Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigaennakko 3/2012

Jälleen on aika uudelle kaudelle Kiekkoliigassa ja niin kuin aina, liiga kerää suurimman mielenkiinnon itselleen. Tällä kaudella omasta mielestäni liiga on ennätystasainen, toki pari selkeästi ennakkosuosikkia molempiin ääripäihin runkosarjassa löytyy. Mennään aakkosjärjestyksessä ja pahoittelut etukäteen kirjoitusvirheistä sekä ennakosta puuttuvista merkittävistä kokoonpanomuutoksista.

Blues Brothers

Viime kausi: runkosarjan #8, playoffseissa puolivälierissä tippuminen

Viime kauden yllättäjäjoukkue ylsi Sydiksen johdolla viime kaudella jopa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, jossa sitten tulikin kylmää kyytiä kerrakseen hallitsevilta mestareilta, kyllä te tiedätte keiltä. Kauden jälkeen joukkueen vahvuudesta poistui joukkueen silloinen ykköspyssy Overkill. Sydis on kuumeisesti koko kesän hakenut sitä oikeaa kokoonpanoa ympärilleen, oikeita palasia ja puolustusorientoituneita joukkuepeliin pystyviä pelaajia. Haaviin on tarttunut kolmosdivarin paras hyökkääjä ja maalintekijä trnov (Akt/kazuya) kaudelta 1/2011 sekä monien mielestä tuntematon, mutta pitkään pelannut Garon. Myös Guerreirosissa sekä Voodoo Peoplessa vaikuttanut Tsistov on liittynyt joukkueen vahvuuteen.

Joukkueesta ainakin allekirjoittaneen silmään puuttuu selkeästi ylempi puolustaja, tosin voin olla pahasti hakoteillä jos joku uusista pelaajista hoitaa sen roolin taikka paljon kokenut yppe on nostanut hokkarit pois ullakolta ja aloittanut kovat luistelutreenit, jotta kiekon huippu olisi jälleen saavutettavissa.

Joukkueen mahdollisuudet piilevät vahvasti puolustuspelissä, sillä vaikka joukkueesta löytyy tietynlaista taitoa hyökkäyspään pelaamisessa niin silti se ei ole ihan kärkipään tasoa. Viime kaudella joukkue onnistui tiiviillä joukkue- sekä puolustuspelillä pelaamaan tasokkaita otteluita liigan eliittijoukkueita vastaan, ja samaan joukkueen on pystyttävä tälläkin kaudella, jos he mielivät nousta taistelemaan puolivälieräpaikasta.

Sijoitusarvio: 9-11

Seuraa häntä: trnov - 52 kaappia kolmosdivarissa ei ollut pelkästään sattumaa, kaverilla on loistava kuti sekä osaa näppärillä harhautuksillaan ja sijoittumisellaan tehdä itselleen tilaa laukoa. Sortuu joskus liialliseen sooloiluun, mahdollisuudet ovat pistepörssin kympin sakissa mikäli keskittyy pelaamaan joukkueelleen ja joukkuekaverit ruokkivat häntä tarpeeksi.

Brutal Killers

Viime kausi: runkosarjan #3, playoffseista hopeiset mitalit kaulaan

Toissa kauden pronssimitalisti ja viime kauden hopeamitalisti Brutal Killers lähtee kauteen vahvempana kuin viime kauteen. Joukkue on saanut yhden kiekon parhaan puolustajan Matun takaisin armeijan harmaista vahvuuteensa ja kuusamolaisen kekin ystävä sekä ennenkin Brutaleissa pelannut stp on palannut joukkueen kokoonpanoon. Viime kauden rosterista ainoastaan siis Alora on poistunut joukkueesta.

Brutal Killersin puolustuspelaaminen on vuosien ajan saanut valtavasti kritiikkiä, mutta miksi muuttaa taktiikkaa joka toimii? Okei, näin ehkä ajateltiin ennen viime kautta. Se sumppu ei vain enää toimi, sen todisti Nightmare finaaleissa omasta mielestäni jopa tylysti. Tappajat tulevat pärjäämään samalla taktiikalla pitkän runkosarjan hyvin ja tulevat olemaan neljän parhaan joukossa, sillä taitoa löytyy myös hyökkäyspäässä. Oma mielipiteeni vain on, että joukkueen tulee keksiä uusia niksejä millä sen pronssisen ja hopeisen mitalin voisi kirkastaa kultaiseksi. Pelkkä puolustaminen ja vastahyökkäykset eivät riitä kultaan, voi ottaa talteen.

