Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - Jakso 3

HOT/NOT listaus. Jakso 3/4.Club Of Härmä - Alkukauden 1. Divarissa pahasti rämpinyt Club Of Härmä, on päässyt oikeaan aikaan huippuvireeseen ja joukkue onkin pelannut nyt 10 ottelua putkeen ilman tappioita. Härmän veikot ovat nousseet 1. Divarin jumbosijoilta vaivihkaa jo sijalle kuusi ja joukkueen nykykunto enteilee joukkueen nousevan vielä korkeammille sijoille runkosarjassa. Erityismaininnan ansaitsee joukkueen tiivis puolustuspeli ja Härmä onkin päästänyt toiseksi vähiten maaleja omalla sarjatasollansa. Joukkue onkin noussut jopa varteenotettavaksi liiganousijakandidaatiksi ja COH:n hieno ryhtiliike ansaitseekin hot-listan ykköspaikan.

Drunken Leprechauns - Tämä lienee jo hieman vanhan toistoa, mutta juopuneet menninkäiset ovat todellakin osoittaneet pelaavansa täysin väärällä sarjatasolla. 22 pelattua ottelua joista joukkue on saanut kokoon 20 voittoa ja kaksi tasapeliä. Maaliero näyttää saldoa +90 ja joukkueen hyökkääjät peipi ja Rubi ovat latoneet yli 5 pistettä per peli tahtia koko kauden. Paljon huonommaksi eivät jää myöskään joukkueen puolustajat Jack ja Guerin, jotka ovat keränneet pisteitä reippaasti yli kolmen pisteen per ottelu keskiarvolla. Ensi kaudella 2. Divariin nousevan joukkueen suurimpana haasteena on varmasti joukkueen kokoonpanon pitäminen kasassa, sillä jokaiselle pelaajalle löytyisi varmasti kysyntää aina liigajoukkueita myöten.

juju - Viime kaudella 3. Divarin A-lohkon maalipörssin voittanut juju, on jatkanut samasta mihin viime kaudella jäi, tai itseasiassa juju on säätänyt vielä muutaman napsun lisää oikeaan suuntaan pelivälineensä tarkkuutta. Tämän maalinsylkijän takomat 67 kihausta 21 ottelussa oikeuttavat miehen ylivoimaiseen maalipörssin johtoon 3. Divarissa. Tästä voikin helposti päätellä, että juju on suurin tai kenties ainoa syy, miksi Hatebreeder löytyy tällä hetkellä runkosarjasta sijalta kaksi. Kiekkoliigan yhdelle kovimmista maalintekijöistä täysin ansaittu paikka hot-listalla.

Team Sahara - Vahvaa hyökkäyspeliä läpi kauden esittänyt Team Sahara, on varsinkin viimeisessä kahdeksassa ottelussaan päässyt kovaan nousukuntoon, sillä näistä otteluistaan joukkue on poistunut seitsemän kertaa voittajana kentältä. Näissä otteluissa joukkueen hyökkäyspeli on ollut totutun tehokasta ja 50 tehtyä maalia viimeisessä 8 ottelussa ovatkin mainio osoitus tästä. Eritoten joukkueen ykköshyökkääjä ssamu on ollut hurjassa vireessä ja taiturimaisen hyökkääjän nakuttelemat 81 tehopistettä oikeuttavat ssamun 1. Divarin pistepörssin kärkitilaan. Tasaisesti koko kauden 1. Divarin kärkisijoilla ollut Team Sahara on hivuttautunut jo koko runkosarjan ykköseksi ja vaikka joukkue tuleekin todennäköisesti ainankin yhden sijan tippumaan vielä kauden lopussa, niin joukkueen kautta voi jo nyt kuvata onnistuneeksi. Tulevissa liigakarsinnoissa joukkue on varmasti ainankin tiukasti mukana kamppailussa, kun liigapaikkoja ruvetaan jakamaan.

stem - Viime kaudella Neal Chaucerin riveissä hopeamitalin voittanut stem hankittiin tälle kaudelle Voodoo Peopleen ottamaan joukkueen ykköshyökkääjän rooli ja kauden edetessä stem on myös onnistunut nämä odotukset lunastamaan. Voodoo People on tällä hetkellä liigan yksi kovavireisimmistä porukoista ja yksi suurimmista ellei suurin tekijä tässä on ollut juurikin stemin tehokkuus hyökkäyspäässä. stem on myös noussut pistepörssissä mukavasti sijalle neljä, ja vaikka Nightmaren huipputehokas hyökkääjäkaksikko (ketä ne nyt olikaan, anyone?) meneekin pistepörssissä täysin omia menojaan, niin stem on silti osoittanut jälleen olevansa Kiekkoliigan parhaita hyökkääjiä. Nähtäväksi jää, pystyykö stem johdattamaan myös Voodoo Peoplen loppuotteluihin, kuten hän on kahdella edellisellä kaudella tehnyt Hollowin ja Neal Chaucerin kanssa.

