Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

1. Divariennakko 3/2012

Anaheim Mighty Ducks

Konkareista kerätty porukka on pomppinut divarin ja liigan väliä muutaman kauden ajan. Tällä kaudella kuitenkaan en usko joukkueen rahkeiden riittävän enää nousutaistoon. Miksikö juuri tällä kaudella menestys hiipuisi? Viime kausi oli joukkueelle Liigasta putoamisen jälkeen varsin heikko, sijoituksena 10. Divariin on noussut muutama uusi, näytönhaluisia pelaajia täynnä olevia joukkueita. Osa joukkueista on Ankkojen tapaan koottu entisista konkareista, mutta varmasti taukoilujen jälkeen näytön haluja löytyy heiltäkin. Ankkalauma on aina yllätysvalmis, mutta itselle jäänyt hieman vaisu kuva joukkueesta, joten en voi muuta kun rankata heidät Divarin hännille.
   
Sijoitusarvio: 13-15

Seuraa häntä: Elävä kokoonpano, tällä en tarkoita apinoivaa kokoonpanoa vaan todella vaihtelevaa porukkaa. Viime kaudella Divaria pelasi 18 eri pelaajaa, tähän on siis tultava muutos mikäli joukkue mielii menestyä. Ratkaisijoita löytyy Teemun ja Decon ohella monia muita, toimiva pakka täytyy löytää ja turhat pelaajat karsia kylmän viileästi.


Club Of Härmä

Tämä monien ihannoima joukkue putosi toissa kaudella Divariin, kuuden Liigassa vietetyn kauden jälkeen. Joukkue ei ole saavuttanut kovinkaan suurta, mutta herättää silti tuntemuksia useassa einarissa, kun puhutaan kiekon eliittijengeistä. Runko joukkueessa on pysynyt todella kauan samana, pientä viilausta tällekin kaudelle on tulossa, tällä hetkellä try-outit aika pahasti kesken. Todella rutinoitunut ja timantiksi hioutunut joukkue taistellee tällä kaudella jopa noususta takaisin Liigaan, mikäli kaikki palat loksahtavat kohdalleen, tämä voi olla hyvinkin mahdollista.
   
Sijoitusarvio: 5-6

Seuraa häntä: Epical, COH-ikoni, monien ihannoima persoona sekä pelaaja. Saako hän koottua iskukykyisen porukan kasaan, joka taistelee noususta? Härmän pelinteosta päävastuussa oleva huippuluokan pelinrakentaja, ratkaisee ottelut kun tarve vaatii. Nyörät kehut on hän ansainnut.


Delirium Tremens

Juoppojen pelityyli ja useat pelaajat saavat aikaan oksennusrefleksin, jota edes niwo ei voi välttää lauantai-aamuna. Ei vaan, ihan mukava ja rento porukka, ainakin ennen ollut. Pelityyli tosiaan on hieman omalaatuinen (vittuimainen), mutta tärkeintähän on että se toimii. Kokoonpano on elänyt koko kesän ajan, muutama uusi pelaaja tullut remmiin, liekö tämä hyvä vaiko huono asia. Harkkapeleissä touhu on ollut perusvarmaa, mutta kuinka käy Divarissa?
   
Sijoitusarvio: 13-15

Seuraa häntä: juku, DT:n kantava voima hyökkäyspäässä, tekee tuhojaan jos yhtään antaa tilaa. Saako hän kuitenkaan tarpeeksi apuja? Kesän aikana joukkueeseen siirtynyt Klee, joka tunnettanee parhaiten Trademarkista, voisi olla yksi potentiaalinen tarjotin jukulle, mikäli motivaatio hänellä riittää Divaria pelata.


Elite Razor

Viime kauden Divarin 4., portit Liigaan oli auki, mutta tie nousi pystyyn kun vastaan asettui  Team Sahara, joka nousi ensimmäistä kertaa Liigaan. Pysytään kuitenkin oikeassa joukkueessa. Elite Razorin menestys saattoi yllättää monet positiivisesti, ainakin allekirjoittaneen. En näe mitään seikkaa sille, etteikö ER voisi kamppailla tälläkin kaudella Divarin voitosta ja noususta Liigaan. Pelaajat ei paljoa ole vaihdellut pitkiin aikoihin, joten yhteispeli joukkueen keskuudessa on hioutunut lähes saumattomaksi. Pelaajien henkilökohtaiset taidot eivät ole ehkä aivan Divarin kärkijoukkueiden tasoa, mutta tämän pienen seikan korvaa täysin loistava yhteispeli.
   
