Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoff-ennakko 2/2012

Nightmare - Blues Brothers

Analyysi:
Kymmenellä viime kaudella Kiekkoliigan playoffeista mitalin saalistanut Nightmare ja tälle kaudelle liigapaikan lunastanut Blues Brothers, kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toisensa. Liigatulokas Blues Brothers selvitti tiensä pudotuspeleihin lopulta maalieron kautta, sillä joukkueen kanssa tasapisteissä olivat sekä Old & Notorious että Double it. Joukkue aloitti ensimmäisen liigakautensa hieman yskähdellen, sillä ensimmäisestä kuudesta ottelustaan joukkue ei pystynyt voittamaan yhtään. Brothersit paransivat kuitenkin otteitaan kauden mittaan ja joukkue pystyi voittamaan kauden aikana mm. Voodoo Peoplen ja pelaamaan Nightmarea vastaan tasan. Varsinkin tasapeli Nightmarea vastaan antaa joukkueelle varmasti uskoa myös tulevaan puolivälieräsarjaan ylivoimaiselta tuntuvaa painajaislaumaa vastaan. Blues Brothersin hyökkäyksessä on tarpeeksi laatua pelien ratkaisuun, sillä eritoten Overkill on ollut mainiossa vireessä läpi kauden. Puolustuksessa joukkueen tukipilarina ja johtohahmona toimii luonnollisesti kolme mitaliakin Avellino Capellierin riveissä voittanut Sydis, jonka harteilla lepääkin vastuu Nightmaren hurjan hyökkäysarsenaalin vaimentamisesta.

Nightmare oli jälleen todella vakuuttava koko runkosarjan ja varsinkin 10-1 voitot sekä Neal Chaucerista että Evolution uvexista, olivat todella vahvoja osoituksia joukkueen nykyvireestä. Nightmare tunnetaan tietenkin armottoman laadukkaasta hyökkäyspelistään ja joukkue tekikin jälleen eniten maaleja runkosarjassa. Joukkue kuitenkin osoitti myös osaavansa puolustaa, sillä Nightmaren puolustus oli koko liigan pitävintä runkosarjassa. Varsinkin joukkueen kohentunut puolustuspeli on todella huono uutinen muille mestaruudesta haaveileville joukkueille, sillä monilla aikaisemmilla kausilla nimenomaan joukkueen ylimielisyyttä puolustuspeliä kohtaan, on pidetty painajaislauman ainoana heikkoutena. Mikäli Nightmare onnistuu tällä kertaa myös pudotuspeleissä asennoitumaan puolustuspeliin riittävällä vakavuudella, on todella vaikeaa uskoa joukkueelle löytyvän pysäyttäjää tällä kaudella.

Runkosarjan kohtaamiset:
09.04.2012 Nightmare - Blues Brothers 1 - 1
27.02.2012 Blues Brothers - Nightmare 2 - 5

Joukkueiden arviointi: (1-5)

Hyökkäys:
Nightmare
Blues Brothers

Puolustus:
Nightmare
Blues Brothers

Yhteispeli:
Nightmare
Blues Brothers

Pelisysteemi:
Nightmare
Blues Brothers

Kokemus:
Nightmare
Blues Brothers

Seuraa häntä: yllepa - Runkosarjan pistepörssin voittaja on ollut läpi kauden käsittämättömän maagisessa vireessä. Mikäli vire on edes lähellä samaa tasoa mitä se oli runkosarjassa, tulee Blues Brothersin puolustuksesta haisevaa reikäjuustoa.

Arvio: Nightmare on jokaisella osa-alueella sen verran laadukkaampi joukkue, että todennäköisyys Nightmaren menemiselle jatkoon tästä otteluparista on 95 % luokkaa. 3-0 Nightmare jatkoon.


