paluunmuutot, mikä tuo helvetisti leveyttä kiekolliseen pelaamiseen. Ja uusin tuttavuus pimeä sai tyttären.. Eli siis perheenisän voimin lähetään kautee.

Itse tavoitteista puhuttiin joukkueen saunaillassa, mihin oli osallistujoita pek ja Pain. Nää muut soturit tyytyy kerran vuodessa käymään särkänniemessä yhessä katsomassa delfinaarion esityksen. Onhan se Solitairelle loppupeleissä aika hardcore hommia. Sovittiin kuitenkin, että runkosarjan voittoa on turha lähtee hakee, mutta kaikki joukkueet on kaadettavissa ja Colts nähdään jällee kerra nousukarsuissa. Vain jumala tietää, mihin meiän kädet riittää sit niissä peleis.

Listataa tähä vielä odotukset joukkueesta

Tehotilaston voittaja: Nuoli (ihan vaan siks mies pääsetää irti vasta, kun on pelit ratkennu ja vihujen selkäranka hajonnu)
Kauden yllättäjä: Myers (se on aina yllätys jos se tulee pelaamaan)
Kauden pelaaja: wilz (Keskimäärin 1,69 maalia omiin per peli, vihujen paras värvi meiän tiimiin)

Näillä mennään, kovaa tullaan, blokkia kuulaan, rannareita maalaan, limput kattoon. Noille termeillä Coltseista pamahtaa 1/13. - Pain

Seuraa häntä: wilz - Colts-puolustuksen tärkein pelaaja. Läpimurron mahdollisuus mikäli saa tarpeeksi minuutteja.


Drunken Leprechauns

Yhdeksi kuluvan vuoden tähtijengeihin lukeutuva Drunken Leprechauns sukelsi viime kaudella pahasti vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, kun joukkueesta lähti lähes kaikki 3. Divarikauden menestysmiehet muualle. Ilman muiden joukkueiden hajoamisia Drunkenit olisivat voineet joutua jopa karsimaan paikastaan Kiekkoliigassa. Nyt tilanne näyttää palautuneen ennalleen ellei jopa paremmaksi kuin 3. Divarikaudella.

Viime kauden poppoosta jatkavat Rubi, jack ja pölöhö. Paluumuuttajia ovat kaiken kokenut ja vaarallinen peipi, itseään parhaimpien pakkien sekaan pelaava Faarao sekä joukkueen perustaja Guerin.

Joukkueen pelaajien kokemuksella, aktiivisuudella ja taitotasolla tulisi kaiken järjen mukaan taistella paitsi 2. Divarin voitosta, niin myös jonain päivänä jopa Liigan mestaruudesta. Herää vain kaksi kysymystä: miten joukkue aikoo peluuttaa sen uusia värväyksiä Zudorimoa ja ilonaa sekä pystyykö joukkue pysymään kasassa aina Liiga -sarjatasolle asti?

Vastuuhenkilön mietteitä

Jou. Elikkäs omalta kohdalta en osaa edelliskaudesta paljoa sanoa. Tulin kesken kauden ja kokoonpano oli suhteellisen outo joten ei pääsy kauheesti sisään peliin ja tulokset oli sen mukaisia miltä pelikin näytti. Offseasonilla sitten ollaan saatu vanhat jannut takaisin millä tässä jengissä alusta aloimme pelaamaan. Aktiivisuus on ollut oikeen hyvää ja pelin taso on ollut jo ihan kohtuullisella tasolla. Odotuksista lähinnä sen verran että nousuahan sitä lähdetään hakemaan siinä sivussa kun pelaamme pikku pilke silmäkulmassa kiekkoa. - pölöhö

Seuraa häntä: Rubi - peipin varjoon jäänyt hyökkääjä, joka pelasi viimeksi hieman vaisumman kauden. Mahdollisuudet jopa pistepörssin voittoon, peluutuksesta riippuen.


Elite Razor

Noin viisi vuotta sitten ennakoin ER:n liiganousua kausien 1/08 sekä 2/08 päätteeksi, olin väärässä. Sen koommin kaudet ovat kuluneet muilla sarjatasoilla sekä välillä Kliigan ulkopuolella. Jos olisin ennakoinut viime kauden 1. Divaria, olisin nostanu ER:n jälleen liigaan ja kuinka kävikään: viimeinen sija ja karsintojen jumbona 2. Divariin. Nyt on vuorossa Eliteiden 6. kausi kakkosdivarissa ja vieläpä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta samalla ydinporukalla.

Uusia siirtoja joukkueeseen on tapahtunut hyökkäyspäähän N.Ginin ja Hallowin muodossa sekä yp-osastolle pelaamaan/idlaamaan Porilaisjuoppo Outsi.

