Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Aamujää - Liigaennakko

Esipuhe

Kiekkoliigan historian kolmaskymmenes kausi on käynnistymässä ja huomio kiinnittyy tietenkin korkeimpaan sarjatasoon - liigaan. Liigassa pelaa tulevalla kaudella totutusti 14 joukkuetta, joista sarjanousijoita ovat Huittisten Huima, Sinappikone ja Anaheim Mighty Ducks. Viime kaudella mitalit jaettiin Nightmaren, Brutal Killersin ja Neal Chaucerin kesken. Ketkä vievät mitalit tällä kaudella? Mihin ja keneen kannattaa tällä kaudella kiinnittää huomiota? Mitkä ovat joukkueiden omat ajatukset tulevasta kaudesta? Näihin asioihin pureutuu Aamujään Liigaennakko 1/2013.

Liigaennakon tekemiseen kulutettiin viimeisen viikon aikana yhteensä noin 24-26 tuntia. Kertooko tuntimäärä hitaasta kirjoittajasta, vai ahkerasta joukkueiden analysoinnin paneutumisesta - toivottavasti molemmista. Ennakossa on yli 8000 sanaa, mikä tarkoittaa Microsoft Wordilla reilua kahtakymmentä A4-sivua. Kaikki eivät varmasti jaksa lukea ennakkoa loppuun asti, mutta ideana olikin tarjota jokaiselle joukkueelle mahdollisimman kattava ennakko. Toivottavasti ajoittainen hajoilu kirjottamisessa ei ole heijastunut tekstin laatuun ainakaan häiritsevän paljon. Tämän pidempiä puheita pitämättä - Liigaennakko 1/2013.


Anaheim Mighty Ducks

Kauden 1/2012 päätteeksi liigasta pudonnut Anaheim nousi jälleen kahden divarikauden jälkeen takaisin liigaan. Viime kaudella Ankat sijoittuivat 1. divarin runkosarjassa sijalle 5, jolla irtosi paikka myös liigakarsintoihin. Karsintojen ensimmäisellä kierroksella asettui vastaan HC Tyrmäys, josta ankkaparvi selviytyi värikkäiden vaiheiden jälkeen voittajaksi otteluvoitoin 3-2. Toisella kieroksella lohkomuotoisessa karsinnassa Anaheim kaatoi Old & Notoriouksen ja Sinappikoneen, ja näiden voittojen siivittämänä irtosi myös lohkon neljäs tila ja paikka liigaan kaudeksi 1/2013.

Anaheim on tunnettu pitkään aktiivisesta ja rohkeasta (lue. uhkarohkeasta) kiekollisesta pelistään, mutta tästä huolimatta ankkaperhe oli viime kaudella 1. divarissa vasta kahdeksanneksi tehokkain joukkue maalisarakkeita tarkastellessa. Toisaalta joukkueen puolustuspeli oli huomattavasti edellisiä kausia tiivimpää, joka olikin kenties yksi suurimmista syistä joukkueen nousuun takaisin liigaan. Ankkaperheestä ei tunnetusti pysty nostamaan jalustalle ketään yhtään vähemmän rumaa ankanpoikasta, sillä joukkueen pelaajat ovat todella tasavahvoja ja samoista höyhenistä rakennettuja. Joukkueen pelillinen johtohahmo on kuitenkin monien silmissä ollut jo useamman kauden ajan ylemmän puolustajan tonttia vakaasti hallussa pitänyt Ratakses, joka oli erityisesti kauden päättäneissä liigakarsinnoissa todella vahvassa vireessä.

Tulevalla kaudella suurimmat mahdollisuudet ja myös uhkakuvat liittynevät joukkueen lähes uniikkiin pelityyliin, joka toimii ajoittain todella mallikkaasti, mikäli vastustajan puolustusvalmius- ja kuri eivät ole korkeimmalla mahdollisella tasolla. Joukkue myös uskoo vakaasti omaan pelitapaansa, jota on hiottu pitkäjänteisesti jo usemman vuoden ajan. Nopea syöttelypeli, pakkien rohkea osallistuminen hyökkäyksiin ja uskallus pelata ovat varmasti Anaheimin vahvuuksia tulevalla kaudella. Toisaalta joukkueen pahimmat uhkakuvat liittyvät samoihin asioihin, kuin joukkueen vahvuudet. Vielä divareiden puolella välillä lähes ylirohkeasta pelityylistä ei rangaista lähellekään yhtä tuhoisalla tavalla, mitä liigajoukkueet rankaisevat vastaavista tilanteista. Ankkojen pelitapa onkin todella paljon riippuvainen päivän kunnosta ja vastustajan pelityylistä, sillä parhaimmillaan pelitapa on kerrassaan loistava ja äärimmäisen viihdyttävä, mutta huonoimmillaan se on tuhoisa ja vie joukkueen vauhdilla karsintaviivan alapuolelle.

Anaheim on kuitenkin todella yhtenäinen ryhmittymä, jolla on täydet mahdollisuudet pitää sarjapaikkansa myös kaudelle 2/2013, mutta helppoa se ei tule tälläkään kertaa olemaan.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Ratakses - Selkeästi joukkueen kiekollisen pelin aivot ja oikea käsi. Tekee jatkuvasti luovia ja peliäedistäviä ratkaisuja pienessäkin tilassa. Pelaa isolla itseluottamuksella ja saa vastuuta rajattomasti, jonka osaa myös kapitalisoida kentällä.

Sijoitusarvio: 11-14

Ankkaperheen jäsen Ratakses, kahden divarikauden jälkeen nousitte jälleen takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Onko tulevan kauden ainoana tavoitteena välttää sarjasta putoaminen, vai onko tähtäin asetettu jopa pudotuspeleihin asti?

- Kotietu playoffeihin ja sitä kautta aina finaalista pytty olalle. Toiseksi TopDuckin estäminen hajoamasta tähän peliin ja Decon saaminen takasin peleihin! Totta kai tähtäin on asetettu heti korkealle.

Mitkä ovat Ankkojen suurimmat vahvuudet ja heikkoudet tulevaa kautta ajatellen?

- Me ollaan oltu aina tosi yhtenäinen ryhmä ja korostettu aina syöttöpeliä. Joka kaudella peli ollut tosi hyökkäysvoittosta ja me tykätään rakennella peliä ja pyörittää kiekkoa nopeesti. Se tulee olemaan vaikeeta Liigassa, mutta me pyritään siihen koska me nautitaan siitä. Me ei haluta tehä tästä pakkopullaa vaan sen playoffpaikan takia, vaan voittaa pelit meidän tavalla, meidän pelillä. Vahvuuksina siis itseluottamus ja vahva joukkuepeli, heikkoudet löytyy maalivahtiosastolta.

Kauden 1/2013 mestari on?

Jos se ei ole Ankat, on tapahtunut kummia!

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:
-


Brutal Killers

Kaksi edellistä kauttansa finaalitappioihin päättänyt Brutal Killers lähtenee tulevalle kaudella mielessään ainoastaan yksi tavoite - mestaruus. Viime kaudella joukkueen hurja vire runkosarjassa riitti aina runkosarjan voittoon asti, mutta loppuotteluissa joukkue jäi Nightmaren vyöryn alle, häviten mestaruustaistelun otteluvoitoin 3-1. Jokainen finaalisarjan otteluista oli kuitenkin todella tasainen ja neljästä ottelusta peräti kolme päättyi yhden maalin erolla. Vahva viime kausi antaakin tiiviin kokoonpanonsa kasassa pitäneelle BK:lle loistavat asetelmat myös tulevalle kaudelle. Joukkueen pelistä on vaikea löytää suuria heikkouksia, sillä äärimmäisen tiivis joukkuepuolustus ja riittävän tehokas hyökkäyspeli takaavat sen, että joukkue tulee tälläkin kaudella voittamaan valtaosan otteluistaan. Viime kaudelle takaisin kaapatusta stp:stä saatiin ulosmitattua viime kaudella lähes kaikki mahdollinen potentiaali ja 23:n runkosarjaottelun saldona olikin 73 tehopistettä ja runkosarjan pistepörssin kolmas tila. Yhteispeli BK:n monivuotisen luottohyökkääjän poro12:n parina toimi todella laadukkaasti ja hyökkääjäpari latoikin yhteensä 144 tehopistettä runkosarjan aikana.