Sijoitusarvio: 9-10

Seuraa häntä: Joukkuepeli, kuten yllä tulikin korostettua tätä osa-aluetta, niin se tulee olemaan jälleen kerran se ratkaiseva avain joukkueen menestykseen.


Europe

Edelliskauden päätyttyä Europen osalta, he sijoittuivat Liigan 12., jonka seurauksena he ilmoittivat jättävänsä sarjapaikkansa. Kesän aikana kuitenkin vastuuhenkilöiden kiellot kumottiin ja joukkue päätti jatkaa. Divariin siis heidän matkansa kävi. Europen pakka on vaihtunut lähiaikoina sen verran, että mikäli divaa joutuvat tahkomaan satunnaisella porukalla on paha mennä arvioimaan kuinka ottelut sujuvat. Toivon mukaan nippu saadaan kasaan nopeasti ja nousu kohti liigaa voi alkaa.
   
Sijoitusarvio: 5-6

Seuraa häntä: Doyle, lienee joukkueen tärkein lenkki niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kiekon puolustajien eliittiin kuuluvalta, Doylelta, odotettanee kovia tehoja oman pään puhtaana pitämisen lisäksi.


Fc Kilpailijat

Jo tovin todella pahasti epäaktiivisuudesta kärsinyt joukkue ei ole tehnyt poikkeusta aktiivisuutensa suhteen, liekö tähän osasyynä kesäloma, mikä verottaa monilta aikaa roimasti. Joukkueessa ei ole tapahtunut muutoksia vähään aikaan joten uutta ilmettä tuskin on odotettavissa, vaikka toivottavaa olisikin että jannut vielä kentillä nähtäisiin useammin. Menestys on viime kausina huonontunut pikku hiljaa, ehkä olisi jo aika laittaa pillit pussiin jos ja kun pelien pelaamisen kanssa tulee ongelmia. Heitä voinee povata Divarin hännille, jos jotain mullistavaa ei tapahdu.
   
Sijoitusarvio: 11-12

Seuraa häntä: Aktiivisuus. Saako johtoporras heräteltyä porukan jälleen jalkeille kun kausi on pyörähtänyt käyntiin?
   
   
HC Tyrmäys

Tyrmäyksen Kiekkoliiga-taival alkoi 3. Divarista kaudella 2/11, siellä vietettyjen kahden kauden jälkeen joukkue onnistui nousemaan 2. Divariin. Ensimmäinen kausi meni penkin alle, mutta kausi 2/12 olikin sensaatiomainen, joukkue onnistui kuin onnistui nousemaan Divariin. Joukkoeen rosteri on kestänyt melko kauan samana, joukkueen ehdottomasti tärkein pelaaja, Hjerpe, jaksaa painaa limppua vastustajan verkkoon samaa tahtia kun AKKUE emoja. Kysymysmerkiksi ei todellakaan nouse maalinteko, sillä sen Hjerpe hoitaa vaikka yksin. Täksi kaudeksi kuitenkin mitä ilmeisemmin AKKUE, palannee kentille, joten entinen RödVitt tutkapari pääsee tekemään Hokisarjan sijaan tuhojaan Divarissa. Tiellä menestykseen onkin varsin epävarma ja vaihteleva puolustusosasto. Mikäli samat jannut saadaan kuitenkin pelaamaan läpi kauden, saattaa tulos olla odotettua parempi.
   
Sijoitusarvio: 9-10

Seuraa häntä: Hjerpe, ehkä kiekon ahnein pelaaja, mutta ei turhaan sillä kiekko löytyy useammin kuin aina verkon perukoilta. Pystyy myös jakamaan kiekkoja ja tarjoilemaan loistavilla syötöillään varmoja maalipaikkoja. Mikäli Tyrmäys saa Hjerpen johdattamana hanat auki, niitä tuskin saa kiinni kovinkaan moni joukkue. Tämä Wasa pojkar nähtänee pistepörssin kärkisijoilla.
   