Elite Razoria on lähes poikkeuksetta vaivannut pitkään ns. viimeinen silaus eli tehottomuus puhumattakaan Juus0n johtaman puolustuksen rakoilusta viime kauden divarissa. Kokemusta, taitoa ja yhteinäisyyttä joukkueesta kyllä löytyy eikä aktiivisuuskaan ole niin heikkoa kun voisi kuvitella. Toivottavasti uudet tulokkaat tuovat pelaamiseen sitä jotain, mikä on uupunut ER:n pelaamisesta.

Odotukseni ER:ää kohtaa ovat romahtaneet, joten nyt olisi taas oiva paikka osoittaa minun olevan väärässä.

Vastuuhenkilön mietteitä
Viime kausi oli täysin sitä itseään, jonka johdosta pudottiin sit suht ansaitusti 2. divariin hakemaan vauhtia. Pelit jäi monesti aika viime tippaan, ja jouduttiin sitten pelaamaan niillä pelaajilla, jotka sunnuntaitärinöiltään pääsi paikalle.

Mutta se viime kaudesta. 3 sitä edeltävää kautta meni meidän osalta ihan hyvin, niin kai tässä oli varaa yks kausi sukeltaa. Aktiivisuutta tuomaan on jo löytynyt pari maalintekijää, jotka tulevat omalla panoksellaan varmasti paikkailemaan viime kauden tehottomuutta!

2. divarissa on tällä kaudella paljon tasokkaita joukkeita ja hyvää peliseuraa vastassa. Me lähdetään parantamaan viime kauden tuloksia ja aktiivisuutta, ja uskon että se riittää 2. divarissa sinne paremmalle puoliskolle.

Vielä pari suuresti ER:n menestykseen vaikuttavaa pelaajaa:

Juus0: Kiekon yksi aliarvostetuimpia puolustajia on kaudesta toiseen ER:n tärkein yksittäinen pelaaja.

Hallow & N.Gin: Uusien hyökkääjien vastuulla on parantaa ER:n hyökkäyspelin tehokkuutta, ja näytöt lupaavat hyvää!

Wakke: Ovatko hokkarit ikinaulassa, vai palaako ER-ikoni vielä areenoille? ER uskoo että comeback areenoille on enää (piiiiiitkän?) ajan kysymys. -Plaz

Seuraa häntä: Hallow - Viikko sitten tehdyn nimimerkin taustat ja taidot ovat täysi mysteeri, mutta kovimpana ennakon perään kyselijänä hän ansaitsee tulla mainituksi.


Frankfurt Lions

Liigasarjatasollakin pelannut Frankfurt Lions povattiin viime kaudella sarjansa kärkisijoille. Joukkueen sisäisistä tapahtumista tiedottomana voinkin vain todeta, että MITÄ VITTUA kun joukkue löytyi kauden päätteeksi 2. Divarin viimeisenä. Pelaajamuutoksiakaan FL:ssä ei tuolloin pahemmin tapahtunut, joten syy löytynee aivan jostain muualta. Ilman lopettamisia/diskauksia FL olisi joutunut karsimaan alaspäin, jossa sama katastrofi olisi voinut toteutua. FL osallistui myös 5vs5-liigaan, jossa muuten hyvä kausi päättyi nolosti pelaamattomuudesta johtuviin luovutusvoittoihin.

Tulevaan kauteen joukkue lähtee hieman tiiviimpänä. Värväyksiä on toistaiseksi kolme: paluumuuttajat Yrmy ja Pöysti, joista jälkimmäinen aloittaa kautensa pelikiellossa sekä Manhattanista tuttu Nurmela. Tulevalle kaudelle odotan erityisesti puolustukseen gynää ja hänen rinnalleen Samila/Yrmy/Pöystiä pelaamaan suurimman osan kaudesta, jotta puolustus ei vuotaisi viime kauden tapaan. Joukkueen peluutus onkin yksi tärkeimmistä seikoista aktiivisuuden ohella, joka erityisesti jäi viime kaudella vain tietyille illoille. Viime kauden pahan laman jälkeen nostan FL:n odotuksia hieman sillä oletuksella, että alakerrassa pelaisi pääosin tietyt naamat.

Vastuuhenkilön mietteet
Viime kausi meni vituiks ja nyt on aika parantaa... Joku vois muuten kehittää jonkilaisen järjestelmän missä saa veikata ens kaudella lopettaneiden joukkueiden määrää, pm panoksilla, ja arvaukset sarjatasottain. :D Ei muuta, tsemiä kauteen jne... - Makze

Seuraa häntä: sba - pelasi viimeksi täyden kauden heikoilla tehoilla, nyt olisi aika parantaa.