Huittisten Huima - Hitaasti nousua kohti kiekon kärkijoukkueita tekevä Huittisten Huima nousee jälleen mukaan Hot-Listalle. Viime kaudella 3. Divarista noussut HuHu on kauden aikana jatkanut tasaisen varmoja otteitaan myös 2. Divarissa ja joukkue ei ole hävinnyt kertaakaan kahta ottelua putkeen, vaan satunnaiset tappiot ovat myös jääneet satunnaisiksi, joka kuvastaa hyvin joukkueen tasaisuutta pitkässä sarjassa. Joukkue osoitti kovan vireensä myös sunnuntain deadlinessa, voittamalla kaksi 2. Divarin kärkijoukkuetta Sinappikoneen ja IHT Guerrillasin vakuuttavasti, ja HuHu onkin erittäin lähellä 2. Divarin runkosarjan voittoa tällä kaudella. Joukkueen yhtenäinen pelitapa tulee olemaan äärimmäisen tärkeä ase tuleviin 1. Divarikarsintoihin, joista joukkue raivaa hyvin suurella todennäköisyydellä tiensä 1. Divariin ensi kaudeksi.

Pohjolan Titaanit - Kauden 13:sta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden voittanut Pohjolan Titaanit, on huonon alkukautensa jälkeen tehnyt komean ryhdistäytymisen, sillä joukkue seilaa peräti kuuden ottelun voittoputkessa 2. Divarin runkosarjassa ja varsinkin voitot sarjatason kärkijoukkueista Sinappikoneesta, HC Tyrmäyksestä ja Huittisten Huimasta olivat komeita suorituksia keskikastin joukkueelta. Etenkin joukkueen ykköshyökkääjäksi noussut vipsu on ollut kovassa vireessä viime aikoina ja hän onkin toiminut Pohjolan Titaanien komean nousun ilmentymänä. PoTi on sijoittunut viidellä aikaisemmalla kaudellaan 2. Divarissa sijoille 8-9 ja joukkue on tekemässä näköjään juuri oikeaan aikaan ryhtiliikkeen, jotta Pohjolan miehet pystyvät taistelemaan samoista sijoituksista myös tällä kaudella. Tosin jos nykyinen huippukunto jatkuu edelleen, niin PoTilaiset voivat vielä helposti nousta muutaman sijoituksen korkeammallekin.

Double It:n puolustus - Joukkueen joka löytyy Liigan runkosarjasta sijalta kymmenen, voisi olettaa päästävän paljon maaleja. Toisin on kuitenkin sarjanousijan Double It:n kohdalla, sillä 21 pelatussa ottelussa joukkueelle on mennyt omiin maaleja vain 37, joka on vähiten koko liigassa(!), Toisaalta joukkueen hyökkäyspeli on ollut koko liigan tehottominta ja 21 ottelussa tehdyt 33 maalia ovat hyvä todiste joukkueen hyökkäyspelin tehottomuudesta. Joukkue on kuitenkin selvästi valinnut pelitavakseen tiukan joukkuepuolustuksen, jolla joukkue pyrkii riistämään pisteitä jopa aivan liigan kärkijoukkueilta. Tähän mennessä Double It onkin onnistunut taistelemaan tiukasti jokaisessa sarjaottelussa pisteistä ja sarjanousija on vielä tiukasti mukana taistelemassa jopa liigan pudotuspelipaikoista.

Team autoplay - Varsinkin Kiekkoliigan huippujoukkueiden pitkään jatkunut kärsimys näyttää olevan vihdoin ohi. Kiekon ylläpito heräsi sunnuntaina ja uudisti haastojärjestelmää, joka tulee joidenkin vääräleukojen vastustuksesta huolimatta olemaan kenties parhaita asioita mitä kiekossa on tapahtunut vuosiin. Pelien löytäminen helpottuu ja joukkueet saavat ainankin rankingpisteiden valossa tasaisia otteluita itselleen. Varsinkin alussa tulee luonnollisesti vielä paljon epätasaisia otteluita, mutta tilanne helpottuu huomattavasti muutaman viikon kuluttuessa, kun joukkueiden rankingpisteet vastaavat jälleen enemmän todellisuutta joukkueiden pelillisistä tasoista. Vielä kun saadaan tavallisista harjoitusotteluista statsienkin kirjaus pois, niin uudistus on täydellinen. Mahtavalle uudistukselle siis varaukseton ylösnosto.juusot - Jatkuvia vastuuhenkilöiden vaihtamisia, lähes hajoamisen partaalla käyminen ja lähes 20 eri pelaajan peluuttaminen tämän kauden 3. Divarissa - siinä hyvä resepti epäonnistuneelle kaudelle. 23 ottelussa joukkue on päästänyt 89 maalia ja kun joukkueen hyökkäyspelikin on ollu yksi 3. Divarin tehottomimmista, niin joukkueen lienee turha unelmoida nousukarsintoihin pääsemisestä. Joukkueen tavoitteena on varmasti jo pitkään ollut pelkästään pelien pelaaminen ajallaan ja sarjapaikan pitäminen myös ensi kaudelle, mikäli joukkue ylipäätään saa rivinsä edes jonkinlaiseen järjestykseen ennen ensi kautta.

