Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - Jakso 2

HOT/NOT listaus. Jakso 2/4.Getafe - Viimeisestä viidestä ottelustaan viidesti voittajana poistunut Getafe, on jälleen vallannut oman paikkansa 1. divarin runkosarjan kärjessä. Eritoten Getafen puolustuspeli on ollut giganttisen vahvassa tikissä, sillä viidessä viimeisessä ottelussa omiin on mennyt keskimäärin vain yksi maali per ottelu. Joukkue pelaa tällä hetkellä todella vahvaa joukkuepeliä molempiin suuntiin, ja joukkue onkin 1. Divarin joukkueista selkeästi potentiaalisin liiganousija ensi kaudeksi. Esillenoston arvoisena pelaajana joukkueesta voidaan mainita lähes salakavalasti kiekon parhaimpien ylempien puolustajien joukkoon noussutta Huimaa, joka pitää Getafen kenttätasapainon kunnossa kaikilla pelin osa-alueilla, älykkäällä pelaamisellaan. Getafe onkin koko Kiekkoliigaan kovavireisimpiä ryhmittymiä tällä hetkellä, eikä joukkueen liiganousulle näytä olevan ylitsepääsemättömiä esteitä vastassa.

Hatebreeder - 3. Divarin runkosarjan sijalta kolme löytyvän Hatebreederin saldo yhdeksästä viimeisestä ottelusta on 6 voittoa ja 3 tasapeliä, joka tekee joukkueesta 3. divarin kovakuntoisimman joukkueen. Erityisesti joukkueen hyökkäyspeli on ollu lähes tyrmäävässä kuosissa viime aikoina, josta suurin kiitos kuuluu koko 3. divarin maalipörssiä johtavalle jujulle, joka on latonut joukkueen tekemistä 78 maalista peräti 54. Tämä tarkoittaa sitä, että juju on tehnyt lähes 70 % joukkueen kaikista maaleista runkosarjassa. Hatebreederin nykykunto enteilee joukkueen olevan erittäin vahva kandidaatti nousemaan 2. divariin kauden päätteeksi.

jamsu - Sinappikoneen hienon paluun Kiekkoliigaan yhtenä isoimpana ilmentymänä on toiminut joukkueen tuttu ykköstykki jamsu. 16 ottelussa syntyneet 61 tehopistettä, ovat suurin syy, miksi Sinappikone on tällä hetkellä 2. divarin ja kenties koko Kiekkoliigan parhaita hyökkäyspelijoukkueita. Tähän mennessä parhaalla kaudellaan Kiekkoliigassa jamsu on tehnyt 34 tehopistettä, joten mies pelaakin tällä hetkellä selkeästi uransa parasta kautta, ja jamsu onkin tekemässä nousua kohti kiekon huippuhyökkääjien joukkoa. Luultavimmin parin kauden sisällä näemme, pystyykö jamsu samanlaisiin urotekoihin myös Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla.

Lius - Kilpureiden kausi on ollut kaksijakoinen. Joukkue on pystynyt voittamaan itseänsä heikommat vastustajat tasaisen varmasti, mutta kovemmat joukkueet ovat järjestään vieneet joukkueelta pisteet. Vaikka joukkueen hyökkäyspeli on ollu ajoittain hieman tehotonta, niin joukkueen ehdottoman tähden Liuksen tehot eivät ole silti laskeneet. Ylempänä puolustajana ja tarvittaessa hyökkääjänä pelaava Lius, on ollut jälleen kerran joukkueen tehokkain pelaaja ja tärkein tekijä koko joukkueen pelissä. 16 ottelussa kerätyt 33 tehopistettä, eivät riitä aivan pistepörssin kärkisijoihin, mutta paremmalla kanssapelaajien avustuksella Lius olisi varmasti todella lähellä pistepörssin kärkeä. Tällä hetkellä Lius jää kuitenkin liian yksin tehojensa kanssa , ja Fc Kilpailijat saakin taistella todella kovaa, mikäli se hamuaa pudotuspeleihin. Ainankaan Liuksesta se ei tule jäämään kiinni tälläkään kertaa.