HC Kitinoja

Suomiliigan kautta Kiekkoliigaan tullut HC Kitinoja starttaa toista kauttaan 2. Divarissa, kun nousukarsinnoissa joukkueelle jäi luu käteen suoraan kolmessa ottelussa Ukkometsoa vastaan. Viime kauden 12. sija tuli sinällään yllätyksenä: paljon suht nimettömiä pelaajia jakamassa peliaikoja keräten enimmäkseen miinuksia tileilleen. Tulevalle kaudelle kokoonpanoon ei ole tullut vahvistuksia poistuneiden tilalle, mutta Jawin paluu armeijasta lienee tärkein tekijä kokoonpanossa.

Edellisellä kaudella suurin Kitinojalaisten ongelma oli puolustus, eniten päästettyjä maaleja 2. Divarissa. Aktiivisuuskin on viime kaudesta romahtanut sekä Kiekkoliiga-joukkueille epätavallinen ranking kertoo kaiken tarvittavan nykypelailusta. HC Kitinojalla on nyt edessään varsinainen harjoittelukausi, jotta joukkueella olisi jälleen mahdollisuus saada Suomiliigan pronssikauteensa verrattava tulos.

HC Kitinojan odotukset ovat korkealla kuten muillakin, mutta tällä hetkellä joukkueelta ei voi liikoja odotella. Kitinojan lähtiessä kauteen myöhästyneestä kokoonpanoilmoituksesta johtuvien miinuspisteiden kera, näyttää kausi erittäin ankealta.

Vastuuhenkilön mietteitä
Viime kausi oli vaikea omalta osalta intin takia ja pelejä ei kertynyt runkosarjasta ainoatakaan. Seurasin tietysti joukkueeni toimintaa "vierestä" ja voin tyytyväisenä todeta että jos tuolla materiaalilla oltiin runkosarjan 12, niin odoukset seuraavalle kaudelle on 8 parhaan joukkoon.

Offseason
Pelaajia on ollut tullut ja mennyt ilman suurempaa menestystä ja joukkueen aktiivisuus on ollut aika lähellä nollan tuntumaa. Nytten olisi hyvä aika aktivoitua jotta voidaan kauden alettua lähteä täydellä draivilla saalistamaan pisteitä ja raivaamaan tietämme sinne 8 parhaan joukkoon.

Seuraavasta kaudesta
Kitinoja lähtee pienellä kokoonpanolla liikenteeseen, jolloin peliajat pysyvät kaikilla lähes samoissa lukemissa ja joukkueen kemia paranee kun ei näitä "ehdin pelaamaan yhden erän" pelaajia ole kuvioissa. Tietenkin uudet pelaajat ovat aina tervetulleita, joten ovet on ja pysyy auki.
Mainittakoon myös että puolustuspään pelaaminen on aina ollut meidän ongelma joten yksi tämän kauden tavoitteista on että maaliero näyttäisi plussaa kauden päätyttyä ja puolustajien tilanne joukkueessa ei olisi niin hälyttävällä tasolla.

Muita mietteitä
Liigan taso on ollut hyvä ja tasainen joten toivotaan että samanlainen toiminta jatkuu myös ensi kaudella.
Liigan johtokunta on myös hoitanut oman hommansa hyvin, joten iso kiitos siitä. Jaw

Seuraa häntä: Jaw - Kiekkoliigassa tuntematon hyökkääjä, joka tulee yllättämään vastustajat monipuolisuudellaan.


Hollow

3/2011 voitetun mestaruuden jälkeen Hollow ei ole ollut entisensä kun tärkeimmät pelaajat vaihtoivat maisemaa tai lähtivät armeijaan. Sittemmin joukkue on tullut lujaa alas, kun kokoonpanoa ei ole saatu ruotuun. Viime kauden 2. Divarissa sijoitus oli vasta 16. ja karsinnoissa yksi ottelu Siniviiva HT:tä vastaan riitti lomille.

Pelaajaliikenne on muuttunut paljon kausien välissä sekä kauden alussa. Nyt pelaajisto näyttää vakiintuneen kun hyökkäykseen on saatu kovatehoinen Nasu Narrilaumasta ja raskaan työn raataja jörgen sekä hyökkääjän tai tilanteen mukaan myös ylemmän pakin tonttia pelaavasta set:stä tulee olemaan apuja hyökkäykseen. Takalinjoja miehittämään on hankittu uusi tulokas Loma.

Hollowin aktiivisuus on sarjatason kärkeä ja intoa varmasti löytyy saada tulostakin. Yksilötason suorittajia joukkueesta kyllä löytyy, mutta joukkuepelaaminen vaatii vielä lisäaikaa. Pelillisesti joukkueen vahvuus on selvästi hyökkäyspään pelaaminen, jonka pitää toimia myös liigapeleissä. Hieman muovisen oloisella Hollowilla on nyt viimeinen mahdollisuus hakea nousua tai koko homma saattaa levitä.