Joukkueen puolustuspelistä on turha oikeastaan enää jaaritella kaudesta toiseen sen enempää, sillä pelkällä tilastoskouttauksella voi jokainen todeta sen olevan kiekkoliigan eliittiä. Huomion herättääkin BK:n kausi kaudelta kohentunut hyökkäyspeli, eikä joukkue enää ole ollut moneen kauteen pelkän pitävän puolustuksensa varassa. Viime kaudella liigan runkosarjassa syntyneet 92 maalia, antavat vahvaa taustatukea em. väitteelle ja ainoa BK:ta tehokkaampi joukkue viime kauden runkosarjassa olikin - aivan oikein, Nightmare.

Useiden kiekkotietäjien mukaan, Nightmarea ei voi voittaa pelkällä vahvalla puolustamisella, vaan Nightmare on kaadettava sen omilla vahvuuksillaan, eli todella vahvalla ja tehokkaalla hyökkäyspelillä. Tämä onkin kenties se ainoa syy, miksi BK ei ole pystynyt kestomenestyjä Nightmarea kaatamaan kahden edellisen kauden finaaleissa. Bk:n hyökkäyspeli on jo useamman kauden ajan riittänyt minkä tahansa muun joukkueen kaatamiseen pudotuspeleissä, mutta tällä kaudella joukkueen pitää entisestään parantaa hyökkäyspelinsä tehokkuutta, mikäli se todella aikoo kirkastaa hopeiset mitalinsa. Joukkue on kuitenkin kehittynyt vuosien varrella niin hurjia harppauksia, että ei ole mitään syytä epäillä, etteikö se pystyisi siihen jälleen.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Matu - Useita kausia kiekon kiistattomiin huippupuolustajiin kuulunut Matu, vastaa tälläkin kaudella mitä suurimmilta osin kiekon parhaan puolustuksen pitävyydestä. Varman puolustuspelin ohella Matu pystyy myös antamaan paljon peliä edistäviä syöttöjä, ja entisenä hyökkääjänä omaa myös yllättävän tarkan laukauksen. Lisäksi kyseessä on poikkeuksellisen kova joukkuepelaaja ja voittajaluonne.

Sijoitusarvio: 1-4

Haastattelussa kekki:

BK:n kolmas kausi liigassa päättyi toiseen perättäiseen hopeamitaliin. Jäikö kaudesta karvas hopeinen maku suuhun, vai kasvoiko nälkä kultamitalia kohtaan entisestään?

- Kieltämättä aika karvas maku jäi. Pelattiin tän kauden finaalit paljon paremmin ku viime kaudella ja oli omat saumat kääntää sarja jopa voitoks mut NM taas jyräs mestaruuteen. Nälkä todellaki kasvo ja ens kaudella tullaan kovaa!

Uskotko mestaruustaistelun olevan jälleen tälläkin kaudella Nightmaren ja Brutal Killersin välinen kädenvääntö?

- Vaikka kahtena edelliskautena on mitalijärjestys ollu tismalleen sama nii silti poffeissa voi mitä tahansa tapahtua ja tässä liigassa on monta kultamitaliehokasta. Tässä vaiheessa ei todellakaan pysty sanoo yhtää, ketkä pelaa ens kauden lopulla finaaleissa.

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Uusia pelaajavärväyksiä ei olla tehty eli ihan samalla kokoonpanolla lähetään menee. Toki harkkapeleissä on nähty muutama kokoonpanon ulkopuolinen pelaaja, esim kiekon paras pakki Brunswick. Ps se ettii jengiä.


Double It

Kolmanteen kauteensa Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla lähtevä Double It, joutui viime kauden päätteeksi taistelemaan tosissaan sarjapaikastaan, mutta liigakarsintojen lohkon kakkostila takasi joukkueelle lopulta paikan liigassa myös tulevalle kaudelle. Kahdella aikaisemmalla liigakaudellaan sijoille 10 ja 11 sijoittuneen joukkueen kokoonpano on pysynyt mallikelpoisesti kasassa viime kauden jäljiltä, ja myös harjoitusotteluiden aktiivisuus on ollut aikaisempaa paremmalla tasolla. Pelaajiston sisällä onkin varmasti vahva usko siitä, että aikaisempien kausien heikohkoista sijoituksista pystytään parantamaan huomattavasti. Viime kausina Double It:n suurimpana ongelma on tilastojenkin valossa ollut hyökkäyspelin tehokkuus, sillä joukkue on kahdella edellisellä liigakaudellaan ollut yksi liigan tehottomimpia joukkueita. Toisaalta viime kaudella myös puolustuspelissä oli petrattavaa, sillä joukkue joutui peräti kolmessa ottelussaan päästämään yli 10 maalia omiinsa, jotka tosin selittyvät varmasti ainankin osittain turhautumisen aiheuttamalla kurittomuudella.

Double It tunnettiin aikaisemmin divarissa erittäin kurinalaisena ja omaa peliänsä kärsivällisesti jauhaneena ryhmittymänä, jota vastaan ei koskaan päässyt helpolla. Viime kausina aikaisemmat pelilliset johtajat Bastu ja Tin, ovat kuitenkin vähentäneet huomattavasti pelaamistaan, joka ei ole voinut olla näkymättä joukkueen pelissä. Kokoonpanoon on myös viime kausina tullut pelaajia, joiden kärsivällisyys ja kurinalaisuus eivät ole ehkä aivan sitä parasta A-luokkaa. Tämä on myös varmasti yksi osasyy joukkueen ajoittaisiin teurastustappioihin.

Kliseisesti sanottuna, kauden aloitus on joukkueelle äärimmäisen tärkeä, sillä alkukauden voitoista saatu itseluottamusbuusti voi kantaa Double It:n talven pimeinä iltoina jopa yllättävän korkeille sijoituksille runkosarjassa. Huono alkukausi saattaa taas johdattaa samaan osoitteeseen kuin viimekin kaudella - liigakarsintoihin.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Bastu - Kovia tehoja divareissa paukuttaneelta herralta odotetaan huomattavasti enemmän myös liigakentillä. Bastun pitää nousta tulevalla kaudella esiin joukkueen henkisenä ja pelillisenä johtajana, muutoin viime kaudelta tuttu kurittomuus joukkueen peleissä jatkuu edelleen.

Sijoitusarvio: 11-14

Bastu jakaa ajatuksiaan:

Double It joutui puolustamaan sarjapaikkaansa aina liigakarsinnoissa asti, joissa joukkue kuitenkin lunasti paikkansa liigassa myös tulevalle kaudelle. Millainen kuva viime kaudestanne jäi ja millaisilla tavoitteilla lähdette kauteen 1/2013, Bastu?

- Kaudest jäi aika vaisu kuva, kun meiä aikasempien kausien roosteril loppu mielenkiinto kun Tin lähti armeijaa ja nipah lopetti kokonaan pelaamisen. Värvättiin sitte muualta korvaajia eikä se ihan ruusuilla tanssimista ollu. Seuraaval kaudel oon ite vähemmä paikal, joten ehkä vois odottaa parempaa tulosta.

Viime kaudella peluutitte liigapeleissänne 12:ta eri pelaajaa, joka on suhteellisen iso määrä. Aiotteko jatkaa myös tulevalla kaudella ison rosterin pyörittämistä, vai onko supistuksia tiedossa?

- Toivon mukaan meiän roosteri ei vaihtele tuleval kaudel yhtä paljon, ainakin tavoitteena on et pienemmällä mentäis

Kauden 1/2013 mestari on?

- Seuraavan kauden mestari varmaa Nightmare, ei ainakaa tulis yllätyksenä.

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Ens kauden pelaajista sen verran et omien sanojensa mukaan paparassi tulee tuomaan johtajuutta ja mestaruuden, C.Drury kaivattua voimaa ja Emelin maalipörssi voiton.