Delirium Tremens - Fiasko, oli sana millä Tumppi kuvasi joukkueensa ensimmäistä kautta 1. Divarissa kaudella 3/2011. Kausiennakossa tavoitteeksi asetettu runkosarjan voittaminen ja liiganousu, realisoituivat nopeasti utopistisiksi tavoitteiksi, ja joukkueelle jäi kaudesta käteen divarin 13. sija ja tippuminen sarjaporrasta alemmaksi. Joukkue kuitenkin ponnisti takaisin yhden 2. Divarikauden jälkeen takaisin 1. Divariin, jossa joukkue onkin yllättänyt monet hyvällä alkukaudellaan. Joukkueelta ei odotettu paljon tällä kaudella, mutta tosiasiassa Delirium Tremens on 1. Divarin kuntopuntarin toiseksi kovin joukkue, voitettuaan viimeisestä kuudesta ottelustaan neljä ja pelattuaan kahdesti tasan. Joukkueen suurin ongelma 1. Divarissa kaudella 3/2011 oli joukkueen todella korkea päästettyjen maalien määrä, sillä joukkue päästi 25 ottelussa 97 maalia omiin. Tälle kaudelle joukkue on selkeästi tehnyt kotiläksynsä, ja joukkue onkin 15 ottelussa päästänyt vain 28 maalia, joka on vähiten koko 1. Divarissa. Joukkueelta vaaditaan varmasti yhä enemmän venymistä kauden loppupuolella, mikäli juoppohullut aikovat toteuttaa liigahaaveensa, mutta tiukkaa puolustuspeliä jatkamalla on sekin täysin mahdollisuuksien rajoissa. Hienosta paluusta 1. Divariin kuitenkin ansaittu sijoitus Hot-listalle.

Ruw - Guerreirosista tuttu pistelinko ja pitkään hiljaiseloa Kiekkoliigassa viettänyt Ruw, on palannut 2010 vuoden takaiseen vireeseensä. Narrilauman riveissä on syntynyt 1. Divarin runkosarjassa 20 ottelussa 62 tehopistettä, jotka oikeuttavat myös pistepörssin kärkipaikkaan. Ruw saa toki loistavaa tukea joukkueen aktiivisesta hyökkäyspelaamisestaan, jota avustavat Huntelaar ja hydä, mutta tosiasiassa Ruw on joukkueen tärkein palanen eritoten maalinteon tehokkuudessa. Kaudella 1/2010, 1. Divarin palkintopöydän putsannut Ruw, on varmasti erittäin vahvoilla jälleen kauden päättyessä 1. Divarin parasta hyökkääjää valittaessa. Yhden Kiekkoliigan kuumimman joukkueen tehokkaimmalle pelaajalle täysin oikeutettu paikka Hot-listalla.

Blues Brothers - Kun Blues Brothers otti vastaan Heaven Elevenin liigapaikan viime kauden jälkeen, ei joukkueeseen varmasti uskonut kovinkaan moni, ja myöskään joukkueen alkukausi ei luvannut kovin ruusuisia tulevaisuuden näkymiä Blues Brothersin miehistölle. Nopeasti koottu joukkue on kuitenkin kauden edetessä parantanut huomattavasti peliään, josta osoituksena viimeisestä seitsemästä pelistä kerätyt kuusi voittoa. Tämä oikeuttaa joukkueen myös liigan kuntopuntarin sijalle neljä ja sarjataulukossa mukavasti sijalle seitsemän. Blues Brothers on tällä hetkellä menossa varmasti monien yllätykseksi jopa pudotuspeleihin asti, ja vielä pienellä puolustuspelin petraamisella joukkueen paikka pudotuspeleissä onkin täysin realistinen näkymä. Positiivisesta yllätyksestä tarjotaan joukkueelle ansaittu hot merkintä.

