Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - Jakso1

Hot / Not -listaus Jakso 1


Evolution Uvex
Lähes muuttumattomalla kokoonpanolla kauteen lähtenyt Uvex on edennyt alkukauden teemalla - voitosta voittoon, ja alkukauden perusteella kyseinen konsepti onkin toiminut mallikkaasti. Uvex ei ole monien muiden kärkijoukkueiden tapaan mitenkään erityisesti vakuuttanut, tai esittänyt mitään huikaisevia suorituksia, mutta joukkue on kuitenkin ollut liigan tasaisen alkukauden varmin suorittaja. Vahvasti vanhaan Genesiksen runkoon pohjautuva Uvex, on kunnostautunut erityisesti tasaisten pelien kääntämisessä voitoiksi, sillä viisi joukkueen seitsemästä voitosta on päättynyt joko yhden tai kahden maalin voittoihin. Uvexilla onkin kesätauon jälkeisellä kaudella hyvät mahdollisuudet päästä vihdoin aivan kärkisijoille liigan runkosarjassa, johon se ei ole aikaisemmilla kausillaan vielä kyennyt.

Voodoo People
Voodoo People teki sen taas. Koko off-season käytännössä ilman harjoitusotteluita, ja ei tietoa saako joukkue edes kokoonpanoa jalkeille liigakaudelle. Pari täsmähankintaa Dreamic:n ja Darkki:n muodossa, ja tämän jälkeen havahdutaan siihen, että joukkue onkin ensimmäisen pelijakson jälkeen liigan runkosarjan kakkostilalla, yhden pisteen Evolution Uvexia perässä. Voodoon puolustuspeli on ollut - totta kai, Ficen johdolla todella vakuuttavaa, sillä joukkue on päästänyt vastustajansa maalintekoon keskimäärin vain kerran ottelussa. Voodoo People on noussut pitkän kesätauon jälkeen yllättäen takaisin potentiaalisten mitalijoukkueiden ryhmään.

Siniviiva HT
Viime kauden vakiovieras Hot / Not - listauksen Not-osiossa, on kääntänyt täydellisesti kurssinsa kaudelle 3/2012. Joukkueen viime kautinen alamäki juontaa juurensa kaudesta 1/2012, jolloin joukkue voitti komeasti 1. Divarin runkosarjan, mutta joutui pettymään kauden päätteeksi liigakarsinnoissa. Joukkueen runkopelaajat Zibbi ja Kaner vetivät omat johtopäätöksensä ja päättivät jättää joukkueen pettymyksen jälkeen. Kyseisen kaksikon menetys oli todella kova pala SHT:lle, ja joukkue sijoittuikin katastrofikauden pääteeksi 1. Divarin viimeiselle tilalle, ja tippui lopulta aina 2. divariin asti. Tälle kaudelle paluun joukkueeseen tehneet pelaajat ovat kuitenkin olleet vahvasti vaikuttamassa Siniviivan hienoon alkukauteen. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen joukkueen saldo on vakuuttava - 59 tehtyä ja 13 päästettyä maalia, ja nämä antanevat joukkueen nykyvireestä jo jonkinlaista osviittaa. Joukkueen vierailu 2. Divarissa näyttääkin jäävän yhden kauden mittaiseksi.

Sinappikoneen puolustus
Kauden 2/2012 päätteeksi 1. Divariin nousseen Sinappikoneen alkukausi on alkanut mallikkaasti myös divarin puolella, ja joukkue löytyykin kirjoitushetkellä runkosarjan paalupaikalta ja pistekeskiarvon toiselta tilalta. Huomio joukkueen hienossa alkukaudessa kiinnittyy varsinkin joukkueen puolustuspeliin, joka on ollut alkukaudella yksi Kiekkoliigan pitävimmistä. 11 ottelussa päästetystä vaivaisesta 17 maalista menee iso sulka joukkueen puolustajille Ilona:lle ja Septic:lle, jotka ovat saaneet myös vahvaa taustatukea ylemmän puolustajan tontilla häärivältä Billy:ltä. Hieman ailahtelevan viime kauden jälkeen Sinappikone on saanut selkeän ryhtiliikkeen aikaan kuluvalle kaudelle, ja joukkue onkin erittäin varteenotettava ehdokas liiganousijaksi.

