Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Ylimielisen johtokunnanjäsenen teksti

Ylimielisen johtokunnanjäsenen teksti

Aluksi hieman itsestäni. Olen työssäkäyvä yli kolmekymppinen Keski-Suomessa asuva ukkeli, joka on pelannut kiekkoa 2004 vuodesta asti suhteellisen aktiivisesti. Harrastuksiini kuuluu salibandy ja lentopallo. Tämä riittääkin ihmisestä Shar nimen takaa, kun tuollaiset nippelitiedot ketään kiinnosta kuitenkaan.

Voisimme hetken pureutua ajankohtaiseen aiheeseen, miksi Kiekkoliigan ulkopuoliset kovat jengit (onko näitä?) eivät tule tänne pelaamaan. Osa haukkuu johtokuntaa, osa pelaajistoa, osa käytöstä jne jne, mutta harva hyvin harva ottaa esille sen seikan, että kovin moni muita sarjoja pelaavista joukkueista ei pärjäisi edes kakkosdivarissa kunnolla. Se on turvallisempaa valita se helppo tie pelata ”keskinkertaisessa” sarjassa ja kulkea voitosta voittoon. Tietysti monienkymmenien pelimerkkipalkinnot yhden liigan kohdalla auttaa asiaa uusien jengien kohdalla. Valitako kova sarja, missä ei välttämättä ikinä saavuteta mitään ja jossa joutuisi taistelemaan paikasta auringosta, vai koittaako kerätä pelimerkkejä pienimuotoisessa liigassa vastuksien kanssa, jotka eivät kovin kummoisia ole.

Yleensä en korvia lotkauta muiden sarjojen pelaajien mielipiteille meistä liigana, mutta välillä särähtää korvaan mukamas asiantuntevat mielipiteet kaikesta, mikä meihin liitty. Toki voidaan vaikuttaa ylimielisiltä ja osa meistä onkin liittyen pelillisiin asioihin. Siihen on täysi oikeus. Voisin jopa vedota Kiekko-cupin historiaan, jos muuten ei uskota. Siellä ei ole paria poikkeusta lukuunottamatta kukaan muista liigoista tullut edennyt kovin pitkälle. Se mitä piti sanoa oli se, että suurimmat haukkujat yleensä ovat niitä, joilla ei tänne pelillisesti ole mitään asiaa. Tottakai sellaiset rummuttaa oman sarjansa ja yhteisön puolesta. Meillä kuitenkin on täällä hirveesti myös hyvin käyttäytyviä pelaajia ja joukkueita. Ei parin mätäliigatiimin ja niiden pelaajien takia kannata koko sarjaa tuomita.

Palataanpa vielä takaisin alkuperäiseen asiaan eli pelilliseen tasoon ja sen mittauttamiseen. Itse ainakin kuulun sellaiseen ihmistyyppiin, joka tykkää pelatessa ”pärjätä” tai pelata mahdollisimman kovalla tasolla olkoot kyse nyt kiekosta tai jostain muusta pelistä. Siksi kaikki ladderit ovatkin hienoja keksintöjä. (elkää käsittäkö väärin en ole enää tai jos koskaan olenkaan ollut edes keskiarvoa parempi pelaaja taidoiltani. Vuodet tässä pelissä ovat jonkunlaiset perus ap:n taidot antaneet ja niillä tuntuu vieläkin pikkasen pystyvän pelaamaan)

Kiekossa paras ladderi on sarjapelaaminen ja siinä ohessa Kiekkoliiga, koska harkkapeleissä pelaavat monilla joukkueilla myös ns. varapelaajat ja asenne on aina hyökkäävämpi ja muutenkin ei niin tiptop, kun tosipeleissä. Joten te kaikki muissa liigoissa pelaavat joukkueet, jotka toteavat tällä kaudella, että oma sarja tuntui turhan helpohkolta tai valtaosa runkosarjan peleistä meni vähän hälläväliä asenteella, niin tulkaahan ensikaudella kokeilemaan pystyttekö tekemään saman kakkosdivarissa ja jos pystytte, niin takaan sen, että ykkösdivarissa moinen ei enää onnistu.


Kyselystä tähän väliin sen verran, että pikkasen yli 100 henkilöä vastasi kaikenkaikkiaan, joka on yllätys yllätys tosi vähän ottaen huomioon kuinka paljon meillä pelaa pelaajia. Vaihteeksi pettymys koko johtokunnalle vastausprosentti. Tosin sama linjahan on kaikissa vastaavissa kyselyissä. Pelaajiston on ilmeisesti vaikea käsittää, että johtokunta ottaisi mielellään ehdotuksia vastaan ja haluaisi kattavia vastauksia mahdollisimman usealta.

