Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - Jakso 2

Hot/Not -listaus.Holden

Todellinen komeetta liigakartalla! Ensimmäisen kautensa Kiekkoliigassa aloittanut Holden on aloittanut uransa todellisella rytinällä - 20 ottelussa vakuuttavat 64 tehopistettä ja pistepörssin kolmas tila. Ei tosiaan hassummin rookielta. Holden on saanut vahvaa tulitukea tälle kaudelle Raversiin siirtyneeltä Saq:lta, joka löytyykin pistepörssissä heti Holdenin jälkeen sijalta 4. Holden on kuitenkin ollut ehdottomasti alkukauden yksi suurimmista yllättäjistä koko Kiekkoliigassa, ja kenties suurin syy Raversiin vahvaan alkukauteen. Tämän johdosta täysin ansaittu Hot -listan ykköspaikka.

Sinappikone

Vahvasti kauden aloittanut Sinappikone jatkoi vahvaa virettään myös toisella jaksolla. 13 pelatun runkosarjaottelun jälkeen Snaapeilla on koossa 21 pistettä, jotka oikeuttavat kirjoitushetkellä 1. divarin runkosarjan kakkostilaan. Sinappien puolustuspeli on tällä hetkellä yksi Kiekkoliigan pitävimmistä, ja joukkue päästääkin keskimäärin alle 2 maalia per ottelu omaan maaliinsa. Parhaiten Sinappien loistavan alkukauden ilmentymänä toimii joukkueen ylempänä puolustajana peliä pyörittävä Billy, joka on vahvan puolustamisen lisäksi myös joukkueen tehokkain pelaaja pisteiden valossa, ja mikä vakuuttavinta - myös joukkueen tehokkain maalintekijä(!)
Näiden faktojen valossa Sinappimiesten liiganousu näyttääkin olevan vahvasti aikataulussaan.

Brutal Killers

Viime kauden hopeamitalisti Brutal Killers on aloittanut kolmannen kautensa liigassa todella vakuuttavasti. 16 ottelun jälkeen joukkueen tappiosarake näyttää puhtoista nollaa - voittosarekkeen näyttäessä lukemaa 11. BK:n puolustuspeli on ollut Matu:n johdolla totutusti tasolla maaginen, jonka lisäksi joukkueen hyökkäyspeli on ollut mainiossa syysvireessä.
Erityisesti stp:n kotiuttaminen takaisin joukkueen riveihin oli BK:lta loistava peliliike, joka on nostanut joukkueen hyökkäyspelin uudelle tasolle. Vahvasta yhteispelistään tunnettu joukkue onkin varmasti vielä entistä vahvempi tulevissa pudotuspeleissä, joissa BK:lla on erinomaiset mahdollisuudet kirkastaa viime kauden hopeinen mitali.

Anaheim Mighty Ducks

Vaikeahkon viime kauden jälkeen Anaheim Mighty Ducks on päässyt yllättävän hyvään syyskuntoon 1. Divarissa. Kauden 12 pelaamastaan ottelustaan joukkue on kerännyt 16 pistettä, ja tällä hetkellä joukkue vyöryää peräti 6 ottelun voittoputkessa. Ankkaperheellä kulkee myös mukavasti 5vs5 -liigan puolella, jossa Ankat ovat 8 pelatun ottelun jälkeen runkosarjan piikkipaikalla. Ankkalaumasta ei tunnetusti pysty nostamaan ketään yksilöitä esiin joukkueen menestyksen takaa, eikä asia ole tälläkään kertaa yhtään toisin. Aikaisemmilta kausilta tuttu vahva lyhytsyöttöpeli ja yhtenäisyys ovat olleet Ankkojen vahvuus tälläkin kaudella. Erityishuomiona voidaan mainita joukkueen voitetut ottelut 1. divarissa, joista peräti kuusi on voitettu vaivaisen yhden maalin erolla, joka kertoo joukkueen kyvyistä kääntää pelit tiukoilla hetkillä edukseen. Tästä taidosta tuleekin olemaan joukkueelle vielä paljon iloa kuluvan kauden aikana.

yllepa

Kolmesti liigan maalipörssin voittanut yllepa, on ollut myös tällä kaudella maalipörssissä täysin omilla lukemillaan. 16 ottelussa syntyneet 43 maalia, osoittavat Kiekkoliigan maalilingon olevan edelleen edellisten kausien vireessä. Nightmaren tasoisessa joukkueessa on toki tarjoilu kohdillaan hyökkääjäpari Jebsun ansiosta, mutta yllepan kyky löytää laukaisutontit pienimmistäkin väleistä, on edelleen vailla vertaansa ja ominaisuus jota harva pelaaja oppii edes vuosien harjoittelulla. Tämä nallipyssyhyökkääjien märkä päiväuni eteneekin kohti neljättä maalipörssin voittoaan Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla.