Sijoitusarvio: 2-4

Seuraa häntä: number1 - erittäin taitava hyökkääjä jolle pienessä tilassa pelaaminen ei tuota hankaluuksia. Tämän takia en ymmärräkään sitä, että miksi Brutalit keskittyvät liikaa puolustamiseen, koska heillä on riittävän taitavat hyökkääjät voittamaan kenet vain sekä joukkueen puolustustapa on selkäytimessä sen verran hyvin, että joukkueella on varaa hallita pelivälinettä entistä enemmän ilman pelkoa siitä, että vastustaja rankoo samantien. number1 tulee heilumaan pistepörssin kymmenen kärjessä ja mahdollisuudet hyökkäyspelin parantuessa on rajattomat, esimerkkinä parin kauden takainen mestarijoukkue Hollowin stem.

Double It

Viime kausi: runkosarjan #10

Viime kaudella ensimmäisen kautensa liigassa pelannut Double It toi harmaita hiuksia monelle joukkueelle tiukalla sumputuksellaan. Sitä melkein pystyi verrata Brutaleiden pahimman ajan puolustukseen. Nyt joukkueessa on vissiin menossa täysi uudelleenrakennus, sillä vanha kaveriporukka on saanut monta uutta kasvoa riveihinsä mukaan, mm. Adoniksien kokenut pökäle sekä uusi tuttavuus (henkilökohtaisesti tuttu) view.

Tällä hetkellä joukkueesta on paha mennä sanomaan yhtään mitään, mutta samat sanat pätee Double Itiin kuin Blues Brotherseihin: tiiviillä puolustuspelillä yhdistettynä rohkeaan kiekolliseen peliin mahdollisuudet ovat pudotuspeleissä, mutta aika näyttää mitä tuolla rosterilla saadaan aikaiseksi. Mahdollisuuksia on jopa olla musta hevonen, sillä viime kaudella nähtiin, että joukkue pystyy kyllä haastamaan "isommatkin".

Sijoitusarvio: 9-11

Seuraa häntä: pökäle - paljon kokenut taitava mailankäsittelijä on vaihtanut pitkästä aikaa edustamansa joukkueen nimeä ja kaveri on erittäin mielenkiintoinen lisä joukkueen kokoonpanoon. Itse olen joskus pitänyt Double Itin kiekollista peliä varsin kauniina, ja pökäle tuo siihen monia uusia variaatioita eikä varmasti jäädy kovempiakaan vastaan.

Evolution Uvex

Viime kausi: runkosarjan #2, pudotuspeleissä tappio pronssiottelussa

Toissa kauden jälkeen täydellisen myllerryksen kokenut Evolution Uvex lähtee uuteen kauteen allekirjoittaneen mielestä vähän sekavissa tunnelmissa. Joukkue ei pelannut mm. KiekkoCupia loppuun eikä joukkueen aktiivisuus ole alkukesän jälkeen ollut minkäänlaista. Viime kaudeksi hommattiin siis Genesiksen pojat pelaamaan liigaa eikä muita muutoksia tulevalle kaudelle ole kuin se, että yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä puolustajista liittyy joukkueen vahvuuteen. Kyllä te tiedätte kenestä puhun. stp jatkoi matkaansa Brutal Killerseihin kavereiden luokse eikä hänelle vissiin haeta korvaajaa.

Jokainen tietää mihin tämä porukka pystyy ja mihin sillä on potentiaalia. Kiekon yksi toimivimmista tutkapareissa WILLEKUNQ sekä pelle muodostavat toisiansa täydellisesti täydentävän duon. Siihen kun lisätään kiekon toiseksi paras maalintekijä ylemmistä puolustajista (hymiö) sekä parhaimmillaan paras alempi puolustaja bag niin jälki voi olla erittäin tuhoisaa. Epävarmuuden kovalle jäljelle liigassa tuokin se, että jannut eivät pelaile harkkaa juuri yhtään. Okei, on ennenkin ilman harkkaa menestytty ja voitettu kultaa (Nightmare), mutta nykykiekossa on niin monta kovaa joukkuetta, ja varsinkin osa heistä pelaa monta harjoitusottelua päivittäin. Todennäköisesti siis joukkue tulee pelaamaan pudotuspeleissä, mutta se minne asti joukkueen lento riittää, riippuu täysin motivaatiosta pelata harkkoja. Omasta mielestäni.

