Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kiekkoliigan Aamujää #1Aamujää on uusi kolumni, jossa Greippi ja Alora käsittelevät yhdessä vaihtuvan tähtivieraan kanssa Kiekkoliigan polttavia aiheita. Ensimmäisenä asiantuntijavieraana on Voodoo Peoplesta ja Kiekkoliigan johtokunnasta tuttu Fice.


Tälle kaudelle Kiekkoliigassa otettiin käyttöön otteluohjelma, minkälaisia ajatuksia on herännyt sen toimivuudesta ja tarpeellisuudesta?

Alora: Näkisin systeemin toimivana. Pelejä pelataan tasaisemmalla tahdilla ja nyt ei voi jättää ketään pelaamatta sillä verukkeella, että omalta kohdalta DL-pelikiintiö on täysi. Pelejä voi muutenkin pelata niin paljon kuin jaksaa, niin ei tämä ketään pidättele.

Greippi: Kahdenlaisia ajatuksia herää. Ensinnäkin otteluohjelma helpottaa joukkueiden työtä, kun jokaisessa jaksossa ei tarvitse pelata kuin tietyt joukkueet, eikä tarvitse kytätä jokaista sarjatason joukkuetta. Toisaalta taas olen itse pitänyt vanhasta kahden deadlinen järjestelmästä, jossa pelattiin yksinkertaisesti vain ensimmäinen ja toinen kierros. Tässä oli tietenkin ongelmana se, että tietyt joukkueet jättivät peliruuhkia sunnuntaille, jos ei rajattu sunnuntaille jätettävien pelien määrää. Pidän myös kahden deadlinen systeemistä ihan senkin vuoksi, että se antaa joukkueille vapauden päättää omasta aktiivisuudestaan. Kun taas otteluohjelman kanssa joukkueiden on pelattava lähes jokainen viikko aktiivisesti, ja tämä saattaa tuoda joillekin joukkueille ongelmia. Toisaalta odotuksiin nähden otteluohjelma on kuitenkin toiminut jopa yllättävänkin mallikkaasti.

Fice: Kyllä sille mun mielestä tarvetta on. Tarkoituksenahan sillä on turvata jokaiselle vastus sekä "pakottaa" porukkaa pelaamaan suht tasaisella aktiivisuudella läpi kauden. Otteluohjelma on toiminut omiin odotuksiin nähden hyvin, puutteet johtuvat enemmänkin muista seikoista kuin itse otteluohjelmasta. Pienellä viilaamisella siitä saadaan hyvä perusta runkosarjalle.

Uusin uudistus Kiekkoliigassa on liigacup, joka pelataan jokaisella sarjatasolla. Onko liigacup mukava lisä tavallisiin otteluihin, vai turha tapahtuma?

Alora: Tässä pelimuodossa on potentiaalia. Itse olen nauttinut näitä pelejä pelatessani, ns. miniplayoffit kesken kauden. Tietenkin jos jotenkin pystyisi pelien tärkeyttä promoamaan, niin voitolle saisi lisäarvoa. 5vs5 pelimuoto voisi olla sopiva näissä peleissä.

Greippi: Alusta asti tapahtumaa vastustaneena totean jälleen, että liigacupille ei ole pitkäaikaista tulevaisuutta, sen merkityksettömyyden vuoksi. Jonkinlaista ekstraa tuohon tapahtumaan kaipaisi, eli esimerkiksi isompia palkintoja tai jonkinlaisia villejä kortteja joukkueille. Eli esimerkiksi jos pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue sattuisi voittamaan liigacupin, niin viimeinen karsinta/pudotuspelipaikka annettaisiin voittajajoukkueelle. Hieman utopistinen ajatus myönnetään, mutta jotakin ekstralatausta tämä muuten hyvin laimea tapahtuma kaipaisi. Jos mitään uutta ei keksitä, niin ei jatkoa liigacupille.

Fice: Noh, itse äänestin siinä joukkueäänestyksessä sarjatasocupeja vastaan. Lähinnä siksi, kun ei itseä kiinnosta tälläset hieman väkisin väännetyt turnaukset. Saman sarjan tiimejä vastaan tulee pelailtua vähintään pari kertaa kaudessa, joka riittää vallan mainiosti. Mielummin siis Kiekko Cup, jossa pääsee kokeilemaan millaista on pelata divarien sekä muiden sarjojen tiimejä vastaan.

Mitkä 1. Divarin joukkueet ovat mielestäsi potentiaalisimpia liiganousijoita?