Evolution Uvex - Ravers

Analyysi:
Kenties mielenkiintoisin ottelupari pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Hallitseva mestari Ravers kohtaa runkosarjassa toiseksi sijoittuneen Evolution Uvexin. Aikaisemmilla kausilla Uvex on totutusti hieman alisuorittanut pudotuspeleissä, eikä joukkue ole pystynyt etenemään välieriä pidemmälle. Joukkueet kohtasivat myös viime kaudella puolivälierissä ja Evolution Uvex oli viidennessä ottelussa 51 sekunnin päässä ottelusarjan voittamisesta, mutta silloin Raversin hari astui esiin, tehden ensin tasoitusmaalin ja vieden ottelun jatkoajalle, jossa sama mies vielä ratkaisi ottelusarjan vain 16 sekunnin pelin jälkeen. Ravers osoitti kovuutensa voittamalla vielä välierissä suuren ennakkosuosikin Nightmaren ja lopulta finaaleissa kaatui Neal Chaucer tiukan taistelun jälkeen otteluvoitoin 3-2. Raversilla on tällä kaudella ollut paljon ongelmia aktiiviisuuden kanssa, joka on myös näkynyt joukkueen pelillisessä tasossa. Joukkueessa on kuitenkin harin ja Naappin johdolla menestymiseen tottuneita pelaajia, ja joukkue tuleekin varmasti jälleen nostamaan suorittamistaan pari pykälää korkeammalle tasolle pudotuspeleissä.

Evolution Uvexilla on takana jälleen hieno runkosarja ja joukkue lähteekin liigan kuntopuntarin ykkössijalta varmasti täynnä itseluottamusta kohti puolivälieriä. Joukkueen hyökkäyksestä löytyy hurjasti kiekollista taitoa stp:n ja pellen johdolla ja Uvex olikin liigan neljänneksi tehokkain joukkue runkosarjassa. Joukkueen puolustus ei ole kuitenkaan kiekollisesti aivan liigan huipputasoa, joka onkin kenties suurin syy, miksi joukkueen hyökkäyspeli oli "vain" neljänneksi tehokkainta liigassa. Joukkueen suurimmat kysymysmerkit ovatkin varmasti joukkueen puolustuspelissä, joka ei ole myöskään joukkueen hyökkääjien vahvin osa-alue. Hyökkääjien onneksi joukkueesta puolustuksesta löytyy kerran myös liigan parhaaksi puolustaksi valittu Fani, joka tuo paljon varmuutta joukkueen peliin. Suurin kysymys joukkueen menestyksessä pudotuspeleissä onkin varmasti joukkueen yhteen hitsautuminen, sillä joukkueessa on useampi iso persoona ja yhteenottoja tulee joukkueessa varmasti säännöllisin väliajoin. Uvexilla on myös historiaa alisuorittamisesta pudotuspeleissä, ja vaikka joukkueessa onkin useampi uusi pelaaja edellisiin kausiin verrattuna, niin mielenkiinnolla jäämme odottamaan, että pystyykö joukkue karistamaan vihdoin pudotuspelipeikkonsa.

Runkosarjan kohtaamiset:
03.05.2012 Ravers - Evolution uvex 1 - 2
01.04.2012 Evolution uvex - Ravers 2 - 1

Joukkueiden arviointi: (1-5)

Hyökkäys:
Evolution Uvex
Ravers

Puolustus:
Evolution Uvex
Ravers

Yhteispeli:
Evolution Uvex
Ravers

Pelisysteemi:
Evolution Uvex
Ravers

Kokemus:
Evolution Uvex
Ravers

Seuraa häntä: Naappi - Viime kauden pudotuspelien mvp:n on jälleen noustava todella isoon rooliin, mikäli Ravers mielii edetä edes välieriin asti tämän kauden pudotuspeleissä. Huikeat kuusi mitalia Kiekkoliigassa voittanut Naappi tulee olemaan ottelusarjan yksi ratkaisevimmista pelaajista.

Arvio: Todella kimurantti ottelupari. Mikäli Ravers pääsee samaan lentoon, mitä se pääsi viime kaudella, niin Uvex tulee olemaan todella suurissa ongelmissa. Uvex on kuitenkin tällä kaudella ollut sen verran vakuuttavampi joukkue runkosarjassa, että luotan joukkueen menevän otteluparista jatkoon voitoin 3-2.