Mitä vastauksiin tulee, niin kaikissa kohdissa mentiin vanhoilla linjoilla. Ne näyttää miellyttävän suurinta osaa pelaajistosta. Joukossa oli muutamia loistavia ehdotuksia joita varmaan jossain vaiheessa pelaajille esitellään ja jokunen saatetaan toteuttaakin sivuille. Kiitos kuitenkin kaikille vastanneille.


Jotkut kyseenalaistivat edelleenkin päätösten tekoa ja kuinka moni niihin osallistuu. Avaanpa vielä kerran sen, miten päätökset pelikielloista muovautuu.

Normaalitapaus menee tälläisellä kaavalla:
1. Saamme kuvan reporttina
2. Jos kuva osottautuu jatkotoimenpiteitä vaativaksi, niin joku kerää kyseisen kaverin vanhat tuomiot esiin.
3. Laitamme vaihtoehtoja äänestykseen ja keskusteluun mitä tapauksesta voi seurata. Esim. Ei mitään (0 peliä), varoitus (0 peliä), 3 peliä ja 5 peliä.
4. Kuvan tulosta on 3 päivää aikaa jokaisen johtislaisen aikaa äänestää ja kirjotella mielipiteitään.
5. Kolmen päivän päästä lasketaan mediaani (saatte ite googlee mikä tää on, jos ette tiedä) ja siitä tulee tuomio.

Joten keisseihin osallistuu jokainen johtislainen, joka haluaa vaikuttaa pelikieltojen pituuksiin.

Sitten on nämä erikoisemmat tapaukset, jotka vaativat tarkempaa tarkastelua, kuten huijaukset, toisen nickillä pelaaminen jne. Näissäkin loppujen lopuksi järjestetään äänestys, mutta aikaväli on pidempi.


Loppuun voisi vielä mainita vähän omista visioistani. Olen aina kannattanut vain yhtä yhteistä liigaa Joukon tekemänä. Harmi, että se ei ole onnistunut ja siksi olen välillä koittanut herätellä muita liigoja yhdistymään tänne. Miksi jakaa joukkueita moneen eri sarjaan. Se ei palvele ketään, mutta tohon ei edes meidän oma johtokunta halua.

Jotkut pelaajat ovat epäilleet tosta Kemtonin ideasta, että haluttaisiin vaan kasvattaa Kiekkoliigan valtaa. He eivät ole lukeneet tekstejä ajatuksella tai ovat vaan liian sokaistuneita käsityksiinsä - Kiekkoliiga on paha ei tollasia. Kemtonin idea oli puhtaasti yhdistää koodarien osaaminen ja muu oheistoiminta ei enempää ei vähempää. Olen tähän asti ollut asiasta pääsääntösesti hiljaa, mutta ylimielisenä en voi pidätellä asioita loputtomasti.

Hoki-liigaan en puutu sen enempää. Sen sarjan johto on ollut tähän asti täysin kykenemätön mihinkään toimintaan. Asiaa kuvaa ehkä parhaiten se, että heidän sivut hakkeroitiin, jokunen kuukausi sitten ja parin päivän odottelun jälkeen ilmeisesti kukaan niiden johdosta ei asiaa ollut edes huomannut, niin Teemu kävi kilttinä palauttamassa sivut ja palkkioksi ei tullut edes yhtä ainutta kiitosta jälkeenpäin. Huomaskohan ne ees ite sitä?

Hokisarja on luonut omasta mielestäni ihan kivat värit sivuilleen ja siellä pelaa varmaan ihan kivoja joukkueita. Johtokunta on omistautunutta ostavathan he satoja pelimerkkejä palkinnoiksi joukkueille per kausi. Ihailtavaa toimintaa joistakin. Omasta mielestään he kilpailevat meidän kanssa joukkueista ja saivathan he kaapattua Grate onesin meiltä! 2-4-14 saldon 2divarissa pelanneen joukkueen. Vastaavasti ne muistaa sanoa, että kukaan sieltä ei hakenut tänne. Sääli, mutta faktahan on se, että Reisitanssi olisi ollut ainoa joukkue, joka tosta sarjasta voisi kuvitella pelaavansa täällä enemmän kuin yhden kauden ja tippua pois.

Suomiliiga oli liigoista ainut, jotka halusivat yhteistoimintaa ja se jossain vaiheessa varmaan konkretisoituu enemmän näkyville normikäyttäjillekin.

Jos olette asioisa eri mieltä, älkää tuomitko muuta johtokuntaa mun mielipiteistä.

ps. Johtokunnan arvosana kyselyssä oli melkeen 4, suurin ongelma tuntui olevan bissen rangaistus ja hivenen hitaat tiedotukset pelikielloista ja uutisista.

Suomen paskimman kunnan Kiekkoliigan johtokunnan yksi pomoista Shar kiittää ja kumartaa.

Kirjoittanut: Shar
Julkaistu 14.11.2012 10:18
Luettu: 2587 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.