Vastuuhenkilön mietteitä
Viime kausi, tai öhh.. viime kaudet ovat olleet meiltä aika heikkoa suoritusta. Liigasta kahdessa kaudessa 2. Divariin kertoo kaiken oleellisen. Mutta niin kuin aikoinaan Hollow puskista nousi yhä liigan kultaklaaniin asti, alkaa nyt olemaan jo aika nostaa joukkue takaisin sinne minne se kuuluukin. - kemton

Seuraa häntä: Dejis - Hyökkääjänä paremmin tunnettu nopeakätinen Dejis pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa, viimeaikoina tontti on löytynyt useimmin puolustuspäädystä.


Impact

2. Divarin karsinnoista uutena joukkueena noussut Impact tuli mukaan Suomiliigasta pronssimitalin voitettuaan. Joukkue pääsi karsinnoista sisään Kiekkoliigaan viimeisenä kahden voiton ja kolmen tasapelin turvin. Sen koommin kokoonpano on tiivistynyt huomattavasti, merkittävimpinä Painin siirtyminen Coltsiin sekä Naapin paluu PePoon.

Tällä hetkellä viiden pelaajan kokoonpanon omaava Impact on viimeisen kuukauden aikana pelaillut aktiivista ja tasokasta kiekkoa harjoituspelien osalta. Pelaajisto vaikuttaa vielä hieman keskeneräiseltä, kun uusimmista värväyksistä ei ollut joukkueelle tarpeeksi. Nykyisen viisikon kokemukset Kiekkoliigasta ovat suhteellisen vähäistä ja yhdessä pelaaminen vielä vähäisempää, joten Impactilla tulee olemaan edessään vaikea kausi. Erityisesti hyökkäyssuuntaan pelaaminen on ollut yksinkertasta ja siihen tulisi panostaa varsin hyökkäysvoittoisessa 2. Divarissa. En usko Impactin hyvään alkukauteen ja tämän väitteen saa todistaa vääräksi.

Vastuuhenkilön mietteitä
Alkavaan kauteen lähdetään melko epävarmoissa tunnelmissa. Edellinen kausi Suomiliigassa meni hienosti ja saatiinkin kauden lopuksi pronssinen mitali kaulaan. Päästettiin joukkueista vähiten maaleja, joka oli valtava muutos edelliskauteen, jolloin omissa soi yli 120 kertaa runkosarjassa. Kokoonpano elänyt offseasonilla ja vielä on liian aikaista sanoa, saammeko samanlaisen draivin päälle kuin viime kaudella. Menetimme pelintekijä har1n (Naappi) PePoon sekä tärkeimmän maalintekijämme Painin Coltseihin. Uusia pelaajia saimme kolme (Face, Blinkku ja Johtaja) joilta odotetaan paljon. Tavoitteena tietty nousta divariin, joka saattaa olla mahdoton tehtävä, kun katsoo tämän kauden 2. divarin tasoa. Lähdetään silti rohkeasti haastamaan kovemmat joukkueet hyvällä puolustuspelillä. Vapise Naappi. - Alanen

Seuraa häntä: Alanen - parhaiten Hc sellukadusta tunnettu Alanen on hyvin peittävä ja kiekkoa liikuttava puolustaja, joka joutuu vääntämään paljon Impactin menestyksen eteen.


Jalattomat puukädet

Alimpien sarjatasojen veteraanijoukkue Jalattomat puukädet pelasi viime kaudella tasaisen runkosarjan vailla suurempia ongelmia jättäen paperilla nimekkäämpiä joukkueita taakseen. Ensimmäinen karsintakierros päättyi vasta viidennessä ottelussa, josta KoHu lähti voittajana jatkoon. Viime kauden pelaajista maisemaa vaihtoivat suurin osa: Roger uudistuneeseen Helsingin Jokereihin, anci Suomiliigassa pelaavaan Attackiin, Samila kesken kauden Frankfurt Lionsiin, Surrender Old&Notorioukseen sekä Jagr Kiekkoliigan ulkopuolelle. Joukkueen ainoa värväys on -Beyer-, joka tulee vahvistamaan hyökkäystä. Tiiviimmällä kokoonpanolla ainakaan aktiivisuus ei ole kärsinyt ja ehkä joukkue etsiikin vielä pelaajia listoilleen.

Jalattomat puukädet on saavuttanut varsin miehekästä mainetta käyttäytymisen saralla. Monien mielestä tämä on ainoa kategoria, jossa JaPu pärjää mutta uskallan olla eri mieltä. Kausien varrella JaPu ei ole ollut koskaan heittopussina ja joukkue on onnistunut napsimaan pisteitä ennakkosuosikeiltakin parhaimpina päivinään.