HC Roikkulämyn puolustus - 3. Divarin runkosarjan viidenneltä sijalta löytyvällä HC Roikkulämyllä on ollut jonkin verran ongelmia aktiivisuuden kanssa, jonka pystyy päättelemään jo joukkueen pelimäärästä 3. Divarissa. Tästäkin huolimatta joukkue on pystynyt esiintymään mukiinmenevästi, ottaen 12 pelaamastaan ottelusta 7 voittoa. Joukkueen hyökkäyspeli on ollut luvalla sanoen tehotonta, mutta joukkue on paikannut tehotonta hyökkäyspeliään loistavasti koko joukkueen puolustamisella, josta todisteena on joukkueen päästettyjen maalien määrä, joka on 12 pelatun ottelun jälkeen vaivaiset 16. Mikäli joukkue parantaa aktiivisuuttaan, ja jatkaa puolustuspeliään nykyisellä tasolla, niin joukkueella on vielä täydet mahdollisuudet taistella 3. divarin runkosarjan kärkisijoista kauden lopussa.
Elite Razor - Varmin tapa pilata joukkueen hyvä alkukausi? Laita joukkue hot-listalle, ja odota pari viikkoa. Edellisen hot/not listauksen jälkeen joukkue on pelannut 6 sarjaottelua, joista joukkue ei ole voittanut yhtäkään, ja tämä oikeuttaa 1. Divarin kuntopuntarin kolmanneksi viimeiseen sijaan. Varsinkin joukkueen hyökkäyspeli on ollut viime aikoina tehotonta, sillä kuudessa viimeisessä ottelussaan joukkue on kyennyt maalintekoon vain kymmenen kertaa. Jäädään odottelemaan, että toimisiko listan toiseen päätyyn sijoittaminen tällä kertaa joukkueen uuteen nousukiitoon? Jos ei, niin joukkueen sijoitus runkosarjassa tulee vielä kauden vanhetessa tippumaan lisää.

Anaheim Mighty Ducks - Kaudella 1/2011 tippuminen 2. Divariin, sieltä heti seuraavalla kaudella nousu divariin ja divarista nousu liigaan. Tämän jälkeen tippuminen liigasta ja tällä hetkellä joukkue on uhkaavasti vaarassa joutua jälleen 2. divarikarsintoihin. Joukkueen viime kaudet ovat siis olleet todellista vuoristorataa ja joukkueen on todella vaikea löytää tasaista suoritustasoansa. Tälläkin kaudella joukkue on peluuttanut isoa rosteria, sillä peräti 14 pelaajaa on käynyt kentällä joukkueen sarjaotteluissa, ja tämä on varmasti omalta osaltaan sekoittanut joukkueen peliä. Nähtäväksi jää, joutuuko Ankkakerho hakemaan jälleen vauhtia 2. divarista ensi kaudella.

Nemesiksen puolustus - Jo kymmenennen peräkkäisen kautensa 1. Divarissa aloittanut Nemesis, on jälleen kerran tasaisessa keskikastin taistelussa mukana, sillä joukkue on runkosarjassa tällä hetkellä sijalla yhdeksän. Joukkueen hyökkäys on esiintynyt mukiinmenevästi ja joukkue on pystynyt joistakin tasaisista taisteluista kääntämään tärkeitä pisteitä itsellensä. Joukkueen huoleenaiheena on kuitenkin ollut pahasti vuotava puolustus, sillä joukkue on tällä hetkellä päästänyt eniten maaleja 1. Divarissa. Joukkue on päästänyt 17 ottelussa 76 maalia, joka on sama määrä minkä joukkue päästi koko viime kauden aikana 26 runkosarjaottelun aikana. Joukkue menettikin viime kauden jälkeen kaksi todella tärkeää puolustajaa NutC:n ja Dyer:n, ja tämä onkin todistettavasti näkynyt joukkueen vuotavassa puolustuspelissä. Nemesis on perinteisesti pelannut tiukkaa joukkuepuolustusta, joten nimenomaan joukkueen puolustajilta kaivataan nyt roimaa tasonnostoa.

KoHun puolustus - Tälle kaudelle takaisin 2. Divariin noussut Kohu löytyy tällä hetkellä 2. Divarin runkosarjassa sijalta yhdeksän, jota ei aivan heti uskoisi, kun katsoo joukkueen päästettyjen maalien määrää. Joukkue on 19 pelaamassaan ottelussaan lahjoittanut vastustajalle peräti 91 maalia, joka tarkoittaa lähes viittä päästettyä maalia per ottelu. Tämä tekee joukkueesta kuluneen kauden eniten maaleja päästäneen joukkueen koko Kiekkoliigassa. Katseet kääntyvät luonnollisesti joukkueen puolustajien NB_91:n ja Määttäsen suuntaan, mutta todellisuudessa joukkueen hyökkääjätkään eivät ole kovin laadukkaasti pystyneet tukemaan joukkueen puolustajia omalla kenttäpuoliskolla. Nykyisen kaltaisella puolustuksella, joukkueen on turha haaveilla noususta 1. Divariin, ja edes nousukarsintoihin pääseminen voi olla työn ja tuskan takana, mikäli nykyinen meno ei muutu.