Sijoitusarvio: 2-4

Seuraa häntä: pelle - ehkä kiekon taitavin mailankäsittelijä, tarkka laukaus ja oveluus ovat kaverin suurimmat valttikortit. Ennalta-arvaamaton eikä häntä voi pitää yhdellä miehellä kiinni. Ei vain voi. Yksi suurimmista ennakkosuosikeista pistepörssin voittoon, mikäli kaikki rinnalla pelaavat yhtä dominoivasti mihin pelle sekä koko joukkue itsessään parhaimmillaan pystyy.

Getafe

Viime kausi: 1.divarin runkosarjan #1, nousu liigaan

Kaudelle 2/2012 Getafe teki hankinnan, joka on mahdollistanut sen, että joukkue kaudella 3/2012 pelaa Kiekkoliigaa. Kiekon tämän hetken yksi parhaista ylemmistä puolustajista (omien sanojensa mukaan tuhnu), Huima ottaa ensi kaudella suuren harppauksen kiekko.tk-urallaan. Hän on peipin lisäksi ainut liigassa aikaisemmin pelannut (Gabrielin minttukautta ei lasketa), muttei edellisellä visiitillään Uvexissaa ollut se keneltä odotetaan jotain.

4 kautta Kiekkoliigan alaisuudessa, ensimmäinen kausi alimmalla sarjatasolla meni kokoonpanosekoilujen takia mönkään, mutta sen jälkeen nousu kohti kärkeä on ollut päätähuimaavan nopeaa. Getafe on valmis yllättämään kaikki.

Joukkue pelaa yleisölle viihdyttävää kiekollista peliä, taitoa piisaa rajattomasti eivätkä tuntemattomat kaverit liigalle, mm. ettan jäädy todellakaan kovissakaan otteluissa. Tiivis puolustuspeli sekä huikea karvaus sekä suuri henkilökohtainen määrä taitoa pelaajilla hyvällä pelikirjalla höystettynä ovat avaimet kohti finaaleja. Getafella ei ole eikä voi olla muita tavoitteita kuin finaali. Jokainen tietää, että he pystyvät siihen. Joukkueen ainut heikkous on vain hermojen kontrollointi, jonka eteen Huima tekee päivittäin töitä.

Sijoitusarvio: 2-4

Seuraa häntä: will - tuntemattomuudesta yhdeksi kiekon parhaaksi puolustajaksi. Kuka tunsi kaverin ennen kuin loikkasi Saharaan ja sieltä Getafeen? Harva. Itse tunsin tämän söpöliinin jo vuosi sitten enkä silloin tajunnut mimmoinen potentiaali kaverissa on. Edes oma veljensä ei tajunnut sitä, eikä rehellisesti sanottuna taida vieläkään tietää. Laittakaa nimi muistiin, kun äänestätte liigan parasta puolustajaa.

Helsingin Jokerit

Viime kausi: runkosarjan #13, tippui liigasta jo pois, mutta sai Europen liigapaikan

Tämän hetken Jokereista ei voi oikein sanoa mitään. Joninho uutena päävastuuhenkilönä yritti kesän aikana kokoa kavereista uutta runkoa joukkueelle nanin ja Kohosen voimin, muttei kavereita näy tällä hetkellä joukkueessa. Kaiken lisäksi joninho nappasi kymmenen ottelun pelikiellonkin, joten aika pulassa ovat tällä hetkellä kaverit, kun ei kokoonpano ainakaan omin silmin kovin valmiilta näytä.

Runkosarjan kulusta on paha mennä sanomaan mitään, mutta mikäli joukkue löytää sopivat palaset erittäin laihoilta pelaajamarkkinoilta niin ken tietää mihin rahkeet riittävät. KultaJokerit kultaristeilylle mustan kullan maahan on ainakin omissa silmissä kaukana horisontissa, ehkä liian kaukana.