Fc Kilpailijat - Perinteikäs Fc Kilpailijat on ollu tällä kaudella isoissa ongelmissa aktiivisuutensa kanssa ja joukkueella onkin ollut myös vaikeuksia liigaotteluiden pelaamisessa, jonka lisäksi joukkue joukkue ei ole myöskään ehtinyt pelaamaan juuri yhtään harjoitusotteluita ja tämä on taas luonnollisesti näkynyt myös joukkueen otteissa liigakentillä. Kaksi mitaliakin Kiekkoliigassa voittaneen joukkueen tulevaisuus näyttääkin olevan vedenjakalla, joko joukkueeseen hankitaan ensi kaudelle aktiivisempia/motivoituneempia pelaajia, tai muuten joukkueen mahdollisuudet tapella myös tulevaisuudessa mitalisijoista, ovat lähestulkoon mahdottomia tavoitteita. Allekirjoittanut toivoo todella, että nämä mukavat herrasmiehet, eivät vielä heittäisi pelihiiriä kaapinpohjalle, vaan nostaisivat perinteikkään joukkueen vielä takaisin kärkisijoille tulevina kausina.

Delirium Tremens - Viime Hot/Not listauksessa nostin joukkueen täysin ansaitusti hot-osioon joukkueen kovan vireen seurauksena. Paljon on jälleen muuttunut yhden jakson aikana, sillä viime listausta tehdessä nämä juoppohullut olivat 1. Divarin kuntopuntarin toiseksi kovin porukka, kun nyt joukkue on vajonnut kolmanneksi huonoviresimmäksi joukkueeksi ja joukkue onkin voittanut kahdeksasta viime ottelustaan vain kaksi. Joukkueen kärkipelaajien jukun ja nutC:n johdolla on ehdottomasti otettava isompaa vastuuta joukkueen pelissä, tai muuten joukkue voi haudata haaveet liiganoususta kauden päätteeksi.

Europe - Kuuden ottelun tappioputkessa tarpova Europe, on viimeisenä kuutena liigakautenaan pystynyt välttämään putoamiskarsinnat, mutta tällä kaudella ne ovat vääjäämättä joukkueella edessä. Europen nykyinen pelivire on varmasti iso huolenaihe joukkueen sisällä, varsinkin kun tiedossa on, että 1. Divarista on tulossa vastaan todella varteenotettavia vastustajia tuleviin liigakarsintoihin. Petrattavaa löytyy erityisesti puolustuspelissä, joka näkyy hyvin joukkueen päästettyjen maalien määrästä, joka on liigan toiseksi isoin heti Helsingin Jokerien jälkeen. Ennakoitavissa on, että Europe joutuu taistelemaan tulevissa liigakarsinnoissa äärimmäisen kovaa jokaisessa ottelussa, mikäli joukkue mielii pitää liigapaikkansa myös ensi kaudelle.

Siniviiva HT - Kovia menetyksiä tälle kaudelle kokeneen Siniviiva HT:n kausi on mennyt täysin surffailuksi ja joukkue on päästänyt tähän mennessä karmaisevat 114 maalia omiin 22 ottelussa. Luonnollisesti motivaatio ei ole varmasti enää ollu pitkään aikaan kovin korkealla tasolla, johtuen luokattomasta alkukaudesta, mutta tällä menolla joukkue näyttää lähes varmasti putoavan sarjatasoa alemmaksi ensi kaudelle. Nähtäväksi jää, saako joukkue uuden nosteen ensi kaudella 2. Divarista, vai jääkö joukkueen loistava viime kausi vain yksinäiseksi tähdenlennoksi joukkueen historiassa.

Sinappikone - Joukkueen alkukausi näytti joukkueen seilaavan jopa helpohkosti 2. Divarin runkosarjan voittoon. Viimeisestä 9 ottelustaan joukkue on kuitenkin hävinnyt peräti seitsemän ja voittanut vain kaksi. Eritoten maalinteko on ollut joukkueelle todella vaikeata viime aikoina, sillä viimeisessä neljässä ottelussa joukkue on kyennyt tekemään vaivaiset viisi maalia. Sinapit ovatkin menettämässä otettaan 2. Divarin runkosarjan kärkitiloista ja jos joukkueen alamäki jatkuu nykyisen kaltaisena, niin myös 1. Divariin nouseminen tulee olemaan todella haasteellinen tehtävä joukkueelle.

Hot/Not listaus on neljä kertaa kaudessa ilmestyvä julkaisu, jossa kirjoittaja käsittelee menneen jakson kuumia ja vähemmän kuumia joukkueita, pelaajia ja tapahtumia.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 23.04.2012 16:39
Luettu: 1486 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.