Colts
Toisen kautensa Kiekkoliigan 2. divarissa aloittava Colts, on aloittanut kauden 3/2012 kovalla rytinällä. Kahdeksasta ensimmäisestä runkosarjaottelustaan joukkue on raapinut jokaisesta kaksi pistettä mukaansa, jonka ansiosta 2. Divarin runkosarjan kärkitilalta löytyykin yllättäjäjoukkue Colts. Joukkue koostuu verrattain kokemattomista pelaajista Kiekkoliigan mittapuulla, sillä kokenein kokoonpanossa oleva pelaaja on kirjoitushetkellä v0pe - 35 ottelullaan. 2. Divarin kärkijoukkue on kuitenkin yllättänyt vastustajansa tehokkaalla hyökkäyspelillään, ja joukkue onkin kahdeksassa ottelussaan paukuttanut rysiä lähes kuuden maalin ottelukeskiarvolla. 2. Divarin tasoeroista on keskusteltu paljon, joten sarjataulukko varmasti osittain vääristää joukkueiden voimasuhteita vielä tässä vaiheessa kautta, mutta Coltsien hieno alkukausi on kuitenkin noteerauksen arvoinen.

Kohonen
Viidennen kautensa Piratesissa aloittanut Kohonen on Piratesin tapaan aloittanut kautensa vahvasti plussan puolella. Kymmenessä pelaamassaan sarjaottelussaan 35 tehopistettä nakutellut hyökkääjä, onkin ollut 1. Divarin alkukauden parhaita pelaajia, ja yksi suurimmista syistä Piratesin "ihan hyvässä" alkukaudessa. Loppukaudella on mielenkiintoista nähdä, kestääkö Piratesin ja Kohosen hyvä alkukauden kunto myös kauden loppuun ja mahdollisiin liigakarsintoihin asti. Omanlaiseensa kulttimaineeseen noussut Pirates, on kuitenkin Kohosen johdolla yksi potentiaalisimmista liiganousijoista tällä kaudella.

Reto
Hieman yllättäen 2. Divarin Afflictioniin siirtynyttä Retoa pidettiin kovan luokan kaappauksena Afflictionilta, ja alkukausi on vahvistanut entisestään tätä näkemystä. Affliction on aloittanut alkukautensa kohtuullisesti, eikä joukkueen tärkeimmästä pelaajasta ole ollut juurikaan epäselvyyttä. Kuudessa ottelussa peräti 18 kihausta latonut Reto, on vahvasti taistelemassa 2. Divarin maalipörssin kärkisijoista, sillä edellä on vain Siniviiva HT:n Kaner, jolla on kuitenkin kolme ottelua enemmän pelattuna. Kolme mitaliakin liigassa voittanut Reto, on alkukaudella kannatellut Afflictionin nousuhaaveita, ja mikäli joukkue lopulta kauden päätteeksi tiensä 1. Divariin selvittää, ei lienee epäselvyyttä kenellä on ollut iso rooli siinä tarinassa. Ansaittu nosto tämän hetken kuumimpien pelaajien listalle.