Alora: Kyllä, sinun huulillasi on juuri nyt yksi nimi ylitse muiden. Getafe. Joukkue, joka juuri "sai puolustuspelinsä kuntoon". Heitä ei tule pysäyttämään mikään tai kukaan, se on absoluuttinen totuus. Ainoa kysymys on, miten he adaptoituvat liigaan ensi kaudelle?Saharan, Narrilauman ja Piratesin sijoitan vielä ylimalkaisesti suunnilleen samalle viivalle. Liigan häntäpääjengit ovat pelanneet ala-arvoisesti, mutta heillä on kokemus puolellaan kun kamppaillaan divarijoukkueita vastaan. Nähtäväksi jää!

Greippi: Liiganousijoiden määrä riippuu luonnollisesti liigassa lopettavien joukkueiden määrästä, mutta kyllä 1. Divarista muutama selkeä nousijasuosikki löytyy. Getafe on tietenkin mainittava ensimmäisenä, sillä joukkueessa on järisyttävän paljon potentiaalia olla tulevaisuudessa jopa Kiekkoliigan parhaita joukkueita. Vaikka joukkueen henkinen kantti ei ehkä kovin mahdollinen olekaan. Uskon myös, että tiiviin puolustuspelin omaavat joukkueet ovat karsinnoissa vahvoilla, jonka vuoksi uskonkin, että joukkueet kuten Narrilauma ja varsinkin Team Sahara tulevat olemaan vaikeuksissa karsinnoissa. Piratesin karsintahistoria on myös synkkä, enkä usko joukkueen mahdollisuuksiin. Sen sijaan nostan yllätysjoukkueet Elite Razorin ja Delirium Tremensin mukaan kisaan liigapaikasta. Kumpikaan joukkue ei ole kiekollisesti mitenkään huipputaitava, mutta tiivin yhteispelin ansiosta joukkueet voivat yltää yllätykseen ja nousta jopa liigaan asti. Uskon, että 1. Divarista nousee liigaan kolme joukkuetta, jotka ovat Getafe, Narrilauma ja Elite Razor.

Fice: Liiganousuun vaikuttaa muutama seikka. Ensinnäkin, jos Liigassa lopettaa jengejä niin lisäpaikkoja saattaa aueta ja jos Divarissa lopettaa jengejä niin karsintajärjestelmää joudutaan muuttamaan jollain tapaa. Normaaliolosuhteissa eli 1.vs.8. jne. ja 2. kierroksella Liigan huonoin vs. Divarin paras and so on, niin tää on aika selkeä tilanne. Getafe jos voittaa runkkiksen ni löisin nousun lukkoon. Sen jälkeen meneekin jännäks että ketä vs. ketä siel on jäljellä ekalla kierroksella. Saharalta lähti niitten ykköspakki, Narrilaumassa ei osaa kukaan puolustaa, Elite Razor on kussu viimiset 6 peliä ja Pirates on aina kussu karsinnat.. Nooh eiköhä siellä mun lempparit Elite Razor, Delirium ja Manhattan hoida, elleivät joudu vastakkain. Jokainen 1. Divarin parhaimmistosta pystyy voittamaan Liigan huonoimmat.

Kuka pelaaja on tehnyt suurimman vaikutuksen kauden aikana?

Alora: Huima. Unohtakaa Väiski, tässä tulee kiekkoliigan todellinen tähtipuolustaja. Loistava kiekonkäsittelijä, nuoren miehen luontainen taito on uskomaton. Tuo kiekon ylös vaikka yksin, ja laukauksen laadussa ei häviä pelin johtaville hyökkääjillekkään. Odotan kovasti Huiman esityksiä eliitin joukossa, Liigassa. The Next One?

Greippi: Tähän on kyllä puolustajana nostettava tietenkin toinen puolustaja esille. Keskustelussakin mukana oleva Fice, on kyllä tehnyt todella kovan vaikutuksen itseeni. Äärimmäisen varmaotteinen puolustaja joka pystyy myös kiekon kanssa todella näppäriin suorituksiin. Fice on myös aivan ehdottomasti Voodoon tärkein pelaaja ja Ficen harteilla lepää Voodoon menestys tai menestymättömyys tälläkin kaudella. Huikea pelaaja, mukava saunakaveri.

Fice: Puolustajana sitä vois antaa äänet kohtalotovereille. Liigan puolella oon yllättynyt, että Alora ei oo miinustilaston kärjessä. Divarissa hollantilainen Desiderio pärjää aivan loistavasti. 2. Divassa ihmettelen et miks Winnikillä on jäätävät tehot ja kolmosessa tän kauden yllättäjä on ollu Roikkujen Mäiske.