Rentoa kiekkoa pelaavalta JaPulta odotan esimerkkien antamista nuoremmille sekä sarjapaikan säilyttämistä ilman paineita.

Vastuuhenkilön mietteitä
Menneen kauden kirvelevä karsintatappio KoHua vastaan on pyyhitty mielistä, eikä viimme kauteen ole syytä sen enempää palatakkaan. Offarin aikana tehty muutamia hankintoja, joista suurin osa on jo entuudestaan JaPu:n paidassa tuttuja pelureita.

Tulevalta kaudelta odotetaan totta kai hyvää tulosta, ei kai sitä muutakaan kannata lähteä hakemaan? Divarin karsinnat on ensisijainen tavoite, sitä kautta myös paikka divarissa olis kiva saavuttaa. - Käpytikka

Seuraa häntä: -Beyer- - Kokenut hyökkääjä, jolla maila yhä liikkuu kiitettävään tahtiin. Tärkeä rooli JaPun hyökkäyspelaamisessa.


Kuoletus

Viime kauden 15. sija lienee Kuoletukselle suuri pettymys, sillä joukkueesta povattiin aikoinaan paljon. Parhaimpana 2. Divarikaudellaan eli 2/11 divarinousu jäi erittäin pienestä kiinni, jonka jälkeen nousukarsinnoissa onkin jäänyt aina luu käteen.

Nyt Circlen värväystä hyökkäyslinjoille lukuunottamatta Kuoletus lähtee samalla kokoonpanolla taistelemaan 2. Divarin kärkisijoista. Joukkue on pitkään osoittanut olevansa pelitasollisesti sarjatasoa korkeampi, mutta aina paineet tai huono vire on lamauttanut joukkueen tosipeleissä.

Joukkuen pelaaminen on paljon yhden sarjatason parhaimman yp:n eli pelimiesx:n harteilla. Viime kaudella pelimiesx olikin joukkueensa tehokkain pelaaja. Tulevalle kaudelle tehoja vaaditaan myös hyökkääjiltä ja toivottavasti Circle onnistuukin piristämään siinä osa-alueella. Joukkue ei ole ollut läheskään sieltä aktiivisimmasta päästä enää hetkeen.

Kauden päätteeksi uskon Kuoletuksen olevan jälleen nousukarsinnoissa, joista pienellä tsemppaamisella irtoaisi se nousukin.

Vastuuhenkilön mietteitä
Edellinen kausi päättyi osaltamme pettymykseen, sillä lähdimme hakemaan nousua 1.divariin ja myös kausiennakko kasasi harteillemme Atlaan taakkaa. Loppujen lopuksi löysimme itsemme sijalta 15 pitkän epäaktiivisen jakson jälkeen ja putosimme ensimmäisellä karsintakierroksellä juuri epäaktiivisuuden takia.

Offseasonin alkaessa jo tutuksi tullut epäaktiivisuus jatkui, mutta kauden kynnykseltä markkinoilta löytyi Circle, joka toi mukanaan myös pienen jyvän motivaatioon ja täten aiheutti pienoisen aktiivisuuspiikin. Pelien lisääntyessä homma alkoi taas poikimaan menestystä harkkapelien osalta, joten tulevalla kaudella jälleen on nähtävissä nälkäinen Kuoletus, joka lähtee taistelemaan glorystä 2.divarissa ja noususta 1.divariin!

Tähän päättyi osavuosikatsaus yhteisöstämme ja toivotamme antoisia pelihetkiä kanssajoukkueillemme tulevaan kauteen! - pelimiesx

Seuraa häntä: Kalezki - ketterä hyökkääjä, jonka tehokkuudella olisi tärkeä merkitys Kuoletuksen menestykseen.


Kärkiryhmä

Pitkään 2. Divarin viimeisten joukossa ollut Kärkiryhmä lähtee tulevaan kauteen aivan uusin mielin. Joukkueen kokoonpano on parantunut entisestään, kun takalinjoille on saatu yksi sarjatason parhaimpiin puolustajiin lukeutuva Walleo. Myös pöynäkkeen paluu Deliriumista sekä uusien miesten Darrewin ja takiksen odotetaan tuovan lisää hyökkäysvoimaa joukkueelle.

Offseason sujui Kärkiryhmältä hyvin ja aktiivisuus onkin ollut nousevaan suuntaan. Viime kausien tehottomuus ja vuotanut puolustus vaikuttavat olevan nyt vain historiaa. Uudesta kaudesta on pelattu jo neljä otteluakin, joista KR on vienyt nimiinsä kolme. Jos tahti jatkuu, niin Kärkiryhmä tulee taistelemaan runkosarjan hyvistä sijoista ensimmäistä kertaansa.