Sijoitusarvio: 12-14

Seuraa häntä: joninho - jokainen tietää, että kaverilla on lahjoja, mutta kaverin pää ei kyllä ole ihan selvä aina, tosin eipä allekirjoittaneella ole paljon varaa arvostella muita. Pelikiellon jälkeen jos jaksaa pelata kunnolla ja kerää oikeat palaset rinnalleen niin miksi ei, kyllä joka kaudelle yksi musta hevonen tarvitaan!

Metallurg Magnitogorsk

Viime kausi: runkosarjan #6, pudotuspeleissä puolivälierissä putoaminen

Aktiivisesti harjoitusotteluita pelannut joukkue on omasta mielestäni vahvistunut viime kaudesta, kun kokenut hyökkääjä Kapadeus on liittynyt remmiin mukaan. Lisäksi puolustukseen on hommattu Drunken Leprechaunsista Guerinin kämppis Faarao. En ole varma mitä Zudorimo on tehnyt viime aikoina, mutta voisin olettaa, että Kapadeus värvättiin korvaamaan hänet. Mitä pidemmälle kausi etenee niin sitä varmemmin voidaan sanoa korvauksen onnistuneisuus. Mene ja tiedä.

Aika monet Kiekkoliigan joukkueista vihaavat Metallurgin pelityyliä. Itse pidän sitä Metallurgin vahvuuteena enkä heikkoutena, sillä pelityyli on tehokas ja suoraviivainen eli sopii hyvin liigaan, sekä se jollain tavalla sekoittaa vastustajan peliä, koska se eroaa monista muista joukkueista ja aiheuttaa vastustajan pelaajien pään sisällä pientä hermostuneisuutta. Joukkueella on potentiaalia mennä puolivälieristä pidemmälle mikäli kaikki vain natsaa kohdalleen.

Sijoitusarvio: 5-8

Seuraa häntä: Kapadeus - kokenut liigapelaaja, joka osaa pelata ja sopeutua hyvin uuden joukkueen pelikirjaan. Aikanaan Hockey Predatorsista tutuksi tullut taitohyökkääjä muistetaan hyvästä mailankäsittelystään sekä tarkasta vedosta, mutta myös taktisesta osaamisestaan. Hyöty joukkueelle on ehkä yhtä korvaamaton kuin Samsonovin tuoma.

Neal Chaucer

Viime kausi: runkosarjan #4, pronssiset mitalit kaulaan pudotuspeleistä

Voodoo Peoplen sekä Evolution Uvexin tapaan vähän harjoitusotteluita kesän aikana pelanneelta Neal Chaucerilta on hankala odottaa mitään. Joukkueella on hyökkäyspäähän paljon taitoa laittaa sekä puolustuskaan ei ole heikko. Pelaajat ovat tottuneet menestymään ja mikäli harjoitusotteluiden pelaamisen määrä kiihtyy syksymmälle mentäessä, joukkueella on taas mahdollisuudet vaikka kultaan asti. Toki sitä kultaa ei tule mikäli uskomme nimimerkkiä lasse89 ja miksi emme uskoisi.

Joukkue on saanut riveihinsä takaisin stemin sekä taitava mailankäsittelijä Archuleta löytyy hyökkäysarsenaalista. Näyttää myös siltä, että Juge Porvoosta on palannut myös sekä siihen lisäksi löytyy Sean sekä Xirean. Taitoa ja kokemusta ei puutu, puolustuksestakin löytyy Alora sekä Ookke. Kokemusta siis piisaa ja joukkueella on pelityyli jolla he ovat tottuneet nujertamaan monia huippusakkeja ja ovat tottuneet menestymään. Itse sijoitan heidät kuitenkin pois neljän parhaan joukosta ja syynä epäaktiivisuus joillakin avainpelaajilla. Pudotuspeleissä joukkue tulee olemaan kova.

Sijoitusarvio: 5-8

Seuraa häntä: Archuleta - liimavassu, Nakkilan lahja kiekolle. Erittäin ärsyttävä vastustaja joka pystyy pistämään kenet vain kahville. Tarkka laukaus ja hyvä pelisilmä sekä taktinen osaaminen korostavat pelaajan merkitystä joukkueelleen, varsinkin "kevään" peleissä.