Evolution Uvex

Viime kaudella vahvalta mestarikandidaatilta näyttäneen Evolution Uvexin marssi pysähtyi lopulta jo runkosarjaan, kun joukkueen toisen kierroksen ottelut nollattiin, pelaamattomien pelien seurauksena. Genesiksen entiseen runkoon nojaava Uvex, on vahvistanut ennestään vahvaa rosteriaan huikeilla hankinnoilla, kun Huima ja stem liittyivät tuiman joukon jatkoksi. Kaudella 3/2011 liigan parhaaksi hyökkääjäksi valittu stem, tuo ison lisäpanoksen Uvexin ennestään vahvaan hyökkäyskalustoon, joka on aikaisemmilla kausilla levännyt hampin ja pellen varassa. Kiekon parhaimpien ylempien puolustajien joukkoon noussut Huima taas kaapattiin kesken viime kauden tulokasjoukkue Getafesta. Molemmat kiekollisen pelin erikoisosaajat tuovat paljon lisää variaatioita Uvexien hyökkäysalueelle, ja hankintojen myötä joukkue nouseekin entistä vahvemmin mestarisuosikkien joukkoon tulevalle kaudelle.

Puolustuksessa vastuuta kantavat neljä kultaa Nightmaren paidassa voittanut SWÄG ja monikautinen luottopuolustaja bag. Uvexilla tuntuukin olevan vihdoin kaikki palaset kohdallaan, jotta joukkue voi tapella tosissaan mestaruudesta. Joukkueen potentiaali on tosin ollut jo useamman kauden ajan huippuluokkaa, mutta syystä tai kolmannesta Uvex ei ole koskaan onnistunut konkretisoimaan potentiaaliaan tuloksina. Tällä kaudella joukkueella ei ole kuitenkaan mitään tekosyitä, vaan tulosta on nykyisellä rosterilla tultava, tai muuten voidaan ruveta keskustelemaan joukkueen henkisen kantin kestävyydestä. Erityisesti tähtihyökkääjien pellen ja hampin hajoamiskynnyksen kestävyydestä on keskusteltu aikaisemmilla kausilla paljon. Parhaimmillaan kaverusten yhteispeli on lähes vertaansa vailla koko Kiekkoliigassa, mutta pahimmillaan kurittomuus aiheuttaa paljon hallaa omalle joukkueelle.

Evolution Uvex tulee joka tapauksessa olemaan yksi vahvimmista joukkueista tulevalla kaudella ja joukkueen vähimmäistavoite on varmasti mitali. Olettaen tietenkin, että joukkue saa runkosarjansa ottelut tällä kertaa ajallaan hoidettua.


Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Huima - Kovaa tai lähes huimaa jälkeä Getafen riveissä tehnyt ylempi puolustaja palasi kesken viime kauden takaisin Evolution Uvexin riveihin. Huima on viime kausina kehittynyt todella laadukkaaksi all-around pelaajaksi, saatuaan rajattomasti vastuuta Getafessa. All-around pelaaja ei tarkota tässä tapauksessa tasapaksua jokapaikan höylää, vaan äärimmäisen monipuolista kiekollista pelaajaa, joka pystyy pelaamaan roolia kuin roolia. Ensimmäistä kertaa urallaan Huima on kuitenkin selkeän mestarikandidaatin johtavana puolustajana - pystyykö nuori mies kantamaan ison roolinsa kunnialla?

Sijoitusarvio: 1-4

Haastattelussa hampi:

Kausi 3/2012 päättyi joukkueeltanne kovaan pettymykseen, kun pelaamattomien pelien seurauksena ette pääseet taistelemaan pudotuspeleihin. Onko pettymys käännetty jo voimavaraksi tulevalle kaudelle, ja millaisena näet Uvexin iskukyvyn kaudella 1/2013?

- Ei oltais ees haluttu pleijareihin viime kaudel, säästeltii tähän kauteen ja tullaa ens kaudel komeempina ja vahvempina ku ikin.

Mitkä ovat mielestäsi joukkueenne vahvuudet ja mitkä taas selkeät parannusta vaativat asiat?

- No mä oon joukkueen vahvuus, eivaan kait me pelataa iha hyvi yhtee kaikkien kaa ja nii! Ihan hyviä pelaajia jengi täynnä paitsi et bag sais vähä reenaa..

Kauden 1/2013 mestari on?

- ME TIETTY??

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Huiman odotan tuovan agressiivisuutta ja hyökkäysvoimaa lisää mun ja pellen vierelle!


Getafe

Aikaisemmilla kausillaan hurjaa jälkeä Kiekoliigan divareissa tehnyt Getafe, ei pystynyt ensimmäisellä liigakaudellaan yhtä hurjiin suorituksiin, mitä monet varmasti odottivat. Runkosarjan päättyessä joukkue oli kerännyt 23:sta ottelusta yhtä monta pistettä, jotka oikeuttivat runkosarjan sarjataulukossa sijaan seitsemän. Vaikka Getafe olikin monille varmasti pettymys viime kaudella, on runkosarjan seitsemäs tila tulokasjoukkueelta kelpo suoritus. Kesken viime kauden joukkueen jättäneet Huima ja peipi olivat varmasti pelillisesti isoja menetyksiä, mutta isojen persoonien lähteminen joukkueesta voi myös vapauttaa peliä ja erityisesti tunnelmaa pukukopissa. Kauden jälkeen myös hurjia tehoja aikaisemmilla kausilla takonut ettan, siirtyi Club Of Härmän riveihin. Getafella onkin tällä hetkellä uusi rakennusvaihde menossa, jonka onnistumisesta on kiinni joukkueen tulevaisuus liigassa. Ratkaisevin rooli onkin langennut exalille, jonka tehtävänä on pitää pahasti sirpaloitunut joukkue ehjänä läpi tulevan kauden. Uusimpana tulokkaana joukkueessa näyttäisi olevan off-seasonin aikana siirtynyt kiekkokiertolainen hydä, joka onkin kelpo vahvistus tulevalle kaudelle, vaikka kyseessä ei kovin pitkäjänteinen ratkaisu varmasti olekaan.

Pahoista menetyksistään huolimatta Getafella on kuitenkin todella tiivis ja oletettavasti myös yhtenäinen joukkue, joka pääsee lähtemään tulevaan kauteen huomattavasti edellistä kautta matalemmilla odotusarvoilla ja paineilla. Mikäli muut liigajoukkueet sortuvat tulevalla kaudella Getafen aliarvointiin, voi toista kauttaan liigassa pelaava joukkue löytyä runkosarjan sarjataulukosta jopa tulokaskauttaan korkeammilta sijoituksilta. Myös vahvat harjoitusottelut off-seasonin aikana antavat vahvaa osviittaa sille, ettei Getafea voi laskea pois kärkitaisteluista tälläkään kaudella. Suppea kokoonpano aiheuttaa tietenkin myös riskejä, eikä olisikaan suuren suuri yllätys, mikäli joukkueelta jäisi kauden aikana otteluita pelaamatta. Tämä taas voisi olla lopun alkua Getafelle. Summa summarum, Getafella on isoista menetyksistään huolimatta riittävän laadukas ryhmä pudotuspelipaikan lunastamiseen.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja exal - Johtohahmo. Todella isossa roolissa sekä pelien sisällä, sekä myös joukkueen uudessa rakennusvaiheessa. Mikäli exal saa pidettyä joukkonsa tasapainossa ja taisteluvalmiudessa, voidaan Getafelta odottaa ennakko-odotuksia parempaa menestystä.

Sijotusarvio: 5-8

Haastattelussa exal:

Getafen ensimmäinen kausi liigassa oli monien ulkopuolisten silmissä selkeä pettymys, mutta oliko se sitä joukkueen sisällä?

- Nojoo, sanotaanko että ei pettymys, mutta parempaanki oltas pystytty. Täl hetkel näyttämisen halu on kova ja uskon että ens kaudel tullaan näkee paljo parempi Getafe vaikka se ei sitä paperilla ehkä olekkaan.

Menetitte kesken viime kauden kaksi todella tärkeää pelaajaa, Huiman ja peipin. Millainen vaikutus noinkin laadukkaiden pelaajien maisemanvaihdoksilla on teidän tulevaa kautta ajatellen?

- Ei sillä enää juuri mitää vaikutusta ole, paitsi mitä nyt kausiennakossa tietenki tulee takapakkia. Eikä pojat kyl viime kaudel ollu juuri missää roolis, kuitenki pelattii yli puolet kaudesta ilman heitä.