Last Period
Viime kaudella 3. Divarin kolmanneksi sijoittuneen Last Periodin kausi on lähtenyt positiivisesti käyntiin, joukkueen seitsemästä ottelustaan keräämien kuuden voiton ja yhden tasapelin johdosta. Joukkue on totuttuun tapaansa pelannut vahvaa ja tiivistä yhteispeliä, jonka lisäksi joukkueen viime kauden tehokkain pelaaja Daegon, on ollut Last Periodin pistelinko myös tällä kaudella. Tulitukea on tarjonnut tälle kaudelle joukkueeseen hankittu Johnny, ja joukkueen vahva alkukausi pohjautuukin paljolti tämän kaksikon tehopisteisiin. Myös joukkueen puolustuspeli on ollut kohtalaisen laadukkaalla tasolla, ja sen puolustuspeli onkin ollut 2. Divarin kolmanneksi pitävintä. Kauden ollessa vasta alussa, on hieman turhaa ennakoida runkosarjan loppusijoituksia, mutta Last Periodin vahva ja yhtenäinen pelitapa tulee varmasti kantamaan joukkuetta korkeille sijoituksille runkosarjassa.Getafe
Kaudella 2/2012 Divaria dominoineen Getafen ensimmäinen liigakausi ei ole vielä tähän mennessä lähtenyt yhtä vakuuttavasti käyntiin, mitä edellinen kausi antoi odottaa. Getafe sai ensimmäiselle liigakaudelleen huikean vahvistuksen ennestäänkin vahvaan hyökkäysarsenaaliinsa, kun yli 400 ottelua Kiekkoliigassa pelannut peipi, liittyi joukkueen vahvuuteen. Getafen hyökkäyspeli ei ole - peipin kaappauksesta huolimatta, ollut kuitenkaan lähellekään yhtä tehokasta, mitä joukkueelta ollaan totuttu näkemään. Vaikka Getafen pistekeskiarvo ottelua kohden onkin liigan viidenneksi paras, niin joukkueen huolet kiteytyvät erityisesti joukkueen epätasaiseen suorittamiseen ja pelin tason heittelemiseen jopa otteluiden sisällä. Todennäköisesti Getafen peli tuleekin kauden mittaan kehittymään vielä huomattavasti, ja hailauma on edelleen yksi suurimmista mitalisuosikeista. Tällä hetkellä joukkueen pelissä on kuitenkin pitkästä aikaa nähtävissä myös selkeitä heikkouksia.

Drunken Leprechauns
Lähes kaikki tärkeimmät pelaajansa viime kauden jälkeen menettänyt Drunken Leprechauns, ei ole odotetusti pystynyt hankkimaan lähtijöiden tilalle riittävän laadukkaita pelaajia, mistä kertoo myös menninkäisten kauden ensimmäisen jakson pelillinen menestys. Joukkueen hyökkäyspeli kärsii luonnollisesti todella paljon peipin menettämisestä, mutta suurimmat ongelmat menninkäisten pelissä ovat tällä hetkellä kuitenkin puolustuspelissä. Billy:n, Faarao:n ja Keys:n menetykset puolustuksessa näkyvät tällä hetkellä todella raa'alla tavalla, eivätkä korvaavat pelaajat ole pystyneet pitämään joukkueen puolustusta edellisen kauden tasolla. Mikäli kaudesta 3/2012 tulee joukkueelle täydellinen mahalasku, onkin mielenkiintoista nähdä, vieläkö joukkueen uusilla vastuuhenkilöillä riitää nälkää viedä joukkuetta eteenpäin, vai laitetaanko loputkin kultaruukut jakoon?

Elite Razor
Tasaisen varmana suorittajana tunnettu Elite Razor, ei ole ollut alkukaudella tämän maineen veroinen. Seitsemästä pelaamastaan ottelustaan Razorit ovat keränneen vaivaisen yhden pisteen, joukkueen maalieron näyttäessä lukemaa -22. Joukkueen pelissä ei toimi tällä hetkellä mikään osa-alue, mutta erityisesti Razorien puolustuspeli on ollut tasoa olematon. Paljon ei ole kehuttavaa myöskään joukkueen kiekollisen pelin tehokkuudessa, sillä joukkue on tehnyt keskimäärin otteluissaan vaivaiset kaksi maalia. Tärkeintä joukkueelle olisi ehdottomasti organisoida puolustuspelinsä paremmalle tasolle, joka taas antaisi pohjaa myös paremmalle kiekolliselle pelille, kun paineen alta päästäisin joskus myös hallitusti kiekon kanssa ulos. Viime kaudella divarin runkosarjan neljänneksi sijoittuneella joukkueella, on todella paljon töitä edessä, mikäli joukkue unelmoi samanlaisista sijoituksista myös kuluvalla kaudella.