Nemesis

Viime kausi: 1.divarin runkosarjan #8, nousu liigaan karsinnoista

Liiganemesis. Huhheijakaa mikä tuhkimotarina nähtiin. Ensin kaatui Narrilauma ja sitten FC Kilpailijat. Patrick tuli pari kautta takaperin joukkueen ns. johtohahmoksi ja on tehnyt joukkueestaan hänen näköisensä. Kukaan ei odota Nemesikseltä yhtään mitään, eikä heiltä voikaan odottaa mitään. Se on silti Nemesis (hymiö).

Patrick, Mendi sekä tikru2 muodostavat ytimen Nemesiksen kokoonpanossa. Tiivis puolustuspelaaminen sekä vastahyökkäykset ovat joukkueen käytännössä ainoat aseet pärjätä liigassa. Todennäköisesti sekään ei riitä, mutta mustan hevosen ratsastajaa ei voi tietää kukaan etukäteen, mistäs sitä tietää vaikka liiganem... ei se vain voi olla, siellä on kuitenkin Lehtonen.

Sijoitusarvio: 12-14

Seuraa häntä: Mendi - itselleni tuttu kaveri Hornetseista. On taitava pelaaja, osaa syötellä ja peruspeli on hallussa hyvin. Pientä oveluuttakin kaverilta silloin tällöin löytyy ja on joukkueen hyökkäyspelin sielu. Pitkälti hänen panoksestaan riippuu Nemesiksen sijoitus runkosarjassa.

Nightmare

Viime kausi: Kultainen mitali kaulaan.

Kiekon paras joukkue, paras pelikirja, parhaat pelaajat, paras joukkuepeli. Omasta mielestäni liigasta löytyy kaksi haastajaa Nightmarelle, mutta välillä mietityttää että miten helvetissä tasoero on niin suuri muihin joukkueisiin.

Joukkue ei ole muuttunut eikä tule muuttumaan. Lyd - Väiski - Jebsu - yllepa, jokaisella pelipaikalla kiekon paras pelaaja. Yhtenäisyyttä löytyy, joukkueen sisällä vallitsee hyvä ilmapiiri eikä edes Väiskin maalintekotaidottomuus vaikuta siihen. Ei kavereilta voi odottaa muuta kuin suvereeneja esityksiä. Kultajuna on jälleen lähtenyt.

Sijoitusarvio: 1.

Seuraa häntä: Lyd - kiekon paras puolustaja tällä hetkellä sekä taitavin niistä. Ottanut vopilta paikan suuren ja mahtavan Nightmaren alakerrasta eikä häntä tulla syrjäyttämään eikä ohittamaan kauden aikana montaa kertaa.

Old & Notorious

Viime kausi: runkosarjan #9

Aktiivisesti harjoitusotteluita pelaavat vanhat papat ovat jälleen omissa papereissani yksi liigan mielenkiintoisimmista joukkueista. Joukkueen pelityyli muistuttaa Brutal Killersin pelityyliä, mutta kiekkolinen taito on omin silmin valovuoden edellä. Siitä pitää huolen yksi liigan aliarvostetuimmista pelaajista, random. Ai niin, on se mumm(o) myös ihan törkeen taitava pelaaja.

Joukkue tulee pitkälti pelaamaan kokoonpanolla Matthew-mumm-random-sambu2. Tältä nelikolta voi rehellisesti odottaa paikkaa pudotuspeleihin, sillä taitotaso sekä joukkuepelaaminen ovat laatukamaa ja heitä vastaan on vaikea pelata. Itse haluaisin nähdä tämän joukkueen pudotuspeleissä ja nähdä mihin he oikeasti pystyvät.

Sijoitusarvio: 5-8

Seuraa häntä: random - yksi kiekon aliarvostetuimmista hyökkääjistä. Osaa syötellä, huikea pelisilmä sekä osaa myös viimeistellä tajuttomalla prosentilla. En nyt muista kenen kanssa juteltiin joskus isolla porukalla kiekon parhaimmista pelaajista, mutta kyllä kaverin nimi siellä kokeneemman kaarrin näppäimistöltä pariin otteeseen lipsahti chattiin.

Ravers

Viime kausi: runkosarjan #7, tippuminen puolivälierissä pudotuspeleissä

Viime kaudella PePo, nyt jälleen oma rakas vanha Huittisten Huima. Zach on koonnut mielenkiintoisen joukkueen. Taitava nuori "lupaus" Holden on otettu mukaan remmiin sekä Ilja on palannut intistä. Migeä kiekko ei taaskaan ole pahemmin kiinnostanut joten oletan, että Holden sekä Zach pyörittelevät suurimman osan peleistä keskenään.

