Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Katsaus tulevaisuuteen - kiekko + liiga

Tähän väliin ajattelin kirjottaa pienen katsauksen siitä, millaista tulevaisuuden liigatoimintaa olen itse viimeisen kuukauden aikana vienyt eteenpäin. Olen tästä monille avoimesti puhunut, mutta ajattelin että olis ihan hyvä tuoda idea julki ihan kaikkien luettavaksi.

Sen suuremmin alkupuheiden saattelemana mennään itse aiheeseen. Kuinka parantaa kiekon liigatoimintaa?
Tällä hetkellä kiekossa pyörii 4 eri liigaa. Kiekon käyttäjämäärät laskee ja sitä mukaan myös joukkueet. Liigatoiminta on kuitenkin kiekossa niin suuressa roolissa, että meidän tekemillä järkevillä päätöksillä on myös vaikutusta kiekon tulevaisuuteen. Paremmin sanottuna, järkevimmäksi ratkaisuksi näkisin liigojen yhdistymisen ja pystyn perustelemaan sen monilta eri kannoilta. Tällä en siis hae sitä että tämän hetkiset liigat jollain tapaa kaadettaisiin ja yhdistettäisiin ne suoraan kiekkoliigan alle uusiksi eri divareiksi, vaan ideana olisi että nämä nykyliigat tuotaisiin kiekkoliigan alle uusina "alaliigoina". Alaliigoilla pysyisi siten entiset johtokuntalaiset, ja he vetäisivät omaa sarjaansa kuten tähänki asti. Sivustot vaan muuttuisi ja yhteistyö tiivistyisi.

Ketkä täällä ovat myös miettinyt kuinka moni näitä sivustoja / niiden kehittämisestä tällä hetkellä vastaa? Kun pelaajamäärät laskee, niin samalla myös nämä potenttiaaliset it-kaverit vähenevät myös. Totuushan on se, että heidän harteilla nämä liigat suuresti myös makaavat. Meillä kiekkoliigassa on tällä hetkellä 2 sivustovastaavaa, hokisarjalla aktiivisia it-vastaavia on enää 1 ja sama suomiliigalla, puhumattakaan hoki-liigasta.. En ole ennustaja, enkä osaa nyt kertoa kuinka kauan nää kaverit jaksaa vielä paiskia töitä näiden sivustojen eteen, mutta sen osaan sanoa että on enemmän kuin järjettömän tyhmää duunata neljän eri liigan sivustoja. Näin vähäisin miesvoimapanoksin voitaisiin kaikki puhaltaa yhteen hiileen ja tehdä yhteistä juttua ja saada siten parempaa lopputulosta aikaiseksi. Tää on täl hetkel kaukana hyvin organisoidusta tiimityöskentelystä, joka kuitenkin olis musta päätavoite mitä tällaisen nettipeliyhteisön tulisi tavoitella.

Laitetaan ihan listattuna suurimmat hyödyt mitä tuolla yhdistämisellä saavutettaisiin:
+ Sivujen yhdistymisellä saataisiin tarjottua pelaajille yhtenäisempää tilastojen esitys paikkaa.
(Tällä hetkellä tilastoja on monilla pelaajilla vaikka millä sivustoilla (hoki-liiga, sliiga, hsarja, shl, wahl...), miksei tälle laitettais stoppia ja keskitettäisiin liigatehot yhteen paikkaan?)
+ Kiekkoliigan kautta viesti levisi paremmin koko kiekolle (= pelaajien saavutettavuus paranisi).
+ Alaliigoissa menestyneille joukkueille voisimme tarjota paikkaa Kiekkoliigan sarjoissa. Kuin myös Kiekkoliigassa ei niin menestyneille joukkueille voitaisiin tarjota paikkaa alaliigoissa.
+ Liigojen välinen yhteistyö paranisi väkisin, koska pääsääntösesti tehtäisiin jatkuvaa yhteistyötä.
+ Kiekkoyhteisö olisi tiiviimpi.
+ Jos joskus kiekkoliigan tilastot saataisiin näkyville kiekon sivuilla, olisi samalla myös muiden liigojen tilastot yhteensopivia sinne (neljän eri liigan tilastot ei tule ikinä tulemaan kiekkoon).
+ Voisimme tarjota meidän sivuston monipuolisia ominaisuuksia yhä useammalle pelaajalle/joukkueelle.
+ Kiekkoliigalla varmasti parhaat välit kiekon ylläpidon kanssa, jolloin pystyisimme tarjoamaan tuota yhteyttä jokaiselle liigalle.

Lopuksi haluan vielä sanoa, että tästä on jo käyty keskustelua suomiliigan ja hokisarjan kesken. Suomiliigalta olen saanut positiivisen suhtautumisen idealla, kun taas hokisarja puolusteli lykkäystä uusilla sivuillaan sekä pääomalla mitä ovat liigaan sijoittaneet. Hoki-liigalta en viitsinyt edes kysäistä, kun heidän kanta on tullut selväksi yhteisten juttujen järjestämisessä.

Kiekko + liiga. Tarviiko sitä nyt olla kiekko + 4 liigaa...

Kirjoittanut: kemton
Julkaistu 26.10.2012 00:52
Luettu: 3103 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.