Kauden 1/2013 mestari on?

- No jos Getafee ei saa sanoo nii sanotaa sit Nightmare.

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Tosiaa uusia pelaajia meille ei oo ainakaa viel tullu. Nippa kyl tuli takas tuolt Nightmarest, mutta eihän sitä uudeks voi sanoo ku olihan se tääl viime kaudenki alus. Ens kautee lähetää näköjää suht pienel kokoonpanol ja joukkue onki nyt paljon yhtenäisempi mitä kausi sitten, joten täältä tullaan ja kovaa vai miten se nyt meni?


Huittisten Huima

Määrätietoisesti divareiden läpi edennyt Huittisten Huima, saavutti himoitun liiganousun heti ensimmäisissä liigakarsinnoissaan. Liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella Club Of Härmä antoi neljän ottelun ajan todella tiukan vastuksen ja ratkaisevaan viidenteen kamppailuun lähdettiinkin kutkuttavasta 2-2 tilanteesta. Ratkaisevassa ottelussa HuHu iski monien mielestä hyvin kiistanalaisen lagimaalin, joka hajotti Club Of Härmän pelin täydellisesti. Loppulukemat kaunisteltiin HuHun hyväksi lopulta peräti 11-3. Toisen kierroksen lohkokarsinnoissa HuHu teki selvää jälkeä voittamalla viidestä ottelustaan neljä, ja edeten lohkovoittajana liigaan kaudelle 1/2013.

Tulevaan kauteen HuHu pääsee hyvistä asetelmista, sillä kokoonpano on pysynyt jälleen todella mallikkaasti koossa viime kaudesta. Joukkue on tasapainoisesti koottu ja rosteri on riittävän tiivis laadukkaaseen tekemiseen, mutta myös riittävän laaja aktiiviseen pelaamiseen. Aktiivinen harjoitusotteluiden pelaaminen onkin yksi HuHulaisuuden tuotemerkeistä, jonka pohjalle joukkue rakentaa menestystään myös sarjaotteluissa. Tasapainoisen kokoonpanon myötä, myös pelitapa on hioutunut todella vakaaksi, eikä pelitavassa ole suuria heikkouksia millään osa-alueella. Viime kaudelle Huhu oli selkeästi panostanut puolustuspelin parantamiseen, joka ei ollut aikaisemmalla kaudella 2. divarissa kenties aivan parhaalla mahdollisella tasolla. Kyseinen muutos näkyi myös suoraan viime kauden päästettyjen maalien määrässä, joka oli 1. Divarin kolmanneksi matalin. Pitävää puolustuspeliä Huhu tarvitseekin ensimmäisellä kaudellaan liigassa, sillä paine joukkueen puolustukselle tulee olemaan huomattavasti edellisiä kausia kovempi.

Vahvaan yhteispeliin nojaava Huhu pystyy kuitenkin parhaana päivänään voittamaan jokaisen liigajoukkueen, eikä sitä sovi missään tapauksessa aliarvoida. Vahva kauden aloitus on usein ensiarvoisen tärkeä tulokasjoukkueelle, ja alkukauden tappioputkea voi olla vaikea kääntää enää kesken kauden. Mikäli HuHu pystyy laadukkaaseen omaan peliinsä heti kauden alusta, voi joukkueella olla jopa yllätyssaumat taistella pudotuspelipaikoista. Muussa tapauksessa huittislaiset voivat valmistautua jopa sarjapaikkansa puolustamiseen liigakarsintojen kautta. Vahvan liigakarsintojen vireen ansiosta uskon kuitenkin vakaasti joukkueen pudotuspelipaikkaan.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Bailey - Selkeästi joukkueen kokenein pelaaja, joka on saalistanut myös kaksi mitalia Pepon paidassa. Lähes 700 pistettä Kiekkoliigassa takoneelta Baileylta, odotetaankin vahvaa pelillistä johtajuutta, sekä esimerkin näyttämistä kokemattomammille joukkuetovereille.

Sijoitusarvio: 5-8.

Haastattelussa Lucci:

HuHu nousi hienon viime kauden jälkeen Kiekkoliigan korkeimmalle sarjatasolle - liigaan. Millaisia tavoitteita olette asettaneet joukkueenne sisällä tulevaa kautta koskien?

- Tavoitteista ei juurikaan jengin kesken olla puhuttu. Ollaan hyvässä hiljaisuudessa pelattu harkkaa ja tiedetään, että taitoa riittää haastamaan jokaisen porukan. Pelejä lähdetään voittamaan yksitellen ja katsotaan kuinka pitkälle riittää rahkeet.

Pelasitte viime kauden divariottelut tiiviillä kuuden pelaajan rosterilla. Onko tarkoituksenanne jatkaa samalla prinsiipillä myös tulevalla kaudella?

- Tuskin ainakaan suuremmalla porukalla, kuin menneellä kaudella. Ehkä jopa hieman supistetaan sakkia.

Kauden 1/2013 mestari on?

- Eiköhän sen jompi kumpi kahden viime kauden finaalisteista nappaa.

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Liigakarsintojen jälkeen pari pelaajaa lisää: Bogdan puolustukseen ja Hei takaisin hyökkäämään, aktiivisuuden kautta lähetään parantamaan yhteispeliä ja sitä kautta myös tulosta.


Metallurg Magnitogorsk

Liigaan kaudelle 2/2012 noussut Metallurg Magnitogorsk menestyi ensimmäisellä liigakaudellaan jopa odotuksia paremmin ja runkosarjan kuudes tila oli mainio suoritus tulokasjoukkueelta. Toisen kauden kirous iski kuitenkin punapaitojen peliin viime kaudella ja sekavan kauden jälkeen Metallurg vältti niukasti putoamiskarsinnat - kiitos muiden joukkueiden pelaamattomien otteluiden. Runkosarjan kymmenes tila ei varmasti ollut sitä, mitä läpi kesän aktiivisesti harjoitusotteluita pelannut MM odotti. Suurimpana ongelmana oli joukkueen krooninen maalinteon tehottomuus, ja joukkueen hyökkäyspelin tehokkuus lepäsikin käytännössä täysin Samsonovin harteilla. Heikon alkukauden jälkeen joukkueen selkäranka oli varmasti koetuksella, eikä joukkue pystynyt missään vaiheessa nousemaan enää omalle tasolleen. Liigapaikan pitäminen myös tulevalle kaudelle olikin kriisijoukkueelle lähes lottovoitto.

Alkavalle kaudelle huoleenaiheita on ilmaantunut lisää, kun monivuotinen vakiopuolustaja Kap on poistumassa tilapäisesti joukkueen riveistä, vahvistamaan puolustusvoimien kasarmeja. Kap:n paikkaajaksi hankittiin vielä suurelle yleisölle todella tuntematon suuruus Nuubi, jolla on edessään todella haastava kausi uudella sarjatasolla. Kiekkoliigan mittapuulla täysin kokematon Nuubi, joutuu nostamaan tulevalla kaudella pelinsä aivan uudelle tasolle, mikäli mies hamuaa täyttävänsä Kap:n jättämän massiivisen aukon punapaitojen puolustuksessa.

Metallurg on totuttuun tapaansa pelannut preseasonilla aktiivisesti harjoitusotteluita, jotta tarvittava pelivire löytyisi tällä kerralla myös liigakaukaloihin. Tunnollinen harjoitusotteluiden pelaaminen onkin ainoa oikea lääke, jonka avulla joukkue pystyy nostamaan viime kauden pahasti takalukossa olleen pelinsä jälleen potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. Samsonovin johdattama punakone pelaa parhaimmillaan äärimmäisen kurinalaisesti ja yhtenäisesti, jolla napsitaan pitkän runkosarjan aikana tasaisen varmasti pisteitä. Mikäli Samsonov saa johdettua joukkonsa tällä kertaa oikeaan suuntaan kauden alusta alkaen, ovat pudotuspelitkin realismin rajoissa. Muussa tapauksessa Metallurgia ei pelasta liigakarsinnoilta tällä kaudella edes se aikaisemmin mainittu lottovoitto.


Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Samsonov - Jopa tylsän ilmiselvä valinta, mutta samalla pakollinen sellainen. Heikon viime kauden jälkeen joukkue tarvitsee johtajaansa enemmän kuin koskaan, sekä pelikentällä, että uskon luomisessa joukkueeseen. Samsonov näkee pelin eri osa-alueet lähes erehtymättömällä tarkkuudella ja on vahva persoona joukkueen sisällä ja kaukalossa.

Sijoitusarvio: 11-14

Metallurgin itsevaltias Samsonov kertoo MM:n mietteet tulevalle kaudelle:

Sekavahkon viime kauden päätteeksi Metallurgin loppusijoitus oli liigan sarjataulukossa kymmenes. Minkälainen kuva kaudesta mielestäsi jäi, ja millaiset tavoitteet olet asettanut tulevalle kaudelle?

- Mennyt kausi oli kyllä erittäin sekava ja suuri pettymys. Yhtenäisyys puuttui täysin pelistä ja epäonnistumiset epäonnistumisien jälkeen sai aikaan ns. lumipalloefektin joka vyöryi pysäyttämättömänä täysin väärään suuntaan. Vältettiin kuitenkin muiden joukkueiden pistevähennyksien ansiosta putoamiskarsinnat, joka olikin kauden harvoja positiivisia yllätyksiä.

- Tulevan kauden oon mieltänyt päässäni ns. "rebuilding" -vaiheeksi. Ajetaan uusia pelaajia sisään ja annetaan kokemattomimmille niitä ekoja pelejä liigassa. Haastetta tulee siis riittämään pärjäämisen kanssa, mutta yhtenäisen tekemisen kautta on mahdollista saada aikaan tuloksia, joilla pystytään yllättämään ennenkaikkea itsemme. Ensi kauden tavoite on välttää putoamiskarsinnat ja siitä seuraava askel on hamuta viimeistä playoff-paikkaa.

Pelasitte viime kaudella myös 5vs5-liigaa. Oliko edellä mainitulla liigalla mielestäsi positiivinen vai negatiivinen vaikutus joukkueenne kauteen, kun katsotaan kokonaiskuvaa?

- Positiivinen. Uskon, että teki pelaajille hyvää päästä pelailemaan rennompaa sarjaa välillä ja saada ns. varamiehetkin pelailemaan muutakin, kuin harkkaa. Erinomaista vastapainoa normaaleille sarjapeleille - suosittelen!

Kauden 1/2013 mestari on?

- Nightmare

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- No pelaajavaihdoksista sen verran, että tosi paljon on rentoutunu peli muutoksien jälkeen. Kapin varusmiespalvelus tulee olemaan se kovin paukku, jonka takia värväsimmekin Nuubin pelaamaan isoja minuutteja ja tarjoamaan mahdollisuutta lunastaa paikka tasokkaimmassa sarjassa mitä tästä pelistä löytyy. Hyökkäysarsenaaliin saatiin leveyttä värväämällä RBlomeru, joka tuo tarvittavaa kiekollista osaamista. Kapadeus oli viime kauden värvi, mutta ei kiireiltään ehdi valitettavasti hirveästi pelailemaan. Toivottavasti kuitenkin häntäkin näkyy tulevalla kaudella kiekossa, erinomainen työmyyrä kun on. Rekrytoimme myös Satanin joukkueeseemme. Tarkoituksena on pyrkiä antamaan mahdollisimman paljon liigakokemusta ja antaa ymmärrys siitä, mikä se liigan taso oikeasti on. Hokisarjassa 57 kaappia viime kaudella takonut hyökkääjä onkin kovan paikan edessä, kun taso on vertailukelvottoman eri.


Neal Chaucer

Ookken johdattama poniuden sanansaattaja Neal Chaucer, aloittaa viidennen kautensa liigatasolla. Viime kaudella Chaucer päätti kautensa perinteisesti mitaliin, kun pronssiottelussa kaatui Ravers lukemin 4-1. Välierissä joukkue hävisi tiukan taistelun jälkeen Nightmarelle otteluvoitoin 3-2, johdettuaan ensin ottelusarjaa jo ratkaisevan tuntuisesti 2-0. Enemmänkin oli siis tarjolla, mutta tällä kertaa joukkueen oli tyydyttävä pronssiseen kauden päätökseen. Neal Chaucer olikin Nightmarelle kenties pahin vastustaja viime kaudella, sillä se pystyi kaatamaan Nightmaren peräti neljä kertaa viime kauden sarjaotteluissa. Kestomenestyjä Nightmare vain sattui jälleen voittamaan ne kolme tärkeintä ottelua.

Viime kauden positiivinen ilme runkosarjassa ja pudotuspeleissä, antavat Chaucerille lupaavat lähtökohdat myös tulevalle kaudelle. Varsinkin, kun kokoonpano on pysynyt lähes muuttumattomana viime kaudesta. Erityisesti koko playoffien pistepörssin voittaneelta Archuletalta, odotetaan varmasti samanlaista nousukuntoa mitä viime kauden pudotuspeleissä. Hyökkäyksessä hurjaa taustatukea Archuletalle antavat vielä mm. Xirean, Ayoso ja Sean, joista jokainen edustaa kiekollisen pelin korkeinta laatua. Kyseisten herrojen lisäksi kokoonpanovahvuuteen liittyi takaisin kauden pikaviisiitin Siniviiva HT:n riveissä tehnyt Zibbi, joka takoi lähes naurettavan kovat tehopisteet 2. divarissa.

Chaucerin totutun vahvasta puolustuksesta löytyy laadun lisäksi myös leveyttä, sillä peliajasta kilpailevat tiukimmin Ookke, auria ja Alora. Näiden herrojen lisäksi kentälle voidaan heittää "hätätapauksessa" vielä Hossa tai Nikkke. Chaucer onkin Brutal Killersien ohella kenties kiekon parhaiten omaa maaliansa puolustavia joukkueita, joka näkyy kaudesta toiseen myös sarjataulukossa. Muovijengiksikin kutsuttu joukkue onkin onnistunut kasaamaan itselleen kausien saatossa todella leveän rosterin, joka ei kaadu yhden tai kahden pelaajan poissaoloon. Kenties tulevan kauden pudotuspeleissä suurimpana haasteena onkin löytää se oikea kokoonpano, jolla joukkue etenisi päätyyn asti. Harva joukkue nimittäin peluuttaa enää pudotuspeleissä peräti kahdeksaa eri pelaajaa, kuten NC teki viime kaudella.

Summa summarum - Neal Chauceria ei voi koskaan jättää laskuista pois, kun aloitetaan ennakoimaan potentiaalisia finaalijoukkueita. Joukkueen äärimmäisen kova rutiini ja kokemus takaavat takuuvarmasti sijoituksen neljän joukossa runkosarjassa, ja todellinen ihme on tapahtunut, mikäli NC ei ole tälläkin kaudella mitalitaistelussa mukana.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Archuleta - Viimeistään viime kaudella liigan ehdottomiin top-hyökkääjiin nousseella Archuletalla on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia varastossa ja nähtäväksi jää, pystyykö herra kapitalisoimaan kyseisen potentiaalin myös tehotilastoihin. Juonikas hyökkääjä oli jo viime kaudella Chaucerin tehokkain pelaaja hyökkäyspäässä ja yhtään vähempää on turha odottaa tälläkään kaudella.

Sijoitusarvio: 1-4


Ponimanaaja Ookke on saapunut luennoimaan liigaennakkoon.

Viime kausi päättyi Chaucerin osalta pronssimitaleihin. Minkälainen tunnelma kaudesta jäi joukkueen sisällä ja millaisia tavoitteita olette asettaneet tulevalle kaudelle?

- Tunnelma on ponikas. Käsinkosketeltava, vähän karvainen ja kovasti korvan takaa rapsutusta kaipaava. Tulevan kauden tavoitteena on laukata maaliin asti harja kiiltäen ja saada palkinnoksi mahdollisimman paljon porkkanoita.

Joukkueellanne on nyt neljä mitalia Kiekkoliigasta - kaksi hopeaa, kaksi pronssia. Chaucerien pelaajilta löytyy kuitenkin iso läjä kultaisia mitaleja, joten kysymys kuuluukin: Ovatko ponijumalat asettaneet himmeiden mitalien kirouksen Neal Chaucerin päälle?