Joukkueen materiaali on pudotuspelikamaa ja Zachin kovassa otteessa ja kovassa kurissa joukkueen pelaajat tekevät parhaansa joka ottelussa. Tiivis puolustuspeli sekä kiekollinen pelaaminen ovat olleet Raversin vahvuuksia ja mikäli joukkue pystyy samaan mitä heiltä on totuttu näkemään, pudotuspelit ovat varmasti edessä Saken porukalla.

Sijoitusarvio: 5-8

Seuraa häntä: Holden - autoplaystä tunnettu kaveri on taitava mailankäsittelijä ja on Suomiliigassa takonut kovia pistemääriä. Suomiliigan ja Kiekkoliigan ero on valtava, mutta itse uskon kaverin potentiaalin tulevan ilmi tällä kaudella. Nimi muistiin.

Team Sahara

Viime kausi: 1.divarin runkosarjan #2, nousu liigaan karsinnoista

Pude ja ssamu. Koko pitkän kesän he ovat tahkoneet harjoitusotteluita ja nyt on sen aika, että se toistojen määrä pitäisi näkyä kentällä. Joukkueessa on tapahtunut pieniä muutoksia, pelkästään hyvään suuntaan. Mikäli liigassa nähdään Pude sekä ssamu, ylempänä puolustajana hakke sekä alhaalla jony niin voidaan puhua mahdollisesta yllättäjäjoukkueesta mikäli joukkue hitsautuu joukkueeksi eikä pisteitä metsästäviksi... öö no kyl te tiiätte.

Joukkueella on vaikea pelityyli vastustajille, mutta riskaltis sellainen. Puolustus ei saa vuotaa mikäli joukkue haluaa pudotuspeleihin selvitä. Hyökkäys kyllä tekee tarvittavat maalit, joukkueen tulee keskittyä oman pään luutimiseen sata kertaa tarkemmin kuin viime kaudella sekä harjoitusotteluissa. Itse siltikään en usko joukkueen menestyvän.

Sijoitusarvio: 12-14

Seuraa häntä: hakke - erittäin taitava puolustaja, joka pelaa kyllä omaan tasoonsa nähden heikossa joukkueessa. Hänen omalla panoksellaan pystyy ratkaista otteluita käytännössä yksin ja kun ruokkii Pudea ja ssamua paikoille ja käskee heidätkin puolustamaan, sijoitus runkosarjassa voi yllättää jopa allekirjoittaneen.

Voodoo People

Viime kausi: runkosarjan #5, putoaminen puolivälierissä

Taisin kavereiden nähdä ehkä yhden tai kahden harjoitusottelun pelaavan kesän aikana. Voiko joukkueelta odottaa mitään? Rutiinisuorituksella säilyvät liigassa ja siihen on pakko luottaa, sillä ei menestynyttä ja huikeat perinteet omaavaa joukkuetta liigasta voi tiputtaa. Eiköhän Kurrit ja ilmaveivaajat ilmesty piakkoin kiekon ääreen, Shefki toki odottaa salkkareiden alkua.

Sijoitusarvio: 9-11

Seuraa häntä: JaKurri - 6 kultaa liigassa ja vielä vanha jaksaa. Parhaimmillaan kiekon paras pelaaja sekä heikoimmillaankin selkeästi dominoiva pelaaja. Joukkueelleen tärkein Ficen ohella, toivottavasti innostuvat pelaamaan ehkäpä viimeisen kautensa kunnialla läpi.

Oma ennustukseni runkosarjan lopullisista sijoituksista:

1. Nightmare
-----------------
2. Getafe
3. Brutal Killers
4. Evolution Uvex
-----------------
5. Neal Chaucer
6. Metallurg Magnitogorsk
7. Old & Notorious
8. Ravers
-----------------
9. Voodoo People
10. Double It
11. Blues Brothers
-----------------
12. Team Sahara
13. Helsingin Jokerit
14. Nemesis


Kirjoittanut: Loui
Julkaistu 04.08.2012 02:22
Luettu: 1429 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.