Huittisten Huima

2010 vuoden puolella joukkue tahkosi pari kautta 2. Divarissa, kunnes joukkue noustuaan Divariin päätti jättää leikin kesken. Pari vuotta myöhemmin porukka kuitenkin päätti palata Kiekkoliigan alaisuuteen. 3. Divarin 1., seuraavalla kaudella 2. Divarin 1. Odotukset ovat siis todella korkeat niin ulkopuolisilla kuin varmasti itse joukkueellakin. Mikäli suurempia ihmeitä ei nähdä niin joukkue taistellee tosissaa Liigaan noususta. Tulee heidän tielleen kuka tahansa Divarissa, on varmaa että vastustajat saavat poimia kiekon repustaan useaan otteeseen kun Hei-Winnik kaksikko heiluttaa tahtipuikkoaan.

Sijoitusarvio: 1-2

Seuraa häntä: Hei & Winnik, viime kaudella todella tuhoisaa jälkeä tehnyt hyökkääjäkaksikko tulee tälläkin kaudella olemaan joukkueen tärkein lenkki nousun tavoittelussa. Mikäli nämä kaverit pystyvät lunastamaan odotukset eikä puolustus takkuile niin nousun pitäisi olla melko selviö.


IHT Guerillas

Ristiriitaisia tunteita herättävä joukkue on onnistunut raivaamaan tiensä Divariin. Mm. WAHL:sta joukkue muistettanee parhaiten, näistä ajoista taso on ehkä hiipunut hieman. Vaikka joukkueesta löytyykin rutinoituneita pelaajia useampikin, ei heiltä voi kovinkaan suuria tekoja odottaa, toki satunnaisia voittoja he napsinee. Jos palaset kuitenkin loksahtelee sopivasti paikalleen, on mahdollista konkareiden johdattelemana joukkueen taistella keskikastin sijoituksista.

Sijoitusarvio: 13-15

Seuraa häntä: helkkis, IHTG:n menestyksen toivo sekä joukkueen pelin sielu. Tämä on se kaveri, joka ratkoo pelit joukkueensa hyväksi. Sopii olettaa että maukkaimmat voitot tulevatkin hänen tehoilujensa kautta
   

Los Bombarderos  

Joukkue on kokenut viime kaudesta radikaaleja muutoksia kun johtoporras sekä muukin kokoonpano on muuttunut täysin. Joukkueen vielä oltua aktiivinen, oli dominointi harkkapeleissä melkoista. Tuli kuitenkin kesä, joten bisan päätti siirtyä päristelemään Siwan kulmalle, minkä seuraksena joukkueen pelit jäivät. Oletettavasti joukkue alkaa pelata jälleen kun kausi on pyörähtänyt käyntiin ja koulujenkin alkaessa aktiivisuus lisäntynee. Taitoa löytyy jokaiselta pelaajalta vaikka muille jakaa ja yhteispelissäkään tuskin ilmenee ongelmia kun remmissä on 4-5 pelaajaa.
   
Sijoitusarvio: 3-4

Seuraa häntä: bisan - tunnettanee kiekon virallisena ES-jonnena jota ei pelikiellot kiinnosta. Kyseessä on kuitenkin todella kovan luokan kikettäjä, joka paukuttaa maalin paikasta kuin paikasta. Tarjoilu pelaa tässä joukkueessa joten seuraukset hyökkäyspäässä on kamalat.
   

Manhattan

Liekö Divarin nuorin porukka, tässä tapauksessa ikä on vain numeroita. Käyttäytyminen ja pelilliset taidot eivät todellakaan ole yhtään heikompia kuin "vanhemmilla", päin vastoin. Kauan yhdessä pelanneet samat naamat jaksavat vieläkin porhaltaa yhdessä. Joka kaudella joukkue on noussut yhden divarin ylöspäin, tämä on siis ensimmäinen kausi 1. Divarissa. Riittääköö joukkueen kokemus enää tällä tasolla, vai onko joukkue hioutunut tarpeeksi kovaksi haastaakseen kärkijoukkueet.

Sijoitusarvio: 11-12

Seuraa häntä: Etelä, todella huikea ylempi puolustaja, joka ei jätä pakkia pulaan, mutta tekee silti hyökkäyspäässäkin aikaa tulee vietettyä tuhoja tehdessä. Kuten yllä tulikin mainittua, niin sarjatason pelillinen taso on korkeampi kun alemmassa Divarissa. Riittääkö siis tällä Manhattanin pelin sielulla rahkeet?
   