Onko Kiekkoliiga hyvä "tuote" nykyisellään, vai kaipaisiko se jotain piristystä?

Alora: On se erityisen toimiva nykyisellään. Aina tietenkin uusi supermauste mahtuisi, idea ja toteutus asia erikseen. NHL-tyyppistä liigaa haikailin pitkään, en osaa sanoa olisiko toteutus nykyisellään mahdollinen. Ehkä n. 25 joukkueen liigaan voisi vielä riittää hyviä joukkueita. Liigalle saataisiin joka vuosi absoluuttisesti paras mestariksi ja joukkueenvaihto sarjaportaan takia vähenisi. 5vs5 pelimuoto houkuttelee minua suuresti, joissain määrin olisi mukava testailla ja nähdä se toiminnassa esim. Cupissa.

Greippi: Jokainen tuote kaipaa aina jotakin uutta, tai vaihtoehtoisesti paluuta vanhaan. Kaikki vastuuhenkilöt jotka ovat Kiekkoliigassa pyörittäneet oman joukkueen pelaajapolitiikkaa, tietävät kuinka vaikeaa uusien ja tarpeeksi laadukkaiden pelaajien rekrytointi on nykykiekossa. Ainoa ja vääjäämätön suuntaus on joukkuemäärän ja sarjatasojen vähennys. 3. Divarin poistamisesta voidaan olla montaa mieltä, mutta todellisuudessa sen poistaminen on ainoa keino taata Kiekkoliigan arvostus. Nykyinen suuntaus näyttää myös siltä, että jopa 2. Divarinkin aika alkaa olla lähivuosina ohi. Toivon, että Kiekkoliigasta tehdään jälleen liiga, johon pelaamaan pääseminen on saavutus, ja jonka eteen pitää tehdä töitä. Kiekossa on monia hyviä pienempiä liigoja, joissa joukkueet voivat harjoitella liigapelaamista, sillä Kiekkoliigaan ei kuulu tulla enää harjoittelemaan, vaan Kiekkoliigaan pitäisi päästä vain ja ainoastaan parhaat joukkueet ja pelaajat.

Fice: Kiekkoliigan tärkein asia tuotteena on pelitaso. Olkoot pikkuliigat miten hyvin organisoituja, täynnä kikeveikkauksia tai pelimerkkipalkintoja, niin ei ne tuu Kiekkoliigalle ikinä pärjäämään itse pelissä. Kiekkoliigan historian 8 vuoden aikana eniten on tehty uudistuksia tietenkin sen alkaessa, mutta viimeisen vuoden sisään kehitystä on tullut enemmän mitä moni edes käsittää. Ja vastatakseni kysymykseen niin onhan se tuotteena "ihan okei". Parannettavaa löytyy paljon ja toivon, että pelaajiakin kiinnostaisi osallistua liigan kehittämiseen.


Mikä joukkue lähtee kesätauolle Kiekkoliigan mestarina?

Alora: Joku saattaisi vastata Nightmare. Minä vastaan, että asia ratkotaan Game 5:ssa, valoisena ja tyynenä toukokuisena iltana. Nostan esille Top6-porukan, ns. Golden Sixin. Nightmare, Voodoo People, Neal Chaucer, Ravers, Evolution Uvex ja Brutal Killers. Tilanne on hyvä: Liigan voi voittaa kuka tahansa näistä hyvänä päivänä

Greippi: Useampi hyvä vaihtoehto olisi tähän kysymykseen. Nightmare on ollu tällä kaudella todella vakuuttava, ja joukkue on varmasti suurin suosikki mestariksi monien papereissa. Hallitseva mestari Ravers on taas täysi mysteeri, sillä joukkue ei pelannut viimekään kaudella juuri yhtään harjoitusotteluita, mutta pudotuspeleissä joukkue oli titaanisen kovassa tikissä. Haen kuitenkin pientä yllätyskorttia ja veikkaan Voodoo Peoplen nostelevan Kim Jong-Ilin poikaa ilmaan kauden päätteeksi. Voodoon vastustajan loppuotteluihin ennakoin tulevan kolmikosta Nightmare, Neal Chaucer, Brutal Killers.

Fice: Nightmaren kaataja on mestari.

Kirjoittanut: Greippi & Alora
Julkaistu 09.04.2012 02:55
Luettu: 1421 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.