Siniviiva HT

SHT jatkoi mallikasta alkukauttaan myös toisella pelijaksolla, ja Kaner:n tähdittämä sikermä löytyykin 2. divarin kuntopuntarin ykköstilalta. Joukkue on paukuttanut maaleja vastustajan verkkoon yli kuuden maalin ottelukeskiarvolla, ja kun puolustuspelikin on ollut sarjatasonsa pitävintä - ei lienee epäselvyyttä 2. Divarin tämän hetken kovavireisimmästä joukkueesta. Sarjanousu 1. Divariin tulee todennäköisesti olemaan vain pelkkä muodollisuus, mutta suurempi kysymys liittyykin varmasti joukkueen tulevaisuuteen, ja siihen pysyvätkö isot persoonat SHT:n riveissä myös tulevilla kausilla.

Nemesis

Kymmenen 1. divarissa vietetyn kauden jälkeen sensaatiomaisen liiganousun saavuttaneen Nemesiksen alkukausi on sujunut liigassa jälleen kerran ennakoihin nähden yläkanttiin. Joukkuetta povattiin 1. Divarissa kaudesta toiseen jumbosijoille ja yhdeksi potentiaalisimmista joukkueista putoamaan aina 2. divariin asti. Nemesis on kuitenkin kausi toisensa jälkeen kivunnut itsensä siedettäville sijoille, ja pitänyt sarjapaikkansa monien odotusten vastaisesti. Kauden 3/2012 liigaennakko ei tehnyt tähän poikkeusta, kun joukkue arvioitiin sijoille 12-14. Nemesis on kuitenkin ollut jälleen kerran isoin positiivinen yllätys kuluneella kaudella ja joukkue löytyykin kirjoitushetkellä liigan runkosarjasta sijalta viisi - kruununa mm. voitot Nightmaresta ja Voodoo Peoplesta. Vaikka joukkueilla on jälleen hyvin erilaisia pelimääriä tässä vaiheessa kautta, näyttää Nemesis kuitenkin säilyttävän liigapaikkansa ensi kaudelle suorastaan helposti. Kenties tässä on kauden 3/2012 todellinen komeettajoukkue, jopa liigan pudotuspeleissä asti?

KoHu

Kauden kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan kahdeksan voittaneen KoHu:n alkukausi on ollut pirteä yllätys Kiekkoliigan 2. divarissa. Viime kaudella 2. divarin runkosarjassa sijalle 11 sijoittuneen ryhmittymän nykyvire enteilee joukkueelle selkeästi parempia sijoituksia kaudella 3/2012. KoHu löytyy tällä hetkellä 2. divarin sarjataulukosta "vasta" sijalta seitsemän, osittain epätasaisten pelimäärien ja osittain miinuspisteiden seurauksena. Toivoa sopii, että joukkue saa tulevissa jaksoissa ottelut pelattua ajallaan, sillä joukkueelle on selkeästi näkyvissä pitkästä aikaa hieman positiivisempaa lopputulemaa 2. divarin runkosarjassa. Pelillisesti positiivisesta alkukaudesta KoHu ansaitsee joka tapauksessa paikan hot -listalla.

Los Bombarderos

Rajusti runkopelaajiansa edellisen ja tämän kauden aikana menettänyt Los Bombarderos, on valahtanut odotetusti 1. divarin jumbosijalle.
Kauden 11 ottelusta joukkue on voittanut vaivaisen yhden ottelun, ja joukkue onkin menettänyt jo haaveensa karsintapaikasta. Toisaalta joukkueen loppukauden tavoitteena taitaakin olla joukkueen hajoamisen estäminen ja kauden jälkeen "kunniallisesti" lopettaminen Kiekkoliigassa.

Metallurg Magnitogorsk

Debyyttikaudellaan liigan runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Metallurg Magnitogorsk, näyttää olevan todella kaukana viime kauden tasostansa. Joukkue tarpoaa tällä hetkellä peräti kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa, jonka seurauksena playoff-paikka näyttää karkaavan joukkueelta tavoittamattomiin. MM on pyrkinyt aikaisemmilla kausillaan peluuttamaan liigaotteluissa mahdollisimman pientä pelaajarinkiä, jolloin yhteispeli on saanut hioutua korkeammalle tasolle. Tällä kaudella Samsonovin johdattama ryhmittymä on kuitenkin peluuttanut hieman isompaa pelaajarinkiä, joka saattaa olla yksi syy odotettua heikompiin tuloksiin. Myöskään aikasemmilta kausilta tutut vahvat otteet harjoituspeleissä, eivät ole tällä kaudella jatkuneet samalla tasolla, eikä hyvää pohjaa liigaotteluille ole näin ollen luotu. Metallurg saattaakin ajautua tilanteeseen, jossa se joutuu taistelemaan enemmän pudotuskarsintoihin joutumista vastaan, kuin pudotuspeleihin pääsemisestä.