- Joukkueella on kultanen sydän, nii kontrastiksi on hyvä hakea muutakin väriä rinnuksille. Chaucer ottaa vastaan kaiken mitä ponijumala vaan antaa. Uhrilahjaneitsyet loppuu kohta kesken, mut onneks niitä saa värväämällä lisää.

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- http://mlp-fim.com/1


Nemesis

Kymmenen divarikauden jälkeen viime kaudeksi liigapaikan lunastanutta Nemesistä povattiin - kuten jokaisella kaudella - sarjataulukon jumbosijoille. Nemesis pelasi kuitenkin jälleen tasapainoisen kauden sijoittuen runkosarjassa komeasti kahdeksannelle tilalle. Puolivälierissä Brutal Killers oli selkeästi vahvempi otteluvoitoin 3-0, mutta se ei pyyhi pois Nemesiksen hienon tulokaskauden suoritusta. Nemesis keräsi jälleen tasaisen varmasti pisteitä läpi kauden ja mainitsemisen arvoisia olivat voitot mm. Nightmaresta ja Raversista. Nemesiksen vahvuus on ehdottomasti joukkueen oma tietoisuus omasta tasostansa. Joukkue on kaudesta toiseen tiedostanut, ettei se ole kiekon taitavin joukkue, mutta kenties yksi sinnikkäimmistä se on. Armoton talvisotahenki ja kurinalainen pelitapa ovat Nemesiksen menestyksen takeita. Ilman em. asioita Nemesis olisi yhdellä sanalla kuvailtuna tasapaksu. Kurinalaisuus näkyy myös usein suoraan päästettyjen maalien määrissä - niin myös Nemesiksellä. Nemesiksen puolustus olikin liigan joukkueista neljänneksi pitävintä viime kaudella, joka on lähes fantastinen suoritus rookie teamilta.

Tulevalla kaudella edessä on kuitenkin uusia haasteita, kun aliarvioinnin aika on ohi. Nemesiksen voittamista enää tuskin pidetään itsestäänselvyytenä ja liigan kärkijoukkueetkin asennoituvat peleihin varmasti paremmalla asenteella. Ottamatta mitään pois Nemesiksen hienosta viime kaudesta, mutta joukkuetta on kaudesta toiseen aliarvoitu, joka on ollut kenties yksi suurimmista syistä Nemesiksen voittoihin ennakkoon itseään laadukkaammista ryhmistä. Nemesis on kuitenkin varmasti myös saanut viime kaudella arvokasta kokemusta siitä, millaista liigassa pelaaminen on, ja pelaajistossa onkin varmasti huomattavasti valmiimpia liigapelaajia tulevalla kaudella.

Mikäli viime kauden yllättäjäjoukkue pystyy yhtä tasaisen varmaan suorittamiseen mitä viime kaudella, voi sillä olla täydet mahdollisuudet yltää pudotuspelipaikkaan myös tulevalla kaudella. Kokoonpano on kuitenkin vielä sen verran kokematon liigatasolla, etten aivan jaksa kyseiseen skenaarioon uskoa.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Patrick - Todella monipuolinen, kiekollisen pelin erikoisosaaja Patrick, oli viimekin kaudella Nemesiksen ehdottomasti tärkein yksittäinen pelaaja. Pystyy pelaamaan sekä hyökkääjänä että ylempänä puolustajana ja tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja kaukalossa. Pystyisi varmasti pelaamaan jo laadukkaammassa joukkueessa, mutta näyttää tällä hetkellä nauttivan Nemesiksen tarjoamasta rajattomasta vastuusta liigakentillä. Seuraamisen arvoinen pelaaja.

Sijoitusarvio: 9-10

Haastattelussa tikru2:

Nemesis nousi ensin lähes sensaatiomaisesti liigaan kaudelle 3/2012, mutta yllätykset eivät loppuneet siihen. Joukkueenne selviytyi vielä upeasti ensimmäisellä kaudellaan aina liigan playoffeihin asti. Miten summaisit yhteen viime kauden?

- Myönnettäköön, että pientä onnea oli mukana liigaan nousussa, vaikka ihan pelaamalla päästiinkin. Itsehän olen nykyään siirtynyt manageripuolelle, joten ihan tarkkoja käänteitä ei ole tiedossa. Joka tapauksessa loistava suoritus meidän pojilta. Kokemattomuus näissä ympyröissä ei paljoa haitannut, vaan monta komeaa päänahkaa tuli, ja myös se pleijaripaikka.

Millaisia tavoitteita joukkueenne on asettanut kaudelle 1/2013?

- Ollaanpa sitten 2.divarissa tai liigassa, niin kahdeksan sakkiin on aina vähimmäistavoite. Nyt kun pojat ovat kauden verran kokeneempia, ja ryhmä pysynyt kasassa, niin mistäs sitä tietää mihin asti lento riittää.

Kauden 1/2013 mestari on:

- Ollaan tylsiä ja vastataan Nightmare. Rutiini on niin kova tällä porukalla, että muut saavat pistää parastaan jos haluavat mestarit haastaa.

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Muutoksia ei taida olla tulossa, mitä nyt joku täsmähankinta saattaa tarttua haaviin. Jatkuvuus on tärkeää menestyksen kannalta ja siihen tähdätään.
Pistetään vielä terkut kaikille kivoille tyypeille.


Nightmare

Kiekkoliigan historian menestynein joukkue otti jälleen omansa viime kaudella, voittaessaan finaalisarjassa Brutal Killersin otteluvoitoin 3-1, ja saalistaen näin jo peräti kuudennen kultamitalinsa Kiekkoliigasta. Nightmaren viime kausi ei ollut kuitenkaan pelkkää voittokulkua, sillä runkosarjan voiton korjasi Brutal Killers, ja välierissä Neal Chaucer antoi Nightmarelle todella tiukan vastuksen. Nightmare käänsi kuitenkin välieräsarjan vielä ympäri, oltuaan tappiolla jo otteluvoitoin 2-0.

Mestarijoukkueen hyökkäyspeli oli totutusti jälleen viime kaudella täysin omilla lukemillaan, siitä kertovat myös runkosarjassa isketyt 136 maalia. Playoffeissa maalitehtailu hieman taantui, ja eritoten Neal Chaucer sai kahdessa ensimmäisessä välieräottelussa Nightmaren huippuvaarallisen hyökkäyspelin kuriin todella mallikkaasti. Hiljalleen Nightmaren dieselmoottori lähti kuitenkin käyntiin ja käynnistymisen jälkeen kauden mestarista ei ollut enää epäselvyyttä. Liigan maalikuninkuuden 77:llä maalillaan voittanut yllepa, äityi myös pudotuspeleissä kovaan vireeseen - iskien 26 maalia 13:ssa ottelussa.

Kauteen 1/2013 hallitseva mestari lähtee jälleen kerran, kuinkas muuten - ennakkosuosikkina. Kokoonpano on pysynyt jälleen kerran hyvin koossa ja ennakkosuosikin asema on täysin oikeutettu. Nightmaren yläkolmikko - yllepa, Jebsu, Väiski, on täysin omaa luokkaansa Kiekkoliigassa, ja ainoa vaihtuva palanen onkin joukkueen alempi puolustaja. Em. Roolissa pelasivat viime kaudella lähinnä Gabriel ja Kayna, joista jälkimmäinen ottanee tällä kaudella selkeän ykköspakin roolin. Odotettavissa on myös, että Nightmare tekee jälleen selkeästi eniten maaleja runkosarjassa, jonka jälkeen jännitetäänkin enää yllepan ja Jebsun kamppailua pistepörssin voitosta.

Jotain heikkouksia pitää kuuden mestaruuden joukkueestakin kaivaa esille. Puolustuspelin kurinalaisuus on - viime kauden vähäisestä päästettyjen maalien määrästä huolimatta, edelleen lievä kysymysmerkki. Tietynlainen ylimielisyys saattaa myös ajoittain paistaa läpi kaiken voittaneen joukkueen otteista. Joukkue on kuitenkin selkeästi myös ymmärtänyt viime kausien aikana omat heikkoutensa, ja puolustuspeliin onkin kahdella viime kaudella selkeästi kiinnitetty huomiota aikaisempaa enemmän.