Narrilauma

Ei ehkä niinkään asiallisuudestaan tunnettu Narrilauma lähtee kauteen hyvistä asetelmista. Joukkueessa ei ole tapahtunut suurempia muutoksia edelliskauteen nähden, suurimpana menetyksenä lienee paparassin siirtyminen Double Itiin, hänen jättämää aukkoaan paikkaamaan tullelle teipille voidaan povata pisterikasta kautta. Joukkue lienee asettanutkin tavoiteekseen nousun Liigaan, mikä oli jo viime kauden päätteeksi todella lähellä. Maalinteko tuskin joukkueella nousee esteeksi nousua tavoitellessa, joten kysymysmerkki onkin kuinka puolustus saadaan pitämään. Kärkijoukkueista juuri Narrilauma, päästi eniten maaleja.
   
Sijoitusarvio: 3-4

Seuraa häntä: Ruw, Narrilauman kantava voima eritoten hyökkäyspäässä. Viime kaudella Ruwin pistepörssin voiton myötä myös joukkueelle kirjattiin eniten maaleja koko Divarissa. Yllä mainittuun seikkaan, eli puolustuspelaamiseen on tultava parannusta koko joukkueelta.
   
   
Pirates

Viime kauden kokoonpano ei ole paljoa muuttunut, mutta tämä yksi menetys on melkoisen suuri sillä nani lähti joukkueesta ja kierteli muutamassa muussa joukkueessa jonka jälkeen häntä ei ole näkynyt. Viimeistelyvoimaa kuitenkin joukkeesta löytyy ja nanille paikaaj(i)a on löydetty.
   
Sijoitusarvio: 7-8

Seuraa häntä: deez, alakerran lukko jonka harteille turhan useasti jää puolustaminen. Siitä kertoo omasta maalista kaivettujen kiekkojen määrä. Toki hyökkäyspäässäkin niitä maaleja tulee kun kohis & nani pääsee vauhtiin. Tällä kaudella ei mitä ilmeisemmin Kohosen kanssa olekaan hyökkäämässä kiekon asiallisin, nani. Kenestä on ottamaan nanin paikka, onko se joukkueen tuorein pelaaja, fraes, vai joku muu?
   
   
Sinappikone

Liigan eliittiin useat kaudet kuulunut Sinappikone tekee jälleen nousuaan takaisin korkeimmalle sarjatasolle. Lyhyehkön breikin jälkeen Sinapit jatkoivat liigataivaltaan 2. Divarissa, josta heti ensimmäisellä kaudella odotetusti nousu Divariin. Näillä pojilla tuskin sinappia alkaa valumaan lahkeista, joten heidät nähdään Liigassa jo ensi kaudella ilman mitään suurempaa katastrofia. Hieno joukkue, hienot pelaajat, ei perusteluita kaipaa.
   
Sijoitusarvio: 1-2

Seuraa häntä: Lennart, kiekon parhaimpiin hyökkääjiin kuuluu ehdottomasti. Siirtyi jokin aika sitten Trademarkin kokoomisyritysten jälkeen Sinappien riveihin, jossa jälki on ollut murhaavaa, vaikkakin intti sotki hänen osaltaan pelailuja. Nyt kuitenkin hän on jälleen täysillä mukana nostamassa Sinappikonetta takaisin Liigaan.
   

Sverige

Neljä kautta aladivareissa pelannut Sverige onnistui nousemaan täksi kaudeksi Divariin.  Joukkueen peli kulminoituu ehdottomasti Tanguayn johdolla hyökkäyspelaamiseen. Hurjia tehoja mätkivä Tanguay taitaa kiekon salat ja vie pakin kun pakin kebabkiskalle. Vaan eipä tämän pelaajan taidot rajoitu hyökkäämiseen, niin kun ei joukkueen pelityylikään. Puolustuksessa ei tilaa anneta vastustajille joten maalin tekeminen hurrien verkkoon on vaikeaa. Taitoa riittää joukkueella, mutta peli ailahtelee turhan useasti joka kaatanee joukkueen nousuhaaveet.

Sijoitusarvio: 7-8

Seuraa häntä: Tanguay, yllä tulikin kaikki oleellinen. Vastustajat, olkaa hereillä.


Kirjoittanut: temmee
Julkaistu 04.08.2012 02:46
Luettu: 1636 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.