Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Erään johtokuntalaisen näkökulma asioista.

Eri tuuteista näkee aika-ajoin, kun joku näkee asialliseksi kommentoida Kiekkoliigan sarjatasojen ja joukkueiden määrää, mutta onko tuossa menty metsään vai ei?

Itse suurena asian eteenpäin viejänä väitän, että ei ole. Meillä on Kiekkoscenen toimivimmat sivut, suurin johtokunta ja eniten sälää sivuilla ja niitä kehitetään kokoajan eteenpäin uusilla ominaisuuksilla, jotka tarjoavat pikkukatseltavaa ja pähkäiltävää erinäisten tilastojen muodossa.

Miksi siis ei tarjota näitä palveluita mahdollisimman monelle joukkueelle? Kiekkoliiga sisältää tällä hetkellä 53 joukkuetta ja ainut mistä en ole ihan varma on sarjatasojen määrä. Ehkä kakkosdivari 2-3 lohkolla, jos tarjonta on tarpeeksi laadukasta karsintojen aikaan voisi olla nykymuodossa parempi vaihtoehto, kuin kolmosdivari.

Eräällä sivustolla oli teksti ” Harmi vaan, että viime vuosien johtokuntalaisten päätökset tuoda Kiekkoliigalle monopoliasema kiekossa, on kääntynyt Kiekkoliigaa, sekä kiekkoskeneä vastaan. Jos sanon, että olen Kiekkoliigapelaaja, niin mitä se kertoo nykypäivänä? Ei lähes tulkoon mitään. Tie Kiekkoliigaan on nykypäivänä liian helppo.”

Henkilökohtaisesti en näe mitään ongelmaa tuossa, minkätakia meille pääsy pitäisi olla jotain suurta ja kovin saavutus 2d-tikkulätkässä. Noin saattoi olla vuosia sitten, mutta olemme kovasti koittaneet päästä tuosta imagosta eroon muutenkin. Kiekkoliiga on sarja muiden joukossa. Me tarjoamme paljon hyviä asioita monen vuoden kokemuksella, niin miksi tyytyä vain pariin sarjatasoon?

Kiekkoliiga on ahmaissut sisäänsä Shl:n ja Sisuliigan aikojen kuluessa ja kumpikin tapaus on aiheuttanut kritiikkiä, sekä myös antanut aihetta kehuille. Liigojen yhdistymisessä on aina hyviä ja huonoja puolia, joista suurimmat negatiiviset asiat liittyy uusien liigojen syntyyn täyttämään ”tyhjiötä” mikä mukamas jää, kun joku liiga lopettaa.

”Kiekkoskene” ei tarvitse yhtään uutta liigaa enää ja ei ole tarvinnut vuosiin. Näitä on nykyäänkin jo liikaa. Asiat ja koko peli toimisi paljon paremmin, jos liigoja olisi vain muutama ja suurin osa vaikka meidän alla sitten. Olisi samat tilastot, säännöt jne jne syitä löytyy useita. Sen takia olen itse kannattanut Joukon ”puoliksi lupaamaa” uudistusta jo jonkusen vuoden, joka sitten mullistaakin koko hiekkalaatikon täysin tullessaan.

Se mitä itse toivoisin joukkueilta on parempaa osallistumista kehityskeskusteluihin ja äänestyksiin. Tiedän toki, että suurimmalle osalle joukkueista on ihan sama mitkä säännöt, joukkuemäärät ja rangaistus käytännöt on käytössä, kunhan kauden alussa lyödään pöytään sarjaohjelmat ja annetaan lupa pelata.
Silti olisi hienoa, jos mahdollisimman moni joukkue ja niiden vastuuhenkilö näkisi vaivaa sen vastauksen rukata, kun niitä harvoin pyydetään.

Suhteellisen tiukkojen linjojen takia tässä liigassa tulee aika paljon käytösrangaistuksia, mikä on ihan hyvä juttu, koska muuta keinoa ei ole kitkeä huutelua pois tästä pelistä. Nuokin vähenee kausi kaudelta ja monet lopettaa sen ensimmäiseen varoitukseen jo.

Kokonaisuudessaan olemme aika joukkueystävällinen liiga, mitä ei välttämättä kaikki ulkopuoliset jengit tajua. Tällä hetkellä ei taida olla enää yhtään? sääntöä jäljellä ilman, että joukkueet olisivat itse saaneet niiden muodosta äänestää. Sama koskee sarjatasojen määrää, pelijärjestelmiä, kesätaukoa, sarjatasocuppia ja jopa, niinkin vanhaa juttua, kun kiekkocuppia, joka suureksi pettymyksekseni on vapaaehtoinen nykyään ja se vie glooriaa tuolta hienolta tapahtumalta pois paljon.

Paitsio tuo Kiekkoliigan kirjoittelu alusta.

Se on totta, että se on ollut hiljainen liiankin pitkään ennen Greippiä, mutta siitä saa syyttää yhtälailla pelaajia, kun johtokuntaankin. Painotan nyt, että johtokuntahan ei ole velvollinen kirjoittelemaan tarinoita, arvosteluita ja ennakoita, vaan ne on aina vapaaehtoistyön tuloksia.

Se mikä tappoi ulkopuolisten kirjoittelijoiden määrän aikanaan oli runsas kritiikki, mikä seurasi ”heikosta” sisällöstä tekstissä tai runsaista kirjoitusvirheistä. Ei sellaisia jaksa nuoret pojankollit kirjoitella, jos ensimmäiset 10 riviä on tyyliin onpa paska teksti mene pois, tai missä ennakko on, miksei se tule jo. Olipa tämä myöhässä ja ihan hiton huonokin vielä.

Jonkun verran tarvitsee siis kovanahkaisuutta, jos täällä haluaa kirjoitella. Toivottavasti tähän saadaan muutosta tai onhan tuo jo parantanutkin hivenen ainakin, mutta muistakaa silti, että ensimmäisenä ei tarvitse mennä lyttäämään, jonkun kirjoitusta. Kirjoittaja on kuitenkin varmasti parhaansa yrittänyt ja jos tuotos ei omaan silmiin näytä tarpeeksi laadukkaalta, niin ei sitä tarvitse heti toitottaa jokaiselle.

Jos kuitenkin jostain syystä meidän toiminta ei ole mielestäsi ajan tasalla, niin yhteyttä voi rohkeasti ottaa joko kehitysryhmän tai johtokunnan kanavalla tai jopa jonkun meistä privassa.

Kaikki palaute otetaan vastaan aina ja niistä, jopa useasti keskustellaan.

Hakuhan on aina auki johtokuntaan. Yhteyttä voi ottaa edellä mainituissa paikoissa, mikäli koet tuntevasi antamaan panosta Kiekkoliigan eteenpäinviemiseen. Paitsioon saa kirjoitella, kuka vaan ja sitä jopa toivotaan.

Shar

Kirjoittanut: Shar
Julkaistu 19.04.2012 23:59
Luettu: 1345 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.