Oletusarvoisesti Nightmare sijoittuu vähintään kolmen parhaan joukkoon runkosarjassa, jonka jälkeen dieselmoottoria lähdetään jälleen käynnistelemään isommalle teholle playoffeissa. Nightmaren päänahka on todella haluttu ja hallitseva mestari onkin se joukkue, jonka kaikki haluavat kaataa tulevalla kaudella. Nightmare selvittänee tiensä kuitenkin jälleen finaaleihin asti, joissa vastaan asettunee jokin joukkue kolmikosta - Brutal Killers, Neal Chaucer, Evolution Uvex.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: yllepa - Kolme kertaa liigan parhaaksi hyökkääjäksi valittu hyökkääjä lienee jopa tylsän ilmiselvä valinta avainpelaajaksi. Tämä yli 600 maalia Kiekkoliigassa takonut hyökkääjä, on kuitenkin tällä hetkellä kiekon paras pelaaja, joka pystyy yksilötaidollaan ratkaisemaan jokaisen ottelun. Oli ottelu sitten liigajumboa vastaan runkosarjassa tai finaaleissa Brutal Killersiä vastaan - yllepa tekee sen - eli maalin.

Sijoitusarvio: 1-4

Jebsun haastattelu:

Viime kausi päättyi "totutusti" Nightmaren mestaruuteen. Kuuden voitetun mestaruuden jälkeen - vieläkö riittää motivaatiota metsästää seitsemättä kultaa?

- Riittää riittää, eihän se peli niin dominoivaa oo ollu mitä ennen, niin ois hauska päästä taas näyttää että parempaaki pystytään. Joten motia riittää!

Minkä näet salaisuutena siihen, että Nightmare on pysynyt niin kauan huipulla ja on voittanut lähes käsittämättömän määrän mitaleita Kiekkoliigassa?

- Eiköhän se tää sama porukka oo. Minä ja Darp ollaan oltu täs jengis jo 5 vuotta ja tähän on pikkuhiljaa tullu pysyvyyttä vähän myöhemmin yllepan ja Väiskin muodossa. Ei tietenkää pidä unohtaa muita, jotka pelannu kauan mut vähän vähemmän (didi Kauna jne.) Kaikki myös omistaa hyvän öögan, mitä meiän pelityyli vaatii ja eiköhän noi väiskin alakolmio yläkolmio viistokolmio sivuneliö taktiikat oo pikkuhiljaa alkanu jotenkute toimii. Ei myöskää päätä palella porukkaa ku aletaa ratkoo pelei / mitaleita.


Lähdette tulevaan kauteen jälleen kerran ennakkosuosikkina, mutta mitkä joukkueet ovat kovimpia haastajianne tällä kaudella?

- No tekis mieli sanoa BK, mutta ylimielisesti voi jo nyt todeta että sillä sumpulla ei edelleenkään meitä voiteta, vaikka runkosarjassa saattaakin näyttää että ne meille pärjää. (terveisiä kekille) Kai niistä johonki on.. Mutta NC ja Uvex on silti pahimmat!

Kauden 1/2013 mestari on?

- Me lähetään voittamaan, mutta en halua sanoa Nightmare, joten sanotaan Evolution Uvex

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Ei oo oikeen mitään tapahtunu ainakaan vielä, ennenku yllepa lähtee inttiin. Lyd varmaan palaa kokoonpanoon Gabrielin tilalle ja Kaynaki ottaa vastuuta taas enemmän, koska oli huikee finaaleissa.


Ravers

Ravers päätti viidennen perättäisen liigakautensa tappioon pronssiottelussa Neal Chauceria vastaan. Aikaisemmin puolivälierissä Reivaajat kaatoivat Voodoo Peoplen tiukan ottelusarjan jälkeen voitoin 3-2, mutta välierissä finaaliin edennyt Brutal Killers oli parempi voitoin 3-1. Ravers esiintyi joka tapauksessa todella positiivisella peli-ilmeellä playoffeissa ja mitalitilojen ulkopuolelle jääminen olikin varmasti lievä pettymys pelaajiston sisällä. Kaudella 1/2012 mestaruuden voittaneella joukkueella on kuitenkin syytä olla tyytyväinen kauteensa, sillä runkosarjan sijoitus parani edellisestä kaudesta sijasta seitsemän sijaan viisi, ja joukkue pystyi myös pudotuspeleissä voittamaan yhden ottelusarjan.

Uuteen kauteen Ravers pääsee hyvistä lähtökohdista, sillä viime kaudella kelvollisesti toiminut rosteri on saatu pidettyä hyvin koossa ja "uusvanhana" pelaajana takaisin kokoonpanoon liittynyt Gaizka, tuo paljon lisäosaamista kiekolliseen peliin. Gaizka oli ratkaisevassa roolissa Raversin mestaruuskaudella 1/2012, jolloin juonikas nuorukainen nakutteli pudotuspeleissä tehot 9+16. Toisaalta kyseistä herraa ei ole ainakaan kauden alla ilmoitettu vielä kokoonpanoon, joten nähtäväksi jää minkälainen rooli em. taiturilla on tulevalla kaudella. Viime kaudella kenties koko Kiekkoliigan suurin komeetta Holden, yllätti lähes kaikki, paukuttamalla hurjat 67 tehopistettä runkosarjassa. Kyseisellä saldolla irtosi myös koko liigan pistepörssin kuudes tila. Holden sai vahvaa tulitukea Saku:lta, ja kaksikon yhteispeli olikin nautinnollista katsottavaa. Hyökkäyspää näyttääkin olevan kunnossa tulevaa kautta ajatellen, sillä Ravers latoi jo viime kaudella kolmanneksi eniten maaleja liigan joukkueista.

Puolustuksessa taas vastuuta tulevat kantamaan viime kauden tapaan Rodr ja Ilja, joista jälkimmäinen äityi kovaan vireeseen viime kauden pudotuspeleissä. Puolustus oli kuitenkin selkeästi Raversin heikoin osa-alue viime kaudella, johon joukkueen on ehdottomasti keksittävä uusia konsepteja tulevalle kaudelle. Eritoten hyökkääjien pitäisi asennoitua puolustuspeliä kohtaan huomattavasti paremmalla asenteella, sillä harva joukkue voittaa nykypäivänä enää mitaleita kurittomalla puolustuksella.

Kohtuullinen viime kausi luo Raversille kuitenkin hyvän pohjan myös tulevalle kaudelle, ja välieriin pääseminen on täysin mahdollisuuksien rajoissa oleva näkymä myös kaudella 1/2013. Oletuksena on, että joukkue sijoittuu runkosarjassa vähintään kahdeksan parhaan joukkoon ja taistelee kynsin ja sormin pääsystä välieriin. Mitali puolestaan vaatisi joukkueelta täydellisen maksimisuorituksen.


Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Ilja - Raversien luottopuolustaja viime kauden pudotuspeleissä. Puolustus oli kuitenkin joukkueen selkeä heikkous, johon tarvitaan muutosta. Muutoksen puheenjohtajana ja kapteenina tulee olla Iljan, joka on parhaimmillaan yksi koko Kiekkoliigan parhaista puolustajista. Kauden päättyessä nähdään, onko Ilja saanut puolustukseen ryhtiliikkeen vai ei.

Sijoitusarvio: 5-8

Iljan haastattelu:

Viime kausi päättyi osaltanne tappioon pronssiottelussa Neal Chauceria vastaan. Millaisen arvosanan annat Raversin viime kaudesta ja mitä parannettavaa kaudessa mielestäsi oli?

- Kausi päättyi tappioon pronssipelissä Neal Chaucereita vastaan. Kirvelevintä oli kuitenkin pudota Brutaleille välierässä. Kaikki kunnia heille, pelasivat hyvin, mutta mahdollisuudet olivat meilläkin. Huono maku kaudesta sinänsä jäi.
Toisaalta, päästiin ensimmäistä kertaa tällä kokoonpanolla puolivälieristä jatkoon. Siinä mielessä kausi ei ollut täysin epäonnistunut. Arvosanaksi antaisin siihen 8 pintaan, ehkä 8+.
Parannettavaa löytyy tasaisuudesta. Joukkueen taso heittelehti aika paljon kauden aikana, oli pelejä jolloin maalintekotehokkuus oli erittäin hyvällä tasolla, ja oli pelejä jolloin puolustus ei toiminut lainkaan. Oli myös pelejä joissa oli juurikin päinvastainen tilanne. Pelaamisen "perustaso" täytyy saada siis ylemmäs.