Pohjolan Titaanien hyökkäys - Kuudennen kautensa 2. Divarissa aloittanut Pohjolan Titaanit on sijoittunut aikasemmilla kausillaan tasaisen varmasti sijoille 8-9, mutta joukkueen nykyvire ennakoi joukkueen joutuvan taistelemaan sarjapaikastansa kauden päätteeksi. Suurimpana ongelmana on ollut tilastojen valossa joukkueen luokattoman tehoton hyökkäyspeli. 11 ottelussa syntyneet 14 maalia kertovat karun totuuden, joukkueen suurimmasta ongelmasta tällä hetkellä. Joukkueen hyökkääjillä Milihin johdolla, on todella kovan tasonnoston paikka, mikäli joukkue mielii pitää sarjapaikkansa 2. Divarissa myös tämän kauden jälkeen.

Kiekkoleijonat - Tälle kaudelle 1. Divariin noussut Kiekkoleijonat aloitti kauden lupaavasti, ottamalla kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan 6 pistettä. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin todella jyrkkä alamäki, ja kenties koko joukkueen selkärangan katkaissut 2-16 tappio Hollowille oli joukkueen alamäen huipentuma. Joukkue on menettänyt myös pari tärkeää pelaajaa kauden aikana ja varsinkin Rick:n lähteminen joukkueesta on pahentanut joukkueen tilannetta entisestään, sekä pelillisesti, että aktiivisuuden kannalta. Yhdeksän ottelua putkeen hävinneen joukkueen tie viekin todella suurella todennäköisyydellä takaisin sarjatasoa alemmaksi kauden päätteeksi.

Geekzone & Sunny - Viime hot/not listauksessani ennakoimani asia Geekzonen kaatumisesta, osui valitettavan oikeaan. Ultimate Carnagen sarjapaikan ottaneen Geekzonen päävastuuhenkilö Sunny poisti joukkueensa, ilman minkäänlaista ilmoitusta asiasta ja seuraavaksi jäädään odottelemaan, kuinka kovat rangaistukset Sunny:lle napsahtaa luokattomasti hoidetusta ceissistä. Jäätävän kylmää toimintaa.

Lowell Devils - Viime kauden Hot/not listauksessa pohdin, onko 3. Divarikin liian kova ja väärä sarjataso joukkueelle. Kuluva kausi on osoittanut tuon pohdinnan todeksi, sillä joukkue on 12 ottelustaan kerännyt 5 pistettä, joka oikeuttaa joukkueen jälleen 3. divarin jumbosijalle. Eritoten paholaisten hyökkäyspeli on ollu umpijäässä, ja 12 ottelussa tehdyt 16 maalia ovat oiva osoitus tästä. Joukkueelle on jälleen kerran helppo ennakoida paikkaa tulevan kauden 3. divarikarsinnoissa, joissa jää nähtäväksi, että pystyykö joukkue vielä tälläkin kaudella säilyttämään sarjapaikkansa. Vaikeaa se varmasti tulee jälleen olemaan.

HIFK - Kaudesta 1/2007 asti Kiekkoliigan alaisuudessa tauotta pelanneen HIFK:n alamäki jatkuu nyt myös 2. Divarin puolella. Viime kauden 1. Divarin pisteautomaatti on jatkanut samaa rataa myös 2. Divarissa, ja 11 pelatusta ottelusta on kertynyt yksi voitto, 10 tappiota ja 72 päästettyä maalia. Joukkueella on myös ollut jälleen ongelmia pelien pelaamisessa ajallaan ja joukkueen miinuspisteet ovatkin vain ajan kysymys. Joukkue ei myöskään ole koko kauden aikana pelannut juuri yhtään harjoitusotteluita ja tämä luonnollisesti näkyy myös joukkueen otteissa liigakentillä. Kauden lopussa nähdään, jääkö eniten peräkkäisiä kausia Kiekkoliigassa pelanneet joukkueen kuluva kausi viimeiseksi Kiekkoliigan alaisuudessa. Viime kausien aikana on alkanut näyttää siltä, että se olisi kaikkien kannalta varmasti viisain ratkaisu.


Hot/Not listaus on neljä kertaa kaudessa ilmestyvä julkaisu, jossa kirjoittaja käsittelee menneen jakson kuumimpia joukkueita, pelaajia ja tapahtumia.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 03.04.2012 15:03
Luettu: 1444 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.