Vastuuhenkilön mietteitä
Varastettiin kiekon parhaat pelaajat ja voitetaan koko divari ja noustaa ykköseen. Ehkä. - Rico

Seuraa häntä: miktok - kuuluisan Kiekkoliigapelaajan veli, jonka varjoista on mahdollista kasvaa ulos.


Löylynheittäjät

Löylynheittäjät tekee jälleen paluun tuttuun ja turvalliseen 2. Divariin, jossa se onkin viettänyt koko Kiekkoliiga-uransa. Joukkue pääsi liigailun makuun viime kauden Suomiliigassa, jossa jatkopelit jäivät tiukasti puolivälieriin.

Joukkueen pelaajat ovat varmasti hyvin tuttuja toisilleen, sillä lähes kaikilla on taustaa Löylynheittäjissä tai Blackheartsissa, joten yhteispelaamisen ja tiimihengen osalta joukkueessa tuskin on ongelmia. Aktiivisuus on ollut vielä toistaseksi nihkeänlaista, mutta eiköhän nälkä taas kauden kuluessa ala kasvaa Joukkue on myös pelitasollisesti antanut osviittaa kuuluvansa korkeammalle tasolle kuin 2. Divari.

Käyttäytymisen puolesta Löylynheittäjät on mielenkiintoinen tapaus. Muutamat ovat täysin esimerkillisiä kun taas toiset saattavat napsaista kieltoa kauden aikana, jolloin peluutus saattaa muuttua nykyisestä nelikosta Angerfist-Kaspar-Bröms-Mop.

Mainitaan nyt vielä sekin, että Löylynheittäjät osallistuu 5vs5-liigaan. Oletan Löylynheittäjien taistelevan paitsi 2. Divarin runkosarjan voitosta niin mikseipä myös sarjanoususta sekä 5vs5 kullasta.

Vastuuhenkilön mietteitä
Edellinen kausi vedettiin Suomiliigassa ja siellä pelattiin suht. hyvin playoffeja lukuunottamatta. Offseasonilla hankittu pari ennestään vanhaa pelaajaa Affliction- ja Blackhearts-ajoilta, eli censo ja Angerfist ja pakka pysynyt kasassa edelliseltä kaudelta. Joukkueen odotukset on päästä runkosarjassa 1-4. sijoille ja tottakai nousu divariin. Aktiivisuus joukkueella ihan hyvä ainakin irkin puolella, mutta aina ei jaksa pelata kiekkoa. - Bröms

Seuraa häntä: Kaspar - Joukkueen pisteidentekijä, mutta myös kova rääväsuu joka voi olla sivussa otteluista.


Metsän Kiekko

Viimeiset seitsemän kautta Suomiliigassa viettänyt Metsän Kiekko yrittää jatkaa siellä hyvin menestynyttä uraansa myös Kiekkoliigan puolella. Joukkueen kokoonpano on muuttunut paljon paitsi niistä ajoista niin myös kausien välissä ja kauden alussakin. Nykyisen kokoonpanon jäsenistä suurimmalta osalta löytyy vain muutamia pelejä Kiekkoliigasta, tosin pienemmistä liigoista kokemusta kyllä löytyy.

Joukkue peluuttanee kaikkia pelaajiaan tasaisesti kunnes löytää sen toimivimman kokoonpanon. Lyhyessä kaudessa hienosäädön vara on kuitenkin pieni ja porukan pitäisikin olla valmiimpi kuin miltä se nyt näyttää, vaikka osa pelaajista onkin pelannut yhdessä jo vuosia. Nuorilla pelaajilla aktiivisuutta ja halua kyllä löytyy, mutta taitotasollisesti Metsän Kiekko ei erotu joukosta. Joukkue tarvisisikin nyt vastaavanlaisen yhtenäisen kokoonpanon, jolla se saavutti Suomiliigan puolella kultaa. Metsän Kiekon tulisi myös käyttäytyä paremmin kuin Suomiliigassa, sillä helposti jonkun kausi saattaa jäädä lyhyeen. Näillä näkymin MeKin debyyttikaudesta tulee lähinnä Kiekkoliigan tavoille ja tasolle perehtymiskausi.

Vastuuhenkilön mietteitä
Lähettiin siis viime kaudella puolustaa Suomiliigan mestaruutta, heikoin tuloksin. Kauden alku meni lievästi sanottuna penkin alle ja jengi oli lähellä kaatua. MetKin otti haltuunsa kiekon kovin, paras ja komein eli temmee ja loppu olikin historiaa. Pelaajia värvättiin ja lopputuloksena B-lohkon 5.sija, ei pääsyä poffeihin. Positiivisinta on varmaan se et saatiin pelattua kaikki matsit.