Millaiset ovat Raversin näkymät kaudelle 1/2013, ovatko mitalit realismia?

- Mitaleista lähdetään totta kai pelaamaan, jos sijoitus on edelliskaudelta neljäs. Kaiken mennessä nappiin finaalipaikka, ja sitä kautta mestaruus on realismia.

Kauden 1/2013 mestari:

- Ollaan me.

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Pelaajistossa ei ole tapahtunut hirveitä muutoksia. Aparin ollessa edelleen intissä (eikä ole käynyt ainakaan puoleen vuoteen kenenkään kanssa samaan aikaan onlinessa...) pistimme hänet pihalle. Uutena pelaajana Trn tulee remmiin. Hyökkäyksestä ja sen laajuudesta pelimme ei pitäisi jäädä kiinni.


Sinappikone

Liigassa viimeeksi kaudella 3/2011 pelannut Sinappikone nousi vahvan viime kauden jälkeen ansaitusti takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Divarin runkosarjassa Sinapit tekivät selvää jälkeä voittamalla lopulta koko runkosarjan neljän pisteen erolla Piratesiin. Vahvasta runkosarjasta huolimatta, liigakarsintojen ensimmäinen kierros osoittautui todelliseksi koetinkiveksi Sinappikoneen liigahaaveille. Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut IHT Guerrillas antoi Sinapeille sokkihoitoa, voittamalla ottelusarjan kaksi ensimmäistä kamppailua. Runkosarjavoittaja nousi kuitenkin vielä täydellisestä sillasta kolmeen perättäiseen voittoon, selvittäen näin tiensä liigakarsintojen toiselle kierrokselle.
Myöskään toinen kierros ei sujunut varmasti odotusten mukaan, sillä joukkue pystyi voittamaan viidestä karsintaottelustaan vain kaksi. Viisi pistettä riittivät kuitenkin karsintalohkon kolmanteen sijaan ja sitä myöten myös liigapaikkaan kaudelle 1/2013.

Valmistautuminen paluukauteen liigassa on sujunut kaksijakoisesti, sillä joukkueen vahvuudesta poistui todella tärkeitä palasia Lennartin ja ilonan muodossa, joiden lisäksi divarin viime kauden paras ylempi puolustaja Guerin poistui jo kesken viime kauden rivistöstä. Lähtijöitä paikkaamaan hankittiin Europesta tuttu Nuijamies ja Piratesin Kohonen, joista jälkimmäinen voitti viime kaudella koko divarin runkosarjan pistepörssin. Guerinin lähtöä ei ole kuitenkaan vielä pystytty korvaamaan, ja jamsu onkin tiettävästi ollut aktiivisesti siirtomarkkinoilla skouttaamassa mahdollista vahvistusta puolustusosastolle.

Hyökkäyspäässä rajatonta vastuuta tulevat tulevalla kaudella nauttimaan jamsu ja Kohonen, jotka ovat molemmat selkeästi profiililtaan enemmän maalintekijöitä, kuin pelinrakentajia. Guerinin lähdön jälkeen joukkueelta onkin puuttunut selkeästi johtava pelintekijä, joka näkyi kenties myös liigakarsintojen ailahtelevissa otteissa. Sinappikone kaipaakin selkeästi älykästä pelin rytmittäjää, joka toimisi linkkinä puolustuksen ja hyökkäyksen välillä, eli toisin sanoen huippuluokan ylempää puolustajaa. Ilman vahvistuksia Sinappikone joutunee tappelemaan tosissaan pudotuspelipaikastaan, eikä liigakarsintojenkaan välttäminen ole mikään itsestäänselvyys. Nappisuorituksella sijat 5-8 ovat kuitenkin joukkueelle täysin mahdollisia.

Joukkueen arviointi: (Arviointi 1-5, suhteutettuna liigan muihin joukkueisiin.)

Hyökkäys
Puolustus
Pelitapa
Joukkueen yhtenäisyys
Kokemus

Avainpelaaja: Guerinin korvaaja - Kuten aikaisemmin mainittiin, ei Guerinille ole vielä löydetty selkeää korvaajaa, jota Sinappikoneen rosteri huutaa kaihoisasti. Seuraava hankinta voi olla todella ratkaiseva koko joukkueen kauden kannalta.

Sijoitusarvio: 9-10

Haastattelussa jamsu:

Nousitte muutaman kauden tauon jälkeen takaisin liigaan. Parhaimmillaan Sinappikone on sijoittunut liigan runkosarjassa neljänneksi, joten uskotko joukkueen kykenevän jo tulevalla kaudella yhtä korkeisiin sijoituksiin?

- Kyllä se mahollista on kunhan saadaan se kuulusa flow päälle! Tiukalt toi näyttää toi liiga ens kaudella, ei ketää ns. "heittopussia" näytä olevan mut ei kyllä usko horju omiin!

Menetitte viime kaudella äärimmäisen tärkeän palasen joukkueestanne, kun ylempi puolustaja Billy vaihtoi maisemaa. Onko korvaaja rekrytoitu jo joukkueeseen?

- On ja ei. Kyllähän billyn lähtö oli pieni takaisku meille. Suurempi menetys oli kyllä Lennart, joka motivaation vuoksi päätti ainakin hetkellisesti lyödä 2d hokkarit naulaan, oli tärkeä jätkä meille ja sinappista vakiokalustoo. Tosin meillä on meikäläinen ja legendan maineenkin niittäny d.beckham siellä luutimassa ylempänä pakkina jos tarve vaatii, ihan rauhassa täs edetään!

Kauden 1/2013 mestari on?

- Einyt voi liikaa vetää kotiappäin ja meitä veikata. Luulen et oiskohan se BK:n vuoro nytte ens kaudella juhlia, aika näyttää!

Pelaajamuutokset kokoonpanossa ja vapaa sana:

- Oikeestaan haettiin rosteriin pari uutta jannua tuomaan lisää virtaa tähän meidän sinappiseen touhuun. Kohoselta odotetaan lennumaista ratkaisijaa ja ilonaa paikkaamaan otettiin Nuijamies europesta. ubelilta odotan nyt viimeistään sitä lopullista läpimurtoa eikä mitään hippasleikkejä!;) Jos nyt sopiva yp löytyy niin eiköhän sitte ala oleen pakka kasassa. Lämmitellään syksyllä ja ollaan sitte liekeissä keväällä!


Team Sahara

Toisen kauden liigassa aloittavan Team Saharan viime kausi päättyi tappioon puolivälieräsarjassa Neal Chauceria vastaan. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kärsitystä putoamisesta huolimatta Saharan kausi oli ehdottomasti positiivinen yllätys. Kausiennakossa liigakarsintoihin povattu joukkue ylsi runkosarjassa komeasti sijalle kuusi, selviytyen näin pudotuspeleihin heti ensimmäisellä kaudellaan liigassa. Erityisen mallikkaassa kunnossa oli Puden ja ssamun johdattama hyökkäyspeli, joka oli koko liigan runkosarjan neljänneksi tehokkainta. Varsinkin lähes 800 pistettä Kiekkoliigassa takonut ssamu oli vakuuttavassa vireessä, iskien 65 tehopistettä runkosarjan aikana. Kyseisellä saldolla sijoituttiin myös pistepörssissä komeasti sijalle seitsemän. Negatiivisena puolena mainittakoon joukkueen pahasti vuotanut puolustuspeli, sillä Saharan puolustus päästi neljänneksi eniten maaleja liigan runkosarjassa. Rohkea hyökkäämiseen perustuva pelitapa on toki aina kunnioitettava piirre, mutta usein jopa tyhmänrohkea pelityyli, ei lupaa yleensä kovin pitkäaikaista menestystä.

Tulevalle kaudelle Team Sahara on vahvistanut jälleen rosteriaan useammallakin uu

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 11.11.2012 19:35
Luettu: 3120 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.