Brutal Killers - Metallurg Magnitogorsk

Analyysi:
Toista kauttaan liigassa pelaava Brutal Killers ja sarjanousija Metallurg Magnitogorsk iskevät yhteen kolmannessa otteluparissa. BK pelasi jälleen tasapainoisen runkosarjan sijoittuen lopulta sijalle kolme. Runkosarjan voittanut Nightmareen joukkueella jäi eroa vaivaiset kaksi pistettä, joten BK:n runkosarjaa voidaan pitää todella onnistuneena. Joukkue puolusti jälleen läpi runkosarjan vahvasti joukkueena ja joukkue päästikin kolmanneksi vähiten maaleja runkosarjassa. Myös BK:n tuttu pärinäkaksikko hyökkäyksessä poro12 ja number1, oli erittäin vahvassa tikissä läpi runkosarjan ja kaverukset löytyivätkin kauden päättyessä runkosarjan pistepörssistä sijoilta neljä ja seitsemän. Viime kaudella runkosarjan voittaneen Brutal Killersin kausi päättyi viime kauden pudotuspeleissä tylysti välierissä, sillä joukkue kaatui luistimet jalassa suoraan otteluvoitoin 3-0 Neal Chauceria vastaan. Tälläkin kaudella joukkueen peli on ollut läpi kauden tasaisen varmaa ja joukkueella on tälläkin kaudella täydet mahdollisuudet edetä aina finaaleihin asti.

Sarjanousija Metallurg Magnitogorsk pelasi vaihtelevan ensimmäisen kauden liigan runkosarjassa. Joukkue menetti paljon pisteitä muille keskikastin joukkueille, mutta toisaalta joukkue pystyi voittamaan sarjan kärkijoukkueet Nightmaren ja Evolution Uvexin. Kaiken kaikkiaan Metallurgin ensimmäistä kautta liigassa voidaan pitää onnistuneena ja joukkueen runkosarjan kuudes tila tyydyttää varmasti Samsonovin joukkoja. Suurin huolenaihe tiukasta joukkuepelistä tunnetun joukkueen keskuudessa, on varmasti joukkueen vuotava puolustuspeli, sillä joukkueen puolustuspeli oli koko liigan neljänneksi heikointa runkosarjassa. Tämä onkin tärkein osa-alue, mikä joukkueen on ehdottomasti saatava kuntoon, mikäli se aikoo tehdä edes hieman kiusaa puolivälierissä Brutal Killersille. Hyökkäyksessä Samsonov ja Zudorimo pystyvät tehokkaaseen pelaamiseen, mutta tällä kertaa vastustaja taitaa olla hieman liian kovaa kaliiberia joukkueelle.

Runkosarjan kohtaamiset:
19.03.2012 Brutal Killers - Metallurg Magnitogorsk 3 - 3
01.03.2012 Metallurg Magnitogorsk - Brutal Killers 1 - 3

Joukkueiden arviointi: (1-5)

Hyökkäys:
Brutal Killers
Metallurg Magnitogorsk

Puolustus:
Brutal Killers
Metallurg Magnitogorsk

Yhteispeli:
Brutal Killers
Metallurg Magnitogorsk

Pelisysteemi:
Brutal Killers
Metallurg Magnitogorsk

Kokemus:
Brutal Killers
Metallurg Magnitogorsk

Seuraa häntä: Alora - Viime kauden pudotuspeleissä Brutal Killers kaatui monien mielestä nimenomaan joukkueen profiilipuolustajan Matu:n puuttumiseen ratkaisuotteluista. Nyt joukkueen alemmalla puolustajalla Aloralla on erittäin suuri vastuu joukkueen puolustuspelin pitävyydestä. Pystyykö mies ottamaan Matu:n isot maiharit jalkaansa ja ottamaan paikkansa huippupuolustajien joukossa?

Arvio: Brutal Killers on laadukkaampi ja tasaisempi joukkue jokaisella pelin osa-alueella ja joukkue on selkeä suosikki ottelupariin. Metallurgit pystyivät kuitenkin tiukkoihin otteluihin BK:ta vastaan runkosarjassa, joten uskon joukkueen kykenevän voittamaan ainankin yhden ottelun. Brutal Killers välieriin otteluvoitoin 3-1.