OffSeasonilla lähettii nostaa tasoa uusien värvien kautta, hesen saunakavereita värvättiin jengiin ja pakka löytyikin mukavasti ennen kauden alkua. Double It:istä saatiin jorgen ja wes remmiin mukaan, mutta myös mm. Keräsen ja Bendonin tarttuminen siimaan oli pelkkää positiivista.

Ens kaudella tavoitteena pelintason nostaminen peli peliltä ja d1variin karsiminen olisi tähtäimessä. Hyökkäyksen suhteen ei pitäisi ongelmia tulla vaan vastuu siirtyykin puolustukseen, kestääkö kaikilla pää kovia pelejä vai tarvitaanko GHT pyörimään kentälle ja pitämään nollat?
Terveisin neitsyt-GHT -temmee

Seuraa häntä: temmee - joukkueen johtaja, jolta odotetaan nyt esimerkillistä käyttäytymistä sekä oikeita päätöksiä joukkueen pelaajien suhteen.


Narrilauma

Narrilauma on joukkueena monta asiaa. Pisimpään yhtäaikaisesti Kiekkoliigassa pelannut joukkue (23 kautta), eniten ennakoitu joukkue, suurimman pelaajavaihtuvuuden omaava joukkue sekä ehkäpä vähiten arvostettu joukkue. Viime kauden hyvä 1. Divarin runkosarja meni perseelleen muutaman pelaamattoman ottelun takia, jolloin nollauksen takia joukkue siirtyi karsintoihin ja yhtään siellä pelaamatta suoraan 2. Divariin. Kaikki joukkueen sen kauden tärkeimmät pelaajat ovat vaihtaneet (taas) maisemaa ja ALLUWAA__:n johtamalla Narrilaumalla on jälleen uudet pelaajat rosterissa.

Narrilauman hyökkäyksestä vastaavat tällä kaudella pääasiassa parivaljakko teippi-balotelli, joiden suoraviivainen ja tehokas pelaaminen on tunnettua. Puolustuspäässä pelannee ALLUWAA__, Köörki ja ehkä allu1998:kin. Joukkue antanee muille pelaajilleen aikaa vain pahoissa paikoissa ja Niemen palattua Amerikasta myös veljekset pääsevät kehiin.

Joukkueen aktiivisuus on erityisen hyvällä mallilla, tosin joukkueessa on paljon pelaajiakin. Pelitasollisesti nykyinen Narrilauma antaa kyllä vastusta ja kykenee voittamaan kenet tahansa sarjassa, mutta hermokontrolli ja puolustamisen nöyryys puuttuvat usein täysin ja siksi tulokset menevät yleensä salibandyn puolelle. Kovin tavoittein kauteen lähtevä Narrilauma on varsin vaikea ennakoitava, sillä riskipelaamisella sijoitukset voivat pomppia aivan missä vain.

Vastuuhenkilön mietteitä
Mulla itellä on odotukset korkeet seuraavan kauden suhteen. Meillä on ihan kova pakka koossa, kun saatiin teippi joka iskee maalin ihan mistä tahansa. Jengissä myös mukana kiekon uudemman sukupolven pelaaja Desi, jonka kanssa käytiin pitkä keskustelu asiallisuudesta Kiekkoliigan alaisuudessa. Nuori jantteri jolla taitoa riittää vaikka muille jakaa, mutta asiallisuudessa on parannettava. Joulukuussa saadaan meidän Jenkkivahvistus Niemi pelaan, ja pääsee veljekset Desi ja Niemi näyttään mistä Niemen veljekset on tehty.
Puolustuspäässä meiltä on Exdream (nyk. ALLUWAA__), jolta löytyy noin sata kautta kokemusta divarista. Saatiin myös uutena tulokkaana Nightmaressakin pelannut AwU (nyk. allu1998) joka tulee pitään huolta, ettei maaleja omaan verkkoon ropise.
Lähdetään lujaa pelaan pelejä kakkosessa, ja tavotteena on nousta ykköseen sitten ens kaudeks.

Pitäkää silmällä Desiä, kunhan siltä nyt ensin pelikielto loppuu. Iästään huolimatta todella kova pelaaja, ja mitä todennäkösemmin tulee kantaan joukkuetta kohti ykkösdivarin karsintoja.

Päävastuuhenkilö ALLUWAA__:n kommentit:
Tavoitteena tällä kaudella kakkosdivarin imagokyselyn voitto, sekä koko Kiekkoliigan imagokyselyn voitto. Kauden jälkeen nousu suoraan Kiekkoliigaan. Me tullaan voittaan tää.

Seuraa häntä: teippi - tulee olemaan pistepörssissä korkealla ellei hajoa tekemiseen kesken leikin.