Pelikiellot
26, on luku joka kertoo kuinka monta pelikieltoa kaudelle 3/2012 on jaettu off-seasonin ja meneillä olevan kauden aikana. Tämän lisäksi on vielä lievempiä käytösrikkomuksia, joista ensikertalaisia on sanktioitu varoituksen muodossa. Rangaistuslinjaa ei ole tälle kaudelle millään tavoin kovennettu, mutta nykyisellä tahdilla Kiekkoliigan rangaistusennätykset paukkuvat "komeasti" rikki. Lieneekin turha perustella, miksi nykyinen tahti pelikieltojen suhteen, ansaitsee paikkansa not-osiossa.

Helsingin Jokerit
Edellisellä kaudella liigan toiseksi viimeiseksi sijoittunut Helsingin Jokerit, on jatkanut siitä mihin edellisellä kaudellaan jäi, tai jos mahdollista pistänyt vielä viimekin kautta heikommaksi. Joukkueen 11 ottelussa keräämä yksi piste kertoneekin kaiken oleellisen Jokerien nykyisestä iskukyvystä - tai sen puutteesta. Joukkueen lähes jokakautinen ongelma, on pysynyt edelleen samana, joka tarkoittaa sitä, että joukkue päästi ensimmäisen jakson aikana eniten maaleja sarjatasollansa. Myös kokoonpano on tuttuun tapaan elänyt viime kaudesta aivan liian paljon, ja joukkueen liigaotteluissa onkin esiintynyt tällä kaudella peräti yhdeksän(!) uutta pelaajaa, joita ei joukkueen viime kauden kokoonpanosta löytynyt. Jokerit säilyttivät tälle kaudelle sarjapaikkansa täpärästi takaoven kautta, mutta tällä kertaa joukkueen sarjapaikkaa ei taida minkäänlainen takaovi enää pelastaa.


Rangaistuslinjaa ei ole tälle kaudelle millään tavoin kovennettu, mutta nykyisellä tahdilla Kiekkoliigan rangaistusennätykset paukkuvat "komeasti" rikki.
Hajonneet & erotetut joukkueet
Ei kautta ilman hajoavaa joukkuetta teema on valitettavasti saanut jatkoa myös kuluvalla kaudella, kun neljä (+Somersby ennen kauden alkamista) Kiekkoliigan alaista joukkuetta on joko hajonnut, tai erotettu Kiekkoliigan alaisuudesta. Erotettujen joukkueiden taustalla on aina joko vakavia rikkeitä käytöksen ja sääntöjen noudattamisen saralla, mutta suurempi ongelma on kuitenkin kesken kauden muista syistä hajoavat joukkueet. Yksittäistä syytä kaudesta toiseen tapahtuville hajoamisille on vaikea löytää, ja useasti syitä onkin useampia. Suurin ongelma on varmasti Kiekkoliigan joukkuemäärä, joka on edelleen aivan liian iso verrattuna pelaajatarjontaan, jota ei Kiekkoliigan tasoiseen sarjaan ole lähellekään riittävästi. Tähän saadaan toivottavasti tulevaisuudessa muutos.

Myöskään vastuuhenkilöiden vastuuta ja tehtäviä Kiekkoliigassa ei ilmeisesti korosteta tarpeeksi, jota voisi korjata esimerkiksi uusille vastuuhenkilöille kausittain jaettavalla infopaketilla, joka auttaisi vastuuhenkilötehtävien vastuun ymmärtämisessä. Ulkopuolisin silmin katsoen joukkueiden kaatumiset eivät välttämättä aina näytä kovinkaan merkityksellisiltä, mutta tosiasiassa ne ovat yksi eniten päänvaivaa aiheuttavista tapahtumista, jotka vaikuttavat karsintajärjestelmien ja muiden käytännön asioiden suunnitteluun jokaisella kaudella.


Hot/Not -listaus on artikkeli, jossa oman elämänsä analyytikko käsittelee jakson kuumia ja vähemmän kuumia joukkueita, pelaajia ja tapahtumia.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 21.08.2012 20:27
Luettu: 1606 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.