Neal Chaucer - Voodoo People

Analyysi:
Runkosarjassa sijoille neljä ja viisi sijoittuneet Neal Chaucer ja Voodoo People kohtaavat jälleen viime kauden tapaan puolivälierissä. Viime kaudella joukkueiden paremmuudesta ei ollu epäilystä, sillä Chaucer paketoi ottelusarjan suoraan kolmessa ottelussa. Tämän kauden ensimmäisessä runkosarjan kohtaamisessa Voodoo oli kuitenkin numeroin 2-0 vahvempi, mutta toisessa ottelussa joukkueet palasivat jälleen vanhaan marssijärjestykseen, Chaucerin voittaessa ottelun 2-1. Voodoo Peoplella on jälleen ollut suuria ongelmia aktiivisuutensa kanssa ja Kim Jong-il:n joukkojen iskukyky pudotuspeleissä onkin yhtä suuri arvoitus kuin Pohjois-Korean uusien ohjusten aitous. Huonosta aktiivisuudesta huolimatta Voodoon hyökkäyspeli oli todella tehokasta runkosarjassa, sillä joukkue oli koko liigan toiseksi tehokkain joukkue 102 tehdyllä maalillaan. Tästä joukkue voi suurimmilta osin kiittää tälle kaudelle hankittua maalinsylkijää stemiä, joka paiskoikin 23 runkosarjan ottelussa hurjat 50 kaappia. Joukkueella on potentiaalia lyödä mikä tahansa joukkue pudotuspeleissä, kuten runkosarjassa liigan kärkijoukkueista otetut voitotkin osoittavat.

Läpi kauden huomattavasti aktiivisemmin harjoituspelejä pelannut Neal Chaucer saakin etua aktiivisesta pelaamisestaan, mutta toisaalta joukkueessa on myös muutamia kysymysmerkkejä pudotuspeleihin lähdettäessä. Varmasti suurin kysymys liittyy joukkueen puolustajien Zibbi:n ja abazzu:n kohdalle, joista kumpikaan ei ole vielä osoittanut tasoaan kovissa otteluissa. Vaikka Chaucerit olivatkin yksi runkosarjan parhaiten puolustavista joukkueista, niin joukkueen mahdolliset ongelmat pudotuspeleissä tulevat varmasti ensimmäisenä puolustajien kohdalla esille. Chaucerin eduksi on kuitenkin sanottava, että joukkue on aikaisemmillakin kausilla tunnettu nimenomaan äärimmäisen kurinalaisesti joukkueena puolustavana joukkueena, kun taas Voodoo People elää ja hengittää Fice:n roolista puolustuksessa. Onkin helppoa sanoa otteluparin olevan taistelu Voodoon Peoplen hyökkäyksen ja Neal Chaucerin puolustuksen välillä.

Runkosarjan kohtaamiset:
25.03.2012 Neal Chaucer - Voodoo People 2 - 1
04.03.2012 Voodoo People - Neal Chaucer 2 - 0

Joukkueiden arviointi: (1-5)

Hyökkäys:
Neal Chaucer
Voodoo People

Puolustus:
Neal Chaucer
Voodoo People

Yhteispeli:
Neal Chaucer
Voodoo People

Pelisysteemi:
Neal Chaucer
Voodoo People

Kokemus:
Neal Chaucer
Voodoo People

Seuraa häntä: Zibbi & abazzu - Isoissa otteluissa vielä hieman kokemattomia olevat Chaucerin alemmat puolustajat ovat suurennuslasin alla heti puolivälierissä, kun vastassa on todella vahvaa hyökkäyspeliä pelaava Voodoo People. Kestävätkö isojen pelien paineet?

Arvio: Äärimmäisen vaikea ottelupari veikkaukseen. Neal Chaucerin tasapainoisempi ja aktiivisempi pelaaminen kääntää joukkueelle niukan suosikin roolin ottelupariin. Uskon kuitenkin pienoiseen yllätykseen ja luotan Voodoo Peoplen kääntävän ottelusarjan vahvalla rutiinillaan edukseen voitoin 3-2.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 09.05.2012 20:05
Luettu: 1337 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.