PePo

Aikaisemmilla Kiekkoliiga-kausillaan PePo nousi sarjatasot ylös heittämällä. Kaksi kautta Liigassa toivat hopeat kummallakin kertaa, joiden jälkeen PePo vetäytyi Kiekkoliigasta ja pelaajat jatkoivat muissa joukkueissa uriaan. Nyt joukkue on jälleen tekemässä comebackkia eliittiin sillä kokoonpanolla joka joukkueessa on totuttu näkemään.

Entisenä PeliPoikana joukkuetta kuvaillessa ylisanoja on vaikea välttää, sillä kentällä PePo on ehkäpä sarjatasonsa paras jokaisella osa-alueella. Autopassit liikkuvat vikkelään läpi koko kentän ja jokaisesta pelaajasta on heittämään kiekko häkkiin. Kokemusta ja taitoa joukkueesta löytyy vaikka muille jakaa ja sisäpiiritietojen mukaan haluja löytyy viedä joukkue ylimmälle saunanlauteelle.

PePo on kuitenkin täysin voitettavissa oleva joukkue, johon kyllä vaaditaan vähän tuuriakin. Varsinkin hermokontrollin menetettyä PePo on haavoittuvainen ottamaan selkäänsä isomminkin luvuin. Ilman ihmeitä joukkue nähdään taistelemassa runkosarjan voitosta sekä sarjanoususta.

Vastuuhenkilön mietteitä

Jep, täällä ollaan taas ja hyvillä fiiliksillä lähetään uuteen kauteen. Aktiivisuus ei ollut ihan parasta karsintojen aikana, joten uusia pelaajia otettiin censeo alakertaan ja stem maaleja tekemään, kunhan kaverin pelikielto loppuu. Tavoitteena olisi nousta 1.divariin ja olla häviämättä Löylynheittäjille. - hari

Seuraa häntä: hari - Valkeakosken lahja seiväshypylle, jonka jokaisten 0+0 -tehojen sattuessa muistetaan hymyillä :):)


Real

Realin viime kausi kului Impactin tapaan Suomiliigassa, jossa debyyttikauden hyvä lohkosijoitus (2.) ei auttanut poffeissa kun PW vei sarjan kolmessa pelissä. Tiiviskokoonpainen IRL-porukka hamuaakin nyt pärjäämistä 2. Divarin puolella, jonka taso on kova.

Aktiivisuuden puolesta Realin ei tarvitse hävetä itseään ja uskonkin joukkueen pystyvän pelaamaan pelit ajallaan, mutta kahta poikkeusta lukuunottamatta pelaajien kokemattomuus isossa kaukalossa hämää. Itse pelaaminen on aikalailla sarjatason keskikastia, ehkä vireessä jopa kärkeä. Joukkueen käyttäytymisestä en ole kuullut pahaa, mutta joukkueen tapahtumien piilotus kiekon puolella epäilyttää sekin.

Uskon monille vähän nimettömämmän Realin yllättämään monet positiivisesti tämän kauden 2. Divarissa

Vastuuhenkilön mietteitä
Suomiliigasta kammostuttavan nälkäisinä ja täynnä odotuksia oleva joukkue laskee hokkarit jo suurempiin kaukaloihin, yllätyksiä varmasti luvassa! Realin rivejä on tullut vahvistamaan ehdottomasti maininnan arvoinen maalitykki, owner! Joukkue jatkaa irl-kaveri -linjalla. Saadaan parille jos kolmellekin nyt suurempia liigakokemuksia ja kaukaloon astellaan korkein odotuksin ja totta kai iloisin ja luottavaisin mielin. :) Tavoitteena on pysyä 2.Divarissa mukana ja ilman muuta taistella 1.Divarin karsintapaikasta! Ja ehdottomasti kauden kakkos tavoite on pitää Nutse kaukana pelikielloista, meidän ylemmänpuolustajan erikoisosaaja! Meidän oma poika jsi vois heittää byyrin. Suomiliigasta kuitenkin ollaan parannettu pelillisesti ja saatu pelit kulkemaan halutulla tavalla. Tehään enemmän maaleja, ja sitä mukaan päästetään vähemmän. Nii ja niemelle terkkuja! - Elekrep

Seuraa häntä: Elekrep - nuori hyökkääjä joka antoi jo Suomiliigassa näytettä taidoistaan.


Lotolla vedetty sijoitusarviotaulukko:

1. Drunken Leprechauns
2. PePo
3. Löylynheittäjät
4. Kärkiryhmä
5. Frankfurt Lions
6. Kuoletus
7. Narrilauma
8. Colts
9. Jalattomat puukädet
10. Real
11. Impact
12. Hollow
13. Elite Razor
14. Metsän Kiekko
15. Caribbean
16. HC Kitinoja

Kirjoittanut: Fice
Julkaistu 15.11.2012 18:36
Luettu: 2519 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.