Old & Notorious

Toista kauttaan liigassa pelaavan Old & Notoriouksen tuttuakin tutumpi ongelma - maalinteko, on realisoitunut kauden aikana musertavalla tavalla joukkueen tuloksiin liigassa. 13 pelaamassaan ottelussaan Nopat ovat onnistuneet värisyttämään vastustajan maaliverkkoja ainoastaan 17 kertaa, eikä joukkueen totutusti vahva joukkuepuolustuskaan ole pystynyt pelastamaan joukkueelle riittävää määrää sarjapisteitä. Oldien heikko harjoituspelien aktiivisuus on selkeästi heijastunut liigakentille asti, eikä joukkueella näyttäisi olevan muuta tavoitetta loppukaudella, kuin pelien hoitaminen ajallaan. Kenties käynnissä onkin herrasmiesjoukkueen viimeinen kausi Kiekkoliigassa?

Getafe

Divareita lähes suvereenisti dominoineen Getafen ensimmäinen kausi liigassa ei olekaan - kenties odotetusti ollut enää samanlaista voitonjuhlaa, mihin joukkue on tottunut aikaisemmilla kausillaan. Getafe on 13 ottelussaan kerännyt mukiinmenevät 15 pistettä, ja joukkue on edelleen mukana taistelemassa pudotuspelipaikoista. Getafe menetti kuitenkin kauden aikana, mitä ilmeisimmin sisäisten konfliktien seurauksena joukkueen kenties kaksi tärkeintä pelaajaa - peipin ja Huiman. Liigan ehdottomien top-pelaajien korvaaminen onkin joukkueelle täysin mahdoton tehtävä, mutta toisaalta ehkäpä kahden ison persoonan lähteminen joukkueesta saattaa myös puhdistaa hieman joukkueen ilmapiiriä. Summa summarum, joukkueen ensimmäinen kausi liigassa on kuitenkin ollut selkeä pettymys.

Blues Brothers

Viime kaudella puolivälieriin selvinnyt Blues Brothers, on aloittanut kauden 3/2012 todella vaisusti. Kahdessa jaksossa 11 pelattua ottelua ja tästä palkkioksi -2 pistettä, pelaamattomien otteluiden seurauksena. Blues Brothersin aktiivisuus onkin edelleen hellekelien tasolla, vaikka eletään jo syyskuun pimeitä iltoja. Myös BB:n tavoitteena näyttää sen toisen BB:n (kuulemma eräs tv-ohjelma?) tavoin olevan kauden hoitaminen kunnialla loppuun, jonka jälkeen tarkistellaan tappiot. Molemmissa tapauksissa kyseinen tavoite vaikuttaa ylivoimaiselta saavutettavaksi.

Frankfurt Lions

Kaudelle 2/2012 takaisin Kiekkoliigaan palanneen Frankfurt Lionsin ensimmäinen kausi 2. divarissa, ei ole sujunut aivan odotetulla tavalla. Kauden alla ilmestyneessä kausiennakossakin joukkue arvioitiin sijoille 1-5, ja joukkueen johtohenkilö Makze oli myös ainankin osittain optimistinen sarjanousua ajatellen. Toisin on kuitenkin käynyt, sillä Lionsit löytyvät tällä hetkellä lähes katastrofaalisesti sarjataulukossa sijalta 21. Joukkueen suurimpana murheenkryyninä on tällä hetkellä joukkueen pahasti vuotava puolustus, joka onkin sarjatasonsa neljänneksi heikointa. Lionsien pelikuri onkin tällä hetkellä todella huonolla tasolla, ja huonosti sujuneen alkukauden jälkeen joukkueen selkäranka on myös todella hauras otteluiden sisällä, mikä ei lupaa myöskään kovin vahvaa loppukautta. Leijonalauma näyttääkin olevan vielä ainankin henkisesti kesän lämpöisillä savanneilla.

Helsingin Jokerit

Vakiovieras Hot/Not -listalla, mutta valitettavasti aina listan alapäässä, kuten myös liigan sarjataulukossa. Kuten aikaisemmassa listauksessa mainittiin, on Jokereiden kokoonpano jälleen kerran mennyt tälle kaudelle täysin säpäleiksi, ja tällä hetkellä joninhon johdattama Jokerit onkin peluuttanut kauden aikana liigaotteluissa 14 eri pelaajaa, joka ei toden totta ole menestyvän joukkueen paras resepti. Ainoa positiivinen seikka joukkueessa onkin tällä hetkellä yhteinen halu pelata ottelut ajallaan, ja tätä myöten lopettaa kärsimys mahdollisimman nopeasti.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 13.09.2012 13:28
Luettu: 1467 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.